Nieuw Yoga & Joie de Vivre in de Bourgogne

Kom tot rust op dit prachtig landgoed midden in de natuur!

Geef je de voorkeur aan een retreat dat op  CO2 vriendelijke manier te bereiken is? Kies dan voor de Bourgogne. Met het zonnige micro klimaat is het vaak al prachtig weer vanaf april en je reist er makkelijk naartoe per trein of (elektrische) auto. Hier in deze uitgestrekte vallei ligt een prachtig landgoed met een eigen moestuin, (verwarmd) buitenzwembad en luxe yogaruimte en buiten yogadeck. Hier organiseren de Nederlandse Annemarie en Martijn een aantal hele bijzondere retreats met verschillende thema’s, met als basis de elementen-leer waar Annemarie als yogadocente door gepassioneerd is. Zo zijn er de Elemental Retreats, de Nourish Yourself-weken en de Couples Retreat. Naast de speciale retreatweken is er ook een doorlopend, wat meer vrijblijvend programma voor iedereen die in zijn of haar eigen tijd wil komen met een aanbod aan yogalessen, maaltijden en massages. De retreats zijn voor alle levels toegankelijk. 

‘Wat een sprookjesachtige plek… De stilte, de uitgestrekte heuvels en bossen, de sfeervolle gîtes, Martijn die houthakt voor de kachel, chef Ellen die heerlijk kookt en natuurlijk Annemarie als warme, wijze gastvrouw. Absolute aanrader voor iedereen die wel wat liefdevolle zorg en me-time kan gebruiken.’ Francine

Accommodatie

Je verblijft in ruime 4-sterren gîtes (huisjes) van 70 m2 op het erf, met muren van ruwgemetselde stenen, pastelblauwe luiken en een eigen keuken, badkamer en houtkachel. Elke gîte heeft twee slaapkamers en een badkamer. Je kunt ervoor kiezen een eigen slaapkamer te boeken (waarbij je dus de badkamer met de andere kamer deelt) of deze te delen met iemand anders (bedden kunnen uit elkaar). 

Ze zijn van alle gemakken voorzien en kijken met eigen terrassen uit op de omringende bossen en heuvels. Ook hebben ze een eigen keukentje. Er is een zwembad, een hot tub, een yogazaal en -platform en een vuurplaats. In de uitgestrekte heuvels en bossen om het terrein kun je eindeloos wandelen en fietsen en proeven van het Bourgondische leven. Het domein ligt in de Morvan waar je je longen vol kunt zuigen met de schone lucht en jezelf tegoed kunt doen aan de eindeloze sterrenhemel vanaf je privé terras of vanuit de hot tub. Tijdens de retreats wordt er gekookt op basis van de 5-elementenleer. De keuken is  zoveel mogelijk biologisch. Op het Domaine zijn twee biologische moestuinen gecreëert, zodat in de toekomst alle gasten kunnen genieten van groenten en fruit van eigen bodem. Eieren komen van eigen kippen en de dieren lopen vrij rond.

De Begeleiding

Annemarie geeft al 15 jaar yoga, retreats en reflectie-coaching. Daarvoor had ze een succesvolle carrière in de media. Toen ze besloot het roer om te gooien is ze alleen op reis gegaan naar Azië en de Himalaya om eerst te gaan voelen wat ze echt wilde leren en delen. Tussen de krachtige natuur elementen kwam ze erachter dat het allemaal draait om het spel tussen de vijf elementen. Van buiten én vanbinnen. Ze heeft vervolgens meerdere opleidingen achter elkaar volbracht: Elemental Yoga Teacher Course & Elemental Yoga Therapist Course in Portugal en Bali. Ook volgde ze de Mindfulness Teacher Course, een intensieve coachingsopleiding en diverse sjamanistische opleidingen.  Annemarie wordt door veel deelnemers ervaren als de kruising tussen het Aardse en het Spirituele. Er zit veel rust, genieten en joy in haar retreats, wat zich afwisselt met dieper ‘inner work’.

