Yoga en Boeddhisme in Nepal

Reis door Nepal met gids Marion en geniet van haar yogalessen en de Nepalese cultuur van 29 april - 7 mei!

Nepal bezoeken en de Himalaya zien stond altijd hoog bovenaan ons verlanglijstje en toen kwam op de een dag de vrolijke yogadocente Marion binnenstappen bij ons kantoor en vertelde over haar reizen naar Nepal. We waren meteen gegrepen! Hoe mooi is het om met een Nederlandse gids die heel veel inside plekjes kent en ook nog eens hele fijne yogalessen geeft, door Nepal te reizen? Je zult merken dat haar enthousiasme onmiddellijk aanstekelijk is! De reis is ideaal voor iedereen die van yoga houdt of ermee kennis wil maken én die de sfeer, oudheid, natuur en cultuur van het prachtige Nepal – het dak van de wereld – wil ervaren. De omgeving en de activiteiten geven je ruimte voor inspiratie, innerlijke kracht, bezinning en nieuwe ervaringen.

Ben je op doorreis of wil je bijvoorbeeld na een trekking uitsluitend nog het klooster gevoel ervaren, ga dan mee op onze 4-daagse pelgrims-tocht.

"Nog steeds met Nepal in mijn hele hart aan het nagenieten dankzij de begeleiding van Marion. Zij laat je Nepal zien, yoga ervaren op fantastische plekken. Je voelt aan alles dat ze van Nepal en yoga houdt. Een aanrader!" - Marjon

Deze reis:

Prijzen vanaf: €1,195 p.p.

Periode:

Het programma ziet er als volgt uit:

Dag 1 Aankomst Kathmandu – Transfer naar Boudha – Shambaling Hotel.
Je wordt opgehaald van het vliegveld, de rit naar het hotel laat je gelijk al kennismaken met Nepal. Je rijdt door de kleurrijke chaos van de stad naar de Boeddhistische wijk Boudha, waar je de eerste 2 nachten verblijft. Het hotel heeft een rustige tuin en ligt naast een Tibetaans klooster. Je zit vlakbij de Stupa, de allergrootste van Azië waar devote monniken en boeddhisten van heinde en verre naartoe komen om hun rondes te lopen en aan de gebedswielen te draaien. Aan het begin van de middag is de opening van de reis en maken we kennis met elkaar. Daarna is de eerste yogales op het dak van het hotel om te landen in het nieuwe land. In de avond lopen we gezamenlijk naar de stupa en gaan we traditionele vegetarische dhal bhat eten.

Dag 2 Wandeling met gids door Boudha en Pashupatinath, namiddag yoga, overnachting in Shambaling hotel; ontbijt inbegrepen.
De dag start met een fijne meditatie. Na het ontbijt in de tuin van het hotel ga je op pad met een ervaren lokale gids. Eerst kijk je rond in de omgeving van Boudha en verteld de gids over de Stupa, Boeddhistische kunst en de geschiedenis van deze wijk. Daarna loop je we vanuit Boudha naar Pashupatinath, het belangrijkste Hindoe tempel complex van Nepal met tempeloffers, Saddhus en crematies aan de oever van de rivier. Na al deze indrukken heb je vrije tijd en kan je lunchen waar je zin in hebt. Aan het einde van de middag is er yoga om alle zintuigen te ontspannen en indrukken te verwerken. Na de les kan je de avondrituelen zien bij de stupa en zoek je een leuk plekje voor je avondmaaltijd op een van de vele dakterrassen bij de Stupa. Overnachting in Shambaling Hotel.

Dag 3 Na het ontbijt vertrek je naar Pharping of Dollu. Lunch-diner inbegrepen.
We starten de ochtend met meditatie. Na het ontbijt vertrekken we naar Pharping of Dollu waar we 2 nachten verblijven in het guesthouse van het Tibetaanse klooster (Pharping) of guesthouse Sorig Healing Centre (Dollu). Bij aankomst staat er een heerlijke lunch voor je klaar. Aan het einde van de middag geniet je van een yin yoga les buiten  of in de adembenemende yogashala met uitzicht op de sneeuwtoppen. Na het avondeten ga je in stilte uiteen (noble silence) tot de volgende ochtend aan het ontbijt.  We overnachten in Neydo Monastery of Sorig Healing Centre.

