Mindfulness reizen door Tanzania

Ga mee op een van deze waanzinnige mindful safari reis in Tanzania!

Op safari gaan in Afrika is al geweldig, maar mindful op safari gaan is een ultieme beleving! Tijdens deze safari's laat mindfulness trainer Alina de Vilder je ervaren wat er nodig is om blijvend te ontspannen, ongeacht met wie en waar je ook bent. De natuur helpt je hierbij. Je zult meer zien, meer horen en meer voelen door je zintuigen te gebruiken zoals ze bedoeld zijn. Je kunt ervaren dat iedere dag een avontuur is, niet alleen omdat je een leeuw ziet, maar doordat je het geheim van ontspannen zijn hebt ontdekt.

Je kunt kiezen uit drie verschillende reizen/programma's. Deze reizen voeren je mee op een onvergetelijk avontuur de wilde natuur van Tanzania in. Je speurt naar leeuwen, olifanten, zebra’s, giraffes en hyena’s in Serengeti en Tarangire, je mediteert op de “spacy” Masaï steppe. Je geniet van tropische vogels, stokstaartjes en apen bij je tent en je doet ademwerk tussen de flamingo’s. Ook wandel je vier dagen met de Masaï in de stilte van het Ngorongoro Krater Hoogland. Op de andere reis kun je snorkelen aan de kust van Zanzibar maak je een driedaagse trekking door de Usambara Mountains, ga je op bootsafari in Selous en relax je aan de tropische stranden van Ushongo Bay. Een avontuurlijke reis naar buiten, maar daarnaast minstens ook zo'n avontuurlijke reis naar binnen.

Ontvang nu het gratis Avonturenboekje - de reis van je leven waarin Alina je alvast graag mee op reis neemt naar meer plezier, spontaniteit, ontspanning en zorgeloosheid. Bekijk hier een introductievideo over deze reis.

"Een prachtig mooie reis in een levendig wonderschoon land met hartverwarmende mensen. Door de mindful begeleiding en liefdevolle groep heeft deze reis ook op alle lagen beweging gebracht en deuren geopend. Namasté!" -Cynthia

Hear the Voice of Silence - mindfulness natuurreis (14 dagen)

Deze spectaculaire safari zal starten met een bezoek aan het masai dorp waar Alina mee verbonden is. Vervolgens start je een vierdaagse trekking door het Ngorongoro Krater Hoogland, één van de mooiste natuurgebieden ter wereld. Je loopt naar Bulati waar je mag mediteren in betoverend ochtendlicht aan de rand van een geïmplodeerde krater. De volgende ochtend trek je naar Empakai Krater, waarin je kunt afdalen via een pad door tropisch regenwoud. Via diverse mooie landschappen en een acaciabos eindigt je adembenemende wandeltocht bij het beroemde Lake Natron waar je twee nachten blijft om de grootste flamingokolonie ter wereld te bekijken en te relaxen bij een romantische waterval. Daarna ga je ook nog drie dagen het beroemdste wildpark ter wereld in met een landcruiser; de Serengeti waar je op zoek gaat naar de big five en meer.

Dan keert iedereen terug naar Mto wa Mbu om bij te komen op een heerlijke “campsite” met zwembad en een prachtig uitzicht over Lake Manyara. De volgende ochtend kun je shoppen op de masaïmarkt of een leuke fietstocht maken in de omgeving voordat je terugkeert naar Arusha. In Arusha wacht je een comfortabel hotel met zwembad van waaruit je heerlijk kunt relaxen en/of Arusha kunt verkennen.

De mindfulness coaching, meditaties, yoga-en bewegingsoefeningen, ademwerk, en nog veel meer zijn door dit programma heen geweven; soms ’s ochtends voor je vertrekt, dan weer ’s avonds na het lopen, maar ook in de landcruiser of bij het eten. Na je reis heb je ontdekt wat er nodig is om blijvend te ontspannen en meer tevreden door het leven te gaan; de inner smile van mindfulness.

The Heart touches the Sky – wandel & mindfulness safarireis (9 of 15 dagen)

Deze hart retraite is een feest, een hartverwarmende ontdekkingsreis, van de gebaande paden af, door het berg- en kustgebied van Tanzania. Ze blinkt uit in een diversiteit aan landschappen, activiteiten en slaapgelegenheden.
Het Usambara gebergte in het Noorden met al zijn lieflijke rondingen en ruige rotspartijen nodigt uit tot een fantastische wandeltocht. Het kustgebied heeft met rust gelaten stranden en vissersdorpjes waar we kunnen vertragen, relaxen, zwemmen, mediteren, naar historische verhalen luisteren en kreeft of krab eten op een ludieke plek aan zee bij een 5 sterren kok.
Je verblijft in budget, medium en medium-luxe campsites, hotels en lodges. Kamers zijn op basis van 2 personen.

