Nieuw Silent Retreats aan de Hei

Duik de stilte in o.l.v. zeer ervaren stilte-begeleider Annemiek van 21-23 juni met €150 korting!

Een stilteretraite.. Eindelijk de tijd nemen om te luisteren naar alles wat in jou leeft en de rijkdom van je eigen wijsheid te ervaren. Deze tijd is helemaal voor jou. Even geen mobiele telefoon, geen afleiding, maar tijd en ruimte met jezelf. Zonder afleiding en met hulp van heel toegankelijke yoga-, meditatie- en ademhalingsoefeningen kom je geleidelijk aan tot rust en heb je de tijd om te ontdekken wat zich daar ontvouwd. De natuur helpt je erbij dus neem fijne schoenen mee voor een wandeling. Ook tekenen, schrijven, rondlummelen en dromen leer je op deze dag kennen als heel productieve bezigheden. Als je weer naar huis gaat, is er ruimte in je hoofd gekomen en heb je misschien weer nieuwe inzichten gekregen op vraagstukken waar je al een tijdje mee rondloopt. 

Programma Silent Weekend

Op het programma van deze stilte 3-daagse doen we yoga, meditaties en andere (lichaamsgerichte) oefeningen die je helpen om meer in je stilte te komen. De nadruk ligt om meer in je hart te komen in plaats van in je hoofd. Om meer verbinding met jezelf te ervaren. Wie ben je voorbij al je denken? Meer terug naar je essentie. Ook zullen we een lange wandeling maken in stilte en andere oefeningen in de natuur doen. Ondertussen word je heerlijk verzorgd door restaurant Bij de Tuinman en heb je ook veel tijd om – zonder dat je afgeleid wordt – lekker te ontspannen.

Dit silent weekendretreat vindt plaats in twee unieke monumentale boerderijen pal aan de hei. Ze zijn van binnen totaal gerenoveerd en super-sfeervol ingericht met een combinatie van eigentijds design, mooie natuurlijke materialen en vintage. Beide boerderijen liggen aan de weidse hei en een uitgestrekte bostuin. Er is een heerlijke workshopruimte met een gigantisch raam uitkijkend over de tuin, een bibliotheek, een ruime woonkamer en een sauna en relaxruimte en keuze uit hele knusse een- en tweepersoonskamers op de bovenverdiepingen van ongeveer 11m2 en 16 m2, allemaal met eigen badkamer! Op de kamer zijn douchegel, shampoo en handdoeken aanwezig. In de rustruimte (bij de sauna) liggen twee föhns die gebruikt kunnen worden. 

Programma Silent Sunday

Het programma ziet er globaal als volgt uit:

 • 09:30 - ontvangst met koffie of thee en kennismaking
 • 10:00 - welkom, uitleg over het programma van de dag en met behulp van yoga- & meditatie-oefeningen dalen we samen de stilte in
 • 12:00 - lunch bij het charmante restaurant Bij de Tuinman op De Hoornboeg. 
 • 14:00 - naar buiten, we vertragen in de natuur en met behulp van eenvoudige aandachtsoefeningen maak je contact met de verbinding met de natuur 
 • 15:30 - thee en tijd om te doen wat in je opkomt: tekenen, in je dagboek schrijven of juist even een beetje dagdromen
 • 16:45 - meditatie en samen weer uit de stilte komen; we delen ervaringen en sluiten af

Tijdens dit programma helpt de stilte om steeds iets dieper af te dalen. Vroeg in de ochtend doen we yoga en een meditatie. Door de dag heen komen we steeds weer samen voor verschillende meditaties en oefeningen. Tussendoor blijft ook genoeg tijd over die je zelf kunt invullen. Je telefoon gebruik je niet tijdens deze dagen (maar we zorgen ervoor dat je bereikbaar bent voor als het nodig is) en boeken kun je thuislaten zodat je alle aandacht en afstemming voor jezelf kunt hebben.

