+31 (0)6 5104 8870
info@happysoultravel.nl
print

Ayurveda in Limburg

Uniek kleinschalig en persoonlijk Ayurvedisch wellnessweekend! Ervaar de traditionele Ayurveda in eigen land.

Op deze prachtige plek in Limburg midden in de natuur kun je kennis maken met Ayurveda, de eeuwenoude Indiase levenswetenschap. In een landhuis daterend uit de 14de eeuw, met een biologische tuin en theeterras, word je drie dagen hartelijk onthaald met Ayurvedische behandelingen, maaltijden en yoga. Dit "Huys voor Puur Leven" is een initiatief van de energieke Marlies Stoot. Samen met haar team staat ze klaar om je te ontvangen en je inzicht te geven in jouw persoonlijke constitutie. Hierop kun je je levensstijl aanpassen voor een gezond & gelukkig leven.

Ayurveda in Limburg 1Ayurveda in Limburg 2Ayurveda in Limburg 3Ayurveda in Limburg 4Ayurveda in Limburg 5Ayurveda in Limburg 6Ayurveda in Limburg 7Ayurveda in Limburg 8Ayurveda in Limburg 9Ayurveda in Limburg 10Ayurveda in Limburg 11Ayurveda in Limburg 12Ayurveda in Limburg 13Ayurveda in Limburg 14Ayurveda in Limburg 15Ayurveda in Limburg 16Ayurveda in Limburg 17

Ayurveda

Ayurveda is een 5000 jaar oude gezondheidsfilosofie en werkt vanuit een holistische gedachte, waarbij de mens (lichaam en geest) centraal staat. Het doel is zo lang mogelijk gezond blijven en in geval van ziekte: verbetering van klachten en uiteindelijk genezing. Elk mens is uniek en Ayurveda gaat dan ook uit van individuele adviezen, inzichten en behandelingen. Het is met name deze menswaardige visie en manier van aanpak, die oprichtster van Huys Kaldenbroeck Marlies Stoot, diep heeft geraakt. Ayurveda betekent niet voor niets ‘wetenschap van het leven’!

3-daags Relax arrangement

Een heerlijk 3-daags RELAX ARRANGEMENT op Kaldenbroeck begeleid door Marlies Stoot, met o.a. Hatha of Yin Yoga, uitleg over Ayurveda & voeding, Ayurvedische massages en natuurlijk Ayurvedische maaltijden.

Op woensdagmiddag word je om 14.00 uur ontvangen met een golden chai en een lekkernij, waarna je kunt genieten van een Ayurvedische voetmassage. Die avond, aansluitend op de maaltijd, zitten we samen om ons wat verder te verdiepen in Ayurveda, aan de hand van een introductie in de Ayurvedische voedingsleer. Op donderdagochtend start de dag met een ontspannen yoga les gegeven door Eva Wetsteijn (Hatha Yoga) of John Boon (Yin Yoga) en ademen, gevolgd door het ontbijt. Naast alle Ayurvedische maaltijden ontvang je op donderdag ook een heerlijke Ayurvedische Full Body Massage (Abhyanga) met een Indiase kruidenolie (ca 30 kruiden). Op vrijdagochtend ontvang je nog een yoga les en na het gezamenlijk ontbijt is het programma afgelopen. Je kunt zelf het programma verder uitbreiden met bijvoorbeeld een wandel-coach (1 uur) of een Ayurvedisch consult op vrijdag.

5-daagse Pancha Karma kuur

Onder begeleiding van onze eigen Ayurveda arts Prachi Mahajan, bieden we volgens de authentieke Ayurveda leer, een kleinschalige Pancha Karma Detox kuur aan. De Pancha Karma is een intensief reinigings- en verjongingsprogramma van een aantal dagen, bestaande uit vijf reinigingsactiviteiten (pancha). Het doel van deze kuur is het volledig schoonmaken van alle lichaam – en energie kanalen, waardoor de stofwisseling beter gaat functioneren. Het is een volledig programma voor lichaam, geest en bewustzijn en heeft een zeer positieve uitwerking op de algehele gezondheid, wellness en zelf-genezing. Het wordt toegepast tezamen met voedingsadviezen en adviezen voor een gezonde levensstijl, die altijd individueel is.

