+31 (0)6 5104 8870
info@happysoultravel.nl
print

Mindfulness reizen door Tanzania

Boek nu één van de zomer safari's en ontvang een gratis* coachsessie met Alina de Vilder ter waarde van € 100,-

Op safari gaan in Afrika is al geweldig, into the wild, maar mindful op safari gaan is een ultieme beleving! Tijdens deze safari's laat mindfulnesstrainer Alina de Vilder je ervaren wat er nodig is om blijvend te ontspannen, ongeacht met wie en waar je ook bent. De natuur helpt je hierbij. Je zult meer zien, meer horen en meer voelen door je zintuigen te gebruiken zoals ze bedoelt zijn. Je kunt ervaren dat iedere dag een avontuur is, niet alleen omdat je een leeuw ziet, maar doordat je het geheim van ontspannen zijn hebt ontdekt.

Je kunt kiezen uit vier verschillende reizen/programma's. Deze reizen voeren je mee op een onvergetelijk avontuur de wilde natuur van Tanzania in. Je speurt naar leeuwen, olifanten, zebra’s, giraffes en hyena’s in Serengeti en Tarangire, je mediteert op de Masaï steppe. Je geniet van tropische vogels, stokstaartjes en apen bij je tent en je doet ademwerk tussen de flamingo’s. Ook wandel je vier dagen met de Masaï in de stilte van het Ngorongoro Krater Hoogland of maakt een trekking door de usambara Mountains. Je kunt snorkelen aan de kust van Zanzibar en doet yoga aan de rand van de Great Rift Valley. Een avontuurlijke reis naar buiten, maar minstens ook zo'n avontuurlijke reis naar binnen.

Ontvang nu het gratis te downloaden Avonturenboekje - de reis van je leven waarin Alina je graag mee neemt op een reis naar meer plezier, spontaniteit, ontspanning en zorgeloosheid.

Bekijk hier een introductievideo over deze reis.

 

Mindfulness reizen door Tanzania 1Mindfulness reizen door Tanzania 2Mindfulness reizen door Tanzania 3Mindfulness reizen door Tanzania 4Mindfulness reizen door Tanzania 5Mindfulness reizen door Tanzania 6Mindfulness reizen door Tanzania 7Mindfulness reizen door Tanzania 8Mindfulness reizen door Tanzania 9Mindfulness reizen door Tanzania 10Mindfulness reizen door Tanzania 11Mindfulness reizen door Tanzania 12Mindfulness reizen door Tanzania 13Mindfulness reizen door Tanzania 14Mindfulness reizen door Tanzania 15Mindfulness reizen door Tanzania 16Mindfulness reizen door Tanzania 17Mindfulness reizen door Tanzania 18Mindfulness reizen door Tanzania 19Mindfulness reizen door Tanzania 20Mindfulness reizen door Tanzania 21Mindfulness reizen door Tanzania 22Mindfulness reizen door Tanzania 23Mindfulness reizen door Tanzania 24Mindfulness reizen door Tanzania 25Mindfulness reizen door Tanzania 26Mindfulness reizen door Tanzania 27Mindfulness reizen door Tanzania 28Mindfulness reizen door Tanzania 29Mindfulness reizen door Tanzania 30Mindfulness reizen door Tanzania 31Mindfulness reizen door Tanzania 32Mindfulness reizen door Tanzania 33Mindfulness reizen door Tanzania 34Mindfulness reizen door Tanzania 35Mindfulness reizen door Tanzania 36Mindfulness reizen door Tanzania 37Mindfulness reizen door Tanzania 38Mindfulness reizen door Tanzania 39Mindfulness reizen door Tanzania 40Mindfulness reizen door Tanzania 41

Feel the heartbeat of Nature - Lake Victoria Tour

Deze safari laat je naast een informele ontmoeting met de Masaï in Ngorongoro, en het speuren naar wilde dieren in Serengeti het merengebied van Tanzania zien. Varend naar en wandelend over Rubondo Island in Lake Victoria geniet je van de diversiteit aan vogels die Tanzania rijk is, vergaap je je aan de nijlpaarden die na vijven aan land komen en sta je oog in oog met bushbocks, impala’s en gazelles met hun grote verwonderde ogen. Later in het programma loop je door het tropisch regenwoud in paradijselijk Gombe Nationaal Park op zoek naar groepjes chimpansees die lui in een boom hangen of heftig panieken als het alfamannetje langskomt..