Dag 1
‘s Ochtends verwelkomen we je vanaf 9:30 uur met een koffie/thee (het programma begint om 10.15)en maak je kennis met Annemieke en de andere deelnemers. We nemen de tijd om elkaar te leren kennen, het programma door te nemen, vragen te beantwoorden en alvast wat meditatie en andere oefeningen te doen om rustig in de stilte af te dalen. In de loop van de middag gaan we langzaam aan de stilte in.

Dag 2 - 4
De tweede, derde en vierde dag zullen we in totale stilte doorbrengen en een programma volgen dat je helpt om dieper in de stilte te komen, vrij te laten wat niet meer nodig is en meer en meer de vreugde en vrijheid van je hart en je essentie te gaan ervaren.

Dag 5
Op de vijfde dag doorbreken we geleidelijk aan de stilte, wen je voorzichtig om weer te praten kun je je ervaringen van de afgelopen dagen met de anderen delen. En we eindigen de midweek met een klein ritueel. We sluiten de week af rond 16:00.

Tijdens deze midweek kookt onze geliefde ayurvedisch chef Jeanette Tromp. Sinds 2010 is Jeanette ayurvedische voedingsdeskundige en chef. Ze geeft retreats, foodtalks en workshops in Europa. “In mijn eigen zoektocht naar een betere gezondheid waren yoga en ayurveda mijn leidraad. Beiden, verbonden door hun holistische benadering, heb ik mijn aard en optimale spijsvertering herontdekt”.

De Begeleiding

Een dag in stilte kan heel goed in je eentje, maar het kan heel behulpzaam zijn om een beetje gedragen te worden. Tijdens de Silent Sundays begeleiden Annemieke of Sharon je in het vinden van de stilte, met een fijn programma en in een veilige bedding waarin altijd ruimte is voor vragen, om even uit te wisselen of als je – ook zonder heel aanwijsbare reden – gewoon even behoefte hebt aan contact.

Annemieke Rodenburg

Al sinds 2000 geeft Annemieke veel stiltedagen en retreats via haar organisatie Hartenlicht. Stilte is voor haar een reis die je steeds dieper in jezelf brengt, naar je eigen oorspronkelijkheid van liefde. Bij haar meditaties en begeleiding staat het hart centraal en kan de stilte landen wanneer er een bodem van zelfliefde en compassie mag zijn. Naast de stilte heeft zij sinds 1998 een drukke praktijk voor aura-reading en coaching en geeft ze trainingen en cursussen over intuïtieve- en spirituele ontwikkeling.

Sharon Huisman

Als begin-twintiger ervoer zij voor het eerst wat stilte met je kan doen. Ze deed mee aan een 10-daagse stilteretraite met een diep verlangen om haar herriehoofd tot zwijgen te brengen. Alhoewel het een indrukwekkende ervaring was, ontdekte zij pas jaren later dat stilte een innerlijke beweging is, die je niet eenmalig in een cursus of retraite maakt, maar steeds weer opnieuw. Met vallen en opstaan en met veel geduld en zachtheid voor je eigen groeiproces. Als Stiltemaker nodigt zij uit tot verzachten, verstillen en verbinden, om zodoende liefdevol contact te maken met jezelf en wat er in jou leeft. Naast stiltedagen, retraites en persoonlijke begeleiding is zij ook Yin Yoga docent.

Deze dagen vinden uitsluitend plaats in het Nederlands.

De Locatie

Deze Silent Sundays vinden plaats op Buitenplaats De Hoorneboeg in Hilversum, de locatie waar we ook veel weekend-retreats organiseren. Een schitterend landgoed van 13 hectare grond met een eigen bos, eeuwenoude kronkelende paden en een magische heuvel in het midden. Deze buitenplaats heeft ook een vegetarisch farm-to-table restaurant waar de lunch plaats vind in een gerestaureerde kas met daar buiten een eigen moestuin, een fijne ruimte voor trainingen en een plek voor culturele en maatschappelijke initiatieven in een historische villa.

Silent Sundays
De Silent Sundays worden gehouden In de Luwte. In de Luwte ligt op de meest rustige plaats op De Hoorneboeg, verscholen tussen de bomen en aan de rand van de hei. De trainingsruimte heeft grote tuindeuren, zodat het licht naar binnen stroomt en je altijd even in contact met buiten en het bos kunt zijn. 

