Ayurvedakuur in Sri Lanka

Verwen jezelf met de bijzondere werking van de Ayurvedische behandelingen!

Jarenlang koesterde onze retreat-expert Monique de wens naar de bakermat van de Ayurveda te reizen in India of Sri Lanka. En zo kwam ze terecht bij een van de oudste instituten op Sri Lanka waar je de echte authentieke Ayurveda kunt ervaren. Dit kuuroord bestaat al sinds de jaren zestig en wordt gerund door een bekende Sri Lankaanse familie. Er zijn drie vestigingen: Reef, Beach en Sands. Wij adviseren je heel graag op basis van onze persoonlijke ervaring wat bij jou past. Een ding is zeker, een Ayurvedische kuur op Sri Lanka kan je manier van leven voorgoed veranderen en een grote bijdrage leven aan je gezondheid. Ayurveda is ook een heel krachtig preventief middel om gezond te blijven, zonder dat je echt medische klachten hebt. Heel veel gasten komen jaarlijks terug voor een nieuwe gezondheidsboost en hebben hier enorme baat bij. Maar ook een waslijst aandoeningen kunnen hier behandeld worden. Bel of mail ons voor advies.

Lees hier het artikel dat Monique Jansse schreef voor Yoga Magazine tijdens haar bezoek aan Sri Lanka. Nummer 2, 2015.

"Het is een heerlijke ervaring geweest. Ik ben onder de indruk van de professionaliteit van de mensen die precies weten wat er bij je speelt en wat er nodig is. Ze zijn zeer betrokken en servicegericht. Het is absolute aanrader voor iedereen die serieus met zijn gezondheid bezig wil zijn." Ilona

Accommodatie

Er zijn verschillende accommodaties die we elk apart beschrijven hieronder.

Beach

Deze locatie ligt op zo’n 3-4 uur rijden vanaf het vliegveld. De plek is van een verbluffende schoonheid, gelegen aan een klein “picture-perfect” strandje (5 minuten lopen de heuvel af). Er zijn 45 kamers, maar toch krijg je een kleinschalig gevoel bij de locatie. De kamers, allemaal met eigen badkamer en balkon kijken uit over de zee en zijn ruim, schoon en heel goed verzorgd. De yogashala bevindt zich in de goed onderhouden tuin en het is echt geweldig om yoga te doen midden tussen de tropische vogels en in de verte het ruisen van de zee. Ook is er een prachtig gelegen zwembad. Het Ayurvedische centrum bevindt zich onderin het hoofdgebouw. Hier vind je ook het restaurant waar je voornamelijk buffet-style eet. Het eten is onwaarschijnlijk lekker. Zoveel keus, en zo gezond.

Reef 

Reef was de eerste locatie waar de familie ooit begonnen is. Daardoor is een aantal kamers ook al wat meer gedateerd dan op de andere locatie, maar er zijn ook een aantal mooie nieuwe kamers en leuke huisjes direct aan het strand. In totaal zijn er 75 kamers. Deze locatie ligt dichterbij het vliegveld (zo’n 2 uur rijden) en wat meer in de bewoonde wereld. Het strand is dus ook wat drukker en minder afgelegen. Ook hier is een restaurant met ruime keuze aan heerlijke exotische gerechten. Tussen de gebouwen in ligt een langgerekt zwembad zodat je echt goed baantjes kunt trekken. Het Ayurvedische centrum is hier ook wat ouderwetser, maar wel heel authentiek, met overal “zustertjes” in mooi gesteven jurkjes die je van behandeling naar behandeling begeleiden.

Wat is Ayurveda?

Ayurveda vindt zijn oorsprong in India en betekent letterlijk de wetenschap (veda) van het leven (ayur) en gaat als medische wetenschap eeuwen verder terug dan de Westerse geneeskunde. Het is veel meer omvattend dan alleen geneeskunde, het gaat om het leven als geheel: wat eet je, wat doe je, hoe leef je, wat is jouw persoonlijke lichaamssamenstelling (constitutie)? Je leeft in gezondheid wanneer lichaam en geest met elkaar in balans zijn. De Ayurveda gaat er in de basis vanuit dat wij allemaal anders zijn en onderscheidt 3 hoofdtypes gelieerd aan aanwezige elementen in ons lichaam: Vata (lucht en ether), Pitta (vuur) en Kapha (water en aarde). Elk mens heeft weer een andere samenstelling van deze Dosha’s in zijn lijf, waarin er vaak 1 of 2 dominant aanwezig zijn. De arts gaat onderzoeken welk type jij bent, welke Dosha’s uit balans zijn en geeft je advies op maat. 

Programma

Een Ayurvedische kuur duurt gemiddeld een à twee weken. Dit hangt ook samen met wat je eruit wilt halen en waar je voor komt. Wij raden zelf een verblijf van 10 dagen tot twee weken aan omdat je dan echt de Ayurveda diep kunt laten inwerken in je systeem. Hoe ziet een dag eruit? Eigenlijk heel eenvoudig (en daardoor heerlijk rustgevend!). Je ochtend start vaak met een yogales van een uurtje (vrijblijvend). Dit is een simpele, toegankelijke vorm van yoga. Daarna geniet je van een uitgebreid buffet en kun je door naar het Ayurvedische centrum. Aan het begin van je kuur heb je een ontmoeting met de arts. Hij of zij kijkt naar je, luistert naar je en stelt een behandelplan op. Vanaf dat moment hoef je eigenlijk nergens meer aan te denken.