Dag 4 Neydo Monastery of Sorig Healing Centre. Ontbijt- lunch-diner inbegrepen
Na yoga en ontbijt in de ochtend is er alle ruimte om de omgeving te verkennen en een bezoek te brengen aan de vele Tibetaanse kloosters in het dorpje Dolly of Pharping, Nepalese chai te drinken bij een van de lokale winkeltjes of een wandeling te maken over de rijstvelden. Aan het einde van de middag kan je bij een van de kloosters een puja bijwonen.  Na het diner is er yoga nidra om in alle rust te kunnen slapen, we gaan in stilte uiteen. Overnachting Neydo Monastery of Sorig Healing Centre.

Dag 5 Vertrek naar de Koningssstad Patan of Bhaktapur. Overnachting-ontbijt inbegrepen.
Na de yoga en meditatie vertrek je na het ontbijt naar de koningsstad Patan of Bhaktapur. Een hele middag en avond tijd om heerlijk rond te slenteren over de koningspleinen, de kleurrijke kleine oude straatjes van de stad en je te verwonderen over alle kleuren en mensen die je ziet. Tijd ook om een ayurvedische massage te boeken, een “Tibetan singing bowl” workshop te volgen en naar het museum te gaan (Patan). We overnachten op een unieke plek in een prachtig comfortabel authentiek hotel/guesthouse bij Durbar Square.

Dag 6 Na het ontbijt vertrek je naar Namo Buddha Resort. Lunch-diner inbegrepen.
Na ontbijt in het ochtendzonnetje, reizen we door naar Namo Buddha. We maken dan een prachtige rit door de bergen. Bij aankomst staat er een heerlijke lunch voor je klaar. Je verblijft hier in een prachtig resort/boerderij met een grandioos uitzicht over de Himalaya. Het resort verbouwt zijn eigen biologische groenten en melkproducten, maakt zijn eigen honing, kaas en jam en bakt dagelijks vers brood. Er wordt heerlijk vegetarisch gekookt. Tegen het einde van de middag is er een yogales om weer te landen op een nieuwe plek. Overnachting Namo Buddha Resort.

Dag 7 Dagwandeling in de omgeving van Namo Buddha. Ontbijt-lunch-diner inbegrepen.
Niets mooier dan hier vroeg in de ochtend wakker te worden en de zonsopgang te zien met geweldige uitzichten op de Himalaya. Na een overnachting in gezellige huisjes gebouwd in lokale stijl, heb je voor het ontbijt yoga en ga je na het ontbijt met een lokale gids een prachtige ochtendwandeling maken door dorpjes en bossen in de omgeving. In de namiddag brengen we een bezoek aan de indrukwekkende Namo Buddha Monastery en wonen de puja’s van de monniken bij. Overnachting in Namo Buddha Resort.

Dag 8  Transfer naar Kathmandu Thamel. Ontbijt inbegrepen
We nemen afscheid van deze plek met een stiltewandeling. Na het ontbijt reizen we door naar Kathmandu, het hartje van Thamel. Hier kan je je laten onderdompelen in de vele winkeltjes, souvenirs aanschaffen, nog een massage nemen, naar Durbar Square gaan, je met een Riskha door de stad laten rondrijden, de rust opzoeken bij de Garden of Dreams of nog een bezoek brengen aan Swajambunath (monkey temple).

Dag 9 Na het ontbijt transfer naar luchthaven voor terugvlucht of verlenging. Ontbijt inbegrepen.
Na nog een ochtend te hebben genoten van Thamel met de vele leuke winkeltjes en kleine restaurantjes neem je afscheid van Nepal. Drie uur voor vertrek van je terugvlucht wordt je opgehaald.

Wil je je reis verlengen en langer blijven om bijvoorbeeld een trekking te maken dan is dat mogelijk. Stuur een mail naar info@happysoultravel.nl voor de mogelijkheden.