Marjolein geeft de yogalessen gedurende het programma 'The Perfect Reset'. Zij geeft Hatha en Yin yoga en tijdens de familieweken Kinderyoga en Kind/Ouder yoga. De lessen die ze geeft zijn rustig zodat je alle ruimte voelt om weer in verbinding te komen met jezelf en de natuur. In iedere yogales combineert Marjolein ook ademhalingsoefeningen en een meditatie. De yogalessen zijn voor iedereen toegankelijk, ervaring is niet nodig.  Zelf ontdekte Marjolein yoga rond haar achttiende. Ze heeft de afgelopen jaren veel verschillende stijlen uitgeprobeerd. Waarbij ze eerst begon met de actieve vormen, merkt ze dat de rustigere vormen van yoga beter bij haar passen. Ze leert je om met zachtheid naar je lichaam te kijken en hoe belangrijk het is om af en toe naar binnen te keren. De lessen worden gegeven in het Nederlands of Engels, afhankelijk van het publiek. 

Programma's

Je kunt kiezen uit een aantal verschillende thema retreats of een doorlopend programma boeken (van zaterdag op zaterdag diverse weken). 

Bij ieder programma kan je op aanvraag en o.b.v. beschikbaarheid ook extra's bijboeken zoals massages of coaching.

 • Massage van 60 min. €55,- 
 • Coaching sessie van 90 min. €90,-

The Perfect Reset Retreat (vrije aankomstdata)

Voor iedereen die de behoefte heeft aan rust, ruimte, verzorgd worden en heerlijk opladen. 

Naast de bovenstaande retreats is er ook een doorlopend programma met vrije aankomst en vertrek datum tijdens het laag- en midden-seizoen (zie weken onder gespecificeerd - pendel mogelijk vanaf treinstation en een minimum van 3 dagen) Tijdens dit verblijf logeer je ook in een heerlijke gîte maar is het programma wat minder intensief en individueel i.p.v. in een vaste groep. Het  yogaplatform onder de eik is gedurende de hele week een “Espace de Silence” waar je je kunt terug trekken, zelf yoga of andere oefeningen kunt doen of gewoon rustig kunt mediteren. (No kids area). Optioneel kun je nog een een-op-een coaching bijboeken en op vrijdag is de masseuse aanwezig. Tijdens deze retreats kun je dus een keer per week ‘s avonds aanschuiven voor een vegetarische maaltijd. Daarbuiten kun je dagelijks in het winkeltje verse producten kopen, veelal rechtstreeks uit de moestuin. Vers brood wordt dagelijks aangeboden in het hoogseizoen. 

The Elemental Retreat - “A journey through the 5 Elements”

Gun je jezelf een weekje rust en soul searching in een Bourgondisch paradijsje?

Je gaat gedurende deze week beter leren voelen en minder leren (over)denken. Aan de hand van yoga, ademwerk, reflectie coaching, teachings over de 5-elementenleer, de seizoenen en overheerlijke maaltijden die dagelijks in het tekens staat van een ander element, word je letterlijk en figuurlijk optimaal gevoed.

Het doel is om meer rust en ruimte in je hoofd te ervaren en meer in je lijf te landen. De natuur elementen helpen je daarbij. Naast yoga en meditatie gaan we ook volop genieten. Zoals heerlijk eten, wijn proeven, chillen bij het zwembad of de sterren hemel bekijken vanuit de hot tub. 

Hoe ziet een dag er concreet uit?

 • 8.00 Yogasessie
 • 9.30 Ontbijt
 • Rust/Journal/Massage/Zwembad
 • 13.00 Lunch
 • 16.00 Wandeling/Workshop/Coaching sessie
 • 18.00 Diner
 • 20.00 Journal/mediteren

Nourish Yourself Retreat “Next level luxury Selfcare Retreat voor de vrouw met ambitie, dromen, humor en lef”

Voor vrouwen die klaar zijn voor een next level retreat waarbij je op elk niveau, van Aards tot Spiritueel, gevoed wordt.

Annemarie en Hanneke (van Rock Your World) hebben dit programma speciaal samengesteld om je kennis te laten maken met verschillende vormen van selfcare. Op elk niveau word je gevoed, van heel Aards tot Spiritueel. Ze laten je onder anderen ervaren hoe het voelt om jezelf te verzorgen met precies díe voeding (mentaal, fysiek, emotioneel en spiritueel) die past bij wat jij nodig hebt. Annemarie & Hanneke hebben als missie om jou volledig te empoweren met nieuwe inzichten en het helder krijgen van jouw life purpose. Binnen het programma is er ook genoeg ruimte om tijd voor jezelf te nemen om op te laden en dit rust te komen. 

