Ayurvedische Zomerretraite aan de Hei

Deze uniek retraite vindt maar 1x per jaar plaats van 19-22 augustus, wees er snel bij!

Doe in de zomer mee aan deze unieke Ayurveda Retreat in Nederland. Deze midweek van 4 dagen vindt plaats op de waanzinnig fijne retreatlocatie Aan De Hei waar je het hele jaar door terecht kunt voor heel veel verschillende retreats zoals deze, maar ook yogaweekenden, detoxweekendenlifecoach weekenden en stilteretreats met onze favoriete docenten. Dit retreat is een unieke kans om je vier dagen te verdiepen in de eindeloze, eeuwenoude kennis van de ayurveda. Onder begeleiding van Jeanette, een zeer ervaren ayurvedische therapeute en yogateacher zul je ontdekken wat jouw persoonlijke constitutie is, en hoe je je levensstijl hier optimaal op kunt aanpassen zodat je een lang vitaal leven voor de boeg hebt in totale balans met jouw unieke blauwdruk.

Programma

Tijdens deze retreat deelt Jeanette haar kennis over Ayurveda en de effecten op het lichaam, de geest en onze ‘spirit’ om meer verdieping en plezier in ons dagelijks leven te ervaren. We nemen je mee op een mooie reis waarbij we elke ochtend starten met yoga & meditatie om te ervaren hoe fit en helder we ons kunnen voelen als je zo de dag start. Daarna is er een uitgebreide ayurvedische brunch, gevolgd door me-time waarin je een (ayurvedische) massage kunt ondergaan, de sauna in, een boek lezen of lekker wandelen.

Later in de middag gaan we dieper in op de ayurvedische filosofie, van slaap- tot spijsverteringsverbetering, van het vergroten van ons bewustzijn tot het doorbreken van oude patronen. Deze ‘talks’ worden op een luchtige manier gegeven, maar tegelijkertijd gaan ze de diepte in vanuit de traditionele leer om echt eerlijk naar onze leefstijl en gekozen levensweg te kijken. Daarna volgt een heerlijke restorative les.

Tussendoor maken we wandelingen in de natuur om alles wat er naar boven komt een plek te geven en dieper te kunnen reflecteren. Om deze reden zal er een halve dag in stilte worden doorgebracht. Ook zijn er twee ervaren ayurvedische masseuses aanwezig waarbij je extra een massage kunt reserveren (niet inbegrepen in de prijs).

Het globale programma ziet er als volgt uit:

Maandag:

 • aankomst rond 15:00, healthy snack, welkomswoord en kennismaking
 • 17:30-19:00 restorative yoga
 • 19:00 diner

Dinsdag, woensdag 

 • 8:00 thee en fruit/licht ontbijt
 • 8:30-10:30 yoga, meditatie & pranayama
 • 11:00 brunch
 • 12:00 vrije tijd om te wandelen, lezen, schrijven en de sauna in te gaan
 • 16:00 thee en healthy snack
 • 16:30-18:00 Ayurveda & yoga filosofie
 • 18:00-19:00 restorative yoga
 • 19:00 diner en op eigen gelegenheid een fijn moment voor een zomerse avondwandeling op de hei met jezelf of medecursist(en)

Donderdag

 • 8:00 thee en fruit/licht ontbijt
 • 8:30-10:30 yoga, meditatie & pranayama
 • 11:00 brunch
 • 12:00 vrije tijd om te wandelen, lezen, schrijven en de sauna in te gaan
 • 15:00 thee en healthy snack
 • 15:30-16:30 Ayurveda & yoga filosofie
 • 17:00 closing meditatie & circle

Over Ayurveda

Ayurveda, “wetenschap van het leven” in het sanskriet, bestaat al meer dan 5000 jaar en benadert onze gezondheid op een hele holistische manier. Het biedt oplossingen voor uiteenlopende gezondheidsproblemen, fysiek en mentaal, maar is ook gewoon een enorm goede oppepper voor je immuunsysteem en je algehele welzijn. De bron waar wij allemaal vandaan komen. Ayurveda geeft ons de tools om ons leven op deze manier te ervaren. We ervaren dan elk moment als vervullend, speciaal en levendig. We lossen de illusie op dat geluk buiten onszelf ligt. Dat we dit moeten halen uit anderen, een andere plek of een andere situatie. We leren dat geluk in onszelf zit. Vanuit dit perspectief worden we weer verliefd op het leven en worden we dankbaar voor wie we zijn en wat we hebben.

Deze retreat wordt in het Nederlands of Engels gegeven, als er niet Nederlandstaligen bij zijn.

De Begeleiding

Sinds 2009 geeft Jeanette yogalessen en workshops geïnspireerd op de traditionele Hatha-stijl, inclusief het leven in ashrams. Een basis die inmiddels is verrijkt met een combinatie van andere stijlen: Iyengar, Asthanga, Vijnana Yoga en de opleiding Yoga Nidra. De laatste jaren zijn haar lessen meer vloeiend met de nadruk op het vrouwelijk lichaam en het element water. Muziek en beweging zijn belangrijke elementen van haar lessen.

Sinds 2010 is ze ayurvedische voedingsdeskundige en chef. Ze geeft retreats, foodtalks en workshops in Europa.
“In mijn eigen zoektocht naar een betere gezondheid waren yoga en ayurveda mijn leidraad. Beiden, verbonden door hun holistische benadering, heb ik mijn aard en optimale spijsvertering herontdekt”.