Extra aandacht voor je hart
Door deze trektocht heen weven we dagelijks een mooi programma om je te ondersteunen je hart meer te voelen en hier vanuit te leven. In onze westerse cultuur zijn we vanaf jong in ons hoofd gezet. Velen zijn afgescheiden geraakt van kwaliteiten van het hart als: verbinding, liefde, tevredenheid, humor en wijsheid. Gedurende 9 dagen ga je met je hart zijn, doe je oefeningen om je hart te openen en erbij te blijven. Je gaat delen met elkaar vanuit oprechtheid, wat maakt dat je energie meer gaat stromen. Met een glimlach kom je uit deze safari en je zult voortaan weten wat er nodig is om terug te keren naar je hart, wanneer je dat wilt.

Het gekwetste hart
Er is behoorlijk wat kans dat je een afgeslotenheid ervaart bij je hart. Het is de plek die je direct beschermt van jongs af aan, als je onvoldoende krijgt van anderen wat je nodig hebt. We hebben de neiging keer op keer te verharden als we tekort lijken te komen. Nu je volwassen bent, kun je herkennen dat het niet meer nodig is om je hart te sluiten. De hartmeditaties en andere oefeningen steunen je hierbij.

Op een rijtje wat je allemaal gaat ervaren:

 • Een dagelijks coaching-programma en meditaties gericht op het verbinden met het hart en de “inner smile” van mindfulness
 • Een wandeltrekking van drie dagen door de Usambara Mountains met een jungletocht, spectaculaire uitzichten en zonsondergangen
 • Snorkelen voor de kust van Zanzibar
 • Bezoek aan een lokale vrouwengroep die een pottenbakkerij runnen (zelf gaan doen)
 • Een gamedrive en bootsafari in het grootste wildpark van Tanzania; Selous
 • Een wandelsafari en gamedrive in Arusha Nationaal Park
 • Bezoek aan de Amboni caves in Tanga
 • Dineren bij een lokale familie
 • Historische tour in Bagamoyo, ooit het centrum van slavernij aan de oostkust van Afrika.
 • Dagtrip naar de waterval in de Uluguru Mountains om opnieuw de benen te strekken
 • Zonnebaden en zwemmen bij de verschillende stranden die we aandoen.

Globaal programma:

Dag 1
Je vliegt vandaag naar Kilimanjaro Airport in Tanzania. Daar wordt je door ons opgehaald en naar Kilimanjaro Eco Lodge gebracht.
Kilimanjaro Eco Lodge ligt een half uur van het vliegveld en dichtbij de entree van Arusha Nationaal Park. 

Dag 2
Je begint deze safari met een wandeltocht en gamedrive in Arusha Nationaal Park. Dit wildpark blinkt uit door zijn prachtige landschappen en de mogelijkheid te voet door het gebied te trekken en dieren te spotten.
Na de lunch volgt er dan een gamedrive. Dit wildpark ligt tegen de actieve vulkaan Mount Meru aan. Je kunt er speuren naar buffels, olifanten, nijlpaarden, giraffen, wilde zwijnen, impala’s, zebra’s, blauwe apen, en soms een luipaard of hyena.
Daarna rijden we naar Moshi op doorreis naar de Usambara Mountains. In Moshi breng je de avond en nacht door bij Mamma Thea een fijn, authentiek Tanzaniaans hotel. 

Dag 3
De Usambara Mountains zullen je hart stelen. Dat begint al meteen als de landcruiser de bergweg op kronkelt. Prachtige kleuren, bloemen, bomen en lieve mensen in kleurige kleding raken je ogen. Lieflijk is het eerste woord dat in je opkomt. Het Toscane van Tanzania maar dan met woestere delen en met uitzichten van grootse allure. Vanaf hier ga je een driedaagse wandeltocht maken van 6-7 uur per dag.
De extra bekroning van je prachtige wandeltocht komt als je Mambo World Viewpoint bereikt. 
Het is ook leuk om vandaag een beetje door en om Lushoto te slenteren, de sfeer op te snuiven van het straatleven en de markt te bekijken.

Dag 4
Onze gids komt je na het ontbijt ophalen voor je eerste wandeldag (15 km). Via een dorpje loop je door Magamba regenwoud, wat het thuisland is van de zwart witte Colobus aap. Je doet een mooie hartmeditatie, waarna we gaan picknicken.  Na de lunch vervolg je de bosrijke wandeling afgewisseld met boerenland. Je arriveert bij het Rangwi klooster om de avond en nacht door te brengen in deze bescheiden en vredige accommodatie.

