+31 (0)6 5104 8870
info@happysoultravel.nl
print

Nieuw Detoxweekend aan de Hei

Unieke detoxweekenden op onze gloednieuwe retreatplek aan de hei in Hilversum! Nu €50 early bird korting tot 1 mei!

Bij Happy Soul Travel geloven we dat eens in de zoveel tijd detoxen een enorme boost kan geven aan je lichaam, maar ook aan je geest. Vanaf dit jaar gaan we op onze nieuwe retreatplek aan de hei ook onze eigen detoxweekenden aanbieden. Ben je toe aan een lichamelijke en geestelijke grote schoonmaak, dan is dit echt wat voor jou. In onze monumentale boerderijen aan de hei met eigen sauna en yogazaal word je een weekend lang in de watten gelegd door ons kundige team van een health chef/voedingsdeskundige en detoxbegeleider/yogadocent die jou ondersteunen in het proces van het opschonen op alle vlakken. Bij ons geen detoxweekend waarin alles draait om calorieën en gewichtsverlies, maar vooral een detoxweekend waar je ongelofelijk veel inspiratie gaat opdoen voor een gezonde levensstijl, fysiek en mentaal. Waarin je je bewust wordt van patronen en gaat voelen welke je echt wilt doorbreken.

Detoxweekend aan de Hei 1Detoxweekend aan de Hei 2Detoxweekend aan de Hei 3Detoxweekend aan de Hei 4Detoxweekend aan de Hei 5Detoxweekend aan de Hei 6Detoxweekend aan de Hei 7Detoxweekend aan de Hei 8Detoxweekend aan de Hei 9Detoxweekend aan de Hei 10Detoxweekend aan de Hei 11Detoxweekend aan de Hei 12Detoxweekend aan de Hei 13Detoxweekend aan de Hei 14

Het Landgoed

De restauratie en inrichting van de twee historische boerderijen is op dit moment in volle gang en we kunnen jullie nu al vertellen dat het echt schitterend wordt. Deze retreatlocatie is onderdeel van Buitenplaats De Hoorneboeg, een schitterend landgoed van 13 hectare eigen grond met een eigen bos, eeuwenoude kronkelende paden en een magische heuvel in het midden. Op deze buitenplaats ontwikkelen we nu ook een vegetarisch farm-to-table restaurant met eigen moestuin (verwachte opening in augustus), een fijne ruimte voor trainingen en een plek voor culturele en maatschappelijke initiatieven in een historische villa. Op het landgoed kun je heerlijk gaan dwalen op de kronkelpaden of je wandelt lekker de hei op of het bos is. Luister naar de spechten, volg de eekhoorns, vergaap je aan de oude bomen of de openheid van de magische heuvel in het midden. Hier is weer ruimte om tot rust te komen. Om je te verbinden met jezelf, de natuur en elkaar.

De Accommodatie

De twee boerderijen waar we onze detoxweekenden gaan houden zijn middels een gang aan elkaar verbonden. Beide boerderijen kijken uit over de weidse hei en liggen aan een uitgestrekte bostuin. Er is een heerlijke yogazaal, een bibliotheek, een ruime woonkamer en een sauna en relaxruimte uitkijkend over de hei en ruime keuze uit hele knusse een- en tweepersoonskamers op de bovenverdiepingen, allemaal met eigen badkamer! Ook is er een behandelkamer waar je een massage kunt ondergaan van een van onze favoriete masseuses.

Voeding

Tijdens dit weekend en gedurende je af- en opbouw fase zijn er een aantal dingen die goed zijn om even te laten staan zoals vlees, zuivel, gluten, alcohol en koffie. Maar wij zijn absoluut geen voedsel-predikers die zullen zeggen dat je voortaan maar beter dat lekkere taartje kunt laten staan of een spa rood moet bestellen in plaats van een wijntje. Juist niet, geniet ervan! Maar wat wij belangrijk vinden is dat je gaat voelen wanneer dingen een patroon worden en wat voor effect ze op je lichaam (en geest) hebben. Dan wordt het ook veel makkelijker kiezen en kun je dingen bewust wel of niet toevoegen aan je leven.

Gedurende het weekend hoef je niet op een houtje te bijten. We detoxen op basis van plantaardige voeding, bijvoorbeeld sappen, salades en soep, afgestemd op het seizoen. Alles puur en biologisch natuurlijk en met de verste ingrediënten die je maar kunt bedenken. Met dit dieet geef je de spijsvertering rust en krijgt de lever de kans om zijn detoxfunctie optimaal uit te voeren. Bovendien wordt de zuur-base balans in het lichaam hersteld.

Afbouw en opbouw

Om het effect van dit weekend zo groot mogelijk te laten zijn raden we je aan van te voren al te beginnen met een afbouw en ook weer langzaam op te bouwen. Hiervoor ontvang je van ons uitgebreide instructies en een speciale “retox”-talk tijdens het weekend.