Accommodatie

Deze retreat vindt plaats in twee historische boerderijen pal aan de hei! Deze locatie is onderdeel van Buitenplaats De Hoorneboeg, een schitterend landgoed van 13 hectare eigen grond met een eigen bos, eeuwenoude kronkelende paden en een magische heuvel in het midden. Als Happy Soul Travel zijn wij hier heel nauw bij betrokken sinds de oprichting van deze 'Buitenplaats voor Inspiratie'.

Deze buitenplaats heeft ook een vegetarisch farm-to-table restaurant met eigen moestuin, genaamd 'Bij de Tuinman', een klein cider-brouwerijtje, een fijne ruimte voor trainingen en een plek voor culturele en maatschappelijke initiatieven in een historische villa. Op het landgoed kun je heerlijk gaan dwalen op de kronkelpaden of je wandelt lekker de hei op of het bos is. Luister naar de spechten, volg de eekhoorns, vergaap je aan de oude bomen of de openheid van de magische heuvel in het midden. Hier is weer ruimte om tot rust te komen. Om je te verbinden met jezelf, de natuur en elkaar.

De Keuken

We werken samen met een prachtig team aan ervaren retreatchefs die voor jullie de sterren van de vegetarische hemel koken. Er geldt dat de chefs rekening kunnen houden met een veganistisch, zuivel-, gluten- en notenvrij dieet. Echter worden gerechten bereid in een keuken waar deze ingrediënten wel worden gebruikt en daarom kunnen we niet garanderen dat er geen kruisbesmetting optreedt. Aangezien onze keuken in buffetstijl is, kan het lastig zijn om rekening te houden met hele specifieke of beperkte diëten. Informeer ons voor andere allergieën en intoleranties voordat je boekt en we zullen bij de keuken con troleren of dit kunnen verzorgen, aangezien we niet altijd in staat zijn om rekening te houden met beperkende diëten.

Prijs en Periode

Bovenstaande prijzen zijn de prijzen p.p..

Alle kamers hebben een eigen badkamer met douche, wastafel en wc.

In de tweepersoonsbedden staan de bedden uit elkaar, maar kunnen desgewenst ook bij elkaar worden geplaatst.

I.v.m. corona-maatregelen is een kamer delen nu alleen mogelijk met een bekende.

Inclusief

 • vier nachten verblijf op een een- of tweepersoonskamer
 • alle yoga- en meditatielessen en andere inspiratiesessies behorende bij het programma
 • alle maaltijden en healthy snacks
 • onbeperkt water en kruidenthee
 • gebruik van sauna
 • gebruik van alle aanwezige yogamaterialen
 • EXTRA voor onze klanten: 2 maanden gratis abonnement op The House of Deeprelax bij thuiskomst

Exclusief

 • reis- en annuleringsverzekering
 • €15 boekingskosten
 • €5 p.p. verplichte bijdrage SGR*

*Dit is een bijdrage die SGR per 1 februari 2021 verplicht heeft ingesteld voor alle reizigers via aangesloten reisorganisaties

Transport

De Hoorneboeg ligt supercentraal in Nederland. Je zit er zo vanaf de A27 of met het OV. Alleen al het naar dit landgoed toegaan is een beleving. Elk bezoek begint namelijk al met een verstilde rit door een kilometer lange bomenlaan langs hei en bos die uitkomt op het 13 hectare grote landgoed. Aangekomen op het landgoed parkeer je vooraan tussen de bomen. De rest van het landgoed is volledig autovrij en je plek van bestemming op de buitenplaats bereik je door een kleine wandeling langs eeuwenoude paden, door een bijzonder mooi en oud bos.

Wil je graag met het OV naar de locatie?  Station Hilversum en Hollandsche Rading liggen het meest dichtbij. Vanaf daar kun je met een OV-fiets, een taxi of de bus het laatste stukje afleggen (gaan niet heel vaak, dus check de beste verbinding vooraf via OV-app).. De buslijnen en -tijden veranderen ook zo nu en dan. Je kunt ze het beste checken via 9292 (dubbel-check dit vooral op zon- en feestdagen), halte Hoorneboeg aan de Utrechtseweg en vanaf hier wandel je in ongeveer 10 minuten naar De Hoorneboeg. 

Er is ook mogelijkheid om samen te reizen met één van de andere deelnemers via onze facebook group (link krijg je vooraf).

Deze reis:

Prijzen vanaf: €750 p.p.

Periode:

Ayurvedische Zomerretraite aan de Hei

Prijzen vanaf: €750 p.p.

Boek deze reis

Ervaringen van anderen:

20 aug. 2023
Rustgevende locatie Tof kamertje Suoerlekker eten Vlotte communicatie Zeer verrijkende retraite in vele opzichten
Fien
20 aug. 2023
Top week gehad met geweldige yoga en Ayurveda info en eten in een omgeving die ontzettend mooi, prima verzorgd en relaxed …lees meer
Miranda
13 aug. 2022
Onderdompelen in liefdevolle aandacht voor lichaam en geest op de prachtige Hoorneboeg. Alles met evenveel liefde, zorg en …lees meer
Karó

Deel met je vrienden:

Vergelijkbare reizen