+31 (0)6 5104 8870
info@happysoultravel.nl
print

Yogaweekend in Zeeland

Circle of Truth, Stilteweekend met Rolandjan van Mulligen van 5 - 7 januari, nog een paar plekjes beschikbaar!

Ook in 2018 kun je weer mee met onze eigen yogaweekenden in Zeeland! Dit doen we samen met topdocenten van o.a. Delight Yoga Amsterdam. Elk weekend wordt een groot cadeau aan jezelf met heerlijke yogalessen, supergezond en mjammie eten op een adembenemende locatie (onze eigen privé villa met binnenzwembad en sauna!). Ook kun je een massage boeken, lekker naar het strand wandelen, tennissen op de privé tennisbaan, het dorpje Domburg verkennen of gewoon een boekje lezen in de gezellige zitkamer. De lessen zijn toegankelijk voor elk niveau (tenzij anders aangegeven) en worden, beetje afhankelijk van de groep, in het Nederlands of Engels gegeven.

Yogaweekend in Zeeland 1Yogaweekend in Zeeland 2Yogaweekend in Zeeland 3Yogaweekend in Zeeland 4Yogaweekend in Zeeland 5Yogaweekend in Zeeland 6Yogaweekend in Zeeland 7Yogaweekend in Zeeland 8Yogaweekend in Zeeland 9Yogaweekend in Zeeland 10Yogaweekend in Zeeland 11Yogaweekend in Zeeland 12Yogaweekend in Zeeland 13Yogaweekend in Zeeland 14Yogaweekend in Zeeland 15Yogaweekend in Zeeland 16Yogaweekend in Zeeland 17Yogaweekend in Zeeland 18Yogaweekend in Zeeland 19Yogaweekend in Zeeland 20Yogaweekend in Zeeland 21

Programma

Dit weekend is echt een lang weekend weg. We beginnen doorgaans op vrijdag met een lunch en daarna ben je vrij om lekker de omgeving te gaan verkennen. Aan het eind van de middag starten we met de eerste yogales en aansluitend een diner. Op zaterdag zijn er twee yogalessen aan het begin en eind van de dag. Tussendoor geniet je van de waanzinnige maaltijden van een van onze healthfood chefs. Er is ook voldoende rust om lekker te zwemmen in het binnenzwembad, naar zee te gaan of een massage te boeken. We eindigen op zondag na de ochtendyogales en de brunch, maar je kunt natuurlijk nog lekker gaan wandelen of fietsen daarna (tas mag je dan laten staan).

Accommodatie

Je verblijft dit weekend in een schitterend huis aan de rand van een van de mooiste badplaatsen van Nederland, Domburg. Het huis heeft een heerlijk grote woonkeuken, een heel gezellige zitkamer, 6 prachtig ingerichte tweepersoonskamers, 1 eenpersoonskamer en... last but not least een binnenzwembad met sauna en een tennisbaan! Omringd door uitgestrekte weilanden en 500 meter van het strand zul je hier helemaal tot rust komen.

De Yoga

De weekenden hebben elk hun eigen stijl, maar één ding is voor alle weekenden gelijk: je zult in handen zijn van zeer ervaren yogadocenten en naar huis gaan met heel veel nieuwe inspiratie! Als je op de namen klikt van de docenten kun je meer over hun achtergrond en specialisaties lezen. En als je niet kunt kiezen mag je ons altijd bellen zodat wij je persoonlijk kunnen adviseren!

Hier vind je vast per weekend meer achtergrondinformatie over de inhoud. De yogalessen worden veelal in het Engels gegeven en zijn voor elk niveau toegankelijk.

Circle of Truth, Stilteweekend met Rolandjan van Mulligen van 5 - 7 januari

We komen dit weekend samen om onze ware Zelf te ontdekken. Ieder mens wenst gelukkig te zijn. En het goede nieuws is: geluk is al onze ware natuur. Dit stilteweekend is er om je vredige staat van Zijn te herinneren van waaruit kwaliteiten zoals tevredenheid, helderheid en vreugde natuurlijkerwijs voortvloeien.

