+31 (0)6 5104 8870
info@happysoultravel.nl
print

Stilte-Detox-Yoga Retraite Belgische Ardennen

Tijn Touber, Juno Burger en Irene Sportel nemen je mee de stilte in. Zeven dagen lang hoef je niets anders te doen dan jezelf zijn. Je hoeft niet te praten, leuk te doen, aardig gevonden te worden of succesvol te zijn... Hoe minder je doet, hoe meer je bent.  In de stilte kom je vanzelf thuis in het oog van de orkaan: de stille ruimte achter je gedachten en conditioneringen. Je maakt contact met je oorspronkelijke blauwdruk, weet weer wie je bent en wat je te doen staat en krijgt toegang tot het helende en inspirerende veld dat ons allen met elkaar verbindt. Tijdens deze retraite wordt er door de deelnemers niet gesproken.

Stilte-Detox-Yoga Retraite Belgische Ardennen 1Stilte-Detox-Yoga Retraite Belgische Ardennen 2Stilte-Detox-Yoga Retraite Belgische Ardennen 3Stilte-Detox-Yoga Retraite Belgische Ardennen 4Stilte-Detox-Yoga Retraite Belgische Ardennen 5Stilte-Detox-Yoga Retraite Belgische Ardennen 6Stilte-Detox-Yoga Retraite Belgische Ardennen 7Stilte-Detox-Yoga Retraite Belgische Ardennen 8Stilte-Detox-Yoga Retraite Belgische Ardennen 9Stilte-Detox-Yoga Retraite Belgische Ardennen 10Stilte-Detox-Yoga Retraite Belgische Ardennen 11Stilte-Detox-Yoga Retraite Belgische Ardennen 12Stilte-Detox-Yoga Retraite Belgische Ardennen 13Stilte-Detox-Yoga Retraite Belgische Ardennen 14Stilte-Detox-Yoga Retraite Belgische Ardennen 15Stilte-Detox-Yoga Retraite Belgische Ardennen 16Stilte-Detox-Yoga Retraite Belgische Ardennen 17Stilte-Detox-Yoga Retraite Belgische Ardennen 18Stilte-Detox-Yoga Retraite Belgische Ardennen 19Stilte-Detox-Yoga Retraite Belgische Ardennen 20Stilte-Detox-Yoga Retraite Belgische Ardennen 21Stilte-Detox-Yoga Retraite Belgische Ardennen 22Stilte-Detox-Yoga Retraite Belgische Ardennen 23Stilte-Detox-Yoga Retraite Belgische Ardennen 24

Accommodatie

Het voormalige kuuroord in de Belgische Ardennen is een krachtige, spirituele plek. Een groot bos en twee verstilde meertjes behoren tot het landgoed. Het is sfeervol ingericht en van alle gemakken voorzien. Er zijn een- of tweepersoonskamers waarvan een aantal met eigen douche en toilet. In het château is een Finse sauna aan het meer, een infrarood sauna en een zonnebank aanwezig. Verder zijn er diverse behandelruimtes, twee sfeervolle gemeenschappelijk ruimtes met majestueuze open haarden en een prachtige ruimte voor groepsactiviteiten. Direct rondom het gebouw ligt het landgoed van zo'n 25 hectare. In de bossen staan eeuwenoude eiken, beuken en platanen. Hier vind je vossen, herten, hermelijnen en everzwijnen.

Programma

Na een lichte avondmaaltijd op de dag van aankomst wordt er door de deelnemers gedurende de rest van het programma niet meer gesproken.

Iedere ochtend start je met een yoga & meditatie les van Irene. Na de les heb je bewuste stille lummel tijd, waarbij je jezelf ontvankelijk maakt om je door de stilte te laten inspireren. Voor de lunch is er opnieuw een gezamenlijke meditatie en na de lunch maak je een stiltewandeling als je daar zin in hebt.

Iedere middag delen Tijn en Juno inzichten en technieken die je tijdens de retraite kunt gebruiken om je geest tot rust te brengen, goed te aarden en je energie vrijer te laten stromen. Ook krijg je tools aangereikt die je kunt gebruiken om om te gaan met wat zich in de stilte in je bewustzijn aandient. 

Je sluit iedere dag af met een gemeenschappelijke meditatie.

Gedurende het programma zullen er facultatieve yogaklassen worden aangeboden. Tijdens de retraite kun je op verschillende momenten een persoonlijke energetische clearing van Juno ontvangen die je helpt om oude spanning los te laten maar welke je ook ondersteunt in het detox proces, zowel, fysiek, emotioneel als mentaal.

Na het ontbijt op de dag van vertrek verbreken we de stilte waarna ruimte is om woorden te geven aan je ervaringen.

Begeleiding

Tijn Touber is succesvol auteur, muzikant en meditatieleraar. Zijn nieuwste boek ‘Yogi Power’ ligt net in de winkel, opvolger van o.a. Spoedcursus Verlichting, Verlicht Leven en Stadsverlichting. Hij is oprichter van popgroep Lois Lane, maar trok zich na dit muzikale avontuur veertien jaar terug om zich toe te leggen op bewustzijnsontwikkeling. In deze periode begon hij trainingen te geven aan onder meer de Amsterdamse politie, drugsdelinquenten in de Bijlmerbajes en op popfestivals als Lowlands. Hij schreef er verschillende boeken over en is een veelgevraagd spreker, omdat hij ‘ingewikkelde’ spirituele zaken weet te vertalen naar de alledaagse belevingswereld. Tijn schrijft columns, interviews en verhalen voor Ode en Happinez.