Dag 5
Je tweede wandeldag loopt vandaag opnieuw door dorpjes, boerenland en bossen. Je leert over medicinale planten, speelt met kameleons en geniet extra van de bergen en de uitzichten met behulp van mindfulness opdrachten tijdens het lopen.

Dag 6
Op je laatste wandeldag begin je in de vroege ochtend met een ochtendmeditatie. Daarna vertrekken we voor een jungle tocht. Die middag passeren we ook een pottenbakkerij waar de vrouwen hun handwerk uitstallen. Aan het eind van de middag kom je aan bij het spectaculaire Mambo Viewpoint.

Dag 7 en 8
We verlaten vroeg in de ochtend Usambara Mountains. We rijden in een keer naar Ushongo Bay. Hier ga je genieten van hagelwitte stranden, de vissersdorpjes, de lokale sfeer, rust, en heerlijk zonnen en zwemmen. 

Dag 9
Na een gezamenlijke afronding,  brengen we je via het historische Bagamoyo terug naar Dar Es Salaam om  de nachtvlucht naar huis te nemen. 

Na de 'The Heart touches the Sky' Retreats bieden we de mogelijkheid om jouw reis te verlengen met een verblijf op Zanzibar. We bieden 2 pakketten: 

 • Pakket A: 3 dagen en 2 nachten (€832,00)
 • Pakket B: 4 dagen en 3 nachten. (€1169,00)

Inbegrepen bij pakket A: 

 • vliegticket
 • taxi vliegveld naar je hotel
 • taxi van je hotel naar Stonetown
 • 2 nachten accommodatie
 • 1/2 dag snorkelen op het Ukombe rif
 • alle maaltijden in het hotel
 • de tour met gids in Stonetown

Inbegrepen bij pakket B: Alles van pakket A plus een excursie naar de Jozani Forest en een extra nacht accommodatie en maaltijden. 

Live your Colours - Women's Safari Retreat

Deze reis is speciaal ontwikkeld voor de vrouw. Herken je dat je jezelf krachtig vindt en tegelijkertijd volledig uitgeput voelt? Je hebt misschien last van vermoeidheid, menstruatieklachten, overgangsklachten en hoofdpijn. Je relatie loopt niet lekker of intimiteit beleven met je partner is een moeten geworden. Ervaar je moeite met grenzen stellen of ben je continue bezig met de verlangens van anderen te vervullen en weet je niet meer precies wat jouw verlangen zijn? 

Dan is deze Women's Safari Retreat iets voor jou. Ga mee op een levensavontuur buiten de gebaande paden om met Alina en Chantal, twee ervaren coaches, die je gaan helpen om meer richting te creëren in jouw leven. Ze hebben een rugzak vol met levenservaring en ondersteunen graag jouw innerlijke reis via begeleide meditaties, hart- en bekkenoefeningen, ademwerk, coaching en muziek.

Dit programma is één groot avontuur. Je maakt wandelingen door de adembenemende jungle, je kampeert bovenop een waterval, je gaat zwemmen in de zee en in bosmeertjes en genieten van spectaculaire uitzichten. We gaan wilde dieren spotten in Selous Natuurpark, luisteren in de nacht stil naar de wonderlijke geluiden van de natuur en beleven een indrukwekkende healing circle met medicijnvrouw Amina. Ook ervaar je een bijzondere vrouwencirkel samen met de Tanzaniaanse Walaguru vrouwentribe. Al deze ingrediënten vormen de perfecte combinatie voor een ervaring om nooit meer te vergeten!

Begeleiding

Deze reis is ontstaan vanuit een goede doelen projecten voor de Masaï in Endonyowas Ngorongoro. De reis wordt geleid door Alina de Vilder en Rama Ama. Alina is ruim 30 jaar actief als therapeut en mindfulness/meditatie leraar. In Hoorn had zij een eigen praktijk/centrum, maar dit heeft zij opgezegd om in Tanzania te gaan wonen. Rama is een professionele tour operator, gids en chauffeur en regelt alle praktische zaken in Tanzania.