Je bent een Bourgondiër en je houdt van de mooie dingen in het leven. Je geniet evenveel van een goed glas rode wijn als een yoga practice. Connecten met like-minded vrouwen geeft je energie en je hecht veel waarde aan avontuur en persoonlijke groei. Op dit moment ben je klaar voor de volgende stap in je leven: een carrièremove, het verdiepen van je liefdesleven of het (terug) vinden van dat wat je écht plezier en voldoening geeft. Je houdt van beweging, vrijheid en bent nieuwsgierig naar jezelf en  verschillende vormen van Selfcare. Voel je hierbij een JA? Dan is dit jouw retreat! 

Annemarie en Hanneke vinden dat het altijd persoonlijk moet blijven en iedere deelneemster naar huis gaat met persoonlijk advies op maat.  Daarom hanteren ze ongeveer en max van 10 deelneemsters. 

In de 7 nachten dat jij op deze plek bent, nemen ze je via selfcare practices, thema's en vormen van coaching & yoga, mee op reis door jezelf. Je volle potentieel, die voel en leef je op het moment dat jij je gevoed voelt. Binnen de 5 dagen van het programma ligt de focus op een ander element: Aarde, Water, Vuur, Lucht en Ether  (de overige 2 dagen zijn aankomst- en vertrekdata + 1 vrije dag) en je ervaar dagelijks verschillende selfcare practices rondom dat element. Deze variëren van yoga en meditatie tot een wijnproeverij en intensievere coachingsoefeningen. Allen met de intentie om jou te voeden. Nourishment. 

Deze practices, welke per dag gekoppeld zijn aan een speciaal thema, helpen je bij het herstellen van je natuurlijke ritme en energie, het versterken van je intuïtie en het leren luisteren naar wat jíj nodig hebt. 

Couples Retreat - “A Love story in Burgundy”

Voor stellen die meer samen willen genieten en hun relatie willen verdiepen naar het volgende level.  

Samen met je lief laat je je een week onderdompelen in de natuur, stilte en wellness in de Bourgogne. Je krijgt de mogelijkheid om met z’n tweeën op avontuur te gaan, de natuur in, hiken met een picknickmand vol opdrachten en lekkere wijn om terug te gaan naar jullie essentie, de “why” van jullie relatie en jullie relatie in alle facetten te verdiepen naar het volgende level.  

’s Avond kun je kiezen voor een Private Diner met z'n tweetjes, in je eigen gîte of eten samen met de groep. Of je reserveert de heerlijke hot tub met z’n tweetjes onder de sterrenhemel. Elke dag wordt er gedeeld en begeleid met vaste momenten van coaching/mindfulness/meditaties. Don’t worry, fysieke (ont)spanning staat ook op de agenda. Samen die ‘spark’ blijven vinden. 

Jullie kunnen op ieder moment gebruik maken van extra privé coaching wanneer je even vast komt te zitten. Alles gebeurt op maat en waar jullie op dat moment behoefte aan hebben. We werken met max. 5 stellen tegelijkertijd om voldoende aandacht en privacy te kunnen waarborgen. Het programma is een mix van verdiepen en genieten. Een wijnproeverij of massage is wat ons betreft net zo belangrijk als een serieus gesprek voeren. Het doel is jullie verbinding (nog meer) te versterken op elk niveau. Fysiek, mentaal & gevoelsmatig. Jullie verschillen te vieren in plaats van te veroordelen. 

Je gaat naar huis met meer inzichten in jullie krachten, valkuilen en kernwaarden. Minder oordelen en weerstand en bergen meer begrip voor elkaar, zodat je meer zin hebt in samen zijn op elk niveau. 

Dit programma is bedoeld voor stellen die niet bang zijn om dieper naar zichzelf en elkaar te kijken met als doel een langdurige joyful en verdiepende relatie te bouwen. Je hoeft niet in een diepe crisis te zitten om mee te doen, het gaat juist om versterken en alles uit het leven - en dus je relatie - halen wat er nu al potentieel in zit. Zowel fysiek, mentaal als emotioneel elkaar beter aanvoelen en (nog) meer plezier, verdieping en wederzijdse aandacht ervaren. 

