+31 (0)6 5104 8870
info@happysoultravel.nl
print

Nieuw Ayurveda- en Yogaretreat op Texel

Laat je compleet verzorgen en inspireren door de kennis van Mariëlle bij dit kleinschalige retreat op Texel met heerlijke yoga, persoonlijke consults, voeding en massages.

Aan de voet van ‘De Hogeberg’ op het prachtige Waddeneiland Texel ligt de bezielde Homestay van Jacco en Mariëlle. Een kleine retreat waar ruimte is om te werken aan een goede gezondheid is wat Jacco en Mariëlle voor ogen hadden toen ze hier jaren geleden neerstreken. Met als basisgedachte dat mensen op een fijne plek kunnen werken aan hun gezondheid met behulp van yoga en ayurveda. Je kunt je hier een aantal dagen helemaal onderdompelen in het oeroude ayurvedische ritme. Je hebt keuze uit een (doordeweeks) 5- of 6-daags arrangement of een weekend arrangement, waarbij de doordeweekse arrangementen meer individueel zijn, terwijl de weekenden echt een groepsretreat zijn. Wanneer je een paar dagen echt de tijd voor jezelf neemt en ervaart wat yoga, gezond en lekker eten, massages, meditatie en ayurveda voor jou kunnen betekenen, geeft dat een enorme stimulans om het thuis voort te zetten.

Monique bezocht deze locatie en schreef daarover haar blog "Hier vond ik ayurveda dichtbij huis!".

Ayurveda- en Yogaretreat op Texel 1Ayurveda- en Yogaretreat op Texel 2Ayurveda- en Yogaretreat op Texel 3Ayurveda- en Yogaretreat op Texel 4Ayurveda- en Yogaretreat op Texel 5Ayurveda- en Yogaretreat op Texel 6Ayurveda- en Yogaretreat op Texel 7Ayurveda- en Yogaretreat op Texel 8Ayurveda- en Yogaretreat op Texel 9Ayurveda- en Yogaretreat op Texel 10Ayurveda- en Yogaretreat op Texel 11Ayurveda- en Yogaretreat op Texel 12Ayurveda- en Yogaretreat op Texel 13Ayurveda- en Yogaretreat op Texel 14Ayurveda- en Yogaretreat op Texel 15

Programma 5- en 6-daagse individuele arrangementen

De 5- en 6-daagse retraites starten op zondag of maandag, en duren tot vrijdag. In de middag kom je aan en word je welkom geheten met een heerlijk kopje ayurvedische thee. Daarna installeer je je in je kamer en kun je alvast de omgeving verkennen. ’s Avonds serveren we een heerlijke maaltijd en legt Mariëlle je uit hoe de Dinacharya – de Ayurvedische ochtendroutine – werkt. Happy Soul klanten ontvangen daarvoor een speciaal dinacharya-pakket met alles wat je nodig hebt. 

Op de volgende dag heb je een persoonlijk ayurvedisch consult van anderhalf uur en kun je op basis daarvan samen met Mariëlle een programma op maat samenstellen voor de rest van de week. Heb je specifieke klachten, zoals bijvoorbeeld overgewicht of stress-gerelateerde aandoeningen, spijsverteringsproblemen of vrouwenklachten, dan helpt Mariëlle je graag verder. Maar het kan natuurlijk ook zijn dat je nieuwsgierig bent wat Ayurveda voor jou preventief kan betekenen. Het is mogelijk om op basis van het consult aanvullend ayurvedische behandelingen te boeken welke afgestemd zijn op wat voor jou goed is. Dit kan bijvoorbeeld een massage zijn, een stoombad, een oliebegieting, etc.  De consulten en behandelingen die voortkomen uit het behandelplan komen in aanmerking voor declaratie bij de ziektekostenverzekeraar als je een aanvullende verzekering hebt. Informeer daarvoor van tevoren bij jouw verzekeringsmaatschappij of klik hier.

Programma weekend arrangementen

Zin in een weekend waarin je je lekker kunt ontspannen en laten inspireren door de Ayurveda? Tijdens het weekend arrangement maak je kennis met de voeding- en leefstijlprincipes van Ayurveda. Of, als je meer ervaren bent, laat je je helemaal onderdompelen in deze gezondheidsleer met dinacharya, yogalessen, heerlijk eten en niet te vergeten de prachtige omgeving!

Programma

Vrijdag
15.00 uur        Ontvangst met een heerlijk kopje chai
16.00 uur        Ayuryoga
18.00 uur        Ayurvedisch diner
19.00 uur        Verdieping Ayurvedische leefstijl

Zaterdag
7.30 uur          Dinacharya (Ayurvedische ochtendroutine) en ochtendthee
8.00 uur          Ayuryoga
10.00 uur        Ayurvedische brunch en meditatieve wandeling
15.30 uur        Ayurvedische kookworkshop
20.30 uur        Yoganidra

Zondag
7.30 uur          Dinacharya en ochtendthee
8.00 uur          Ayuryoga
10.00 uur        Ayurvedische brunch
11.30 uur        Afsluiting

Naast bovenstaande elementen is er beperkt ruimte voor een persoonlijk extra Ayurvedisch voeding- en leefstijlconsult eventueel aangevuld met Ayurvedische behandelingen (mogelijk vergoed in jouw aanvullende ziektekostenverzekering). Vanwege de beperkte beschikbaarheid is het raadzaam om voorafgaand aan je komst alvast een consult te reserveren.

