Nieuw Yogaweekend met Johan Noorloos Aan de Hei

Met trots presenteren wij een uniek weekend met niemand minder dan Johan Noorloos, één van Nederlands’ beste yogadocenten. Een inspirariebron voor velen met zijn prachtige verhalen en wijsheden! En dat op onze eigen nieuwe retreatplek pal aan de hei in Hilversum. Johan neemt je dit weekend mee in het thema 'Be the Change'. Een weekend om naar binnen te keren, geïnspireerd te raken op alle vlakken en met vernieuwde inzichten over jezelf naar huis te keren. Ook zal Sijbrand Maal, partner van Johan bij De Nieuwe Yogaschool een verdiepende ademhalingssessie geven. In dit weekend zal er heerlijk gezond gekookt worden door één van onze health chefs.

Het Landgoed

De restauratie en inrichting van de twee historische boerderijen is net afgerond en het is echt prachtig geworden! Deze retreatlocatie is onderdeel van Buitenplaats De Hoorneboeg, een schitterend landgoed van 13 hectare eigen grond met een eigen bos, eeuwenoude kronkelende paden en een magische heuvel in het midden.

Op deze buitenplaats ontwikkelen we samen met een groep bevlogen ondernemers ook een vegetarisch farm-to-table restaurant met eigen moestuin (verwachte opening na de zomer), een fijne ruimte voor trainingen en een plek voor culturele en maatschappelijke initiatieven in een historische villa. Op het landgoed kun je heerlijk gaan dwalen op de kronkelpaden of je wandelt lekker de hei op of het bos is. Luister naar de spechten, volg de eekhoorns, vergaap je aan de oude bomen of de openheid van de magische heuvel in het midden. Hier is weer ruimte om tot rust te komen. Om je te verbinden met jezelf, de natuur en elkaar.

De Accommodatie

De twee boerderijen zijn middels een gang aan elkaar verbonden. Beide boerderijen kijken uit over de weidse hei en liggen aan een uitgestrekte bostuin. Er is een heerlijke yogazaal, een bibliotheek, een ruime woonkamer en een spa met sauna en relaxruimte uitkijkend over de hei en ruime keuze uit hele knusse een- en tweepersoonskamers op de bovenverdiepingen, allemaal met eigen badkamer! Ook is er een behandelkamer waar je een massage kunt ondergaan van een van onze favoriete masseuses.

De Docenten

Over Johan Noorloos

Johan Noorloos is één van Nederlands beste en meest bekende yogadocenten. De afgelopen tien jaar heeft hij op diverse terreinen een schat aan ervaring opgebouwd. Met zijn lessen, opleidingen, lezingen en boeken is hij uiterst gedreven zijn kennis en inzichten te delen. Voor velen is hij een grote inspiratiebron om hun mooiste leven te leven. Hij is oprichter van De Nieuwe Yogaschool, heeft al duizenden yogateachers in Nederland opgeleid en leidt nu zelfs yogateachers op bij Defensie.

In Johans lessen is de dynamiek tussen adem en beweging bepalend. Hij noemt dit "meditatie in beweging." De yogamat gebruikt hij in zijn lessen als metafoor voor het leven zelf. Zo worden zijn leerlingen voortdurend gewezen op het leren voelen van grenzen. Om deze te verleggen en de ruimte in te nemen die er voor iedereen is. In plaats van onbewust te reageren stimuleert hij zijn leerlingen om bewust in actie te komen. Wilskracht, gelijkmoedigheid en zelfcompassie zijn belangrijke pijlers in zijn werk. Voor op de yogamat zowel als in het leven van alledag.  “De mooiste asana”, zo zegt Johan, “is het leven zelf. De yogales begint pas écht wanneer je van de mat afstapt.”

Over Sijbrand Maal

Gastdocent Sijbrand Maal is mede oprichter van De Nieuwe Yogaschool in Amsterdam, gecertificeerde instructeur van de Wim Hof-methode (the Ice Man) en yogaleraar. Hij zal een speciale energieke ademworkshop komen geven waarin hij je meeneemt op een reis naar binnen.