Iedere dag zullen we samen komen in een Circle of Truth. We zitten samen in meditatie, voor zelf-onderzoek, delen en verbinden met elkaar vanuit de waarheid van het moment en we komen tot helderheid via vraag en antwoord. Deze circles vormen de kern van dit weekend.In de ochtenden doen we yoga, emotioneel lichaamswerk en verbonden ademen om het lichaam vrij te maken van trauma, stress en spanningen. Zo wordt nog helderder dat we de ruimte van Bewustzijn zijn waarbinnen alle ervaringen spelen.

Buiten de Circles of Truth verblijven we het gehele weekend in stilte. Deze sociale stilte is een uitnodiging om je aandacht te laten rusten in de stilte van het Zijn.

LET OP: Je bent zeer welkom om deel te nemen aan dit verdiepingsweekend als je tenminste 3 yoga- of meditatielessen bij Rolandjan hebt gevolgd, je toegewijd bent aan zelfonderzoek en het je aanspreekt om in stilte en authenticiteit samen te zijn.

Lessen worden aangeboden in: Engels

Radiating Energy met Peter Roussel van 2 - 4 maart

Een helend weekend op basis van restorative hatha yoga, de yoga van het lichaam, de ademhaling en de mind. Peter zal je op deze retraite begeleiden in langzame sessies die beginnen met ondersteunde houdingen zodat je volledige ontspanning kunt ervaren. Vanuit die ontspanning maak je contact met je innerlijke ruimte en je eigen sensitiviteit, en daar vandaan beweeg je langzaam naar actievere houdingen met steeds het doel die innerlijke verbinding en het gevoel van rust te eren.  

Dankzij zorgvuldige aanwijzingen over de houdingen zul je met vertrouwen het lichaam op een veilige manier openen. We hebben allemaal stress in ons lichaam en daardoor kunnen we defensief reageren, zowel fysiek als meer emotioneel en mentaal. Met een rustige ademhaling kunnen we het lijf inspireren om los te laten, het hoeft geen strijd te zijn om ruimte te vinden in het lichaam. Om deze voorzichtige practice te kunnen ervaren hebben we concentratie en mindfulness nodig zodat we vanuit een stabiele interne omgeving werken. Het hoofd is stil, zodat het lichaam los mag laten. Dit is diep helend voor het zenuwstelsel en voor de emoties.

Lessen worden aangeboden in: Engels

peter

Thuiskomen bij jezelf met Michiel Kaemingk van 13 - 15 april

Michiel nodigt je uit om samen met hem een weekend vol hart, lichaam en geestverruimende ervaringen op te doen.

Ben je klaar voor wat tijd voor jezelf? En tevens geïnteresseerd om iets nieuws te leren over jezelf? Dit paasweekend zal Michiel je op een luchtige doch leerzame manier begeleiden om meer in contact te komen met jezelf op fysiek, mentaal en emotioneel niveau. Door een dagelijks programma van Yin & Yang yoga, meditatie, emotioneel lichaamswerk, een stiltewandeling door de duinen van Domburg en heerlijk dagelijkse gezond en vegetarisch eten zal je in staat zijn om weer terug bij jezelf te komen, jezelf weer te voeden en energie te geven, jezelf iets mee te geven om over na te denken en misschien zelfs iets te leren over jezelf, dat je nog niet eerder hebt gerealiseerd.

Lessen worden aangeboden in: Engels

michiel

Energy in Balance met Chantal Soeters van 4 - 6 mei

Dit weekend is de perfecte mogelijkheid om je fysiek en mentaal op te laden. Gedurende dit weekend retreat verkrijg je nieuwe energie en inzichten om een kalmer en meer gebalanceerd leven te leiden. Ontdek hoe yoga, ademhaling, meditatie en mindful leven je hierin kunnen ondersteunen. We eten dit weekend in volledig bewustzijn en serveren gezonde en smakelijke maaltijden die je systeem zullen voeden. Je leert mindful te eten en zo meer van je eten te genieten. Je ontdekt het heilzame effect van goed eten op lichaam en geest. Chantal geeft dynamische, opwekkende Vinyasa lessen en tevens kalmerende en ontspannende sessies waarin je leert om diep te ontspannen en spanning en stress los te laten. 

