Mindfulness reizen door Tanzania

Ga mee op een van deze waanzinnige mindful safari reizen naar Tanzania van 28 juli - 10 augustus!

Op safari gaan in Afrika is al geweldig, into the wild, maar mindful op safari gaan is een ultieme beleving! Tijdens deze safari's laat mindfulness trainer Alina de Vilder je ervaren wat er nodig is om blijvend te ontspannen, ongeacht met wie en waar je ook bent. De natuur helpt je hierbij. Je zult meer zien, meer horen en meer voelen door je zintuigen te gebruiken zoals ze bedoeld zijn. Je kunt ervaren dat iedere dag een avontuur is, niet alleen omdat je een leeuw ziet, maar doordat je het geheim van ontspannen zijn hebt ontdekt.

Je kunt kiezen uit twee verschillende reizen/programma's. Deze reizen voeren je mee op een onvergetelijk avontuur de wilde natuur van Tanzania in. Je speurt naar leeuwen, olifanten, zebra’s, giraffes en hyena’s in Serengeti en Tarangire, je mediteert op de “spacy” Masaï steppe. Je geniet van tropische vogels, stokstaartjes en apen bij je tent en je doet ademwerk tussen de flamingo’s. Ook wandel je vier dagen met de Masaï in de stilte van het Ngorongoro Krater Hoogland.
Op de tweede reis kun je snorkelen aan de kust van Zanzibar maak je een driedaagse trekking door de Usambara Mountains, ga je op bootsafari in Selous en relax je aan de tropische stranden van Ushongo Bay. Een avontuurlijke reis naar buiten, maar daarnaast minstens ook zo'n avontuurlijke reis naar binnen.

Ontvang nu het gratis te downloaden Avonturenboekje - de reis van je leven waarin Alina je graag mee neemt op een reis naar meer plezier, spontaniteit, ontspanning en zorgeloosheid.

Bekijk hier een introductievideo over deze reis.

"Een prachtig mooie reis in een levendig wonderschoon land met hartverwarmende mensen. Door de mindful begeleiding en liefdevolle groep heeft deze reis ook op alle lagen beweging gebracht en deuren geopend. Namasté!" -Cynthia

 

Deze reis:

Prijzen vanaf: €1,950 p.p.

Periode:

Hear the Voice of Silence - mindfulness natuurreis (14 dagen)

Deze spectaculaire safari zal starten met een bezoek aan het masai dorp waar Alina mee verbonden is. Vervolgens start je een vierdaagse trekking door het Ngorongoro Krater Hoogland, één van de mooiste natuurgebieden ter wereld. Je loopt naar Bulati waar je mag mediteren in betoverend ochtendlicht aan de rand van een geïmplodeerde krater. De volgende ochtend trek je naar Empakai Krater, waarin je kunt afdalen via een pad door tropisch regenwoud. Via diverse mooie landschappen en een acaciabos eindigt je adembenemende wandeltocht bij het beroemde Lake Natron waar je twee nachten blijft om de grootste flamingokolonie ter wereld te bekijken en te relaxen bij een romantische waterval. Daarna ga je ook nog drie dagen het beroemdste wildpark ter wereld in met een landcruiser; de Serengeti waar je op zoek gaat naar de big five en meer.

Dan keert iedereen terug naar Mto wa Mbu om bij te komen op een heerlijke “campsite” met zwembad en een prachtig uitzicht over Lake Manyara. De volgende ochtend kun je shoppen op de masaïmarkt of een leuke fietstocht maken in de omgeving voordat je terugkeert naar Arusha. In Arusha wacht je een comfortabel hotel met zwembad van waaruit je heerlijk kunt relaxen en/of Arusha kunt verkennen.

De mindfulness coaching, meditaties, yoga-en bewegingsoefeningen, ademwerk, en nog veel meer zijn door dit programma heen geweven; soms ’s ochtends voor je vertrekt, dan weer ’s avonds na het lopen, maar ook in de landcruiser of bij het eten. Na je reis heb je ontdekt wat er nodig is om blijvend te ontspannen en meer tevreden door het leven te gaan; de inner smile van mindfulness.

The Heart touches the Sky – wandel & mindfulness safarireis (9 of 15 dagen)

Deze safari heeft een korte en een lange versie. Na je vliegreis start je op de 2e dag met een avontuurlijke wandelsafari in Arusha Nationaal Park. Die avond slaap je in Secret Garden, een sfeervol lokaal hotel in Moshi.
Daarna zullen de Usambara Mountains je hart stelen. Dat begint al meteen als je de bergweg op kronkelt. Prachtige kleuren, bloemen, bomen en lieve mensen in kleurige kleding raken je ogen. Lieflijk is het eerste woord dat in je opkomt. Het Toscane van Tanzania maar dan met woestere delen en met uitzichten van grootse allure. Hier ga je een driedaagse wandeltocht maken van 6-7 uur per dag. Daarnaast heb je de mogelijkheid om een pot te bakken bij een groep lokale vrouwen.

