Yogaweekend aan de Hei

Een cadeau aan jezelf: Yogaweekend aan de Hei met Thirza van 24-26 september!

In 2018 is een lang gekoesterde wens van ons in vervulling gegaan... een magisch mooie eigen retreatlocatie pal aan de hei in Hilversum! Je kunt hier het hele jaar door terecht voor heel veel verschillende retreats: yogaweekenden, maar ook detoxweekenden, een ayurvedische summerschool, women's retreat, walking into freemdom retreat en stilteretreats met onze favoriete docenten. In elk weekend zal er heerlijk gezond gekookt worden door een van onze health-chefs en is er een van onze fijne masseuses aanwezig.

"O, wat werd mijn soul happy van dit weekend! Liefdevolle aandacht voor body en mind in een prachtige omgeving. Het beginpunt van meer aandacht en zorg voor mezelf, wat me vervult met een diep gevoel van vertrouwen. Ik heb de basis in mezelf hervonden en ben daarvoor intens dankbaar, namasté." -Valentine

De Accommodatie

Deze yogaretraites vinden plaats in twee unieke monumentale boerderijen pal aan de hei. Ze zijn van binnen totaal gerenoveerd en super-sfeervol ingericht met een combinatie van eigentijds design, mooie natuurlijke materialen en vintage. Beide boerderijen liggen aan de weidse hei en een uitgestrekte bostuin. Er is een heerlijke workshopruimte met een gigantisch raam uitkijkend over de tuin, een bibliotheek, een ruime woonkamer en een sauna en relaxruimte en keuze uit hele knusse een- en tweepersoonskamers op de bovenverdiepingen van resp. 11m2 en 16 m2, allemaal met eigen badkamer! Ook is er een behandelkamer waar je een massage kunt ondergaan van een van onze favoriete masseuses. Ook is er regelmatig een lifecoach aanwezig waarmee je een een-op-een sessie kunt boeken tijdens dit weekend om eventueel dieper op persoonlijke issues in te gaan.

De boerderijen maken onderdeel uit van Buitenplaats De Hoorneboeg in Hilversum, een schitterend landgoed van 13 hectare grond met een eigen bos, eeuwenoude kronkelende paden en een magische heuvel in het midden. Deze buitenplaats heeft ook een vegetarisch farm-to-table restaurant met eigen moestuin, namelijk 'Bij de Tuinman', een fijne ruimte voor trainingen en een plek voor culturele en maatschappelijke initiatieven in een historische villa.

Het Programma

Onze yogaweekenden starten doorgaans op vrijdagmiddag rond 16:00 uur met een korte introductie. Aansluitend volgt het diner in de stijlvolle woonkamer met haardkachel en grote ramen uitkijkend op de tuin en het bos. Na het diner volgt een meer uitgebreide kennismaking met de groep en een eerste yogales*. Op zaterdag starten we met een meer dynamische yogales* gevolgd door een uitgebreide brunch. Ook hierna is er weer voldoende me-time om zelf in te vullen, je kunt bijvoorbeeld lekker de natuur in gaan of gebruik maken van de sauna of een massage ondergaan. In de middag is er nog een healthy snack en een meer verstilde yogales*, gevolgd door het diner. Op zondag hebben we weer een heerlijke yogales* en een lekkere brunch. Daarna heb je nog ruim tijd voor een wandeling, massage of op een andere manier ontspannen. We eindigen met een laatste meditatie 's middags en een afsluitende ronde. Op zondag is het programma rond 14:30 uur weer afgelopen.

Let op: Alle lessen* worden in het Nederlands of Engels gegeven afhankelijk van de teacher en deelnemers. Alle teachers spreken Nederlands, dus vragen kun je altijd in het Nederlands stellen. Globaal is het programma als hierboven maar dit kan een beetje afwijken per weekend. 

