Yoga & Joie de Vivre in de Bourgogne

Gratis massage bij het boeken van 'The Elemental' retreat van 11-17 juni onder de Franse zon!

Op een prachtig landgoed in een uitgestrekte vallei organiseert de Nederlandse Annemarie een aantal hele bijzondere retreats met verschillende thema’s. Hierbij dient de elementen-leer als basis, waar Annemarie als yogadocente door gepassioneerd is. Bijvoorbeeld de Elemental Retreats, de Nourish Yourself Retreats of een Couple Retreat. Naast de speciale retreatweken is er ook een doorlopend, wat meer vrijblijvend verblijf voor iedereen die in zijn of haar eigen tijd wil komen. De retreats zijn voor alle levels toegankelijk. Geef je de voorkeur aan een retreat niet te ver van huis en op rijafstand goed te bereiken? Kies dan voor de Bourgogne! 

‘Wat een sprookjesachtige plek… De stilte, de uitgestrekte heuvels en bossen, de sfeervolle gîtes, Martijn die houthakt voor de kachel, chef Ellen die heerlijk kookt en natuurlijk Annemarie als warme gastvrouw. Absolute aanrader voor iedereen die wel wat liefdevolle zorg en me-time kan gebruiken.’ Francine

Accommodatie

Je verblijft in ruime huisjes van 70 m2 op het erf, met muren van ruw gemetselde stenen, pastel-blauwe luiken en een eigen keuken, badkamer en houtkachel. Elk huisje heeft twee slaapkamers en een badkamer. Je kunt ervoor kiezen een eigen slaapkamer te boeken (waarbij je dus de badkamer met de andere kamer deelt) of deze te delen met iemand anders (bedden kunnen uit elkaar). Ze zijn van alle gemakken voorzien en kijken met eigen terrassen uit op de omringende bossen en heuvels. Ook hebben ze een eigen keukentje.

Er is een verwarmd buitenzwembad, een hot tub, een luxe yogazaal en buitenplatform en een vuurplaats. In de uitgestrekte heuvels en bossen om het terrein kun je eindeloos wandelen en fietsen en proeven van het Bourgondische leven. Het domein ligt in de Morvan waar je je longen vol kunt zuigen met de schone lucht en jezelf tegoed kunt doen aan de eindeloze sterrenhemel vanaf je terras of vanuit de hot tub. Tijdens de retreats wordt er gekookt op basis van de 5-elementenleer. De keuken is zoveel mogelijk biologisch.

Op het domein zijn twee biologische moestuinen gecreëerd, zodat alle gasten kunnen genieten van groenten en fruit van eigen bodem. Eieren komen van eigen kippen en de dieren lopen vrij rond.

Programma's

Je kunt kiezen uit een aantal verschillende thema retreats of een doorlopend programma boeken (van zaterdag tot zaterdag diverse weken). 

Bij ieder programma kan je op aanvraag en o.b.v. beschikbaarheid ook extra's bijboeken zoals massages of coaching.

 • Massage van 60 min. €55,- 
 • Coaching sessie van 90 min. €90,-

Nourish Yourself Retreat (21-27 mei)

Dit retreat is voor vrouwen die rust zoeken en op elk niveau verzorgd en geïnspireerd willen worden. Annemarie en Hanneke (van Rock Your World) hebben dit programma speciaal samengesteld om je kennis te laten maken met hoe je goed voor jezelf kunt zorgen. Je gaat o.a. terug naar verbinding met jezelf en je intuïtie, loslaten van overbodige emotionele ballast, vertragen, leren balanceren van jouw mannelijke en vrouwelijke energie, en hoe je de vijf elementen kan toepassen in jouw dagelijks leven. Binnen het programma is er ook genoeg ruimte om lekker te ontspannen en op te laden. 

Deze week is voor de echte Bourgondiër, die zowel van een glas wijn als van een yogales ontzettend kan genieten. Je bent zoekende naar een volgende stap bijvoorbeeld in je carrière, het liefdesleven of weer even terug naar de basis en het hervinden van wat jou plezier geeft in het leven!

