Yogaweekend aan de Hei

Een ware retreat-oase aan de rand van de hei met een selectie van de beste yogadocenten van Nederland!

In 2018 is een lang gekoesterde wens van ons in vervulling gegaan... een magisch mooie eigen retreatlocatie pal aan de hei in Hilversum! Je kunt hier het hele jaar door terecht voor heel veel verschillende retreats: yogaweekenden, maar ook detoxweekenden, een dance & yogaweekend, een women's retreat en stilteretreats! Wij vroegen onze favoriete docenten Daphne Luttger, Thirza van de Hoef en Jasmijn Koelink hier weekenden te komen geven die je hier kunt boeken. In elk weekend zal er heerlijk gezond gekookt worden door een van onze health-chefs en is er een van onze top-masseuses aanwezig.

De Accommodatie

Deze yogaretraites vinden plaats in twee unieke monumentale boerderijen pal aan de hei. Ze zijn van binnen totaal gerenoveerd en supersfeervol ingericht met een combinatie van eigentijds design, mooie natuurlijke materialen en vintage. Beide boerderijen liggen aan de weidse hei en een uitgestrekte bostuin. Er is een heerlijke workshopruimte met een gigantisch raam uitkijkend over de tuin, een bibliotheek, een ruime woonkamer en een sauna en relaxruimte en keuze uit hele knusse een- en tweepersoonskamers op de bovenverdiepingen van resp. 11m2 en 16 m2, allemaal met eigen badkamer! Ook is er een behandelkamer waar je een massage kunt ondergaan van een van onze favoriete masseuses. Ook is er regelmatig een lifecoach aanwezig waarmee je een een-op-een sessie kunt boeken tijdens dit weekend om eventueel dieper op persoonlijke issues in te gaan.

De boerderijen maken onderdeel uit van Buitenplaats De Hoorneboeg in Hilversum, een schitterend landgoed van 13 hectare grond met een eigen bos, eeuwenoude kronkelende paden en een magische heuvel in het midden. Deze buitenplaats heeft ook een vegetarisch farm-to-table restaurant met eigen moestuin, namelijk 'Bij de Tuinman', een fijne ruimte voor trainingen en een plek voor culturele en maatschappelijke initiatieven in een historische villa.

Het Programma

Onze yogaweekenden starten altijd op vrijdagmiddag rond 17:00 uur met een korte introductie. Aansluitend volgt het diner in de stijlvolle woonkamer met haardkachel en grote ramen uitkijkend op de tuin en het bos. Na het diner volgt een meer uitgebreide kennismaking met de groep en een eerste yogales. Op zaterdag starten we met een meer dynamische yogales gevolgd door een uitgebreide brunch. Ook hierna is er weer voldoende me-time om zelf in te vullen, je kunt bijvoorbeeld lekker de natuur in gaan of gebruik maken van de sauna of een massage ondergaan. In de middag is er nog een healthy snack en een meer verstilde yogales, gevolgd door het diner. Op zondag hebben we weer een heerlijke yogales en een lekkere brunch. Daarna heb je nog ruim tijd voor een wandeling, massage of op een andere manier ontspannen. We eindigen met een laatste meditatie 's middags en een afsluitende ronde. 

Let op: Alle lessen worden in het Nederlands of Engels gegeven afhankelijk van de teacher en deelnemers. Alle teachers spreken Nederlands, dus vragen kun je altijd in het Nederlands stellen. Globaal is het programma als hierboven maar dit kan een beetje afwijken per weekend. 

Yogaweekend met Daphne: Finding Balance in Your Life

Daphne Luttger is yogadocente en heeft zich verdiept in de voedingsleer. Ze is opgeleid tot holistic health coach bij het Institute of Integrative Nutrition in New York. Daphne’s yogareis begon in 2008. Haar eerste teacher trainingen heeft ze gevolgd bij Johan Noorloos en Marcel van de Vis-Heil, gebaseerd op het Astanga/Vinyasa Systeem en later Anat Geiger, Sarah Powers en Paul Grilley die haar hebben geïnspireerd om Yin docente te worden. Daphne geeft Astanga en Yin lessen bij Delight Yoga in Amsterdam.

