Nieuw Yoga & Hike in Italië

Fantastische wandelreis door een van de mooiste gebieden in de Italiaanse Alpen zoals Argentera, Alpimare en Margua!

In één week trek je door het adembenemende natuurpark in de Noord-Italiaanse Alpen. Ongerepte natuur, yoga in de frisse berglucht en slapen in knusse berghutten. Deze reis voedt je tot in het diepst van je wezen en laat je bruisen van nieuwe energie. Ideaal voor als je er een keer echt tussenuit wilt! 

“Het was een fantastische reis. Waanzinnige wandelingen, met ook best pitttige yoga op prachtige locaties tijdens de huttentrektocht. Fantastisch, gezond eten en een heel fijne groep, bestaande uit een gevarieerd gezelschap. De begeleiding was top!"

Accommodatie

We beginnen en eindigen dit programma in de Alta Langa, een gebied aan de voet van de Alpen en onder andere bekend om de heerlijke wijn. De accommodatie is relaxed en comfortabel, omringd door prachtige heuvels. Bij aankomst word je hier rustig verder voorbereid op het vertrek richting de bergen de volgende dag. Aan het eind van de week kom je ook weer op deze plek terug voor de laatste nacht. De dag erna reis je terug naar huis.

De vier tussengelegen nachten breng je door in de bergen waar we van slaapplek naar slaapplek hiken. De rifugio’s, traditionele berghutten, zijn eenvoudig maar knus. Er brandt altijd een haard en er wordt heerlijk gekookt! Je slaapt met meerdere deelnemers van de groep samen op een kamer met stapelbedden en je maakt gebruik van een gedeelde badkamer. Het overnachten in rifugio’s is echt een ervaring op zich. 

Programma

We wandelen vijf etappes in vijf dagen van wisselende lengte en duur:

Programma - Marguareis en Argentera variant
Op de dag van aankomst ontvangen ze je voor een nacht in de comfortabele Villa Vignotti. Uitgerust en goed voorbereid trekken je de volgende ochtend de bergen in voor een eerste yogales in de natuur. Vervolgens wandel je de eerste etappe. 
In totaal wandelen jullie vijf dagen waarbij je telkens onderweg yoga volgt op de mooiste plekjes en geniet van heerlijke lunch picknicks met uitzicht. Aan het einde van elke dag komen je aan op een nieuwe slaapplek om de avond en nacht door te brengen. De laatste dag kom je weer terug in de villa voor een feestelijke, laatste avond. De volgende dag neem je na het ontbijt afscheid.

Marguareis variant-dag tot dag
Dag 1: Mooie, gevarieerde tocht van 2,5 uur waarbij we ongeveer 1000 meter zullen stijgen. 
Dag 2: Een korte, relatief makkelijke tocht van 2 - 3 uur met een meer weids panorama.
Dag 3: Een pittig stijgend maar makkelijk pad dat door Alpenweiden slingert. Een tocht van 5 tot 6 uur als je de hele etappe loopt.
Dag 4: Een prachtige etappe welke onder meer door het bijzondere dorpje Carnino leidt. Een etappe van ongeveer 5 uur brengt je bij de laatste overnachtingsplek. Rondom de rifugio veel kans om marmotten tegen te komen!
Dag 5: Een lange, laatste etappe maar door het wandelgemak en de grote variëteit erg leuk en goed te doen. Je loopt tussen de 5 en 6 uur om de route rond te maken en weer terug te komen bij het startpunt. Onderweg de mogelijkheid om af te koelen in de rivier of onder een van de prachtige watervallen.

Argentera variant -dag tot dag
Dag 1: Een spectaculaire eerste dag met prachtige meren om eventueel in te zwemmen.
Dag 2: Wederom een route langs bergmeren op grote hoogte, je daalt deze dag langzaam af naar het groene Valdieri dal.
Dag 3: Na een vlak stuk wandel je een pittig stijgend maar mooi en makkelijk pad dat zeer uiteenlopende uitzichten biedt. 
Dag 4: De langste etappe langs ondermeer een indrukwekkend stuwmeer en uitkomend op een mooi glooiend Alpengebied waar je heel vaak gemsen en steenbokken zien.
Dag 5: Een korte, laatste etappe waarna je uitkomt op een fantastische zwemplek! 

Alpimare variant - dag tot dag
Dag 1: Je start met het trotseren van de hoogste berg van de Alpi Maritime: de Monte Sacarello. Na het bereiken van de top dalen je af om uit te komen in het prachtige dorpje Realdo.
Dag 2: Afwisselend loop je over de Altva via del Sale en de Alta via Monte Liguri richting de volgende rifugio. Mooie alpenweiden en prachtige uitzichten!
Dag 3: Dag drie kun je kiezen uit twee routes met een verschillende intensiteit. De alpinisten route leidt je langs overhangende rotsen waarbij je op sommige stukken moet klauteren. De Alta via del Sale is iets langer en brengt je langzaam naar het hoogste punt van dag 3. De afdaling leidt grotendeels door het groene Margherita dei Boschi waar je geniet van de dennengeuren.
Dag 4: De Langste etappe vormt de transitie van de alpen naar de Ligurische kust. Dennen maken plaats voor olijven en citrusbomen. De helderblauwe zee als doel van de reis komt steeds dichterbij.
Dag 5: Een korte, laatste etappe. Een afdaling richting Ventimiglia en… een plons in de Middelandse zee! 

Gedurende de dagen in de bergen doen we yoga op de mooiste plekjes, zoveel mogelijk in de buitenlucht! De lessen worden gegeven door Lotje Dekker en Neel van Leeuwen. Beiden hebben jarenlange ervaring en bieden naast yoga ook de mogelijkheid tot Reiki en massage aan in dit programma. De lessen zijn gericht op verzorging en verbinding en zijn afgestemd op het seizoen en de elementen. 

