+31 (0)6 5104 8870
info@happysoultravel.nl
print

Ayurveda in Limburg

Kleinschalig en persoonlijk Ayurvedisch wellnessweekend! Ervaar de traditionele Ayurveda in eigen land

Met trots presenteren wij een prachtige plek in Limburg midden in de natuur waar je kennis kunt maken met Ayurveda, de eeuwenoude Indiase levenswetenschap. In een landhuis daterend uit de 14de eeuw, met een biologische tuin en theeterras, word je drie dagen hartelijk onthaald met Ayurvedische behandelingen, maaltijden en yoga. Dit "Huys voor Puur Leven" is een initiatief van de energieke Marlies Stoot. Samen met haar team staat ze klaar om je te ontvangen en je inzicht te geven in jouw persoonlijke constitutie. Hierop kun je je levensstijl aanpassen voor een gezond & gelukkig leven.

Ayurveda in Limburg 1Ayurveda in Limburg 2Ayurveda in Limburg 3Ayurveda in Limburg 4Ayurveda in Limburg 5Ayurveda in Limburg 6Ayurveda in Limburg 7Ayurveda in Limburg 8Ayurveda in Limburg 9Ayurveda in Limburg 10Ayurveda in Limburg 11Ayurveda in Limburg 12Ayurveda in Limburg 13Ayurveda in Limburg 14Ayurveda in Limburg 15Ayurveda in Limburg 16Ayurveda in Limburg 17

Ayurveda

Ayurveda is een 5000 jaar oude gezondheidsfilosofie en werkt vanuit een holistische gedachte, waarbij de mens (lichaam en geest) centraal staat. Het doel is zo lang mogelijk gezond blijven en in geval van ziekte: verbetering van klachten en uiteindelijk genezing. Elk mens is uniek en Ayurveda gaat dan ook uit van individuele adviezen, inzichten en behandelingen. Het is met name deze menswaardige visie en manier van aanpak, die oprichtster van Huys Kaldenbroeck Marlies Stoot, diep heeft geraakt. Ayurveda betekent niet voor niets ‘wetenschap van het leven’!

3-daags Relax arrangement

Een heerlijk verblijf op Landgoed Kaldenbroeck, met o.a. Hatha Yoga, Ayurvedische behandelingen en Ayurvedische maaltijden. Dit arrangement wordt iedere laatste week van de maand aangeboden van woensdag tot vrijdag en een enkele keer in een weekend (zie data & prijzen).

Op de dag van aankomst word je om 14:00 uur ontvangen op het landgoed met een drankje en een ontspannende Ayurvedische voetmassage. Ook wordt jouw Ayurveda constitutie bepaald. Op basis hiervan ga je ontdekken welke voeding voor jou 'voedend' of slechts 'vullend' is. ‘s Avonds kun je direct genieten van een heerlijke Ayurvedische ​tri-dosha ​maaltijd in het sfeervolle gastenhuis. Vervolgens krijg je een introductie in de Ayurvedische voedingsleer​.

De tweede dag start je met een rustige en inspirerende yogales, gevolgd door het ontbijt. Naast alle Ayurvedische maaltijden ontvang je vandaag ook een heerlijke Ayurvedische Full Body Massage (Abhyangha) met een warme Indiase kruidenolie (ca. 30 kruiden). Op de laatste dag begint de ochtend weer met een yogales en na het gezamenlijke ontbijt is het programma afgelopen. Je kunt zelf het programma eventueel nog verder uitbreiden met bijvoorbeeld een coach-wandeling, een extra Ayurvedische behandeling of een Ayurvedisch consult (indien mogelijk).

In het weekend, op zaterdag, is een Ayurvedisch consult door Dr Prachi Mahajan altijd mogelijk.

​Bewust genieten is de basis van gezondheid!

Pancha Karma

De Pancha Karma is een intensief reinigings- en verjongingsprogramma van een aantal dagen, bestaande uit vijf reinigingsactiviteiten (pancha). Het doel van deze kuur is het volledig schoonmaken van alle lichaam- en energiekanalen, waardoor de stofwisseling beter gaat functioneren. Het is een volledig programma voor lichaam, geest en bewustzijn en heeft een zeer positieve uitwerking op de algehele gezondheid, wellness en zelf-genezing. Het wordt toegepast tezamen met voedingsadviezen en adviezen voor een gezonde levensstijl, onder dagelijkse (bege)leiding van een Ayurvedisch arts (vaidhya).

