Yoga & Skiën in Italie

In maart bieden we weer de unieke en leuke wintersport retreats aan in de Piemonte!

Yoga en skiën (of snowboarden) is echt een magische combinatie! Wij vonden een geweldig stekje in Italië waar de Nederlandse Lotje met haar gezin is neergestreken om hier yoga & wintersportweken te organiseren. Een bijzondere vakantie waarin wintersport gecombineerd wordt met yoga, meditatie, massage en natuurlijk de sublieme Italiaanse (vegetarische) keuken. Dagen van skiën worden afgewisseld met 'vrije' dagen, waardoor je een mooie afwisseling van in- en ontspanning hebt. Je verblijft in de mooie Villa Vignotti, omringd door prachtige natuur en met uitzicht op de Alpen. De lessen, die zowel gegeven worden in de eigen yogaruimte aan huis als in de sneeuw, sluiten mooi aan op je inspanningen in de sneeuw. Ervaring is niet vereist, ook als beginnende yogi/wintersporter ben je van harte welkom!

Lees hier de Happy Highlight over ons bezoek in december 2017.

"Het was een fantastische week. Het skiën met elkaar was een groot feest, de yogalessen waren top en voor herhaling vatbaar en de locatie was het einde!! Dank met name aan Lotje en Suus, deze twee zijn zeer inspirerend, toegewijd en creatief." - Ada

Accommodatie

Villa Vignotti is gelegen in de Piemonte streek in Noord West Italië. De comfortabele villa voelt luxe en warm tegelijk. Alle kamers zijn voorzien van goede bedden en een eigen badkamer met toilet. Vanuit het huis liggen diverse skigebieden op rijafstand (circa 45-60 min rijden - prachtige routes!). Afhankelijk van de sneeuwkwaliteit bezoeken we Mondolè Ski of Limone Piemonte. Verder bevinden we ons in de omgeving van de bekende wijnstreken van Italië en is het mogelijk om de kust te bezoeken. 

Programma

Deelname is inclusief alle yogalessen en drie dagen skipas, met mogelijkheid tot verlengen naar vier of vijf dagen. Ontbijt en diner zijn geheel verzorgd met eenmaal uiteten, eenmaal een kookworkshop thuis en eenmaal een wijnproeverij op locatie. Voor alles geldt dat je vrij bent om deel te nemen; er is ook alle ruimte om er zelf op uit te gaan.

Weekschema

 • Zondag: aankomstdag & kennismaking, yogales en avondwandeling
 • Maandag: vrij te besteden dag met ochtend yogales, middag yogales, mogelijkheid tot massage en wijnproeverij op locatie
 • Dinsdag: ochtend yogales, dag op de piste, yogales bij thuiskomst, vrije avond met mogelijkheid tot massage
 • Woensdag: ochtend yogales, dag op de piste, yogales bij thuiskomst, vrije avond met mogelijkheid tot massage
 • Donderdag: vrij te besteden dag met ochtend yogales, middag yogales, mogelijkheid tot massage en Italiaanse kookworkshop aan huis
 • Vrijdag: ochtend yogales, dag op de piste, yogales bij thuiskomst, uit eten
 • Zaterdag: vertrekdag met afsluitende ochtend yogales en uitzwaaien na het ontbijt

Vrije dagen
Op de vrije dagen kun je rustig aan doen met een boek bij de haard in het huis, een film kijken of een massage ontvangen. Of je kunt ervoor kiezen om op eigen gelegenheid de piste te bezoeken. Lotje en Ronald helpen je graag op weg en delen met liefde hun passie voor de omgeving! Een paar suggesties:

 • Paardrijden
 • Cross country ski; mogelijk in het Belbo dal waaraan het huis ligt
 • Nabijgelegen ecofarm Amaltea voor heerlijke kaas
 • Wandelen vanaf het huis of in de omgeving
 • Hazelnootfarm in Cortemillia voor rondleiding, proeverij en heerlijke lekkernijen
 • Diverse honingmakers
 • Truffel tour
 • Natuurpark of safaripark
 • Lokale markten in nabijgelegen dorpen
 • City trip naar Genua, Milaan of Turijn, of combineer met aankomst of vertrek

Yoga

Met een kalme maar gefocuste blik de berg afdalen terwijl je lichaam vitaal en verzorgd voelt; dat is een heerlijke ervaring! Yoga helpt je fysiek op alle mogelijke manieren, maar zorgt ook voor een ontspannen concentratie en een gevoel van verbinding. Dat komt het wintersporten ten goede en geeft een heel rijke beleving. Er zijn lessen die gericht zijn op de fysieke en mentale voorbereiding op het skiën en snowboarden, maar ook restorative lessen waarin we aandacht besteden aan herstel en onderhoud.