Daphne’s weekenden kenmerken zich door diepgang, maar ook lichtheid en staan in het teken van ontstressen en balans. Met haar prettige manier van lesgeven en open persoonlijkheid heeft zij al velen geïnspireerd de weg naar binnen te bewandelen om zo fysiek, mentaal en emotioneel in balans te komen. Zij richt haar lessen op het bewustmaken en vrijmaken van vastzittende emoties waardoor de levensenergie weer kan gaan stromen. 's Ochtends geeft zij vaak ashtanga-les (dynamisch) en in de middag yin-les (verstillend). 

Daphne's yogalessen worden in het Engels gegeven. 

_MG_4656

 (foto H. Perreira) 

Yogaweekend met Thirza: A Journey within Yourself

Thirza van de Hoef is yogadocente, counselor en coach. Zij rondde haar studies af in de psychologie en sport en in 2004 kwam ze in aanraking met yoga. Dit werd de passie in haar leven. Na het volgen van zeer gedegen yoga-opleidingen en haar manier van lesgeven is ze uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende docenten op het gebied van yin, vijana en ashtanga yoga. Regelmatig is ze te zien in Yoga Magazine en Happinez en op verschillende festivals.

Tijdens de weekenden met Thirza komen alle aspecten van de yoga –van meditatie tot houdingen, van filosofie tot ademhaling- aan bod. Zij laat zien hoe je d.m.v. yoga de verbinding met jezelf kunt verdiepen en/of herstellen. Zo wordt het programma een reis naar binnen, die je op alle niveaus zal voeden: lichamelijk, mentaal, emotioneel en spiritueel. Haar manier van lesgeven is heel motiverend. Ze laat je ontdekken waar je grenzen en mogelijkheden liggen. Ze moedigt je aan, in een veilige setting, om uit je comfort-zone te stappen. Ze weet hoe ze mensen met behulp van yoga weer in verbinding kan laten komen met hun hoofd, hart en buikgebied. Op zaterdagavond geeft zij een extra sessie waarin ze nog dieper ingaat op het thema "A Journey within Yourself".

image(1)

Yogaweekend met Jasmijn: Total Stressrelease

Jasmijn Koelink is yogadocent, ademcoach en sociaal psychologe. Haar lesstijl kenmerkt zich door de uitgesproken aandacht op adem en lichaamsbewustzijn.

Tijdens dit weekend kom je letterlijk op adem, aangezien bewuste ademhaling één van de meest krachtige -en bewezen- manieren is om stress te verminderen. En één op de drie mensen heeft - in meer of mindere mate – stress-symptomen zoals ernstige vermoeidheid, gespannenheid of nervositeit. Jasmijn begeleidt je door verschillende ademhalingsoefeningen om je adem te vertragen, verlengen of reguleren. Waardoor je je direct beter voelt.

Ervaar zelf de kracht van je adem en yoga tijdens dit ontspannende weekend. Alle sessies zijn adem georiënteerd, diepgaand en ontspannend tegelijkertijd. In de combinatie van toegankelijke Vinyasa en Yin Yoga, ademhalingsoefeningen en meditatie leer je concrete tools om stress te herkennen in je lichaam en te verminderen. Hierdoor grijp je in voordat het de overhand neemt. Deze technieken kun je direct toepassen in je dagelijks leven. 

Dit weekend is geschikt voor zowel beginners en gevorderden, want Jasmijn integreert verschillende opties en individuele begeleiding in haar lesstijl. Naast de sessies is er voldoende ruimte om te lezen, te genieten van de omgeving, een wandeling over de hei of te rusten. De lessen worden in het Nederlands of Engels gegeven, afhankelijk van de deelnemers.

Jasmijn Koelink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yoga Intensive Weekend met Erica Jago

Erica Jago is yoga teacher, kunstenaar en grafisch vormgever. Op Hawaï runde ze ruim tien jaar een eigen yogaschool en inmiddels woont ze in Amsterdam waar ze regelmatig lessen & retreats geeft. Tijdens dit weekend gaan we volop genieten van de omgeving, de start van de lente voelen en ervaren hoe het is om in een lagere, meer meditatieve versnelling te leven. Elk onderdeel van deze yogaretreat is een stap op weg naar het creëren van meer ruimte om echt te zijn en te ademen. Erica biedt tijdens haar lessen een unieke combinatie van verhalen vertellen, emotionele verbondenheid, visionaire kunst en het aanspreken van je ware natuur. Zij inspireert als geen ander het innerlijk weten, verbondenheid en spirituele groei. Tijdens het weekend worden er diverse inspirerende activiteiten aangeboden op het gebied van Kundalini, Vinyasa, Yin, meditatie, dans, ceremonie en creativiteit waarmee je je eigen yoga practice verder kunt verkennen en verdiepen.