Accommodatie

De Homestay ligt aan het idyllische Skillepaadje. Je loopt vanaf het erf zo de natuur in. Wandelend over de ‘holle weggetjes’ waan je je – anderhalf uur van Amsterdam - in het buitenland. De Homestay is volledig energie-neutraal en kent de weldadige luxe van de eenvoud. Je voelt je meteen thuis in de rustgevende atmosfeer van het houten gebouw. Je kunt ontspannen in de hangstoelen, de fijne tuin, of knuffelen met de geitjes in de weide die aan de tuin grenst. Vanuit de kamers op de eerste verdieping kun je door de hoge ramen vanuit je bed naar de sterren kijken. De grote kamer beneden heeft een ligbad en openslaande deuren naar de tuin. Naast de Homestay bevinden zich de ruimtes voor yoga, ontspanning en inspiratie, eveneens van hout. Vanuit de yogaruimte kijk je uit over natuurgebied ‘De Hogeberg.’ 

Maaltijden

Voor alle ayurvedische, vegetarische maaltijden die aangeboden worden tijdens de arrangementen worden uitsluitend biologische producten gebruikt. Mariëlle is naast yogadocent en ayurvedisch practitioner ook opgeleid als vegetarisch kok, en dat proef je! Het is mogelijk om een kookworkshop te nemen, dan leer je meteen dat gezond en lekker koken minder moeilijk is dan je denkt.

Prijs & Periode weekend arrangementen

DataPrijsBeschikbaarheid
27-29 september 2019Weekend Arrangement€449check beschikbaarheid
08-10 november 2019Weekend Arrangement€449check beschikbaarheid
07-09 februari 2020Weekend Arrangement€449check beschikbaarheid
03-05 april 2020Weekend Arrangement€449check beschikbaarheid

Check de beschikbaarheid van Ayurveda- en Yogaretreat op Texelterug naar overzicht

Bovenstaande prijzen zijn p.p. en o.b.v. een gedeelde tweepersoonskamer. Het is niet mogelijk om een eenpersoonskamer te boeken tijdens de weekenden, wel tijdens de midweken.

De 5- en 6-daagse individuele arrangementen zijn te reserveren op basis van beschikbaarheid buiten de schoolvakanties om en starten op een zondag of maandag naar keuze. Je kunt dus zelf op het boekingsformulier aangeven op welke datum je wenst aan te komen en te vertrekken.

 • Een vijfdaags-arrangement (maandag – vrijdag) kost €490 o.b.v. een gedeelde tweepersoonskamer en €595 o.b.v. een eenpersoonskamer
 • Een zesdaags-arrangement (zondag – vrijdag) kost €560 o.b.v. een gedeelde tweepersoonskamer en €695 o.b.v. een eenpersoonskamer

Inclusief

Weekend-arrangement (vrijdag - zondag):

 • 2 overnachtingen o.b.v. een tweepersoonskamer
 • toeristenbelasting
 • 1x diner
 • 2x brunch
 • kookworkshop met recepten
 • EXTRA voor onze klanten: dinacharyapakket t.w.v. € 20
 • EXTRA voor onze klanten: 3 maanden gratis Yogatv bij thuiskomst

Inclusief een vijfdaags-arrangement (maandag – vrijdag):

 • 4 overnachtingen o.b.v. een tweepersoonskamer
 • toeristenbelasting
 • 4x ontbijt
 • 4x diner
 • persoonlijk consult
 • 3 yogalessen (dinsdagavond, woensdagochtend en donderdagavond)
 • EXTRA voor onze klanten: dinacharyapakket t.w.v. € 20
 • EXTRA voor onze klanten: 3 maanden gratis Yogatv bij thuiskomst

Inclusief een zesdaags-arrangement (zondag – vrijdag):

 • 5 overnachtingen o.b.v. een tweepersoonskamer
 • toeristenbelasting
 • 5x ontbijt
 • 5x diner
 • persoonlijk consult
 • 3 yogalessen (dinsdagavond, woensdagochtend en donderdagavond)
 • EXTRA voor onze klanten: dinacharyapakket t.w.v. € 20
 • EXTRA voor onze klanten: 3 maanden gratis Yogatv bij thuiskomst

Exclusief

 • Kosten voor een (extra) consult en behandelingen
 • reis- en annuleringsverzekering
 • boekingskosten (€15)

Transport

Texelse boot
Er zijn elk uur vanaf 6.30 tot 21.30 uur afvaarten vanuit Den Helder naar Texel.
Zie ook de website van TESO voor meer informatie: www.teso.nl

Openbaar vervoer op Texel
Op de website van Texelhopper kunt u alle informatie vinden over het openbaar vervoer op Texel: www.texelhopper.nl

Deze reis:

Prijzen vanaf: €449 p.p.

Periode: januari, februari, maart, april, mei, juni, juli, augustus, september, oktober, november, december

Boek deze reis

Ervaringen

Er zijn nog geen reviews geschreven. Wees de eerste en schrijf zelf een review.

schrijf een review