Ayurveda in Limburg

Op deze prachtige plek in Limburg midden in de natuur kun je kennis maken de wereld van chakra's. In een landhuis daterend uit de 14de eeuw, met een biologische tuin en theeterras, word je drie dagen hartelijk onthaald voor een midweek retraite met professionele begeleiding, Ayurvedische maaltijden, yoga en breathwork. Dit "Huys voor Puur Leven" is een initiatief van de energieke Marlies Stoot. Samen met haar team staat ze klaar om je te ontvangen en je inspiratie te geven voor een gezond & gelukkig leven.

"Wat een prachtige plek op een oude kasteelhoeve. Alles was goed: het ayurvedisch eten, de yoga, de sessies en de dames die samen met ons een groep vormden. Ontspanning ten top! Gaan we zeker nog een keer doen!" Francien

Accommodatie

Je verblijft op het Landgoed Kaldenbroeck, een kasteelhoeve uit 1397 bestaande uit twee woongedeeltes met authentieke details die oude tijden doen herleven: klassieke houten balken aan het plafond, stenen vloeren en grote haarden. De slaapkamers delen badkamers met elkaar. Het ligt direct aan het Pieterpad en aan enkele fietsroutes. Direct aan de wei heeft Kaldenbroeck een 'puur natuur' biologisch terras met boeken over Ayurveda, bewust leven en een eigen kruidentuin. In de omgeving kun je eindeloos wandelen. Het huren van een fiets behoort ook tot de mogelijkheden.

Op het binnenerf, tegenover het gastenhuys ligt 'STRO - de hooghe Schuur', waar de dagelijkse yogalessen plaatsvinden in een fijne rustige ruimte. In de schaapskooi, waar tevens het weide-terras is gevestigd, vind je behalve de Ayurveda behandelkamers ook een sfeervolle relaxruimte, met o.a. een kleine bibliotheek.

Midweek Food for the Chakra's

Deze midweek is gericht om je chakra’s te balanceren waarbij Food for Chakra’s een combinatie is van fysieke,geestelijke en spirituele voeding. Dus het voeden van mind-body & soul. Op het prachtige landgoed Kaldenbroeck in Limburg organiseren Denise & Emese deze mindful midweek met vega(n) ayurvedische kookworkshops & restorative chakra yoga. Elk chakra correspondeert met een specifieke kleur en dag van de week. Om het specifieke chakra te boosten, doen we activiteiten om kleur, voeding, mindfulness, yoga en meditaties om af te stemmen. 

Je bent volkomen vrij om je eigen tijd in te delen tijdens dit retraite. We vinden het belangrijk dat je goed aanvoelt wat het beste bij je past, zodat je deze week maximaal bij je eigen behoeften laat aansluiten om optimaal te genieten.

Globaal programma: 

 • ochtend meditatie
 • ontbijt (vega(n)
 • restorative chakra yoga, breathwork,
 • mindful cooking class 
 • warme lunch (vega(n)/ayurvedisch
 • journaling (individueel schrijven) 
 • free time / nature walk
 • light dinner (vega(n)
 • yoga nidra
 • cacao ceremonie

Instructies van het programma in Nederlands of Engels afhankelijk van de deelnemers. 

Prijs en Periode

Bovenstaande prijzen zijn de prijzen p.p.. 

Groepsgrootte

De minimale groepsgrootte voor dit arrangement is 4 personen en maximaal 10 personen. Bij minder deelnemers kan in overleg doorgang plaatsvinden tegen een extra toeslag. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Inclusief Midweek Food for the Chakra's

 • accommodatie
 • alle sessies (meditatie, restorative chakra yoga, yoga nidra en/of bewuste kooklessen)
 • alle Ayurvedische maaltijden
 • cacaoceremonie
 • EXTRA voor onze klanten: 2 maanden gratis abonnement op The House of Deeprelax bij thuiskomst

Exclusief

 • toeristenbelasting van €1,60 p.p.p.n.
 • reis- en annuleringsverzekering
 • €15 boekingskosten
 • €5 p.p. verplichte bijdrage SGR*

*Dit is een bijdrage die SGR per 1 februari 2021 verplicht heeft ingesteld voor alle reizigers via aangesloten reisorganisaties

Over duurzaamheid

Deze fijne kleinschalige accommodatie in Limburg heeft een eigen tuin met kruiden, fruit, bloemen en groenten middenin de natuur. Er worden uitsluitend biologische en vegetarische ingrediënten gebruikt in de keuken, dat is heerlijk voor jou en goed voor de natuur! Deze locatie is ook met de trein bereikbaar.

