Detox & Yogaweekend aan de Hei

Cleanse je lijf tijdens het Detox weekend van 14-16 januari!

Bij Happy Soul Travel geloven we dat eens in de zoveel tijd detoxen een enorme boost kan geven aan je lichaam, maar ook aan je geest. Op onze nieuwe retreatplek aan de hei bieden we nu ook onze eigen detoxweekenden aan. Ben je toe aan een lichamelijke en geestelijke grote schoonmaak, dan is dit echt wat voor jou. In onze monumentale boerderijen aan de hei met eigen sauna en yogazaal word je een weekend lang in de watten gelegd door ons kundige team van een health chef/voedingsdeskundige en detoxbegeleider die jou ondersteunen in het proces van het opschonen op alle vlakken. Bij ons geen detoxweekend waarin alles draait om calorieën en gewichtsverlies (dat zien we eerder als een welkom bij-effect), maar vooral een detoxweekend waar je ongelofelijk veel inspiratie gaat opdoen voor een gezonde levensstijl, fysiek en mentaal. Waarin je je bewust wordt van patronen en gaat voelen welke je echt wilt doorbreken.

"Een geweldig weekend waarbij ik een ommekeer heb gemaakt naar een gezondere levensstijl. De biologische detox sappen en detox bereide sla met groentes en fruit vond ik bijzonder smakelijk. De begeleiding was liefdevol, professioneel en zeer goed. Ik kom zeker terug." - Esther

Het Landgoed

De restauratie en inrichting van de twee historische boerderijen is afgelopen jaar afgerond en het is echt prachtig geworden! Deze retreatlocatie is onderdeel van Buitenplaats De Hoorneboeg, een schitterend landgoed van 13 hectare eigen grond met een eigen bos, eeuwenoude kronkelende paden en een magische heuvel in het midden. Deze buitenplaats heeft ook een vegetarisch farm-to-table restaurant met eigen moestuin, namelijk 'Bij de Tuinman', een fijne ruimte voor trainingen en een plek voor culturele en maatschappelijke initiatieven in een historische villa.

Op het landgoed kun je heerlijk gaan dwalen op de kronkelpaden of je wandelt lekker de hei op of het bos is. Luister naar de spechten, volg de eekhoorns, vergaap je aan de oude bomen of de openheid van de magische heuvel in het midden. Hier is weer ruimte om tot rust te komen. Om je te verbinden met jezelf, de natuur en elkaar.

De Accommodatie

De twee boerderijen waar we onze detoxweekenden houden zijn middels een gang aan elkaar verbonden. Ze zijn van binnen totaal gerenoveerd en supersfeervol ingericht met een combinatie van eigentijds design, mooie natuurlijke materialen en vintage. Beide boerderijen liggen aan de weidse hei en een uitgestrekte bostuin. Er is een heerlijke yogazaal, een bibliotheek, een ruime woonkamer en een sauna en relaxruimte uitkijkend over de hei en ruime keuze uit hele knusse een- en tweepersoonskamers op de bovenverdiepingen van resp. 11m2 en 16 m2, allemaal met eigen badkamer! Ook is er een behandelkamer waar je een massage kunt ondergaan van een van onze favoriete masseuses.

De Voeding

Tijdens dit weekend en gedurende je af- en opbouw fase zijn er een aantal dingen die goed zijn om even te laten staan zoals vlees, zuivel, gluten, alcohol en koffie. Maar wij zijn absoluut geen voedsel-predikers die zullen zeggen dat je voortaan maar beter dat lekkere taartje kunt laten staan of een spa rood moet bestellen in plaats van een wijntje. Juist niet, geniet ervan! Maar wat wij belangrijk vinden is dat je gaat voelen wanneer dingen een patroon worden en wat voor effect ze op je lichaam (en geest) hebben. Dan wordt het ook veel makkelijker kiezen en kun je dingen bewust wel of niet toevoegen aan je leven.

Gedurende het weekend hoef je zeker niet op een houtje te bijten. We detoxen op basis van plantaardige voeding met sappen, salades en soep, afgestemd op het seizoen. Alles puur en biologisch en met de meest verse ingrediënten die je maar kunt bedenken. Met dit dieet geef je de spijsvertering rust en krijgt je lever de kans om zijn detoxfunctie optimaal uit te voeren. Bovendien wordt de zuur-base balans in het lichaam hersteld.