Het effect van deze kuur:

 • Verwijdering gifstoffen en toxische condities van zowel lichaam als geest
 • Herstel van je constitutionele balans en verbetering gezondheid en wellness
 • Versterking van je immuunsysteem en verhoging van weerstand tegen ziekte
 • Draait de negatieve effecten van stress op je lichaam en geest terug en vertraagt het verouderingsproces.
 • Verbetert je zelfredzaamheid, kracht, energie, vitaliteit en mentale helderheid.
 • Brengt diepe ontspanning en een gevoel van well-being.
 • Helpt in het realiseren van een evenwichtige toestand van je lichaam, geest en bewustzijn.

Je begint thuis al met een inleidend programma dat drie dagen duurt. Tijdens deze dagen neem je elke dag een kleine portie ghee in (gezuiverde boter). Ook verandert je dieet een beetje. Hierdoor worden vetoplosbare afvalstoffen losgemaakt. Soms wordt geadviseerd om nog vóór de voorbehandeling alvast een aantal adviezen aan te houden, met als doel de spijsvertering beter te reguleren. Het volledig verzorgde programma op locatie duurt 5 dagen, het programma is inclusief 4 nachten verblijf, yoga, alle consulten, behandelingen en maaltijden.

Accommodatie

Je verblijft op het Landgoed Kaldenbroeck, een kasteelhoeve uit 1397 bestaande uit twee woongedeeltes met authentieke details die oude tijden doen herleven: klassieke houten balken aan het plafond, stenen vloeren en grote haarden. De slaapkamers delen badkamers met elkaar. Het ligt direct aan het Pieterpad en aan enkele fietsroutes. Direct aan de wei heeft Kaldenbroeck een 'puur natuur' biologisch terras met boeken over Ayurveda, ​bewust leven en een eigen kruidentuin. In de omgeving kun je eindeloos wandelen. Het huren van een fiets behoort ook tot de mogelijkheden.

Grenzend aan het gastenhuys ligt de ‘Schaapskooi’ waar de yogalessen plaatsvinden in een fijne rustige ruimte. In de schaapskooi vind je ook de twee behandelkamers en een sfeervolle relaxruimte.

 

Prijs en Periode

DataEenpersoonskamerGedeelde kamerBeschikbaarheid
30 september - 04 oktober 2019Pancha Karma kuur€1650€1500VOL
27-29 november 2019€575€455VOL

Check de beschikbaarheid van Ayurveda in Limburgterug naar overzicht

De locatie wordt verbouwd van januari 2020 t/m april 2020. Vanaf mei 2020 gaan de deuren weer open voor retreats.

Groepsgrootte

De minimale groepsgrootte voor dit arrangement is 4 personen en maximaal 8 personen. Bij minder deelnemers kan in overleg doorgang plaatsvinden tegen een extra toeslag. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Inclusief

 • 2 of 4 overnachtingen
 • 2 of 4 Hatha yogalessen
 • alle Ayurvedische maaltijden
 • Ayurvedische voetenmassage 30 min.
 • Ayurvedische Full Body Massage (Abhyangha) 60 min.
 • EXTRA voor onze klanten: 1 maand gratis Yogatv bij thuiskomst

Exclusief

 • toeristenbelasting van €1,40 p.p.p.n.
 • reiskosten naar Limburg
 • optioneel consult Ayurveda arts (ca. 1 uur) € 90,00. (wordt bij aanvullende verzekering vergoed)
 • optionele wandelcoach (ruim 1 uur) € 85,00
 • reis- en annuleringsverzekering
 • €15 boekingskosten

Deze reis:

Prijzen vanaf: €455 p.p.

Periode: maart, april, juni, juli, augustus, september, november

Boek deze reis

Ervaringen

van anderen:

‘Wat een prachtige plek op een oude kasteelhoeve. Alles was goed: het ayurvedisch eten,de yoga, de massages en de dames die...’

‘Ayurveda retreat 28/30 augustus 2019: Een weldaad voor lichaam en geest! Prachtig landgoed en heerlijke natuur, gastvrij en...’

lees meer
schrijf een review