Mindfulness weekend in Friesland

Heerlijk tot rust komen in de natuur tijdens een weekend weg in een klein dorpje in het noorden van Friesland!

Tijdens dit weekend ben je op een vrolijke en inspirerende manier bezig met bewustwording. Op het programma staan verschillende en toegankelijke meditaties en diverse andere laagdrempelige activiteiten om het weekend mindful te beleven. Maar ook: gezond en puur eten, bij het haardvuur zitten, door het bos wandelen en goede gesprekken voeren. Of juist stilte als je daar even aan toe bent. Ontspanning en plezier dus!

Of je nou een beginner bent op het gebied van meditatie of niet, dat maakt niets uit. Het gaat erom dat je je kunt laten meevoeren om te kijken hoe het van binnen met je gaat. Dat je met een opgeruimd hoofd en wellicht nieuwe inzichten zondagmiddag weer naar huis rijdt.

Tijdens het weekend bereiden we eerlijk en echt eten. Zoveel mogelijk biologisch en lokaal uit onze directe omgeving, soms zelfs uit eigen kas & boomgaard! Door bewust en gevarieerd te eten voel je je immers fitter. En natuurlijk kan dat samengaan met een goed glas wijn en een lekker stuk chocola. Het is jouw weekend!

"Wat een heerlijk weekend heb ik gehad. Ik heb zoveel rust mogen ervaren door de meditaties en alles werd super goed verzorgd. Ik heb genoten van het heerlijke eten en alle aandacht." - Pauline

Programma

Het programma is helder en overzichtelijk zonder moeilijk gedoe. Juist niet want daar houden wij niet van. We houden ook rekening met voldoende vrije tijd en ruimte voor jezelf. Het programma duurt van vrijdag ± 18:30 uur tot zondagmiddag na de lunch. Alle dagen zijn dusdanig ingedeeld dat er een mooie balans is tussen meditaties, maaltijden en voldoende vrije tijd waarin je precies kunt doen waar jij zin in hebt.  

Vrijdag staat er bij aankomst een mooi gedekte tafel voor je klaar waar we genieten van het heerlijke eten, terwijl we elkaar leren kennen. De rest van de avond vloeit over in de opbouw naar de rest van het weekend. Deze bestaat uit meditatiesessies, formele en informele mindfulness oefeningen, met elkaar ontbijten-lunchen-dineren, je eigen vrije tijd en vooral “mindful zijn”.

Mindfulness en meer...

Herken je dat? Er staat een vol kopje thee voor je neus, plots is het leeg en je hebt geen idee waar het gebleven is. Of je zit tijdens een werkdag in een vergadering en plots kom je erachter dat je niets hebt gehoord. Het is goed mogelijk dat je de thee gewoon hebt opgedronken maar dat je ondertussen zo diep in gedachte was verzonken dat je het niet hebt opgemerkt, net zoals tijdens die vergadering. Gedachten die gaan over gister, morgen, straks. Je fladdert overal met je gedachte naar toe behalve hier, ‘in the present moment’. In het hier & nu. En zo verliezen we veel mooie momenten doordat we ons laten meeslepen in de trein van gedachten waardoor vaak piekeren en stress ontstaat.

Mindfulness en meditatie leert je bewust te zijn in het huidige moment. ‘Met aandacht doen wat je doet, waar je mee bezig bent’, is een eenvoudige uitleg van Mindfulness. En zo leer je bewuster in het leven te staan en kun je inzien dat het gepieker, de doormalende gedachte en het oordelen niets meer met de werkelijkheid te maken heeft en een flinke berg stress veroorzaakt.

Hoe? Door middel van verschillende vormen meditatie en wat kleine oefeningen.

Met andere woorden: ervaar want dat vertelt meer dan 1000 woorden! Een laagdrempelig, vrolijk en inspirerend weekend.

Accommodatie

Dit weekend wordt gehouden in een piepklein dorpje in het noorden van Friesland. Het huis straalt warmte uit, intimiteit en is zeer comfortabel, je voelt je er meteen thuis. We zorgen ervoor dat je voldoende privacy en comfort heb ondanks dat je op een gedeelde kamer slaapt.

Het huis staat op een landgoed en is omringd door veel groen. Een privébos, een boomgaard vol verse vruchten, een buiten-haard, een weide waar schapen rondlopen en een grote tuin waar je met mooi weer op een stretcher kunt relaxen. Ook buiten heb je voldoende privacy mocht je daar behoefte aan hebben. Zo niet, dan is er altijd wel iemand bij het haardvuur te vinden.

Beschrijving van de kamers:

Alle kamers zijn op basis van 2 personen en hebben gedeelde luxe badkamers (één badkamer gedeeld met 2 slaapkamers). Comfort staat boven alles wat inhoud dat de bedden goed zijn, de dekbedden warm, de lakens knisperend en de handdoeken zacht. In alle kamers gebruiken we dezelfde comfortabele matrassen, ook in de stapelbedden dus de slaap kwaliteit is in elke kamer hetzelfde.  

Standaard kamer: Een ruime kamer met 2 losse bedden. De bedden staan dusdanig uit elkaar zodat je voldoende privacy hebt waardoor je in je eigen ervaring kunt blijven. Er is een groot raam dus voldoende daglicht.

Grotere kamer: Een grote, zeer lichte kamer met 2 losse bedden. De bedden staan een aantal meter uit elkaar zodat je voldoende privacy hebt waardoor in je eigen ervaring kunt blijven. Deze kamers bieden een fantastisch uitzicht over het landgoed.

Begeleiding

Suzan van de Roemer is mindfulnesstrainer, meditatiebegeleider en mindfulKids trainer. Tevens is zij oprichter van Mindful-Matters. Op een sprankelende en beeldende wijze neemt ze je mee in haar meditaties. Haar achtergrond als fotograaf voelbaar in de esthetiek van haar meditaties.

Groepsgrootte

- WOMEN ONLY -

Gaat door vanaf 6 personen. 

Maximaal aantal deelnemers 8.

Aankomst vrijdag rond 18.30 uur en vertrek op zondag rond 15.00 uur. 

Inclusief

 • alle overnachtingen
 • alle maaltijden
 • alle meditaties
 • alle aandacht
 • EXTRA voor onze klanten: 2 maanden gratis abonnement op The House of Deeprelax bij thuiskomst

Exclusief

 • vervoer van en naar Friesland
 • extra bij te boeken massages
 • toeristenbelasting 2 euro p.p.p.n.
 • reis- en annuleringsverzekering
 • €15 boekingskosten
 • €5 p.p. verplichte bijdrage SGR*

*Dit is een bijdrage die SGR per 1 februari 2021 verplicht heeft ingesteld voor alle reizigers via aangesloten reisorganisaties

Deze reis:

Prijzen vanaf: €400 p.p.

Periode:

Mindfulness weekend in Friesland

Prijzen vanaf: €400 p.p.

Boek deze reis

Ervaringen van anderen:

14 nov. 2017
Wat een heerlijk weekend heb ik gehad. Ik heb zoveel rust mogen ervaren door de meditaties en alles werd super goed …lees meer
Pauline
14 nov. 2017
Genoten... van de omgeving, het eten, de mensen, de rust en de kennismaking met mindfulness. Door de kennismaking wil ik …lees meer
Anne
13 nov. 2017
Een mooie eerste kennis making met mediteren/minfullnes. Het eten was voortreffelijk en de sfeer gemoedelijk. Overige …lees meer
Jurre

Deel met je vrienden:

Vergelijkbare reizen