Ayurveda is een 5000 jaar oude gezondheidsfilosofie en werkt vanuit een holistische gedachte, waarbij de mens (lichaam en geest) centraal staat. Het doel is zo lang mogelijk gezond blijven en in geval van ziekte: verbetering van klachten en uiteindelijk genezing. Elk mens is uniek en Ayurveda gaat dan ook uit van individuele adviezen, inzichten en behandelingen. Het is met name deze menswaardige visie en manier van aanpak, die oprichtster van Huys Kaldenbroeck Marlies Stoot, diep heeft geraakt. Ayurveda betekent niet voor niets ‘wetenschap van het leven’!

Vanaf 9.00 uur ben je van harte welkom op Kaldenbroeck
Je wordt ontvangen met een heerlijke chai of ginger cold killer en een homemade Ayurveda muffin. s' Ochtends staat in het teken van ontspanning, yoga, ademen en een nadere kennismaking met Ayurveda. Na de Ayurvedische lunch volgt een meditatieve wandeling onder begeleiding van Myrthe Moors (psycholoog en Yogateacher).
In de middag staat een persoonlijk Ayurveda consult gepland, bij een van de vaste Indiase Ayurveda artsen Prachi Mahajan of Sayali Kendarkar. Zo leer je over je basis constitutie en ontvang je een persoonlijk voedings- en lifestyle advies. Om de consulttijd optimaal te gebruiken, ontvang je van tevoren per email een voorbereidende vragenlijst.
Verder staat deze middag een anti-stress full body massage met stoombad na op de agenda. Een optimale behandeling, met maximaal effect met betrekking tot ontgifting en ontspanning. De massages worden gegeven door de ervaren massage-therapeuten. Tegen 17.45 uur wordt nog een Ayurvedisch diner geserveerd en rond 19.00 uur nemen we afscheid..

Deze dag bevat:
* Ayuryoga sessie van 1 uur
* Pranayama van ca. 20 minuten
* the science of Ayurveda
* Ayurveda lunch
* meditatieve wandeling
* consult Indiase Ayurveda arts (Engelstalig)
* full body anti-stress massage (Abhyanga)
* swedana (steambath)
* Ayurveda diner 

Een heerlijk 3-daags relax arrangement op Kaldenbroeck begeleid door Marlies Stoot, met vroeg in de ochtend AyurYoga, uitleg over Ayurveda & voeding, Ayurvedische massages en natuurlijk Ayurvedische maaltijden.

Op woensdagmiddag wordt je rond 12.30 uur ontvangen met een heerlijke chai of cold killer (in de winter) en een lichte lunch. Marlies heet je van harte welkom en je ontvangt dan de planning voor de komende dagen en een korte intro over het Ayurveda team dat er dit retreat voor je zal zijn. We openen deze middag in de eetkamer van Kaldenbroeck, waar we een uurtje samenzitten om iets over Ayurveda te leren van een van onze Ayurveda artsen. Dezelfde middag ga je genieten van een Ayurvedische voetmassage. Voor de avond staat een heerlijk relaxte Restorative Yoga gepland. Een fijne afsluiting van de eerste dag, waarna je je mag overgeven aan de rust op Kaldenbroeck. 