 

Het Detoxteam

De Healthchef & Voedingsdeskundige

Tijdens alle detoxweekenden bereidt onze health chef Marianne van den Heuvel met liefde alle sappen en maaltijden. Het is haar passie om mensen te verrassen en te helpen hun weg te vinden in de energie-volle plantaardige keuken. Haar focus ligt op voeding met levenskracht & bewustzijn wat voeding doet met je lichaam & geest.

Zij heeft zelf een lange weg bewandeld van yogabeoefening, verschillende yogaopleidingen (Vinyasa en Kundalini) om zich daarna meer te specialiseren op voeding en het verteren van voedsel in het specifiek. Het is daar waar yoga en voeding samen komen; een prachtige combinatie om blokkades los te kunnen laten en je lichter en vitaler te voelen. Zij is een gecertificeerd raw food chef en ayurvedisch voedingsdeskundige. 

Marianne heeft een aantal jaren in de Filippijnen gewoond, maar inmiddels woont zij met veel plezier in Amsterdam waar zij met Kokokitchen workshops aanbiedt, catering voor particulieren verzorgt en kookt tijdens yogaretraites & trainingen. Zij gebruikt de Ayurvedische voedingsleer en ook technieken uit de raw food keuken om zo tot een balans te komen die voor iedereen geschikt is en in elk seizoen past.

De Yogadocenten

Hedi de Vree

Toen Hedi in 2008 voor het eerst een yogales inliep voelde ze zich stijf, lomp, onzeker en onhandig. Het was dus tegen haar eigen verwachtingen in dat ze verliefd werd op de houdingen, de ademhaling, de stilte en de flow. Ze vond in yoga een manier om met de uitdagingen van het gewone leven om te gaan, en ontdekte dat ze op een ontspannen manier het leven tegemoet mocht komen. Ze werd gelukkiger, en gezonder.

Sinds die eerste les volgde ze vele opleidingen en cursussen in verschillende stijlen en tradities, en schreef ze een boek over hoe yoga haar leven veranderde (Blijven ademhalen). In haar lessen, workshops en retraites zorgt ze ervoor dat iedereen zich welkom en gezien voelt, ongeacht lichaamssoort, persoonlijkheid of achtergrond. Haar intentie in het lesgeven is anderen in hun kracht te zetten op hun pad naar meer geluk en gezondheid.

Detox betekent voor Hedi op een liefdevolle manier met het lichaam, de psyche en de ziel omgaan. In een retraite weekend bij Hedi ligt de nadruk van de yoga op yin en yin/yang yoga om alle meridianen en organen te balanceren en het hele lichaam van binnenuit te cleansen. De practice is toegankelijk voor yogi's van alle niveaus.

Thirza van de Hoef

Thirza is yogadocente, counselor en coach. Zij rondde haar studies af in de psychologie en sport en in 2004 kwam ze in aanraking met yoga. Dit werd de passie in haar leven. Na het volgen van zeer gedegen yoga-opleidingen en haar manier van lesgeven is ze uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende docenten op het gebied van yin, vijana en ashtanga yoga. Regelmatig is ze te zien in Yoga Magazine en Happinez en op verschillende festivals.

Thirza is naast yogadocente ook trainer, counselor en vitaliteitscoach. Ze heeft lange tijd gewerkt als voedingsadviseuze en psychotherapeut. Uiteraard heeft ze een grote passie voor gezonde voeding en vitaliteit, dus zal je deze weekenden ook vanuit haar eigen ervaring naar een gezond en vitaal leven begeleiden. Detoxen is voor haar niet vanuit een streng regime vasten, maar vanuit liefde voor lichaam, geest en emoties een detox voor het totale zijn te bewerkstelligen. Alle lagen zijn verbonden - lichamelijk, geestelijk, emotioneel, spiritueel - en we kunnen het een niet los zien van het ander. Binnen het weekend zullen al deze niveaus dan ook waar mogelijk aangeraakt worden. De yogalessen zullen zacht zijn, hatha flow en yin.

Afbouw en Opbouw

Om het effect van dit weekend zo groot mogelijk te laten zijn raden we je aan van te voren al te beginnen met een afbouw en ook weer langzaam op te bouwen. Hiervoor ontvang je van ons uitgebreide instructies en een speciale “retox”-talk tijdens het weekend.

