+31 (0)6 5104 8870
info@happysoultravel.nl
print

Yoga en Ayurveda in Goa (India)

Goa is één van de mooiste kustprovincies van India met uitgestrekte palmenstranden en een laid back sfeer van oude hippies, kleurrijke koloniale huizen en yogacentra. Hier kwamen we een schitterend yogaretreat tegen op een van de mooiste plekken van Goa: Mandrem Beach. De perfecte locatie voor iedereen die op zoek is naar inspirerende yoga en/of Ayurveda programma's in India. Het yogacentrum ligt op een steenworp van verlaten palmstranden en je kunt er van oktober t/m mei terecht voor yogavakanties en retreats. Een mooiere manier om aan de Nederlandse winter te ontsnappen is er niet!

Yoga en Ayurveda in Goa (India) 1Yoga en Ayurveda in Goa (India) 2Yoga en Ayurveda in Goa (India) 3Yoga en Ayurveda in Goa (India) 4Yoga en Ayurveda in Goa (India) 5Yoga en Ayurveda in Goa (India) 6Yoga en Ayurveda in Goa (India) 7Yoga en Ayurveda in Goa (India) 8Yoga en Ayurveda in Goa (India) 9Yoga en Ayurveda in Goa (India) 10Yoga en Ayurveda in Goa (India) 11Yoga en Ayurveda in Goa (India) 12Yoga en Ayurveda in Goa (India) 13Yoga en Ayurveda in Goa (India) 14Yoga en Ayurveda in Goa (India) 15Yoga en Ayurveda in Goa (India) 16Yoga en Ayurveda in Goa (India) 17Yoga en Ayurveda in Goa (India) 18Yoga en Ayurveda in Goa (India) 19Yoga en Ayurveda in Goa (India) 20Yoga en Ayurveda in Goa (India) 21Yoga en Ayurveda in Goa (India) 22Yoga en Ayurveda in Goa (India) 23Yoga en Ayurveda in Goa (India) 24Yoga en Ayurveda in Goa (India) 25Yoga en Ayurveda in Goa (India) 26Yoga en Ayurveda in Goa (India) 27

Programma

Tijdens een yogaweek (langer verblijf uiteraard ook mogelijk) aan de tropische stranden van Goa kun je dagelijks aan twee lessen meedoen van een kleine twee uur: een ochtendles om 08:00 uur en een middagles om 16:00 uur. Naast de yogalessen is er de mogelijkheid tot meditatie (soms geleid) en self-practice in één van de prachtige yogashala’s. Op zondag en woensdag is er een welkomstceremonie, waarbij je alles krijgt uitgelegd over de retreatweek. Daarom raden we je aan deze dagen aan te houden als aankomstdag. ’s Ochtends en ’s avonds eet je gezamenlijk met een bont gezelschap uit alle hoeken van de wereld, buffet-style. Het eten is zoveel mogelijk organisch: ’s ochtends yoghurt, muesli, brood en fruit en ’s avonds heerlijke curry’s en salades.

Accommodatie

Vanuit het kleine kustplaatsje Mandrem steek je een prachtige bamboebrug over die naar het eind van de wereld lijkt toe te lopen. Het yogacentrum ligt op een weelderig stuk land op een steenworp van het verlaten strand en er is een overvloed aan palmbomen, planten, kleuren en geuren. Tussen de palmen liggen huizen opgetrokken uit hout en adobe, een spa en de yogashala’s verborgen. In de kleine spa kun je genieten van heerlijke behandelingen. Het centrum herbergt ook een natuurlijke zwembad (zonder chemicaliën) en een hammam.

Je kunt kiezen om te overnachten in één van de Palmgrove accommodaties gelegen aan de Mandrem rivier met uitzicht richting zee (Lake House, Well Treehouse of Long Cabana). Alle kamers hebben een eigen badkamer, een hemelbed en fan en liggen omringd door de prachtige tropische tuin. De accommodaties zijn erg smaakvol ontworpen en hebben een Indonesische uitstraling.

