+31 (0)6 5104 8870
info@happysoultravel.nl
print

Nieuw Detoxweekend aan de Hei

Dit is hét seizoen om te detoxen, kom je ook een boost geven aan je lichaam en geest? Ga mee met het najaars-detoxweekend en ontvangt €50 kennismakingskorting!

Bij Happy Soul Travel geloven we dat eens in de zoveel tijd detoxen een enorme boost kan geven aan je lichaam, maar ook aan je geest. Vanaf dit jaar bieden we op onze nieuwe retreatplek aan de hei ook onze eigen detoxweekenden aanbieden. Ben je toe aan een lichamelijke en geestelijke grote schoonmaak, dan is dit echt wat voor jou. In onze monumentale boerderijen aan de hei met eigen sauna en yogazaal word je een weekend lang in de watten gelegd door ons kundige team van een health chef/voedingsdeskundige en detoxbegeleider/yogadocent die jou ondersteunen in het proces van het opschonen op alle vlakken. Bij ons geen detoxweekend waarin alles draait om calorieën en gewichtsverlies (dat zien we eerder als een welkom bij-effect), maar vooral een detoxweekend waar je ongelofelijk veel inspiratie gaat opdoen voor een gezonde levensstijl, fysiek en mentaal. Waarin je je bewust wordt van patronen en gaat voelen welke je echt wilt doorbreken.

Detoxweekend aan de Hei 1Detoxweekend aan de Hei 2Detoxweekend aan de Hei 3Detoxweekend aan de Hei 4Detoxweekend aan de Hei 5Detoxweekend aan de Hei 6Detoxweekend aan de Hei 7Detoxweekend aan de Hei 8Detoxweekend aan de Hei 9Detoxweekend aan de Hei 10Detoxweekend aan de Hei 11Detoxweekend aan de Hei 12Detoxweekend aan de Hei 13Detoxweekend aan de Hei 14Detoxweekend aan de Hei 15Detoxweekend aan de Hei 16Detoxweekend aan de Hei 17Detoxweekend aan de Hei 18Detoxweekend aan de Hei 19Detoxweekend aan de Hei 20Detoxweekend aan de Hei 21Detoxweekend aan de Hei 22Detoxweekend aan de Hei 23Detoxweekend aan de Hei 24Detoxweekend aan de Hei 25Detoxweekend aan de Hei 26

Het Landgoed

De restauratie en inrichting van de twee historische boerderijen is dit voorjaar afgerond en het is echt prachtig geworden! Deze retreatlocatie is onderdeel van Buitenplaats De Hoorneboeg, een schitterend landgoed van 13 hectare eigen grond met een eigen bos, eeuwenoude kronkelende paden en een magische heuvel in het midden. Op deze buitenplaats ontwikkelen we samen met een groep ondernemers ook een vegetarisch farm-to-table restaurant met eigen moestuin (verwachte opening in oktober), een fijne ruimte voor trainingen en een plek voor culturele en maatschappelijke initiatieven in een historische villa.

Op het landgoed kun je heerlijk gaan dwalen op de kronkelpaden of je wandelt lekker de hei op of het bos is. Luister naar de spechten, volg de eekhoorns, vergaap je aan de oude bomen of de openheid van de magische heuvel in het midden. Hier is weer ruimte om tot rust te komen. Om je te verbinden met jezelf, de natuur en elkaar.

De Accommodatie

De twee boerderijen waar we onze detoxweekenden houden zijn middels een gang aan elkaar verbonden. Ze zijn van binnen totaal gerenoveerd en supersfeervol ingericht met een combinatie van eigentijds design, mooie natuurlijke materialen en vintage. Beide boerderijen liggen aan de weidse hei en een uitgestrekte bostuin. Er is een heerlijke yogazaal, een bibliotheek, een ruime woonkamer en een sauna en relaxruimte uitkijkend over de hei en ruime keuze uit hele knusse een- en tweepersoonskamers op de bovenverdiepingen, allemaal met eigen badkamer! Ook is er een behandelkamer waar je een massage kunt ondergaan van een van onze favoriete masseuses.

Voeding

Tijdens dit weekend en gedurende je af- en opbouw fase zijn er een aantal dingen die goed zijn om even te laten staan zoals vlees, zuivel, gluten, alcohol en koffie. Maar wij zijn absoluut geen voedsel-predikers die zullen zeggen dat je voortaan maar beter dat lekkere taartje kunt laten staan of een spa rood moet bestellen in plaats van een wijntje. Juist niet, geniet ervan! Maar wat wij belangrijk vinden is dat je gaat voelen wanneer dingen een patroon worden en wat voor effect ze op je lichaam (en geest) hebben. Dan wordt het ook veel makkelijker kiezen en kun je dingen bewust wel of niet toevoegen aan je leven.

