Detox & Yogaweekend aan de Hei

Geef je gezondheid na de vakantie een heerlijke boost tijdens het weekend van 12-14 januari!

Bij Happy Soul Travel geloven we dat eens in de zoveel tijd je lichaam reinigen een enorme boost kan geven aan je gezondheid. Op onze schitterende retraitelocatie aan de hei kun je het hele jaar door terecht voor heel veel verschillende retreats zoals deze detoxweekenden, maar ook voor yogaweekenden, lifecoaching weekenden, een ayurvedische summerschool, women's retreat en stilteretreats met onze favoriete docenten. Ben je toe aan een lichamelijke en geestelijke grote schoonmaak, dan is dit echt wat voor jou. In onze monumentale boerderijen aan de hei met eigen sauna en yogazaal word je een weekend lang in de watten gelegd door ons team van voedingsdeskundige en yogadocente die jou ondersteunen in het proces. Bij ons geen streng detox weekend waarin het alleen draait om gewichtsverlies en citroenwater, maar vooral een weekendje weg waar je ongelofelijk veel inspiratie gaat opdoen voor een gezonde levensstijl, fysiek en mentaal. Waarin je je bewust wordt van patronen en gaat voelen welke je echt wilt doorbreken.

"Een geweldig weekend waarbij ik een ommekeer heb gemaakt naar een gezondere levensstijl. De biologische sappen en licht bereide sla met groentes en fruit vond ik bijzonder smakelijk. De begeleiding was liefdevol, professioneel en zeer goed. Ik kom zeker terug." - Esther

Het Landgoed

De restauratie en inrichting van de twee historische boerderijen is afgelopen jaar afgerond en het is echt prachtig geworden! Deze retreatlocatie is onderdeel van Buitenplaats De Hoorneboeg, een schitterend landgoed van 13 hectare eigen grond met een eigen bos, eeuwenoude kronkelende paden en een magische heuvel in het midden. Deze buitenplaats heeft ook een vegetarisch farm-to-table restaurant met eigen moestuin, namelijk 'Bij de Tuinman', een fijne ruimte voor trainingen en een plek voor culturele en maatschappelijke initiatieven in een historische villa.

Op het landgoed kun je heerlijk gaan dwalen op de kronkelpaden of je wandelt lekker de hei op of het bos is. Luister naar de spechten, volg de eekhoorns, vergaap je aan de oude bomen of de openheid van de magische heuvel in het midden. Hier is weer ruimte om tot rust te komen. Om je te verbinden met jezelf, de natuur en elkaar.

De Accommodatie

De twee boerderijen waar we onze 'Voeding voor je Leven' - weekenden houden zijn middels een gang aan elkaar verbonden. Ze zijn van binnen totaal gerenoveerd en supersfeervol ingericht met een combinatie van eigentijds design, mooie natuurlijke materialen en vintage. Beide boerderijen liggen aan de weidse hei en een uitgestrekte bostuin. Er is een heerlijke yogazaal, een bibliotheek, een ruime woonkamer en een sauna en relaxruimte uitkijkend over de hei en ruime keuze uit hele knusse een- en tweepersoonskamers op de bovenverdiepingen van resp. 11m2 en 16 m2, allemaal met eigen badkamer! Ook is er een behandelkamer waar je een massage kunt ondergaan van een van onze favoriete masseuses.

De Voeding

Tijdens dit weekend en gedurende je af- en opbouw fase zijn er een aantal dingen die goed zijn om even te laten staan zoals vlees, zuivel, gluten, alcohol en koffie. Maar wij zijn absoluut geen voedsel-predikers die zullen zeggen dat je voortaan maar beter dat lekkere taartje kunt laten staan of een spa rood moet bestellen in plaats van een wijntje. Juist niet, geniet ervan! Maar wat wij belangrijk vinden is dat je gaat voelen wanneer dingen een patroon worden en wat voor effect ze op je lichaam (en geest) hebben. Dan wordt het ook veel makkelijker kiezen en kun je dingen bewust wel of niet toevoegen aan je leven.

Gedurende het weekend hoef je zeker niet op een houtje te bijten. We detoxen op basis van plantaardige voeding met sappen, salades en soep, afgestemd op het seizoen. Alles puur en biologisch en met de meest verse ingrediënten die je maar kunt bedenken. Met dit dieet geef je de spijsvertering rust en krijgt je lever de kans om zijn detoxfunctie optimaal uit te voeren. Bovendien wordt de zuur-base balans in het lichaam hersteld.

Het Team

De Healthchef & Voedingsdeskundige Marianne van den Heuvel

Tijdens alle 'Voeding voor je Leven' weekenden bereidt onze health chef Marianne van den Heuvel met liefde alle sappen en maaltijden. Ook neemt zij je mee in de wereld van voeding tijdens een aantal inspirerende inspiratie-talks. Het is haar passie om mensen te verrassen en te helpen hun weg te vinden in de energie-volle plantaardige keuken. Haar focus ligt op voeding met levenskracht & bewustzijn wat voeding doet met je lichaam & geest.