Je gaat:

 • verbinden met jezelf en je intuïtie
 • overbodige emotionele ballast loslaten
 • vertragen zodat je jouw innerlijke stem en wijsheid hoort
 • leren over het balanceren van mannelijke en vrouwelijke energie 
 • heling ontvangen op het gebied van zelfvertrouwen, eigenwaarde en zichtbaarheid
 • kennis maken met de vijf elementen en hoe je dit door kan vertalen in jouw dagelijks leven

De groepsgrootte is maximaal 10 vrouwen. 

Hoe ziet een dag er concreet uit?

 • 8.00 Yogasessie
 • 9.30 Ontbijt
 • 10.30 Workshop
  Rust/Journal/Massage/Zwembad
 • 13.00 Lunch
 • 16.00 Wandeling/Workshop/Coaching sessie
 • 18.00 Diner
 • 20.00 Journal/mediteren

The Elemental Retreat (10-17 juni, 1-7 oktober)

The Elemental Retreat is bedoeld voor mensen die behoefte hebben aan een week rust en inner work. Het doel is om nog vanuit een basis van rust en opladen meer inzicht te krijgen in jouw persoonlijke groei, wat je nodig hebt om dichter bij jezelf te blijven en minder stress momenten te ervaren en hoe dit te integreren in je dagelijks leven, zowel privé als zakelijk. 

Annemarie werkt tijdens “The Elemental Retreat” met de universele wetten van de 5-elementenleer. Aarde, Water, Vuur, Lucht en Ether zijn niet alleen te ervaren om je heen in het natuurlijke macrosysteem, maar ook in jouw eigen systeem (microniveau) werken de elementen samen. Ieder mens heeft ze alle vijf in zich maar er zijn er vaak 1 of 2 die de boventoon in jouw voeren. Dit uit zich door bepaalde kenmerkende eigenschappen, emoties, gedachten en fysieke karaktereigenschappen. Welke zijn dat bij jou? En hoe kun je ze goed balanceren zodat je gezond en in balans leeft? Je gaat op zoek naar jouw krachten, uniek potentieel, patronen en valkuilen. 

De focus ligt op lichaamswerk omdat je lichaam altijd eerlijk is over jouw grenzen en wensen. Aan de hand van yoga, ademwerk, coaching, de 5-elementenleer en overheerlijke maaltijden die dagelijks in het tekens staat van een ander element, word je letterlijk en figuurlijk gevoed met alles wat je nodig hebt. Naast dit gaan we uiteraard ook volop genieten. We zijn immers in het mooie Bourgogne… Een mindful wijn proeverijtje en heerlijk gezond eten horen daarbij. Lekker luieren aan het zwembad, een ontspanningsmassages aan huis of in de jacuzzi onder de sterrenhemel. In de omgeving kan je ook prachtig wandelen in groene bossen met hier en daar een waterval. 

Hoe ziet een dag er concreet uit?

 • 8.00 Yogasessie
 • 9.30 Ontbijt
  Rust/Journal/Massage/Zwembad
 • 13.00 Lunch
 • 16.00 Wandeling/Workshop/Coaching sessie
 • 18.00 Diner
 • 20.00 Journal/mediteren

Het Couples Retreat is voor stellen die meer samen willen genieten en hun relatie willen verdiepen.

Samen met je lief laat je je een week onderdompelen in de natuur, stilte en wellness in de Bourgogne. Je gaat tijdens dit retreat met z’n tweeën op avontuur in de natuur, je gaat wandelen met een picknickmand vol opdrachten en lekkere wijn en de “why” van jullie relatie in kaart brengen zodat jullie je kunnen verdiepen naar een volgend niveau. 

’s Avonds kun je kiezen voor een diner met z'n tweetjes in je eigen gîte of eten samen met de groep. Ook heb je de mogelijkheid om het bubbelbad te reserveren en in de avond romantisch te staren naar de sterrenhemel. Elke dag zijn er korte sharings en word je begeleid met vaste momenten van coaching en meditaties. 

Dit programma is een mooie mix van verdiepen en genieten. Mocht je tijdens deze week extra coaching nodig hebben, dan is dit bij te boeken. Je gaat naar huis met meer inzicht over jullie krachten, verschillen, kernwaarden en valkuilen. En daarnaast een heerlijke week samen met plezier, lichtheid, goed eten en rust! 

De groepsgrootte is maximaal 10 personen. 

Hoe ziet een dag er concreet uit?