Op donderdagochtend 07.30 uur start je met een ontspannen Ayuryoga les, gevolgd door het ontbijt. Naast alle Ayurvedische maaltijden ontvang je op donderdag ook een heerlijke Ayurvedische full body (anti-stress) massage (Abhyanga) met een speciale Indiase kruiden olie (ca 30 kruiden). Als je fysieke klachten hebt, kun je dit bij aanmelding voor dit retreat al (vertrouwelijk) vermelden, opdat we hier rekening mee kunnen houden als we de olie voor jouw massage bepalen. Op donderdag is zeker een halve dag ruimte om te gaan genieten van een fijne natuurwandeling. Als je wilt, kan Marlies je op de mogelijkheden wijzen.

Ook op vrijdagochtend start je dag met een yoga les. Na het gezamenlijk ontbijt wordt het programma afgesloten met een zen meditatie workshop. We sluiten af met een gezamenlijke lichte lunch rond 13.00 uur.

Onder begeleiding van een van onze vaste Ayurveda artsen, Prachi Mahajan of Sayali Kendarkar, bieden we volgens de authentieke Ayurveda leer, een kleinschalige Pancha Karma Detox kuur aan. De Pancha Karma is een intensief reinigings- en verjongingsprogramma van een aantal dagen, bestaande uit vijf reinigingsactiviteiten (pancha). Het doel van deze kuur is het volledig schoonmaken van alle lichaam – en energie kanalen, waardoor de stofwisseling beter gaat functioneren. Het is een volledig programma voor lichaam, geest en bewustzijn en heeft een zeer positieve uitwerking op de algehele gezondheid, wellness en zelfgenezing. Het wordt toegepast tezamen met voedingsadviezen en adviezen voor een gezonde levensstijl, die altijd individueel is.

Het effect van deze kuur:
• Verwijdering gifstoffen en toxische condities van zowel lichaam als geest
• Herstel van je constitutionele balans en verbetering gezondheid en wellness
• Versterking van je immuunsysteem en verhoging van weerstand tegen ziekte
• Draait de negatieve effecten van stress op je lichaam en geest terug en vertraagt het verouderingsproces.
• Verbetert je zelfredzaamheid, kracht, energie, vitaliteit en mentale helderheid.
• Brengt diepe ontspanning en een gevoel van well-being.
• Helpt in het realiseren van een evenwichtige toestand van je lichaam, geest en bewustzijn.

PURVAKARMA
Je begint thuis al met een inleidend programma dat 10 dagen duurt. Tijdens deze dagen volg je de persoonlijke voedings- en leefstijladviezen van de Ayurveda arts. In deze fase (Purvakarma) pas je je dieet aan, op basis van de ontvangen adviezen. Het doel is de vetoplosbare afvalstoffen in je lichaam los te maken en de spijsvertering beter te reguleren. Een ander belangrijk onderdeel van de Purvakarma start enkele dagen van tevoren met de dagelijkse inname van een kleine portie medicinale ghee. Deze ghee (geklaarde boter) wordt door de arts voor elke deelnemer individueel geselecteerd. Je ontvangt de ghee tijdig op je thuisadres. De ghee is qua kruidensamenstelling voor elke deelnemer anders.. Het volledig verzorgde programma op locatie duurt 5 dagen, het programma is inclusief 4 nachten verblijf, yoga, alle consulten, behandelingen en maaltijden

Deze reis:

Prijzen vanaf: €1,019 p.p.

Periode:

Ayurveda in Limburg

Prijzen vanaf: €1,019 p.p.

Boek deze reis

Ervaringen van anderen:

09 okt. 2023
Fantastische dagen gehad, kleinschalig en met aandacht stil gestaan met yoga , voeding en warm gezelschap en kundige …lees meer
Anneloes
07 okt. 2023
1 woord. Ge-wel-dig! Wat mooi is het daar, Marlies heeft er heel goed over nagedacht zie ik. Huis mooi ingedeeld, schoon, …lees meer
Yasemin
18 feb. 2023
Een tweedaagse retraite die heeft opgeladen als een week vakantie. Liefdevolle service, lekker gezond eten, fijne yoga en …lees meer
Heste

Deel met je vrienden:

Vergelijkbare reizen