+31 (0)6 5104 8870
info@happysoultravel.nl
print

Nieuw Yogaweekend aan de Hei

Dit jaar is een lang gekoesterde wens van ons in vervulling gegaan... een magisch mooie eigen retreatlocatie pal aan de hei in Hilversum! Je kunt hier het hele jaar door terecht voor heel veel verschillende retreats: yogaweekenden, maar ook detoxweekendenmindfulnessweekenden en stilteretreats! Wij vroegen onze favoriete docenten Daphne Luttger, Thirza van de Hoef, Jasmijn Koelink en Irene Sportel hier weekenden te komen geven die je vanaf nu hier kunt boeken. In elk weekend zal er heerlijk gezond gekookt worden door een van onze health-chefs en is er een van onze top-masseuses aanwezig.

Yogaweekend aan de Hei 1Yogaweekend aan de Hei 2Yogaweekend aan de Hei 3Yogaweekend aan de Hei 4Yogaweekend aan de Hei 5Yogaweekend aan de Hei 6Yogaweekend aan de Hei 7Yogaweekend aan de Hei 8Yogaweekend aan de Hei 9Yogaweekend aan de Hei 10Yogaweekend aan de Hei 11Yogaweekend aan de Hei 12Yogaweekend aan de Hei 13Yogaweekend aan de Hei 14Yogaweekend aan de Hei 15Yogaweekend aan de Hei 16Yogaweekend aan de Hei 17Yogaweekend aan de Hei 18Yogaweekend aan de Hei 19Yogaweekend aan de Hei 20Yogaweekend aan de Hei 21Yogaweekend aan de Hei 22Yogaweekend aan de Hei 23Yogaweekend aan de Hei 24

Het Landgoed

Deze retreatlocatie in twee historische boerderijen is onderdeel van Buitenplaats De Hoorneboeg, een schitterend landgoed van 13 hectare met een eigen bos, eeuwenoude kronkelende paden en een magische heuvel in het midden. De restauratie van de twee boerderijen is in het voorjaar afgerond en het is echt prachtig geworden!

Op de Buitenplaats ontwikkelen we samen met een prachtig team mensen nu ook een vegetarisch farm-to-table restaurant met eigen moestuin (verwachte opening begin januari 2019), een fijne ruimte voor trainingen en een plek voor culturele en maatschappelijke initiatieven in een historische villa.

Op het landgoed kun je heerlijk gaan dwalen op de kronkelpaden of je wandelt lekker de hei op of het bos in. Luister naar de spechten, volg de eekhoorns, vergaap je aan de oude bomen of de openheid van de magische heuvel in het midden. Hier is weer ruimte om tot rust te komen, en even los te komen van de hectiek van ons dagelijkse bestaan. Om je te verbinden met jezelf, de natuur en elkaar.

De Accommodatie

De twee boerderijen waar we onze yogaweekenden houden zijn middels een gang aan elkaar verbonden. Beide boerderijen kijken uit over de weidse hei en liggen aan een uitgestrekte bostuin. Er is een heerlijke yogazaal, een bibliotheek met een haardkachel, een ruime woonkamer ook met een haardkachel en een spa met sauna en relaxruimte uitkijkend over de hei en ruime keuze uit hele knusse een- en tweepersoonskamers op de bovenverdiepingen, allemaal met eigen badkamer! Ook is er een behandelkamer waar je een massage kunt ondergaan van een van onze favoriete masseuses.

Het Programma

Onze yogaweekenden starten altijd op vrijdagmiddag (rond 13:00 uur) met een heerlijke gezonde lunch bij aankomst. Daarna is er tijd om lekker de natuur of de sauna in te gaan of een massage te ondergaan. Aan het eind van de middag of de eerste avond heb je je eerste yogales en uitgebreide kennismaking met de groep. Het diner is gezamenlijk in de stijlvolle woonkamer met haardkachel en grote ramen uitkijken op de tuin en het bos. Op zaterdag starten we met een meer dynamische yogales gevolgd door een uitgebreide brunch. Ook hierna is er weer voldoende me-time om zelf in te vullen. In de middag is er nog een healthy snack en een meer verstilde yogales, gevolgd door het diner. Op zondag hebben we nog een heerlijke yogales in de ochtend en sluiten we het weekend met elkaar af met een vega-brunch in de moestuin.

Let op: Alle lessen worden in het Nederlands of Engels gegeven afhankelijk van de teacher en deelnemers. Alle teachers spreken Nederlands, dus vragen kun je altijd in het Nederlands stellen.