Voordelen:

 • Verwijdert gifstoffen en toxische condities uit lichaam en geest
 • Herstelt je constitutionele balans en verbetert gezondheid
 • Versterkt je immuunsysteem en verhoogt je weerstand tegen ziekte
 • Draait de negatieve effecten van stress op je lichaam en geest terug en vertraagt het verouderingsproces
 • Verbetert je zelfredzaamheid, kracht, energie, vitaliteit en mentale helderheid
 • Brengt diepe ontspanning en een gevoel van well-being
 • Helpt in het realiseren van een evenwichtige toestand van je lichaam, geest en bewustzijn

Je begint met een 'voorkuur', die drie dagen duurt. Tijdens deze voorkuur neem je elke dag een kleine portie ghee in (gezuiverde boter). Ook verandert je dieet een beetje. Hierdoor worden vet oplosbare afvalstoffen losgemaakt. Soms moet je nog vóór de voorbehandeling alvast een aantal adviezen aanhouden, om de spijsvertering te reguleren. Je verblijft 4 nachten in het gastenhuys van Kaldenbroeck. Het programma duurt 5 dagen.

Accommodatie

Je verblijft op het Landgoed Kaldenbroeck, een kasteelhoeve uit 1397 bestaande uit twee woongedeeltes met authentieke details die oude tijden doen herleven: klassieke houten balken aan het plafond, stenen vloeren en grote haarden. De slaapkamers delen badkamers met elkaar. Het ligt direct aan het Pieterpad en aan enkele fietsroutes. Direct aan de wei heeft Kaldenbroeck een 'puur natuur' biologisch terras met boeken over Ayurveda, ​bewust leven en een eigen kruidentuin. In de omgeving kun je eindeloos wandelen. Het huren van een fiets behoort ook tot de mogelijkheden.

Grenzend aan het gastenhuys ligt de ‘Schaapskooi’ waar de yogalessen plaatsvinden in een fijne rustige ruimte. In de schaapskooi vind je ook de twee behandelkamers en een sfeervolle relaxruimte.

 

Prijs en Periode

DataEenpersoonskamerGedeelde kamerBeschikbaarheid
06-08 maart 2019€565€445check beschikbaarheid
17-19 april 2019€565€445check beschikbaarheid
22-24 mei 2019€565€445check beschikbaarheid
26-28 juni 2019€565€445check beschikbaarheid
28-30 augustus 2019€565€445check beschikbaarheid
25-27 september 2019€565€445check beschikbaarheid
27-29 november 2019€565€445check beschikbaarheid

Check de beschikbaarheid van Ayurveda in Limburgterug naar overzicht

Groepsgrootte

De minimale groepsgrootte voor dit arrangement is 5 personen. Bij minder deelnemers kan in overleg doorgang plaatsvinden tegen een extra toeslag. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Inclusief

 • 2 overnachtingen
 • 2 Hatha yogalessen
 • alle Ayurvedische maaltijden
 • Ayurvedische voetenmassage 30 min.
 • Ayurvedische Full Body Massage (Abhyangha) 60 min.
 • EXTRA voor onze klanten: 3 maanden gratis Yogatv bij thuiskomst

Exclusief

 • toeristenbelasting van €1,40 p.p.p.n.
 • reiskosten naar Limburg
 • reis- en annuleringsverzekering
 • €15 boekingskosten

Extra bij te boeken

 • Wandeling met een lifecoach (€85)

Deze reis:

Prijzen vanaf: €415 p.p.

Periode: juli, augustus, september

Boek deze reis

Ervaringen

van anderen:

‘Heerlijke RELAX DAGEN gehad.. Fijne gasten...Goede gesprekken... Rust, ruimte en intense Ayurveda weldaad... Had het...’

‘Inspirerend en ontspannend, zo heb ik het ervaren. Dankzij de warme en persoonlijke touch van Marlies en de mensen waarmee...’

lees meer
schrijf een review