Zij heeft zelf een lange weg bewandeld van yogabeoefening, verschillende yogaopleidingen (Vinyasa en Kundalini) om zich daarna meer te specialiseren op voeding en het verteren van voedsel in het specifiek. Het is daar waar yoga en voeding samen komen; een prachtige combinatie om blokkades los te kunnen laten en je lichter en vitaler te voelen. Zij is een gecertificeerd raw food chef en ayurvedisch voedingsdeskundige. Marianne heeft een aantal jaren in de Filippijnen gewoond, maar inmiddels woont zij met veel plezier in Amsterdam waar zij met haar eigen bedrijf Kokokitchen als retraite chef werkt & met kookstudio.net workshops, cursussen en kookvakanties geeft. Daarnaast geef zij ook 1:1 adem coaching & voedingsadvies. Zij gebruikt de Ayurvedische voedingsleer en ook technieken uit de raw food keuken om zo tot een balans te komen die voor iedereen geschikt is en in elk seizoen past.

De Yogadocenten

Thirza van de Hoef

Thirza is yogadocente, counselor en coach. Zij rondde haar studies af in de psychologie en sport en in 2004 kwam ze in aanraking met yoga. Dit werd de passie in haar leven. Na het volgen van zeer gedegen yoga-opleidingen en haar manier van lesgeven is ze uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende docenten op het gebied van yin, vijana en ashtanga yoga. Regelmatig is ze te zien in Yoga Magazine en Happinez en op verschillende festivals.

Thirza is naast yogadocente ook trainer, counselor en vitaliteitscoach. Ze heeft lange tijd gewerkt als voedingsadviseuze en psychotherapeut. Uiteraard heeft ze een grote passie voor gezonde voeding en vitaliteit, dus zal je deze weekenden ook vanuit haar eigen ervaring naar een gezond en vitaal leven begeleiden. Detoxen is voor haar niet vanuit een streng regime vasten, maar vanuit liefde voor lichaam, geest en emoties een detox voor het totale zijn te bewerkstelligen. Alle lagen zijn verbonden - lichamelijk, geestelijk, emotioneel, spiritueel - en we kunnen het een niet los zien van het ander. Binnen het weekend zullen al deze niveaus dan ook waar mogelijk aangeraakt worden. De yogalessen zullen zacht zijn, hatha flow en yin.

Marion Werger

Marion heeft een praktijk voor Yoga & Coaching en is gespecialiseerd in stress en burnout begeleiding. Binnen de yoga is ze opgeleid  in Power, Asthanga, Vinyasa, en Yin & Mindfulness Yoga en in Yogatherapie level 1 & 2.  Op haar 25ste is haar yogaproces begonnen, op zoek naar innerlijke rust en om balans te vinden en te houden in het leven. Ze volgde vele opleidingen en cursussen. Inmiddels geeft Marion al meer dan 18 jaar les, privé sessies, therapeutische yoga en retreats. Onlangs ronde ze ook de opleiding tot transformatief ademcoach af. 

Ieder voorjaar, meivakantie en najaar organiseert Marion ook Culturele Yoga & Boeddhisme reizen naar Nepal; het land waar ze een jaar met haar gezin heeft gewoond en gewerkt als yogadocent.  Tijdens dit weekend geeft Marion yin en yang yoga; bewegend en verstillend. Houdingen en series die op elkaar zijn afgestemd vanuit de meridianenleer om alles te laten stromen ter ondersteuning van de fysieke en emotionele detox. De lessen zijn speels en creatief en bieden ruimte om naar binnen te keren, te voelen en bewust te worden van het proces van de adem (’je levensenergie).

Hjet

Hjet werkte voordat ze het pad van Yoga vond met volle overtuiging in de crisisopvang, verslavingszorg en gezondheidszorg. Haar eerste vierjarige docentenopleiding (2002) volgde ze aan de Saswitha stichting te Bilthoven. Aanvullende opleiding deed ze o.a. bij Yogamoves (poweryoga docentenopleiding), Koos Zondervan en Ron van der Post (dynamische yoga docentenopleiding). Yoga en Ayurveda zijn voor Hjet een levenswijzen. De ayurveda is een gezondheidskunde en richt zich veelal op het voorkomen van ziekten waarbij eigen verantwoordelijkheid voor gezondheid een vereiste is. Dit past precies bij haar levenstijl en geeft dit dan ook van nature en van harte door middels het aanbieden van yoga, coaching en massagebehandelingen!

Afbouw en Opbouw

Om het effect van dit weekend zo groot mogelijk te laten zijn raden we je aan van te voren al te beginnen met een afbouw en ook weer langzaam op te bouwen. Hiervoor ontvang je van ons uitgebreide instructies en een speciale “retox”-talk tijdens het weekend.

