Nieuw Yoga & Vegan Cooking

Ontdek de wereld van vegan koken en Yin Yoga tijdens een van deze fantastische weekenden!

In het karaktervolle pand van ‘In de Sigarenfabriek’ in Valkenswaard verdiep je je met kookworkshops en -demo’s in de uitgebreide mogelijkheden van de vegan keuken. Afgewisseld met de liefdevolle meditatie en Yin en Yang yoga van yogadocente Eline van de Kam. Dit weekend is voor iedereen die kennis wil maken met de vegan keuken of zich verder wil verdiepen in plantaardig koken met verse, biologische, seizoensgebonden ingrediënten, specerijen en andere smaakmakers. Je leert smakelijke en gezonde gerechten maken die rijk zijn aan groenten, vezels en plantaardige eiwitten. Vlakbij, maar toch weg van thuis kun je je onderdompelen in een weekend met rust, ruimte, ontdekking en inspiratie. Helemaal corona proof in een kleine groep van max acht deelnemers.

“Voor een heerlijk tijd-voor-jezelf(-en-elkaar)weekend. Fijne afwisseling van actieve en ontspanningsyogaoefeningen én heerlijke vegan kookworkshops, gegeven door twee enthousiaste, energieke vrouwen. Zeer inspirerende dagen vol warmte.” - Lisette

Vegan koken

Je kookt met het seizoen mee en maakt gebruik van hoofdzakelijk biologische ingrediënten. Geïnspireerd door recepten uit verschillende werelddelen en creatieve oplossingen voor producten als zuivel en eieren. Vegan Chef Nicoline Dobbe vertelt tijdens de kooksessies ronduit over de kleurrijke plantaardige keuken en is het hele weekend beschikbaar voor al je vragen. In dit weekend verken je welke smaken en producten bij jou passen en krijg je inzicht in plantaardige ingrediënten en de fijne kneepjes van plantaardig koken. Hoe je snel of juist uitgebreid een lekkere en voedzame maaltijd bereidt en bijvoorbeeld waarop je kunt letten bij het boodschappen doen en buitenshuis dineren.

Programma

De Yoga en Vegan Cooking Weekenden starten altijd op vrijdagavond rond 18:00 uur met een welkomstdiner en een korte introductie. Rond 20:00 uur ga je naar de yogazaal voor de openingscirkel en sta je stil bij jouw intenties voor dit weekend. In de avond maak je kennis met de groep onder het genot van een kopje thee. Vanaf 22:00 uur is het stil en kun je je bed opzoeken. Op zaterdag begint de dag om acht uur met een meditatie. Vervolgens staat er om 09:00 uur een licht ontbijt voor je klaar en vindt om tien uur de eerste yogales plaats. Rond 11:00 uur kom je samen voor een kookdemo met daarna de lunch. De middag wordt om half twee vervolgd met een wandeling in het nabijgelegen wandelpark. Rond 14:30 uur is de volgende yogales en om half vijf volg je een kookworkshop met aansluitend het diner. In de avond kun je vanaf acht uur aanschuiven voor een korte film en een kopje thee. Vanaf 22:00 uur gaat wederom de stilteperiode in.
Zondag start je de meditatie om 08:30 uur. Wederom rond 09:00 uur staat een licht ontbijt voor je klaar en kun je om 10:00 uur deelnemen aan de yogales. Om 11:00 uur volgt de laatste kookworkshop in aanloop naar de lunch. Om half twee is de closing circle en loopt het weekend ten einde.

 • Vrijdag
  18:00 welkomstdiner
  20:00 openingscirkel
  21:00 thee
  22:00 slaap lekker
 • Zaterdag
  08:00 meditatie
  09:00 ontbijt
  10:00 yoga
  11:00 kookdemo
  12:30 lunch
  13:30 wandeling
  14:30 yoga
  16:30 kookworkshop
  18:30 diner
  20:00 meditatie
  21:00 korte film/ thee
  22:00 slaap lekker
 • Zondag
  08:30 meditatie
  09:00 ontbijt
  10:00 yoga
  11:00 kookworkshop
  12:30 lunch
  13:30 closing circle
  14:00 vertrek

Programma One Day Yoga & Vegan Cooking Retreat

Knijp je er liever een dag tussenuit en wil je naast yoga graag leren over vegan koken? Dan is de One Day Yoga & Vegan Retreat perfect voor jou! Je dompelt je onder in de kleurrijke plantaardige keuken met Chef Nicoline Dobbe en leert onder meer hoe je een lekkere en voedzame vegan lunch bereidt. Yogadocent en groot natuurliefhebber Eline van de Kam neemt je mee in een staat van rust en ontspanning op de yogamat en in het nabij gelegen natuurpark. 