Yogadocent Suus De Jong stelt zich voor:
'Mijn yoga-opleiding begon ik in 2010 omdat ik tijdens mijn reizende zeilleven goede yogalessen miste. De Ashtanga yoga-opleiding van Johan Noorloos, Marcel de Vis Heil en Anat Geiger deed ik om meer kennis op te doen voor mijn 'eigen yoga’. Maar al snel merkte ik hoe leuk het is om deze kennis over te dragen en anderen te laten zien dat yoga niet zweverig hoeft te zijn en dat je dat heus wel kunt combineren met een wijntje. Inmiddels organiseer ik mijn eigen groepslessen en -weken, heb ik al meer dan 60 yogaweken en even zoveel yogaweekenden mogen verzorgen en geef ik met veel plezier bedrijfs- en privé yoga.'

Sneeuw en skigebied

Het wintersportseizoen loopt in Piemonte van december tot in mei. Van half december tot en met maart zijn we het best verzekerd van veel en goede sneeuw. Voor die periode wordt gesteld dat je tussen de 70% en 100% ski zeker bent. We hebben het voordeel van verschillende gebieden waardoor we kunnen uitwijken wanneer de sneeuw tegenvalt.

Ook door het fijne huis, het rijke programma en de vele mogelijkheden in de omgeving ga je hoe dan ook een heerlijke winterweek hebben. De eerste pistes liggen op drie kwartier rijden vanaf het huis. Ski- of snowboard-ervaring is geen vereiste als je mee de piste op wilt. Heb je geen ervaring dan is het mogelijk om privé les te nemen voor jou alleen of met andere deelnemers uit de groep indien daar animo voor is. Kosten zijn op aanvraag. 

Bijgaand aanvullende info per skigebied:

Mondolè Ski (kaart)
Hoogste punt: 2085 meter
Laagste punt: 807 meter
Totaal km pistes: 105 km
Beginner: 41% (43 km)
Gemiddeld: 49% (51 km)
Moeilijk: 10% (11 km)

Limone Piemonte
Hoogste punt: 2085 meter
Laagste punt: 1032 meter
Totaal km pistes: 79 km
Beginner: 9% (7 km)
Gemiddeld: 84% (66 km)
Moeilijk: 8% (6 km)

Maaltijden

We koken vers, gezond en zo veel mogelijk met lokale producten, indien gewenst geheel vegetarisch. Het ontbijt en viermaal het diner worden thuis bereid. Lunchen doen we ieder op eigen gelegenheid, bijvoorbeeld op de piste. Voor de vrije dagen geven we je graag advies over een leuke lunchplek in de omgeving of je bezoekt de buurtsuper en maakt gebruik van de  fijne keuken in het huis. Verder wordt er aan huis een kookworkshop gegeven waarbij we met elkaar het diner van die avond zullen klaarmaken. Op een andere dag geniet je van een wijnproeverij met bijpassende hapjes en op de laatste avond gaan we uit eten. Aanvullende allergie en dieetvoorschriften kun je ons bij je boeking laten weten. We schenken bij het aperitief en bij het diner gepast en met mate alcohol voor wie dat wil. De liefhebber vertellen we graag meer over de mooie wijnen uit de streek.

Groepsgrootte

Dit retreat vindt plaats bij een minimale groepsgrootte van 5 en maximaal 10 deelnemers.

Data & Prijzen

Bovenstaande prijzen zijn de prijzen p.p. Je kunt kiezen uit een kamer voor jezelf (€1495), een gedeelde kamer waarbij je samen een tweepersoonsbed deelt (€1045 p.p.), óf een gedeelde kamer waarin je ófwel alleen slaapt in het tweepersoonsbed (€1095) óf slaapt in het single bed op die kamer (€1045).

Als er n.v.t. staat bij het type kamer dan betekent dat dit kamertype al bezet is. 

Aankomst is op zondag vanaf 14:00 uur, vertrek op zaterdag na het ontbijt.

