+31 (0)6 5104 8870
info@happysoultravel.nl
print

Boutique Ayurveda, Detox & Spa in Sri Lanka

Ontvang 10% korting voor een verblijf t/m oktober 2019!

Toen ik dit Ayurvedische boutique hotel ontdekte maakte mijn hart een sprongetje. Sri Lanka barst van de Ayurvedische klinieken, maar nergens vond ik nog een kleinschalig boutique hotel waar Europees design en lokale kennis van de Ayurveda hand in hand gaan. Een plek waar je zowel een Ayurvedische kuur kunt ondergaan, als kunt relaxen met een cocktail in je hand met fenomenaal uitzicht op zee. Waar je zowel fantastische yogalessen op het dakterras kunt volgen, als mee kunt doen aan sportieve activiteiten als een powerwalk langs het strand, hardlopen of fietsen door de rijstvelden. Waar je een korte Ayurvedische kennismakingskuur kunt doen van een dag of drie of een serieuze Panchakarmakuur van 10-14 dagen. Maar ook “normale” gasten zijn welkom, dus ook ideaal om met je partner of gezin heen te gaan die misschien niet willen kuren.

Boutique Ayurveda, Detox & Spa in Sri Lanka 1Boutique Ayurveda, Detox & Spa in Sri Lanka 2Boutique Ayurveda, Detox & Spa in Sri Lanka 3Boutique Ayurveda, Detox & Spa in Sri Lanka 4Boutique Ayurveda, Detox & Spa in Sri Lanka 5Boutique Ayurveda, Detox & Spa in Sri Lanka 6Boutique Ayurveda, Detox & Spa in Sri Lanka 7Boutique Ayurveda, Detox & Spa in Sri Lanka 8Boutique Ayurveda, Detox & Spa in Sri Lanka 9Boutique Ayurveda, Detox & Spa in Sri Lanka 10Boutique Ayurveda, Detox & Spa in Sri Lanka 11Boutique Ayurveda, Detox & Spa in Sri Lanka 12Boutique Ayurveda, Detox & Spa in Sri Lanka 13Boutique Ayurveda, Detox & Spa in Sri Lanka 14Boutique Ayurveda, Detox & Spa in Sri Lanka 15Boutique Ayurveda, Detox & Spa in Sri Lanka 16Boutique Ayurveda, Detox & Spa in Sri Lanka 17Boutique Ayurveda, Detox & Spa in Sri Lanka 18Boutique Ayurveda, Detox & Spa in Sri Lanka 19Boutique Ayurveda, Detox & Spa in Sri Lanka 20Boutique Ayurveda, Detox & Spa in Sri Lanka 21Boutique Ayurveda, Detox & Spa in Sri Lanka 22Boutique Ayurveda, Detox & Spa in Sri Lanka 23Boutique Ayurveda, Detox & Spa in Sri Lanka 24Boutique Ayurveda, Detox & Spa in Sri Lanka 25Boutique Ayurveda, Detox & Spa in Sri Lanka 26

Accommodatie

Dit hotel ligt in het zuiden van Sri Lanka, zo’n anderhalf uur ten oosten van Galle en circa 3 uur rijden vanaf Colombo. Hier zijn de stranden van Sri Lanka nog ongerept en “picture-perfect” met loom overhangende palmbomen en een turquoise zee. Het terrein ligt direct aan zee. Er zijn verschillende kamers, suites en villa’s, in totaal 22, verspreid over 3 verschillende huizen op het terrein en sommigen met zeezicht. Alles is met heel veel kleur en vrolijkheid ingericht. Er is ook een heerlijk langgerekt zwembad en een tennisbaan. Het hotel wordt gerund door een enthousiast jong stel uit Oostenrijk.

Houd er rekening mee dat er hier dus niet door alle gasten gekuurd wordt. Iedereen is welkom. Maar dat maakt het ook juist leuk en afwisselend, en ideaal ook als je met je partner of gezin wilt komen en niet iedereen hetzelfde programma wil volgen.

Het resort is opgebouwd tegen een heuvel en er zijn overal heerlijke zitjes en ligstoelen. Beneden aan het strand is er een eigen ‘beachclub’ met bedjes. Vanwege de natuurlijk ligging aan een rots is dit strand vanzelf een soort privé-strand geworden. Er zijn twee restaurants, één voor het ontbijt en diner met heerlijk uitzicht op de eeuwig aanrollende oceaan en voor de lunch is er een speciaal Ayurvedisch restaurant in de tuin. Het ontbijt en de lunch zijn een buffet en het diner een 4-gangen diner. Er staat aangegeven op de kaart welk eten bij jouw persoonlijke constitutie past (zie kuren).