Yogaweekend met Jasmijn: Total Stressrelease (23-25 juli, 29-31 okt, 17-19 dec)

"Organisatiepsycholoog en yogadocent Jasmijn Koelink is een Yoga Alliance® erkende docent. Haar lesstijl is geschikt voor zowel beginners als ervaren yogabeoefenaars, omdat Jasmijn verschillende opties en individuele begeleiding integreert in haar lessen. Alle sessies zijn adem georiënteerd, diepgaand en ontspannend tegelijkertijd. Ze geeft al jaren wekelijkse lessen en leidt een van de meest gerenommeerde yoga docentenopleidingen in Nederland. Ze biedt online sessies en gespecialiseerde workshops aan, zodat je op elk moment en elke tijd gebruikt kunt maken van haar begeleiding. Jasmijn doorloopt momenteel een opleiding tot certificatie als facilitator van The Work van Byron Katie. Ze ervaart The Work als een yoga beoefening voor de geest."

Tijdens dit weekend kom je letterlijk op adem, aangezien bewuste ademhaling één van de meest krachtige -en bewezen- manieren is om stress te verminderen. En één op de drie mensen heeft - in meer of mindere mate – stress-symptomen zoals ernstige vermoeidheid, gespannenheid of nervositeit. Jasmijn begeleidt je door verschillende ademhalingsoefeningen om je adem te vertragen, verlengen of reguleren. Waardoor je je direct beter voelt.

Ervaar zelf de kracht van je adem en yoga tijdens dit ontspannende weekend. Alle sessies zijn adem georiënteerd, diepgaand en ontspannend tegelijkertijd. In de combinatie van toegankelijke Vinyasa en Yin Yoga, ademhalingsoefeningen en meditatie leer je concrete tools om stress te herkennen in je lichaam en te verminderen. Hierdoor grijp je in voordat het de overhand neemt. Deze technieken kun je direct toepassen in je dagelijks leven. 

Dit weekend is geschikt voor zowel beginners en gevorderden, want Jasmijn integreert verschillende opties en individuele begeleiding in haar lesstijl. Naast de sessies is er voldoende ruimte om te lezen, te genieten van de omgeving, een wandeling over de hei of te rusten. De lessen worden in het Nederlands of Engels gegeven, afhankelijk van de deelnemers.

Jasmijn Koelink

Yogaweekend met Thirza: A Journey within Yourself (21-23 mei, 18-20 juni, 24-26 sept)

Thirza van de Hoef is yogadocente, counselor en coach. Zij rondde haar studies af in de psychologie en sport en in 2004 kwam ze in aanraking met yoga. Dit werd de passie in haar leven. Na het volgen van zeer gedegen yoga-opleidingen en haar manier van lesgeven is ze uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende docenten op het gebied van yin, vijana en ashtanga yoga. Regelmatig is ze te zien in Yoga Magazine en Happinez en op verschillende festivals.

Tijdens de weekenden met Thirza komen alle aspecten van de yoga –van meditatie tot houdingen, van filosofie tot ademhaling- aan bod. Zij laat zien hoe je d.m.v. yoga de verbinding met jezelf kunt verdiepen en/of herstellen. Zo wordt het programma een reis naar binnen, die je op alle niveaus zal voeden: lichamelijk, mentaal, emotioneel en spiritueel. Haar manier van lesgeven is heel motiverend. Ze laat je ontdekken waar je grenzen en mogelijkheden liggen. Ze moedigt je aan, in een veilige setting, om uit je comfort-zone te stappen. Ze weet hoe ze mensen met behulp van yoga weer in verbinding kan laten komen met hun hoofd, hart en buikgebied. Op zaterdagavond geeft zij een extra sessie waarin ze nog dieper ingaat op het thema "A Journey within Yourself".

image(1)

