Dance- & Yogaretreat met DJ Isis

Dit heerlijk weekend met yoga, sauna, massages, ligconcert en ecstatic dance!

Met trots presenteren wij ons super-exclusieve Dance & Yogaretreat met niemand minder dan DJ Isis. Deze vindt plaats op de waanzinnig fijne retreatlocatie Aan De Hei waar je het hele jaar door terecht kunt voor heel veel verschillende retreats zoals deze, maar ook yogaweekenden, detoxweekenden, een ayurvedische summerschool, lifecoach weekenden, women's retreat en stilteretreats met onze favoriete docenten. Tijdens dit yoga retreat ga je o.a. de kracht van muziek en beweging ervaren tijdens een ecstatic dance sessie. Ook kun je ervaren wat een meditatief ligconcert met je kan doen (hiervoor won Isis een prijs tijdens de Museumnacht) en geeft Isis nog een masterclass op zondag. Monique van Happy Soul Travel zal dit weekend de yogalessen voor haar rekening nemen in een stijl van easy vinyasa flow. Op zondag sluiten we af rond 13h30.

Foto Dj Isis: Sven Scholten

Programma

Op vrijdag ben je welkom vanaf 16:00. Je kunt dan nog wandelen in de omgeving, de sauna in of een massage boeken. Daarna hebben een gezamenlijk diner en kun je na de kennismaking gaan liggen voor een meditatief ligconcert (hiermee won Isis in 2018 nog een prijs tijdens de Museumnacht). De volgende dag starten we met een energieke yoga flow-les, gevolgd door een uitgebreide brunch. De rest van de dag is er ook weer genoeg me-time, kun je lekker de natuur of sauna in, of lekker een boek lezen bij de haard. 

Einde van de middag gaan we dansen op de beats van DJ Isis in de heizaal, die via een megagroot raam uitkijkt op de omringende natuur. 's Avonds eten we een heerlijke vegamaaltijd van onze healthchef. Daarna staat er nog een film op het programma. De volgende dag beginnen we met een fijne flow yogales om helemaal in je lijf te komen, waarna we een gezamenlijke brunch hebben. Dan geeft DJ Isis nog een masterclass en daarna sluiten we met elkaar af. Helder, fris en zeker voldaan! Let op: dit is een women only retreat.

De Accommodatie

De Dance- & Yogaretreat vindt plaats in twee unieke monumentale boerderijen pal aan de hei. Ze zijn van binnen totaal gerenoveerd en supersfeervol ingericht met een combinatie van eigentijds design, mooie natuurlijke materialen en vintage. Beide boerderijen liggen aan de weidse hei en een uitgestrekte bostuin. Er is een heerlijke yogazaal, een bibliotheek, een ruime woonkamer en een sauna en relaxruimte uitkijkend over de hei en ruime keuze uit hele knusse een- en tweepersoonskamers op de bovenverdiepingen, allemaal met eigen badkamer! Ook is er een behandelkamer waar je een massage kunt ondergaan van een van onze favoriete masseuses.

De boerderijen maken onderdeel uit van Buitenplaats De Hoorneboeg, een schitterend landgoed van 13 hectare eigen grond met een eigen bos, eeuwenoude kronkelende paden en een magische heuvel in het midden. Op deze buitenplaats bevindt zich ook een vegetarisch farm-to-table restaurant met eigen moestuin, een fijne ruimte voor trainingen en een plek voor culturele en maatschappelijke initiatieven in een historische villa.

Over DJ Isis

Isis van der Wel, beter bekend als DJ (100%) Isis, is al bijna 30 jaar Nederlands bekendste vrouwelijke dance dj. In de jaren '90 verwierf ze landelijke bekendheid als pionier in de hedendaagse dj cultuur. Sindsdien heeft ze in die hoedanigheid de hele wereld over gereisd. De afgelopen 10 jaar heeft Isis zich steeds verder toegelegd op de helende werking van muziek. Enerzijds door de werking van ceremonie te verkennen, anderzijds door te experimenteren met alternatieve muziekbeleving waaronder Ecstatic dance sessies en meditatieve 'liggende' luisterconcerten. Met die laatste toevoeging maakte Isis met haar ligconcert onderdeel uit van een prijswinnend programma tijdens de Museumnacht van 2018 tijdens de expositie 'Het leven van Buddha' in de Nieuwe Kerk te Amsterdam.