Kuurprogramma's

Je kunt kiezen uit drie verschillende kuren: voor een laagdrempelige kuur van een aantal dagen met zo’n 4 behandelingen per dag, een speciale Panchakarmakuur (minimum 10 dagen) of een intensieve detoxkuur. Ze staan elk hieronder beschreven. Elke kuur begint met een intake met de arts. Hij of zij bepaalt jouw persoonlijke constitutie en op basis daarvan krijg je advies over voeding en levensstijl. Vaak blijkt dat een van je “dosha’s” (de balans van de elementen in je lichaam: Vata, Kapha of Pitta) uit balans is en het doel is deze weer in balans te krijgen. Hier worden de behandelingen op afgestemd.

Ayurveda Pure

Dit programma is geschikt voor iedereen die op een laagdrempelige manier wil ervaren wat Ayurveda met je kan doen. Elke dag krijg je rond de 3-4 behandelingen die kunnen bestaan uit allerlei soorten massages, stoombaden, shirodara (olie op je voorhoofd), kruidenbaden, massage met kruidenstempels, etc. Ook schrijft de arts je medicijnen voor o.b.v. kruiden die elke dag voor je klaar staan. De rest van de dag kun je lekker ontspannen bij het zwembad, een strandwandeling maken, yogalessen of meedoen aan een van de activiteiten en lezingen die worden gegeven. Je kunt op de kaart kiezen uit een speciaal Ayurvedisch menu of wat meer Westers georiënteerd.

Panchakarma Special Kuur

De Panchakarmakuur is de meest intensieve Ayurvedische kuur van minimaal (!) 10 dagen en is geschikt voor iedereen die echt diep in de Ayurveda wil duiken. We adviseren echter een verblijf van minstens 12-14 dagen voor een gewenst resultaat. Het kan zijn dat je vanwege fysieke klachten hieraan mee wilt doen, maar het is ook zeer geschikt met mensen die te maken hebben met veel stress in hun leven. Aan het begin van de kuur bepaalt de arts aan de hand van jouw persoonlijke constitutie welke behandelingen het beste bij je passen en de bijbehorende voeding en supplementen. Elke dag heb je maar liefst 6 behandelingen en word je geacht het heel rustig aan te doen. Ook wordt aangeraden veel aan yoga & meditatie te doen om het proces ook op spiritueel niveau te ondersteunen. 

Intensieve Detoxkuur

De intensieve Ayurvedische detoxkuur is een detox van 7 dagen (eventueel te verlengen tot 10 dagen). Deze kuur is erop gericht jouw lichaam weer in haar natuurlijke balans te brengen en eventueel overtollig gewicht te verliezen. Je hebt elke dag 3-4 behandelingen in de spa die allen erop gericht zijn overtollige afvalstoffen uit je lichaam te verwijderen en een nieuwe balans te bewerkstelligen. Denk aan massages, scrubs, pakkingen, stoombaden, facials, darm-reinigende oliën, etc. Ook krijg je speciale (kruiden)preparaten en medicijnen om je in dit proces te ondersteunen. Elke dag staat er een heerlijk detoxmenu voor je klaar. Met de personal trainer ga je ook fysiek aan de slag, afgestemd op jouw wensen (bootcamp op het strand, wandelen, fietsen, etc).  Na een week voel je je oprecht lichter en vitaler. 

Activiteiten

Je kunt hier naast je Ayurvedische kuur meedoen aan verschillende activiteiten. Zo is er een personal trainer aanwezig die dagelijks iets organiseert als een powerwalk langs de zee, hardlopen door de rijstvelden, beachvolleybal, cricket of een fietstocht maken. Een keer per week geeft hij een lezing over gezonde voeding. Ook is er een tennisbaan en een heerlijke “lap-pool” om lange baantjes te zwemmen. Ook kun je meegaan naar een lokale tempel om te mediteren en komt er een meditatieleraar van het eiland (oud mannetje die je simpel uitlegt hoe te mediteren). Dan zijn er ook nog diverse excursies bij te boeken tegen betaling, zoals een boottrip om walvissen en dolfijnen te spotten (dec-april), naar een nationaal park met olifanten, zeilen, een tocht over een meer met heel veel bijzondere vogelsoorten, een bezoek aan Galle, een theeplantage of surfen. Alles is mogelijk.

Prijs en Periode

Aantal nachtenPrijsBeschikbaarheid
7 nachtenAyurveda Pure Laagseizoen Garden View€1470check beschikbaarheid
7 nachtenAyurveda Pure Laagseizoen Ocean View€1610check beschikbaarheid
7 nachtenAyurveda Pure Hoogseizoen Garden View€1610check beschikbaarheid
7 nachtenAyurveda Pure Hoogseizoen Ocean View€1750check beschikbaarheid
10 nachtenPanchakarma LaagseizoenGarden View€2200check beschikbaarheid
10 nachtenPanchakarma LaagseizoenOcean View€2350check beschikbaarheid
10 nachtenPanchakarma HoogseizoenGarden View€2500check beschikbaarheid
10 nachtenPanchakarma HoogseizoenOcean View€2650check beschikbaarheid
7 nachtenIntensieve Detox LaagseizoenGarden View€1610check beschikbaarheid
7 nachtenIntensieve Detox LaagseizoenOcean View€1715check beschikbaarheid
7 nachtenIntensieve Detox HoogseizoenGarden View€1820check beschikbaarheid
7 nachtenIntensieve Detox HoogseizoenOcean View€1925check beschikbaarheid

