+31 (0)6 5104 8870
info@happysoultravel.nl
print

Nieuw Yoga op Tenerife

In één van de mooiste uithoeken van Tenerife kwamen we een geweldige plek tegen, waar diverse yogaweken worden georganiseerd. Via een spectaculaire kronkelweg door een magisch berglandschap kwamen we bij  de fijne locatie van de Nederlandse eigenaren  Monique en Marcello. Zij streken hier met hun dochtertje neer om een plek te creëren waar je in alle rust kunt genieten van het “zijn”. Een unieke locatie midden in een prachtige vallei met alle faciliteiten om retreats en yogavakanties te kunnen aanbieden. Op deze mooie finca runde Marcello’s Italiaanse vader jarenlang een bijzonder restaurant vanuit zijn zelf gebouwde landhuis. Dit verbouwden ze met veel zorg en aandacht tot een sfeervolle retreat plek te midden van majestueuze bergtoppen en in de verte de zee. Een plek om volledig tot rust en bezinning te komen met alle voorzieningen die je daarvoor nodig hebt.

 

Yoga op Tenerife 1Yoga op Tenerife 2Yoga op Tenerife 3Yoga op Tenerife 4Yoga op Tenerife 5Yoga op Tenerife 6Yoga op Tenerife 7Yoga op Tenerife 8Yoga op Tenerife 9Yoga op Tenerife 10Yoga op Tenerife 11Yoga op Tenerife 12Yoga op Tenerife 13Yoga op Tenerife 14Yoga op Tenerife 15Yoga op Tenerife 16Yoga op Tenerife 17Yoga op Tenerife 18Yoga op Tenerife 19Yoga op Tenerife 20Yoga op Tenerife 21Yoga op Tenerife 22Yoga op Tenerife 23Yoga op Tenerife 24Yoga op Tenerife 25Yoga op Tenerife 26Yoga op Tenerife 27Yoga op Tenerife 28Yoga op Tenerife 29

Accommodatie

Toen we het huis tegen de berg op zagen liggen vlak achter het schattige dorpje Masca werden we meteen blij: een prachtig langgerekt witgepleisterde finca tussen allerlei soorten palmbomen en cipressen. Het huis is tegen een berg opgebouwd en de 11 kamers zijn verspreid over de verschillende lagen van het huis. Het landgoed van 14 hectare loopt nog verder tegen de bergen op en is gevuld met allerlei soorten fruitbomenen niet te vergeten de 60 avocado bomen. . De kamers zijn ruim, fris en hebben elk een eigen badkamer. Ook is er een heerlijk zwembad met water uit eigen bron dat uitkijkt over de vallei. De yoga wordt gegeven in een van de drie shala’s, twee buiten buiten yoga deck en een overdekte binnen shala midden tussen de avocado bomen, beetje afhankelijk van het weer. Binnen in de met veel aandacht en liefde gestylde yoga living (huiskamer) met heerlijk openhaard heb je fijne zitjes die uitkijken over de vallei en het berglandschap.

De (healthy) keuken

Leuk om te weten is dat de Nederlandse health food chef Kyra de Vreeze speciaal naar deze plek is toegevlogen om een uitgebalanceerd yogi-menu te ontwikkelen om het retreat te ondersteunen.. Dit menu wordt liefdevol klaargemaakt door lokale chefs van het eiland, volledig vegetarisch en zoveel mogelijk biologisch en met producten uit eigen tuin.. Er zijn drie maaltijden per dag waarbij je supergevarieerd en gezond eet. Ook staan er kannen met elke dag weer andere verse kruidentheeën en ‘aguas frescas’ (water uit eigen bron verrijkt met kruiden en/of fruit) klaar. Als je het leuk vindt, kun je samen met de eigenaresse de verse avocado’s en citroenen van de bomen plukken.

Omgeving en Excursies

De retreat ligt in een vallei vlakbij het dorpje Masca in het noordwesten van het eiland. Dit fotogenieke dorpje ziet eruit alsof iemand losjes wat huisje heeft rondgestrooid op de randen van de bergen. Vanaf dit dorp begint een spectaculaire wandeling door een kloof die uiteindelijk helemaal uitkomt bij de zee. Deze wandeling staat vaak ook op het programma bij de diverse yogaretreats hier en is absoluut de moeite waard. Ook wordt er vaak nog een strandje bezocht tijdens het retreat om je yogavakantie op de Canarische Eilanden compleet te maken.

Programma

Elk retreat heeft zijn eigen programma, maar doorgaans ziet de gemiddelde dag er zo uit dat er gestart wordt met yoga gevolgd door het ontbijt. Daarna is er vrije tijd (soms een excursie of massage), lunch, weer vrije tijd, een yogales en dan het diner.

7 Days and 7 Chakra's retreat

Tijdens deze week maak je een reis door de 7 chakra's met elke dag een andere chakra die centraal staat. Tijdens deze ontdekkingstocht word je begeleid door het vaste team van experts. Het programma is gebalanceerd met elke dag yoga en workshops over voeding & yoga in verbinding met de chakra van die dag. En natuurlijk is er genoeg tijd om te rusten en de prachtige omgeving te herkennen. Alle niveau's zijn welkom!

Speciale Retreats voor Vrouwen met Borstkanker

Marcello en Monique zijn deze plek niet zomaar gestart. Monique kreeg zelf met borstkanker te maken in haar leven en besloot uiteindelijk ook speciaal voor vrouwen met borstkanker retreats op te gaan zetten. Deze weken worden ook op deze plek georganiseerd en een deel van de opbrengsten van de “normale” retreats wordt gedoneerd aan de stichting die deze retreats mogelijk maakt. Voor meer info hierover kun je ons ook mailen via info@happysoultravel.nl.

Groepsgrootte

De maximale groepsgrootte is 20.

Prijs en Periode

DataEenpersoonskamerTweepersoonskamerDriepersoonskamerVierpersoonskamerBeschikbaarheid
23-30 januari 20187 Days and 7 Chakra's retreat€ 1295.00€ 945.00Op aanvraag€ 799.00check beschikbaarheid
28 maart - 04 april 2018Yoga & Ayurveda retreat met Leah AdamsOp aanvraag€ 1180.00Op aanvraagOp aanvraagcheck beschikbaarheid
27 oktober - 02 november 2018Yoga retreat met Afke ReijengaOp aanvraagOp aanvraagOp aanvraagOp aanvraagcheck beschikbaarheid

Check de beschikbaarheid van Yoga op Tenerifeterug naar overzicht

Binnenkort zullen hier nog meer data en retreats verschijnen. Interesse? Mail ons vast via info@happysoultravel.nl. Wil je meer achtergrondinformatie over bovenstaande retreats dan kun je ons ook mailen.

De bovenstaande prijzen zijn de prijzen p.p..

Inclusief

  • aantal overnachtingen volgens programma in een kamer met eigen badkamer
  • 3 gezonde vegetarische maaltijden per dag
  • tijdens de dag gezonde snackjes, aguas fresacas en thee
  • alle inhoudelijke sessies & activiteiten die bij het programma horen
  • airport transfer (let op, dit is afhankelijk per retreat, dus vraag ons naar de mogelijkheden)

Exclusief

  • vlucht van en naar Tenerife
  • reis- en annuleringsverzekering (wel verplicht)
  • boekingskosten €15 p.p.

Transport

Je kunt het beste vliegen op Tenerife Zuid (let op, want er is dus ook een vliegveld in het Noorden). De transfer vanaf de luchthaven kan worden verzorgd en zit afhankelijk van het retreat wel of niet bij de prijs inbegrepen. Easyjet, Vueling en Transavia vliegen regelmatig op Tenerife. Mocht je hulp willen hebben bij het boeken van je vlucht, dan kun je contact opnemen met onze vluchtenpartner Bianca Soolsma via bianca.soolsma@travelcounsellors.nl of 036-5352179.

Deze reis:

Prijzen vanaf: 799 p.p.

Periode: januari, maart, april, oktober, november

Boek deze reis

Ervaringen

Er zijn nog geen reviews geschreven. Wees de eerste en schrijf zelf een review.

schrijf een review