Erica's yogalessen worden in het Engels gegeven.

Yoga Intensive Weekend met Victoria Hyndman: Yoga & Ayurveda voor vrouwen

Victoria Hyndman is een gepassioneerde en zeer ervaren yogateacher & Ayurveda-expert. Op een luchtige maar zeer toegewijde wijze gebruikt Victoria de eeuwenoude wijsheid van de Ayurveda tijdens haar yogalessen.

Onze vrouwelijke natuur is koesteren, liefhebben, ondersteunen en begeleiden. Deze wijsheid verdwaalt wanneer we verstrikt raken in de hectische stress van het moderne leven en proberen te veel rollen te spelen. Door de prachtige eeuwenoude wijsheid van de Ayurveda kunnen we onze innerlijke balans herstellen en opnieuw verbinding maken met onze diepe vrouwelijke wijsheid. 

Tijdens dit weekend ontvang je yogalessen uitgebreid met pranayama, mantra's, meditaties & visualisaties. Alle vegetarische maaltijden en kruiden zijn Ayurvedisch en enorm smaakvol. Na afloop van het weekend voel je je gevoed, heel en geïnspireerd!

Victoria's yogalessen worden in het Engels gegeven. 

 Victoria Hyndman_1

 

Groepsgrootte

De groepen bestaan uit minimaal 12 en maximaal 24 mensen.

Prijs en Periode

Bovenstaande prijzen zijn de prijzen p.p.

Alle kamers hebben een eigen badkamer met douche, wastafel en wc.

In de tweepersoonskamers staan de bedden uit elkaar, maar kunnen desgewenst ook bij elkaar worden geplaatst.

Weekend al vol? Check op deze locatie ook onze detox & yogaweekenden, onze "women's retreat" en stilteretreats met Tijn Touber

 

Inclusief

  • twee nachten verblijf in een een- of tweepersoonskamer
  • alle yogalessen en sessies behorende bij het programma
  • alle maaltijden en healthy snacks
  • onbeperkt water en kruidenthee
  • gebruik van sauna
  • gebruik van alle aanwezige yogamaterialen
  • EXTRA voor onze klanten: 1 maand gratis Yogatv bij thuiskomst

Exclusief

  • reis- en annuleringsverzekering
  • €15 boekingskosten p.p.

Transport

De Hoorneboeg ligt supercentraal in Nederland. Je zit er zo vanaf de A27 of met het OV. Alleen al het naar dit landgoed toegaan is een beleving. Elk bezoek begint namelijk al met een verstilde rit door een kilometer lange bomenlaan langs hei en bos die uitkomt op het 13 hectare grote landgoed. Aangekomen op het landgoed parkeer je vooraan tussen de bomen. De rest van het landgoed is volledig autovrij en je plek van bestemming op de buitenplaats bereik je door een kleine wandeling langs eeuwenoude paden, door een bijzonder mooi en oud bos.

Ook is de buitenplaats goed bereikbaar met het OV. Er stopt een bus aan het begin van de oprijlaan. Vanaf hier is het een mooie wandeling langs hei en bos van circa 10 minuten tot de buitenplaats. Vanaf het NS station in Hilversum fiets je in 15 minuten naar De Hoorneboeg, bijvoorbeeld op een OV-fiets die je daar heel makkelijk kunt huren.

Deze reis:

Prijzen vanaf: €395 p.p.

Periode:

Yogaweekend aan de Hei

Prijzen vanaf: €395 p.p.

Boek deze reis

Ervaringen van anderen:

één maand geleden
Ontspannen weekend gehad met yogalessen van Thirza. Precies goede mix van geplande en vrije tijd. Inrichting van gebouw …lees meer
Hanneke
één maand geleden
Net terug van een heerlijk weekend op de hei met Thirza. Wat een feest! Een hele mooie omgeving om te kunnen wandelen en …lees meer
Saskia
2 maanden geleden
Écht fantastisch! Ik ben net terug van het yoga weekend met Daphne Luttger. Het was mijn eerste yoga retreat en ik heb zo …lees meer
Janske

Deel met je vrienden:

Vergelijkbare reizen