Yoga en Boeddhisme in Nepal

Reis door Nepal met gids Marion en geniet van haar yogalessen en de Nepalese cultuur.

Nepal bezoeken en de Himalaya zien stond altijd hoog bovenaan ons verlanglijstje en toen kwam op de een dag de vrolijke yogadocente Marion binnenstappen bij ons kantoor en vertelde over haar reizen naar Nepal. We waren meteen gegrepen! Hoe mooi is het om met een Nederlandse gids die heel veel inside plekjes kent en ook nog eens hele fijne yogalessen geeft, door Nepal te reizen? Je zult merken dat haar enthousiasme onmiddellijk aanstekelijk is! De reis is ideaal voor iedereen die van yoga houdt of ermee kennis wil maken én die de sfeer, oudheid, natuur en cultuur van het prachtige Nepal – het dak van de wereld – wil ervaren. De omgeving en de activiteiten geven je ruimte voor inspiratie, innerlijke kracht, bezinning en nieuwe ervaringen.

Ben je op doorreis of wil je bijvoorbeeld na een trekking uitsluitend nog het klooster gevoel ervaren, neem dan contact met ons op.

"Nog steeds met Nepal in mijn hele hart aan het nagenieten dankzij de begeleiding van Marion. Zij laat je Nepal zien, yoga ervaren op fantastische plekken. Je voelt aan alles dat ze van Nepal en yoga houdt. Een aanrader!" - Marjon

Deze reis:

Prijzen vanaf: €1,335 p.p.

Periode:

Programma 9 daagse reis

Het programma ziet er als volgt uit:

Dag 1 
Aankomst Kathmandu. Transfer naar Boudha ‘little Tibet’’ – Hotel Lotus Gems, ontbijt inbegrepen.
Je wordt opgehaald van het vliegveld, de rit naar het hotel laat je gelijk al kennismaken met Nepal. Je rijdt door de kleurrijke chaos van de stad naar de Boeddhistische wijk Boudha, waar je de eerste 2 nachten verblijft in een heel fijn hotel met een prachtig dakterras en uitzicht.
Je zit vlakbij de Stupa, de allergrootste van Azië waar devote monniken en boeddhisten van heinde en verre naartoe komen om hun rondes te lopen en aan de gebedswielen te draaien. Om 13.30 is de opening van de reis en maken we kennis met elkaar. Daarna is de eerste yogales op het dak van het hotel. De eerste avond eten we gezamenlijk ergens traditionele Nepalese Dhal Bhat.

Dag 2 
Wandeling met gids naar Boudha en Pashupatinath, ochtendmeditatie, namiddag yoga overnachting in
hotel Lotus Gems; ontbijt inbegrepen.
We beginnen de dag met meditatie. Na het ontbijt ga je op pad met een ervaren lokale gids en kijken we rond in de omgeving van Boudha en verteld hij over de Stupa, Boeddhistische kunst en de geschiedenis van deze wijk. Daarna wandelen we door naar Pashupatinath, het belangrijkste Hindoe tempel complex van Nepal met tempeloffers, Saddhus en crematies aan de oever van de rivier. Na al deze indrukken is er vrije tijd en kan je ergens lunchen. In de namiddag is er yoga om alle zintuigen te ontspannen en indrukken te verwerken. Na de les kan je de avondrituelen zien bij de stupa en zoek je een leuk plekje voor je avondmaaltijd. Overnachting in Hotel Lotus Gems.

Dag 3 
Transfer naar Pharping, Neydo Monastery met lunch en diner
We starten deze dag met ochtendmeditatie in het zonnetje. Na het ontbijt reizen we door en gaan we Kathmandu verlaten voor Pharping. Hier verblijven we 2 nachten in het guesthouse van het Tibetaans klooster. Bij aankomst staat er een heerlijke lunch voor je klaar. Aan het einde van de middag geniet je van een yin yoga les in de adembenemende yogashala met uitzicht op de sneeuwtoppen. Na het avondeten en Yoga Nidra ga je in stilte uiteen (noble silence) tot de volgende ochtend aan het ontbijt. We overnachten in Neydo Monastery.

Dag 4 
Neydo Monastery ontbijt – lunch - diner
Vroeg opstaan voor de puja’s, de indrukwekkende ochtendgebeden met trommels, hoorns en toeters van de monniken. Daarna Qi Gong op het kloosterplein en yoga binnen in de shala. Na een gezond ontbijtje in de zon, is er in de ochtend alle ruimte om de omgeving te verkennen en een bezoek te brengen aan de vele Tibetaanse kloosters in het dorpje Dolly, Nepalese chai te drinken bij een van de lokale winkeltjes of een wandeling te maken over de rijstvelden. Aan het einde van de middag kan je weer de puja bijwonen in het klooster. Na het diner is er een avondmeditatie om in alle rust te kunnen slapen, we gaan weer in stilte uiteen. Overnachting Neydo Monastery.

