Yogaweekend aan de Hei

Een nieuwjaars cadeau aan jezelf: duik de stilte in met Rolandjan van 19-21 februari!

In 2018 is een lang gekoesterde wens van ons in vervulling gegaan... een magisch mooie eigen retreatlocatie pal aan de hei in Hilversum! Je kunt hier het hele jaar door terecht voor heel veel verschillende retreats: yogaweekenden, maar ook detoxweekenden, een dance & yogaweekend, women's retreat, walking into freemdom retreat en stilteretreats  met onze favoriete docenten. In elk weekend zal er heerlijk gezond gekookt worden door een van onze health-chefs en is er een van onze fijne masseuses aanwezig.

"O, wat werd mijn soul happy van dit weekend! Liefdevolle aandacht voor body en mind in een prachtige omgeving. Het beginpunt van meer aandacht en zorg voor mezelf, wat me vervult met een diep gevoel van vertrouwen. Ik heb de basis in mezelf hervonden en ben daarvoor intens dankbaar, namasté." -Valentine

De Accommodatie

Deze yogaretraites vinden plaats in twee unieke monumentale boerderijen pal aan de hei. Ze zijn van binnen totaal gerenoveerd en supersfeervol ingericht met een combinatie van eigentijds design, mooie natuurlijke materialen en vintage. Beide boerderijen liggen aan de weidse hei en een uitgestrekte bostuin. Er is een heerlijke workshopruimte met een gigantisch raam uitkijkend over de tuin, een bibliotheek, een ruime woonkamer en een sauna en relaxruimte en keuze uit hele knusse een- en tweepersoonskamers op de bovenverdiepingen van resp. 11m2 en 16 m2, allemaal met eigen badkamer! Ook is er een behandelkamer waar je een massage kunt ondergaan van een van onze favoriete masseuses. Ook is er regelmatig een lifecoach aanwezig waarmee je een een-op-een sessie kunt boeken tijdens dit weekend om eventueel dieper op persoonlijke issues in te gaan.

De boerderijen maken onderdeel uit van Buitenplaats De Hoorneboeg in Hilversum, een schitterend landgoed van 13 hectare grond met een eigen bos, eeuwenoude kronkelende paden en een magische heuvel in het midden. Deze buitenplaats heeft ook een vegetarisch farm-to-table restaurant met eigen moestuin, namelijk 'Bij de Tuinman', een fijne ruimte voor trainingen en een plek voor culturele en maatschappelijke initiatieven in een historische villa.

Uiteraard houden we rekening met alle corona-maatregelen, en gelukkig is De Hoorneboeg een heerlijke ruime locatie met twee grote zitkamers, een ruime zaal en heel veel natuur eromheen, waarin de 1,5 meter geen probleem zal zijn. We delen momenteel geen onbekende bij elkaar op een kamer. 

Het Programma

Onze yogaweekenden starten altijd op vrijdagmiddag rond 16:00 uur met een korte introductie. Aansluitend volgt het diner in de stijlvolle woonkamer met haardkachel en grote ramen uitkijkend op de tuin en het bos. Na het diner volgt een meer uitgebreide kennismaking met de groep en een eerste yogales. Op zaterdag starten we met een meer dynamische yogales gevolgd door een uitgebreide brunch. Ook hierna is er weer voldoende me-time om zelf in te vullen, je kunt bijvoorbeeld lekker de natuur in gaan of gebruik maken van de sauna of een massage ondergaan. In de middag is er nog een healthy snack en een meer verstilde yogales, gevolgd door het diner. Op zondag hebben we weer een heerlijke yogales en een lekkere brunch. Daarna heb je nog ruim tijd voor een wandeling, massage of op een andere manier ontspannen. We eindigen met een laatste meditatie 's middags en een afsluitende ronde. Op zondag is het programma rond 14:30 uur weer afgelopen.

