Women’s Weekend Retreat Aan de Hei

Dit weekend is een ongelofelijk krachtig weekend voor vrouwen onder leiding van een van de beste therapeuten die we kennen: Abigail Iquo Isuo uit Londen, Zij komt speciaal een keer per jaar over naar Nederland. Deze retreat vindt plaats op de waanzinnig fijne retreatlocatie Aan De Hei waar je het hele jaar door terecht kunt voor heel veel verschillende retreats zoals deze, maar ook yogaweekenden, detoxweekenden, een ayurvedische summerschool, en lifecoach weekenden. Tijdens dit weekend leer je (weer) contact te maken met je eigen kracht en potentie. Enerzijds willen we alle ballen in de lucht houden, maar anderzijds schuilt daarin het gevaar dat we het contact kwijtraken met onze vrouwelijke energie. Hoe combineer je alle rollen en hoe blijf je hierin dicht bij jezelf? We bieden ook Women's Retreat aan met Abigail in Portugal! 

Lees hier een blog van Monique over vrouw-zijn in de 21ste eeuw.

"De Hoorneboeg en het hele weekend programma, in combinatie met een groep sterke, bijzondere en liefdevolle vrouwen is zo ontzettend magisch. Ik heb zoveel geleerd over mijzelf, mijn lichaam en mijn relatie met de rest van de wereld. Dit is iets dat je zelf moet ervaren om te begrijpen hoeveel het je kan brengen." - Bernadette

Programma

Deze retraite is een prachtige combinatie van sharings, yoga, meditatie, ademwerk, visualisaties, opstellingen, oefeningen en opdrachten. Een intensief programma dus! Je gaat jezelf ontdekken op een heel diep niveau. Thema’s komen aan de orde als: wat betekent het om vrouw te zijn, sisterhood, oude patronen, nieuwe mogelijkheden, in je vrouwelijke kracht staan, sexualiteit, sensualiteit, gevoel van onderdrukking, grenzen verkennen, schaduwzijdes erkennen, volle potentieel ontdekken, etc. Een must voor elke vrouw die zichzelf wil ontdekken en wil gaan leven vanuit haar volle potentieel. Het programma begint op vrijdag aan het eind van de middag en eindigt op zondagmiddag.

Vanwege bepaalde workshops/ademhalingsoefeningen wordt dit retreat niet aangeraden voor zwangere vrouwen.

Accommodatie

Deze vrouwenretraite vindt plaats in twee unieke monumentale boerderijen pal aan de hei. Ze zijn van binnen totaal gerenoveerd en supersfeervol ingericht met een combinatie van eigentijds design, mooie natuurlijke materialen en vintage. Beide boerderijen liggen aan de weidse hei en een uitgestrekte bostuin. Er is een heerlijke workshopruimte met een gigantisch raam uitkijkend over de tuin, een bibliotheek, een ruime woonkamer en een sauna en relaxruimte en keuze uit hele knusse een- en tweepersoonskamers op de bovenverdiepingen, allemaal met eigen badkamer!

De boerderijen maken onderdeel uit van Buitenplaats De Hoorneboeg in Hilversum, een schitterend landgoed van 13 hectare grond met een eigen bos, eeuwenoude kronkelende paden en een magische heuvel in het midden. Deze buitenplaats heeft ook een vegetarisch farm-to-table restaurant met eigen moestuin, namelijk 'Bij de Tuinman', een fijne ruimte voor trainingen en een plek voor culturele en maatschappelijke initiatieven in een historische villa.

De Begeleiding

Abigail Iquo Isuo

In 2018 volgde ik (Monique) een retreat in Wales en leerde daar Abigail kennen, een van de meest wijze en kundige therapeuten die ik ooit ontmoet heb. Zij is voor mij de pure belichaming van een vrouw die deze tijd vereist: zelfbewust, sterk, maar ook supervrouwelijk en kwetsbaar. Ik ben ongelofelijk dankbaar en trots dat zij naar Nederland wil komen om daar samen “Women’s Weekenden” te geven op Buitenplaats De Hoorneboeg. Abigail Iquo Isuo werkt al meer dan 25 jaar in de wereld van psychologie. Zij is een veel gevraagde psychotherapeute met een eigen praktijk in Londen en facilitator voor retreats wereldwijd.  Ze integreert hierin allerlei methodes en technieken zoals familieopstellingen, meditaties, sharings en ademwerk. Ze werkt met individuen en groepen op verschillende gebieden en is vooral gespecialiseerd in identiteit, trauma, mannelijke/vrouwelijke dynamiek, transformatieve en persoonlijke groei. Ze reist de hele wereld over om retreats te geven, dus deze kans mag je eigenlijk niet missen. She is one in a million…just like you!

