+31 (0)6 5104 8870
info@happysoultravel.nl
print

Yoga & Meditatie in Zuid-Frankrijk

Ga mee op Oud & Nieuwjaar retraite (29 december 2018 - 05 januari 2019). Neem jij een frisse Nieuwjaarsduik op 1 januari?

De Nederlandse yogadocente Elleke van Kraalingen is met haar gezin naar het zuiden van Frankrijk vertrokken om haar droom te verwezenlijken: een eigen retraitecentrum in een landgoed aan de rand van de Pyreneeën. Het landgoed ligt pal aan een meer waar je de echte stilte kunt ervaren. Ze verwelkomt je graag samen met haar man Pieter voor verschillende weken met elk een ander thema. De Yoga & Meditatie Basis Retraites & de 10-daagse Intensive zijn retraite, opleiding en vakantie in één en vooral geschikt voor mensen die op zoek zijn naar verstilling en verdieping in hun yoga- en/of meditatiepractice. De Yoga, Natuur en Wandelweken en de Oud & Nieuw retraites bieden naast het yoga en meditatie programma meer vrije ruimte om zelf invulling te geven aan je yogavakantie.

Alle retreats worden gegeven in het Engels, maar uiteraard kan Elleke ook in het Nederlands extra uitleg geven.

Happy Soul Saskia bezocht deze locatie. Lees hier haar Happy Highlight - 'Purpose in life'.

 

Yoga & Meditatie in Zuid-Frankrijk 1Yoga & Meditatie in Zuid-Frankrijk 2Yoga & Meditatie in Zuid-Frankrijk 3Yoga & Meditatie in Zuid-Frankrijk 4Yoga & Meditatie in Zuid-Frankrijk 5Yoga & Meditatie in Zuid-Frankrijk 6Yoga & Meditatie in Zuid-Frankrijk 7Yoga & Meditatie in Zuid-Frankrijk 8Yoga & Meditatie in Zuid-Frankrijk 9Yoga & Meditatie in Zuid-Frankrijk 10Yoga & Meditatie in Zuid-Frankrijk 11Yoga & Meditatie in Zuid-Frankrijk 12Yoga & Meditatie in Zuid-Frankrijk 13Yoga & Meditatie in Zuid-Frankrijk 14Yoga & Meditatie in Zuid-Frankrijk 15Yoga & Meditatie in Zuid-Frankrijk 16Yoga & Meditatie in Zuid-Frankrijk 17Yoga & Meditatie in Zuid-Frankrijk 18Yoga & Meditatie in Zuid-Frankrijk 19Yoga & Meditatie in Zuid-Frankrijk 20Yoga & Meditatie in Zuid-Frankrijk 21

Accommodatie

Het landhuis is een vrij gelegen authentiek Frans Manoir. Het ligt vlakbij het schitterende meer Lac de Montbel en beschikt over een privé strand aan een stille baai. Het 5 ha. grote landgoed aan de voet van de Pyreneeën wordt aan een zijde begrenst door de rivier l'Hers. Op het terrein bevindt zich een natuurlijke bron en het land is omgeven is door rust en sereniteit van het Franse platteland. De kamers zijn allemaal anders en in klassieke Franse stijl ingericht. De meeste kamers hebben een eigen badkamer.

De Begeleiding

Elleke’s reis in yoga en meditatie begon als kind. In haar vroege tienerjaren is zij spontaan gaan mediteren. Dit leidde haar uiteindelijk op het pad van yoga.

Yoga en meditatie zijn voor haar een manier van leven geworden en een bron van innerlijke vrijheid en liefde. Hieruit is het verlangen ontstaan om anderen te begeleiden in het vinden van hun weg naar hun eigen bron van liefde, vreugde en innerlijke wijsheid. Meer dan 28 jaar geeft zij les in de klassieke vorm van Raja Yoga en Meditatie en sinds meer dan 15 jaar leidt zij docenten op. Naast haar andere professionele activiteiten als psycholoog, natuurgeneeskundig therapeut, life coach, auteur van verschillende boeken, (oa: Meditaties op de Yoga Sutra's van Patanjali en Meditatie & Imaginatie), is zij moeder van vier kinderen. Met liefde en passie geeft ze les in Yoga en meditatie, filosofie en praktijk en verdiept en realiseert zij de praktijk van Yoga in haar leven en werk.

