Ayurveda in Limburg

Uniek kleinschalig en persoonlijk 3-daags wellnessarrangement: 18-20 augustus!

Op deze prachtige plek in Limburg midden in de natuur kun je kennis maken met Ayurveda, de eeuwenoude Indiase levenswetenschap. In een landhuis daterend uit de 14de eeuw, met een biologische tuin en theeterras, word je drie dagen hartelijk onthaald met Ayurvedische behandelingen, maaltijden en yoga. Dit "Huys voor Puur Leven" is een initiatief van de energieke Marlies Stoot. Samen met haar team staat ze klaar om je te ontvangen en je inzicht te geven in jouw persoonlijke constitutie. Hierop kun je je levensstijl aanpassen voor een gezond & gelukkig leven.

"Wat een prachtige plek op een oude kasteelhoeve. Alles was goed: het ayurvedisch eten,de yoga, de massages en de dames die samen met ons een groep vormden. Ontspanning ten top! Gaan we zeker nog een keer doen!" Francien

Ayurveda

Ayurveda is een 5000 jaar oude gezondheidsfilosofie en werkt vanuit een holistische gedachte, waarbij de mens (lichaam en geest) centraal staat. Het doel is zo lang mogelijk gezond blijven en in geval van ziekte: verbetering van klachten en uiteindelijk genezing. Elk mens is uniek en Ayurveda gaat dan ook uit van individuele adviezen, inzichten en behandelingen. Het is met name deze menswaardige visie en manier van aanpak, die oprichtster van Huys Kaldenbroeck Marlies Stoot, diep heeft geraakt. Ayurveda betekent niet voor niets ‘wetenschap van het leven’!

One Day Ayurveda Recharge

Vanaf 9.30 uur ben je van harte welkom op Kaldenbroeck. Je wordt ontvangen met een heerlijke chai of ginger cold killer en een home made Ayurveda muffin. s' Ochtends staat een persoonlijk Ayurveda consult ( ca 1 uur) gepland, bij
een van onze vaste Indiase Ayurveda artsen. Zo leer je over je basis
constitutie en ontvang je een persoonlijk voedings- en lifestyle advies. Verder kun je die ochtend ook nog genieten van een ontspannende hoofd / nek / schouder massage met kruidenstempels. Aan het einde van de ochtend praten we na, bij een heerlijk verwarmende thee, om vervolgens te genieten van een Ayurveda lunch bij de houtkachel.

De middag begint met een gezamenlijke yoga / pranayama les. Daarna volgen nog twee heerlijke massages: een anti-stress, full body lichaamsmassage en een Indiase Foot massage. Tegen 17.30 uur wordt nog een lichte avondmaaltijd geserveerd en rond 19.00 uur nemen we afscheid..

Deze dag bevat:
* consult Indiase Ayurveda arts
* hoofd/nek/schouder massage met warme kruidenstempels
* Ayurveda lunch
* Pranayama / Yoga sessie
* full body anti-stress massage (Abhyanga)
* Indiase foot massage
* lichte Ayurvedische avondmaaltijd

3-daags Relax arrangement

Een heerlijk 3-daags relax arrangement op Kaldenbroeck begeleid door Marlies Stoot, met vroeg in de ochtend AyurYoga, uitleg over Ayurveda & voeding, Ayurvedische massages en natuurlijk Ayurvedische maaltijden.

Op woensdagmiddag word je om 12.30 uur ontvangen met een heerlijke kop biologische soep met brood, waarna je die middag kunt genieten van een Ayurvedische voetmassage. Aan het einde van de middag, zitten we samen om ons wat verder te verdiepen in Ayurveda, aan de hand van een introductie in de Ayurvedische voedingsleer. S'avonds na de maaltijd, is gelegenheid om de wandelen, en onder begeleiding het natuurgebied Kaldenbroek te verkennen. Op donderdagochtend start de dag met een ontspannen yogales en ademen (met mooi weer buiten) gevolgd door het ontbijt. Naast alle Ayurvedische maaltijden ontvang je op donderdag ook een heerlijke Ayurvedische Full Body Massage (Abhyanga) met warme Indiase kruidenolie (ca 30 kruiden).

Op vrijdagochtend ontvang je nog een yoga les en na het gezamenlijk ontbijt sluiten we af met een bijzondere kennismakings meditatie workshop (met zen boeddhist Jacques Peeters). Je kunt zelf het programma verder uitbreiden met bijvoorbeeld een wandel-coach (ca 1 uur of langer voor €110) of een Ayurvedisch consult door een van de Indiase Ayurveda artsen van Kaldenbroeck. Het moment van dit consult vindt plaats in overleg.