De meer luxe kamers Raj Double (Little Dome, Spa View, Garden Room of Moon Villa) hebben allen een eigen balkon of tuin en schitterend uitzicht over de omgeving. De accommodaties zijn van steen en ingericht met prachtige antieke Rajasthani meubels. Geen kamer is hetzelfde.

Je kunt je verblijf verlengen met één of meerdere nachten. Tevens is het mogelijk om meer luxe en exclusieve suites te huren (Raj Luxury & Raj Suite) of juist meer basic (Beach Hut & Eco Lodge). Vraag de beschikbaarheid en tarieven bij ons op via: info@happysoultravel.nl

De Yoga

De docenten en yogastijl variëren van klas tot klas, maar komen allen voort uit de traditionele hatha-yogatraditie. Alle niveaus zijn welkom. Je kunt de volgende yogastijlen tegenkomen: Ashiyana (hierbij ligt de nadruk sterk op bewustzijn in de houding), Yin, Dynamic, Sivananda of Iyengar.

NIEUW: Yoga & Ayurvedakuur

Combineer je verblijf met een fantastische reinigende Panchakarma Ayurveda kuur in het Ayurvedische centrum, geleid door Dr. Yamuna en zijn team. Dit centrum is ook gelegen op het terrein het resort.

Hier zijn meerdere mogelijkheden. 

 • 7 Daagse Virechan Detox: €500
 • 7 Daagse Basti Detox: €600
 • 14 Daagse Detox (Virechan + Basti): €1050 Euro

Meer informatie over de verschillende Ayurvedische kuren vind je hier.

Deze bedragen komen dan bovenop de normale retreatprijzen zoals hieronder vermeld. Voor meer informatie mail naar: info@happysoultravel.nl

Prijs en Periode

Aantal nachtenType KamerSeizoenPrijsBeschikbaarheid
7 nachtenPalm Grove gedeeldLaag seizoen€455check beschikbaarheid
7 nachtenPalm Grove singleLaag seizoen€630check beschikbaarheid
7 nachtenRaj Double gedeeldLaag seizoen€525check beschikbaarheid
7 nachtenRaj Double singleLaag seizoen€700check beschikbaarheid
7 nachtenPalm Grove gedeeldMidden seizoen€560check beschikbaarheid
7 nachtenPalm Grove singleMidden seizoen€805check beschikbaarheid
7 nachtenRaj Double gedeeldMidden seizoen€630check beschikbaarheid
7 nachtenRaj Double singleMidden seizoen€910check beschikbaarheid
7 nachtenPalm Grove gedeeldHoog seizoen€805check beschikbaarheid
7 nachtenPalm Grove singleHoog seizoen€1225check beschikbaarheid
7 nachtenRaj Double gedeeldHoog seizoen€875check beschikbaarheid
7 nachtenRaj Double singleHoog seizoen€1330check beschikbaarheid

Check de beschikbaarheid van Yoga en Ayurveda in Goa (India)terug naar overzicht

Bovenstaande prijzen zijn de prijzen p.p. Je kunt alleen een kamer met een bekende delen, dus als je samen boekt. 

 • Middenseizoen: 11 januari - 31 maart & 16 oktober - 19 december
 • Laagseizoen: 1-30 april & 1-15 oktober 
 • Hoogseizoen: 20 december - 10 januari

Let op: Het resort is gesloten van 1 mei - 1 oktober (regenseizoen)

Inclusief

 • 7 overnachtingen
 • brunch- en dinerbuffet
 • thee en water
 • alle yoga- en meditatielessen
 • EXTRA: Gratis voetmassage van 45 minuten óf een hoofdmassage van 30 minuten naar leuze.

   

Exclusief

 • vlucht naar Goa (Dabolim Airport)
 • transfer (prijs €25 (one way met airco) of €20 (one way zonder airco)
 • reis- en annuleringsverzekering (wel verplicht)
 • boekingskosten €15 p.p.

