Ayurveda Retraites

Ayurveda is een 5000 jaar oude gezondheidsfilosofie en werkt vanuit een holistische gedachte, waarbij de mens (lichaam & geest) centraal staat. Deze eeuwenoude geneeskunst gaat op zoek naar de kern van een gezondheidsprobleem in plaats van alleen de symptomen te bestrijden. Ayurveda zonder yoga is ondenkbaar omdat de twee onlosmakelijk verbonden zijn met elkaar. 

Aan het begin van een Ayurveda retreat start je altijd met een consult van een ayurvedische arts. De arts gaat op zoek naar de oorsprong van jouw eventuele disbalans. Het gaat hier dus echt om een persoonlijk advies op maat. Een benadering welke naadloos aansluit bij de filosofie van Happy Soul Travel. Een Ayurveda kuur (of ook wel Pancha Karma kuur genoemd) is voor iedereen, of je nu ‘slechts’ een 'energie boost' of ‘reset’ nodig hebt, of wanneer je juist met een aanwijsbare klacht aan de slag wilt. Zie het als een springplank naar een gezonder en bewuster leven.

Nieuwsgierig geworden? Duik dan hieronder verder in ons aanbod. Via Happy Soul Travel kan je al heel laagdrempelig kennismaken met Ayurveda en yoga in Nederland. Maar je kunt ook afreizen naar de plek van oorsprong, in Goa, India. Of wat dacht je van een klein spiritueel Ayurvedisch centrum in het groene hart van Bali? 

Vind je het lastig om te bepalen welk plek het beste aansluit bij jouw wensen? Neem dan heel graag vrijblijvend contact op met één van onze retreatadviseurs voor een persoonlijk advies op maat!

9 locaties

De genoemde prijs is een richtlijn en is gepubliceerd in EUR. Bij het omrekenen naar de EUR reissom op onze factuur hanteren wij de lokale & actuele koers van de dag waarop je boekt. Eventuele extra nachten worden extra doorberekend op de factuur.
De genoemde prijs is een richtlijn en is omgerekend van rupiah naar euro. Bij de prijs op onze factuur hanteren wij de lokale & actuele koers van de dag waarop je boekt. Eventuele extra nachten worden extra doorberekend op de factuur.
De genoemde vanaf (!) prijs is p.p.. Een kamer delen kan alleen als je met een bekende komt. Er kunnen acties gelden die nog niet berekend zijn in bovenstaande prijs maar wel berekend worden op je factuur (indien van toepassing).
De genoemde prijs is een richtlijn en gepubliceerd in USD. Bij het omrekenen naar de EUR reissom op onze factuur hanteren wij de lokale & actuele koers van de dag waarop je boekt. Hoogseizoen: Van 22 december 2019 t/m 5 januari 2020 geldt een hoogseizoentoeslag. De prijs voor één week is dan USD1750, voor twee weken USD3500. Voor deze reis gelden afwijkende annuleringsvoorwaarden.

Ayurveda retreats met Happy Soul Travel

Een zogenaamde Ayurveda kuur of Pancha Karma kuur is een intensief reinigings- en verjongingsprogramma van minimaal 5 dagen (liefst langer), bestaande uit vijf reinigingsactiviteiten. Het doel van deze kuur is het volledig schoonmaken van alle lichaam- en energiekanalen, waardoor de stofwisseling beter gaat functioneren. Dit kan een zeer positieve uitwerking hebben op de algehele gezondheid en op het zelf-genezende vermogen van ons lichaam. Afhankelijk van de reden en duur van je verblijf stelt de Ayurvedisch arts jouw behandelplan vast. Naast de behandelingen (massages, kruiden baden, acupunctuur) zijn de maaltijden die je tot je neemt van wezenlijk belang. Pure, authentieke gerechten boordevol voedingsstoffen. Ook krijg je vaak ‘natural medicins’ als aanvulling & ondersteuning op je gezondheidskuur. En dát ga je merken! Een aantal veel voorkomende voordelen van ayurveda zijn:

  • Het vermindert stress
  • Voorkomt ziekte
  • Het is een inspirerende levensfilosofie voor lichaam en geest
  • Je voelt je beter in balans
  • Maakt gebruik van natuurlijke kruiden en supplementen

Via Happy Soul Travel kan je al heel laagdrempelig kennismaken met Ayurveda in Nederland. Maar je kan ook afreizen naar de volgende landen voor de meest unieke kuuroorden in Azië:

Neem graag vrijblijvend contact op met één van onze retreatadviseurs voor een persoonlijk advies afgestemd op al jouw persoonlijke wensen!

Nog niet gevonden wat je zoekt?

Bel +31 35 203 11 21 voor een (geheel vrijblijvend) persoonlijk advies op maat.

Zoeken