De derde dag is een speelse jungletocht en de extra bekroning komt als je Mambo World Viewpoint bereikt. Naast het spectaculaire uitzicht heb je zeer grote kans een adembenemende zonsondergang mee te maken.
Vanuit Usambara trekken we door naar Tanga, een van de meest authentieke stadjes van Tanzania met Arabische invloeden aan de Indische oceaan. Daar kun je samen met een lokale gids slenterend door het stadje op adem komen, chillen op het strand of je neemt een frisse duik in de zee. Bij Pangani/Ushongo geniet je van het hagelwitte strand, de vissersdorpjes, de rust en fijne meditaties voordat je via het historische Bagomoyo reist naar Dar Es Salaam om daar bij de 9-daagse de nachtvlucht naar huis te nemen.

Extra aandacht voor je hart
Door de safari heen zijn diverse meditatietechnieken, bewegings- en natuuroefeningen geweven. Maar het lieflijke van Usambara, het extatische van Mambo World Viewpoint, het levendige en speelse van Tanga en het avontuurlijke van Arusha National Park vragen vooral om extra aandacht voor je hart. Het doel is om een week rond te lopen zonder hoofd; in je hart te zijn, met anderen te praten vanuit je hart, te stralen uit je hart en je hart open te houden wat er ook gebeurt.

Het gekwetste hart
Er is behoorlijk wat kans dat je een afgeslotenheid ervaart bij je hart. Het is de plek die je direct beschermt van jongs af aan, als je onvoldoende krijgt van anderen wat je nodig hebt. We hebben de neiging keer op keer te verharden als we tekort lijken te komen. Nu je volwassen bent, kun je herkennen dat het niet meer nodig is om je hart te sluiten. De hartmeditaties en andere oefeningen steunen je hierbij.

The heart touches the sky - berg, strand en wildpark safari (15 dagen)
Deze safari is een feest, een vermakelijke ontdekkingsreis, van de gebaande paden af, door het berg- en kustgebied van Tanzania. Het blinkt uit in de diversiteit aan landschappen, activiteiten en slaapgelegenheden.

Op een rijtje wat je allemaal gaat ervaren:

 • Een dagelijks coaching-programma en meditaties gericht op het verbinden met het hart en de “inner smile” van mindfulness
 • Een wandeltrekking van drie dagen door de Usambara Mountains met een jungletocht, spectaculaire uitzichten en zonsondergangen
 • Snorkelen voor de kust van Zanzibar
 • Bezoek aan een lokale vrouwengroep die een pottenbakkerij runnen (zelf gaan doen)
 • Een gamedrive en bootsafari in het grootste wildpark van Tanzania; Selous
 • Een wandelsafari en gamedrive in Arusha Nationaal Park
 • Bezoek aan de Amboni caves in Tanga
 • Dineren bij een lokale familie
 • Historische tour in Bagamoyo, ooit het centrum van slavernij aan de oostkust van Afrika.
 • Dagtrip naar de waterval in de Uluguru Mountains om opnieuw de benen te strekken
 • Zonnebaden en zwemmen bij de verschillende stranden die we aandoen.

Voor het uitgebreide programma mail naar info@happysoultravel.nl

Begeleiding

Deze reis is ontstaan vanuit een goede doelen projecten voor de Masaï in Endonyowas Ngorongoro. De reis wordt geleid door Alina de Vilder en Rama Ama. Alina is ruim 30 jaar actief als therapeut en mindfulness/meditatie leraar. In Hoorn had zij een eigen praktijk/centrum, maar dit heeft zij opgezegd om in Tanzania te gaan wonen. Rama is een professionele tour operator, gids en chauffeur en regelt alle praktische zaken in Tanzania.

Mindful betekent:
* aandachtig aanwezig zijn in het huidige moment
* accepteren wat zich voordoet in je en buiten je
* ruimte hebben voor je gedachten en emoties
* het leven vanuit een ontspannen houding tegemoet treden
* je vrij, levendig en open voelen
* vriendschap sluiten met de realiteit
* zien dat ontspanning komt uit je contact met het huidige moment

Accommodaties

Hear the Voice of Silence:
Afrika en kamperen gaan hand in hand. Je gaat terug naar de natuur, voelt je weer deel van het geheel wanneer je ’s nachts in je tent naar de geluiden luistert van het oerwoud. De tenten zijn ruim voor twee personen, van goede kwaliteit en makkelijk op te zetten. Er zijn meestal douches en anders krijg je een emmer met warm water om je te wassen.

