Nieuw Yoga op charmant landgoed in de Bourgogne

Op een prachtig landgoed in een uitgestrekte vallei organiseert de Nederlandse Annemarie een aantal hele bijzondere yogaretraites met verschillende thema’s. Naast de speciale programma's is er ook een doorlopend, wat meer vrijblijvend verblijf voor iedereen die in zijn of haar eigen tijd wil komen en wilt genieten van een vakantiehuisje in de natuur. De yogaretreats zijn voor alle levels toegankelijk. Geef je de voorkeur aan een retreat niet te ver van huis en op rijafstand goed te bereiken? Kies dan voor deze prachtige plek in hartje Bourgogne! 

‘Wat een sprookjesachtige plek… De stilte, de uitgestrekte heuvels en bossen, de sfeervolle gîtes, Martijn die houthakt voor de kachel, chef Ellen die heerlijk kookt en natuurlijk Annemarie als warme gastvrouw. Absolute aanrader voor iedereen die wel wat liefdevolle zorg en me-time kan gebruiken.’ Francine

Accommodatie

Je verblijft in ruime huisjes van 70 m2 op het erf, met muren van ruw gemetselde stenen, pastel-blauwe luiken en een eigen keuken, badkamer en houtkachel. Elk huisje heeft twee slaapkamers en een badkamer. Je kunt ervoor kiezen een eigen slaapkamer te boeken (waarbij je dus de badkamer met de andere kamer deelt) of deze te delen met iemand anders (bedden kunnen uit elkaar). Ze zijn van alle gemakken voorzien en kijken met eigen terrassen uit op de omringende bossen en heuvels. Ook hebben ze een eigen keukentje.

Er is een verwarmd buitenzwembad, een hot tub, een mooie yogazaal en buitenplatform en een vuurplaats. In de uitgestrekte heuvels en bossen om het terrein kun je eindeloos wandelen en fietsen en proeven van het Bourgondische leven. Het domein ligt in de Morvan waar je je longen vol kunt zuigen met de schone lucht en jezelf tegoed kunt doen aan de eindeloze sterrenhemel. Tijdens de groepsretreats wordt er gekookt op basis van de 5-elementenleer. De keuken is zoveel mogelijk biologisch.

Op het domein zijn twee biologische moestuinen gecreëerd, zodat alle gasten kunnen genieten van groenten en fruit van eigen bodem. Eieren komen van eigen kippen en de dieren lopen vrij rond.

Programma's

Je kunt kiezen uit een aantal verschillende thema retreats of een vrij programma waarbij je zelf de aankomst- en vertrek datum kan kiezen (min. 3 nachten). Bij ieder programma kan je op aanvraag en o.b.v. beschikbaarheid ook extra's bijboeken zoals massages of coaching.

Vrij Verblijf

Een vrij verblijf is voor iedereen die de behoefte heeft aan een weekend of (mid)week weg vol met rust, ruimte, opladen en even alleen op pad te zijn!

Je kan hier zelf je aankomst en vertrek datum kiezen (o.b.v. beschikbaarheid) en een minimum van 3 nachten. Tijdens dit verblijf logeer je in een heerlijk huisje waarbij je een eenpersoonskamer met gedeelde badkamer kunt kiezen. Het yogaplatform onder de eik is gedurende de hele week een “Espace de Silence” waar je je kunt terug trekken, zelf yoga of andere oefeningen kunt doen of gewoon rustig kunt mediteren (no kids area). Verder is er geen vast programma, alleen een yogales op de dinsdag en donderdag. Optioneel kun je extra yogalessen of een een-op-een coachingsessie bijboeken en op vrijdag is de masseuse altijd aanwezig. Tijdens het vrij verblijf zit er dagelijks een ontbijtpakket bij inbegrepen en is er 1x per week een gezamenlijk diner en kan je aanschuiven voor een heerlijke vegetarische maaltijd. Daarnaast kun je dagelijks in het winkeltje verse producten kopen, veelal rechtstreeks uit de moestuin en zelf koken in je keukentje. Of mocht je met de auto komen kan je er op uit trekken in de omgeving. Vers brood wordt dagelijks aangeboden in het hoogseizoen. 

The Elemental Retreat

The Elemental Retreat is bedoeld voor mensen die behoefte hebben aan een week rust en Inner Work. Het doel is om nog vanuit een basis van rust en opladen meer inzicht te krijgen in jouw persoonlijke groei, wat je nodig hebt om dichter bij jezelf te blijven en minder stress momenten te ervaren en hoe dit te integreren in je dagelijks leven, zowel privé als zakelijk. 

