+31 (0)6 5104 8870
info@happysoultravel.nl
print

Vasten in de Ardennen

Waarom ruimen we regelmatig ons huis op of geven we onze auto een grote beurt, maar ons lichaam niet? Terwijl ons lichaam natuurlijk ook wel eens toe is aan een reinigingsbeurt. Vasten is dé methode om je lichaam te zuiveren, even op adem te komen en je voedingspatronen te ‘resetten’. Zelfs een weekend kan je al een herboren gevoel geven. En dat in een heerlijk château in een adembenemend mooi stukje Ardennen…

Vasten in de Ardennen 1Vasten in de Ardennen 2Vasten in de Ardennen 3Vasten in de Ardennen 4Vasten in de Ardennen 5Vasten in de Ardennen 6Vasten in de Ardennen 7Vasten in de Ardennen 8Vasten in de Ardennen 9Vasten in de Ardennen 10

Programma

De organisatie van deze vastenkuren houdt goed rekening met jouw persoonlijke wensen. Je kunt kiezen uit vastenweekenden, -midweken en -weken. Het dagprogramma ziet er in grote lijnen als volgt uit: na het wekken volgt een wisseldouche om de bloedsomloop te bevorderen. Daarna fris je je lichaam verder op door een wisselend aanbod van yoga, do-in en meditatie. Nu volgt het ontbijt en de start van diverse behandelingen (zie kopje behandelingen). Na de lunch is het tijd om te rusten met een warme kruik op je lever om de ontgifting te stimuleren. Dan is er een groepsactiviteit, zoals wandelen door de heuvelachtige omgeving of nog een behandeling.Dan eet je weer wat en sluiten we meerdere keren per week de dag -voor de liefhebbers- af in de sauna.

De volgorde van het vastenprogramma gaat volgens het oude klassieke Chinese Geneeskundige systeem waarbij wordt uitgegaan van de vijf elementen (Water, Hout, Vuur, Aarde en Metaal), hierdoor kan er optimaal gereinigd worden. 

Accommodatie

Het voormalige kuuroord in de Belgische Ardennen is een krachtige, spirituele plek. Een groot bos en twee verstilde meertjes behoren tot het landgoed. Het is sfeervol ingericht en van alle gemakken voorzien. Er zijn een- of tweepersoonskamers waarvan een aantal met eigen douche en toilet. In het château is een Finse sauna aan het meer, een infrarood sauna en een zonnebank aanwezig. Verder zijn er diverse behandelruimtes, twee sfeervolle gemeenschappelijk ruimtes met majestueuze open haarden en een prachtige ruimte voor groepsactiviteiten. Direct rondom het gebouw ligt het landgoed van zo'n 25 hectare. In de bossen staan eeuwenoude eiken, beuken en platanen. Hier vind je vossen, herten, hermelijnen en everzwijnen.

Het Vasten

Weekend

De maaltijden in het weekend zijn op basis van het mildvasten principe. Driemaal daags zijn er smakelijke reinigende papjes van wisselende granen met wat vruchten of groenten, soms begeleid met een vers gemaakt sapje. Thuis bereid je je voor op het komende weekend door bepaalde voedingsstoffen al te laten staan en langzaam af te bouwen met eten. Is alleen een weekend vasten te kort? Je zal versteld staan hoeveel impact een weekend met minder voeding en reinigende kruiden heeft op lichaam en geest!

Midweek

Een vastenweek begint net als het weekend met een voorbereiding thuis. In de week zal worden gereinigd en tevens opnieuw worden opgebouwd. Verschillende vormen van vasten worden aangeboden: sapvasten en mildvasten of een combinatie van deze twee. Afhankelijk van de eigen behoefte en het advies van de natuurgeneeskundige zal bepaald worden welke vastenvorm het beste past bij jou. Elke dag volgt een vast ritme. Jij bepaalt hoe je in dit ritme beweegt. In de week heb je de tijd om je meer te verdiepen in jezelf als mens. Het lichaam wordt gestimuleerd om zoveel mogelijk los te laten wat niet bijdraagt. Het is ook een reset, maar tegelijkertijd kun je de tijd nemen om deze reset van alle kanten te bekijken.