Inclusief

 • alle overnachtingen in luxe kamer met eigen badkamer
 • alle dagen ontbijt en diner waarvan één keer uit eten
 • thee, koffie, sapjes en overige drankjes (die thuis worden gebruikt)
 • onbeperkt fruit 
 • 12 yoga- en meditatielessen
 • wijnproeverij
 • Italiaanse kookworkshop
 • skipas voor drie dagen
 • EXTRA voor onze klanten: 2 maanden gratis abonnement op Delight Online bij thuiskomst

Exclusief

 • vliegticket
 • vervoer vanaf de luchthaven (transferpakket is los bij te boeken)
 • lunch
 • wintersportmaterialen
 • eventuele ski- en/of snowboardlessen
 • reisverzekering met wintersportdekking en annuleringsverzekering (wel verplicht)
 • optioneel massages
 • optioneel extra dagen skipas
 • €15 Boekingskosten
 • €5 p.p. verplichte bijdrage SGR*

*Dit is een bijdrage die SGR per 1 februari 2021 verplicht heeft ingesteld voor alle reizigers via aangesloten reisorganisaties

Vervoer

Wanneer je vliegt heb je keuze uit de luchthavens van Turijn, Milaan, Genua en Nice. Vanaf daar huur je voor zeer schappelijke prijzen een auto voor de hele week en rijd je afhankelijk van je keuze in 1,25 tot 2,5 uur naar het huis. Het alternatief is dat je een transferpakket bijboekt:

Transferpakket

Voor een vast bedrag van €275 (in cash meenemen) per persoon halen en brengen we je naar de luchthaven op de aankomst- en vertrekdag. Aanvullend ben je voorzien in je vervoer voor de drie dagen dat we naar de piste gaan, voor de wijnproeverij en voor de avond uit eten. Wil je gebruik maken van deze dienst, boek dan de door ons geselecteerde vlucht voor jouw week. Deze vluchtgegevens verschillen per week dus vraag ons graag naar de mogelijkheden.

Een voordelige tussenweg is om zelf met huurauto van en naar de luchthaven te rijden en gedurende de drie pistedagen voor 10 euro p.p.p.d. mee te rijden met de organisatie.

Duurzaam reizen!

Wil je liever op een meer duurzamere manier reizen kies dan voor de trein! Vanaf Amsterdam reis je in ongeveer 14 uur per trein naar Genua of Turijn. Bekijk de mogelijkheden via Happy Trail!

Je kunt ook met eigen auto rijden, dan doe je er 10-15 uur over, afhankelijk van vertreklocatie en pauzes. Wanneer je met eigen vervoer komt of een auto huurt heb je het grote voordeel van bewegingsvrijheid. Wees je ervan bewust dat het huis zich op een afgelegen locatie bevindt. Je kunt vanaf het huis prachtig wandelen maar er bevinden zich geen dorpjes en dergelijken op loopafstand.

Wil je toch liever zo duurzaam mogelijk vliegen? Boek dan je vluchten via www.flygrn.com. Zij compenseren de Co2 uitstoot van je vlucht direct met hun verschillende duurzame projecten.

Over duurzaamheid

Alle groenten en fruit komen voornamelijk uit een grote moestuin die door de koks gerund wordt, enorm vers! Op de eigen locatie werken ze met het 20 mille - ofwel 20 mijl - principe wat in deze omgeving aan populariteit wint. Het betekent dat ze hun producten binnen een straal van maximaal 20 mijl vergaren en zoveel mogelijk inkopen doen bij kleine, lokale producenten in de directe omgeving. Eten gooien ze niet weg maar gebruiken ze altijd voor de dieren en restanten composteren ze waar mogelijk. Daarnaast zijn ze bezig met het verder verbeteren van de infrastructuur om gebruik te maken van zonne-energie en gebruiken ze hout van eigen land.

Op het gebied van reizen adviseren ze deelnemers welke mogelijkheden er zijn en geven ze inzicht om naast het vliegtuig ook per trein, bus of carpool opties naar ze toe te komen. Om het gebruik van wegwerpmaterialen in de bergen en op de piste te voorkomen bieden ze deelnemers aan om gratis gebruik te maken van hun herbruikbare tassen, waterflessen, thermosflessen en bamboe besteksetjes.

Deze reis:

Prijzen vanaf: €1,145 p.p.

Periode:

Yoga & Skiën in Italie

Prijzen vanaf: €1,145 p.p.

Boek deze reis

Ervaringen van ons:

Er zijn weinig dingen die ik liever doe dan yoga en skiën, maar dat de combinatie zo fijn is, dat is voor mij echt een …lees meer

Ervaringen van anderen:

27 mrt. 2019
Lieve Lotje, Suus en Ronald, wat een geweldige week was dit. De yoga was iedere keer 'spot on'. Iedere les had zoveel …lees meer
Marga van Mierlo
16 mei 2018
Wat een geweldig combinatie: Yoga en ski voor de mind & lichaam....Wat een puur, lief, warme combinatie: Lotje, Ronald en …lees meer
Christele Brouste

Deel met je vrienden:

Vergelijkbare reizen