Over Monique Jansse

Monique is naast de oprichter van Happy Soul Travel, waarin ze haar grote passie voor reizen en persoonlijke ontwikkeling combineert, ook yogadocente. Zij volgde haar opleiding tot vinyasa en yin docent bij De Nieuwe Yogaschool en heeft daar ook een aantal jaren les gegeven. Inmiddels woont ze in Portugal en geeft daar ook privé- en groepsles. “Yoga is voor mij een levenshouding. Het leert mij om contact te maken met mijn lichaam en geest. Het is de perfecte voeding voor beide." Tevens is zij een van de medeoprichters van Buitenplaats De Hoorneboeg, waarmee een van haar dromen uit is gekomen, namelijk het vormgeven en ontwikkelen van een eigen retreatlocatie.

Ecstatic Dance

Ecstatic Dance is een principe dat vele duizenden jaren oud is, maar de laatste decennia een ware revival meemaakt. Onder de naam 'Ecstatic Dance' worden tegenwoordig over de hele wereld evenementen georganiseerd waarbij specifieke kaders worden aangehouden waaronder het openen en sluiten van de ceremonie, het uitleggen van de dansregels waarbij het dansen op blote voeten en het 'nuchter' betreden van de dansvloer de voornaamste zijn. Door een onconventionele benadering van het principe 'dansvloer' verandert deze in een plek voor fysieke en geestelijke ontplooiing waarbij vrijheid en wederzijds respect hand in hand gaan. Door deze techniek komen lichaam en geest op speelse manier in balans. 

Ligconcert

Tijdens dit ligconcert zul je een mega ontspannen staat van lichaam en geest ervaren. Door op een yogamat, met dekentje en eventueel kussentje, plaats te nemen creëren we de mogelijkheid om comfortabel en met gesloten ogen meegedragen te worden op de meditatieve klanken van de muziek. Naast het bereiken van een staat van geestelijke en lichamelijke ontspanning worden ligconcerten ook aangewend als bron van inspiratie, inzicht en weldaad.

Groepsgrootte

Aan dit retreat kunnen maximaal 22 mensen meedoen.

Prijs en Periode

Bovenstaande prijzen zijn de prijzen p.p.

Inclusief

 • 2 nachten in een een- of tweepersoonskamer
 • Alle maaltijden, thee, sappen en tussendoortjes
 • Ecstatic Dance sessie
 • Meditatief Ligconcert
 • Masterclass
 • Cacao Ceremonie
 • Yogalessen
 • Gebruik van saunafaciliteiten
 • EXTRA voor onze klanten: 2 maanden gratis abonnement op The House of Deeprelax bij thuiskomst

Exclusief

 • €15 boekingskosten
 • Eventuele massage
 • €5 p.p. verplichte bijdrage SGR*

*Dit is een bijdrage die SGR per 1 februari 2021 verplicht heeft ingesteld voor alle reizigers via aangesloten reisorganisaties

Deze reis:

Prijzen vanaf: €580 p.p.

Periode:

Dance- & Yogaretreat met DJ Isis

Prijzen vanaf: €580 p.p.

Boek deze reis

Ervaringen van anderen:

03 mrt. 2024
Een heerlijk weekend vol dans, yoga en sisterhood! En dat zo dichtbij huis op de Hoorneboeg. Tot volgend jaar :)
Monique
27 feb. 2024
Het was een heerlijk weekend. De faciliteiten waren perfect erg fijne bedden en de plek met de heide erbij was erg fijn om …lees meer
Jacqueline
26 feb. 2024
Voor mij was het mijn eerste yoga/danceretreat. Het was een heerlijk relax weekend samen met mijn zus. Een mooie omgeving, …lees meer
Debbie

Deel met je vrienden:

Vergelijkbare reizen