Silent Weekenden
Tijdens de weekenden zullen we verschillende locaties op de Hoorneboeg gebruiken om te overnachten zoals het Aan de Hei (21-23 juni 2024), Heihuis, de Pipowagens of in het Stille Midden. De twee laatste locaties hebben een gedeelde badkamer met douche en toilet. Wanneer de weekenden gehouden worden in het Heihuis heeft iedere kamer wel een eigen badkamer. 
 
Silent Midweek
Tijdens deze midweek overnacht je in het knusse, comfortabele Aan de Hei. Compleet met haard, sauna, en comfortabele zithoeken. De slaapkamers in Aan de Hei hebben allemaal een eigen badkamer. Je kunt kiezen of je een kamer wilt delen of liever een kamer voor jezelf hebt.

Prijs en Periode

Voor juni geldt nu een speciale korting van €399 i.p.v. €550 en €499 i.p.v. €650 voor respectievelijk een twee- en een eenpersoonskamer. Bovenstaande prijzen zijn p.p.

Inclusief

 • accommodatie bij programma van 2 of 4 nachten
 • alle maaltijden (alleen lunch bij eendaagse programma's)
 • koffie, thee, water en middag healthy snack
 • inhoudelijk programma en begeleiding

Exclusief

 • reis- en annuleringsverzekering
 • €15 boekingskosten p.p.
 • €5 (dag) of €10 (weekend) parkeerkosten bij de Hoorneboeg per auto (alleen wanneer je met auto komt, afrekenen ter plekke en reserveren is niet nodig)
 • €5 p.p. verplichte bijdrage SGR* (alleen bij reizen boven de €150,-)

*Dit is een bijdrage die SGR per 1 februari 2021 verplicht heeft ingesteld voor alle reizigers via aangesloten reisorganisaties

Transport

De Hoorneboeg ligt supercentraal in Nederland. Je zit er zo vanaf de A27 of met het OV. Alleen al het naar dit landgoed toegaan is een beleving. Elk bezoek begint namelijk al met een verstilde rit door een kilometer lange bomenlaan langs hei en bos die uitkomt op het 13 hectare grote landgoed. Aangekomen op het landgoed parkeer je vooraan tussen de bomen. De rest van het landgoed is volledig autovrij en je plek van bestemming op de buitenplaats bereik je door een kleine wandeling langs eeuwenoude paden, door een bijzonder mooi en oud bos.

Wil je graag met het OV naar de locatie?  Station Hilversum en Hollandsche Rading liggen het meest dichtbij. Vanaf daar kun je met een OV-fiets, een taxi of de bus het laatste stukje afleggen (gaan niet heel vaak, dus check de beste verbinding vooraf via OV-app).. De buslijnen en -tijden veranderen ook zo nu en dan. Je kunt ze het beste checken via 9292 (dubbel-check dit vooral op zon- en feestdagen), halte Hoorneboeg aan de Utrechtseweg en vanaf hier wandel je in ongeveer 10 minuten naar De Hoorneboeg. 

Er is ook mogelijkheid om samen te reizen met één van de andere deelnemers via onze facebook group (link krijg je vooraf).

Deze reis:

Prijzen vanaf: €149 p.p.

Periode:

Silent Retreats aan de Hei

Prijzen vanaf: €149 p.p.

Boek deze reis

Ervaringen van anderen:

25 feb. 2024
Wat een bijzondere ervaring was de silent retreat midweek. Met een hart wat overloopt ben ik nu weer thuis aan het …lees meer
Desiree
07 nov. 2023
Mijn eerste Silent Sunday retreat is super goed bevallen! Fijne begeleiding van Annemieke en bijzonder om een hele dag met …lees meer
Sharon
10 jul. 2023
Ik heb zondag 2 juli de stilte retraite gedaan voor een dag, cadeautje aan mezelf. Jullie omgeving is een magische plek. De …lees meer
Katelijne

Deel met je vrienden:

Vergelijkbare reizen