Voor meer info over Abigail kijk op: www.potentialcharisma.com

Monique Jansse

Monique Jansse is oprichtster van Happy Soul Travel en mede-oprichtster van Buitenplaats De Hoorneboeg. Op dit moment woont zij met haar gezin in Portugal. In Nederland is zij jarenlang verbonden geweest als yogadocent aan De Nieuwe Yogaschool in Amsterdam. Daar gaf ze samen met Johan Noorloos de beginners-opleiding. Monique heeft net als Muriël eerst een carrière in de "corporate world" gehad als eindverantwoordelijke voor een van de zenders van MTV International. Toen zij in aanraking kwam met yoga stelde haar dat in staat zichzelf diepere vragen te stellen als: wat wil ik echt, wat past echt bij mij, waar gaat mijn hart sneller van kloppen? Dat heeft haar doen besluiten de televisie-wereld te verlaten en zich te richten op haar passies persoonlijke ontwikkeling, yoga, reizen en schrijven. Ze volgde diverse docenten-opleidingen en specialiseerde zich in retreats. Het mooiste aan yogales geven vindt zij het om mensen weer in contact te brengen met hun lichaam, geest en emoties om uiteindelijk bij hun ware kern te komen.

De Keuken

We werken samen met een prachtig team aan ervaren retreatchefs die voor jullie de sterren van de vegetarische hemel koken. Voor alle weekenden geldt dat de chefs rekening kunnen houden met een veganistisch, zuivel-, gluten- en notenvrij dieet. Echter worden gerechten bereid in een keuken waar deze ingrediënten wel worden gebruikt en daarom kunnen we niet garanderen dat er geen kruisbesmetting optreedt. Aangezien onze keuken in buffetstijl is, kan het lastig zijn om rekening te houden met hele specifieke of beperkte diëten. Informeer ons voor andere allergieën en intoleranties voordat je boekt en we zullen bij de keuken con troleren of dit kunnen verzorgen, aangezien we niet altijd in staat zijn om rekening te houden met beperkende diëten.

Prijs & Periode

Bovenstaande prijzen zijn de prijzen p.p..

Dit weekend is volgeboekt, maar we bieden ook een intensive Women's Retreat aan in Portugal, ook met Abigail!

Inclusief

 • 2 nachten in een een- of tweepersoonskamer
 • alle inhoudelijke sessies met Abigail
 • alle maaltijden en healthy snacks
 • onbeperkt kruidenthee en water
 • gebruik van sauna
 • gebruik van alle aanwezige yogamaterialen
 • EXTRA voor onze klanten: 2 maanden gratis abonnement op The House of Deeprelax bij thuiskomst

Exclusief

 • reis- en annuleringsverzekering
 • €15 boekingskosten
 • €10 parkeerkosten bij de Hoorneboeg per auto (alleen wanneer je met auto komt, afrekenen ter plekke en reserveren is niet nodig) 
 • €5 p.p. verplichte bijdrage SGR*

*Dit is een bijdrage die SGR per 1 februari 2021 verplicht heeft ingesteld voor alle reizigers via aangesloten reisorganisaties

Transport

De Hoorneboeg ligt supercentraal in Nederland. Je zit er zo vanaf de A27 of met het OV. Alleen al het naar dit landgoed toegaan is een beleving. Elk bezoek begint namelijk al met een verstilde rit door een kilometer lange bomenlaan langs hei en bos die uitkomt op het 13 hectare grote landgoed. Aangekomen op het landgoed parkeer je vooraan tussen de bomen. De rest van het landgoed is volledig autovrij en je plek van bestemming op de buitenplaats bereik je door een kleine wandeling langs eeuwenoude paden, door een bijzonder mooi en oud bos.

Ook is de buitenplaats goed bereikbaar met het OV. Er stopt een bus aan het begin van de oprijlaan. Vanaf hier is het een mooie wandeling langs hei en bos van circa 10 minuten tot de buitenplaats. De OV fiets is ook een goede optie. Vanaf het NS station Hollandsche Rading fiets je in 10 minuten naar de Hoorneboeg. Kom je vanaf het NS station in Hilversum, dan fiets je een goede 20 minuten.

Deze reis:

Prijzen vanaf: €525 p.p.

Periode:

Women’s Weekend Retreat Aan de Hei

Prijzen vanaf: €525 p.p.

Boek deze reis

Ervaringen van anderen:

01 mei 2023
Het was een bijzonder weekend vol connectie zowel met de vrouwen om me heen als met mezelf van binnen, met een indrukwekkend …lees meer
Caroline
01 mei 2023
Ik ben diep geraakt door deze mooie en openbarende ervaring met een groep prachtige vrouwen. Het was een intens mooi weekend …lees meer
Marlene
02 mei 2022
In het begin was ik een beetje sceptisch of het niet te “zweverig” zou zijn voor mij. Ik ben nogal nuchter. Maar het was in …lees meer
Sylvia

Deel met je vrienden:

Vergelijkbare reizen