+31 (0)6 5104 8870
info@happysoultravel.nl
print

Yoga op IJsland

Into the Wild op IJsland: yoga in combinatie met wandelen middenin de ongerepte natuur van dit wonderschone eiland!

IJsland staat al tijden hoog bovenaan onze wensenlijst om eens te bezoeken. Een wonderschoon eiland op maar 3 uur vliegen, 4 keer zo groot als Nederland met nog niet eens 300.000 inwoners. Hier moet je toch de ultieme natuurervaring kunnen vinden? En die vonden we, in combinatie met yoga. Retreats in alle seizoenen opgezet door een vrolijk Zwitsers stel die jou het échte IJsland willen laten ervaren, weg van de typische toeristenplekken. Dat doen ze in combinatie met yoga, wandelingen door desolate natuur en langs krachtplekken. Badderen in heetwaterbaden, eten op bijzondere plekjes en vergezichten die eeuwig op je netvlies blijven…

Yoga op IJsland 1Yoga op IJsland 2Yoga op IJsland 3Yoga op IJsland 4Yoga op IJsland 5Yoga op IJsland 6Yoga op IJsland 7Yoga op IJsland 8Yoga op IJsland 9Yoga op IJsland 10Yoga op IJsland 11Yoga op IJsland 12Yoga op IJsland 13Yoga op IJsland 14Yoga op IJsland 15Yoga op IJsland 16Yoga op IJsland 17Yoga op IJsland 18Yoga op IJsland 19Yoga op IJsland 20Yoga op IJsland 21Yoga op IJsland 22Yoga op IJsland 23Yoga op IJsland 24Yoga op IJsland 25

Accommodatie

Deze retreats vinden plaats in en rondom het sympathieke stadje Akureyri, in het noorden van IJsland, bekend om haar milde en drogere klimaat. De eigenaren van dit retreat hebben hier twee huizen ter beschikking in een rustige villawijk waar je als groep slaapt. De kamers zijn basic maar comfortabel ingericht en er is een gemeenschappelijke keuken, zitkamer en tuin met jacuzzi. De yoga zelf vindt plaats in de yogazaal net buiten het stadje en je wordt opgehaald met een busje om hier naartoe te gaan. Met het ontbijt en kun je zelf kijken wat je wilt doen: ergens een broodje eten in het stadje of wat dingen kopen in de supermarkt en thuis klaarmaken. Lunch of diner is elke dag gemeenschappelijk, beetje afhankelijk van het programma van die dag.

Programma Yoga & Hiking Retreat

Deze retraites zijn een fantastische combinatie tussen yoga en wandelen. De ochtend yogales wordt gegeven in een zaal met prachtig uitzicht op de bergen, gevolgd door een excursie naar een wandelgebied. Dat is de ene keer een klein eilandje tussen de fjorden bekend om zijn krachtige energievelden, de andere keer een afgelegen bergmeer, dan weer wandelen tussen lavaformaties, het bezoeken van een machtige waterval, dwalen over dampende geiservelden… In de natuur doen we vaak ook nog yoga-oefeningen. De wandelingen duren gemiddeld 2-3 uur en zijn goed te doen voor de gemiddelde wandelaar. Ook worden er bezoeken gebracht aan natuurlijke warmwaterbronnen waar je heerlijk bij kan kan komen na een wandeling. We dineren op bijzondere locaties met lokale producten waar we ook steeds meer inzicht krijgen in de IJslandse manier van leven. Bekijk hier het programma wandelweken voor een uitgebreid programma van dag tot dag.

Inclusief:

 • alle yogalessen (2-3 uur per dag)
 • 5 nachten accommodatie in appartement
 • 5 diners (vegetarisch) 
 • handdoeken en linnen
 • toegang tot jaccuzzi of spa van de locatie waar je verblijft
 • begeleidde wandelingen
 • al het vervoer naar de wandelplekken
 • transfers van en naar Akureyri airport 
 • transfers tussen appartement en yogalocatie
 • EXTRA: Northern Light of Midsummer Night Spa sessie 

