Nieuw Ayurveda- en Yogaretreat op Texel

Ga mee op een heerlijk midweeks ayurvedisch retreat en beleef het eiland gevoel op Texel. Plek vrij van 15-20 nov!

Aan de voet van ‘De Hogeberg’ op het prachtige Waddeneiland Texel ligt de bezielde Homestay van Jacco en Mariëlle. Een kleine retreat waar ruimte is om te werken aan een goede gezondheid is wat ze voor ogen hadden toen ze hier jaren geleden neerstreken. Met als basisgedachte dat mensen op een fijne plek kunnen werken aan hun gezondheid en immuunsysteem met behulp van yoga en ayurveda. Je kunt je hier een aantal dagen helemaal onderdompelen in het oeroude ayurvedische ritme. Je hebt keuze uit een (doordeweeks) 5- of 6-daags arrangement of een weekend arrangement, waarbij de doordeweekse arrangementen meer individueel zijn, terwijl de weekenden echt een groepsretreat zijn. Wanneer je een paar dagen echt de tijd voor jezelf neemt en ervaart wat yoga, gezond en lekker eten, massages, meditatie en ayurveda voor jou kunnen betekenen, geeft dat een enorme stimulans om het thuis voort te zetten.

Monique bezocht deze locatie en schreef daarover haar blog "Hier vond ik ayurveda dichtbij huis!".

"Diep onder de indruk ben ik van deze plek op Texel. Wat een zegen om te merken hoe wonderbaarlijk snel de stressmeter daalde op het Ayurvedische retraite-oord van Mariëlle en haar man Jacco." Renske

Programma 5- en 6-daagse individuele arrangementen

De 5- en 6-daagse retraites starten op zondag of maandag, en duren tot vrijdag. In de middag kom je aan en word je welkom geheten met een heerlijk kopje ayurvedische thee. Daarna installeer je je in je kamer en kun je alvast de omgeving verkennen. ’s Avonds serveren we een heerlijke maaltijd en legt Mariëlle je uit hoe de Dinacharya – de Ayurvedische ochtendroutine – werkt. Happy Soul klanten ontvangen daarvoor een speciaal dinacharya-pakket met alles wat je nodig hebt. 

Op de volgende dag heb je een persoonlijk ayurvedisch consult van anderhalf uur en kun je op basis daarvan samen met Mariëlle een programma op maat samenstellen voor de rest van de week. Heb je specifieke klachten, zoals bijvoorbeeld overgewicht of stress-gerelateerde aandoeningen, spijsverteringsproblemen of vrouwenklachten, dan helpt Mariëlle je graag verder. Maar het kan natuurlijk ook zijn dat je nieuwsgierig bent wat Ayurveda voor jou preventief kan betekenen. Het is mogelijk om op basis van het consult aanvullend ayurvedische behandelingen te boeken welke afgestemd zijn op wat voor jou goed is. Dit kan bijvoorbeeld een massage zijn, een stoombad, een oliebegieting, etc.  De consulten en behandelingen die voortkomen uit het behandelplan komen in aanmerking voor declaratie bij de ziektekostenverzekeraar als je een aanvullende verzekering hebt. Informeer daarvoor van tevoren bij jouw verzekeringsmaatschappij of klik hier.

Programma:

Aankomst zondagavond (zesdaags) of maandagavond (vijfdaags)

Zondag
Vanaf 15.00 uur Ontvangst met dinacharyapakket
18.00 uur Ayurvedisch Diner

Maandag
Vanaf 7.00 uur Ayurvedisch ontbijt
Vanaf 9.00 uur Consult (bij zesdaagse retraite)
18.00 uur Ayurvedisch Diner

Dinsdag
Vanaf 7.00 uur Ayurvedisch ontbijt
Vanaf 9.00 uur Consult (bij vijfdaagse retraite)
Optioneel Ayurvedische behandeling
17.30 uur Ayurvedisch Diner
19.30 uur Yogales

Woensdag
Vanaf 7.00 uur Ayurvedisch ontbijt
9.30 uur Yogales
Optioneel Ayurvedische behandeling
18.00 uur Ayurvedisch Diner

Donderdag
Vanaf 7.00 uur Ayurvedisch ontbijt
Optioneel Ayurvedische behandeling
17.30 uur Ayurvedisch Diner
19.30 uur Yogales