Yogaweekend met Irene: Healing Yin Yoga, Silence & Sounds Retreat

Irene Sportel is energetisch therapeut, Yin Yoga & meditatie docent, muzikante en voormalig arts. Toen ze tegen de grenzen van de Westerse geneeskunde aanliep, besloot ze haar hart te volgen en gezondheid op een meer holistische wijze te gaan benaderen. Via energetische heling, Yin Yoga, meditatie en muziek helpt ze zichzelf en anderen te helen en terugkeren naar een leven in vrede, vrijheid en plezier! Op een down-to-earth en gepassioneerde wijze deelt ze praktische, simpele oefeningen en tools, zodat je zelf kunt ervaren dat alle wijsheid, stilte en liefde niet buíten je, maar binnenin jezelf te vinden is. Irene is te vinden op YogaTV, in Yoga Magazine en onlangs is er een podcast met haar verschenen. Meer informatie over haar werk vind je op www.irenesportel.com

Een retraite met Irene is een reis van je hoofd naar je hart. Van denken naar ervaren, van doen naar zijn. Tijdens dit weekend leg je de rollen die je in het dagelijks leven speelt even naast je neer. Door stil te staan en met je aandacht naar binnen te gaan via Yin Yoga, meditatie en bewustzijnsoefeningen, kun je in een dieper contact komen met je hart en je innerlijke vrede, die altijd in je aanwezig is. Thema’s als compassie, acceptatie, dankbaarheid, vergeving en zelfliefde komen voorbij. Irene deelt, op lichte en liefdevolle wijze, bewustzijnstools die je ook in het dagelijks leven kunt gebruiken, juist op het moment dat je uitdagingen ervaart. Zodat je de zelfhelende kracht en wijsheid die in jou woont kan gaan ervaren, uitdagingen kan zien als kans om te groeien, kunt leven vanuit je hart, vol vertrouwen; het leven kan leven zoals jij dat graag zou doen! Op zaterdagavond geeft Irene een concert met songs en Sound Healing met onder andere klankschalen, om zo jouw unieke innerlijke reis op muzikale wijze te ondersteunen. Voor deze retraite hoef je geen ervaring te hebben met Yin Yoga of meditatie en ben je welkom precies zoals je bent. 

Tijdens het weekend is er veel ruimte voor stilte. Door niet met andere deelnemers in interactie te zijn, kun je echt even helemaal met jezelf zijn. Tijdens de groepssessies is er wel ruimte voor vragen en interactie.

Walking into Freedom met Rajesh (26-28 nov)

Rajesh Ramani is een spiritueel leraar, ‘life-transformation’ expert en mentor met meer dan 20 jaar ervaring. Hij vertaalt Oosterse filosofieën naar hele duidelijke praktische taal voor de huidige tijd waarin we leven. Hij gelooft in het vinden van emotionele balans door het vergroten van je bewustzijn. Door krachtige processen van reflectie en inzichten helpt hij jou om vrij te worden van zichzelf herhalende reacties, om onopgeloste emoties te helen, een diepere verbinding in relaties aan te gaan en je eigen kracht en waarden weer terug te vinden.

Dit weekend wordt in het Engels gegevens. Wil je meer informatie en boeken? Kijk dan verder op deze link.

Yoga & Boeddhisme voor het Dagelijks Leven

Moena is gecertificeerd yogadocente met een brede interesse voor alle facetten van de yoga practice. Haar ruime ervaring deelt ze enthousiast in haar lessen, trainingen en workshops. Moena’s lessen variëren van dynamische Jivamukti geïnspireerde Vinyasa yoga tot Hatha yoga in een meditatieve flow. Zij vindt het belangrijk dat haar studenten hun intuïtie  volgen en vrij worden van zelfkritiek. Moena deelt haar passie voor connectie al jaren in de vorm van Pranayama, Vinyasa, Hatha, Yogafilosofie, Yoga Nidra en Ayurveda. Ze geeft workshops bij meerdere lerarenopleidingen in verschillende yogastudio’s in Amsterdam. Tibetaans Boeddhisme heeft jaren geleden haar hart gestolen en hiermee vervolgde ze haar studie volgens de lineage van Drukpa Kagyu.