Samen met haar man Pieter vertrok Elleke naar de Franse Pyreneeën om hier een centrum voor yoga, meditatie en healing te starten. Hier kunnen zij hun droom realiseren en hun levens- en werkervaring delen in een holistische wijze, te midden van de schoonheid en sereniteit van de natuur.

Naast de yoga- en meditatiesessies is het mogelijk om deze week individuele begeleiding te krijgen op je levenspad van zowel Elleke als Pieter.

Bekijk dit filmpje voor een mooie sfeerimpressie.

Yoga & Meditatie Basisretraites

Voor deze retraite in Frankrijk hoef je geen ervaring met yoga te hebben. Per dag zijn er twee blokken van 3 uur afwisselend gevuld met yoga, meditatie en filosofie. Daarnaast heb je voldoende tijd om een duik te nemen in het meer, te wandelen of een van de mooie oude dorpjes in de omgeving te verkennen. Met een schat aan kennis en inspiratie zul je weer terugkeren naar huis. De klassieke Raja yoga waarin Elleke les geeft, omvat meerdere vormen van Hatha yoga. Elleke zal je dan ook laten kennismaken met verschillende vormen, zoals dynamische flowseries en krachtige Iyengar houdingen in de ochtenden, tot en met verstilde en diep inwerkende 'yin-yoga' stijl in de avondsessies. 

Er zijn 2 verschillende Yoga & Meditatie Basis Retraites: "Een Reis door de Yama’s en Niyama’s” en "Een Reis door de Chakra's". Samen vormen zij een Raja Yoga Basis opleiding en geven persoonlijke verdieping in zowel yoga als meditatie en filosofie, die kan worden vervolgd in vijf verschillende 10-daagse Intensive Modules.

Een Reis door de Yama's en Niyama's

Een mooie, verdiepende Raja Yoga week voor zowel beginners als gevorderden. Elleke zal je op een hele toegankelijke manier kennis laten maken met de schat aan oude wijsheden uit de Yoga Sutra’s van Patanjali.

Een Reis door de Chakra's

Tijdens deze week ga je op innerlijk reis door je chakra’s en besteed daarbij aandacht aan hun kleur en symboliek, psychologie en fysieke aspecten. Iedere dag verkennen we met behulp van de asana’s een andere chakra en daarmee andere kwaliteiten in onszelf, die we in de meditatie en de filosofie nader belichten. Elleke laat je op een bijzondere manier kennis maken met de subtiele dimensies van mens- zijn en de ontwikkelingsmogelijkheden van ons bewustzijn.

Oud & Nieuw Meditatieretraite

Deze mooie retraite aan het einde van het jaar en het begin van het nieuwe jaar is open voor iedereen die een week temidden van de natuur wil verstillen en verdiepen met yoga, meditatie en reflectie.

De dagen beginnen in stilte en met een yogasessie, gevolgd door een meditatie, waarvan de inleiding wordt begeleid. Daarna is er ontbijt, gevolgd door twee kortere meditaties in stilte, afgewisseld met kleine pauzes. Hierin is ruimte voor ontspanning. Daarna is er ruimte om na te bespreken en er is aandacht voor een thema en/of meer uitleg en onderricht over meditatie. De middagen zijn vrij om te ontspannen, bij de open haard, of een mooie wandeling of een ander uitstapje te maken.

In de middagen bestaat tevens de mogelijkheid om individuele begeleiding te krijgen. Laat in de middag is er nog een lichte yoga sessie en 's avonds na het diner is er nog een meditatie. 

Oudejaarsavond zullen we vieren met een 5-gangendiner, een kampvuur (bij nat weer gaat de grote open haard aan), en voor wie wil, muziek en dans. Nieuwjaarsdag vieren we met een mooie wandeling.


NB: Alle activiteiten zijn vrijblijvend, deze week is bedoeld om te bezinnen en te genieten. Er bestaat daarin alle ruimte om samen, of juist meer op jezelf te zijn.