3-daags Relax arrangement + Kookworkshop

Kies je voor het 3-daags Relax arrangement + kookworkshop dan volgt er op de vrijdagmiddag een lunch en een kookworkshop door de Ayurveda arts. De kookworkshop bestaat uit: korte intro over de functie van smaken / kruiden / specerijen. Het samen bereiden van enkele essentiële Ayurveda recepten, voor elke dosha geschikt. We sluiten af met een gezamenlijke maaltijd. 

5-daagse Pancha Karma kuur

Onder begeleiding van een van onze vaste Ayurveda artsen, Prachi Mahajan of Sayali Kendarkar, bieden we volgens de authentieke Ayurveda leer, een kleinschalige Pancha Karma Detox kuur aan. De Pancha Karma is een intensief reinigings- en verjongingsprogramma van een aantal dagen, bestaande uit vijf reinigingsactiviteiten (pancha). Het doel van deze kuur is het volledig schoonmaken van alle lichaam – en energie kanalen, waardoor de stofwisseling beter gaat functioneren. Het is een volledig programma voor lichaam, geest en bewustzijn en heeft een zeer positieve uitwerking op de algehele gezondheid, wellness en zelfgenezing. Het wordt toegepast tezamen met voedingsadviezen en adviezen voor een gezonde levensstijl, die altijd individueel is.

Het effect van deze kuur:
• Verwijdering gifstoffen en toxische condities van zowel lichaam als geest
• Herstel van je constitutionele balans en verbetering gezondheid en wellness
• Versterking van je immuunsysteem en verhoging van weerstand tegen ziekte
• Draait de negatieve effecten van stress op je lichaam en geest terug en vertraagt het verouderingsproces.
• Verbetert je zelfredzaamheid, kracht, energie, vitaliteit en mentale helderheid.
• Brengt diepe ontspanning en een gevoel van well-being.
• Helpt in het realiseren van een evenwichtige toestand van je lichaam, geest en bewustzijn.

PURVAKARMA
Je begint thuis al met een inleidend programma dat 10 dagen duurt. Tijdens deze dagen volg je de persoonlijke voedings- en leefstijladviezen van de Ayurveda arts. In deze fase (Purvakarma) pas je je dieet aan, op basis van de ontvangen adviezen. Het doel is de vetoplosbare afvalstoffen in je lichaam los te maken en de spijsvertering beter te reguleren. Een ander belangrijk onderdeel van de Purvakarma start enkele dagen van tevoren met de dagelijkse inname van een kleine portie medicinale ghee. Deze ghee (geklaarde boter) wordt door de arts voor elke deelnemer individueel geselecteerd. Je ontvangt de ghee tijdig op je thuisadres. De ghee is qua kruidensamenstelling voor elke deelnemer anders.. Het volledig verzorgde programma op locatie duurt 5 dagen, het programma is inclusief 4 nachten verblijf, yoga, alle consulten, behandelingen en maaltijden

2-daagse Enneagram Kennis Training

Een 2-daagse Enneagram kennis retreat met Ayurvedische maaltijden en yoga voor de individuele zakelijke deelnemer, ZZP'er of voor kleine zakelijke teams.

Door de ervaring van dit retreat, krijg je een duidelijk beeld van je eigen persoonlijkheidstype, met focus op jouw kwaliteiten, je ontwikkeling, je valkuilen en je uitdagingen, maar ook een beter beeld van de persoonlijkheidstypes van medewerkers, klanten of andere relaties waar je nauw mee samenwerkt.

Wat doet het ENNEAGRAM voor jou
- je leert hoe je het beste uit jezelf en uit je team kunt halen
- en hoe verbetering van interne communicatie en samenwerking te stimuleren
- je bewustzijn groeit met betrekking tot mogelijkheden voor jezelf en voor anderen
- nieuwe inzichten die helpen bij rust en voldoening in relaties
- en bij individuele en zakelijke groei!

Het programma ziet er globaal als volgt uit:

Vanaf 12.30 uur ben je van harte welkom op Kaldenbroeck (Noord-Limburg), waar je wordt ontvangen met een gezonde Ayurveda lunch. Daarna volgt een kennismaking met het Enneagram en met de onderwerpen: Hart Typen - Enneagram Typen 2-3-4. Het middagprogramma eindigt met een reflectie wandeling in de natuur, rondom Kaldenbroeck.