Naast het wandelen en de gezamenlijke yogalessen zijn er veel vrije momenten voor bijvoorbeeld lezen, lummelen, mediteren, schrijven of een extra wandeling. Op een aantal locaties krijg je een inkijkje in het leven van de bergbewoners en ontdek je locale specialiteiten als bergkaas en huisgebrouwen schnaps. Ook gaan we seizoenskruiden en wilde groente plukken die we dezelfde avond weer op ons bordje krijgen. 

Yoga

De yogalessen zijn geschikt voor iedere deelnemer. Verder is deze reis geschikt voor de gemiddeld fitte tot fitte deelnemer. De wandeletappes vormen een behoorlijke fysieke inspanning waarvoor het belangrijk is dat je geen (ernstige) fysieke problemen hebt. Op een aantal etappes kan de organisatie indien nodig met een auto komen maar dat geldt niet voor alle gebieden. Je hoeft overigens geen ervaren hiker/bergwandelaar te zijn. De etappes zijn niet technisch van aard.

Deze reis wordt georganiseerd door Lotje en Ronald. Dit Nederlandse stel woont al heel wat jaren met hun twee kinderen in Piemonte, Italië. Hier begeleiden ze in de winter verschillende Yoga & Wintersport retreats en in de zomers deze Yoga & Hike retreats.

De yoga in dit programma wordt gegeven door Lotje. Opgeleid tot Hatha yoga docent maar zij heeft ook scholing in Yin yoga, Flow en Elemental yoga. De yogalessen vinden tijdens de hike overwegend in de natuur plaats en aangepast aan het moment en de bewegingen in de deelnemersgroep. Lotje combineert fysieke yoga altijd met een verdiepend thema, veelal gekoppeld aan de elementen, het seizoen en de natuur. Op een nuchtere, toegewijde en liefdevolle manier!

Maaltijden

Deze week zijn ontbijt, lunch en diner geheel verzorgd. Voorafgaand aan de week kun je kiezen uit vegetarisch of niet-vegetarisch. Aanvullende dieetrestricties kun je aan ons doorgeven. Over het algemeen kunnen we daar goed rekening mee houden. Al het eten wordt met liefde en zo vers mogelijk klaar gemaakt en is zowel heerlijk als voedzaam. 

Data & Prijs

Bovenstaande prijs is per persoon en op basis van een single bed op gedeelde herbergzaal (gelijke sekse) gedurende de vijf wandeldagen. Voorafgaand en na afloop slaap je een nacht in onze comfortabele Villa Vignotti, in een gedeelde kamer met eigen badkamer en toilet. 

Groepsgrootte

We ontvangen per reis 8 tot maximaal 16 deelnemers en zijn gewend aan een mooi gemengde samenstelling. De leeftijd van de deelnemers is gevarieerd en ligt zo tussen de 28 en 64 jaar oud. Deelnemers boeken veelal alleen, soms als tweetal. 

Inclusief

 • 6 overnachtingen (4 gedurende de hike, 2 in Villa Vignotti)
 • Dagelijks yogalessen in de natuur
 • Wandeltocht van vijf dagen in natuurpark Marguareis onder begeleiding van Lot of Life team
 • 6 keer ontbijt, 6 keer lunch en 6 keer diner
 • Water, thee en koffie bij het ontbijt en water onderweg
 • Naar wens gebruik van life kit bestaande uit drinkfles, bestekset, hoofdlamp, poncho en yogamat

Exclusief

 • Vervoer van en naar de locatie
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Optioneel massage of Reiki behandelingen
 • Eventueel aanvullende drankjes of hapjes gedurende de reis
 • €15 Boekingskosten
 • €5 p.p. verplichte bijdrage SGR*

*Dit is een bijdrage die SGR per 1 februari 2021 verplicht heeft ingesteld voor alle reizigers via aangesloten reisorganisaties

Transfer

Wanneer je vliegt heb je keuze uit de luchthavens van Turijn, Milaan, Genua en Nice. Vanaf daar huur je voor zeer schappelijke prijzen een auto voor de hele week en rijd je afhankelijk van je keuze in 1,25 tot 2,5 uur naar het huis. Het alternatief is dat je een vervoerspakket bijboekt.

Voor een vast bedrag van € 240 (in cash meenemen) per persoon halen en brengen we je naar de luchthaven op de aankomst- en vertrekdag. Aanvullend ben je voorzien in je vervoer van en naar de bergen. Wil je gebruik maken van deze dienst, boek dan de door ons geselecteerde vlucht voor jouw week. Deze vluchtgegevens verschillen per week dus vraag ons graag naar de mogelijkheden zodra je deze week wilt boeken.

Duurzaam Reizen

Wil je liever op een meer duurzamere manier reizen kies dan voor de trein! Vanaf Amsterdam reis je in ongeveer 14 uur per trein naar Genua of Turijn. Bekijk de mogelijkheden via Happy Trail!

Je kunt ook met eigen auto rijden, dan doe je er 10-15 uur over, afhankelijk van vertreklocatie en pauzes.

Deze reis:

Prijzen vanaf: €1,275 p.p.

Periode:

Yoga & Hike in Italië

Prijzen vanaf: €1,275 p.p.

Boek deze reis

Ervaringen van anderen:

27 sep. 2021
Het was een fantastische reis. Pittige wandelingen/trektocht/huttentocht, met ook best pitttige yoga op prachtige locaties …lees meer
Lilion van Mierlo

Deel met je vrienden:

Vergelijkbare reizen