Let op: Alle lessen worden in het Nederlands of Engels gegeven afhankelijk van de teacher en deelnemers. Alle teachers spreken Nederlands, dus vragen kun je altijd in het Nederlands stellen. Globaal is het programma als hierboven maar dit kan een beetje afwijken per weekend. 

Silence, Self Inquiry, Yoga & Breathwork met Rolandjan van Mulligen (19-21 februari)

Ontdek de kracht van innerlijke stilte tijdens dit diepgaande retreat met Rolandjan van Mulligen, een zeer ervaren yogateacher en ademcoach die al jaren retreats geeft. Zijn lessen bij Delight Yoga zitten altijd vol. Dit is een prachtige kans om samen met hem in een kleinschalige setting de diepte in te duiken. 

Al meer dan 15 jaar verdiept Rolandjan zich in veel verschillende vormen van Yoga en meditatie, zoals Anusara, Kundalini, Yin Yoga en Iyengar yoga. Naast yoga gebruikt hij ook ademwerk en inquiry methoden zoals focussen en meditatief zelf onderzoek en incorporeert hij dat in zijn lessen. In zijn leven ontmoette hij vele belangrijke leraren die hem telkens weer een stukje van de sluiter oplichtte, waaronder Mooji en Adyashanti. Zelfonderzoek en de zoektocht naar waarheid staan centraal in zijn leven.

Voor Rolandjan is Yoga een manier om, via het lichaam, diep in onszelf te duiken en te verkennen wie of wat we echt Zijn. Met veel inspiratie en aandacht deelt hij dit in zijn lessen, waarbij ‘zijn’ ipv ‘doen’, diepe ontspanning en openheid voor wat er is, voorop staan.

Tijdens de retreats met Rolandjan gaan we op zoek naar onze ware natuur. We willen allemaal gelukkig zijn. En het goede nieuws is: geluk is onze ware natuur! Dit weekend nodigt je uit om je natuurlijke staat van Zijn te herinneren, van waaruit kwaliteiten zoals tevredenheid, helderheid en vreugde voortvloeien. Waar we naar op zoek zijn is feitelijk ons Zelf. Of zoals de ontwaakte leermeester St. Francis van Assisi het mooi verwoordde: ‘What you are looking for, is already where you are looking from’. Enige ervaring met yoga of meditatie is voor deze retreats wel vereist. 

We ontmoeten elkaar op vrijdag einde middag. Na aankomst en welkom is er voldoende tijd het landgoed te verkennen en echt aan te komen op deze schitterende buitenplaats. Na het diner volgt de eerste yogales, een hele rustige yin-les. In de ochtend starten we met een iets meer dynamische yogales en beoefenen we de speciale “verbonden ademhalingstechniek”, een diepgaande techniek om het lichaam te bevrijden van stress en spanningen. Wanneer het lichaam en onze mind ontspannen en open zijn, kunnen we beter ervaren en onderzoeken wie we in essentie zijn. Door meditatie, yin-yoga, zelfonderzoek en het delen van ervaringen zullen we tot mooie en waardevolle inzichten komen.

Op de tweede dag zullen we de hele dag in stilte blijven en ons onthouden van socializen, lezen, internet en elke andere vorm van sociale communicatie. Je zult merken dat dit je enorm gaat helpen om je aandacht te laten rusten in Zijn, waardoor het gemakkelijker wordt om je geest te observeren en echt in het Nu te zijn. Aan het eind van de middag is er weer een yogales. Het programma biedt voldoende vrije tijd om bijvoorbeeld een heerlijke wandeling te maken, te genieten van de sauna of om gewoon lekker helemaal niets te doen. Op de laatste dag is er ook weer een les en een heerlijke brunch en voldoende me-time om van de omgeving te genieten. Rond 14:30 uur vertrekken we weer naar huis.