De Ayurvedische avondmaaltijd genieten we in de monumentale kasteelboerderij (anno 1394) waar we ook zullen overnachten. Na het diner staat nog een kort interactief programma gepland.

De tweede dag start met ontspannende ochtend yoga (geschikt voor iedereen).
Na het ontbijt vervolgen we het programma met de onderwerpen: Hoofdtypen en de Enneagram Typen 5 - 6 - 7.

Een heerlijke lunch wacht bij mooi weer buiten op het terras aan de weide en 's middags wordt het programma vervolgd met de onderwerpen: Buiktypen en de Enneagramtypen 1 - 8 - 9.

Tegen 17.00 uur is de afsluiting.

Accommodatie

Je verblijft op het Landgoed Kaldenbroeck, een kasteelhoeve uit 1397 bestaande uit twee woongedeeltes met authentieke details die oude tijden doen herleven: klassieke houten balken aan het plafond, stenen vloeren en grote haarden. De slaapkamers delen badkamers met elkaar. Het ligt direct aan het Pieterpad en aan enkele fietsroutes. Direct aan de wei heeft Kaldenbroeck een 'puur natuur' biologisch terras met boeken over Ayurveda, bewust leven en een eigen kruidentuin. In de omgeving kun je eindeloos wandelen. Het huren van een fiets behoort ook tot de mogelijkheden.

Op het binnenerf, tegenover het gastenhuys ligt 'STRO - de hooghe Schuur', waar de dagelijkse yogalessen plaatsvinden in een fijne rustige ruimte. In de schaapskooi, waar tevens het weide-terras is gevestigd, vind je behalve de Ayurveda behandelkamers ook een sfeervolle relaxruimte, met o.a. een kleine bibliotheek.

Prijs en Periode

Bovenstaande prijzen zijn de prijzen p.p.. In verband met corona is het op dit moment alleen mogelijk een kamer te delen met je partner of huisgenoot.

Groepsgrootte

De minimale groepsgrootte voor dit arrangement is 4 personen en maximaal 6 personen. Bij minder deelnemers kan in overleg doorgang plaatsvinden tegen een extra toeslag. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Inclusief

 • 2 of 4 overnachtingen
 • 2 of 4 yogalessen
 • alle Ayurvedische maaltijden
 • Ayurvedische voetenmassage 35 min.
 • Ayurvedische Full Body Massage (Abhyanga) 60 min.
 • 1 meditatie workshop 90 min (zen boeddhisme)
 • EXTRA voor onze klanten: 1 maand gratis Yogatv bij thuiskomst

Exclusief

 • toeristenbelasting van €1,55 p.p.p.n.
 • reiskosten naar Noord-Limburg
 • optioneel consult Ayurveda arts (ca. 1 uur) € 90,00. (wordt bij
  aanvullende verzekering vergoed)
 • optionele wandelcoach (ruim 1 uur) € 110,00
  reis- en annuleringsverzekering
 • €15 boekingskosten
 • €5 p.p. verplichte bijdrage SGR*

*Dit is een bijdrage die SGR per 1 februari 2021 verplicht heeft ingesteld voor alle reizigers via aangesloten reisorganisaties

Over duurzaamheid

Deze fijne kleinschalige accommodatie in Limburg heeft een eigen tuin met kruiden, fruit, bloemen en groenten middenin de natuur. Er worden uitsluitend biologische en vegetarische ingredienten gebruikt in de keuken, dat is heerlijk voor jou en goed voor de natuur! Deze locatie is ook met de trein bereikbaar.

Deze reis:

Prijzen vanaf: €375 p.p.

Periode:

Ayurveda in Limburg

Prijzen vanaf: €375 p.p.

Boek deze reis

Ervaringen van anderen:

17 nov. 2020
Jezelf even laten onderdompelen in rust en fijne energie in een kleine oase van positiviteit met de Ayurveda leefstijl als …lees meer
Petra
04 okt. 2020
Het was een heerlijke week op het mooie en rustige Kaldenbroeck! De inzet en service van Marlies en de medewerkers zijn echt …lees meer
Lenette
04 aug. 2020
Heerlijke retraite op een prachtige plek die rust en ontspanning uitademt. Ondanks dat de retraite kort duurt (en dat had …lees meer
Hanneke

Deel met je vrienden:

Vergelijkbare reizen