Vrij verblijf

Een vrij verblijf is voor iedereen die de behoefte heeft aan rust, ruimte, opladen en even alleen op pad te zijn. 

Je kan hier dus zelf je aankomst en vertrek datum kiezen (o.b.v. beschikbaarheid) en een minimum van 3 nachten. Tijdens dit verblijf logeer je ook in een heerlijke gîte maar is er geen vast programma. Het yogaplatform onder de eik is gedurende de hele week een “Espace de Silence” waar je je kunt terug trekken, zelf yoga of andere oefeningen kunt doen of gewoon rustig kunt mediteren. (No kids area). Optioneel kun je nog een een-op-een coaching bijboeken en op vrijdag is de masseuse aanwezig. Tijdens het vrij verblijf is er 1x per week een gezamenlijk diner en kan je aanschuiven voor een vegetarische maaltijd. Daarbuiten kun je dagelijks in het winkeltje verse producten kopen, veelal rechtstreeks uit de moestuin en zelf koken in je keukentje. Vers brood wordt dagelijks aangeboden in het hoogseizoen. 

De Begeleiding

Annemarie geeft al 15 jaar yoga, retreats en reflectie-coaching. Daarvoor had ze een succesvolle carrière in de media. Toen ze besloot het roer om te gooien is ze alleen op reis gegaan naar Azië en de Himalaya om eerst te gaan voelen wat ze echt wilde leren en delen. Tussen de krachtige natuur elementen kwam ze erachter dat het allemaal draait om het spel tussen de vijf elementen. Van buiten én vanbinnen. Ze heeft vervolgens meerdere opleidingen achter elkaar volbracht: Elemental Yoga Teacher Course & Elemental Yoga Therapist Course in Portugal en Bali. Ook volgde ze de Mindfulness Teacher Course, een intensieve coachingsopleiding en diverse sjamanistische opleidingen.  Annemarie wordt door veel deelnemers ervaren als de kruising tussen het Aardse en het Spirituele. Er zit veel rust, genieten en joy in haar retreats, wat zich afwisselt met dieper ‘inner work’.

Marjolein geeft de yogalessen gedurende het programma 'The Perfect Reset'. Zij geeft Hatha en Yin yoga en tijdens de familieweken Kinderyoga en Kind/Ouder yoga. De lessen die ze geeft zijn rustig zodat je alle ruimte voelt om weer in verbinding te komen met jezelf en de natuur. In iedere yogales combineert Marjolein ook ademhalingsoefeningen en een meditatie. De yogalessen zijn voor iedereen toegankelijk, ervaring is niet nodig.  Zelf ontdekte Marjolein yoga rond haar achttiende. Ze heeft de afgelopen jaren veel verschillende stijlen uitgeprobeerd. Waarbij ze eerst begon met de actieve vormen, merkt ze dat de rustigere vormen van yoga beter bij haar passen. Ze leert je om met zachtheid naar je lichaam te kijken en hoe belangrijk het is om af en toe naar binnen te keren. De lessen worden gegeven in het Nederlands of Engels, afhankelijk van het publiek. 

Hanneke maakte kennis, tijdens haar studie tot Ayurvedisch therapeut, met verschillende manieren en tools voor selfcare. Het hielp haar zich krachtig en energiek te voelen, zowel mentaal als fysiek. Ze besloot om de wijsheid uit Ayurveda toegankelijk te maken voor een breed publiek. Samen met haar partner Clint zette Hanneke haar succesvolle business Rock Your World op, met sprays, journals en workshops om meer feel good momenten te realiseren. Daarnaast organiseert ze al jaren retreats voor ondernemende vrouwen. Hanneke is het bewijs dat ondernemen en vrouwelijke zachte kracht een ideale combinatie zijn. 

Groepsgrootte

De minimale groepsgrootte is 6, de maximale 18 personen.

Prijs & Periode

Bovenstaande prijzen zijn de prijzen p.p.. Elk huisje heeft twee slaapkamers en een gedeelde badkamer. Als je een gedeelde kamer boekt, deel je dus een slaapkamer en een badkamer. Als je een single kamer boekt, deel je alleen een badkamer.