 • mindfulness tussen de leeuwen in Serengeti
 • ademmeditatie aan het strand van Lake Tanganyika
 • varen langs een rijkdom aan vogels bij Rubondo Eiland
 • ontmoeting met Masaï in Ngorongoro Krater Hoogland
 • genieten van de chimpansees in Gombe Nationaal Park

Dagelijks komen we in aanraking met spanning, het is er eigenlijk altijd. Het kost ons veel energie om spanning in stand te houden.

In Tanzania ga je ontdekken dat ontspanning niets van je vraagt en een natuurlijke toestand is.
Zodra je ontspant kom je meer in contact met de liefde in je hart. En dan daar te blijven op die plek, te verzachten en te verzachten...

De wilde natuur in Tanzania en je adem helpen je op je reis naar binnen en naar buiten. Laat Alina je meenemen in een safari met alles erop en eraan. Met behulp van inzicht, actieve- en stiltemeditaties, bio-energetica, bewegingsmeditaties, yoga, natuuroefeningen, muziek en meer ga je zien dat je spanning meestal je eigen hersenspinsel is. Dan mag die oude, vertrouwde spanning gaan en ben je dankbaar dat je jezelf deze unieke reis hebt gegeven.

Hear the voice of silence - Ngorongoro/Serengeti Safari

Je safari zal starten met een gamedrive in olifantenpark Tarangire. Vandaar trekken we het Ngorongoro Krater Hoogland in en zijn we te gast bij onze Masaï vrienden in Nainokanoka. Vervolgens lopen we naar Bulati waar we kamperen aan de rand van een geïmplodeerd kraterlandschap. De volgende ochtend trekken we naar Empakai Krater, waar je via een bijzonder pad in kunt afdalen. Via Akesha campsite aan de rand van de Great Rift Valley eindigt de spectaculaire wandeltocht bij het beroemde Lake Natron waar we twee nachten blijven. Daarna gaan we drie dagen met een jeep Serengeti in waar je op zoek gaat naar de big five en meer.

Dan keren we terug naar Mto wa Mbu om bij te komen op een idyllische campsite onder de Acaciabomen. De volgende ochtend kun je shoppen op de Masaïmarkt of een leuke fietstocht maken in de omgeving voordat we terugkeren naar Arusha. In Arusha wacht je een comfortabel hotel met zwembad van waaruit je heerlijk kunt relaxen en/of Arusha verkennen.

De meditaties, yoga-en bewegingsoefeningen, ademwerk, en nog veel meer zijn door dit programma heen geweven; soms ’s ochtends voor we vertrekken, dan weer ’s avonds na het lopen, maar ook in de jeep of bij het eten. 

Hear the Voice of Silence (14 dagen) Mindfulness natuurreis:

 • Dinsdag 30 juli t/m maandag 12 augustus 2019. Optioneel: verlenging Usambara Mountains (13 t/m 16 augustus 2019) vertrek gegarandeerd.
 • Dinsdag 17 december t/m maandag 30 december 2019. Optioneel: verlenging Usambara Mountains (dinsdag 31 december t/m vrijdag 3 januari 2020).

The heart touches the sky safari - wandel, strand & mindfulness safari

Deze safari start na je reis direct met een avontuurlijke wandelsafari in Arusha Nationaal Park. Die avond slaap je in Secret Garden, een sfeervol lokaal hotel vlak buiten Moshi.

Daarna zullen de Usambara Mountains je hart stelen. Dat begint al meteen als je de bergweg op kronkelt. Prachtige kleuren, bloemen, bomen en lieve mensen in kleurige kleding raken je ogen. Lieflijk is het eerste woord dat in je opkomt. Het Toscane van Tanzania maar dan met woestere delen en met uitzichten van grootse allure. Hier ga je een driedaagse wandeltocht maken van 6-7 uur per dag. Daarnaast krijg je een drumles en leer je pottenbakken bij een groep lokale vrouwen.

De extra bekroning van je prachtige wandeltocht komt als je Mambo World Viewpoint bereikt. Naast het spectaculaire uitzicht heb je zeer grote kans een adembenemende zonsondergang mee te maken.
Vanuit Usambara trekken we door naar Tanga, een van de levendigste stadjes van Tanzania dat ligt aan de Indische oceaan. Daar kun je samen met onze gids slenterend door het stadje op adem komen, chillen op het strand of neemt een frisse duik in de zee. ’s Avonds eten we bij onze gids en zijn familie een lokale maaltijd. Bij Pangani/Ushongo genieten we van het hagelwitte strand, de vissersdorpjes, de rust en fijne meditaties voordat we via het historische Bagomoyo doorreizen naar Dar Es Salaam om daar de nachtvlucht naar huis te nemen.

