Yogaweekend aan de Hei

Nieuwe data voor 2021!

In 2018 is een lang gekoesterde wens van ons in vervulling gegaan... een magisch mooie eigen retreatlocatie pal aan de hei in Hilversum! Je kunt hier het hele jaar door terecht voor heel veel verschillende retreats: yogaweekenden, maar ook detoxweekenden, een dance & yogaweekend, een women's retreat en stilteretreats! Wij vroegen onze favoriete docenten Daphne Luttger, Thirza van de Hoef en Jasmijn Koelink hier weekenden te komen geven die je hier kunt boeken. In elk weekend zal er heerlijk gezond gekookt worden door een van onze health-chefs en is er een van onze top-masseuses aanwezig.

"O, wat werd mijn soul happy van dit weekend! Liefdevolle aandacht voor body en mind in een prachtige omgeving. Het beginpunt van meer aandacht en zorg voor mezelf, wat me vervult met een diep gevoel van vertrouwen. Ik heb de basis in mezelf hervonden en ben daarvoor intens dankbaar, namasté." -Valentine

De Accommodatie

Deze yogaretraites vinden plaats in twee unieke monumentale boerderijen pal aan de hei. Ze zijn van binnen totaal gerenoveerd en supersfeervol ingericht met een combinatie van eigentijds design, mooie natuurlijke materialen en vintage. Beide boerderijen liggen aan de weidse hei en een uitgestrekte bostuin. Er is een heerlijke workshopruimte met een gigantisch raam uitkijkend over de tuin, een bibliotheek, een ruime woonkamer en een sauna en relaxruimte en keuze uit hele knusse een- en tweepersoonskamers op de bovenverdiepingen van resp. 11m2 en 16 m2, allemaal met eigen badkamer! Ook is er een behandelkamer waar je een massage kunt ondergaan van een van onze favoriete masseuses. Ook is er regelmatig een lifecoach aanwezig waarmee je een een-op-een sessie kunt boeken tijdens dit weekend om eventueel dieper op persoonlijke issues in te gaan.

De boerderijen maken onderdeel uit van Buitenplaats De Hoorneboeg in Hilversum, een schitterend landgoed van 13 hectare grond met een eigen bos, eeuwenoude kronkelende paden en een magische heuvel in het midden. Deze buitenplaats heeft ook een vegetarisch farm-to-table restaurant met eigen moestuin, namelijk 'Bij de Tuinman', een fijne ruimte voor trainingen en een plek voor culturele en maatschappelijke initiatieven in een historische villa.

Uiteraard houden we rekening met alle corona-maatregelen, en gelukkig is De Hoorneboeg een heerlijke ruime locatie met twee grote zitkamers, een ruime zaal en heel veel natuur eromheen, waarin de 1,5 meter geen probleem zal zijn.

Het Programma

Onze yogaweekenden starten altijd op vrijdagmiddag rond 17:00 uur met een korte introductie. Aansluitend volgt het diner in de stijlvolle woonkamer met haardkachel en grote ramen uitkijkend op de tuin en het bos. Na het diner volgt een meer uitgebreide kennismaking met de groep en een eerste yogales. Op zaterdag starten we met een meer dynamische yogales gevolgd door een uitgebreide brunch. Ook hierna is er weer voldoende me-time om zelf in te vullen, je kunt bijvoorbeeld lekker de natuur in gaan of gebruik maken van de sauna of een massage ondergaan. In de middag is er nog een healthy snack en een meer verstilde yogales, gevolgd door het diner. Op zondag hebben we weer een heerlijke yogales en een lekkere brunch. Daarna heb je nog ruim tijd voor een wandeling, massage of op een andere manier ontspannen. We eindigen met een laatste meditatie 's middags en een afsluitende ronde. 

Let op: Alle lessen worden in het Nederlands of Engels gegeven afhankelijk van de teacher en deelnemers. Alle teachers spreken Nederlands, dus vragen kun je altijd in het Nederlands stellen. Globaal is het programma als hierboven maar dit kan een beetje afwijken per weekend. 

In verband met corona geven we de dynamische lessen zoveel mogelijk buiten in de zomer en kan het programma dus een beetje afwijken, rekening houdend met de weersomstandigheden. 