Vrijdag
Vanaf 7.00 uur Ayurvedisch ontbijt
11.00 uur Uitchecken

In het programma is ruimte (optioneel) voor Ayurvedische behandelingen (gemiddeld €90 per behandeling van 1,5 uur)

Programma weekend arrangementen

Zin in een weekend waarin je je lekker kunt ontspannen en laten inspireren door de Ayurveda? Tijdens het weekend arrangement maak je kennis met de voeding- en leefstijlprincipes van Ayurveda. Of, als je meer ervaren bent, laat je je helemaal onderdompelen in deze gezondheidsleer met dinacharya, yogalessen, heerlijk eten en niet te vergeten de prachtige omgeving!

Programma

Vrijdag
15.00 uur        Ontvangst met een heerlijk kopje chai
16.00 uur        Ayuryoga
18.00 uur        Ayurvedisch diner
19.00 uur        Verdieping Ayurvedische leefstijl

Zaterdag
7.30 uur          Dinacharya (Ayurvedische ochtendroutine) en ochtendthee
8.00 uur          Ayuryoga
10.00 uur        Ayurvedische brunch en meditatieve wandeling
15.30 uur        Ayurvedische kookworkshop
20.30 uur        Yoganidra

Zondag
7.30 uur          Dinacharya en ochtendthee
8.00 uur          Ayuryoga
10.00 uur        Ayurvedische brunch
11.30 uur        Afsluiting

Naast bovenstaande elementen is er beperkt ruimte voor een persoonlijk extra Ayurvedisch voeding- en leefstijlconsult eventueel aangevuld met Ayurvedische behandelingen (mogelijk vergoed in jouw aanvullende ziektekostenverzekering). Vanwege de beperkte beschikbaarheid is het raadzaam om voorafgaand aan je komst alvast een consult te reserveren.

Accommodatie

De Homestay ligt aan het idyllische Skillepaadje. Je loopt vanaf het erf zo de natuur in. Wandelend over de ‘holle weggetjes’ waan je je – anderhalf uur van Amsterdam - in het buitenland. De Homestay is volledig energie-neutraal en kent de weldadige luxe van de eenvoud. Je voelt je meteen thuis in de rustgevende atmosfeer van het houten gebouw. Je kunt ontspannen in de hangstoelen, de fijne tuin, of knuffelen met de geitjes in de weide die aan de tuin grenst. Er zijn 3 gastenkamers in totaal. Vanuit de kamers op de eerste verdieping kun je door de hoge ramen vanuit je bed naar de sterren kijken. De grote kamer beneden heeft een ligbad en openslaande deuren naar de tuin. Naast de Homestay bevinden zich de ruimtes voor yoga, ontspanning en inspiratie, eveneens van hout. Vanuit de yogaruimte kijk je uit over natuurgebied ‘De Hogeberg.’ 

Maaltijden

Voor alle ayurvedische, vegetarische maaltijden die aangeboden worden tijdens de arrangementen worden uitsluitend biologische producten gebruikt. Mariëlle is naast yogadocent en ayurvedisch practitioner ook opgeleid als vegetarisch kok, en dat proef je! Het is mogelijk om een kookworkshop te nemen, dan leer je meteen dat gezond en lekker koken minder moeilijk is dan je denkt.

Prijs & Periode Weekend & Midweek Arrangementen

Bovenstaande prijzen zijn p.p. en o.b.v. een gedeelde tweepersoonskamer. Het is niet mogelijk om een eenpersoonskamer te boeken tijdens de weekenden. Wanneer je met z’n tweeën boekt, zorgen wij er uiteraard wel voor dat je samen op een kamer verblijft.

Midweken buiten de zomervakantie

Hierbij verblijf je in een eenpersoonskamer, tenzij je samen komt met een bekende. Deze 5- en 6-daagse individuele arrangementen zijn te reserveren op basis van beschikbaarheid buiten de schoolvakanties om en starten op een zondag of maandag naar keuze. Je kunt dus zelf op het boekingsformulier aangeven op welke datum je wenst aan te komen en te vertrekken.

 • Een vijfdaags-arrangement (maandag – vrijdag) kost €595 o.b.v. een eenpersoonskamer en €490 o.b.v. een gedeelde tweepersoonskamer.
 • Een zesdaags-arrangement (zondag – vrijdag) kost €695 o.b.v. een eenpersoonskamer en €560 o.b.v. een gedeelde tweepersoonskamer.