 

 

 

 

Programma 9 daagse reis (november)

Deze reis is nagenoeg hetzelfde maar in deze reis ga je vanuit Kathmandu naar Bandipur, een prachtig oud Newari stadje in de bergen. Van daaruit vertrekken we met jeeps de bergen in naar Astam, Eco Village Resort. Hier geniet je van yoga, meditatie, wandelingen, lokale activiteiten en de meest mooie zons op- en ondergangen met de Himalaya om je heen. Voor je teruggaat naar Kathmandu mogen we natuurlijk de stad Pokhara niet vergeten voor een overnachting en een boottochtje op het Pewa meer. De laatste 2 nachten van deze reis verblijf je in de wijk Boudha, waar je de sfeer proeft, ziet en voelt van Boeddhisme, we Boudha en Pschupatinath bezoeken met een lokale gids. Een hele mooie nieuwe reis met wat langere afstanden tussen de accommodaties omdat we de bergen ingaan.

De Begeleiding

Marion (1968) heeft een praktijk voor Yoga & Coaching en is gespecialiseerd in stress en burnout begeleiding. Binnen de yoga is ze opgeleid  in Power, Asthanga, Vinyasa, en Yin & Mindfulness Yoga en in Yogatherapie level 1 & 2.  Op haar 25ste is haar yogaproces begonnen, op zoek naar innerlijke rust en om balans te vinden en te houden in het leven.

Naast yoga is reizen een grote passie van Marion. Van 2012-2013 woonde zij een jaar met haar gezin in Patan (een van de drie koningssteden in de vallei Kathmandu), waar ze als yogadocent verbonden was aan Pranamaya Yoga. Ze gaf hier les, workshops en retreats op droomplekken zoals ze zelf zegt. Tijdens dat jaar ervoer ze hoe indrukwekkend en cultuurrijk alles was. “De bron van yoga was er altijd, op straat, iedere dag en voelbaar”.  Ze wilde dat meer mensen dit met eigen ogen konden zien en beleven. Aangemoedigd door anderen ontstond het idee een culturele yogareis te organiseren dan ook al snel. Met veel plezier neemt zij je nu mee naar Nepal, het land met de hoogste bergen van de wereld en geboorteland van Boeddha. 

De Yoga

Tijdens de Yogareis worden yoga aangeboden in de Yin - Yang stijl en wordt meditatie beoefend vanuit de Vipassana traditie. In de lessen is er vanuit de Iyengar yoga aandacht voor techniek en uitlijning, wordt kracht en flow beoefend vanuit de Vinyasa Yoga en is er ontspanning, mindfulness en diep stretchen vanuit de Yin.

Vanuit de adem word je begeleid en uitgenodigd om dieper in je lijf te komen, ruimte te maken van binnenuit, uit je hoofd te gaan en los te laten.  Voor sommige deelnemers kan dit tijdens de reis een eerste kennismaking zijn met yoga en meditatie en voor anderen is het een verdieping. Voor meegaande yogadocenten is het fijn om te ontvangen en inspiratie op te doen.  

Groepsgrootte

De minimale groepsgrootte voor deze reis is 5 en maximaal 14. 

Prijs en Periode

Een kamer delen met een andere uit de groep kan eventueel ook. Mocht je dit graag willen, geef dit dan graag aan.

*GV= Gegarandeerd vertrek

Belangrijk: Wanneer je ervoor gekozen hebt om een gedeelde tweepersoonskamer te boeken, dan doen wij ons uiterste best om een kamergenoot voor je te vinden. Mocht dit niet lukken, dan zijn wij genoodzaakt om de single toeslag (€175) door te berekenen kort voor aanvang van de reis. We nemen in dit geval uiteraard contact met je op.

Vaccinatie tegen covid-19 en booster is verplicht voor de reis, want dan geldt er geen quarantaine na aankomst in Kathmandu. Een Nepalees Visum is vooraf te verkrijgen bij het Nepalees Consulaat ambassade in Amsterdam (Herengracht- vrijdags open, check de website).

Check voor je vertrekt je zorg- en reisverzekering of er ook medische dekking is voor corona in landen met code oranje zoals Nepal. Bij OOM Verzekeringen kan je eventueel terecht met een ‘Tijdelijk in het buitenlandverzekering’ die medische dekking biedt voor corona gerelateerde kosten in uw vakantieland, welke kleur dit land ook heeft of krijgt vanuit het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Voor vertrek PCR test afnemen (inclusief Engelstalig reisdocument) die 72 uur geldig is.