Thema Be the Change

Voor Johan Noorloos, oprichter van De Nieuwe Yogaschool in Amsterdam, is de yogamat een metafoor voor het leven. We ontdekken er onze grenzen en leren er hoe we ze kunnen verleggen. Dit weekend wordt een fantastische combinatie van dynamische & verstillende yoga, van begeleide meditaties en inspiratiesessies. Je wordt uitgedaagd om zelf de verandering te zijn die je in de wereld graag wilt zien. Johan neemt je mee op een reis naar binnen: hoe sta je er op dit moment voor in het leven en waar zou je naartoe willen bewegen? Welke stappen zijn daarvoor nodig om in je kracht te gaan staan? En de ontdekkingstocht is bij het einde van dit weekend nog lang niet afgelopen, want in de buitenwereld begint de les pas écht. Een weekend vol inspiratie, verdieping, maar ook zeker lichtheid.

Het Programma

We starten op vrijdagmiddag met een heerlijke gezonde lunch bij aankomst. Daarna is er tijd om lekker de natuur of de sauna in te gaan of een massage te ondergaan. Aan het eind van de middag heb je je eerste yogales en uitgebreide kennismaking met de groep, gevolgd door een diner in de woonkamer of in de bostuin. ’s Avonds hebben we een inspiratiesessie en begeleide meditatie.

Op zaterdag starten we met een heerlijk gezond ontbijt. Om 10 uur start de eerste dynamische yogales en inspiratiesessie, gevolgd door de lunch. Dan heb je tijd voor jezelf om heerlijk te wandelen op de hei of in het bos of een bezoek aan de sauna. Aan het eind van de middag is er een meer verstillende yogales. Na het diner geeft Sijbrand zijn workshop. Op zondag hebben we ook weer eerst ontbijt, gevolgd door de laatste yogales en inspiratiesessie. We sluiten het weekend met elkaar af met een heerlijke vega-brunch om vervolgens als herboren terug naar huis te keren.

 

Prijs & Periode

Bovenstaande prijzen zijn de prijzen p.p.

Alle kamers hebben een eigen badkamer met douche, wastafel en wc.

In de tweepersoonsbedden staan de bedden uit elkaar, maar kunnen desgewenst ook bij elkaar worden geplaatst.

Dit weekend is inmiddels VOL geboekt! Kijk bij al onze andere mooie yogaweekenden en detoxweekenden op deze locatie.

 

Inclusief

 • inclusief
 • twee nachten verblijf in een een- of tweepersoonskamer
 • alle yogalessen en sessies behorende bij het programma
 • extra gastworkshop Sybrand Maal
 • alle maaltijden en healthy snacks
 • water en kruidenthee
 • gebruik van sauna
 • gebruik van alle aanwezige yogamaterialen
 • EXTRA voor onze klanten: 2 maanden gratis abonnement op The House of Deeprelax bij thuiskomst

 

Exclusief

 • reis- en annuleringsverzekering
 • €15 boekingskosten
 • €5 p.p. verplichte bijdrage SGR*

*Dit is een bijdrage die SGR per 1 februari 2021 verplicht heeft ingesteld voor alle reizigers via aangesloten reisorganisaties

Transport

De Hoorneboeg ligt supercentraal in Nederland. Je zit er zo vanaf de A27 of met het OV. Alleen al het naar dit landgoed toegaan is een beleving. Elk bezoek begint namelijk al met een verstilde rit door een kilometer lange bomenlaan langs hei en bos die uitkomt op het 13 hectare grote landgoed. Aangekomen op het landgoed parkeer je vooraan tussen de bomen. De rest van het landgoed is volledig autovrij en je plek van bestemming op de buitenplaats bereik je door een kleine wandeling langs eeuwenoude paden, door een bijzonder mooi en oud bos. 

Ook is de buitenplaats goed bereikbaar met het OV. Er stopt een bus aan het begin van de oprijlaan. Vanaf hier is het een mooie wandeling langs hei en bos van circa 10 minuten tot de buitenplaats. Vanaf het NS station in Hilversum fiets je in 15 minuten naar De Hoorneboeg, bijvoorbeeld op een OV-fiets die je daar heel makkelijk kunt huren.

Deze reis:

Prijzen vanaf: €395 p.p.

Periode:

Yogaweekend met Johan Noorloos Aan de Hei

Prijzen vanaf: €395 p.p.

Boek deze reis

Ervaringen van anderen:

08 jul. 2018
Geweldige nieuwe plek in Nederland voor yoga, meditatie en bezinning.
Rob
19 jun. 2018
Ik heb dit weekend ervaren als zeer inspirerend, passievol en compleet. De lessen waren vol energie en met veel liefde: …lees meer
Jolanda
19 jun. 2018
Heel erg inspirerend en bevrijdend. Mooie, uitdagende en op elkaar passende lessen van Johan, kwetsbaar mogen zijn.
Mascha

Deel met je vrienden: