+31 (0)6 5104 8870
info@happysoultravel.nl
print

Mindfulness reizen door Tanzania

Ga mee op wandelsafari door Tanzania!

Op safari gaan in Afrika is al geweldig, into the wild, maar mindful op safari gaan is een ultieme beleving! Tijdens deze safari's laat mindfulnesstrainer Alina de Vilder je ervaren wat er nodig is om blijvend te ontspannen, ongeacht met wie en waar je ook bent. De natuur helpt je hierbij. Je zult meer zien, meer horen en meer voelen door je zintuigen te gebruiken zoals ze bedoelt zijn. Je kunt ervaren dat iedere dag een avontuur is, niet alleen omdat je een leeuw ziet, maar doordat je het geheim van ontspannen zijn hebt ontdekt.

Je kunt kiezen uit drie verschillende reizen/programma's. Deze reizen voeren je mee op een onvergetelijk avontuur de wilde natuur van Tanzania in. Je speurt naar leeuwen, olifanten, zebra’s, giraffes en hyena’s in Serengeti en Tarangire, je mediteert op de Masaï steppe. Je geniet van tropische vogels, stokstaartjes en apen bij je tent en je doet ademwerk tussen de flamingo’s. Ook wandel je vier dagen met de Masaï in de stilte van het Ngorongoro Krater Hoogland en doet yoga aan de rand van de Great Rift Valley. Een avontuurlijke reis naar buiten, maar minstens ook zo'n avontuurlijke reis naar binnen. 

Ontvang nu het gratis te downloaden Avonturenboekje - de reis van je leven waarin Alina je graag mee neemt op een reis naar meer plezier, spontaniteit, ontspanning en zorgeloosheid.

Bekijk hier een introductievideo over deze reis.

 

Mindfulness reizen door Tanzania 1Mindfulness reizen door Tanzania 2Mindfulness reizen door Tanzania 3Mindfulness reizen door Tanzania 4Mindfulness reizen door Tanzania 5Mindfulness reizen door Tanzania 6Mindfulness reizen door Tanzania 7Mindfulness reizen door Tanzania 8Mindfulness reizen door Tanzania 9Mindfulness reizen door Tanzania 10Mindfulness reizen door Tanzania 11Mindfulness reizen door Tanzania 12Mindfulness reizen door Tanzania 13Mindfulness reizen door Tanzania 14Mindfulness reizen door Tanzania 15Mindfulness reizen door Tanzania 16Mindfulness reizen door Tanzania 17Mindfulness reizen door Tanzania 18Mindfulness reizen door Tanzania 19Mindfulness reizen door Tanzania 20Mindfulness reizen door Tanzania 21Mindfulness reizen door Tanzania 22Mindfulness reizen door Tanzania 23Mindfulness reizen door Tanzania 24Mindfulness reizen door Tanzania 25Mindfulness reizen door Tanzania 26Mindfulness reizen door Tanzania 27Mindfulness reizen door Tanzania 28

Lake Victoria Lake Tanganyika Tour

Deze safari laat je naast een informele ontmoeting met de Masaï in Ngorongoro, en het speuren naar wilde dieren in Serengeti het merengebied van Tanzania zien. Varend naar en wandelend over Rubondo Island in Lake Victoria geniet je van de diversiteit aan vogels die Tanzania rijk is, vergaap je je aan de nijlpaarden die na vijven aan land komen en sta je oog in oog met bushbocks, impala’s en gazelles met hun grote verwonderde ogen. Later in het programma loop je door het tropisch regenwoud in paradijselijk Gombe Nationaal Park op zoek naar groepjes chimpansees die lui in een boom hangen of heftig panieken als het alfamannetje langskomt..

 • mindfulness tussen de leeuwen in Serengeti
 • ademmeditatie aan het strand van Lake Tanganyika
 • varen langs een rijkdom aan vogels bij Rubondo Eiland
 • ontmoeting met Masaï in Ngorongoro Krater Hoogland
 • genieten van de chimpansees in Gombe Nationaal Park

Dagelijks komen we in aanraking met spanning, het is er eigenlijk altijd. Het kost ons veel energie om spanning in stand te houden.

In Tanzania ga je ontdekken dat ontspanning niets van je vraagt en een natuurlijke toestand is.
Zodra je ontspant kom je meer in contact met de liefde in je hart. En dan daar te blijven op die plek, te verzachten en te verzachten...

De wilde natuur in Tanzania en je adem helpen je op je reis naar binnen en naar buiten. Laat Alina je meenemen in een safari met alles erop en eraan. Met behulp van inzicht, actieve- en stiltemeditaties, bio-energetica, bewegingsmeditaties, yoga, natuuroefeningen, muziek en meer ga je zien dat je spanning meestal je eigen hersenspinsel is. Dan mag die oude, vertrouwde spanning gaan en ben je dankbaar dat je jezelf deze unieke reis hebt gegeven.

Programma Ngorongoro/Serengeti Safari

Je safari zal starten met een gamedrive in olifantenpark Tarangire. Vandaar trekken we het Ngorongoro Krater Hoogland in en zijn we te gast bij onze Masaï vrienden in Nainokanoka. Vervolgens lopen we naar Bulati waar we kamperen aan de rand van een geïmplodeerd kraterlandschap. De volgende ochtend trekken we naar Empakai Krater, waar je via een bijzonder pad in kunt afdalen. Via Akesha campsite aan de rand van de Great Rift Valley eindigt de spectaculaire wandeltocht bij het beroemde Lake Natron waar we drie nachten blijven. Daarna gaan we drie dagen met een jeep Serengeti in waar je op zoek gaat naar de big five en meer.

Dan keren we terug naar Mto wa Mbu om bij te komen op een idyllische campsite onder de Acaciabomen. De volgende ochtend kun je shoppen op de Masaïmarkt of een leuke fietstocht maken in de omgeving voordat we terugkeren naar Arusha. In Arusha wacht je een comfortabel hotel met zwembad van waaruit je heerlijk kunt relaxen en/of Arusha verkennen.

De meditaties, yoga-en bewegingsoefeningen, ademwerk, en nog veel meer zijn door dit programma heen geweven; soms ’s ochtends voor we vertrekken, dan weer ’s avonds na het lopen, maar ook in de jeep of bij het eten. 

Programma Wandel Strand & Mindfulness Safari

Usambara Mountains steelt je hart. Dat begint al meteen als je de bergweg op kronkelt. Prachtige kleuren, bloemen, bomen en lieve mensen in kleurige kleding raken je ogen. Lieflijk is het eerste woord dat in je opkomt. Het Toscane van Tanzania maar dan met woestere delen en met uitzichten van grootse allure. Hier ga je een driedaagse wandeltocht maken van 6-7 uur per dag. Daarnaast krijg je een drumles en leer je pottenbakken bij een groep lokale vrouwen.

De bekroning van je prachtige wandeltocht komt als je Mambo World Viewpoint bereikt. Naast het spectaculaire uitzicht heb je zeer grote kans een adembenemende zonsondergang mee te maken.
In Tanga, één van de levendigste stadjes van Tanzania dat ligt aan de Indische oceaan kun je slenterend door het stadje op adem komen, bezoek je de Amboni grotten of ga je relaxen op het strand en neemt een frisse duik in de zee.
Saadani wildpark vormt een stijlvolle afsluiter.

Door het programma heen zijn diverse meditatietechnieken, bewegings- en natuuroefeningen geweven. Maar het lieflijke van Usambara, het extatische van Mambo World Viewpoint, het levendige en speelse van Tanga en het avontuurlijke van Saadani vragen vooral om extra aandacht voor je hart. Het doel is om een week rond te lopen zonder hoofd; in je hart te zijn, met anderen te praten vanuit je hart, te stralen uit je hart en je hart open te houden wat er ook gebeurt.

Begeleiding

Deze reis is ontstaan vanuit een goede doelen projecten voor de Masaï in Endonyowas Ngorongoro. De reis wordt geleid door Alina de Vilder en Msafiri Mosses. Alina is 27 jaar actief als therapeut, meditatie- en spiritueel leraar. In Hoorn heeft zij een eigen praktijk/centrum. Msafiri is een Masaï gids en chauffeur. Bovendien regelt hij alle praktische zaken in Tanzania.

Mindful betekent:

* aandachtig aanwezig zijn in het huidige moment
* accepteren wat zich voordoet in je en buiten je
* ruimte hebben voor je gedachten en emoties
* het leven vanuit een ontspannen houding tegemoet treden
* je vrij, levendig en open voelen
* vriendschap sluiten met de realiteit
* zien dat ontspanning komt uit je contact met het huidige moment

 

Accommodaties

Afrika en kamperen gaan hand in hand. Je gaat terug naar de natuur, voelt je weer deel van het geheel wanneer je ’s nachts in je tent naar de geluiden luistert van het oerwoud. De tenten zijn ruim voor twee personen, van goede kwaliteit en makkelijk op te zetten. Er zijn meestal douches en anders krijg je een emmer met warm water om je te wassen.

We hebben tijdens het kamperen onze eigen kok mee die heerlijke maaltijden weet te bereiden. Tussendoor of aan het eind van je safari slaap je ook in een comfortabel hotel, waar mogelijk met zwembad en een goed restaurant.

Groepsgrootte

De minimale groepsgrootte voor deze reis is 4, de maximale 10.

Prijs & Periode

DataRoutePrijsBeschikbaarheid
13-26 juli 2018Feel the heartbeat of Nature - Lake Victoria Tour€2750boek nu
30 juli - 12 augustus 2018The Voice of Silence safari - Ngorongoro Serengeti Safari€2750*GVboek nu
19-27 oktober 2018The Heart touches the Sky safari - Wandel Strand safari Tanzania€1575*GVboek nu

Bovenstaande prijzen zijn gebaseerd op gedeelde tweepersoonskamers/tenten.

*Gegarandeerd vertrek

Inclusief

 • alle entreegelden voor nationale parken en wandelkosten
 • alle kampeerkosten en hotels
 • alle maaltijden en drankjes tijdens het kamperen
 • alle transportkosten
 • EXTRA voor onze klanten: 3 maanden gratis Yogatv bij thuiskomst

Exclusief

 • vliegticket
 • visum voor Tanzania en/of Kenia
 • maaltijden en drank op momenten dat je “vrij” bent
 • fooien voor de gids, de kok en de Masaï
 • kosten van hotel en transport in Nairobi (goedkoper ticket) als je een dag eerder vliegt.
 • andere persoonlijke kosten zoals reis- en annuleringsverzekeringen
 • €15 boekingskosten 

Transport

Je kunt vliegen op Kilimanjaro (Tanzania) of Nairobi (Kenia). Een directe vlucht duurt 8 uur. Er zijn veel prijsverschillen. Nairobi is goedkoper maar je hebt dan wel extra kosten aan hotel, bus en extra visum. Maar ook dan ben je vaak goedkoper uit. Naar Kilimanjaro vlieg je tussen de € 700 en  € 900. Houd de aanbiedingen goed in de gaten. Tijdens de safari reizen we in landrover(s). 

Goedkope vliegtickets kun je vinden via www.worldticketcenter.nl. Als je wilt kan onze vliegticketpartner Bianca een vlucht voor je regelen. Je kunt haar mailen op: bianca.soolsma@travelcounsellors.nl. Zij is bereikbaar op telefoonnummer: 036-45352179.

Deze reis:

Prijzen vanaf: 1575 p.p.

Periode: juli, augustus, oktober

Boek deze reis

Ervaringen

van anderen:

‘Ik heb het heerlijk gehad in alle opzichten! Een kampeerplek tussen Masai dorpen, een boom en weids uitzicht. Bij het...’

‘Deze safari was een reis naar een ontzettend mooi land maar ook ontzettend mooi naar binnenin jezelf! Vanaf het eerste moment...’

lees meer
schrijf een review