Groepsgrootte

De minimale groepsgrootte is 6, de maximale 18 personen. 

Prijs en Periode

Bovenstaande prijzen zijn de prijzen p.p.. Elke gîte heeft twee slaapkamers en een gedeelde badkamer. Als je een gedeelde kamer boekt, deel je dus een slaapkamer en een badkamer. Als je een single kamer boekt, deel je alleen een badkamer.

*De doorlopende programma's zijn alleen te boeken buiten de thema-retreatweken om en de prijs is afhankelijk van het seizoen en aantal nachten

Laagseizoen: 5 maart t/m 16 april & 29 oktober t/m 3 december

Middenseizoen 7 mei t/m 9 juli, 10-17 september en 8-15 oktober

Wil je graag een retreat op maat op deze waanzinnige plek? Mail ons via info@happysoultravel.nl voor de mogelijkheden.

Inclusief bij de Elemental Retreat & Nourish Yourself Retreat

 • 7 overnachtingen in 4**** huisje
 • Alle inhoudelijke workshop en yoga sessies
 • Gratis 1-op-1 Coaching sessie met Annemarie (indien gewenst)
 • 3 overheerlijke maaltijden per dag door professionele chef
 • Onbeperkt water, thee en diverse heerlijke alternatieven voor koffie
 • Detox juices
 • Bourgondische wijn & kaas proeverij (einde middag op de vrije dag)
 • Bezoek “Lac de Settons” met lunch
 • Gebruik zwembad en hottub

Inclusief bij de Couples Retreat

 • 5 overnachtingen
 • Alle inhoudelijke sessies
 • 3 maaltijden per dag door professionele chef
 • onbeperkt water, thee en diverse heerlijke alternatieven voor koffie
 • Detox juices
  1x Wijn & spijs proeverij
 • gebruik zwembad, 1 prive hot tub sessie en hout voor kachel

Inclusief bij Doorlopend Programma

 • Zelf te bepalen aantal overnachtingen met een minimum van 3 overnachtingen in 4**** gîte
 • 2x per week geleide meditatie & yoga aan (op di en do)
 • 1 x table d’hôte diner (vega/vegan of bio bourgondisch)
 • Dagelijks ontbijtpakket met vega of vegan opties & detoxing juices/smoothies. 
 • Dagelijks toegang tot het zwembad 
 • 1x hot tub gebruik (kan evt. extra bijgeboekt worden)
 • Een stiltewandeling op woensdag (in het magische bos, direct grenzend aan het landgoed)

Exclusief

 • vervoer naar de accommodatie
 • reis- en annuleringsverzekering (wel verplicht)
 • €15 boekingskosten

€5 p.p. verplichte bijdrage SGR*

Transport

Per auto: Ongeveer 8 uur rijden vanaf Amsterdam naar de Bourgogne, bij Beane eraf en dan nog 100km naar het (zuid)westen. Er is een elektrisch oplaadpunt op de parkeerplaats bij het Domaine. 

Per trein: Vanaf Amsterdam CS reis je met de Thalys naar Gare du Nord (Parijs) en dan naar Le Creusot vanaf Gare de TGV. Vanaf Le Creusot kun je opgehaald worden voor een transferfee van €50,- pp. Of je kunt een auto huren (direct op TGV station/parking). Vanaf Le Creusot ben je binnen een uurtje bij het landgoed. 

Deze reis:

Prijzen vanaf: €895 p.p.

Periode:

Yoga & Joie de Vivre in de Bourgogne

Prijzen vanaf: €895 p.p.

Boek deze reis

Ervaringen van anderen:

25 sep. 2022
Fantastische retreat. Fijn programma en professionele en liefdevolle begeleiding. Echt een aanrader voor iedereen!!!
Mike
25 sep. 2022
In een woord fantastisch! Ondanks mijn geen ervaring met yoga en nog veel meer ervaringen voor het eerst ging ik met pijn in …lees meer
Bianca
12 jun. 2022
Net terug van een heerlijke week in de Brougogne, waarin ik niet alleen genoten heb van de omgeving en de lieve zorgen, maar …lees meer
Ivonne

Deel met je vrienden:

Vergelijkbare reizen