+31 (0)6 5104 8870
info@happysoultravel.nl
print

Yoga op de Canarische Eilanden

In het noorden van Fuerteventura, één van de ruigste Canarische Eilanden, vind je tussen slapende vulkanen, glooiende heuvels en windmolens, en omringd door de Atlantische Oceaan twee hele bijzondere plekjes voor yoga- en pilatesliefhebbers. Hier kom je terecht in een warm bad van ervaren teachers, fantastische koks, lieve gastvrouwen en goed internationaal gezelschap. Aan de noordzijde van het eiland hangt een hele laid-back sfeer van surfers, kunstenaars en levensgenieters uit alle hoeken van de wereld. De witte stranden en het beschermde natuurgebied met imposante duinen die uitlopen in de turquoise oceaan zijn echt adembenemend. Het binnenland bestaat uit uitgestrekte (rots)vlaktes, vulkanen, aloe vera plantages en dorpjes.

Je kunt kiezen uit twee locaties; Villa Surya en het meer kleinschalige Villa Lotus. Bij deze accommodaties kun je het gehele jaar door Yoga & Pilates arrangementen boeken. Ook worden er een aantal speciale retreat thema weken aangeboden voor de liefhebbers!

Alle retreatweken lopen van zaterdag tot zaterdag. Soms is het mogelijk omwille van je ticket een dag later aan te komen of langer te blijven. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Happy Soul Saskia bezocht Fuerteventura in februari 2016, lees in de volgende 'Happy Highlight' over haar ervaringen.

Yoga op de Canarische Eilanden 1Yoga op de Canarische Eilanden 2Yoga op de Canarische Eilanden 3Yoga op de Canarische Eilanden 4Yoga op de Canarische Eilanden 5Yoga op de Canarische Eilanden 6Yoga op de Canarische Eilanden 7Yoga op de Canarische Eilanden 8Yoga op de Canarische Eilanden 9Yoga op de Canarische Eilanden 10Yoga op de Canarische Eilanden 11Yoga op de Canarische Eilanden 12Yoga op de Canarische Eilanden 13Yoga op de Canarische Eilanden 14Yoga op de Canarische Eilanden 15Yoga op de Canarische Eilanden 16Yoga op de Canarische Eilanden 17Yoga op de Canarische Eilanden 18Yoga op de Canarische Eilanden 19Yoga op de Canarische Eilanden 20Yoga op de Canarische Eilanden 21Yoga op de Canarische Eilanden 22Yoga op de Canarische Eilanden 23Yoga op de Canarische Eilanden 24Yoga op de Canarische Eilanden 25Yoga op de Canarische Eilanden 26Yoga op de Canarische Eilanden 27Yoga op de Canarische Eilanden 28Yoga op de Canarische Eilanden 29Yoga op de Canarische Eilanden 30Yoga op de Canarische Eilanden 31Yoga op de Canarische Eilanden 32Yoga op de Canarische Eilanden 33Yoga op de Canarische Eilanden 34Yoga op de Canarische Eilanden 35

Villa Surya

Het Surya retreat centrum is landinwaarts gelegen, op zo’n kwartier rijden vanaf het strand. De villa is vormgegeven volgens de typisch Canarische architectuur met witte muren, houten balken en een prachtige binnenplaats met bloemen en palmbomen.

De 'Spaanse finca style' kamers zijn bijzonder smaakvol en comfortabel ingericht en zijn kleine oases van rust. Je kunt kiezen uit gedeelde of single kamers, met gedeelde of eigen badkamer. Hieronder een overzicht van de mogelijkheden en prijzen.

De keuken en woonkamer zijn het hart van de villa. Hier vandaan heb je prachtig uitzicht op de oceaan en het omliggende rustieke platteland. De keuken wordt bemand door Chef Jo Dombernowsky en haar enthousiaste keuken team die enorm lekker en gezond voor je koken (brunch en diner). De maaltijden vormen een belangrijk onderdeel van je verblijf, ter ondersteuning van een holistische lifestyle. Daarnaast zijn liefde, humor en aandacht voor ieder detail absoluut de essentie van deze retreats op Fuerteventura.

Er is een prachtig lichte yoga shala (indoor) waar de inspirerende yogalessen gegevens worden. Voor de pilates liefhebbers is een aparte zeer complete pilates studio ingericht waar extra pilates sessies gegeven kunnen worden op aanvraag. De ruime tuinen bieden een groot zwembad, een hot tub jacuzzi, diverse lounge plekken en schaduwrijke plekjes waar je heerlijk siësta kunt houden in één van de relaxte hangmatten.