 • Programma
  10:00 - 11:00 opening van de dag en yoga
  11:15 - 12:30 kookworkshop
  12:30 - 13:00 lunch
  13:00 - 13:30 pauze
  13:30 - 14:30 buitenwandeling
  14:30 - 15:30 yoga
  15:45 - 16:45 kookdemo
  16:45 - 17:30 Afsluiting van de dag in de yogazaal

Groepsgrootte: minimaal 10 en maximaal 12 deelnemers

Accommodatie

Onder de rook van Eindhoven en op steenworp afstand van het centrum van Valkenswaard vind je het prachtige gerenoveerde pand van ‘In de Sigarenfabriek’ uit 1917. Met zijn vier verdiepingen en vele, lichte en sfeervolle ruimtes waan je je direct bij binnenkomst in een oase van rust. In het gebouw zijn naast de ruime yogazaal en workshopruimte vele knusse zithoeken aanwezig om je terug te trekken met een kopje thee en een boek. Bij aangenaam weer kun je vertoeven op de binnenplaats of wandelen in het nabijgelegen park. Deze warme ontmoetingsplaats biedt doorgaans plek voor verbinding en bewustwording aan lokale bewoners en workshop-deelnemers uit het hele land. Dagelijks worden activiteiten georganiseerd op het gebied van yoga, meditatie, dans, ademwerk en coaching. Uiteraard houden we rekening met alle corona-maatregelen. ‘In de Sigarenfabriek’ is een ruime locatie waarin dat goed mogelijk is.

Yoga met Eline

Op de yogamat, tussen de maaltijden en workshops door, is er ruimte voor ontspanning, rust en verstilling. Yogadocente Eline van de Kam nodigt je uit om met zachtheid en aandacht naar binnen te keren en open te staan voor alles wat zich aandient. Zowel de elementen van Yin als Yang helpen je om balans te vinden tijdens de vele meditatie- en yogasessies in dit weekend. Eline legde haar basis als yogadocent bij onder meer De Nieuwe Yogaschool in Amsterdam. Tegenwoordig verzorgt zij de Yin Yoga Teacher Training van deze school in haar geliefde Limburg en geeft ze les bij diverse yogascholen en buitenplaatsen in het zuiden. Naast yoga maak je een heerlijke wandeling in het nabijgelegen wandelgebied en kun je genieten van een film in de avond. Het programma is vrijblijvend. Voel je welkom om een van de vele knusse zithoeken op te zoeken wanneer je daar behoefte aan hebt.

Groepsgrootte

De minimale groepsgrootte is 6 personen en de maximale 8 personen.

Prijs en Periode

De bovengenoemde prijzen zijn de prijzen p.p.. 

De ruime twee- en driepersoonskamers worden ingedeeld met deelnemers van hetzelfde geslacht wanneer je alleen komt. In de tweepersoonskamer staan de bedden uit elkaar, maar kunnen desgewenst ook bij elkaar worden geplaatst.

Op de locatie zijn twee doucheruimtes en drie toiletten voor gezamenlijk gebruik aanwezig.

Inclusief

 • twee nachten verblijf in een een- of twee-/ driepersoonskamer
 • alle kookworkshops en yogalessen behorende bij het programma
 • alle maaltijden en healthy snacks
 • onbeperkt water en kruidenthee
 • gebruik van alle aanwezige yogamaterialen  
 • EXTRA voor onze klanten: 1 maand gratis Yogatv bij thuiskomst

Exclusief

 • reiskosten naar Valkenswaard   
 • reis- en annuleringsverzekering
 • Toeristenbelasting p.p.p.n. van €1,55 
 • €15 boekingskosten
 • €5 p.p. verplichte bijdrage SGR*

*Dit is een bijdrage die SGR per 1 februari 2021 verplicht heeft ingesteld voor alle reizigers via aangesloten reisorganisaties

Transport

‘In de Sigarenfabriek’ is bereikbaar met de auto vanaf de A2 en met het OV. Je kunt je auto parkeren in de straat van de accommodatie en de straten eromheen. Elk kwartier rijdt een bus vanaf Eindhoven Centraal naar halte Valkeniersstraat in Valkenswaard. De locatie is op vier minuten lopen bereikbaar. Raadpleeg 9292 voor het meest actuele reisadvies. Met de OV-fiets doe je er een kleine 40 minuten vanaf Eindhoven Centraal over.

Deze reis:

Prijzen vanaf: €129 p.p.

Periode:

Yoga & Vegan Cooking

Prijzen vanaf: €129 p.p.

Boek deze reis

Ervaringen van anderen:

13 okt. 2021
Erg fijn weekend met veel persoonlijke begeleiding. Goede introductie tot verschillende yoga en meditatie vormen. Eline is …lees meer
Karin
11 okt. 2021
Het was een heerlijk retreat: mooie locatie met een fijne yoga ruimte. De lessen waren super met een geweldige begeleiding. …lees meer
Judith van Toorenburg
05 sep. 2021
Ik had nog nooit een retreat gedaan, en dit was een kadootje voor mijn verjaardag, ik ben samen met mijn tweeling zusje …lees meer
Maxime

Deel met je vrienden:

Vergelijkbare reizen