Lessen worden aangeboden in: Engels

163f48959905fca61133e3c5fabab8e94cdaf4c0.medium

Moving into Stillness met Arianne de Vos Burchart van 6 - 10 juni

Ga mee op dit bijzondere yogaweekend met Arianne om te ervaren, ontdekken, ontspannen en te herstellen. Tijdens dit weekend ontvang en leer je verschillende tools en methoden om je te verdiepen en te voeden door de helende practice van self care. Yoga Nidra, de yoga van bewuste slaap en diepe ontspanning, vormt de rode draad in dit weekend. Yoga Nidra kan helpen om condities te verbeteren rondom o.a. slaapproblemen, angsten, depressies, trauma en leermoeilijkheden,. Het verbetert en stimuleert de creativiteit, spirituele ontwikkeling en allerlei zaken op emotioneel, mentaal en spiritueel niveau.

Ga mee om te herontdekken, ervaren, ontspannen, te herstellen en te oefenen in self care en liefde.

Lessen worden aangeboden in: Engels

arianne

Your Inner sanctuary met Hedi de Vree van 6 - 8 juli

Deze retraite met Hedi de Vree is ontworpen om je tot je diepste zelf te begeleiden en je in contact te laten komen met je innerlijke 'sanctuary' waar je volledig jezelf kunt zijn. Je zult genieten van zachte maar dynamische flowlessen en rustgevende helende Yinlessen - steeds met de intentie spanningen in het hele lichaam los te kunnen laten, vanuit zowel beweging als stilte. Een perfect samenspel van Yin en Yang.

Daarnaast is er in het yogaweekend ruimte voor ademhaling en voor meditatie zodat ook in de subtielere lagen van het lichaam - energetisch en emotioneel - ruimte ontstaat en het hoofd tot rust mag komen. Met dit doel is er na de avondmeditatie stilte tot de volgende ochtend.  Zo mag jouw retraite een kans worden om echt naar binnen te keren en niet alleen het lichaam maar ook je geest en je hart op te laden. En met de prachtige Zeeuwse kust, de duinen, en heerlijke wandelingen om de hoek zul je als herboren en vol energie naar huis terugkeren.

Lessen worden aangeboden in: Engels

 hedi

Yoga en stressvermindering met Jasmijn Koelink van 7 - 9 september

Ervaar de kracht van je adem en yoga in dit ontspannende weekend.  In de combinatie van toegankelijke Hatha en Yin yoga, ademhalingsoefeningen en meditatie leer je concrete tools om stress te herkennen in je lichaam en te verminderen. Hierdoor grijp je in voordat het de overhand neemt. Deze technieken kun je direct toepassen in je dagelijks leven.

Eén op de drie mensen heeft, in meer of mindere mate, stressymptomen zoals ernstige vermoeidheid, gespannenheid of nervositeit. Tijdens dit weekend kom je letterlijk op adem, aangezien ademhaling een van de meest krachtige -en bewezen- manieren is om stress te verminderen. Jasmijn begeleidt je door verschillende ademhalingsoefeningen om je adem te vertragen, verlengen of reguleren. Waardoor je je direct beter voelt.

Dit weekend is geschikt voor zowel beginners en gevorderden, want Jasmijn integreert verschillende opties en individuele begeleiding in haar lesstijl. Alle sessies zijn ademgeoriënteerd, diepgaand en ontspannend tegelijkertijd. Naast de sessies is er voldoende ruimte om te lezen, te genieten van de omgeving, een wandeling over het strand van Domburg te maken of te rusten.

Lessen worden aangeboden in: Engels

jasmijn

Rebalancing your Energy Body met Daphne Luttger van 5 - 7 oktober

Dit weekend staat in t teken van balans. Yin en Yang, twee tegengestelde krachten die elkaar in balans houden en onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Daphne zal het ochtend programma vullen met een Yang/Yin yogales om je lichaam sterk en soepel te maken. Aan het einde van de dag gaan we in een diepe Yin practice ontdekken hoe we het meridianensysteem kunnen stimuleren en meer mobiliteit in onze gewrichten kunnen ervaren. Alle lessen worden voorafgegaan door een meditatie. 

Door langer in een Yin houding te blijven stimuleer je het energetische lichaam. Het stromen van deze energie kun je letterlijk ervaren als je uit de houding komt en je lichaam observeert. Je leert te voelen waar de energie stagneert en de dingen los te laten die niet bijdragen aan jouw transformatie en groei. Je leert emoties te ervaren en herkennen zonder er meteen een label op te plakken. Hoewel deze practice voornamelijk bestaat uit liggende en zittende houdingen is het op alle niveaus een uitdagende oefening. 