Check de beschikbaarheid van Boutique Ayurveda, Detox & Spa in Sri Lankaterug naar overzicht

Bovenstaande prijzen zijn de prijzen p.p. op basis van een eenpersoonsbezetting. Als je samen een kamer deelt wordt de prijs p.p. lager. Vraag ons naar deze prijs op maat. Je kunt alleen een kamer delen als je zelf met een bekende komt.

De prijzen zijn op basis van twee kamertypen, de kamer met tuinzicht of met zeezicht, maar vraag ons ook gerust naar de kamers met (mini) eigen zwembad, suites en (familie)villa’s.

 • Laagseizoen = 1 mei tot 31 oktober 2019
 • Hoogseizoen = 1 november 2019 tot 30 april 2020

 

 

Inclusief bij Ayurveda Pure

 • 7 overnachtingen
 • alle maaltijden (3 x per dag)
 • middag theebuffet met vers fruit en cake
 • consultaties met de Ayurvedische arts
 • circa 4 behandelingen per dag
 • Ayurvedische medicijnen
 • dagelijkse yogales (ochtend 6.30 am - op zondag in de middag)
 • dagelijkse meditatie sessie (middag)
 • tempelmeditatie (op zaterdag)
 • EXTRA voor onze klanten: 1 maand gratis Yogatv bij thuiskomst

Inclusief bij Panchakarma Special Kuur

 • 10 overnachtingen
 • alle maaltijden (3 x per dag)
 • middag theebuffet met vers fruit en cake
 • consultaties met de Ayurvedische arts
 • circa 6 behandelingen per dag (13 kuurdagen)
 • Ayurvedische medicijnen
 • dagelijkse yogales (ochtend 6.30 am - op zondag in de middag)
 • dagelijkse meditatie sessie (middag)
 • tempelmeditatie (op zaterdag)
 • EXTRA voor onze klanten: 1 maand gratis Yogatv bij thuiskomst

Inclusief bij Intensieve detoxkuur

 • 7 overnachtingen
 • 3 x per dag een speciaal detoxmenu
 • consultatie bij de Ayurvedische arts
 • Ayurvedische supplementen
 • 3-4 behandelingen per dag
 • extra: 1x manicure of pedicure of Tempelmeditatie
 • dagelijks fysieke activiteiten met de personal trainer
 • dagelijkse yogales (ochtend 6.30 am - op zondag in de middag)
 • dagelijkse meditatie sessie (middag)
 • tempelmeditatie (op zaterdag)
 • EXTRA voor onze klanten: 1 maand gratis Yogatv bij thuiskomst

Exclusief

 • Retourticket naar Sri Lanka (Colombo)
 • transfer van en naar het hotel met privé chauffeur (circa €130 per rit)
 • reis- en annuleringsverzekering (wel verplicht)
 • namiddag yogales (optioneel, extra kosten)
 • €15 boekingskosten

Transport

Er zijn meerdere manieren om op Colombo (de hoofdstad van Sri Lanka) te vliegen. Bijvoorbeeld met Sri Lankan Airlines, de KLM (vliegt zelfs rechtstreeks op sommige dagen) of Etihad. Je kunt zelf kijken op www.cheaptickets.nl of om een advies op maat vragen aan onze vliegticketspecialiste Bianca Soolsma (bianca.soolsma@travelcounsellors.nl). Als je je vluchttijden doorgeeft aan onze contactpersoon ter plaatse word je opgehaald van en teruggebracht naar het vliegveld met een privé-chauffeur (kosten circa €130 per rit). Een transfer vanaf de luchthaven duurt ongeveer 2-3 uur afhankelijk van de verkeersdrukte

 • Check-in tijd vanaf 15:00 
 • Check-out tijd tot 12:00

En wist je dat er met Sri Lanka maar 3,5 tijdsverschil is in de zomer en 4,5 uur in winter? 

Deze reis:

Prijzen vanaf: €1435 p.p.

Periode: januari, februari, maart, april, mei, juni, juli, augustus, september, oktober, november, december

Boek deze reis

Ervaringen

van anderen:

‘Ik heb hier 7 dagen met mijn vriend (hij had geen kuur) gespendeerd. Ik was dagelijks ca. 2 uur bezig met verschillende...’

‘Ik heb echt een heerlijke tijd gehad hier. Alles was perfect. Ik heb een pancha karma kuur gedaan van 10 dagen. Het eten, de...’

lees meer
schrijf een review