+31 (0)6 5104 8870
info@happysoultravel.nl
print

Ayurveda in Limburg

Met trots presenteren wij een prachtige plek in Limburg midden in de natuur waar je kennis kunt maken met ayurveda, de eeuwenoude Indiase levenswetenschap. In een landhuis daterend uit de 14e eeuw, met een biologische tuin en theeterras, word je drie dagen hartelijk onthaald met ayurvedische behandelingen, maaltijden en yoga. Dit Huys voor Puur Leven is een initiatief van de energieke Marlies Stoot. Samen met haar team staat ze klaar om je te ontvangen en je inzicht te geven in jouw persoonlijke constitutie. Hierop kun je je levensstijl aanpassen voor een gezond & gelukkig leven.

Ayurveda in Limburg 1Ayurveda in Limburg 2Ayurveda in Limburg 3Ayurveda in Limburg 4Ayurveda in Limburg 5Ayurveda in Limburg 6Ayurveda in Limburg 7Ayurveda in Limburg 8Ayurveda in Limburg 9Ayurveda in Limburg 10Ayurveda in Limburg 11Ayurveda in Limburg 12Ayurveda in Limburg 13Ayurveda in Limburg 14Ayurveda in Limburg 15Ayurveda in Limburg 16Ayurveda in Limburg 17

Programma

Dit arrangement wordt iedere laatste week van de maand aangeboden van woensdag tot vrijdag. Op woensdagmiddag word je om 15.00 uur ontvangen op het landgoed met een drankje en een voetmassage. Vervolgens krijg je een introductie in de ayurvedische voedingsleer. ‘s Avonds kun je direct genieten van een heerlijke Ayurvedische maaltijdtijd in het sfeervolle restaurant. Op donderdagochtend start je met een ontspannen yoga les, gevolgd door het ontbijt. Naast alle ayurvedische maaltijden ontvang je op donderdag ook een heerlijke Ayurvedische Full Body Massage (Abhyangha) met een speciale Indiase kruidenolie (ca 30 kruiden). Op vrijdagochtend ontvang je nog een yoga les en na het gezamenlijk ontbijt is het programma afgelopen. Je kunt zelf het programma verder uitbreiden met bijvoorbeeld een coach-wandeling of een Ayurvedisch consult bij Dr. Prachi Mahajan, zij is aangesloten bij Landgoed Kaldenbroeck.

Behalve het dagelijkse programma van Yoga / meditatie, consult bij de arts en twee behandelingen biedt Kaldenbroeck een Ayurveda info-programma, bestaande uit:

* de geschiedenis van Ayurveda en Indiase achtergrond
* introductie van de basis-principes van Ayurveda
* reiniging en verjonging
* Medicinale planten en gezonde kruiden
* introductie Ayurveda lifestyle

Accommodatie

Je verblijft op het Landgoed Kaldenbroeck, bestaande uit twee traditionele huizen met authentieke details die oude tijden doen herleven: klassieke houten balken aan het plafond, stenen vloeren en grote haarden. De slaapkamers delen badkamers met elkaar. Het ligt direct aan het Pieterpad en aan enkele fietsroutes. Je kunt er eindeloos wandelen, met of zonder natuurgids. Grenzend aan het landgoed ligt de ‘Schaapskooi’ waar de yoga wordt gegeven in een heerlijke lichte ruimte. Hier vind je ook de twee behandelkamers en een sfeervolle relaxruimte.

Pancha Karma 13-17 en 20-24 maart 2017

De Pancha karma is een reinigings- en verjongingsprogramma voor lichaam, geest en bewustzijn en is bekend vanwege de zeer positieve effecten op algehele gezondheid, wellness en zelf-genezing. Onder dagelijkse begeleiding van Dr Kiranlal VS uit Kerala.