Irene is yogadocente en arts. Na 3 jaar te hebben gewerkt als arts, had ze behoefte aan verandering, verdieping van haar yoga practice en avontuur en vertrok naar Australië. In Byron Bay deed ze de ISHTA yoga opleiding (Hatha yoga). Na haar terugkomst geeft ze met veel passie yogalessen (Hatha Flow en Yin/Yang) in De Nieuwe Yogaschool in Amsterdam en tijdens retraites. Daarnaast verdiept ze zich in Shin-do, een Tibetaanse Energetische Healing techniek. In al haar bezigheden staat afdalen centraal; afdalen van het hoofd naar het hart. Om je bewustzijn te verruimen en de ontgifting te stimuleren zijn er gedurende het programma verschillende momenten waarop we yoga en meditatie beoefenen begeleid door Irene. Haar lessen zullen een mix zijn van verschillende yogastijlen (Hatha, Vinyasa, Yin). De asana's (yoga houdingen) zullen worden omlijst met meditatieoefeningen en pranayama (ademhalingsoefeningen) gevolgd door de onmisbare eindontspanning die zal worden begeleid door verstillende live muziek.

Juno kiest de weg van het compassie volle hart. Hij gebruikt bewust de tijd met zichzelf, de mensen die hij ontmoet en de plaatsen waar hij komt om uit te vinden waar hij kan verruimen, nog meer compassie kan zijn. Zo is hij in de loop der jaren steeds meer beschikbaar geworden voor de diversiteit van het leven zelf. Deze beschikbaarheid is wat hij jou biedt. Een energetische ruimte waarin spanning zich kan ontladen zodat energie in jou vrijer kan stromen. Met deze 'bandbreedte' kan hij een enorme diversiteit aan energieën van mensen, ruimtes en situaties voelen en laten zijn. In de afgelopen jaren heeft hij duizenden huizen en mensen energetisch gereinigd en daarmee is een schat aan ervaring gegroeid. Die helpt niet alleen om wat vast zit in beweging te zetten of wat chaotisch is weer rustig te maken. Door de vele vlieguren is hij in staat om je uit te leggen hoe je dit zelf kunt doen en daarmee heb je een tool in handen om magisch en moeiteloos te leven!

 

Groepsgroote

Minimum: 30, maximum 50 deelnemers

Detox & Voeding


Er worden tijdens deze week heerlijke maaltijden verzorgd. Je eet voeding waarvan je systeem tot rust komt en waar je lichaam door ontgift. We eten geen vlees, zuivel, brood en suiker en drinken geen koffie. Voor zover lokaal verkrijgbaar zijn alle producten van biologische kwaliteit. 

Prijzen en datum

DataType kamer2-persoonskamer met gedeelde douche en toilet2-persoonskamer met eigen douche/toilet1-persoonskamer met gedeelde douche en toilet1-persoonskamer met eigen douche en toiletBeschikbaarheid
15-22 september 2017nvtnvtnvtnvtVOL

Check de beschikbaarheid van Stilte-Detox-Yoga Retraite Belgische Ardennenterug naar overzicht

Op dit moment zijn er geen 1-persoonskamers meer beschikbaar. 

Ons advies wanneer je verzekerd wilt zijn van deelname: Schrijf je in voor een 2-persoonskamer en noteer op je boekingsformulier dat je voorkeur hebt voor een 1-persoonskamer. Je komt dan namelijk op een wachtlijst te staan. De kans is zeker aanwezig dat er op een later moment nog 1-persoonskamers vrijkomen, maar dit is uiteraard geen garantie.

 

Inclusief

  • 7 overnachtingen
  • Alle maaltijden (3 per dag) en koffie, thee, water en versnaperingen
  • Meditaties
  • Yogalessen
  • Persoonlijke clearings
  • Inspiratieklassen

Exclusief

  • Vervoer naar de Ardennen
  • Extra behandelingen
  • Eventuele reis- en annuleringsverzekering
  • Boekingskosten €15 p.p.

Transport

Chateau Frandeux ligt in de Belgische Ardennen, 
 op ongeveer 3 uur rijden van Utrecht. De meeste mensen komen met de auto, maar je kunt het château ook goed bereiken met de trein. 

Vanuit Brussel:
• De internationale trein richting Luxemburg.
• Uitstappen in Jemelle

Vanaf Luik/ Guillemins:
• Het idyllische stoptreintje richting Jemelle. In Jemelle uitstappen.

In Jemelle kun je een taxi naar het château nemen.

Deze reis:

Prijzen vanaf: 795 p.p.

Periode: september

Boek deze reis

Ervaringen

van anderen:

‘Zopas even aan het rondkijken op jullie site om te blijven dromen en ideetjes op te doen voor een volgende reis:-). Dan...’

lees meer
schrijf een review