Bergen

Yogaweekend met Thirza: A Journey within Yourself

Thirza van de Hoef is yogadocente, counselor en coach. Zij rondde haar studies af in de psychologie en sport en in 2004 kwam ze in aanraking met yoga. Dit werd de passie in haar leven. Na het volgen van zeer gedegen yoga-opleidingen en haar manier van lesgeven is ze uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende docenten op het gebied van yin, vijana en ashtanga yoga. Regelmatig is ze te zien in Yoga Magazine en Happinez en op verschillende festivals.

Tijdens de weekenden met Thirza komen alle aspecten van de yoga –van meditatie tot houdingen, van filosofie tot ademhaling- aan bod. Zij laat zien hoe je d.m.v. yoga de verbinding met jezelf kunt verdiepen en/of herstellen. Zo wordt het programma een reis naar binnen, die je op alle niveaus zal voeden: lichamelijk, mentaal, emotioneel en spiritueel. Haar manier van lesgeven is heel motiverend. Ze laat je ontdekken waar je grenzen en mogelijkheden liggen. Ze moedigt je aan, in een veilige setting, om uit je comfort-zone te stappen. Ze weet hoe ze mensen met behulp van yoga weer in verbinding kan laten komen met hun hoofd, hart en buikgebied. Op zaterdagavond geeft zij een extra sessie waarin ze nog dieper ingaat op het thema "A Journey within Yourself".

image(1)

Yogaweekend met Jasmijn: Total Stressrelease

Jasmijn Koelink is yogadocent, ademcoach en sociaal psychologe. Haar lesstijl kenmerkt zich door de uitgesproken aandacht op adem en lichaamsbewustzijn.

Tijdens dit weekend kom je letterlijk op adem, aangezien bewuste ademhaling één van de meest krachtige -en bewezen- manieren is om stress te verminderen. En één op de drie mensen heeft - in meer of mindere mate – stress-symptomen zoals ernstige vermoeidheid, gespannenheid of nervositeit. Jasmijn begeleidt je door verschillende ademhalingsoefeningen om je adem te vertragen, verlengen of reguleren. Waardoor je je direct beter voelt.

Ervaar zelf de kracht van je adem en yoga tijdens dit ontspannende weekend. Alle sessies zijn adem georiënteerd, diepgaand en ontspannend tegelijkertijd. In de combinatie van toegankelijke Vinyasa en Yin Yoga, ademhalingsoefeningen en meditatie leer je concrete tools om stress te herkennen in je lichaam en te verminderen. Hierdoor grijp je in voordat het de overhand neemt. Deze technieken kun je direct toepassen in je dagelijks leven. 

Dit weekend is geschikt voor zowel beginners en gevorderden, want Jasmijn integreert verschillende opties en individuele begeleiding in haar lesstijl. Naast de sessies is er voldoende ruimte om te lezen, te genieten van de omgeving, een wandeling over de hei of te rusten. De lessen worden in het Nederlands of Engels gegeven, afhankelijk van de deelnemers.

Jasmijn Koelink

 

 

 

 

 

 

Yoga midweek met Afke Reijenga: Sacred Women Experience

Een retreat om in contact te komen met jezelf, te voelen wie jij bent en wat jouw ware verlangens zijn. Om los te laten wat je niet meer dient middels oude rituelen en je weer opladen en helemaal in je prachtige stralende zijn komen te staan. Deze midweek is alleen voor vrouwen, om sisterhood te ervaren.

We komen samen op de Hoorneboeg om het leven in sisterhood te vieren. Een prachtig moment om los te laten wat niet meer bij je hoort en ruimte te maken voor het nieuwe. Het programma begint op maandag om 15:00 uur en eindigt op de laatste dag om 12:00 uur.

Tijdens dit retreat gebruiken we yoga, dans, zang, meditatie, tantra, ademwerk, sauna, ceremony en rituelen vanuit de oudheid. Verbinding maken met je werkelijke essentie, sisterhood,  schaduwkanten, sensualiteit, vrouwelijkheid, leiderschap, muziek, plezier en natuur.