*De doorlopende programma's zijn alleen te boeken buiten de thema-retreatweken om en de prijs is afhankelijk van het seizoen en aantal nachten

 • Laagseizoen: 5 maart t/m 16 april & 29 oktober t/m 3 december
 • Middenseizoen 7 mei t/m 9 juli, 10-17 september en 8-15 oktober

Wil je graag een retreat op maat op deze waanzinnige plek? Mail ons via info@happysoultravel.nl voor de mogelijkheden.

Inclusief bij het Elemental Retreat

 • 7 overnachtingen in gîte
 • alle inhoudelijke sessies
 • 1:1 coaching sessie met Annemarie
 • 3 maaltijden per dag 
 • onbeperkt water, thee en diverse alternatieven voor koffie
 • detox juices
 • 1x wijn & spijs proeverij
 • bezoek “Lac de Settons” met lunch
 • dagelijks toegang tot het zwembad
 • 1x hot tub gebruik (kan evt. extra bijgeboekt worden)
 • EXTRA voor onze klanten: 2 maanden gratis abonnement op Delight Online bij thuiskomst

Inclusief bij het Nourish Yourself Retreat

 • 7 overnachtingen in huisje
 • 7 yogalessen
 • 2 keer per dag groep workshops
 • elke ochtend vers sap & uitgebreid ontbijt
 • 7 dagen heerlijke vega lunch & diner door chef
 • onbeperkt thee en water en gezonde snacks
 • excursie naar Lac de Settons of Waterval
 • sunrise-meditatie
 • stilte wandeling
 • vrij gebruik van de hot tub, zwembad en zonnedek
 • heerlijke wijnproeverij
 • goody bag

Inclusief bij het Couples Retreat

 • 5 overnachtingen in huisje
 • alle inhoudelijke sessies
 • 3 maaltijden per dag
 • onbeperkt water, thee en diverse alternatieven voor koffie
 • detox juices
 • 1x wijn & spijs proeverij
 • dagelijks toegang tot het zwembad
 • 1x hot tub gebruik (kan evt. extra bijgeboekt worden)
 • EXTRA voor onze klanten: 2 maanden gratis abonnement op Delight Online bij thuiskomst

Inclusief bij Vrij verblijf

 • minimum van 3 overnachtingen in huisje
 • 2x per week geleide meditatie & yoga aan (op di en do)
 • 1 x diner (vega/vegan of bio bourgondisch)
 • dagelijks ontbijtpakket met vega of vegan opties & detoxing juices/smoothies.
 • dagelijks toegang tot het zwembad
 • 1x hot tub gebruik (kan evt. extra bijgeboekt worden)
 • een stiltewandeling op woensdag in het bos
 • EXTRA voor onze klanten: 2 maanden gratis abonnement op Delight Online bij thuiskomst

Exclusief

 • vervoer naar de accommodatie
 • reis- en annuleringsverzekering (wel verplicht)
 • €15 boekingskosten

€5 p.p. verplichte bijdrage SGR*

Transport

Per auto: Ongeveer 8 uur rijden vanaf Amsterdam naar de Bourgogne, bij Baune eraf en dan nog 100km naar het (zuid)westen. Er is een elektrisch oplaadpunt op de parkeerplaats bij het Domaine. 

Per trein: Vanaf Amsterdam CS reis je met de Thalys naar Gare du Nord (Parijs) en dan naar Le Creusot vanaf Gare de TGV. Vanaf Le Creusot kun je opgehaald worden voor een transferfee van €50,- pp. Of je kunt een auto huren (direct op TGV station/parking). Vanaf Le Creusot ben je binnen een uurtje bij het landgoed. 

Deze reis:

Prijzen vanaf: €895 p.p.

Periode:

Yoga & Joie de Vivre in de Bourgogne

Prijzen vanaf: €895 p.p.

Boek deze reis

Ervaringen van anderen:

29 sep. 2022
De yoga retreat week bij Annemarie in de Bourgogne is magisch, fantastisch en ook zeer leerzaam. Met zo veel zorg is de …lees meer
Dominique
25 sep. 2022
Fantastische retreat. Fijn programma en professionele en liefdevolle begeleiding. Echt een aanrader voor iedereen!!!
Mike
25 sep. 2022
In een woord fantastisch! Ondanks mijn geen ervaring met yoga en nog veel meer ervaringen voor het eerst ging ik met pijn in …lees meer
Bianca

Deel met je vrienden:

Vergelijkbare reizen