Bij Villa Surya staat een top-team van docenten voor je klaar die je kennis laten maken met verschillende vormen van yoga (zoals Hatha, Vinyasa flow, Kundalini en Sshtanga), meditatie en pilates. Ook ontvang je een Tai Chi-les. De lessen zijn heel toegankelijk voor alle niveaus. Op woensdag kun je mee gaan naar de uitgestrekte zandduinen en is de middag/avond vrij te besteden. Je kunt naast het yoga- en pilates programma diverse activiteiten ondernemen zoals surfen, fietsen, etc.

Globaal programma:

8h30-10h00 yoga- of pilatesles

10h00 brunch

17h00-18h30 yoga- of pilatesles

18h30 diner

Groepsgrootte:

Groepen bestaan gemiddeld uit 12-16 personen.

Prijzen Villa Surya

Aantal nachtenPrijsBeschikbaarheid
7 nachtenSurya retreat: Prana Vista CabinKamer alleen (2 single bedden)€ 875.00check beschikbaarheid
7 nachtenSurya retreat: Prana Vista CabinGedeelde kamer€ 700.00check beschikbaarheid
7 nachtenSurya Retreat: Sanctuary Courtyard roomKamer alleen (double bed)€ 910.00check beschikbaarheid
7 nachtenSurya Retreat: Sanctuary Courtyard roomGedeelde kamer (double bed)€ 735.00check beschikbaarheid
7 nachtenSurya Retreat: Serenity Room, Private bathKamer alleen (single bed)€ 910.00check beschikbaarheid
7 nachtenSurya Retreat: Soul Space CabinKamer alleen (2 single bedden)€ 875.00check beschikbaarheid
7 nachtenSurya Retreat: Soul Space CabinGedeelde kamer (2 single bedden)€ 700.00check beschikbaarheid
7 nachtenSurya Retreat: Tranquility Courtyard ApartmentGedeelde kamer (double+single bed)€ 945.00check beschikbaarheid
7 nachtenSurya Retreat: Tranquility Courtyard ApartmentSingle kamer (double+single bed)€ 1260.00check beschikbaarheid
7 nachtenSurya Retreat: Vitality Deluxe Courtyard SuiteGedeelde kamer (double bed)€ 945.00check beschikbaarheid
7 nachtenSurya Retreat: Vitality Deluxe Courtyard SuiteKamer alleen (double bed)€ 1260.00check beschikbaarheid
7 nachtenSurya Retreat: Casa Om Cabin (private bath)Single kamer (2 single bedden)€ 910.00check beschikbaarheid
7 nachtenSurya Retreat: Casa Om Cabin (private bath)Gedeelde kamer (2 single bedden)€ 770.00check beschikbaarheid
7 nachtenSurya Retreat: Contentment Pool View Single RoomKamer alleen (single bed)€ 980.00check beschikbaarheid
7 nachtenSurya Retreat: Inner Peace Twin Room (Private bath)Single kamer (2 single bedden)€ 945.00check beschikbaarheid
7 nachtenSurya Retreat: Inner Peace Twin Room (Private bath)Gedeelde kamer (2 single bedden)€ 770.00check beschikbaarheid
7 nachtenSurya Retreat: Rejuvenate Room (Double ensuite)Kamer alleen (double bed)€ 1085.00check beschikbaarheid
7 nachtenSurya Retreat: Rejuvenate Room (Double ensuite)Gedeelde kamer (double bed)€ 840.00check beschikbaarheid
7 nachtenSurya Retreat: Zen roomSingle kamer (2 single bedden)€ 945.00check beschikbaarheid
7 nachtenSurya Retreat: Zen roomGedeelde kamer (2 single bedden)€ 735.00check beschikbaarheid
7 nachtenVilla Lotus: 1p suite met eigen badkamer en terrasSingle kamer (2 single bedden)€ 1190.00check beschikbaarheid
7 nachtenVilla Lotus: 2p suite met eigen badkamer en terrasGedeelde kamer (2 single bedden)€ 875.00check beschikbaarheid
7 nachtenVilla Lotus: 1p kamer met gedeelde badkamer en terrasSingle kamer (2 single bedden)€ 945.00check beschikbaarheid
7 nachtenVilla Lotus: 2p kamer met gedeelde badkamer en terrasGedeelde kamer (2 single bedden)€ 735.00check beschikbaarheid
7 nachtenVilla Lotus: 1p kamer met eigen badkamer zonder terrasSingle kamer (2 single bedden)€ 945.00check beschikbaarheid
7 nachtenVilla Lotus: 2p kamer met eigen badkamer zonder terrasGedeelde kamer (2 single bedden)€ 770.00check beschikbaarheid
7 nachtenVilla Lotus: 1p kamer met gedeelde badkamer en terrasSingle kamer (1 single bed)€ 805.00check beschikbaarheid