Tijdens het kamperen heb je een eigen kok die heerlijke maaltijden weet te bereiden. Tussendoor of aan het eind van je safari slaap je ook in een comfortabel hotel, waar mogelijk met zwembad en een goed restaurant.

The Heart touches the Sky:
Tijdens de berg- en strand safari’s breng je de nacht voornamelijk door in lodges en sfeervolle lokale hotels.

Groepsgrootte

De groepsgrootte voor deze reis is minimaal 4 en maximaal 9 deelnemers.

Prijs & Periode

Bovenstaande prijzen zijn gebaseerd op gedeelde tweepersoonskamers/tenten.

*GV: Gegarandeerd vertrek

Inclusief

 • alle entreegelden voor nationale parken en wandelkosten
 • alle kampeerkosten en hotels
 • alle maaltijden, koffie, thee, sap en water tijdens het kamperen en vrijwel alle maaltijden in de hotels
 • alle transportkosten (landcruisers en ezels)
 • alle excursies
 • alle gamedrives en bootsafari’s
 • EXTRA voor onze klanten: 2 maanden gratis abonnement op Delight Online bij thuiskomst
 • EXTRA voor onze klanten: gratis (1 op 1) coachings sessie met Alina (t.w.v. €100).  Deze sessie kan plaatsvinden tijdens de safari, maar evt. ook na afloop van de reis via skype.

Exclusief

 • vliegticket
 • visum voor Tanzania en/of Kenia
 • maaltijden en drank op momenten dat je “vrij” bent
 • fooien voor de gids, de kok en de Masaï
 • andere persoonlijke kosten zoals reis- en annuleringsverzekeringen
 • €15 boekingskosten 
 • €5 p.p. verplichte bijdrage SGR*

*Dit is een bijdrage die SGR per 1 februari 2021 verplicht heeft ingesteld voor alle reizigers via aangesloten reisorganisaties

Reizen ten tijden van Corona

Er zijn geen reisbeperkingen naar Tanzania, je kunt vrij het land in met en zonder covid vaccinatie (een pcr test is alleen vereist als je niet bent gevaccineerd). Bij thuiskomst hoef je niet in quarantaine.

Mocht je vanwege coronamaatregelen niet kunt reizen (als er bijv. geen vluchten gaan),  dan krijg je je geld terug. Bij een onverhoeds positieve test vlak voor vertrek bieden wij een reisvoucher en brengen we maximaal €250 in rekening.

Transport

Let op: Boek pas je ticket zodra de reis gegarandeerd vertrek heeft (minimaal 4 deelnemers).

Je kunt vliegen op Kilimanjaro (Tanzania). Een directe vlucht duurt 8 uur. Er zijn veel prijsverschillen. Naar Kilimanjaro vlieg je tussen de € 800 en € 1000. Tijdens de kerstperiode en zomervakantie kan dit oplopen. Houd de aanbiedingen goed in de gaten. Tijdens de safari reizen we in landrover(s).

Goedkope vliegtickets kun je vinden via www.worldticketcenter.nl. Als je wilt kan onze vliegticketpartner Bianca een vlucht voor je regelen. Je kunt haar mailen op: bianca.soolsma@travelcounsellors.nl. Zij is bereikbaar op telefoonnummer: 036-45352179. Graag overleg i.v.m. gezamenlijke aankomst op Kilimanjaro.

Wil je zo groen mogelijk reizen? Boek dan je vluchten via www.flygrn.com. Zij compenseren de Co2 uitstoot van je vlucht direct met hun verschillende duurzame projecten.

Over duurzaamheid

Tijdens deze reis kampeer je in natuurgebieden, avontuurlijk en hiermee blijven ze ongerept, back to the roots! Al het eten en drinken wordt op lokale markten gekocht, en de tours worden gegeven door lokale gidsen. Hierdoor krijg je een unieke Tanzaniaanse ervaring.

Deze reis:

Prijzen vanaf: €1,950 p.p.

Periode:

Mindfulness reizen door Tanzania

Prijzen vanaf: €1,950 p.p.

Boek deze reis

Ervaringen van anderen:

30 dec. 2021
Tanzania…. de hartreis… ik denk hier nog vaak aan terug, vervult mij met blijdschap, dankbaarheid en een geluk dat we elkaar …lees meer
J. Schoenmakers
11 mrt. 2020
50 tinten groen! Een prachtig mooie reis in een levendig wonderschoon land met hartverwarmende mensen. Door de mindful …lees meer
Cynthia
02 mrt. 2020
Prachtige plekken bezocht, die aanzetten tot rust en bezinning. Prima gidsen en chauffeur en efficiënte coaching, dank aan …lees meer
Mia

Deel met je vrienden:

Vergelijkbare reizen