+31 (0)6 5104 8870
info@happysoultravel.nl
print

Nieuw Yoga op Mallorca

Allerlaatste plekje vrij in een tipi van 3-9 juli!

Met trots presenteren wij deze yogaweken op Mallorca met Nederlands’ bekendste yogadocent Johan Noorloos en andere topdocenten van "De Nieuwe Yogaschool" in Amsterdam. Tijdens deze yogaretreat zul je ervaren hoe weldadig yoga kan zijn in combinatie met de inspiratie vanuit de yogafilosofie die elk van deze docenten op een leuke praktische manier zullen integreren. We zullen een kleine week lang met elkaar doorbrengen op een prachtige gerestaureerde finca midden in de natuur van Mallorca. Elk hoekje hier is schitterend, het uitzicht adembenemend. Het zal je aan niets ontbreken: inspirerende yogalessen in de buitenlucht met uitzicht over de bergen, wijze levensfilosofie, voedzame (grotendeels) vegetarische maaltijden, wandelingen in de omgeving en alle zorg en aandacht van het team.

Yoga op Mallorca 1Yoga op Mallorca 2Yoga op Mallorca 3Yoga op Mallorca 4Yoga op Mallorca 5Yoga op Mallorca 6Yoga op Mallorca 7Yoga op Mallorca 8Yoga op Mallorca 9Yoga op Mallorca 10Yoga op Mallorca 11Yoga op Mallorca 12Yoga op Mallorca 13Yoga op Mallorca 14Yoga op Mallorca 15Yoga op Mallorca 16Yoga op Mallorca 17Yoga op Mallorca 18

Accommodatie

Op dit ongelofelijk mooie eiland kwamen wij een oude finca tegen van een Nederlands echtpaar, verbouwd tot een prachtige retreatplek. Gelegen op een heuvel, biedt het huis een panoramisch uitzicht over de groene heuvels van het rustige binnenland. Rust en ruimte, maar niet geheel afgelegen. Vlakbij liggen enkele dorpjes en binnen een half uur zit je op paradijselijke stranden. Je leeft hier echt dichtbij de natuur, dichtbij de elementen. ’s Ochtends opstaan met de opkomende zon, ’s avonds de duizenden sterren bewonderen vanaf het terras. Het gevoel even helemaal weg te zijn van alles. Dat krijg je hier.

Het huis heeft al in veel interieurbladen gestaan en is een mix van strak design en bohemian details. De cementen vloeren, tadelakt muren in bad- en slaapkamers, natuurstenen wasbakken, etnische kunst en relikwieën van alle uithoeken van de wereld geven het huis een mondiale uitstraling. Overal vind je Oriëntaalse en Marokkaanse details als kussens, lampen, parasols, dromenvangers en klamboes. Vanaf de veranda kun je uren in een luie stoel mijmeren en genieten van de rust. Even helemaal niks, behalve de stilte en omringende natuur.

Ook is het geweldig toeven bij het een 'infinity' zwembad met buitenbar, vele terrassen met vlinderstoeltjes en ligbedden, een buitenkeuken en vele schaduwplekken. De buiten yogashala kijkt uit over de vallei met fantastische vergezichten.

Je kunt kiezen uit een kamer in het huis zelf als je van comfort en luxe houdt (6 met eigen badkamer, 1 zonder eigen badkamer maar dan gebruik je de douche onder het zwembad) óf je kunt kiezen voor het slapen in een tipitent of een safarilodge. Dit is voor mensen die wat avontuurlijker zijn aangelegd en geen lichamelijke beperkingen hebben. Je slaapt hier echt dichtbij de natuur in tenten iets verderop gelegen rondom de yogashala. De drie tipi-tenten hebben ieder een eigen basic sanitaire voorziening bestaande uit een eco (compost) toilet en een buitendouche op zonne-energie en een wastafeltje. In de tenten is wel elektriciteit om je telefoon bijvoorbeeld op te laden en een lampje. Verwacht hier dus niet teveel luxe. Je slaapt wel op heerlijke coco-mat matrassen gedekt met linnen op de grond. Wil je af en toe een warme douche, kun je ook gebruik maken van de douche onder het zwembad.

In de driepersoons-safarilodge zit een eigen douche/wc, ook op zonne-energie. Hier zijn twee verschillende compartimenten; één compartiment met een tweepersoonsbed (bedoeld voor 1 persoon) en één compartiment waar een stapelbed en een eenpersoonsbed staan (bedoeld voor 2 personen). Ook is er een eigen terrasje aan de voorkant waar je lekker kunt zitten.