Check de beschikbaarheid van Yoga op de Canarische Eilandenterug naar overzicht

Alle retreatweken lopen van zaterdag tot zaterdag. Soms is het mogelijk omwille van je ticket een dag later aan te komen of langer te blijven. Vraag ons naar de mogelijkheden.

De bovenstaande prijzen zijn p.p.

Inclusief Villa Surya

 • 7 overnachtingen in één van de 'Relax and Revitalise' kamers
 • 2 -3 yoga- en/of pilates lessen, workshops & meditaties per dag
 • 7 x brunch
 • 5 x diner
 • Full body massage
 • Gratis gebruik van alle benodigde materialen

Tijdens dit programma is 1 uur massage inbegrepen, dé perfecte manier om je lichaam en geest tot rust te brengen. Je kunt eventueel ook nog extra massages en schoonheidsbehandelingen bijboeken mocht je hier zin in hebben zodat je volledig “gepamperd” naar huis kunt gaan.

Exclusief Villa Surya

 • Retourvlucht Fuerteventura
 • Transfer naar de accommodatie
 • Twee diners
 • Reis- en annuleringsverzekering (wel verplicht)

Villa Lotus

Villa Lotus ligt in een rustige straatje van de gezellige badplaats Corralejo en ligt op ongeveer 5 minuten lopen van een heel fijn strand. Hier zijn slechts 5 kamers dus je bent verzekerd van een klein groepje. Je start iedere ochtend met een yoga/pilates les op het strand met uitzicht over de turquoise oceaan en zandkorrels tussen je tenen.. In de namiddag volgt een tweede les in de knusse studio van de accommodatie zelf.

Bij Villa Lotus is het programma vergelijkbaar met het programma bij Villa Surya, behalve dat er 2x keer een gezamenlijk diner is. De overige avonden kun je heerlijk gaan eten bij één van de vele restaurantjes van Corralejo. Vind je het fijn om meer individuele vrijheid te hebben en dichtbij het strand te verblijven dan is dit dé locatie voor jou!

In je 'vrije tijd' kunt heerlijk wandelen langs de kustlijn naar het schitterende Corralejo Dunes National Park, lokale markten bezoeken, lunchen bij de haven, een vulkaan beklimmen, (kite)surfen, fietsen, paardrijden, de prachtige lagoon El Cotillo bezoeken of natuurlijk gewoon lekker relaxen op het strand of bij het zwembad van Villa Lotus.

Er zijn 4 type kamers waaruit je kunt kiezen:

 1. Tweepersoons suite met een luxe ensuite badkamer en toegang tot privé terras. Zeezicht. Gedeeld €840.- p.p. Single suppl. €350.-
 2. Tweepersoonskamer met gedeelde badkamer en toegang tot terras. Uitzicht op tuin of zwembad. Gedeeld €735.- p.p. single suppl. €185.-
 3. Tweepersoonskamer met eigen badkamer. Geen uitzicht maar wel een hoog raam. Gedeeld €735.- p.p. single suppl. €185.-
 4. Kleinere single kamer met gedeelde badkamer en toegang tot terras. Uitzicht op zwembad.  €735.-

Dag programma:

 • 8.00-9.30 - Yoga / Pilates op het strand
 • 9.30-10.30 - Ontbijt
 • 10.30-17.00 - Vrije tijd
 • 17.00-18.30 - Avond yoga les (woensdag vrij)
 • 19.00 - Vrije tijd

Op zondagavond is er een gezamenlijk welkomsdiner en op vrijdagavond een afsluitend diner. De overige avonden kun je in één van de lokale restaurantjes in de buurt eten. In principe geldt het 7-daagse verblijf van zaterdag - zaterdag, maar in overleg zijn aanpassingen vaak mogelijk. Maak ons dus graag bekend met jouw wensen. Meer informatie op aanvraag via: info@happysoultravel.nl

De luchthaven ligt op ongeveer 35 minuten van Lotus Retreat. Een transfer kan georganiseerd worden tegen de volgende tarieven:

1 persoon €40.-
2 personen €20.- p.p.
3 personen €15.- p.p.

