Ayurvedische Summerschool aan de Hei

Doe deze zomer mee aan onze tweede Ayurveda & Yoga Intensive op De Hoorneboeg. Dit is een unieke kans om je vijf dagen te verdiepen in de eindeloze, eeuwenoude kennis van de ayurveda. Onder begeleiding van de zeer ervaren ayurvedische therapeute en yogateacher Victoria Hyndman zul je ontdekken wat jouw persoonlijke constitutie is, en hoe je je levensstijl hier optimaal op kunt aanpassen zodat je een lang vitaal leven voor de boeg hebt in totale balans met jouw unieke blauwdruk.

Programma

Tijdens deze retreat gaan we dieper in op de ayurvedische uitleg van het leven, het lichaam, de geest en onze ‘spirit’ om meer verdieping en plezier in ons dagelijks leven te ervaren. Victoria neemt je mee op een mooie reis waarbij we elke ochtend starten met een meditatie om te ervaren hoe fit en helder we ons kunnen voelen als je de dag start met een meditatie. Daarna is er een thee & fruit pauze, gevolgd door een twee uur durende yoga & pranayama sessie (ademhalingsoefeningen). Daarna staan er met liefde bereide ayurvedische gerechten voor ons klaar van chef Timon om ons lichaam en spirit te voeden.

Na de lunch gaan we dieper in op de ayurvedische filosofie, van slaap- tot spijsverteringsverbetering, van het vergroten van ons bewustzijn tot het doorbreken van oude patronen. Deze ‘talks’ worden op een luchtige manier gegeven met humor, maar tegelijkertijd gaan ze de diepte in vanuit de traditionele leer om ons echt eerlijk naar onze leefstijl en gekozen levensweg te laten kijken.

Tussendoor maken we wandelingen in de natuur om alles wat er naar boven komt een plek te geven en dieper te kunnen reflecteren. Om deze reden zal er een halve dag in stilte worden doorgebracht. Ook zijn er twee ervaren ayurvedische masseuses aanwezig waarbij je een massage kunt boeken tijdens de midweek (niet inbegrepen in de prijs).

Globale Schema

Het globale programma ziet er als volgt uit:

Maandagmiddag:

aankomst rond 15h00, healthy snack, welkomswoord en kennismaking, diner en restorative yoga

Dinsdag, woensdag en donderdag

7:30 meditatie

8:00 thee en fruit/licht ontbijt

9:00-11:00 yoga & pranayama

12:00 lunch

13:00 vrije tijd om te wandelen, lezen, schrijven en de sauna in te gaan

15:00-16:30 Ayurveda & yoga filosofie

16:45 thee en healthy snack

17:30-19:00 restorative yoga

19:00 Diner en op eigen gelegenheid een fijn moment voor een zomerse avondwandeling op de hei met jezelf of medecursist(en)

op donderdagmiddag zijn we een halve dag in stilte

Vrijdag

7:30 meditatie

8:00 thee en fruit/licht ontbijt

9:00-11:00 yoga & pranayama & closing circle

12:00 check out & small check

 

Over Ayurveda

Ayurveda, “wetenschap van het leven” in het sanskriet, bestaat al meer dan 5000 jaar en benadert onze gezondheid op een hele holistische manier. Het biedt oplossingen voor uiteenlopende gezondheidsproblemen, fysiek en mentaal, maar is ook gewoon een enorm goede oppepper voor je immuunsysteem en je algehele welzijn. Zoals Victoria zegt: het leven zou vol met geluk moeten zijn, verbonden met het universele bewustzijn. De bron waar wij allemaal vandaan komen. Ayurveda geeft ons de tools om ons leven op deze manier te ervaren. We ervaren dan elk moment als vervullend, speciaal en levendig. We lossen de illusie op dat geluk buiten onszelf ligt. Dat we dit moeten halen uit anderen, een andere plek of een andere situatie. We leren dat geluk in onszelf zit. Vanuit dit perspectief worden we weer verliefd op het leven en worden we dankbaar voor wie we zijn en wat we hebben.

Deze retreat wordt in het Engels gegeven.

 

De Begeleiding

Victoria is in Canada geboren, opgegroeid in Amsterdam en op latere leeftijd verhuisd naar Los Angeles en vandaar uit verhuisd naar Albuquerque, New Mexico voor haar Ayurvedische opleiding. Inmiddels is zij weer zo’n zes jaar terug in Amsterdam (na een klein jaartje te hebben gewoond en gewerkt op Bali) met haar twee kinderen, getrouwd met chef Timon Raven. Victoria geeft inmiddels meer dan 20 jaar les in yoga en Ayurveda. Haar passie is om de vreugde en vrijheid die wij allemaal bezitten van binnen naar buiten te laten komen. Ze laat zien hoe yoga kan helpen om meer in balans te komen. Door yoga te beoefenen met de juiste mentale houding kan yoga therapeutisch en helend zijn, zowel mental als fysiek.