Lees hier een interview met de eigenaresse van dit mooie huis.

Leef je Mooiste Leven met Johan Noorloos VOL

Bij de retreats van Johan staat het thema “Leef je mooiste leven” centraal. We starten de dag met een meditatie, gevolgd door een energieke ochtendsessie op het prachtige openlucht yogadek met uitzicht op de omringende bergen. Daarna brunchen we gezamenlijk en heb je de rest van de ochtend vrij. Hierin kun je je lekker terugtrekken met een boek onder de olijfboom, een baantje trekken in het zwembad, prachtige wandelingen maken in de omgeving, een heerlijke (massage)behandeling ondergaan, naar zee (ongeveer half uur rijden), etc. Aan het eind van de middag geeft Johan nog een fijne meditatieve les en dineren we daarna weer gezamenlijk. 

De yoga zal bestaan uit een dynamische ochtendles en een meer reflectieve yin-les in de middag, soms ook gegeven door een extra gastdocent. Tijdens de ochtendyoga zul je ervaren hoe je met een flowles de energie in je lichaam voelt stromen, terwijl adem en beweging met elkaar in balans komen. In de yin-lessen ligt het tempo lager en de nadruk meer op het naar binnen keren en langer vasthouden van asana’s (houdingen). De yoga tijdens deze yogavakantie is toegankelijk voor elk niveau.

Iedere dag wordt verbonden aan 1 van de vijf stappen van het Inzicht. Zowel de dagelijkse ochtendflow-les als de middag yin-yogales, worden volgens deze 5 stappen opgebouwd. In een paradijselijke omgeving neemt Johan Noorloos je een week lang mee op een fysieke, mentale en emotionele ontdekkingstocht. Op reis naar je mooiste leven.

Johan Noorloos is een van Nederlands beste en meest bekende yogadocenten. De afgelopen tien jaar heeft hij op diverse terreinen een schat aan ervaring opgebouwd. Met zijn lessen, opleidingen, lezingen en boeken is hij uiterst gedreven zijn kennis en inzichten te delen. Voor velen is hij een grote inspiratiebron om hun mooiste leven te leven. Zelf heeft hij zijn levensvisie “Het Inzicht” concreet vormgegeven door in november 2013 een lang gekoesterde wens in vervulling te laten gaan. Hij opende de deuren van zijn eigen yogaschool in Amsterdam, genaamd De Nieuwe Yogaschool.

Vinyasa & Thai Massage met Hoyte & Michiel (3-9 juli 2017) NL

Bij dit retreat staat "de reis door de vijf Kosha’s” centraal. Hoyte en Michiel nemen je mee op een reis naar binnen waarbij er iedere dag een specifieke Kosha (energie lichaam) behandeld zal worden. We starten de dag met een meditatie, gevolgd door een energieke ochtendsessie op het prachtige openlucht yogadek met uitzicht op de omringende bergen. Daarna brunchen we gezamenlijk en heb je de rest van de ochtend vrij. Hierin kun je je lekker terugtrekken met een boek onder de olijfboom, een baantje trekken in het zwembad, prachtige wandelingen maken in de omgeving, een heerlijke (massage)behandeling ondergaan, naar zee (ongeveer half uur rijden), etc. Aan het eind van de middag volgt een reflectieve Yin les en dineren we daarna weer gezamenlijk.

De yoga zal bestaan uit een dynamische ochtendles gegeven door Hoyte en een meer reflectieve Yin-les gegeven door Michiel in de middag. Tijdens de ochtendyoga zul je ervaren hoe je met een flowles de energie in je lichaam voelt stromen, terwijl adem en beweging met elkaar in balans komen. In de yin-lessen ligt het tempo lager en de nadruk meer op het naar binnen keren en langer vasthouden van asana’s (houdingen).

De yoga tijdens deze yogavakantie is toegankelijk voor elk niveau. Gedurende de week is het ook mogelijk om deel te nemen aan verschillende workshops (inclusief) waaronder een Thai Yoga massage workshop, Assisted Yin of Partner Yin workshop en een Partner Yoga workshop met staande houdingen. Ook kun je op locatie een massage boeken bij Michiel (exclusief).