Inclusief Villa Lotus

 • 7 overnachtingen
 • Alle yoga, pilates en meditatielessen (2 per dag)
 • Dagelijks ontbijt
 • 2 keer vegetarisch diner
 • 1 uur massage
 • Gebruik van mat, kussen, blokken etc. 

Tijdens dit programma is 1 uur massage inbegrepen, dé perfecte manier om je lichaam en geest tot rust te brengen. Je kunt eventueel ook nog extra massages, schoonheidsbehandelingen en andere therapieën bijboeken zodat je volledig “gepamperd” naar huis kunt gaan.

Exclusief Villa Lotus

 • Retourvlucht Fuerteventura
 • Transfer naar de accommodatie
 • Reis- en annuleringsverzekering (wel verplicht)
 • Boekingskosten €15 per boeking

Speciale retreat weken

Er worden op Fuerteventura naast de bovengenoemde arrangementen ook “speciale retreatweken” aangeboden bij Villa Surya. Deze retreats bieden een specifiek thema en worden begeleidt door een gast docent. De lessen zijn toegankelijk voor alle niveaus. Voor deze speciale retreat weken geldt een toeslag van €100.- p.p.

Speciale retreat weken:

 • Christmas retreat van 23-30 december met het Azulfit team --> VOL
 • New Year Retreat van 30 december tot 6 januari met het Azulfit team
 • 3 – 10 februari 2018: Pilates Retreat in Spain with Sunni Almond & Jamie Isaac
 • 3 – 13 februari 2018: Goa Luxury Yoga Retreat
 • 28 februari – 4 maart 2018: Spring Pilates Retreat: Southern California
 • 17 – 24 maart 2018: Jivamukti Yoga Retreat w Andrea Everingham
 • 14 – 21 april 2018: Pilates and Barre Retreat
 • 28 april – 5 mei 2018: A journey into the elements: Flow Yoga Retreat
 • 5 - 12 mei 2018: Moon Sequence Yoga Retreat
 • 26 mei – 2 juni & 2 – 9 uni 2018: Santorini Yoga and Pilates Retreat
 • 9 – 16 juni 2018: Vinyasa Yoga Retreat in Santorini
 • 14 – 21 juli 2018 Women’s Wellness Retreat
 • 22 – 29 september 2018: Jivamukti Yoga: Freedom in Flow
 • 24 november – 1 december 2018 Intro to Ashtanga Yoga Retreat
 • 13 – 20 oktober 2018: Pilates and Nutrition Retreat

Voor meer informatie mail naar: info@happysoultravel.nl

Transport

Transavia vliegt rechtstreeks vanaf Amsterdam op Fuerteventura op dinsdag, donderdag en zondag. Omdat de yoga- en pilatesweken van zaterdag tot zaterdag lopen is ons advies om de zondag vluchten te boeken. In dit geval overnacht je de laatste zaterdagnacht elders. Veel klanten boeken deze nacht bij een nabijgelegen guesthouse. Een andere mogelijkheid is te vliegen met Jet Air vanaf Brussel of met Condor of Air Berlin vanaf Dusseldorf. Onze vliegticketpartner Bianca Soolsma kan je hier ook mee helpen via: bianca.soolsma@travelcounsellors.nl.  

Je kunt worden opgehaald vanaf het vliegveld (kosten tussen de €10 en €40 euro, afhankelijk van het aantal passagiers), maar een huurauto is ook echt de moeite waard, omdat er zoveel mooie plekken te ontdekken zijn. Overigens is de busverbinding op het eiland ook heel goed en zit je zo in leuke plaatsjes als Cortillo, Lajares en Corralejo.

Deze reis:

Prijzen vanaf: € 665 p.p.

Periode: januari, februari, maart, april, mei, juni, juli, augustus, september, oktober, november, december

Boek deze reis

Ervaringen
van ons:

‘Een fantastische en inspirerende week op Fuerteventura heeft mij een enorme boost gegeven. Bij Villa Surya voel je in alles...’

van anderen:

‘Zalige week, tot in de puntjes verzorgd! Een zekere aanrader voor alleen reizigers als met een (groep) vriend/vriendin. ...’

‘Villa Surya is een prachtige plek om te verblijven, zowel voor het innerlijke als het uiterlijke. Mooie finca, genoeg plek om...’

lees meer
schrijf een review