Dag 5
Vertrek naar de Koningsstad Bhaktapur. Overnachting-ontbijt inbegrepen.
We starten de dag met yoga en meditatie. Na het ontbijt reizen we door naar de indrukwekkende koningsstad Bhaktapur. Een hele middag en avond heb je alle tijd om heerlijk rond te slenteren over de koningspleinen, de kleine oude straatjes van de stad en je te verwonderen over alle kleuren en mensen die je ziet. In Bhaktapur voelt het alsof je teruggaat in de geschiedenis. In de avond zoek je een fijn plekje voor je diner of geniet je van een lekkere Nepalese maaltijd in de tuin van het guesthouse..
We overnachten op een unieke plek in een prachtig comfortabel authentiek hotel bij Durbar Square.

Dag 6
Transfer naar Namo Buddha lunch en diner
Na een lekker ontbijt op het terras en nog wat rond gewandeld te hebben, reizen we aan het einde van de ochtend door naar Namo Buddha. Een mooie rit door de bergen met weidse uitzichten en sneeuwtoppen als we geluk hebben. Je verblijft hier in een prachtig resort/boerderij met een grandioos uitzicht over de Himalaya en kan hier heerlijk ontspannen.
Het resort verbouwt zijn eigen biologische groenten en melkproducten, maakt zijn eigen honing, kaas en jam en bakt dagelijks vers brood. Er wordt heerlijk vegetarisch gekookt. In de namiddag is er yoga. Overnachting Namo Buddha Resort.

Dag 7
Namo Buddha met ontbijt, lunch en diner
Niets mooier dan hier vroeg in de ochtend wakker te worden en de zonsopgang te zien met geweldige uitzichten op de Himalaya. Na een overnachting in gezellige huisjes gebouwd in lokale stijl, heb je voor het ontbijt yoga en meditatie en ga je daarna met een lokale gids een prachtige ochtendwandeling maken door dorpjes en bossen in de omgeving. Na de lunch rust je even lekker uit en dan vervolgt de middagwandeling naar het prachtige Namo Buddha klooster. Bij terugkomst maken we een kampvuurtje en wacht er een smakelijke gezonde maaltijd op ons.

Dag 8 
Kathmandu Guesthouse. Ontbijt inbegrepen.
In de ochtend sluiten we af met een stiltewandeling om de omgeving nog even helemaal op te nemen. Na het ontbijt reizen we door naar Kathmandu, het hartje van Thamel. Hier kan je je laten onderdompelen in de vele winkeltjes, nog een massage nemen, naar Durbar Square gaan, je met een Riskha door de stad laten rondrijden of de rust opzoeken bij de Garden of Dreams.

Dag 9 
Na het ontbijt transfer naar luchthaven voor terugvlucht of verlenging. Ontbijt inbegrepen.
Na nog een ochtend te hebben genoten van Thamel met de vele leuke winkeltjes en kleine restaurantjes neem je afscheid van Nepal. Drie uur voor vertrek van je terugvlucht wordt je opgehaald.

Wil je je reis verlengen en langer blijven om bijvoorbeeld een trekking te maken dan is dat mogelijk. Stuur een mail naar info@happysoultravel.nl voor de mogelijkheden.

Programma 9 daagse reis (november)


Deze reis gaat naar de Pokhara Valley. Vanuit Kathmandu gaan we op weg naar Bandipur, een prachtig oud Newari stadje in de bergen voor 1 overnachting. De volgende ochtend vertrekken we verder met jeeps de bergen in naar Astam, Eco Village Resort waar we 3 nachten verblijven.  Hier geniet je van yoga, meditatie, ademwerk, wandelingen, lokale activiteiten en de meest mooie zons op- en ondergangen met de Himalaya om je heen. Voor we teruggaan naar Kathmandu mogen we Pokhara  (de stad van de bergen) niet vergeten voor een nachtje en een boottochtje op het Pewa meer. Voor de laatste 2 nachten reis je terug naar Kathmandu naar Boudha, waar je de sfeer proeft, ziet en voelt van Boeddhisme,  Hier bezoek je met een lokale gids de Stupa en Paschupatinath. 
Een hele mooie reis met langere afstanden tussen de accommodaties omdat we de bergen ingaan.