Verwacht ook een retreat waarin we samen kunnen lachen, huilen, dansen, ademen en yoga doen. Een heerlijke midweek om je weer helemaal op te laden. Om weer verbinding te maken met het diepste in jezelf. Dit gaan we doen met verschillende workshops: yoga (yin en yang), bewust verbonden ademhaling, sensual shakti yoga, een vuur ceremonie, vrouwen cirkel, de dans van Shiva en Shakti, ecstatic dance, bewust verbonden ademhaling’ (dit is echt een reis op zich, die je kan helpen om oude patronen en oud verdriet los te laten) met live muziek en zang, yin en yang yoga, oefeningen uit de tantra, massages en de sauna.

Welcome sister. It is time to gather together! 

Groepsgrootte

De groepen bestaan uit minimaal 12 en maximaal 24 mensen. We hebben momenteel een maximum van 18 deelnemers i.v.m. corona maatregelen.

Prijs en Periode

Bovenstaande prijzen zijn de prijzen p.p.

Alle kamers hebben een eigen badkamer met douche, wastafel en wc.

In de tweepersoonskamers staan de bedden uit elkaar, maar kunnen desgewenst ook bij elkaar worden geplaatst. I.v.m. corona maatregelen mogen de tweepersoonskamers alleen met een bekende gedeeld worden. Kom je alleen? Dan boek je een eenpersoonskamer. 

Weekend al vol? Check ook onze andere weekenden: detox & yogaweekenden, onze "women's retreat" en stilteretreats met Tijn Touber

 

Inclusief

  • twee nachten verblijf in een een- of tweepersoonskamer
  • alle yogalessen en sessies behorende bij het programma
  • alle maaltijden en healthy snacks
  • onbeperkt water en kruidenthee
  • gebruik van sauna
  • gebruik van alle aanwezige yogamaterialen
  • EXTRA voor onze klanten: 1 maand gratis Yogatv bij thuiskomst

Exclusief

  • reis- en annuleringsverzekering
  • €15 boekingskosten p.p.

Transport

De Hoorneboeg ligt supercentraal in Nederland. Je zit er zo vanaf de A27 of met het OV. Alleen al het naar dit landgoed toegaan is een beleving. Elk bezoek begint namelijk al met een verstilde rit door een kilometer lange bomenlaan langs hei en bos die uitkomt op het 13 hectare grote landgoed. Aangekomen op het landgoed parkeer je vooraan tussen de bomen. De rest van het landgoed is volledig autovrij en je plek van bestemming op de buitenplaats bereik je door een kleine wandeling langs eeuwenoude paden, door een bijzonder mooi en oud bos.

Ook is de buitenplaats goed bereikbaar met het OV. Er stopt een bus aan het begin van de oprijlaan. Vanaf hier is het een mooie wandeling langs hei en bos van circa 10 minuten tot de buitenplaats. De OV fiets is ook een goede optie. Vanaf het NS station Hollandsche Rading fiets je in 10 minuten naar de Hoorneboeg. Kom je vanaf het NS station in Hilversum, dan fiets je een goede 20 minuten.

Deze reis:

Prijzen vanaf: €495 p.p.

Periode:

Yogaweekend aan de Hei

Prijzen vanaf: €495 p.p.

Boek deze reis

Ervaringen van anderen:

17 dec. 2020
Heel mooi en diep weekend beleefd. Dankjewel Rolandjan, Rebeca, Irene, Bertine en de hele groep. Zo fijn om - zeker in …lees meer
Felicienne Bloemers
10 dec. 2020
Wat een heerlijk Sinterklaascadeau was dit. Een heel fijn en uitgebalanceerd programma met verschillende vormen van yoga …lees meer
Djamel
07 dec. 2020
Deze plek heeft echt alles om een deugddoend weekendje te beleven, Het is een prachtige spirituele locatie met een fijne …lees meer
Greet

Deel met je vrienden:

Vergelijkbare reizen