 

10-daagse Yoga & Meditatie Intensives

Een Yoga & Meditatie Intensive is een 10-daagse retraite voor gevorderden in yoga en meditatie, maar ook voor yogadocenten, die zich verder willen verdiepen in meditatie, in een integrale beoefening van yoga en/of in een bepaald thema uit de klassieke filosofie. Deze retraite is opgebouwd uit 18 dagdelen van gemiddeld 3 uur les, afgewisseld met vrije middagen en avonden voor rust, ontspanning en om te genieten van de natuur en de prachtige omgeving.

De 5 Intensive retraites vormen samen een internationaal erkende Raja Yoga Docenten Opleiding (IYF, EUYA, AFY). Deze opleiding bestaat in totaal uit 400 uur.

De Beide Basis retraites, die hier een voorbereiding op vormen zijn samen 100 uur. De gehele gecertificeerde training is 500 uur. Deelcertificaten per module zijn mogelijk: 10-daagse Intensive modules: 80 uur elk. Basis Retraite: 50 uur elk.

Yoga-, Natuur- & Wandelweek

De Yoga, Natuur en Wandelweek biedt naast een yoga programma van 2 yogasessies per dag, van één en anderhalf uur, de mogelijkheid om de prachtige omgeving te voet te verkennen (10-15 km). De natuur rondom het landgoed nodigt uit om te verstillen en geeft tegelijkertijd nieuwe energie. Koele bossen en kabbelende beekjes worden afgewisseld door prachtige vergezichten en rotsformaties. Tijdens de wandelingen bezoek je verschillende Katharen-plekken en na afloop kun je een duik nemen in het heerlijke koele meer dat op loopafstand van de locatie ligt. Er is één vrije dag in het programma opgenomen.

De yogalessen zijn afwisselend vitaliserend, krachtopbouwend en ook ontspannend.

Midzomer Meditatie Retraite

Rond midzomer bieden wij een Meditatie Retraite aan. Deze retraite is open voor iedereen die ervaring heeft met meditatie en een week te midden van de natuur wil verstillen en verdiepen.

Tijdens deze retraite begint de dag met een yogasessie, gevolgd door een meditatie, waarvan de inleiding wordt begeleid. Daarna is er ontbijt, gevolgd door twee kortere meditaties in stilte. Daarna is er ruimte om na te bespreken en er is aandacht voor een thema en/of meer uitleg en onderricht over meditatie. De ochtenden worden veelal in stilte doorgebracht, in zoverre, dat we zowel in de gemeenschappelijke ruimten, als ook rondom het huis stilte in acht nemen.

De middagen zijn vrij te besteden, je kunt heerlijk wandelen, relaxen op het landgoed en zwemmen in het meer. Ook bestaat de mogelijkheid om in de middag individuele begeleiding te krijgen (Personal Coaching, Privéles yoga en/of meditatie, Fysio- en manuele-, cranio-sacrale therapie en massage of Energy Healing).

s’ Avonds na het gezamenlijke diner volgt nog een verdiepende meditatie. Op enkele avonden worden (optioneel) ontspannen activiteiten georganiseerd.

De Keuken

De keuken is vegetarisch en zo veel mogelijk biologisch, omdat deze producten het beste passen bij de manier waarop er geleefd wordt op het landgoed; in harmonie met de aarde. Op het landgoed wordt nu een biologische groentetuin gerealiseerd, zodat in de toekomst alle gasten kan laten genieten van groenten en fruit van eigen bodem. 

Prijs en Periode

DataTweepersoonskamerEenpersoonskamerBeschikbaarheid
13-20 oktober 2018Yoga, Natuur en Wandelweeknvt€975VOL
29 december 2018 - 05 januari 2019Oud & Nieuwjaar Retraite€825€975check beschikbaarheid

Check de beschikbaarheid van Yoga & Meditatie in Zuid-Frankrijkterug naar overzicht

Alle gedeelde tweepersoonskamers hebben een eigen badkamer. Wil je graag een kamer alleen dan betaal je een eenpersoonstoeslag van €150 per week.

Let op: Eventuele kortingen gelden niet voor de eenpersoonskamertoeslag.