Yogaweekend met Daphne Luttger

Daphne is yogadocente en heeft zich verdiept in de voedingsleer. Ze is opgeleid tot holistic health coach bij het Institute of Integrative Nutricion in New York. Daphne’s yogareis begon in 2008. Haar eerste teacher trainingen heeft ze gevolgd bij Johan Noorloos en Marcel van de Vis-Heil, gebaseerd op het Astanga/Vinyasa Systeem en later Anat Geiger, Sarah Powers en Paul Grilley die haar hebben geïnspireerd om Yin docente te worden. Daphne geeft Astanga en Yin lessen bij Delight Yoga in Amsterdam.

Daphne’s weekenden kenmerken zich door diepgang, maar ook lichtheid en staan in het teken van ontstressen en balans. Met haar prettige manier van lesgeven en open persoonlijkheid heeft zij al velen geïnspireerd de weg naar binnen te bewandelen om zo fysiek, mentaal en emotioneel in balans te komen. Zij richt haar lessen op het bewustmaken en vrijmaken van vastzittende emoties waardoor de levensenergie weer kan gaan stromen.

Daphne's yogalessen worden in het Engels gegeven. 

_MG_4656

 

 

 

 

 

 

 

 

(foto H. Perreira) 

Yogaweekend met Irene Sportel

Irene is yogadocente, muzikante (zang, gitaar, handpan), therapeut en voormalig arts. Als yogadocent geeft ze les bij De Nieuwe Yogaschool en Delight Yoga, beide gevestigd in Amsterdam. Ze organiseert regelmatig concerten, yoga- en stilteretraites. Tevens verdiept ze zich in Shin-do, een Tibetaanse energetische wijze van helen. In privé sessies in Amsterdam besteedt ze hiermee aandacht aan de oorzaak achter een lichamelijke/emotionele disbalans en helpt ze je deze te herstellen middels Tibetaanse energetische heling en eenvoudige oefeningen.

In de weekenden van Irene zal de nadruk liggen op de zelf-helende kracht van het lichaam en geest en hoe je jezelf daar een stapje bij kunt helpen. Middels Tibetaanse meditaties, Yin Yoga en een mantra ligconcert krijg je op allerlei niveaus ondersteuning om terug te keren naar een staat van balans, gezondheid, geluk en vrijheid.

Let op: Tijdens dit weekend word je uitgenodigd om zaterdag- en zondagochtend in stilte door te brengen, van het moment dat je wakker wordt tot aan de brunch (11h30). Hierdoor krijg je volledig de ruimte om even met jezelf te zijn. Neem deze praktische oefening als souvenirs mee naar huis, en help jezelf te gaan leven vanuit je hart!

Irene_DSCF3327

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yogaweekend met Thirza van de Hoef

Thirza is yogadocente, counselor en coach. Zij rondde haar studies af in de psychologie en sport en in 2004 kwam ze in aanraking met yoga. Dit werd de passie in haar leven. Na het volgen van zeer gedegen yoga-opleidingen en haar manier van lesgeven is ze uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende docenten op het gebied van yin, vijana en ashtanga yoga. Regelmatig is ze te zien in Yoga Magazine en Happinez en op verschillende festivals.

Tijdens de weekenden met Thirza komen alle aspecten van de yoga – van meditatie tot houdingen, van filosofie tot ademhaling- aan bod. Zo wordt het programma een verdieping en heelheid die je op alle niveaus zal voeden, lichamelijk, mentaal, emotioneel en spiritueel. Haar manier van lesgeven is heel motiverend. Ze laat je ontdekken waar je grenzen en mogelijkheden liggen. Ze moedigt je aan, in een veilige setting, om uit je comfort-zone te stappen. Ze weet hoe ze mensen met behulp van yoga weer in verbinding kan laten komen met hun hoofd, hart en buikgebied.

image(1)

Yogaweekend met Jasmijn Koelink

Jasmijn is yogadocent, ademcoach en sociaal psychologe. Haar lesstijl kenmerkt zich door de uitgesproken aandacht op adem en lichaamsbewustzijn.

Tijdens dit weekend kom je letterlijk op adem, aangezien bewuste ademhaling één van de meest krachtige -en bewezen- manieren is om stress te verminderen. En één op de drie mensen heeft - in meer of mindere mate – stressymptomen zoals ernstige vermoeidheid, gespannenheid of nervositeit. Jasmijn begeleidt je door verschillende ademhalingsoefeningen om je adem te vertragen, verlengen of reguleren. Waardoor je je direct beter voelt.