Combineer je Yogaweek met vrijwilligerswerk in Goa!

Wil je behalve aan je eigen Happy Soul ook een steentje bijdragen aan de Happy Soul van een ander? Maak dan gebruik van dit unieke arrangement dat we hebben samengesteld met Stichting Commundo. Dit arrangement bestaat uit 2 weken vrijwilligerswerk en 1 week yoga in een door jou te bepalen volgorde en op een datum die jou uitkomt.

Ondanks het groeiende toerisme in Goa, is het ook een gebied waar veel armoede is. Zo heeft het onderwijs een laag niveau en hebben veel inwoners te maken hebben met HIV/aids. Vrijwilligers zijn meer dan welkom om de lokale bevolking een stapje vooruit te helpen, en vooral de kinderen de mogelijkheden te geven voor een betere toekomst. Jij kunt als vrijwilliger de leerlingen en de leerkrachten ondersteunen door te helpen bij de lessen. Vooral Engels en computerlessen lenen zich hier goed voor. Daarnaast kun je veel betekenen bij het aanleren van verschillende vaardigheden in beroepsopleidingen. Je hoeft hiervoor geen leraar te zijn, graag bespreken we met jou de mogelijkheden. Je verblijft met andere vrijwilligers in een vrijwilligershuis in een groene omgeving. Kijk hier voor meer informatie. De prijs voor 2 weken vrijwilligerswerk bedraagt €900. inclusief voorbereiding in Nederland, vervoer vanaf het vliegveld naar het project, verblijf in een vrijwilligershuis, maaltijden, een introductieprogramma en lokale begeleiding.

Transport

Op www.worldticketcenter.nl kun je eenvoudig vliegtickets vergelijken. Als je wilt kan onze vliegticketpartner Bianca een vlucht voor je regelen als je haar een mailtje stuurt via bianca.soolsma@travelcounsellors.nl Zij is te bereiken op telefoonnummer: 036-5352179.

Visum

Voor India is een visum vereist. Als je niet langer dan 30 dagen in India verblijft dan kun je een e-visum aanvragen. Je kunt dit tot 5 dagen voor vertrek doen en nadat je alles hebt ingevuld en opgestuurd ontvang je een e-visum in je e-mailbox. Deze print je uit en neem je mee naar India, samen met 4 paspoortfoto's. Bij aankomst in India ga je op zoek naar de e-visum desk, daar lever je al je documenten in en ontvang je het visum in je paspoort. Voor meer informatie verwijzen we je graag door naar de website voor het e-visum.

Als je langer in India verblijft kun je niet gebruik maken van het e-visum en duurt de aanvraag langer. De aanvraag hiervan kan wel 2 weken duren, wacht hier dus niet te lang mee. Wat er allemaal voor vereist is kun je vinden op www.visumburo.nl of bel naar 0900-6655440. Het visum is te verkrijgen via de Indiase ambassade in Den Haag of via het Visumburo in Amsterdam. Ook kan de ambassade informatie geven over de juiste reisdocumenten, indien je een andere nationaliteit hebt dan de Nederlandse.

Deze reis:

Prijzen vanaf: €385 p.p.

Periode: januari, februari, maart, april, mei, oktober, november, december

Boek deze reis

Lees het artikel over deze reis:

Yoga Magazine, sept. 2010

Ervaringen
van ons:

‘Ik wilde heel graag al een keer yoga in India doen, maar had ook wel zin in zee, strand, ontspanning en een beetje luxe....’

van anderen:

‘Fantastische gelegen tussen de palmbomen op loopafstand van de zee, mooie en schone kamers, heerlijk gezond eten, goede...’

‘Wat was mijn soul happy in Goa. Ik heb echt een geweldige tijd gehad! Zeer deskundige yoga instructeurs, super eten...’

lees meer
schrijf een review