Daphne Luttger is yogadocente en heeft zich verdiept in de voedingsleer. Ze is opgeleid tot holistic health coach bij het Institute of Integrative Nutrition in New York. Daphne’s yogareis begon in 2008. Haar eerste teacher trainingen heeft ze gevolgd bij Johan Noorloos en Marcel van de Vis-Heil, gebaseerd op het Astanga/Vinyasa Systeem en later Anat Geiger, Sarah Powers en Paul Grilley die haar hebben geïnspireerd om Yin docente te worden. Daphne geeft Astanga en Yin lessen bij Delight Yoga in Amsterdam.

Daphne’s weekenden kenmerken zich door diepgang, maar ook lichtheid en staan in het teken van ontstressen en balans. Met haar prettige manier van lesgeven en open persoonlijkheid heeft zij al velen geïnspireerd de weg naar binnen te bewandelen om zo fysiek, mentaal en emotioneel in balans te komen. Zij richt haar lessen op het bewustmaken en vrijmaken van vastzittende emoties waardoor de levensenergie weer kan gaan stromen. 's Ochtends geeft zij vaak ashtanga-les (dynamisch) en in de middag yin-les (verstillend). 

Daphne's yogalessen worden in het Engels gegeven. 

_MG_4656

 (foto H. Perreira) 

Yogaweekend met Thirza: A Journey within Yourself

Thirza van de Hoef is yogadocente, counselor en coach. Zij rondde haar studies af in de psychologie en sport en in 2004 kwam ze in aanraking met yoga. Dit werd de passie in haar leven. Na het volgen van zeer gedegen yoga-opleidingen en haar manier van lesgeven is ze uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende docenten op het gebied van yin, vijana en ashtanga yoga. Regelmatig is ze te zien in Yoga Magazine en Happinez en op verschillende festivals.

Tijdens de weekenden met Thirza komen alle aspecten van de yoga –van meditatie tot houdingen, van filosofie tot ademhaling- aan bod. Zij laat zien hoe je d.m.v. yoga de verbinding met jezelf kunt verdiepen en/of herstellen. Zo wordt het programma een reis naar binnen, die je op alle niveaus zal voeden: lichamelijk, mentaal, emotioneel en spiritueel. Haar manier van lesgeven is heel motiverend. Ze laat je ontdekken waar je grenzen en mogelijkheden liggen. Ze moedigt je aan, in een veilige setting, om uit je comfort-zone te stappen. Ze weet hoe ze mensen met behulp van yoga weer in verbinding kan laten komen met hun hoofd, hart en buikgebied. Op zaterdagavond geeft zij een extra sessie waarin ze nog dieper ingaat op het thema "A Journey within Yourself".

image(1)

Jasmijn Koelink is yogadocent, ademcoach en sociaal psychologe. Haar lesstijl kenmerkt zich door de uitgesproken aandacht op adem en lichaamsbewustzijn.

Tijdens dit weekend kom je letterlijk op adem, aangezien bewuste ademhaling één van de meest krachtige -en bewezen- manieren is om stress te verminderen. En één op de drie mensen heeft - in meer of mindere mate – stress-symptomen zoals ernstige vermoeidheid, gespannenheid of nervositeit. Jasmijn begeleidt je door verschillende ademhalingsoefeningen om je adem te vertragen, verlengen of reguleren. Waardoor je je direct beter voelt.

Ervaar zelf de kracht van je adem en yoga tijdens dit ontspannende weekend. Alle sessies zijn adem georiënteerd, diepgaand en ontspannend tegelijkertijd. In de combinatie van toegankelijke Vinyasa en Yin Yoga, ademhalingsoefeningen en meditatie leer je concrete tools om stress te herkennen in je lichaam en te verminderen. Hierdoor grijp je in voordat het de overhand neemt. Deze technieken kun je direct toepassen in je dagelijks leven. 

Dit weekend is geschikt voor zowel beginners en gevorderden, want Jasmijn integreert verschillende opties en individuele begeleiding in haar lesstijl. Naast de sessies is er voldoende ruimte om te lezen, te genieten van de omgeving, een wandeling over de hei of te rusten. De lessen worden in het Nederlands of Engels gegeven, afhankelijk van de deelnemers.

Jasmijn Koelink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Afke Reijenga is een zeer ervaren yogadocente en levenskunstenaar die over de hele wereld retreats heeft mogen begeleiden met als motto om tijdens haar lessen het leven te vieren in bewustzijn. Yoga met Afke is een ervaring op zich. Haar sessies zijn vrolijk en speels, zonder daarbij diepgang te verliezen. Of het nou een Vinyasa, Yin of een Gentle flow is. Aan het begin van de sessie speelt ze op het harmonium en zingt daarbij met ziel en zaligheid mantra's die helpen je hart te openen. Dit weekend neemt ze je mee om dieper te duiken in een sequence uit Noord India, 'de dans van Shiva en Shakti'. 

De dans van Shiva en Shakti is een combinatie van Yoga en Tai- Chi.
Het is een serie van twintig houdingen die je overal kan doen geïnspireerd op de vijf natuur elementen, aarde, water, vuur, lucht en akasha. Je hebt er zelfs geen yoga mat voor nodig. Het zijn mooie zachte ronde bewegingen die heel goed zijn voor je gewrichten en je lichaam soepel en sappig houden.

Afke: "Deze dans is zo fijn, ik doe ‘m elke ochtend als ik wakker wordt nog voor mijn andere practice, zo fijn om een mooie serie te kennen die je ook buiten in de natuur kan doen."

Karin Bank van Puur Koken komt haar heerlijke veganistische traktaties voor ons bereiden.

Wees welkom dit weekend, het wordt weer een heerlijk yoga verwen weekend met genoeg vrije tijd voor een wandeling, sauna, massage of lekker een boek lezen.

Het programma:

Vrijdag
17:00 Welkom
18:00 Diner
19:30 Openings cirkel
21:30 Thee
22:00 Slaap lekker

Zaterdag

8:00 Yoga buiten de Dans van Shiva en Shakti
9:15  licht ontbijtje
10:00 Vinyasa Yoga (optioneel)
12:00 lunch
vrije tijd, wandelen, sauna, lekker chillen of je kan een massage boeken
18:00 Diner
vrije tijd
19:00 kleine snack
19:30 Yin Yoga en meditatie
21:30 Thee
22:00 Slaap lekker

Zondag
8:00 Yoga buiten de Dans van Shiva en Shakti*
9:15 licht ontbijt
1o:00 Yin en Yang Yoga
12:00 Lunch (vegan)
vrije tijd
14:30 Closing cirkel

 

 

Tijdens dit weekend gaan we volop genieten van de omgeving, de start van de lente voelen en ervaren hoe het is om in een lagere, meer meditatieve versnelling te leven. We gaan op zoek naar ons ware zelf aan de hand van de elementen. Van een dynamische flowles in het kader van het thema water naar een meer aardende restorative les. Elk element komt aan bod en we leren hoe we deze elementen in ons lichaam in balans kunnen brengen. Elk onderdeel van deze yogaretreat is een stap op weg naar het creëren van meer ruimte om echt te zijn en te ademen. Fleur en Lidewij zijn twee zeer ervaren teachers van Delight Yoga in Amsterdam. 

De yogalessen worden in het Engels gegeven tenzij de hele groep Nederlands is.

Lidewij kwam, dankzij haar moeder,  al op jonge leeftijd met yoga en meditatie in aanraking. Maar het was pas nadat zij afstudeerde aan de universiteit dat yoga haar écht raakte. Na een paar jaar Iyengar Yoga beoefend te hebben, kwam ze in aanraking met Ashtanga Yoga. Ze reisde door en studeerde yoga in India, Thailand en Bali, en begon toen zij terug was in Nederland als vanzelf met lesgeven. Ze studeerde met veel leraren, maar wordt het meest beinvloed door haar leraar Petri Raïsanen, met wie ze nog steeds regelmatig practicet en assisteert. Lidewij geeft ook Yin Yoga, begeleidt Familie Opstellingen en is Systemisch Coach. 

Haar dagelijkse practice is een reis naar haar ware zelf, met haar mat als haar spiegel, die haar help om te reflecteren en rust en stilte te ervaren. Haar zachtheid, zorg en persoonlijke aandacht zijn kenmerkend voor haar lessen. Ze hoopt haar studenten te inspireren om hun yoga practice mee te nemen van de mat af, en een bewust en liefdevol leven te leiden. 

Op de dansacademie kwam Fleur voor het eerst in aanraking met yoga. Na een aantal jaren gedanst te hebben, is yoga en dans voor haar de perfecte combinatie. Aanvankelijk had Fleur vooral belangstelling voor de fysieke kant van yoga, maar al snel werd ze gegrepen door alles wat er achter de asana’s verscholen zit. Passie voor yoga was een feit! Ze begon met een basisopleiding bij Tonnie Goes. Er volgde een periode van verdieping, persoonlijke ontwikkeling en workshops bij o.a. Ana Forrest en Clive Sheridan. In 2011 rondde Fleur de Vinyasa Flow opleiding bij Brahmani Yoga in India af.