Extra aandacht voor je hart
Door de safari heen zijn diverse meditatietechnieken, bewegings- en natuuroefeningen geweven. Maar het lieflijke van Usambara, het extatische van Mambo World Viewpoint, het levendige en speelse van Tanga en het avontuurlijke van Arusha National Park vragen vooral om extra aandacht voor je hart. Het doel is om een week rond te lopen zonder hoofd; in je hart te zijn, met anderen te praten vanuit je hart, te stralen uit je hart en je hart open te houden wat er ook gebeurt.

Het gekwetste hart
Er is behoorlijk wat kans dat je een afgeslotenheid ervaart bij je hart. Het is de plek die je direct beschermt van jongs af aan, als je onvoldoende krijgt van anderen wat je nodig hebt. We hebben de neiging keer op keer te verharden als we tekort lijken te komen. Nu je volwassen bent, kun je herkennen dat het niet meer nodig is om je hart te sluiten. De hartmeditaties en andere oefeningen steunen je hierbij.

Laugh while you still have teeth

Tijdens deze safari staat het hart centraal. Yoga voor het hart en prachtige hartmeditaties zorgen voor verbinding met jezelf en anderen. Door deze trektocht heen weven wij een mooi programma, dat als doel heeft je los te weken van het idee dat geluk te maken heeft met krijgen wat je wilt. Hierdoor hol je achter al je verlangens aan en ben je in gevecht met wat anders loopt dan jij in je hoofd hebt. Aan het eind van deze safari lach je jezelf net als de Tanzanianen vast een bult om al je hopeloze pogingen in het verleden om het leven naar je hand te zetten.

Afrikanen lachen veel, heel veel. ’s Ochtends steek je je hoofd uit je tent en wordt je door je gids welkom geheten in de nieuwe dag met een grote glimlach. Eten bij “locals” kan ontaarden in bulderende lachpartijen. Wij denken al gauw dat Afrikanen hun ellende weglachen en dat het een soort van “fake” lachen is. Niets is minder waar.

Wel waar is dat de Afrikaan ervaart en begrijpt dat het leven niet te controleren is. Van daaruit welt er een lach op uit hun hart naar alle absurde, onredelijke, tegenzittende soms trieste of ronduit achterlijke gekkigheid maar ook naar de leuke, grappige, ontroerende of doodgewone momenten.

Een 15 daagse berg, strand en wildpark safari

Deze safari is een feest, een vermakelijke ontdekkingsreis, van de gebaande paden af, door het berg- en kustgebied van Tanzania. Het blinkt uit in de diversiteit aan landschappen, activiteiten en slaapgelegenheden.
Het Usambara gebergte in het Noorden met al zijn lieflijke rondingen en ruige rotspartijen en de Uluguru bergen in het Zuiden, majesteitelijk uittorent boven de vlaktes ten zuiden van Morogoro lenen zich voor fantastische wandeltochten. Morogoro biedt ook de beste open lucht club van Tanzania, die je met zijn opzwepende ritmes uit je dak zal laten gaan.

Wat we allemaal gaan doen:

• een wandeltrekking van drie dagen door de Usambara mountains met spectaculaire uitzichten en zonsondergangen
• snorkelen voor de kust van Zanzibar
• drum workshop
• bezoek aan een lokale vrouwengroep die een pottenbakkerij runnen (zelf gaan doen)
• een gamedrive en bootsafari in het grootste wildpark van Tanzania; Selous.
• op oudjaar gaan we uit ons dak op opzwepende muziek in misschien wel de leukste openlucht club van Tanzania
• dineren bij een lokale familie met een muzikaal toetje in Tanga aan zee.
• historische tour in Bagamoyo, ooit het centrum van slavernij aan de oostkust van Afrika.
• dagtrip in de Uluguru Mountains om opnieuw de benen te strekken
• zonnebaden en zwemmen bij de verschillende stranden die we aandoen.

Voor het uitgebreide programma mail naar info@happysoultravel.nl 

Begeleiding

Deze reis is ontstaan vanuit een goede doelen projecten voor de Masaï in Endonyowas Ngorongoro. De reis wordt geleid door Alina de Vilder en Msafiri Mosses. Alina is 27 jaar actief als therapeut, meditatie- en spiritueel leraar. In Hoorn had zij een eigen praktijk/centrum, maar dit heeft zij opgezegd om in Tanzania te gaan wonen. Msafiri is een Masaï gids en chauffeur. Bovendien regelt hij alle praktische zaken in Tanzania.