Verder is er genoeg tijd om tot jezelf te komen, een wandeling over het prachtige strand van Domburg te maken of gewoon lekker onder een boom te luieren op het landgoed of een massage te nemen. Kortom een weekend om je lichaam, geest en ziel in balans en tot rust te brengen.

Lessen worden aangeboden in: Engels

daphne

Immerse yourself into the full experience of yoga met Miluse van de Kant van 2 - 4 november

In dit weekend dompelt Miluše je onder in de volledige ervaring van yoga. De praktijk van asana (fysieke houdingen) vergezeld van pranayama (ademhalingstechnieken) wordt op elkaar afgestemd, met als doel het lichaam en de geest voor te bereiden op meditatie.

Als je probeert te gaan zitten voor meditatie aan het begin van de beoefening van yoga, zul je waarschijnlijk merken dat je geest gemakkelijk is afgeleid en je lichaam niet erg comfortabel voelt. De yoga asana en pranayama beoefening die je leert is ontworpen om meer rust en focus in de geest te brengen en het lichaam meer open en soepel te maken. Het is de perfecte setup voor meditatie.

Laat de chaos en rommel van het dagelijks leven achter je en glijdt in de rustige, herstellende ruimte van deze Yoga Intensive retreat. 

Asana, pranayama en meditatie zijn krachtige tools die je in een toestand van diepe ontspanning zal brengen, je te ontbinden van vermoeidheid en opgebouwde stress waardoor je je creativiteit en passie voor het leven zult hervinden.

Lessen worden aangeboden in: Engels 

cca862ea5631c5a3b2e127451375f57a141031eb.medium

Groepsgrootte

Minimum aantal deelnemers is 10 personen, maximaal 13 personen. 

Prijs en Periode

Data2 persoons kamer/eigen bad en douche2 persoons kamer/eigen douche2 persoons kamer/gedeelde badkamer1 persoons kamer/gedeelde badkamerBeschikbaarheid
05-07 januari 2018Rolandjan van Mulligen€ 495.00€ 465.00€ 395.00€ 495.00ENcheck beschikbaarheid
02-04 maart 2018Peter Roussel€ 495.00€ 465.00€ 395.00€ 495.00ENcheck beschikbaarheid
13-15 april 2018Michiel Kaemingk€ 495.00€ 465.00€ 395.00€ 495.00ENcheck beschikbaarheid
04-06 mei 2018Chantal Soeters€ 495.00€ 465.00€ 395.00€ 495.00check beschikbaarheid
08-10 juni 2018Arianne de Vos Burchart€ 495.00€ 465.00€ 395.00€ 495.00ENcheck beschikbaarheid
06-08 juli 2018Hedi de Vree€ 495.00€ 465.00€ 395.00€ 495.00ENcheck beschikbaarheid
07-09 september 2018Jasmijn Koelink€ 495.00€ 465.00€ 395.00€ 495.00ENcheck beschikbaarheid
05-07 oktober 2018Daphne Luttger€ 495.00€ 465.00€ 395.00€ 495.00check beschikbaarheid
02-04 november 2018Miluse van de Kant€ 495.00€ 465.00€ 395.00€ 495.00ENcheck beschikbaarheid

Check de beschikbaarheid van Yogaweekend in Zeelandterug naar overzicht

De bovenstaande prijzen zijn de prijzen p.p.. De ruime tweepersoonskamers worden gedeeld met deelnemers van hetzelfde geslacht.

Inclusief

  • 2 Overnachtingen
  • Alle maaltijden, thee & water
  • Alle yogasessies
  • Gebruik van zwembad, sauna en tennisbaan

Exclusief

  • Vervoer van en naar Domburg
  • Extra bij te boeken massages (wanneer beschikbaar)
  • Reis- en annuleringsverzekering
  • €15 boekingskosten
  • Toeristenbelasting €2,50

Deze reis:

Prijzen vanaf: € 395 p.p.

Periode: januari, maart, april, mei, juli, augustus, september, oktober, november

Boek deze reis

Ervaringen

van anderen:

‘Het was een heerlijk weekend. Fijne yoga-lessen met een goede balans tussen yin en yang, door Daphne. Een geweldige omgeving...’

‘Heel fijn en inspirerend weekend! Prachtige locatie dicht bij de zee, fijne yoga lessen met een goede opbouw met daarbij...’

lees meer
schrijf een review