Mindfulness Retraite

De betekenis van mindfulness is simpelweg: volledig bewust zijn van de huidige ervaring. Je kunt het woord ‘mindfulness’ vertalen met ‘opmerkzaamheid’ of ‘aandachtigheid’. Het is de kunst om aanwezig te zijn in het hier en nu. Mindfulness oefeningen zijn een vorm van mediteren. Het verschil tussen mindfulness en mediteren zit ‘m in dat mediteren meer een manier is om tot stilte te komen en mindfulness is meer een staat van zijn. Het verwelkomen van deze thema’s in je leven leert jou om bewust keuzes te maken en je eigen grenzen leren voelen en aangeven. In plaats van door het leven te rennen én vanuit de automatische piloot te reageren. 

Wij bieden bij Happy Soul Travel een unieke selectie mindfulness retreats aan. Ook in Nederland. Wat dacht je van een mindfulness weekend in Friesland of een meditatie weekend in Hilversum onder begeleiding van een spiritueel leraar uit India, de plek van oorsprong van het mediteren? Daarnaast bieden wij een hele speciale Mindfulness & Safari reis aan in Tanzania, onder begeleiding van een professionele mindfulness trainer. Deelname aan een van deze retreats betekent dat je verschillende mindfulness oefeningen en tools mee naar huis neemt waar je de rest van je leven profijt van kunt hebben en waar je een verschil mee kunt maken in je huidige leven. 

Vind je het lastig om te bepalen welke mindfulness retraite het beste aansluit bij jouw wensen? Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze retreatadviseurs voor een persoonlijk advies op maat!

21 locaties

De genoemde prijs is een richtlijn en is gepubliceerd in EUR. Bij het omrekenen naar de EUR reissom op onze factuur hanteren wij de lokale & actuele koers van de dag waarop je boekt. Eventuele extra nachten worden extra doorberekend op de factuur.
De genoemde prijs is p.p.. De toeslag voor een Penthouse is €50 p.p. per nacht. Eventuele extra nachten worden doorberekend op onze factuur. De prijs van een tweepersoonskamer per nacht inclusief ontbijt is €119. De prijs voor een extra nacht in een eenpersoonskamer is €84.

Mindfulness retraites met Happy Soul Travel

De oorsprong van mindfulness vindt zich in het boeddhisme. Er worden vele verschillende vormen, cursussen en therapieën aangeboden gebaseerd op deze eeuwenoude techniek, waarbij er vaak meditaties en aspecten uit de cognitieve therapie aangeboden worden. Je leert schakelen naar innerlijke rust en ruimte. Een aantal veel voorkomende voordelen van het volgen van een mindfulness weekend of meditatie retraite zijn: 

  • Het vermindert angst
  • Het zorgt voor een betere ontspanning en nachtrust
  • Vermindert stress  
  • Meer energie en enthousiasme voor het leven
  • Verbetering gevoel van eigenwaarde
  • Het leert je met pijn en ongemak om te gaan

Het geeft je weer opnieuw verbinding met jezelf en met je omgeving. Je leert bewust je aandacht te sturen en op deze manier zal je ook een beter concentratieniveau ontwikkelen. 

Wil je mindfulness graag combineren met yoga, detox of een ander thema? Kijk dan eens bij onze andere categorieën:

Ben jij een beginner in mindfulness of mediteren en wil je graag weten of dit wel bij je past? Neem graag vrijblijvend contact op met één van onze retreatadviseurs voor een persoonlijk advies afgestemd op al jouw persoonlijke wensen!

Nog niet gevonden wat je zoekt?

Bel +31 35 203 11 21 voor een (geheel vrijblijvend) persoonlijk advies op maat.

Zoeken