+31 (0)6 5104 8870
info@happysoultravel.nl
print

Detox & Yogaweekend aan de Hei

Start het nieuwe jaar goed met een detox van je body & mind van 17-19 januari!

Bij Happy Soul Travel geloven we dat eens in de zoveel tijd detoxen een enorme boost kan geven aan je lichaam, maar ook aan je geest. Op onze nieuwe retreatplek aan de hei bieden we nu ook onze eigen detoxweekenden aan. Ben je toe aan een lichamelijke en geestelijke grote schoonmaak, dan is dit echt wat voor jou. In onze monumentale boerderijen aan de hei met eigen sauna en yogazaal word je een weekend lang in de watten gelegd door ons kundige team van een health chef/voedingsdeskundige en detoxbegeleider/yogadocent die jou ondersteunen in het proces van het opschonen op alle vlakken. Bij ons geen detoxweekend waarin alles draait om calorieën en gewichtsverlies (dat zien we eerder als een welkom bij-effect), maar vooral een detoxweekend waar je ongelofelijk veel inspiratie gaat opdoen voor een gezonde levensstijl, fysiek en mentaal. Waarin je je bewust wordt van patronen en gaat voelen welke je echt wilt doorbreken.

Detox & Yogaweekend aan de Hei 1Detox & Yogaweekend aan de Hei 2Detox & Yogaweekend aan de Hei 3Detox & Yogaweekend aan de Hei 4Detox & Yogaweekend aan de Hei 5Detox & Yogaweekend aan de Hei 6Detox & Yogaweekend aan de Hei 7Detox & Yogaweekend aan de Hei 8Detox & Yogaweekend aan de Hei 9Detox & Yogaweekend aan de Hei 10Detox & Yogaweekend aan de Hei 11Detox & Yogaweekend aan de Hei 12Detox & Yogaweekend aan de Hei 13Detox & Yogaweekend aan de Hei 14Detox & Yogaweekend aan de Hei 15Detox & Yogaweekend aan de Hei 16Detox & Yogaweekend aan de Hei 17Detox & Yogaweekend aan de Hei 18Detox & Yogaweekend aan de Hei 19Detox & Yogaweekend aan de Hei 20Detox & Yogaweekend aan de Hei 21Detox & Yogaweekend aan de Hei 22Detox & Yogaweekend aan de Hei 23Detox & Yogaweekend aan de Hei 24Detox & Yogaweekend aan de Hei 25

Het Landgoed

De restauratie en inrichting van de twee historische boerderijen is afgelopen jaar afgerond en het is echt prachtig geworden! Deze retreatlocatie is onderdeel van Buitenplaats De Hoorneboeg, een schitterend landgoed van 13 hectare eigen grond met een eigen bos, eeuwenoude kronkelende paden en een magische heuvel in het midden. Deze buitenplaats heeft ook een vegetarisch farm-to-table restaurant met eigen moestuin, namelijk 'Bij de Tuinman', een fijne ruimte voor trainingen en een plek voor culturele en maatschappelijke initiatieven in een historische villa.

Op het landgoed kun je heerlijk gaan dwalen op de kronkelpaden of je wandelt lekker de hei op of het bos is. Luister naar de spechten, volg de eekhoorns, vergaap je aan de oude bomen of de openheid van de magische heuvel in het midden. Hier is weer ruimte om tot rust te komen. Om je te verbinden met jezelf, de natuur en elkaar.

De Accommodatie

De twee boerderijen waar we onze detoxweekenden houden zijn middels een gang aan elkaar verbonden. Ze zijn van binnen totaal gerenoveerd en supersfeervol ingericht met een combinatie van eigentijds design, mooie natuurlijke materialen en vintage. Beide boerderijen liggen aan de weidse hei en een uitgestrekte bostuin. Er is een heerlijke yogazaal, een bibliotheek, een ruime woonkamer en een sauna en relaxruimte uitkijkend over de hei en ruime keuze uit hele knusse een- en tweepersoonskamers op de bovenverdiepingen van resp. 11m2 en 16 m2, allemaal met eigen badkamer! Ook is er een behandelkamer waar je een massage kunt ondergaan van een van onze favoriete masseuses.