Het Programma

Het weekend start op vrijdag einde van de middag om 16.30 uur en eindigt op zondag rond 15.00 uur. We hebben een prachtig uitgebalanceerd programma voor je met inspiratie-talks, workshops, yogalessen, meditatie- & ademhalingssessies en ook is er voldoende vrije tijd om heerlijk de natuur of de sauna in te gaan of een massage te ondergaan. Je krijgt heel veel inspiratie voor een goed en gezond leven om ook daarna mee door te kunnen gaan.

Let op: Alle lessen worden in het Nederlands gegeven.

Voor Wie?

Detoxen is in principe voor iedereen geschikt, maar er zijn een aantal contra-indicaties waardoor detoxen niet verstandig kan zijn. Dat zijn bijvoorbeeld zwangerschap, medicijngebruik, borstvoeding, schildklierproblemen, psychische aandoeningen en kanker. Heb je twijfels, stuur ons dan even een mail via info@happysoultravel.nl.

Wanneer Detoxen?

Ook al wordt detoxen vaak geassocieerd met het voor- en het najaar kun je detoxen in elk seizoen, want het is altijd lekker om even op de reset-knop te kunnen drukken en schone metten te maken met oude gewoontes en een nieuwe weg in te slaan in je leven.

Daarom organiseren we onze weekenden in elk seizoen en passen daar de detox op aan omdat elk seizoen om een andere aanpak vraagt.

Groepsgrootte

De groepen bestaan uit minimaal 12 en maximaal 22 mensen.

Prijs en Periode

Bovenstaande prijzen zijn de prijzen p.p. Alle kamers hebben een eigen badkamer met douche, wastafel en wc.

In de tweepersoonskamers staan de bedden uit elkaar, maar kunnen desgewenst ook bij elkaar worden geplaatst. 

*Tijdens het weekend van 15-17 september is er een fotografe aanwezig

 

Inclusief

 • Twee nachten verblijf in een een- of tweepersoonskamer
 • Alle detox-maaltijden
 • Alle yogalessen, meditaties en inspiratie-talks behorende bij het programma
 • Water en kruidenthee
 • Een pre-tox guide vooraf en een extra handout tijdens het weekend
 • Gebruik van sauna en spa
 • Gebruik van alle aanwezige yogamaterialen
 • EXTRA voor onze klanten: 2 maanden gratis abonnement op The House of Deeprelax bij thuiskomst

Exclusief

 • reis- en annuleringsverzekering
 • €15 boekingskosten
 • €10 parkeerkosten bij de Hoorneboeg per auto (alleen wanneer je met auto komt, afrekenen ter plekke en reserveren is niet nodig) 
 • €5 p.p. verplichte bijdrage SGR*

*Dit is een bijdrage die SGR per 1 februari 2021 verplicht heeft ingesteld voor alle reizigers via aangesloten reisorganisaties

De Hoorneboeg ligt supercentraal in Nederland. Je zit er zo vanaf de A27 of met het OV. Alleen al het naar dit landgoed toegaan is een beleving. Elk bezoek begint namelijk al met een verstilde rit door een kilometer lange bomenlaan langs hei en bos die uitkomt op het 13 hectare grote landgoed. Aangekomen op het landgoed parkeer je vooraan tussen de bomen. De rest van het landgoed is volledig autovrij en je plek van bestemming op de buitenplaats bereik je door een kleine wandeling langs eeuwenoude paden, door een bijzonder mooi en oud bos.

Ook is de buitenplaats goed bereikbaar met het OV. Er stopt een bus aan het begin van de oprijlaan. Vanaf hier is het een mooie wandeling langs hei en bos van circa 10 minuten tot de buitenplaats. De OV fiets is ook een goede optie. Vanaf het NS station Hollandsche Rading fiets je in 10 minuten naar de Hoorneboeg. Kom je vanaf het NS station in Hilversum, dan fiets je een goede 20 minuten.

Deze reis:

Prijzen vanaf: €495 p.p.

Periode:

Detox & Yogaweekend aan de Hei

Prijzen vanaf: €495 p.p.

Boek deze reis

Ervaringen van anderen:

18 sep. 2023
Het was een fantastisch weekend, in een geweldige omgeving ik was er voor de tweede keer en ga zeker nog een keer …lees meer
Elly
18 sep. 2023
Van een lege batterij naar een volle! Zonder verwachtingen maar toch een beetje nerveus schreef ik me in voor dit me-time …lees meer
Els
15 mei 2023
Mijn eerste me time weekend en gelijk een pareltje te pakken in mijn beleving. De Hoorneboegse heide is een prachtige, …lees meer
Denise

Deel met je vrienden:

Vergelijkbare reizen