Gedurende het weekend hoef je zeker niet op een houtje te bijten. We detoxen op basis van plantaardige voeding, bijvoorbeeld sappen, salades en soep, afgestemd op het seizoen. Alles puur en biologisch en met de meest verse ingrediënten die je maar kunt bedenken. Met dit dieet geef je de spijsvertering rust en krijgt je lever de kans om zijn detoxfunctie optimaal uit te voeren. Bovendien wordt de zuur-base balans in het lichaam hersteld. Heb je in dit weekend voorkeur voor sapvasten, laat ons dit dan van te voren weten, dan kunnen wij daar je detox op aanpassen.

Het Detoxteam

De Detoxcoach & Yogadocente Mirjam

Mirjam is internationaal gecertificeerd Vinyasa Yoga Teacher (Yoga Alliance ERYT 300+ -), Yin Yoga Teacher, Mindfulness coach and Trauma Sensitive Yoga Trainer. 

Zij heeft vele aanvullende teacher trainingen gevolgd o.a. anatomie, verschillende adem technieken, Intuïtieve ontwikkeling, mindfulness, meditatie en Trauma Sensitive Yoga. Naast Yoga houdt zij zich ook bezig met Chi Neng Qi Gong, Detox, Ayurveda en TCM.

Haar lessen zijn simpel en praktisch. Geen filosofie, geen goed of fout of waarheden, geen dogma's. De yogalessen en workshop richten zich op het bevrijden van onze geloofssystemen, gedachten en blokkades in het lichaam. Zodat het huidige moment ervaren kan worden precies zoals het is en de levensenergie vrij kan stromen. Mirjam ondersteunt je om patronen te herkennen en inzicht te krijgen in hoe je je hier uit kan bevrijden. Ze beweegt je van je hoofd naar je hart, naar de plek waar je met een heldere blik je innerlijke en uiterlijke wereld kan observeren. Ze combineert in de lessen (fysieke) yoga houdingen met ademhalingstechnieken, intuïtieve ontwikkeling, mindfulness, visualisatie en meditatie

Mirjam geeft yoga en detoxretreats in Nederland, Ibiza en Costa Rica en Trauma Sensitive Yoga sessies.

De Healthchef & Voedingsdeskundige

Tijdens alle detoxweekenden bereidt onze health chef Marianne van den Heuvel met liefde alle sappen en maaltijden. Het is haar passie om mensen te verrassen en te helpen hun weg te vinden in de energie-volle plantaardige keuken. Haar focus ligt op voeding met levenskracht & bewustzijn wat voeding doet met je lichaam & geest.

Zij heeft zelf een lange weg bewandeld van yogabeoefening, verschillende yogaopleidingen (vinyasa en kundalini) om zich daarna meer te specialiseren op voeding en het verteren van voedsel in het specifiek. Het is daar waar yoga en voeding samen komen; een prachtige combinatie om blokkades los te kunnen laten en je lichter en vitaler te voelen. Zij is een gecertificeerd raw food chef en ayurvedisch voedingsdeskundige. 

Marianne heeft een aantal jaren in de Filippijnen gewoond, maar inmiddels woont zij met veel plezier in Amsterdam waar zij met Kokokitchen workshops aanbiedt, catering voor particulieren verzorgt en kookt tijdens yogaretraites & trainingen. Zij gebruikt de Ayurvedische voedingsleer en ook technieken uit de raw food keuken om zo tot een balans te komen die voor iedereen geschikt is en in elk seizoen past.

Afbouw en opbouw

Om het effect van dit weekend zo groot mogelijk te laten zijn raden we je aan van te voren al te beginnen met een afbouw en ook weer langzaam op te bouwen. Hiervoor ontvang je van ons uitgebreide instructies en een speciale “retox”-talk tijdens het weekend.

Het programma

Het weekend start op vrijdag met de lunch en eindigt op zondag met een lunch. We hebben een prachtig uitgebalanceerd programma voor je met detox-talks, workshops, yogalessen, meditatie- & ademhalingssessies en ook is er voldoende vrije tijd om heerlijk de natuur of de sauna in te gaan of een massage te ondergaan. Je krijgt heel veel inspiratie voor een goed en gezond leven om ook daarna mee door te kunnen gaan.