Het programma ziet er als volgt uit:

Dag 1 Aankomst Kathmandu – Transfer naar Boudha – Shambaling Hotel.
Je wordt opgehaald van het vliegveld, de rit naar het hotel laat je gelijk al kennismaken met Nepal. Je rijdt door de kleurrijke chaos van de stad naar de Boeddhistische wijk Boudha, waar je de eerste 2 nachten verblijft. Het hotel heeft een rustige tuin en ligt naast een Tibetaans klooster. Je zit vlakbij de Stupa, de allergrootste van Azië waar devote monniken en boeddhisten van heinde en verre naartoe komen om hun rondes te lopen en aan de gebedswielen te draaien. Aan het begin van de middag is de opening van de reis en maken we kennis met elkaar. Daarna is de eerste yogales op het dak van het hotel om te landen in het nieuwe land. In de avond lopen we gezamenlijk naar de stupa en gaan we traditionele vegetarische dhal bhat eten.

Dag 2 Ochtendmeditatie, wandeling met gids naar Boudha en Pashupatinath, namiddag yoga, overnachting in Shambaling hotel; ontbijt inbegrepen. We beginnen de dag met meditatie op het dakterras van het hotel. Na het ontbijt in de tuin ga je op pad met een ervaren lokale gids en kijken we rond in de omgeving van Boudha en verteld hij over de Stupa. Boeddhistische kunst en de geschiedenis van deze wijk. Daarna wandelen we door naar Pashupatinath, het belangrijkste Hindoe tempelcomplex van Nepal met tempeloffers, Saddhus en crematies aan de oever van de rivier. Na al deze indrukken is er vrije tijd en kan je ergens lunchen. In de namiddag is er yoga om alle zintuigen te ontspannen en indrukken te verwerken. Na de les kan je de avondrituelen zien bij de Stupa en zoek je een leuk plekje voor je avondmaaltijd. Overnachting in Shambaling Hotel.

Dag 3 Vertrek naar Neydo Monastey lunch en diner inbegrepen. We starten de ochtend met meditatie op het dak van het hotel. Na het ontbijt vertrekken we naar het boeddhistische dorpje Pharping. We verblijven 3 nachten in het fijne Guesthouse van het Tibetaans klooster. Een plek voor rust en bezinning.
Bij aankomst staat er een heerlijke lunch voor je klaar. Aan het einde van de middag geniet je van een yin yoga les en meditatie. Na het avondeten sluiten we de dag af met meditatie en ga je in stilte uiteen (noble silence) tot de volgende ochtend aan het ontbijt. We overnachten in Neydo Monastery.

Dag 4 Yoga - Boeddhisme & Wandeling – Neydo Monastery ontbijt, lunch en diner inbegrepen. In de vroege ochtend kan je de puja’s gebeden van de monniken bij horen. Mantra’s, trommels en toeters ga je dan door je hele lichaam voelen. Daarna bij het opkomen van de zon een loopmeditatie op het kloosterplein gevolgd door een yogales binnen in de shala van het klooster.
Na het ontbijt maken we een mooie wandeling met een monnik in de omgeving over de rijstvelden. In de middag kan je ‘ vertragen’, eventueel in het dorpje Dollu bij het Sorig Healing Centre een fijne traditionele Kum Nye massages reserveren of genieten van de kunst van het niets doen.
Om 16.00 kan je weer de middaggebeden (puja’s) van de monniken bijwonen met daarna een dhamma talk van Joost. Na het diner is er een avondmeditatie met noble silence tot aan het ontbijt.

Dag 5 De ochtend start met yoga en meditatie en een heerlijk ontbijtje in het zonnetje. Deze dag is vrij in te vullen, bezinning, rust en tijd voor jezelf met een wandeling, massage, lummelen, lezen en ergens een leuk plekje uitzoeken voor je lunch. Aan het einde van de middag komen we weer samen voor een meditatie. Na het diner is er yoga nidra. In stilte gaan we uiteen tot aan het ontbijt de volgende ochtend.

Dag 6 transfer naar Bhaktapur met ontbijt. Na de laatste yoga en meditatie op deze prachtige plek, vertrekken we na het ontbijt naar Bhaktapur, een van de drie koningssteden van Nepal.
Bhaktapur heeft een prachtig Durbar Square met vele oude tempels, straatjes en steegjes. Je waant je terug in een andere tijd. Geniet van een vrije middag, lunch en diner. Mocht je met een lokale gids een fijne wandeling willen maken door historisch Bhaktapur dan regelen wij dat graag voor je

Dag 7 Namo Buddha lunch – diner. Na het ontbijt en nog wat lekker rondgewandeld te hebben gedoold door de oude straatjes, je koffietje ergens nog in het zonnetje, reizen we door naar Namo Buddha, een prachtige rit door de bergen. Je verblijft hier in je eigen huisje in een prachtig eco-resort/boerderij met een grandioos uitzicht over de Himalaya. Het resort verbouwt zijn eigen biologische groenten en melkproducten, maakt zijn eigen honing, kaas en jam en bakt dagelijks vers brood. Er wordt heerlijk vegetarisch gekookt. In de namiddag beoefenen we yoga en meditatie. Overnachting Namo Buddha Resort.