Begeleiding

Ulrica is een vrolijke Zwitserse, die haar hart en ziel aan IJsland heeft verbonden. Zij is internationaal opgeleid in de traditionele yogapraktijken van de asana’s (yogahoudingen), pranayama (ademhalingstechnieken) en meditatie. Tijdens haar yoga combineert zij diverse stijlen, zoals hatha, vinyasa en anusara en kijkt ze naar wat de groep nodig heeft. Ze werkt heel intuïtief. Yoga ziet zij als een prachtige manier om verbinding te maken met onze oorsprong. Dit is het centrale thema van de yoga: de diepgaande inzichten en praktijken van yoga te integreren in het dagelijks leven. Zo kunnen we ons weer leren verbinden met ons lichaam en onze ademhaling en leren we te leven vanuit onze essentie. "In IJsland zijn we in staat om te voelen wat het betekent aanwezig zijn met al onze zintuigen, diep geworteld in de kracht van de levende aarde en met een open geest voor de uitgestrektheid van de IJslandse lucht. Dit is pure yoga!” Haar lessen zijn toegankelijk voor alle niveaus.

Haar man, Andreas, verzorgt alle logistiek en de excursies. Hij weet ongelofelijk veel over het eiland en door hem krijg je echt een heel goed beeld van de natuur, maar ook van het leven op IJsland zelf. Fascinerend om te zien en te horen!

Groepsgrootte

De groep bestaat uit 6-15 personen.

Prijs & periode

DataTweepersoonskamerEenpersoonskamerBeschikbaarheid
03-08 maart 2019Yoga & Hiking Winter€1400€1600check beschikbaarheid
16-21 juni 2019Yoga & Hiking Summer€1680€1980check beschikbaarheid
14-19 juli 2019Yoga & Hiking Summer€1680€1980check beschikbaarheid
28 juli - 02 augustus 2019Yoga & Hiking Summer€1680€1980check beschikbaarheid
01-06 september 2019Yoga & Hiking Autumn€1530€1810check beschikbaarheid

Check de beschikbaarheid van Yoga op IJslandterug naar overzicht

Bovenstaande prijzen zijn de prijzen per persoon.

Exclusief

 • overige maaltijden en drankjes
 • entree optionele excursies/baden
 • vliegticket
 • reis- en annuleringsverzekering (wel verplicht)
 • €15 boekingskosten
 • EXTRA voor onze klanten: 3 maanden gratis Yogatv bij thuiskomst

Klimaat, Midnight Summer en Noorderlicht

Je denkt misschien: IJsland, koud! Maar dat valt eigenlijk reuze mee. Juist in het Noorden is het klimaat door de warme golfstroom vrij mild en wordt het in de winter niet kouder dan een aantal graden onder nul, terwijl het in de zomer weken achter elkaar zonnig kan zijn met temperaturen rond de 15 graden. Als je het noorderlicht wilt zien (natuurlijk nooit gegarandeerd), maak je goede kans tussen september en maart. Wij waren er begin september en hebben het twee avonden gezien! Ook de zomer is spectaculair omdat je dan in juni, juli en augustus hele lange dagen hebt door de middernachtzon.

Transport

Akureyri is op verschillende manieren te bereiken. Je kunt vliegen op Reykjavik en vanaf daar een binnenlandse vlucht nemen (let op dat je voldoende tijd hebt tussen de vluchten want de bus doet er minimaal 45 minuten over van de internationale naar de lokale luchthaven). Je zou er ook voor kunnen kiezen of met een bus vanuit Reykjavic naar Akureyri te gaan. Er zijn bussen die er 6 uur over doen of bussen die er 10 uur over doen en onderweg nog op verschillende mooie plekken stoppen. De vliegtickets kun je boeken via bijvoorbeeld www.cheaptickets.nl of www.wtc.nl. Maar je kunt ook contact opnemen met onze vluchtspecialiste Bianca Soolsma via bianca.soolsma@travelcounsellors.nl zodat zij alles voor je kan regelen.

Wij raden aan ervoor te zorgen dat je op de eerste dag in de loop van de dag of in elk geval aan het einde van de middag aankomt en dat je op de laatste dag pas rond 16:00/17:00 uur vertrekt. Je zou dan bijvoorbeeld nog die dag naar Reykjavic kunnen vliegen en daar nog een paar dagen verblijven of de volgende dag vanaf daar terug naar Nederland vliegen.

Deze reis:

Prijzen vanaf: 1400 p.p.

Periode: maart, juni, juli, september

Boek deze reis

Ervaringen
van ons:

‘IJsland heeft echt mijn hart gestolen. Ik vind het ongelofelijk dat je op zo'n korte afstand van Nederland in een totaal...’

lees meer
schrijf een review