De Voeding

Tijdens dit weekend en gedurende je af- en opbouw fase zijn er een aantal dingen die goed zijn om even te laten staan zoals vlees, zuivel, gluten, alcohol en koffie. Maar wij zijn absoluut geen voedsel-predikers die zullen zeggen dat je voortaan maar beter dat lekkere taartje kunt laten staan of een spa rood moet bestellen in plaats van een wijntje. Juist niet, geniet ervan! Maar wat wij belangrijk vinden is dat je gaat voelen wanneer dingen een patroon worden en wat voor effect ze op je lichaam (en geest) hebben. Dan wordt het ook veel makkelijker kiezen en kun je dingen bewust wel of niet toevoegen aan je leven.

Gedurende het weekend hoef je zeker niet op een houtje te bijten. We detoxen op basis van plantaardige voeding met sappen, salades en soep, afgestemd op het seizoen. Alles puur en biologisch en met de meest verse ingrediënten die je maar kunt bedenken. Met dit dieet geef je de spijsvertering rust en krijgt je lever de kans om zijn detoxfunctie optimaal uit te voeren. Bovendien wordt de zuur-base balans in het lichaam hersteld.

Het Detoxteam

De Healthchef & Voedingsdeskundige

Tijdens alle detoxweekenden bereidt onze health chef Marianne van den Heuvel met liefde alle sappen en maaltijden. Het is haar passie om mensen te verrassen en te helpen hun weg te vinden in de energie-volle plantaardige keuken. Haar focus ligt op voeding met levenskracht & bewustzijn wat voeding doet met je lichaam & geest.

Zij heeft zelf een lange weg bewandeld van yogabeoefening, verschillende yogaopleidingen (Vinyasa en Kundalini) om zich daarna meer te specialiseren op voeding en het verteren van voedsel in het specifiek. Het is daar waar yoga en voeding samen komen; een prachtige combinatie om blokkades los te kunnen laten en je lichter en vitaler te voelen. Zij is een gecertificeerd raw food chef en ayurvedisch voedingsdeskundige. 

Marianne heeft een aantal jaren in de Filippijnen gewoond, maar inmiddels woont zij met veel plezier in Amsterdam waar zij met Kokokitchen workshops aanbiedt, catering voor particulieren verzorgt en kookt tijdens yogaretraites & trainingen. Zij gebruikt de Ayurvedische voedingsleer en ook technieken uit de raw food keuken om zo tot een balans te komen die voor iedereen geschikt is en in elk seizoen past.

De Yogadocent

Een mooie reis naar Azië die Neel in 2008 maakte was vooral het startpunt voor een reis naar binnen. De wens groeide om te delen en puur te verbinden. Neel volgde sindsdien opleidingen als de Elemental Teacher Training Course (200hr) en de Elemental Yoga Therapy Course (300hr). Neel is niet opgeleid in één specifieke stijl, de vijf elementen zijn het uitgangspunt en de lessen zijn daardoor afgestemd op het moment. Neel kan niet anders dan haar lessen vanuit echte aandacht en liefde delen en dat voelt iedereen. Ze inspireert en enthousiasmeert om te leven wie je werkelijk bent, in z'n puurste vorm, zoals zelf ook is: puur. Geen gedoe, geen betekenisloze mooie woorden, maar jezelf zijn in al z'n facetten. 

Neel heeft in de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan in het begeleiden van detox retraites in binnen- en buitenland en begeleidt al jaren een uitgebreide detox periode in Amsterdam. In dergelijke weekenden deelt Neel graag specifieke yogalessen afgestemd op de detox en de deelnemers en zorgt ze ervoor dat iedereen zich veilig en gesteund voelt.

 

Afbouw en Opbouw

Om het effect van dit weekend zo groot mogelijk te laten zijn raden we je aan van te voren al te beginnen met een afbouw en ook weer langzaam op te bouwen. Hiervoor ontvang je van ons uitgebreide instructies en een speciale “retox”-talk tijdens het weekend.

Het Programma

Het weekend start op vrijdag einde van de middag om 16.30 uur en eindigt op zondag rond 15.00 uur. We hebben een prachtig uitgebalanceerd programma voor je met detox-talks, workshops, yogalessen, meditatie- & ademhalingssessies en ook is er voldoende vrije tijd om heerlijk de natuur of de sauna in te gaan of een massage te ondergaan. Je krijgt heel veel inspiratie voor een goed en gezond leven om ook daarna mee door te kunnen gaan.