Een yogaweekend met Moena geeft je verfrissende en verdiepende ervaringen. Met tools om je yoga practice thuis te verdiepen of deze een nieuw leven in te blazen. Vanuit de kern bestaan we uit Yin en Yang en tijdens dit weekend zul je naast dynamische Vinyasa yoga en verstillende Yin yoga ook ademhalingsoefeningen leren om je innerlijke helderheid te ervaren. Ook zul je in dit weekend kennismaken met de basisprincipes van het Boeddhisme en toegankelijke meditatie-technieken ontdekken, die je in je dagelijks leven een stevige basis van balans zullen geven. Op zaterdagavond deelt Moena een bijzondere Boeddhistische ceremonie op basis van Mandala offering, Mantra en meditatie. Dit weekend zal veel ruimte bieden voor stilte, zelfreflectie, wandelen, de sauna en eventueel een massage, maar ook genoeg momenten om te delen en de kracht te voelen van het zijn met gelijkgestemden (Sangha). Iedereen is welkom! Enige yoga ervaring en een open mind is zeker een fijne basis.

Groepsgrootte

De groepen bestaan uit minimaal 12 en maximaal 24 mensen.

Prijs en Periode

Bovenstaande prijzen zijn de prijzen p.p.

Alle kamers hebben een eigen badkamer met douche, wastafel en wc.

In de tweepersoonskamers staan de bedden uit elkaar, maar kunnen desgewenst ook bij elkaar worden geplaatst. I.v.m. corona maatregelen mogen de tweepersoonskamers alleen met een bekende gedeeld worden. Kom je alleen? Dan boek je een eenpersoonskamer. 

Weekend al vol? Check ook onze andere weekenden: detox & yogaweekenden, het "women's retreat" of het 'walking into freedom' retreat

Inclusief

  • twee nachten verblijf in een een- of tweepersoonskamer
  • alle yogalessen en sessies behorende bij het programma
  • alle maaltijden en healthy snacks
  • onbeperkt water en kruidenthee
  • gebruik van sauna
  • gebruik van alle aanwezige yogamaterialen
  • EXTRA voor onze klanten: 1 maand gratis Yogatv bij thuiskomst

Exclusief

  • reis- en annuleringsverzekering
  • €15 boekingskosten p.p.
  • €5 p.p. verplichte bijdrage SGR*

*Dit is een bijdrage die SGR per 1 februari 2021 verplicht heeft ingesteld voor alle reizigers via aangesloten reisorganisaties

Transport

De Hoorneboeg ligt supercentraal in Nederland. Je zit er zo vanaf de A27 of met het OV. Alleen al het naar dit landgoed toegaan is een beleving. Elk bezoek begint namelijk al met een verstilde rit door een kilometer lange bomenlaan langs hei en bos die uitkomt op het 13 hectare grote landgoed. Aangekomen op het landgoed parkeer je vooraan tussen de bomen. De rest van het landgoed is volledig autovrij en je plek van bestemming op de buitenplaats bereik je door een kleine wandeling langs eeuwenoude paden, door een bijzonder mooi en oud bos.

Ook is de buitenplaats goed bereikbaar met het OV. Er stopt een bus aan het begin van de oprijlaan. Vanaf hier is het een mooie wandeling langs hei en bos van circa 10 minuten tot de buitenplaats. De OV fiets is ook een goede optie. Vanaf het NS station Hollandsche Rading fiets je in 10 minuten naar de Hoorneboeg. Kom je vanaf het NS station in Hilversum, dan fiets je een goede 20 minuten.

Deze reis:

Prijzen vanaf: €495 p.p.

Periode:

Yogaweekend aan de Hei

Prijzen vanaf: €495 p.p.

Boek deze reis

Ervaringen van ons:

Ik vond het een prachtige plek, fijne lessen en heerlijk eten! De balans in het programma was goed. Voor herhaling vatbaar …lees meer

Ervaringen van anderen:

30 aug. 2021
Er werd gevraagd wat je voelde aan het eind van het weekend. Bij mij was dat connected & in peace. In deze prachtige mooie …lees meer
Aline Crista
05 jul. 2021
Wat een heerlijk weekend was dit! Ik heb echt van begin tot eind genoten. De locatie in Hilversum was prachtig, pal aan de …lees meer
Chantal

Deel met je vrienden:

Vergelijkbare reizen