Dag 8  Wandeling met gids in de omgeving van Namo Buddha Monastery. Inclusief ontbijt, lunch en diner.
Niets mooier dan hier vroeg in de ochtend wakker te worden en de zonsopgang te zien met geweldige uitzichten op de Himalaya. Na een overnachting in gezellige huisjes gebouwd in lokale stijl, heb je voor het ontbijt je laatste yoga en meditatie. Na het ontbijt ga je met een lokale gids een prachtige wandeling maken door dorpjes en bossen in de omgeving. Na de lunch maak je aan het einde van de middag nog een mooie wandeling naar het prachtige Namo Buddha Monastery waar we de puja’s bijwonen en Tibetaanse gebedsvlaggetjes gaan ophangen. Overnachting in Namo Buddha Resort.

Dag 9 Van Namo Buddha Resort naar Kathmandu Thamel. Ontbijt inbegrepen, vrije middag en avond.
Ter afsluiting van de week maken we een mooie ochtendwandeling in de stilte voor het ontbijt.
Daarna reizen we door naar Kathmandu, het hartje van Thamel. Hier kan je je laten onderdompelen in de vele winkeltjes, nog een massage nemen, naar Durbar Square gaan, je met een Riskha door de stad laten rondrijden of de rust opzoeken bij de Garden of Dreams.

Dag 10 Na het ontbijt transfer naar luchthaven voor terugvlucht of verlenging. Ontbijt inbegrepen.
Na nog een zondagochtend te hebben genoten van Thamel met de vele leuke winkeltjes en kleine restaurantjes neem je afscheid van Nepal. Drie uur voor vertrek van je terugvlucht wordt je opgehaald. Wil je graag je reis verlengen en langer blijven, laat het weten. We geven je graag info over mogelijkheden voor bijvoorbeeld een trekking, homestay, een bezoek aan Chitwan en Pokhara.

Wil je je reis verlengen en langer blijven om bijvoorbeeld een trekking te maken dan is dat mogelijk. Stuur een mail naar info@happysoultravel.nl voor de mogelijkheden.

De Begeleiding

Marion (1968) heeft een praktijk voor Yoga & Coaching en is gespecialiseerd in stress en burnout begeleiding. Binnen de yoga is ze opgeleid  in Power, Asthanga, Vinyasa, en Yin & Mindfulness Yoga en in Yogatherapie level 1 & 2.  Op haar 25ste is haar yogaproces begonnen, op zoek naar innerlijke rust en om balans te vinden en te houden in het leven.

Naast yoga is reizen een grote passie van Marion. Van 2012-2013 woonde zij een jaar met haar gezin in Patan (een van de drie koningssteden in de vallei Kathmandu), waar ze als yogadocent verbonden was aan Pranamaya Yoga. Ze gaf hier les, workshops en retreats op droomplekken zoals ze zelf zegt. Tijdens dat jaar ervoer ze hoe indrukwekkend en cultuurrijk alles was. “De bron van yoga was er altijd, op straat, iedere dag en voelbaar”.  Ze wilde dat meer mensen dit met eigen ogen konden zien en beleven. Aangemoedigd door anderen ontstond het idee een culturele yogareis te organiseren dan ook al snel. Met veel plezier neemt zij je nu mee naar Nepal, het land met de hoogste bergen van de wereld en geboorteland van Boeddha. 

De Yoga

Tijdens de Yogareis worden yoga aangeboden in de Yin - Yang stijl en wordt meditatie beoefend vanuit de Vipassana traditie. In de lessen is er vanuit de Iyengar yoga aandacht voor techniek en uitlijning, wordt kracht en flow beoefend vanuit de Vinyasa Yoga en is er ontspanning, mindfulness en diep stretchen vanuit de Yin.

Vanuit de adem word je begeleid en uitgenodigd om dieper in je lijf te komen, ruimte te maken van binnenuit, uit je hoofd te gaan en los te laten.  Voor sommige deelnemers kan dit tijdens de reis een eerste kennismaking zijn met yoga en meditatie en voor anderen is het een verdieping. Voor meegaande yogadocenten is het fijn om te ontvangen en inspiratie op te doen.  