Effect:

 • Verwijdert gifstoffen en toxische condities van je lichaam en geest
 • Herstelt je constitutionele balans en verbetert gezondheid
 • Versterkt je immuunsysteem en verhoogt je weerstand tegen ziekte
 • Draait de negatieve effecten van stress op je lichaam en geest terug en vertraagt het verouderingsproces
 • Verbetert je zelfredzaamheid, kracht, energie, vitaliteit en mentale helderheid
 • Brengt diepe ontspanning en een gevoel van well-being.
 • Helpt in het realiseren van een evenwichtige toestand van je lichaam, geest en bewustzijn

Inclusief:

 • Verblijf in Huys Kaldenbroeck
 • Consult (aanvang en afsluiting)
 • Alle behandelingen / massages  onder begeleiding van Dr. Kiranlal
 • Dagelijks yoga/meditatie
 • Alle Ayurvedische maaltijden inbegrepen

Je begint met een voorkuur, die vijf dagen duurt. Tijdens de voorkuur neem je elke dag een kleine portie ghee in, dat is gezuiverde boter. Ook verandert je dieet een beetje. Hierdoor worden vetoplosbare afvalstoffen losgemaakt. Soms moet je nog vóór de voorbehandeling alvast een aantal adviezen aanhouden, om de spijsvertering te reguleren.

Behalve het dagelijkse programma van Yoga / meditatie, consult bij de arts en twee behandelingen biedt Kaldenbroeck een Ayurveda info-programma, bestaande uit:

* de geschiedenis van Ayurveda en Indiase achtergrond
* introductie van de basis-principes van Ayurveda
* reiniging en verjonging
* Medicinale planten en gezonde kruiden
* introductie Ayurveda lifestyle

 • Aankomst eerste dag: 14.00uur      
 • Vertrek laatste dag: na de lunch

Prijs en Periode

DataEenpersoonskamerGedeelde kamerBeschikbaarheid
22-24 februari 2017€ 535.00€ 415.00VOL
13-17 maart 2017Pancha Karma € 1260.00€ 1100.00VOL
29-31 maart 2017€ 535.00€ 415.00VOL
26-28 juli 2017€ 535.00€ 415.00check beschikbaarheid
23-25 augustus 2017€ 535.00€ 415.00check beschikbaarheid
27-29 september 2017€ 535.00€ 415.00check beschikbaarheid

Check de beschikbaarheid van Ayurveda in Limburgterug naar overzicht

Groepsgrootte

De minimale groepsgrootte voor dit arrangement is 5. Bij minder deelnemers kan in overleg doorgang plaatsvinden tegen een extra toeslag. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Inclusief

 • 2 overnachtingen
 • 2 yogalessen
 • Alle ayurvedische maaltijden
 • Ayurvedische voetenmassage 30 min.
 • Ayurvedische Full Body Massage (Abhyangha) 60 min.
 • Ayurveda info-programma

Exclusief

 • Verblijfsbelasting van €1,60 p.p.p.n.
 • Reiskosten naar Limburg
 • Reis- en annuleringsverzekering

Extra bij te boeken

 • Wandeling met een lifecoach (€85)
 • Consult met ayurvedische arts Prachi Mahajan, incl. voedingsplan € 80,00 / 1 uur. Uitsluitend op vrijdag. Prachi Mahajan beschikt over ANVAG (status A) code en AGB (status genezer), waardoor de meeste verzekeringen haar consulten en behandelingen zullen vergoeden.
 • Kookworkshop (€110) - minimum aantal deelnemers is 4.

Kookworkshop

Op de laatste dag van dit arrangement is het mogelijk om een extra kookworkshop bij te boeken met Ayurvedisch kok / food designer Arend van der Heijden (programma duurt van 14.00-18.00 uur).

Het ochtendprogramma - Ayurveda 'the Basic'- leert je de basisbeginselen van de Ayurvedische gezondheidsleer en laat je op verrassende wijze kennis maken met de zes verschillende smaken. Je constitutie wordt bepaald en je helpt mee bij het bereiden van de Ayurvedische lunch, waar je uiteraard samen van gaat genieten!

Na de lunch volgt deel twee - Ayurveda 'Intensive' - en je gaat nu aan de slag met je constitutie die vanochtend bepaald is. Ook wordt er gekeken naar je huidige leefstijl zodat je met een speciaal op maat gemaakt voedingsadvies weer naar huis gaat.

Let op: Het minimum aantal deelnemers om deze workshop door te kunnen laten gaan is 4.

Deze reis:

Prijzen vanaf: € 415 p.p.

Periode: januari, februari, maart, april, mei, juni, juli, augustus, september, oktober, november, december

Boek deze reis

Ervaringen

van anderen:

‘Paradijselijk Ayurveda op een idyllisch Limburg landgoed. Ik volgde de Pancha Karma en heb genoten van de heerlijke massages...’

‘Soms kom je op plekken waar alles klopt, en Kaldenbroek is zo'n plek. Prachtig gelegen in Noord-Limburg, aan de rand van...’

lees meer
schrijf een review