Vrijdag
13:00-13:30 lunch en kennismaking
13:30-16:00 vrije tijd
16:00           sap & tarwegrasshot
16:30-18:00 detoxtalk part I
18:00-18:30 diner (soep)
19:00-20:30 yin yoga 

Zaterdag

7:30            lauw water met citroen
8:00-9:30    detox flow yoga
9:30            ontbijt (bv. een sap, afhankelijk van het seizoen)
10:00-13:00 vrije tijd en 10.30 tussendoortje
13:00-13:30 lunch (salade & groenten)
13:30-16:00 vrije tijd
16:00           sap + tarwegrasshot 
16:30-18:00 detoxtalk part II
18:00-18:30 diner (soep)
19:00-20:30 yin yoga

Zondag
7:30             lauw water met citroen
8:00-9:30     detox flow yoga
9:30             ontbijt (bv. een sap, afh. van het seizoen) en wandeling in de natuur
10:30-12:00 detoxtalk part III (hier krijg je je retox-instructies)
12:00-13:30 afsluitend samen lunch maken en opeten
13:30           groepsafsluiting

Wanneer detoxen?

Ook al wordt detoxen vaak geassocieerd met het voor- en het najaar kun je detoxen in elk seizoen, want het is altijd lekker om even op de reset-knop te kunnen drukken en schone metten te maken met oude gewoontes en een nieuwe weg in te slaan in je leven.

Daarom organiseren we onze detoxweekenden in elk seizoen en passen daar de detox op aan omdat elk seizoen om een andere aanpak vraagt.

Voor wie?

Detoxen is in principe voor iedereen geschikt, maar er zijn een aantal contra-indicaties waardoor detoxen niet verstandig kan zijn. Dat zijn bijvoorbeeld zwangerschap, medicijngebruik, borstvoeding, schildklierproblemen, psychische aandoeningen en kanker. Heb je twijfels, stuur ons dan even een mail via info@happysoultravel.nl.

Prijs en periode

DataTweepersoonskamerEenpersoonskamerBeschikbaarheid
23-25 november 2018Winter Detoxweekend€495€595€50 kortingcheck beschikbaarheid
18-20 januari 2019New Years Detoxweekend€495€595check beschikbaarheid

Check de beschikbaarheid van Detoxweekend aan de Heiterug naar overzicht

Bovenstaande prijzen zijn de prijzen p.p.

Alle kamers hebben een eigen badkamer met douche, wastafel en wc.

In de tweepersoonsbedden staan de bedden uit elkaar, maar kunnen desgewenst ook bij elkaar worden geplaatst.

Inclusief

  • Twee nachten verblijf in een een- of tweepersoonskamer
  • Alle detox-maaltijden
  • Alle yogalessen, meditaties en detox-talks behorende bij het programma
  • Water en kruidenthee
  • Een pre-tox guide vooraf en een extra handout tijdens het weekend
  • Gebruik van sauna en spa
  • Gebruik van alle aanwezige yogamaterialen
  • EXTRA voor onze klanten: 3 maanden gratis Yogatv bij thuiskomst

Exclusief

  • reis- en annuleringsverzekering
  • €15 boekingskosten

Transport

De Hoorneboeg ligt supercentraal in Nederland. Je zit er zo vanaf de A27 of met het OV. Alleen al het naar dit landgoed toegaan is een beleving. Elk bezoek begint namelijk al met een verstilde rit door een kilometer lange bomenlaan langs hei en bos die uitkomt op het 13 hectare grote landgoed. Aangekomen op het landgoed parkeer je vooraan tussen de bomen. De rest van het landgoed is volledig autovrij en je plek van bestemming op de buitenplaats bereik je door een kleine wandeling langs eeuwenoude paden, door een bijzonder mooi en oud bos.

Ook is de buitenplaats goed bereikbaar met het OV. Er stopt een bus aan het begin van de oprijlaan. Vanaf hier is het een mooie wandeling langs hei en bos van circa 10 minuten tot de buitenplaats. Vanaf het NS station in Hilversum fiets je in 15 minuten naar De Hoorneboeg, bijvoorbeeld op een OV-fiets die je daar heel makkelijk kunt huren.

Deze reis:

Prijzen vanaf: 495 p.p.

Periode: juni, juli, augustus, september, oktober, november, december

Boek deze reis

Ervaringen

van anderen:

‘Een paar dagen na het detox weekend voel ik pas echt goed wat dit weekend voor me gedaan heeft. Het weekend zelf was heel...’

‘Ik heb genoten van het detoxweekend. De gezonde biologische producten hebben mij geleerd het simpel te houden, de talks van...’

lees meer
schrijf een review