Hoyte de Ranitz is Vinyasa yoga docent en geïnspireerd beoefenaar van onder meer Anusara, Iyengar en Jivamukti yoga. Deze verschillende yogavormen hebben als gemene deler dat ze de energie in het lichaam laten stromen en de geest tot rust en in balans brengen. Michiel geeft sinds 2003 massages en is bekend voor zijn unieke blend van Oosterse en Westerse stijlen. Daarnaast geeft hij Yin en Yin/Yang lessen waarbij hij de zachte en meditatieve kant naar voren brengt.

Align & Restore Retreat with Leah and Alison (5-11 september 2017) ENG   

Een week vol ontspanning op het prachtige eiland Mallorca met Leah en Alison. Deze twee empathisch en liefdevolle docenten delen hun kennis over yoga en het effect ervan op ons dagelijks leven. Deze week biedt studenten de tijd, ruimte en een veilige omgeving voor een toegewijde beoefening van yoga asana’s (houdingen), meditatie en zelfonderzoek. De ideale gelegenheid voor jou om de tijd te nemen om uit je drukke leven te stappen, je diepste waarden te voelen en om je af te vragen of je leeft vanuit je hart.

Leah zal zich richten op de meer dynamische yogalessen waarbij je kunt VOELEN en focussen op innerlijke balans. Alison zal Yin en Restorative lessen aanbieden waarbij de focus ligt op mindfulness en diepe ontspanning. Hoewel beide een andere benadering hebben van het fysieke aspect van yoga, zullen ze de verschillende yogastijlen gebruiken om te werken aan de vraag hoe jij de best mogelijke versie van jezelf kunt worden.

De retraite biedt studenten een dagelijks programma van geleide meditatie, periodes van stilte, heartfelt flow, Yin en restorative yoga evenals mindfulness oefeningen, zingen / chanten, wandelen in de natuur en groepsgesprekken. Deze retraite zal een viering zijn van het leven en een kans om opnieuw af te stemmen met jouw meest authentieke waarden.

Alison’s passie is het geven van Yin en restorative lessen. Ze heeft diverse opleidingen gevolgde bij internationale docenten. Zij moedigt haar studenten aan om met de aandacht naar binnen te gaan en de connectie met zichzelf te maken.

De focus van Léah is het vinden van fysieke en emotionele balans. Zij heeft een achtergrond in veschillende vormen van yoga (Bikram, Ashtanga, Iyengar en vooral Anusara). Zelf is zij diep geraakt door hoe yoga haar heeft geleerd om te leven vanuit haar hart.

De retraite zal gegeven worden in het Engels, maar beide docenten hebben een goede kennis van de Nederlandse taal.

"Ontdek je ware zelf" met Sijbrand & Mariken (11-17 oktober 2017) NL

Bij dit retreat staat "het ontdekken van je ware zelf” centraal. Sijbrand en Mariken nemen je mee op een reis naar binnen. We starten de dag met een meditatie, gevolgd door een energieke ademhalingssessie (Wim Hof Methode*) en Vinyasa yoga op het prachtige openlucht yogadek met uitzicht op de omringende bergen. Daarna brunchen we gezamenlijk en heb je de rest van de ochtend vrij. Hierin kun je je lekker terugtrekken met een boek onder de olijfboom, een baantje trekken in het zwembad, prachtige wandelingen maken in de omgeving, een heerlijke (massage)behandeling ondergaan, naar zee (ongeveer half uur rijden), etc. Aan het eind van de middag volgt een reflectieve Yin les en dineren we daarna weer gezamenlijk. In de avond komen we samen voor meditatie en Satsang (samenkomen in waarheid). 

Laat deze prachtige en inspirerende locatie een plek zijn waarin jij op een veilige en liefdevolle wijze de ruimte krijgt om 'je ware zelf'  te ontdekken. Je ervaart de weerstanden in je lijf en ontdekt conditioneringen, die je gevangen houden in je hoofd. Ook de donkere kant die we allemaal belichamen zal aan het licht komen. De bereidheid om eerlijk en oprecht naar jezelf te durven kijken zal nodig zijn voor deze reis. Alleen dan zul je daadwerkelijk de onvoorwaardelijke liefde kunnen ervaren, dat wat je in essentie bent. 

Sijbrand en Mariken zijn mede-eigenaar van De Nieuwe Yogaschool in Amsterdam en geven wekelijks yoga en meditatielessen. 