Neem zelf een aantal covid sneltesten mee naar Nepal! Bij aankomst in Kathmandu (ook als je gevaccineerd bent), kan er gevraagd worden om op de luchthaven of in het hotel een sneltest te doen.

Voor vertrek naar huis (terugvlucht) moet je ook een PCR Test afnemen (maximaal 48 uur oud voor vertrek) óf een antigeentest van maximaal 24 uur oud voor vertrek (ca. € 18,-). Dit kan in het laatste hotel van de reis geregeld worden.

Kijk voor alle actuele adviezen op wijsopreis.nl.

Inclusief

 • 8 overnachtingen
 • maaltijden waar aangegeven in het programma
 • entreegeld waar nodig voor de tours
 • alle transfers
 • alle yoga- en meditatielessen van Marion
 • EXTRA voor onze klanten: 1 maand gratis Yogatv bij thuiskomst

Exclusief

 • retourvlucht naar Kathmandu
 • visum benodigd voor Nepal
 • maaltijden buiten het programma om
 • behandelingen of massages
 • yogamat (zelf meenemen)
 • reis- en annuleringsverzekering (wel verplicht)
 • boekingskosten €15
 • €5 p.p. verplichte bijdrage SGR*

*Dit is een bijdrage die SGR per 1 februari 2021 verplicht heeft ingesteld voor alle reizigers via aangesloten reisorganisaties

Transport

Vanuit Nederland kun je op meerdere manieren naar Kathmandu vliegen, bijvoorbeeld met Turkish Airlines of Etihad Airways. Een andere voordelige mogelijkheid is om een retourvlucht Delhi te boeken met bijvoorbeeld KLM of Lufthansa en de retourvlucht Delhi - Kathmandu met Jet Airways of India Air. Op www.worldticketcenter.nl kun je tickettarieven vergelijken.

Wil je zo groen mogelijk reizen? Boek dan je vluchten via www.flygrn.com. Zij compenseren de Co2 uitstoot van je vlucht direct met hun verschillende duurzame projecten.

Advies: Probeer op de dag van aankomst in de ochtend in Kathmandu aan te komen.

Als je wilt kan onze vliegticketpartner Bianca een vlucht voor je regelen, zij heeft goede contracten met o.a. Etihad Airways. Je kunt haar een mailtje sturen: bianca.soolsma@travelcounsellors.nl. Zij is te bereiken op telefoonnummer: 036-5352179.

Let op: Deze reis wordt gegarandeerd bij minimaal 5 deelnemers. Vraag dus even na of dit minimum bereikt is voordat je je ticket boekt.

Over duurzaamheid

Er wordt tijdens deze reizen veel in lokale restaurantjes gegeten. Leuk om Nepalees eten te proberen en je te laten onderdompelen in de cultuur. Ook worden de excursies gegeven door lokale gidsen, zij kunnen je veel vertellen over de cultuur en omgeving. 

Er worden veel UNESCO-plekken bezocht die adembenemend mooi zijn. Bij alle accommodaties kan je je fles water vullen, om te voorkomen dat er veel plastic wordt gebruikt.

Deze reis:

Prijzen vanaf: €1,195 p.p.

Periode:

Yoga en Boeddhisme in Nepal

Prijzen vanaf: €1,195 p.p.

Boek deze reis

Ervaringen van ons:

Al jaren was het een droom voor mij om naar Nepal te gaan. Maar hoe kom je op de bijzondere plekken om in kloosters tussen …lees meer

Ervaringen van anderen:

13 nov. 2019
Meegeweest met de Yoga en Boeddhisme in Nepal reis van 25 oktober - 2 november jl. Wat een geweldige reis is dit geweest. …lees meer
Gaby Knoester
08 mrt. 2019
Op mijn eerste Nepalreis maakte ik kennis met een levendig en tegelijk religieus/spiritueel Kathmandu. Op twee andere …lees meer
Jan

Deel met je vrienden:

Vergelijkbare reizen