Het centrum werkt als een geoliede machine waarbij je van de ene in de andere behandeling rolt (bijvoorbeeld accupunctuur, massages, stoombaden, pakkingen, kruidenbaden, shirodara), aangevuld met de nodige “medicijnen”. Deze worden daar zelf gemaakt van allerlei lokale kruiden en gewassen op basis van eeuwenoude medische kennis, prachtig om te zien! Na deze ochtend staat er een geweldige lunch voor je klaar. In de middag is er tijd voor jezelf. Soms worden er ook excursies aangeboden, wordt er een film vertoond of kun je mediteren met een monnik. Aan het eind van de dag is er dan ook nog vaak yoga of tai chi. Niets hoeft, alles mag. Je sluit de dag weer af met een overheerlijk diner. Tijdens je kuur kun je altijd weer binnenlopen bij de arts. Sowieso krijg je om de zoveel dagen een consult bij je arts. Aan het eind wordt de kuur ook weer afgesloten bij de arts en krijg je een advies en behandelplan mee voor thuis (mocht dat nodig zijn).

Prijs en Periode

Bovenstaande prijzen zijn de prijzen p.p. voor 7 nachten verblijf. Je kunt het gehele jaar door terecht voor je Ayurvedische kuur vanaf 7 nachten verblijf. Langer verblijf kan uiteraard ook en raden wij ook aan.

De Ayurvedische behandelingen dien je bij bovenstaande prijzen op te tellen. Per geboekte nacht geldt dat je een dag Ayurvedische behandelingen bijboekt, prijs per dag is €85. Dit is inclusief je bezoeken aan de arts en je medicijnen. Het is dus niet mogelijk om 'losse' nachten te boeken. Een kamer delen kan alleen als je ook samen komt (dus niet met een vreemde). 

Als je minimaal 14 nachten verblijft tussen 24 april 2021 - 7 november 2021 krijg je 1 nacht gratis.

Heb je ook onze andere mooie reis Ayurvedakuur op Bali gezien?

 

Inclusief

 • accommodatie
 • alle maaltijden (3 x per dag, buffet en à la carte)
 • de consults met de dokter
 • alle Ayurvedische behandelingen
 • thee en fruitsap in de ochtend en de middag
 • transfer van en naar de luchthaven
 • kleine excursies (sommigen hebben ook een bescheiden toeslag)
 • yoga en alle andere activiteiten zoals lezingen en kookdemonstraties
 • EXTRA voor onze klanten: 1 maand gratis Yogatv bij thuiskomst
 • EXTRA voor onze klanten: Ayurvedisch pakketje voor thuis

 

Exclusief

 • je retourvlucht naar Sri Lanka
 • reis- en annuleringsverzekering (wel verplicht)
 • €15 boekingskosten 
 • €5 p.p. verplichte bijdrage SGR*

*Dit is een bijdrage die SGR per 1 februari 2021 verplicht heeft ingesteld voor alle reizigers via aangesloten reisorganisaties

Transport

Er zijn meerdere manieren om op Colombo (de hoofdstad van Sri Lanka) te vliegen. Bijvoorbeeld met Sri Lankan Airlines, de KLM (vliegt zelfs rechtstreeks op sommige dagen) of Etihad. Je kunt zelf kijken op www.cheaptickets.nl of om een advies op maat vragen aan onze vliegticketspecialiste Bianca Soolsma (bianca.soolsma@travelcounsellors.nl). Als je je vluchttijden doorgeeft aan onze contactpersoon ter plaatse word je (gratis) opgehaald van en teruggebracht naar het vliegveld.

Wil je zo groen mogelijk reizen? Boek dan je vluchten via www.flygrn.com. Zij compenseren de Co2 uitstoot van je vlucht direct met hun duurzame projecten.

En wist je dat er met Sri Lanka maar 3,5 tijdsverschil is in de zomer en 4,5 uur in winter? 

 • Check-in op de dag van aankomst is 14:00 uur
 • Check-uit op de dag van vertrek is: 12:00 uur

Indien je op de dag van aankomst in de ochtend bij het resort aankomt, dan kun je - indien gewenst - direct al op de eerste dag beginnen met je behandelingen. Afhankelijk van jouw vertrektijd op de laatste dag is het tevens mogelijk om op de laatste dag nog behandelingen te ondergaan. We sturen je graag een offerte op maat die past bij jouw wensen!

Je hebt voor Sri Lanka ook een visum nodig. Op Visum Sri Lanka kun je eenvoudig en betrouwbaar jouw visum regelen. Neem contact op via contact@e-visums.nl of telefonisch via +31502100245. 

Deze reis:

Prijzen vanaf: €782 p.p.

Periode:

Ayurvedakuur in Sri Lanka

Prijzen vanaf: €782 p.p.

Boek deze reis

Ervaringen van anderen:

25 jul. 2019
Het is een heerlijke ervaring geweest. Ik ben onder de indruk van de professionaliteit van de mensen die precies weten wat …lees meer
Ilona Eichhorn
05 nov. 2018
Na een drukke periode was ik heel erg toe aan rust, stilte, ontspanning en warmte. Ik heb 11 dagen op het Barberyn Beach …lees meer
Karlijn
19 okt. 2018
Na een verdrietige periode vanwege familie omstandigheden was ik echt toe aan een volledige reset. Dit overtrof mijn …lees meer
Sandra

Deel met je vrienden:

Vergelijkbare reizen