Sijbrand richt zich vooral op de rol van spiritueel leraar en instructeur van de Wim Hof Methode. Mariken zal de Vinyasa Flow en Yin yogalessen op zich nemen. 

Meditatie ervaring is prettig, maar niet noodzakelijk. Wel wordt het aangeraden om een les van Sijbrand en/of Mariken te hebben gevolgd voordat je boekt. Ook is het mogelijk om een skypegesprek met Sijbrand aan te vragen, indien je niet bekend bent met hun werk of de ademhalingstechniek van Wim Hof. Een gesprek kun je aanvragen via: info@denieuweyogaschool.nl

*De Wim Hof methode (WHM) heeft vergaande positieve gevolgen voor het fysieke lichaam en uit eigen ervaring kan Sijbrand (WHM instructeur) zeggen dat het een sterk bewustzijn verruimend effect heeft. De ademhalingstechniek kan ervaren worden als 'intens'. De ademhalingstechniek is voor ieder niveau toegankelijk, maar specifieke omstandigheden (bijv. zwangerschap of psychische klachten) moeten van te voren worden besproken met Sijbrand. 

 

Groepsgrootte

Aan deze yogaretreat op Mallorca kunnen maximaal 25 mensen meedoen.

Prijs en Periode

Data3-pers. kamer*2-pers. kamer2-pers. kamer met eigen terras1-pers. kamer2-pers. tipi safari-lodge vertrek voor 1 persoon (dubbel bed)safari-lodge vertrek voor 2 personen (stapelbed)Beschikbaarheid
01-07 mei 2017Johan Noorloos€ 995.00€ 1295.00€ 1395.00€ 1495.00€ 895.00€ 895.00€ 795.00VOL
03-09 juli 2017Hoyte & Michiel€ 995.00€ 1295.00€ 1395.00€ 1495.00€ 895.00€ 895.00nvtcheck beschikbaarheid
05-11 september 2017Leah & Alison € 995.00€ 1295.00€ 1395.00€ 1495.00€ 895.00€ 895.00€ 795.00check beschikbaarheid
11-17 oktober 2017Sijbrand & Mariken€ 995.00€ 1295.00€ 1395.00€ 1495.00€ 795.00€ 895.00€ 795.00check beschikbaarheid

Check de beschikbaarheid van Yoga op Mallorcaterug naar overzicht

De bovenstaande prijzen zijn p.p.

*Een driepersoonskamer is uitsluitend beschikbaar voor drie samen reizende deelnemers die samen reserveren.

Wil je een extra nacht bij reserveren, mail dan graag even naar Brenda Ooteman brendaooteman@mac.com, zij kan je informeren of er beschikbaarheid is op de gewenste data. Prijs €100.- per nacht, bij aankomst in cash betalen.

 

Inclusief

  • 6 overnachtingen
  • Alle maaltijden en koffie, thee en water
  • Alle yogalessen
  • De inspiratiesessies rondom “het Inzicht”

Exclusief

  • Retourvlucht Mallorca
  • Transfer naar de locatie (circa €50 heen en terug)
  • Eventuele lunch op dag van aankomst/vertrek (afhankelijk van vluchttijden)
  • Reis- en annuleringsverzekering (wel verplicht)

Transport

Mallorca kun je met verschillende luchtvaartmaatschappijen bereiken, bijvoorbeeld EasyJet, Transavia en Vueling. Onze retreats beginnen op de eerste dag rond 16h00 en eindigen de laatste dag na het ontbijt dus hou hier rekening mee met het boeken van je tickets. Een huurauto is een aanrader als je meer van het eiland wilt zien. Je kunt ook een taxi nemen naar de retreat (circa 45-60 min rijden) en kost €50. We gaan van te voren kijken wie er een auto huurt en wie met de taxi wilt zodat je samen vervoer kunt gaan delen.

De finca ligt midden op het eiland tussen Montuiri en Sant Joan.

Deze reis:

Prijzen vanaf: 795 p.p.

Periode: mei, juli, september, oktober

Boek deze reis

Ervaringen

van anderen:

‘Dat deze Yoga-reis naar Mallorca met Johan, Sijbrand en Mariken zo intens zou worden, had ik niet voorzien. Buiten de fijne...’

‘Wat een fantastische reis!! Inspirerende gesprekken, lieve mensen, fijne yoga lessen van Johan & Marijke, mooie omgeving...’

lees meer
schrijf een review