Mindful betekent:
* aandachtig aanwezig zijn in het huidige moment
* accepteren wat zich voordoet in je en buiten je
* ruimte hebben voor je gedachten en emoties
* het leven vanuit een ontspannen houding tegemoet treden
* je vrij, levendig en open voelen
* vriendschap sluiten met de realiteit
* zien dat ontspanning komt uit je contact met het huidige moment

Accommodaties

Hear the Voice of Silence:
Afrika en kamperen gaan hand in hand. Je gaat terug naar de natuur, voelt je weer deel van het geheel wanneer je ’s nachts in je tent naar de geluiden luistert van het oerwoud. De tenten zijn ruim voor twee personen, van goede kwaliteit en makkelijk op te zetten. Er zijn meestal douches en anders krijg je een emmer met warm water om je te wassen.

Tijdens het kamperen heb je een eigen kok die heerlijke maaltijden weet te bereiden. Tussendoor of aan het eind van je safari slaap je ook in een comfortabel hotel, waar mogelijk met zwembad en een goed restaurant.

The Heart touches the Sky:
Tijdens de berg- en strand safari’s breng je de nacht voornamelijk door in lodges en sfeervolle lokale hotels.

Groepsgrootte

De groepsgrootte voor deze reis is minimaal 4 en maximaal 9 deelnemers.

Prijs & Periode

Bovenstaande prijzen zijn gebaseerd op gedeelde tweepersoonskamers/tenten.

*GV: Gegarandeerd vertrek

Inclusief

 • alle entreegelden voor nationale parken en wandelkosten
 • alle kampeerkosten en hotels
 • alle maaltijden, koffie, thee, sap en water tijdens het kamperen en vrijwel alle maaltijden in de hotels
 • alle transportkosten (landcruisers en ezels)
 • alle excursies
 • alle gamedrives en bootsafari’s
 • EXTRA voor onze klanten: 2 maanden gratis abonnement op The House of Deeprelax bij thuiskomst
 • EXTRA voor onze klanten: gratis (1 op 1) coachings sessie met Alina (t.w.v. €100).  Deze sessie kan plaatsvinden tijdens de safari, maar evt. ook na afloop van de reis via skype.

Exclusief

 • vliegticket
 • visum voor Tanzania en/of Kenia
 • maaltijden en drank op momenten dat je “vrij” bent
 • fooien voor de gids, de kok en de Masaï
 • andere persoonlijke kosten zoals reis- en annuleringsverzekeringen
 • €15 boekingskosten 
 • €5 p.p. verplichte bijdrage SGR*

*Dit is een bijdrage die SGR per 1 februari 2021 verplicht heeft ingesteld voor alle reizigers via aangesloten reisorganisaties

Transport

Let op: Boek pas je ticket zodra de reis gegarandeerd vertrek heeft (minimaal 4 deelnemers).

Je kunt vliegen op Kilimanjaro (Tanzania). Een directe vlucht duurt 8 uur. Er zijn veel prijsverschillen. Naar Kilimanjaro vlieg je tussen de € 800 en € 1000. Tijdens de kerstperiode en zomervakantie kan dit oplopen. Houd de aanbiedingen goed in de gaten. Tijdens de safari reizen we in landrover(s).

Goedkope vliegtickets kun je vinden via www.worldticketcenter.nl. Als je wilt kan onze vliegticketpartner Bianca een vlucht voor je regelen. Je kunt haar mailen op: bianca.soolsma@travelcounsellors.nl. Zij is bereikbaar op telefoonnummer: 036-45352179. Graag overleg i.v.m. gezamenlijke aankomst op Kilimanjaro.

Wil je zo groen mogelijk reizen? Boek dan je vluchten via www.flygrn.com. Zij compenseren de Co2 uitstoot van je vlucht direct met hun verschillende duurzame projecten.

Over duurzaamheid

Tijdens deze reis kampeer je in natuurgebieden, avontuurlijk en hiermee blijven ze ongerept, back to the roots! Al het eten en drinken wordt op lokale markten gekocht, en de tours worden gegeven door lokale gidsen. Hierdoor krijg je een unieke Tanzaniaanse ervaring.

Deze reis:

Prijzen vanaf: €2,195 p.p.

Periode:

Mindfulness reizen door Tanzania

Prijzen vanaf: €2,195 p.p.

Boek deze reis

Ervaringen van anderen:

30 dec. 2021
Tanzania…. de hartreis… ik denk hier nog vaak aan terug, vervult mij met blijdschap, dankbaarheid en een geluk dat we elkaar …lees meer
J. Schoenmakers
11 mrt. 2020
50 tinten groen! Een prachtig mooie reis in een levendig wonderschoon land met hartverwarmende mensen. Door de mindful …lees meer
Cynthia
02 mrt. 2020
Prachtige plekken bezocht, die aanzetten tot rust en bezinning. Prima gidsen en chauffeur en efficiënte coaching, dank aan …lees meer
Mia

Deel met je vrienden:

Vergelijkbare reizen