Annemarie werkt tijdens “The Elemental Retreat” met de universele wetten van de 5-elementenleer. Aarde, Water, Vuur, Lucht en Ether zijn niet alleen te ervaren om je heen in het natuurlijke macrosysteem, maar ook in jouw eigen systeem (microniveau) werken de elementen samen. Ieder mens heeft ze alle vijf in zich maar er zijn er vaak 1 of 2 die de boventoon in jouw voeren. Welke zijn dat bij jou? En hoe kun je ze goed balanceren zodat je gezond en in balans leeft?

Aan de hand van yoga, ademwerk, coaching, de 5-elementenleer en overheerlijke maaltijden die dagelijks in het tekens staat van een ander element, word je letterlijk en figuurlijk gevoed met alles wat je nodig hebt. Naast dit gaan we uiteraard ook volop genieten. Een mindful wijn proeverijtje en heerlijk gezond eten horen daarbij. Lekker luieren aan het zwembad, een ontspanningsmassages aan huis of in de jacuzzi onder de sterrenhemel. In de omgeving kan je ook prachtig wandelen in groene bossen!

Hoe ziet een dag er globaal uit?

 • 8.00 Yogasessie
 • 9.30 Ontbijt
 • Rust/Journal/Massage/Zwembad
 • 13.00 Lunch
 • 16.00 Wandeling/Workshop/Coaching sessie
 • 18.00 Diner
 • 20.00 Journal/mediteren

Nourish Yourself Retreat

Dit retreat is voor vrouwen die rust zoeken en op elk niveau verzorgd en geïnspireerd willen worden. Annemarie en Hanneke (van Rock Your World) hebben dit programma speciaal samengesteld om je kennis te laten maken met hoe je goed voor jezelf kunt zorgen. Tijdens deze editie van Nourish Yourself gaan ze specifiek in op het element “Water” en heeft als doel jou meer in contact te brengen met je gevoel, je vrouwelijkheid, sensualiteit en creatiekracht. Werkelijke vrouwelijke kernkwaliteiten in leiderschap, ondernemerschap, zelf-ontwikkeling en moederschap zijn allemaal te herleiden naar dit element. 

Je gaat o.a. terug naar verbinding met jezelf en je intuïtie, loslaten van overbodige emotionele ballast, vertragen, leren balanceren van jouw vrouwelijke energie, en hoe je de vijf elementen kan toepassen in jouw dagelijks leven. 

Het programma is zorgvuldig samengesteld en is gebouwd rondom de elementen met als centrale element dit jaar “Water”. Elke dag worden de Selfcare practices en de maaltijden afgestemd op een ander element. Binnen het programma is er ook genoeg ruimte om lekker te ontspannen en op te laden. De groepsgrootte is maximaal 10 vrouwen. 

Hoe ziet een dag er globaal uit?

 • 8.00 Yogasessie
 • 9.30 Ontbijt
 • 10.30 Workshop
 • Rust/Journal/Massage/Zwembad
 • 13.00 Lunch
 • 16.00 Wandeling/Workshop/Coaching sessie
 • 18.00 Diner
 • 20.00 Journal/mediteren

Begeleiding

Annemarie geeft al 15 jaar yoga, retreats en reflectie-coaching. Daarvoor had ze een succesvolle carrière in de media. Toen ze besloot het roer om te gooien is ze alleen op reis gegaan naar Azië en de Himalaya om eerst te gaan voelen wat ze echt wilde leren en delen. Tussen de krachtige natuur elementen kwam ze erachter dat het allemaal draait om het spel tussen de vijf elementen. Van buiten én vanbinnen. Ze heeft vervolgens meerdere opleidingen achter elkaar volbracht: Elemental Yoga Teacher Course & Elemental Yoga Therapist Course in Portugal en Bali. Ook volgde ze de Mindfulness Teacher Course, een intensieve coachingsopleiding en diverse sjamanistische opleidingen. Annemarie wordt door veel deelnemers ervaren als de kruising tussen het Aardse en het Spirituele. Er zit veel rust, genieten en joy in haar retreats, wat zich afwisselt met dieper ‘inner work’.

Marjolein geeft de yogalessen gedurende het programma 'The Perfect Reset'. Zij geeft Hatha en Yin yoga en tijdens de familieweken Kinderyoga en Kind/Ouder yoga. De lessen die ze geeft zijn rustig zodat je alle ruimte voelt om weer in verbinding te komen met jezelf en de natuur. In iedere yogales combineert Marjolein ook ademhalingsoefeningen en een meditatie. De yogalessen zijn voor iedereen toegankelijk, ervaring is niet nodig.  Zelf ontdekte Marjolein yoga rond haar achttiende. Ze heeft de afgelopen jaren veel verschillende stijlen uitgeprobeerd. Waarbij ze eerst begon met de actieve vormen, merkt ze dat de rustigere vormen van yoga beter bij haar passen. Ze leert je om met zachtheid naar je lichaam te kijken en hoe belangrijk het is om af en toe naar binnen te keren. De lessen worden gegeven in het Nederlands of Engels, afhankelijk van het publiek. 

Hanneke maakte kennis, tijdens haar studie tot Ayurvedisch therapeut, met verschillende manieren en tools voor selfcare. Het hielp haar zich krachtig en energiek te voelen, zowel mentaal als fysiek. Ze besloot om de wijsheid uit Ayurveda toegankelijk te maken voor een breed publiek. Samen met haar partner Clint zette Hanneke haar succesvolle business Rock Your World op, met sprays, journals en workshops om meer feel good momenten te realiseren. Daarnaast organiseert ze al jaren retreats voor ondernemende vrouwen. Hanneke is het bewijs dat ondernemen en vrouwelijke zachte kracht een ideale combinatie zijn. 

Groepsgrootte

De minimale groepsgrootte is 6, de maximale 18 personen.

 

Prijs & Periode

Bovenstaande prijzen zijn de prijzen p.p.. 

*De doorlopende programma's zijn alleen te boeken buiten de thema-retreatweken om en de prijs is afhankelijk van het seizoen en aantal nachten. Hier geldt wanneer je alleen komt reserveren we een eenpersoonskamer. 

Laagseizoen: 5 maart t/m 16 april & 29 oktober t/m 3 december
Middenseizoen 7 mei t/m 9 juli, 10-17 september en 8-15 oktober

*Bij boeking van het Nourish Yourself Retreat van 27-31 mei ontvang je een gratis massage 

Wil je graag een retreat op maat op deze waanzinnige plek? Mail ons via info@happysoultravel.nl voor de mogelijkheden.

Inclusief Vrij Verblijf

 • minimum van 3 overnachtingen in huisje
 • 2x per week geleide meditatie & yoga aan
 • dagelijks ontbijt
 • 1 x diner 
 • dagelijks toegang tot het zwembad
 • 1x hot tub gebruik (kan evt. extra bijgeboekt worden)
 • een stiltewandeling op woensdag in het bos
 • EXTRA voor onze klanten: 2 maanden gratis abonnement op The House of Deeprelax bij thuiskomst

Inclusief bij het Elemental Retreat

 • 6 overnachtingen in gîte
 • alle inhoudelijke sessies
 • 1:1 coaching sessie met Annemarie
 • 3 maaltijden per dag
 • onbeperkt water, thee en diverse alternatieven voor koffie
 • detox juices
 • 1x wijn & spijs proeverij
 • bezoek “Lac de Settons” met lunch
 • dagelijks toegang tot het zwembad
 • 1x hot tub gebruik (kan evt. extra bijgeboekt worden)
 • EXTRA voor onze klanten: 2 maanden gratis abonnement op The House of Deeprelax bij thuiskomst

Inclusief bij het Nourish Yourself Retreat

 • 4 overnachtingen in huisje
 • 4 yogalessen
 • 2 keer per dag groep workshops
 • elke ochtend vers sap & uitgebreid ontbijt
 • dagelijkse heerlijke vega lunch & diner door chef
 • onbeperkt thee en water en gezonde snacks
 • excursie naar Lac de Settons of Waterval
 • sunrise-meditatie
 • stilte wandeling
 • vrij gebruik van de hot tub, zwembad en zonnedek
 • heerlijke wijnproeverij
 • EXTRA voor onze klanten: 2 maanden gratis abonnement op The House of Deeprelax bij thuiskomst

Exclusief

 • vervoer naar de accommodatie
 • massage van 60 min. €55,- (te boeken alleen op vrijdag)
 • coaching sessie van 90 min. €90,-
 • reis- en annuleringsverzekering (wel verplicht)
 • €15 boekingskosten
 • €5 p.p. verplichte bijdrage SGR*

Transport

Per auto: Ongeveer 8 uur rijden vanaf Amsterdam naar de Bourgogne, bij Baune eraf en dan nog 100km naar het (zuid)westen. Er is een elektrisch oplaadpunt op de parkeerplaats bij het Domaine. 

Per trein: Vanaf Amsterdam CS reis je met de Thalys naar Gare du Nord (Parijs) en dan naar Le Creusot vanaf Gare de TGV. Vanaf Le Creusot kun je opgehaald worden voor een transferfee van €50,- pp. Of je kunt een auto huren (direct op TGV station/parking). Vanaf Le Creusot ben je binnen een uurtje bij het landgoed. 

Deze reis:

Prijzen vanaf: €585 p.p.

Periode:

Yoga op charmant landgoed in de Bourgogne

Prijzen vanaf: €585 p.p.

Boek deze reis

Deel met je vrienden:

Vergelijkbare reizen