Nieuw Mindful Zeilen op Zeilschip Marie

Waai je hoofd leeg op zeilschip 'Marie' tijdens het One Day retreat op 19 december!

Ga mee aan boord tijdens deze unieke One Day retreat op dit prachtige schip naar de Marker Wadden. Laat de wind je hoofd leeg maken en voel je een met de elementen. Een unieke ervaring met diepgaande "soul sessies", een ervaren team van begeleiders en de kracht van de natuur. Monster aan op de ruime en comfortabele ‘Marie’ en ervaar wat water, lucht en aarde in combinatie met mindfulness-sessies en Tension Releasing Exercises van trainer-coach Isabel met je doen. En heb je zin om zelf aan het roer te staan of de touwtjes in handen te nemen? Schipper Harry geeft je de ruimte en helpt je graag.

De Begeleiding

Isabel is gecertificeerd trainer/coach mindfulness, yoga (Raja en Yin), Tension Releasing Exercises (TRE) en ademwerk. Daarnaast volgde zij trainingen NLP, persoonlijk leiderschap en de creatieve coachingsopleiding ‘Kleine Tiki’. Ze heeft ruim 10 jaar ervaring aan wal en geeft sinds kort ook sessies aan boord. Naast de wind door je haren en de schoonheid van de natuur, biedt ze tijdens deze One Day retreat diverse ‘soul’-sessies en als je wilt een coachingsgesprek. Voordat Isabel zich op dit pad begaf, werkte ze jaren als (beeld)redacteur en organisator evenementen bij (coörporate) communicatie KLM. 

Harry is de schipper van de ‘Marie’. Hij is aan het water opgegroeid, heeft alle vaarbewijzen en heeft als enthousiast watersporter en wedstrijdzeiler zeiler zijn lesje wel geleerd. Daarnaast is hij na zijn opleiding hts-bouwkunde, al jaren een gedreven projectmanager Duurzame Energie op zee. Hij richt zich daar op planning, gedegen voorbereiding en de zorg voor iedereen die aan de gevaren van dit werk wordt blootgesteld. Deze ervaring en de liefde voor de zee hebben hem in staat gesteld de ‘Marie’ in eigen beheer te ontwerpen en te laten bouwen. Bij hem aan boord ben je veilig. Bovendien laat hij je graag zien en zelf ervaren hoe het is om aan het roer van een tweemast kotter te staan of de zeilen te hijsen.

Het Programma

07:30 Ontvangst aan boord in Bataviahaven Lelystad Zeilen/varen naar de Marker Wadden

08:00 Ontbijt

09:30 Kennismaking en introductie

10:15 Sessie mindfulness

11:15 Vrije tijd

12:30 Lunch

15:00 Zintuigelijke wandeling in stilte

16:30 Sessie Tension Releasing Exercises (TRE)

17:00 Vrije tijd en zeilen/varen

18:30 Diner

20.30 Retour in Bataviahaven Lelystad

De Locatie

Deze One Day Retreat vindt plaats op de mooie ‘Marie’, een gloednieuw zeilschip waarop we ook weekend-retreats organiseren. Bij de Bataviahaven in Lelystad stap je op deze 22 meter lange en 5,6 meter brede tweemastkotter. Dit schip is heeft een hoog plafond, is ruim, comfortabel en modern ingericht met mooie natuurlijke materialen. In de keuken van voornamelijk bamboe wordt volledig vegetarisch gekookt. Zowel binnen als aan dek vind je fijne plekjes waar je je heerlijk kunt terugtrekken. De hoge zeereling langs de brede gangboorden bied je houvast en veiligheid. Hun motto: ‘Enjoy the room to Be,’ is binnen en buiten voelbaar. Met de wind door je haren en het water om je heen, danst ‘Marie’ je over de golven, richting de ontluikende natuur van de Marker Wadden. De plek waar stilte nog stilte is. Daar kun je eindeloos wandelen en, voor de ‘die hards,’ een frisse duik nemen. Na deze dag wordt je weer afgezet bij de Bataviahaven in Lelystad. 

Marie is ontstaan uit een droom van Harry om zeilend de wijde wereld te kunnen verkennen. Zijn eigen ontwerp, samengesteld uit wensen en ideeën verzameld door de jaren, heeft hij in eigen beheer laten uitvoeren op een werf in Servië. Regelmatig ging hij erheen om te coordineren en mee te helpen. Harry is van de vorm, Isabel van de details. Zij heeft enorm bijgedragen aan de rust en ruimtelijkheid aan boord, wat bijdraagt aan het effect van de traingen. Isabel en Harry hebben het schip 2.000km over Donau en Rijn naar Amsterdam gevaren, waar als kers op de taart de masten en zeilen zijn geplaatst.

Uiteraard houden ze rekening met alle corona-maatregelen, waaronder de 1,5m afstand. Daarvoor is er op de ‘Marie’ genoeg ruimte.

 

 

Data en Prijzen

Deze reis is ook te boeken voor groepen van maximaal 6 personen met overnachtingen. Voor meer informatie neem graag even contact op met info@happysoultravel.nl

Groepsgrootte

Dit retreat gaat door bij minimaal 4 inschrijvingen

Bij een windkracht boven de 6, houdt de bemanning het recht voor om niet het water op te gaan.

Inclusief

  • Inhoudelijk programma
  • Professionele begeleiding
  • Telefonische intake voorafgaand aan het retreat
  • Alle maaltijden
  • Onbeperkt verse kruiden- of gemberthee, water, vers sapje, drankjes en goede koffie

1:1 coaching gesprek kan op aanvraag. Hier is beperkt beschikbaarheid voor tijdens de momenten van vrije tijd op deze dag. 

Exclusief

  • Boekingskosten €15,-
  • Transportkosten
  • reis- en annuleringsverzekering 

Transport

Hoe kom je bij de Bataviahaven en de ‘Marie’?

Met de auto: parkeren op parkeerplaats P6 bij de Bataviahaven (https://lelystad.parkeerservice.nl/tarieven/ - €3,50 per dag) of op de Saerdam, hoek Reygersbeek (gratis).

Met het openbaar vervoer: neem de trein naar Lelystad Centrum en stadsbus 3 naar de Bataviahaven.

De exacte locatie van ‘Marie’ sturen wij je vlak van tevoren.

Deze reis:

Prijzen vanaf: €235 p.p.

Periode:

Mindful Zeilen op Zeilschip Marie

Prijzen vanaf: €235 p.p.

Boek deze reis

Deel met je vrienden:

Vergelijkbare reizen