Het Programma

Het weekend start op vrijdag einde van de middag om 16.30 uur en eindigt op zondag rond 15.00 uur. We hebben een prachtig uitgebalanceerd programma voor je met detox-talks, workshops, yogalessen, meditatie- & ademhalingssessies en ook is er voldoende vrije tijd om heerlijk de natuur of de sauna in te gaan of een massage te ondergaan. Je krijgt heel veel inspiratie voor een goed en gezond leven om ook daarna mee door te kunnen gaan.

Let op: Alle lessen worden in het Nederlands gegeven.

Voor Wie?

Detoxen is in principe voor iedereen geschikt, maar er zijn een aantal contra-indicaties waardoor detoxen niet verstandig kan zijn. Dat zijn bijvoorbeeld zwangerschap, medicijngebruik, borstvoeding, schildklierproblemen, psychische aandoeningen en kanker. Heb je twijfels, stuur ons dan even een mail via info@happysoultravel.nl.

Wanneer Detoxen?

Ook al wordt detoxen vaak geassocieerd met het voor- en het najaar kun je detoxen in elk seizoen, want het is altijd lekker om even op de reset-knop te kunnen drukken en schone metten te maken met oude gewoontes en een nieuwe weg in te slaan in je leven.

Daarom organiseren we onze detoxweekenden in elk seizoen en passen daar de detox op aan omdat elk seizoen om een andere aanpak vraagt.

Groepsgrootte

De groepen bestaan uit minimaal 12 en maximaal 18 mensen.

Prijs en Periode

Bovenstaande prijzen zijn de prijzen p.p.

Alle kamers hebben een eigen badkamer met douche, wastafel en wc.

In de tweepersoonskamers staan de bedden uit elkaar, maar kunnen desgewenst ook bij elkaar worden geplaatst. Een gedeelde kamer is op dit moment alleen mogelijk met een bekende i.v.m corona.

Inclusief

 • Twee nachten verblijf in een een- of tweepersoonskamer
 • Alle detox-maaltijden
 • Alle yogalessen, meditaties en detox-talks behorende bij het programma
 • Water en kruidenthee
 • Een pre-tox guide vooraf en een extra handout tijdens het weekend
 • Gebruik van sauna en spa
 • Gebruik van alle aanwezige yogamaterialen
 • EXTRA voor onze klanten: 1 maand gratis Yogatv bij thuiskomst

Exclusief

 • reis- en annuleringsverzekering
 • €15 boekingskosten
 • €5 p.p. verplichte bijdrage SGR*

*Dit is een bijdrage die SGR per 1 februari 2021 verplicht heeft ingesteld voor alle reizigers via aangesloten reisorganisaties

De Hoorneboeg ligt supercentraal in Nederland. Je zit er zo vanaf de A27 of met het OV. Alleen al het naar dit landgoed toegaan is een beleving. Elk bezoek begint namelijk al met een verstilde rit door een kilometer lange bomenlaan langs hei en bos die uitkomt op het 13 hectare grote landgoed. Aangekomen op het landgoed parkeer je vooraan tussen de bomen. De rest van het landgoed is volledig autovrij en je plek van bestemming op de buitenplaats bereik je door een kleine wandeling langs eeuwenoude paden, door een bijzonder mooi en oud bos.

Ook is de buitenplaats goed bereikbaar met het OV. Er stopt een bus aan het begin van de oprijlaan. Vanaf hier is het een mooie wandeling langs hei en bos van circa 10 minuten tot de buitenplaats. De OV fiets is ook een goede optie. Vanaf het NS station Hollandsche Rading fiets je in 10 minuten naar de Hoorneboeg. Kom je vanaf het NS station in Hilversum, dan fiets je een goede 20 minuten.

Deze reis:

Prijzen vanaf: €495 p.p.

Periode:

Detox & Yogaweekend aan de Hei

Prijzen vanaf: €495 p.p.

Boek deze reis

Ervaringen van anderen:

22 sep. 2021
Een heerlijk weekend waar ik echt tot rust ben gekomen. Een zeer gebalanceerd programma van yoga, rust, kennisdeling en met …lees meer
Esther
20 sep. 2021
Echt een groot cadeau aan jezelf. Een mooi gebalanceerd programma van yoga, ademhalingsoefeningen, detox (talk) en voeding. …lees meer
Sanne Blokker
23 aug. 2021
Na een intense periode en weinig tijd voor mezelf had ik besloten om een me time weekend in te boeken bij Happy Soul Travel. …lees meer
Tracy Callens

Deel met je vrienden:

Vergelijkbare reizen