Week

Wat in het weekend wordt geïnitieerd, kan in de week worden uitgediept. Ook in de 8-daagse is het mogelijk om te kiezen uit de verschillende vastenvormen. De lengte van de kuur kan benut worden als kans om zowel te resetten, onderzoek te doen en op te bouwen voor het 'echte' leven. Na een aantal dagen went het lichaam aan het reinigen. Er komt rust en ontspanning. De ene mens ervaart dit al in het weekend, een ander zal er langer voor nodig hebben en weer een ander wil de staat van schoon zijn en ontspanning verstevigen. In de week maak je de wisseling mee van weekend naar midweek en zul je je bevinden in twee groepen. 
Ondersteunende kruiden(theeen) en natuurlijke voedingsupplementen zullen aanwezig zijn tijdens de kuur. Alle voeding is van biologische oorsprong en wordt vers bereid met liefde.

Het team

Tijdens het kuren wordt je ondersteund door een enthousiast en professioneel team van natuurgeneeskundigen, masseurs en een kokkin. Elk vanuit hun eigen discipline, maar met een holistische blik en in continu onderling overleg, zorgen ze dat iedere kuurgast krijgt wat hij/zij nodig heeft.

Consulten en Behandelingen

Zowel in de week als in de midweek vinden er twee consulten plaats:

Natuurgeneeskundig consult

Aan het begin van de week wordt een foto gemaakt van de iris. De iris-diagnostiek is een indicatie van de conditie van het fysieke lichaam. Welke organen sterk zijn en welke ondersteund moeten worden. Ook is te zien hoe het gesteld is met het energieniveau, wat jouw blauwdruk is en wat jouw sterke punten en aandachtspunten zijn. In dit consult komt naar voren hoe jij het beste kunt vasten en welke kruiden en behandelingen jou hierbij kunnen ondersteunen.

Verdiepingsconsult

Door middel van een transitie diagnose ontwikkel je concrete doorkijkjes. Op deze wijze krijg je zicht op wat er zich afspeelt in en om jouw persoonlijke ontwikkeling en de daarmee samenhangende veranderingen. Met het diepte consult wordt aan de hand van concrete feiten jouw levensloop systematisch in kaart gebracht. Vervolgens kunnen we in een open dialoog deze levenskaart trachten te lezen.

Behandelingen

Ook vinden er diverse behandelingen plaats tijdens de kuren. Zo is er een buikmassage om de dikke darm te stimuleren de afvalstoffen af te voeren. In de week en midweek kan deze worden gevolgd door een of meerdere darmspoelingen (klysma’s). Verder is er een fantastisch aanbod van diverse lichaamsmassages, lichaamspakkingen en voetreflexologie. Tijdens de vastenweek en de vastenmidweek krijg je tweemaal een ochtend een nierpakking. Alle behandeling worden ingeroosterd en als het rooster het toelaat, kunnen er extra behandelingen worden bijgeboekt. De kuurprijzen zijn al inclusief diverse behandelingen, extra behandelingen kunnen desgewenst vooraf of ter plekke worden aangevraagd.

Advies op Maat

Iedere kuurgast ontvangt voor aanvang van de kuur een intakeformulier. De natuurgeneeskundige leest deze en maakt een inschatting om te bepalen of vasten voor jou geschikt is (zie onderstaande contra-indicaties) en zo ja, welke vastenvorm. Ook is het formulier een leidraad voor overige behandeling en evt. aangepaste kruiden adviezen. Het doel hiervan is om, ondanks het kuren in groepsverband, erkenning te geven aan het individu dat komt kuren. Tijdens het kuren kun je zelf aangeven wat voor jou haalbaar is en wat niet in het programma. Het kan dus zijn dat de natuurgeneeskundige o.b.v. het formulier beslist dat het onverstandig is deel te nemen aan deze kuur. Hierop zal ze je dan een persoonlijke toelichting geven.