Fleur’s motivatie om yoga docent te worden was om mensen even uit hun dagelijkse sleur te halen en terug te brengen naar een plek waar dromen nog bestaan. Met haar Flowy en dansachtige stijl probeert Fleur je in haar lessen even uit je leven te trekken en je bij jezelf te brengen, naar een plek die los staat van omgeving, oordelen en conditioneringen.

Victoria Hyndman is een gepassioneerde en zeer ervaren yogateacher & Ayurveda-expert. Op een luchtige maar zeer toegewijde wijze gebruikt Victoria de eeuwenoude wijsheid van de Ayurveda tijdens haar yogalessen.

Onze vrouwelijke natuur is koesteren, liefhebben, ondersteunen en begeleiden. Deze wijsheid verdwaalt wanneer we verstrikt raken in de hectische stress van het moderne leven en proberen te veel rollen te spelen. Door de prachtige eeuwenoude wijsheid van de Ayurveda kunnen we onze innerlijke balans herstellen en opnieuw verbinding maken met onze diepe vrouwelijke wijsheid. 

Tijdens dit weekend ontvang je yogalessen uitgebreid met pranayama, mantra's, meditaties & visualisaties. Alle vegetarische maaltijden en kruiden zijn Ayurvedisch en enorm smaakvol. Na afloop van het weekend voel je je gevoed, heel en geïnspireerd!

Victoria's yogalessen worden in het Engels gegeven. 

 Victoria Hyndman_1

 

Groepsgrootte

De groepen bestaan uit minimaal 12 en maximaal 24 mensen.

Prijs en Periode

Bovenstaande prijzen zijn de prijzen p.p.

Alle kamers hebben een eigen badkamer met douche, wastafel en wc.

In de tweepersoonskamers staan de bedden uit elkaar, maar kunnen desgewenst ook bij elkaar worden geplaatst. I.v.m. corona kunnen tweepersoonskamers alleen met een bekende worden gedeeld.

Weekend al vol? Check op deze locatie ook onze detox & yogaweekenden, onze "women's retreat" en stilteretreats met Tijn Touber

 

Inclusief

  • twee nachten verblijf in een een- of tweepersoonskamer
  • alle yogalessen en sessies behorende bij het programma
  • alle maaltijden en healthy snacks
  • onbeperkt water en kruidenthee
  • gebruik van sauna
  • gebruik van alle aanwezige yogamaterialen
  • EXTRA voor onze klanten: 1 maand gratis Yogatv bij thuiskomst

Exclusief

  • reis- en annuleringsverzekering
  • €15 boekingskosten p.p.

Transport

De Hoorneboeg ligt supercentraal in Nederland. Je zit er zo vanaf de A27 of met het OV. Alleen al het naar dit landgoed toegaan is een beleving. Elk bezoek begint namelijk al met een verstilde rit door een kilometer lange bomenlaan langs hei en bos die uitkomt op het 13 hectare grote landgoed. Aangekomen op het landgoed parkeer je vooraan tussen de bomen. De rest van het landgoed is volledig autovrij en je plek van bestemming op de buitenplaats bereik je door een kleine wandeling langs eeuwenoude paden, door een bijzonder mooi en oud bos.

Ook is de buitenplaats goed bereikbaar met het OV. Er stopt een bus aan het begin van de oprijlaan. Vanaf hier is het een mooie wandeling langs hei en bos van circa 10 minuten tot de buitenplaats. De OV fiets is ook een goede optie. Vanaf het NS station Hollandsche Rading fiets je in 10 minuten naar de Hoorneboeg. Kom je vanaf het NS station in Hilversum, dan fiets je een goede 20 minuten.

Deze reis:

Prijzen vanaf: €395 p.p.

Periode:

Yogaweekend aan de Hei

Prijzen vanaf: €395 p.p.

Boek deze reis

Ervaringen van anderen:

19 okt. 2020
Wat een heerlijk rustgevend verzetje was dit weekend! Alles was zoals vanouds weer top geregeld, Jullie hartelijke ontvangst …lees meer
Paula
28 sep. 2020
Heerlijk weekend Yoga op de hei. Prachtige omgeving, warme mensen, fijne yoga en inspirerende sessies. Niets moet en alles …lees meer
Marije
28 sep. 2020
Wat een fantastisch weekend! Genoten van het begin tot het eind. Van de fijne yogalessen, de zorgvuldige wijze van lesgeven …lees meer
Rina Wieringa

Deel met je vrienden:

Vergelijkbare reizen