Mindful betekent:

* aandachtig aanwezig zijn in het huidige moment
* accepteren wat zich voordoet in je en buiten je
* ruimte hebben voor je gedachten en emoties
* het leven vanuit een ontspannen houding tegemoet treden
* je vrij, levendig en open voelen
* vriendschap sluiten met de realiteit
* zien dat ontspanning komt uit je contact met het huidige moment

 

Accommodaties

Afrika en kamperen gaan hand in hand. Je gaat terug naar de natuur, voelt je weer deel van het geheel wanneer je ’s nachts in je tent naar de geluiden luistert van het oerwoud. De tenten zijn ruim voor twee personen, van goede kwaliteit en makkelijk op te zetten. Er zijn meestal douches en anders krijg je een emmer met warm water om je te wassen.

We hebben tijdens het kamperen onze eigen kok mee die heerlijke maaltijden weet te bereiden. Tussendoor of aan het eind van je safari slaap je ook in een comfortabel hotel, waar mogelijk met zwembad en een goed restaurant.

Tijdens de berg- en strand safaris breng je de nacht voornamelijk door in lodges, hotels en sfeervolle lokale hotels.

Groepsgrootte

De minimale groepsgrootte voor deze reis is 4, de maximale 10.

Prijs & Periode

DataRoutePrijsBeschikbaarheid
30 juli - 12 augustus 2019*Hear the voice of silence - Ngorongoro Serengeti safari€2790VOL
27 november - 11 december 2019Feel the heartbeat of Nature - Lake Victoria Tour€3175Gratis coachsessie t.w.v. € 100,- check beschikbaarheid
17-30 december 2019*Hear the voice of silence Kerstsafari - Ngorongoro Serengeti safari€2790Gratis coachsessie t.w.v. € 100,- check beschikbaarheid
14-22 februari 2020The Heart touches the Sky (9 dagen)€1650Gratis coachsessie t.w.v. € 100,- check beschikbaarheid
10-24 juli 2020Laugh while you still have teeth (15 dagen) €2790Gratis coachsessie t.w.v. € 100,- check beschikbaarheid

Check de beschikbaarheid van Mindfulness reizen door Tanzaniaterug naar overzicht

Bovenstaande prijzen zijn gebaseerd op gedeelde tweepersoonskamers/tenten.

*Gegarandeerd vertrek

Inclusief

 • alle entreegelden voor nationale parken en wandelkosten
 • alle kampeerkosten en hotels
 • alle maaltijden en water tijdens het kamperen en vrijwel alle maaltijden in de hotels
 • alle transportkosten (landcruisers en ezels)
 • alle excursies behalve de culturele tour in Mto Wa Mbu
 • alle gamedrives en bootsafari’s
 • EXTRA voor onze klanten: 3 maanden gratis Yogatv bij thuiskomst
 • EXTRA voor onze klanten: gratis (1 op 1) coachings sessie met Alina (t.w.v. €100).  Deze sessie kan plaatsvinden tijdens de safari, maar evt. ook na afloop van de reis via skype.

 

Exclusief

 • vliegticket
 • visum voor Tanzania en/of Kenia
 • maaltijden en drank op momenten dat je “vrij” bent
 • fooien voor de gids, de kok en de Masaï
 • andere persoonlijke kosten zoals reis- en annuleringsverzekeringen
 • €15 boekingskosten 

Transport

Let op: Boek pas je ticket zodra de reis gegarandeerd vertrek heeft (minimaal 4 deelnemers).

Je kunt vliegen op Kilimanjaro (Tanzania) of Nairobi (Kenia). Een directe vlucht duurt 8 uur. Er zijn veel prijsverschillen. Nairobi is goedkoper maar je hebt dan wel extra kosten aan hotel, bus en extra visum. Maar ook dan ben je vaak goedkoper uit.

Naar Kilimanjaro vlieg je tussen de € 700 en € 900. Tijdens de kerstperiode en zomervakantie kan dit oplopen. Houd de aanbiedingen goed in de gaten. Tijdens de safari reizen we in landrover(s).

Goedkope vliegtickets kun je vinden via www.worldticketcenter.nl. Als je wilt kan onze vliegticketpartner Bianca een vlucht voor je regelen. Je kunt haar mailen op: bianca.soolsma@travelcounsellors.nl. Zij is bereikbaar op telefoonnummer: 036-45352179.

Deze reis:

Prijzen vanaf: €1650 p.p.

Periode: juli, augustus, oktober, november

Boek deze reis

Ervaringen

van anderen:

‘Voor mij was deze reis levensveranderend op een hele subtiele, maar diepgaande manier. Alina laat je het echte Tanzania zien...’

‘Twee weken thuis en ik geniet nog steeds na. Ik heb echt een beetje heimwee. Wat een ongelooflijk mooi land! Die natuur:...’

lees meer
schrijf een review