Contra-indicaties

In een aantal gevallen kan vasten niet geschikt voor je zijn. Hier is alvast een lijstje. Als je jonger bent dan 18 jaar; zwangerschap; kanker; insuline- afhankelijke diabetes; schildklieraandoeningen; psychiatrische aandoeningen (afhankelijk van wat er aan de hand is en medicatie; persoonlijkheidsstoornissen (afhankelijk van wat er aan de hand is en medicatie); bepaalde psychische gesteldheden (afhankelijk van wat er aan de hand is en medicatie); anorexia nervosa en boulimia (voorkomend in het recente verleden; invaliditeit (alleen voor onze vasten kuren omdat onze accommodatie niet geschikt is voor minder validen); uitputtingstoestanden en te laag lichaamsgewicht; darmobstructie; nier-insufficiëntie. Voor vragen hierover kan contact worden opgenomen met ons.

 

Prijs en Periode

DataEenpersoonskamer met gedeelde douche/toiletEenpersoonskamer met eigen douche/toiletTweepersoonskamer met gedeelde douche/toiletTweepersoonskamer met eigen douche/toiletBeschikbaarheid
12-14 oktober 2018€425€475€400€450Weekendcheck beschikbaarheid
12-19 oktober 2018€1200€1300€1150€1250Weekcheck beschikbaarheid
14-19 oktober 2018€975€1075€925€1025Midweekcheck beschikbaarheid
24-31 mei 2019€975€1075€925€1025Weekcheck beschikbaarheid

Check de beschikbaarheid van Vasten in de Ardennenterug naar overzicht

Inclusief

 •        alle overnachtingen
 •        alle kuurmaaltijden en aanvullende kuurmiddelen
 •        dagelijkse leverpakkingen (voor het weekend alleen op zaterdag)
 •        twee nierpakkingen in de midweek en week
 •        yogalessen, begeleidde wandelingen & groepsactiviteiten
 •        gebruik van infraroodsauna en zonnebank 
 •        gebruik sauna: 1x in het weekend, 2 x in de midweek en 3 x in de week
 •        in het weekend: 1 massage, 1 buikmassage.
 •        in de midweek: 2 massages, 1 buikmassage en 2 consulten: een natuurgeneeskundige en een transitioneel consult waarbij een zelf ingebracht thema wordt uitgewerkt
 •        in de week: 3 massages, 2 buikmassages en 2 consulten: een natuurgeneeskundige en een transitioneel consult waarbij een thema wordt uitgewerkt
 • EXTRA voor onze klanten: 3 maanden gratis Yogatv bij thuiskomst

Exclusief

 • vervoer naar de Ardennen
 • extra Behandelingen
 • reis- en annuleringsverzekering
 • €15 boekingskosten per persoon

Aankomst en vertrektijd

Aankomst op vrijdag is vanaf 17:30 uur, de start van het programma is om 19:30 uur. Vertrek zondag (weekend) rond 14:00 uur. Vertrek vrijdag rond 10:00 uur.
Als je een midweek boekt dan begint het programma op zondag om 17:00 uur tot en met vrijdagochtend 10:00 uur.

 

Transport

De meeste mensen komen met de auto, maar je kunt het château ook goed bereiken met de trein. 

Vanuit Brussel:
• de internationale trein richting Luxemburg.
• uitstappen in Jemelle

Vanaf Luik/ Guillemins:
• Het idyllische stoptreintje richting Jemelle. In Jemelle uitstappen.

In Jemelle kun je worden opgehaald. De kosten hiervoor zijn €10 per rit.

Deze reis:

Prijzen vanaf: €400 p.p.

Periode: april, oktober

Boek deze reis

Lees het artikel over deze reis:

Happinez, 2009

Ervaringen
van ons:

‘Ik was bezig met een artikel over Sapvasten voor de Happinez toen ik deze kuur ontdekte in de Ardennen. Zo fijn dat je ook...’

van anderen:

‘Eigenlijk is het in 1 woord te beschrijven! SUPER! Een geweldig team dat achter je staat! Geen enkele vraag is teveel en...’

‘Top week gehad! 7 dagen sapvasten gedaan o.b.v. groentesappen. De fysieke detox wordt optimaal ondersteund door de...’

lees meer
schrijf een review