Groepsgrootte

De minimale groepsgrootte voor deze reis is 5 en maximaal 14. 

Prijs en Periode

Een kamer delen met een andere uit de groep kan eventueel ook. Mocht je dit graag willen, geef dit dan graag aan.

Voor vertrek ontvangen deelnemers altijd nog een uitgebreid dagprogramma. 

*GV= Gegarandeerd vertrek 

Belangrijk: Wanneer je ervoor gekozen hebt om een gedeelde tweepersoonskamer te boeken, dan doen wij ons uiterste best om een kamergenoot voor je te vinden. Mocht dit niet lukken, dan zijn wij genoodzaakt om de single toeslag (€175) door te berekenen kort voor aanvang van de reis. We nemen in dit geval uiteraard contact met je op.

Neem zelf een aantal covid sneltesten mee naar Nepal. Bij aankomst in Kathmandu (ook als je gevaccineerd bent), kan er gevraagd worden om op de luchthaven of in het hotel een sneltest te doen. Kijk voor alle verder actuele adviezen op wijsopreis.nl.

Inclusief

 • aantal overnachtingen
 • maaltijden waar aangegeven in het programma
 • entreegeld waar nodig voor de tours
 • alle transfers
 • alle yoga- en meditatielessen van Marion
 • EXTRA voor onze klanten: 2 maanden gratis abonnement op Delight Online bij thuiskomst

Exclusief

 • retourvlucht naar Kathmandu
 • visum benodigd voor Nepal
 • maaltijden buiten het programma om
 • behandelingen of massages
 • yogamat (zelf meenemen)
 • reis- en annuleringsverzekering (wel verplicht)
 • boekingskosten €15
 • €5 p.p. verplichte bijdrage SGR*

*Dit is een bijdrage die SGR per 1 februari 2021 verplicht heeft ingesteld voor alle reizigers via aangesloten reisorganisaties

Transport

Vanuit Nederland kun je op meerdere manieren naar Kathmandu vliegen, bijvoorbeeld met Turkish Airlines of Etihad Airways. Een andere voordelige mogelijkheid is om een retourvlucht Delhi te boeken met bijvoorbeeld KLM of Lufthansa en de retourvlucht Delhi - Kathmandu met Jet Airways of India Air. Op www.worldticketcenter.nl kun je tickettarieven vergelijken.

Wil je zo groen mogelijk reizen? Boek dan je vluchten via www.flygrn.com. Zij compenseren de Co2 uitstoot van je vlucht direct met hun verschillende duurzame projecten.

Advies: Probeer op de dag van aankomst in de ochtend in Kathmandu aan te komen.

Als je wilt kan onze vliegticketpartner Bianca een vlucht voor je regelen, zij heeft goede contracten met o.a. Etihad Airways. Je kunt haar een mailtje sturen: bianca.soolsma@travelcounsellors.nl. Zij is te bereiken op telefoonnummer: 036-5352179.

Let op: Deze reis wordt gegarandeerd bij minimaal 5 deelnemers. Vraag dus even na of dit minimum bereikt is voordat je je ticket boekt.

Over duurzaamheid

Er wordt tijdens deze reizen veel in lokale restaurantjes gegeten. Leuk om Nepalees eten te proberen en je te laten onderdompelen in de cultuur. Ook worden de excursies gegeven door lokale gidsen, zij kunnen je veel vertellen over de cultuur en omgeving. 

Er worden veel UNESCO-plekken bezocht die adembenemend mooi zijn. Bij alle accommodaties kan je je fles water vullen, om te voorkomen dat er veel plastic wordt gebruikt.

Deze reis:

Prijzen vanaf: €1,335 p.p.

Periode:

Yoga en Boeddhisme in Nepal

Prijzen vanaf: €1,335 p.p.

Boek deze reis

Ervaringen van ons:

Al jaren was het een droom voor mij om naar Nepal te gaan. Maar hoe kom je op de bijzondere plekken om in kloosters tussen …lees meer

Ervaringen van anderen:

17 mrt. 2023
Ik wil Marion nogmaals bedanken voor de prachtige reis door Nepal, de inspirerende yogalessen en goede zorgen. Wat was het …lees meer
Ilona
29 nov. 2022
Ik vond het een fantastische ervaring. Het is een reis met veel avontuur maar ook veel rust en relax momenten. Nepal is een …lees meer
Erwin

Deel met je vrienden:

Vergelijkbare reizen