Er zijn geen midweken beschikbaar tijdens de herfst- en kerstvakanties van regio noord (17-23 okt en 21 dec-1 jan).

Midweken tijdens de zomervakantie: Summer Retreats

Gedurende de zomervakantie regio noord (6 juli – 21 augustus) worden er vijf- of zesdaagse zomerretraites gegeven. Die wijken af van de reguliere individuele retraite doordat er een ayurvedische behandeling is inbegrepen en er één in plaats van drie yogalessen wordt gegeven.

 • Een vijfdaags-arrangement (maandag – vrijdag) kost €655 o.b.v. een eenpersoonskamer en €490 o.b.v. een gedeelde tweepersoonskamer.
 • Een zesdaags-arrangement (zondag – vrijdag) kost €755 o.b.v. een eenpersoonskamer en €560 o.b.v. een gedeelde tweepersoonskamer.

Inclusief

Weekend-arrangement (vrijdag - zondag):

 • 2 overnachtingen o.b.v. een tweepersoonskamer
 • 2x diner (waarvan een in de vorm van een kookworkshop met recepten)
 • 2x brunch
 • EXTRA voor onze klanten: dinacharya-pakket t.w.v. €20* 
 • EXTRA voor onze klanten: 1 maand gratis Yogatv bij thuiskomst

Inclusief een vijfdaags-arrangement (maandag – vrijdag):

 • 4 overnachtingen o.b.v. een tweepersoonskamer
 • 4x ontbijt
 • 4x diner
 • persoonlijk consult
 • 3 yogalessen (dinsdagavond, woensdagochtend en donderdagavond)**
 • EXTRA voor onze klanten: dinacharya-pakket t.w.v. €20*
 • EXTRA voor onze klanten: 1 maand gratis Yogatv bij thuiskomst

Inclusief een zesdaags-arrangement (zondag – vrijdag):

 • 5 overnachtingen o.b.v. een tweepersoonskamer
 • 5x ontbijt
 • 5x diner
 • persoonlijk consult
 • 3 yogalessen (dinsdagavond, woensdagochtend en donderdagavond)**
 • EXTRA voor onze klanten: dinacharya-pakket t.w.v. €20*
 • EXTRA voor onze klanten: 1 maand gratis Yogatv bij thuiskomst

*ayurvedisch ochtendritueel-pakket met neti-pot, tongschraper en flesje olie

**let op: dit is er dus 1 tijdens de summer retreat, en er is dan een extra behandeling inbegrepen

Exclusief

 • Kosten voor een (extra) consult en behandelingen (€90 p.p.)
 • reis- en annuleringsverzekering
 • boekingskosten (€15)
 • Toeristenbelasting (€2,25 p.p.p.n.)

Transport

Er zijn elk uur vanaf 6.30 tot 21.30 uur afvaarten vanuit Den Helder naar Texel.
Zie ook de website van TESO voor meer informatie: www.teso.nl. Op de website van Texelhopper kun je alle informatie vinden over het openbaar vervoer op Texel: www.texelhopper.nl.

Over duurzaamheid

Middenin de natuur op Texel bevindt zich dit Ayurvedische retreat. Bij dit retreat is zo’n 98% van het eten biologisch. Heel gezond en extra smaakvol. Je kan heel fijn wandelen in de omringde natuur. Bij deze locatie wordt elektriciteit en warmte zelf opgewekt. Alle gebouwen zijn gebouwd van natuurlijke materialen zoals leem en onbehandeld hout.

Deze reis:

Prijzen vanaf: €449 p.p.

Periode:

Ayurveda- en Yogaretreat op Texel

Prijzen vanaf: €449 p.p.

Boek deze reis

Ervaringen van ons:

Ik ben zo blij dat we in ons eigen kikkerland zo'n fijn kleinschalig plekje hebben om je volledig in de ayurvedische watten …lees meer

Ervaringen van anderen:

18 aug. 2020
De yoga retraite op Texel is een verrassende gewaarwording gebleken, echt super! Het moest thuis even bezinken maar ik voel …lees meer
Hetty de Ruiter
16 okt. 2019
Diep onder de indruk ben ik van deze plek op Texel. Na twee verhuizingen binnen vier maanden en een hectische tijd op …lees meer
Renske

Deel met je vrienden:

Vergelijkbare reizen