Ervaar zelf de kracht van je adem en yoga tijdens dit ontspannende weekend. Alle sessies zijn adem georiënteerd, diepgaand en ontspannend tegelijkertijd. In de combinatie van toegankelijke Vinyasa en Yin yoga, ademhalingsoefeningen en meditatie leer je concrete tools om stress te herkennen in je lichaam en te verminderen. Hierdoor grijp je in voordat het de overhand neemt. Deze technieken kun je direct toepassen in je dagelijks leven. 

Dit weekend is geschikt voor zowel beginners en gevorderden, want Jasmijn integreert verschillende opties en individuele begeleiding in haar lesstijl. Naast de sessies is er voldoende ruimte om te lezen, te genieten van de omgeving, een wandeling over de hei of te rusten. De lessen worden in het Nederlands of Engels gegeven, afhankelijk van de deelnemers.

Jasmijn Koelink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prijs en Periode

DataDocentTweepersoons kamerEenpersoons kamerBeschikbaarheid
12-14 oktober 2018Sanne van Gaalen€395€495VOL
26-28 oktober 2018Daphne Luttgernvt€495VOL
30 november - 02 december 2018Irene Sportel€395€495VOL
21-23 december 2018Daphne Luttger*€395€495check beschikbaarheid
25-27 januari 2019Thirza van de Hoef€395€495check beschikbaarheid
29-31 maart 2019Jasmijn Koelink€395€495check beschikbaarheid
30 mei - 02 juni 2019Daphne Luttger€595€750extra lang hemelvaarts retreat!check beschikbaarheid
28-30 juni 2019Monique Jansse€395€495check beschikbaarheid
26-28 juli 2019Thirza van de Hoef€395€495check beschikbaarheid
30 augustus - 01 september 2019Jasmijn Koelink €395€495check beschikbaarheid
04-06 oktober 2019Daphne Luttger€395€495check beschikbaarheid
29 november - 01 december 2019Daphne Luttger€395€495check beschikbaarheid
27-29 december 2019Thirza van de Hoef€395€495check beschikbaarheid

Check de beschikbaarheid van Yogaweekend aan de Heiterug naar overzicht

Bovenstaande prijzen zijn de prijzen p.p..

Alle kamers hebben een eigen badkamer met douche, wastafel en wc.

In de tweepersoonskamers staan de bedden uit elkaar, maar kunnen desgewenst ook bij elkaar worden geplaatst.

*In het december-weekend van Daphne zal de nadruk vooral komen te liggen op Yin yoga waarin we plaats maken voor het verstillen en naar binnen keren, zoals dat past bij het winterseizoen.

Inclusief

  • twee nachten verblijf in een een- of tweepersoonskamer
  • alle yogalessen en sessies behorende bij het programma
  • alle maaltijden en healthy snacks
  • onbeperkt water en kruidenthee
  • gebruik van sauna
  • gebruik van alle aanwezige yogamaterialen
  • EXTRA voor onze klanten: 3 maanden gratis Yogatv bij thuiskomst

Exclusief

  • reis- en annuleringsverzekering
  • €15 boekingskosten p.p.

Transport

De Hoorneboeg ligt supercentraal in Nederland. Je zit er zo vanaf de A27 of met het OV. Alleen al het naar dit landgoed toegaan is een beleving. Elk bezoek begint namelijk al met een verstilde rit door een kilometer lange bomenlaan langs hei en bos die uitkomt op het 13 hectare grote landgoed. Aangekomen op het landgoed parkeer je vooraan tussen de bomen. De rest van het landgoed is volledig autovrij en je plek van bestemming op de buitenplaats bereik je door een kleine wandeling langs eeuwenoude paden, door een bijzonder mooi en oud bos.

Ook is de buitenplaats goed bereikbaar met het OV. Er stopt een bus aan het begin van de oprijlaan. Vanaf hier is het een mooie wandeling langs hei en bos van circa 10 minuten tot de buitenplaats. Vanaf het NS station in Hilversum fiets je in 15 minuten naar De Hoorneboeg, bijvoorbeeld op een OV-fiets die je daar heel makkelijk kunt huren.

Deze reis:

Prijzen vanaf: 395 p.p.

Periode: januari, februari, maart, april, mei, juni, juli, augustus, september, oktober, november, december

Boek deze reis

Ervaringen

van anderen:

‘Het was een heerlijk weekend! De locatie is perfect en het verblijf erg mooi. De lessen van Daphne waren voor iedereen te...’

‘O, wat werd mijn soul happy van dit weekend! Liefdevolle aandacht voor body en mind in een prachtige omgeving. Het beginpunt...’

lees meer
schrijf een review