Het programma

Het weekend start op vrijdag met de lunch en eindigt op zondag met een lunch. We hebben een prachtig uitgebalanceerd programma voor je met detox-talks, workshops, yogalessen, meditatie- & ademhalingssessies en ook is er voldoende vrije tijd om heerlijk de natuur of de sauna in te gaan of een massage te ondergaan. Je krijgt heel veel inspiratie voor een goed en gezond leven om ook daarna mee door te kunnen gaan.

Vrijdag:
13.00-14.00 lunch
14.00-15.30 vrije tijd
15.30-16.30 kennismakingssessie
16.30-18.00 detox talk part I:
18.00-19.00 diner
19.00-21.30 vrije avond of film kijken

Zaterdag
7.30 lauw water met citroen
8.00-9.30 yoga, krya’s, ademhaling
9.30 ontbijt (bv. een sap, afhankelijk van het seizoen)
10.00-13.00 vrije tijd en 10.30 tussendoortje
13.00-14.00 lunch
14.00-15.30 vrije tijd
15.30-16.30 sap + tarwegrasshot met detox-talk part II
16.30-18.00 yin yoga les
18.00-19.00 diner
19.00-20.00 vrije tijd
20.00-21.00 meditatie of mogelijkheid op de kamer abhyanga (zelf-massage) te doen

Zondag
7.30 lauw water met citroen
8.00-9.30 yoga, krya’s, ademhaling
9.30 ontbijt (bv. een sap, afhankelijk van het seizoen)
10.30-11.30 snack detox part III en retox instructies
11.30-12.30 afsluitend samen lunch maken en opeten
13h00-14h00 groepsafsluiting

Wanneer detoxen?

Ook al wordt detoxen vaak geassocieerd met het voor- en het najaar kun je detoxen in elk seizoen, want het is altijd lekker om even op de reset-knop te kunnen drukken en schone metten te maken met oude gewoontes en een nieuwe weg in te slaan in je leven.

Daarom organiseren we onze detoxweekenden in elk seizoen en passen daar de detox op aan omdat elk seizoen om een andere aanpak vraagt.

Voor wie?

Detoxen is in principe voor iedereen geschikt, maar er zijn een aantal contra-indicaties waardoor detoxen niet verstandig kan zijn. Dat zijn bijvoorbeeld zwangerschap, medicijngebruik, borstvoeding, schildklierproblemen, psychische aandoeningen en kanker. Heb je twijfels, stuur ons dan even een mail via info@happysoultravel.nl.

Prijs en periode

DataTweepersoonskamerEenpersoonskamerBeschikbaarheid
08-10 juni 2018Spring Detoxweekend€495€595boek nu
17-19 augustus 2018Summer Detoxweekend€495€595boek nu
21-23 september 2018Autumn Detoxweekend€495€595boek nu
23-25 november 2018Winter Detoxweekend€495€595boek nu

Bovenstaande prijzen zijn de prijzen p.p.

Alle kamers hebben een eigen badkamer met douche, wastafel en wc.

In de tweepersoonsbedden staan de bedden uit elkaar, maar kunnen desgewenst ook bij elkaar worden geplaatst.

*Tot 1 mei geldt er een early bird korting van €50 op deze weekenden (niet in combinatie met andere aanbiedingen).

Inclusief

  • Twee nachten verblijf in een een- of tweepersoonskamer
  • Alle detox-maaltijden
  • Alle yogalessen, meditaties en detox-talks behorende bij het programma
  • Water en kruidenthee
  • Een pre-tox guide vooraf en een extra handout tijdens het weekend
  • Gebruik van sauna en spa
  • Gebruik van alle aanwezige yogamaterialen
  • EXTRA voor onze klanten: 3 maanden gratis Yogatv bij thuiskomst

Exclusief

  • reis- en annuleringsverzekering
  • €15 boekingskosten

Transport

De Hoorneboeg ligt supercentraal in Nederland. Je zit er zo vanaf de A27 of met het OV. Alleen al het naar dit lamdgoed toegaan is een beleving. Elk bezoek begint namelijk al met een verstilde rit door een kilometer lange bomenlaan langs hei en bos die uitkomt op het 13 hectare grote landgoed. Aangekomen op het landgoed parkeer je vooraan tussen de bomen. De rest van het landgoed is volledig autovrij en je plek van bestemming op de buitenplaats bereik je door een kleine wandeling langs eeuwenoude paden, door een bijzonder mooi en oud bos.

Ook is de buitenplaats goed bereikbaar met het OV. Er stopt een bus aan het begin van de oprijlaan. Vanaf hier is het een mooie wandeling langs hei en bos van circa 10 minuten tot de buitenplaats. Vanaf het NS station in Hilversum fiets je in 15 minuten naar De Hoorneboeg, bijvoorbeeld op een OV-fiets die je daar heel makkelijk kunt huren.

Deze reis:

Prijzen vanaf: 495 p.p.

Periode: juni, juli, augustus, september, oktober, november, december

Boek deze reis

Ervaringen

Er zijn nog geen reviews geschreven. Wees de eerste en schrijf zelf een review.

schrijf een review