Accommodatie

Deze retreat vindt plaats in twee historische boerderijen pal aan de hei! Deze locatie is onderdeel van Buitenplaats De Hoorneboeg, een schitterend landgoed van 13 hectare eigen grond met een eigen bos, eeuwenoude kronkelende paden en een magische heuvel in het midden. Als Happy Soul Travel zijn wij hier heel nauw bij betrokken sinds de oprichting van deze 'Buitenplaats voor Inspiratie'.

Deze buitenplaats heeft ook een vegetarisch farm-to-table restaurant met eigen moestuin, genaamd 'Bij de Tuinman', een klein cider-brouwerijtje, een fijne ruimte voor trainingen en een plek voor culturele en maatschappelijke initiatieven in een historische villa. Op het landgoed kun je heerlijk gaan dwalen op de kronkelpaden of je wandelt lekker de hei op of het bos is. Luister naar de spechten, volg de eekhoorns, vergaap je aan de oude bomen of de openheid van de magische heuvel in het midden. Hier is weer ruimte om tot rust te komen. Om je te verbinden met jezelf, de natuur en elkaar.

Prijs en Periode

Bovenstaande prijzen zijn de prijzen p.p..

Alle kamers hebben een eigen badkamer met douche, wastafel en wc.

In de tweepersoonsbedden staan de bedden uit elkaar, maar kunnen desgewenst ook bij elkaar worden geplaatst.

I.v.m. corona-maatregelen is een kamer delen nu alleen mogelijk met een bekende.

Inclusief

  • vier nachten verblijf op een een- of tweepersoonskamer
  • alle yoga- en meditatielessen en andere inspiratiesessies behorende bij het programma
  • alle maaltijden en healthy snacks
  • onbeperkt water en kruidenthee
  • gebruik van sauna
  • gebruik van alle aanwezige yogamaterialen
  • EXTRA voor onze klanten: 1 maand gratis Yogatv bij thuiskomst

Exclusief

  • reis- en annuleringsverzekering
  • €15 boekingskosten
  • €5 p.p. verplichte bijdrage SGR*

*Dit is een bijdrage die SGR per 1 februari 2021 verplicht heeft ingesteld voor alle reizigers via aangesloten reisorganisaties

Transport

De Hoorneboeg ligt supercentraal in Nederland. Je zit er zo vanaf de A27 of met het OV. Alleen al het naar dit landgoed toegaan is een beleving. Elk bezoek begint namelijk al met een verstilde rit door een kilometer lange bomenlaan langs hei en bos die uitkomt op het 13 hectare grote landgoed. Aangekomen op het landgoed parkeer je vooraan tussen de bomen. De rest van het landgoed is volledig autovrij en je plek van bestemming op de buitenplaats bereik je door een kleine wandeling langs eeuwenoude paden, door een bijzonder mooi en oud bos.

Ook is de buitenplaats goed bereikbaar met het OV. Er stopt een bus aan het begin van de oprijlaan. Vanaf hier is het een mooie wandeling langs hei en bos van circa 10 minuten tot de buitenplaats. De OV fiets is ook een goede optie. Vanaf het NS station Hollandse Rading fiets je in 10 minuten naar de Hoorneboeg. Kom je vanaf het NS station in Hilversum, dan fiets je een goede 20 minuten.

Deze reis:

Prijzen vanaf: €695 p.p.

Periode:

Ayurvedische Summerschool aan de Hei

Prijzen vanaf: €695 p.p.

Boek deze reis

Ervaringen van anderen:

07 aug. 2021
Ik ben net terug van de ayurvedische summer school aan de hei en geef graag feedback. De ervaring was uitermate waardevol. …lees meer
Anne-Marijn Küthe
07 aug. 2021
Een geweldige week gehad! Tory (Victoria Hyndman) geeft heel fijn les, er is zoveel verbinding en diepgang. Ik verwachte …lees meer
Leonie Coumans
14 jul. 2020
Heerlijke midweek gehad aan het begin van mijn zomervakantie: zeer aan te bevelen voor iedereen die even weer wil ervaren …lees meer
Ida Haisma

Deel met je vrienden:

Vergelijkbare reizen