Van 1 mei tot 1 oktober is het mogelijk om te kamperen op het landgoed. Er zijn 3 kampeerplekken met sanitaire faciliteiten. De korting die je ontvangt is 25% op de hierboven genoemde kamerprijzen.

 

Groepsgrootte

De maximale groepsgrootte is 12.

Inclusief

 • 7 of 10 overnachtingen in een ruime 2-persoonskamer met een badkamer, gedeeld of ensuite
 • 3 heerlijke en goed verzorgde vegetarische maaltijden per dag + thee, koffie en tussendoortjes
 • een boek van Elleke
 • alle yoga/meditatie/filosofielessen (in het Engels)
 • EXTRA voor onze klanten: 3 maanden gratis Yogatv bij thuiskomst

Exclusief

 • reiskosten van en naar Frankrijk
 • reis- en annuleringsverzekering (wel verplicht)
 • €15 boekingskosten
 • transfer
 • extra coachingsessies
 • alcoholische dranken

Aankomst en vertrek

Aankomstdag: Vanaf 15:30 uur ben je welkom op het landgoed. Het programma begint op de dag van aankomst om 19:30 uur.

Vertrekdag: Na het ontbijt is de check-out. Het programma eindigt op de avond van dag 7.

Transport

Aankomst locatie op de dag van aankomst vanaf 15:30 uur.

Per vliegtuig: Per vliegtuig is het retreat centrum eenvoudig, betaalbaar en dagelijks te bereiken: Vanaf Amsterdam naar Toulouse (KLM - vanaf €100.-) of vanaf Eindhoven (Ryan Air) naar Carcasonne. Vanaf Toulouse is het ongeveer anderhalf uur rijden en vanaf Carcasonne ongeveer een uur. Ook kun je voor gunstige tarieven met Easy Jet vliegen naar Gerona of Barcelona en daar vandaan een auto huren of per trein verder te reizen. 

Vanaf Toulouse kun je ook met de trein naar Pamiers en vanaf daar met de taxi naar hier. De taxi kost €70 enkele reis. 

In overleg coördineren Elleke en Pieter taxivervoer van en naar hun locatie en ze bemiddelen tussen deelnemers die op het vliegveld een auto willen huren en/of willen meerijden. Neem graag altijd voorafgaand aan het boeken van je vlucht contact met ons op zodat we je kunnen informeren over de mogelijkheden.

Ryan Air vliegt niet beperkt van 1 nov t/m eind maart vanuit Nederland. Wel vanaf Brussel - BE (Charleroi) naar Carcasonne. Wij adviseren deze vlucht te reserveren zodat iedereen tegelijk aankomt in Carcasonne en er een gezamenlijke groepstransfer georganiseerd kan worden. 

Het is mogelijk om (goedkoop) een auto te huren op beide luchthavens. Met eigen auto vanaf Nederland is het, beetje afhankelijk waar je vandaan komt, ongeveer 15 uur rijden. Met de nachttrein naar Toulouse kan ook. Het voordeel van een (gedeelde) huurauto is dat je in de vrije middagen op eigen gelegenheid de schitterende omgeving kunt verkennen.

 

Klimaat

Gemiddeld genomen is het op het landgoed 5-10 graden warmer dan in Nederland. Daarnaast valt er veel minder regen en zijn er veel meer zonuren, de zon is hier veel krachtiger dan in Nederland. Hierdoor kun je eigenlijk het gehele jaar door 's middags lekker buiten zitten terwijl in het voor- en najaar en natuurlijk in de winter de nachten en ochtenden koud kunnen zijn. Dus: altijd warme kleding mee en veel laagjes die aan en uit kunnen!

 

Deze reis:

Prijzen vanaf: €825 p.p.

Periode: januari, februari, maart, april, mei, juni, juli, augustus, september, oktober, november, december

Boek deze reis

Ervaringen

van anderen:

‘Net terug en ik wil er eigenlijk alweer heen, als je zoals mij op zoek bent naar rust en ruimte in een omgeving waar woorden...’

‘Een geweldige ervaring! La Borde Blanque is een bijzondere plek met een fijne energie en prachtige mensen. De yoga, de...’

lees meer
schrijf een review