Let op: Alle lessen worden in principe in het Nederlands gegeven, soms in het Engels afhankelijk van de nationaliteit van de deelnemers van het betreffende weekend.

Wanneer Detoxen?

Ook al wordt detoxen vaak geassocieerd met het voor- en het najaar kun je detoxen in elk seizoen, want het is altijd lekker om even op de reset-knop te kunnen drukken en schone metten te maken met oude gewoontes en een nieuwe weg in te slaan in je leven.

Daarom organiseren we onze detoxweekenden in elk seizoen en passen daar de detox op aan omdat elk seizoen om een andere aanpak vraagt.

Voor Wie?

Detoxen is in principe voor iedereen geschikt, maar er zijn een aantal contra-indicaties waardoor detoxen niet verstandig kan zijn. Dat zijn bijvoorbeeld zwangerschap, medicijngebruik, borstvoeding, schildklierproblemen, psychische aandoeningen en kanker. Heb je twijfels, stuur ons dan even een mail via info@happysoultravel.nl.

Groepsgrootte

De groepen bestaan uit minimaal 12 en maximaal 24 mensen.

Prijs en Periode

DataTweepersoonskamerEenpersoonskamerBeschikbaarheid
15-17 november 2019Winter Detoxweekend€495€595VOL
17-19 januari 2020Winter Detoxweekend€495€595check beschikbaarheid
13-15 maart 2020Winter Detoxweekend€495€595check beschikbaarheid
15-17 mei 2020Lente Detoxweekend€495€595check beschikbaarheid
03-05 juli 2020Zomer Detoxweekend€495€595check beschikbaarheid
21-23 augustus 2020Zomer Detoxweekend€495€595check beschikbaarheid
18-20 september 2020Herfst Detoxweekend€495€595check beschikbaarheid
30 oktober - 01 november 2020Herfst Detoxweekend€495€595check beschikbaarheid

Check de beschikbaarheid van Detox & Yogaweekend aan de Heiterug naar overzicht

Bovenstaande prijzen zijn de prijzen p.p.

Alle kamers hebben een eigen badkamer met douche, wastafel en wc.

In de tweepersoonsbedden staan de bedden uit elkaar, maar kunnen desgewenst ook bij elkaar worden geplaatst.

Inclusief

  • Twee nachten verblijf in een een- of tweepersoonskamer
  • Alle detox-maaltijden
  • Alle yogalessen, meditaties en detox-talks behorende bij het programma
  • Water en kruidenthee
  • Een pre-tox guide vooraf en een extra handout tijdens het weekend
  • Gebruik van sauna en spa
  • Gebruik van alle aanwezige yogamaterialen
  • EXTRA voor onze klanten: 1 maand gratis Yogatv bij thuiskomst

Exclusief

  • reis- en annuleringsverzekering
  • €15 boekingskosten

Transport

De Hoorneboeg ligt supercentraal in Nederland. Je zit er zo vanaf de A27 of met het OV. Alleen al het naar dit landgoed toegaan is een beleving. Elk bezoek begint namelijk al met een verstilde rit door een kilometer lange bomenlaan langs hei en bos die uitkomt op het 13 hectare grote landgoed. Aangekomen op het landgoed parkeer je vooraan tussen de bomen. De rest van het landgoed is volledig autovrij en je plek van bestemming op de buitenplaats bereik je door een kleine wandeling langs eeuwenoude paden, door een bijzonder mooi en oud bos.

Ook is de buitenplaats goed bereikbaar met het OV. Er stopt een bus aan het begin van de oprijlaan. Vanaf hier is het een mooie wandeling langs hei en bos van circa 10 minuten tot de buitenplaats. Vanaf het NS station in Hilversum fiets je in 15 minuten naar De Hoorneboeg, bijvoorbeeld op een OV-fiets die je daar heel makkelijk kunt huren.

Deze reis:

Prijzen vanaf: €495 p.p.

Periode: januari, maart, juni, juli, augustus, september, oktober, november, december

Boek deze reis

Ervaringen

van anderen:

‘Ik heb dit weekend ervaren als erg fijn, leerzaam en ontspannen. Rustgevende omgeving, mooie sfeervolle ruimtes, erg lekker...’

‘Gister zijn mijn man en ik terug gekomen van een heerlijk detox en yoga weekend op de Hei. Leuke mensen leren kennen, goed...’

lees meer
schrijf een review