+31 (0)6 5104 8870
info@happysoultravel.nl

Reviews: Verstilde Oase in Marokko

Ervaringen van anderen:

Een mooie fijne locatie om te genieten van de rust, schoonheid van de omgeving, de lekkere maaltijden, de yogalessen en de heerlijke massage en hamman behandelingen. Khalid en Fatima zorgen voor een fijn verblijf in deze prachtige Verstilde Oase.
Corine - 23-09-2019


Fatima and her colleagues form a perfect team to guide you into a beautiful and quiet world. No time schedule, no rules, no rush. Inspiring walks, talks and cuisine. A paradise for mind and senses.
Caroline - 31-07-2019


Wat een heerlijke plek was dit. Ik kwam meteen tot rust. Heerlijk verwend met lekker eten, massages, hammam. Je hoefde helemaal niks maar de wandelingen zijn heel fijn en de excursie in de ourika vallei om de prachtige omgeving te zien.
Toos - 30-06-2019


Deze vakantie was door mij ingelast doordat ik tussen twee jobs zat; ik had echt even iets nodig om bij te tanken: En dat is gelukt! Alles is er om volledig tot rust te komen en je lichaam en geest weer van brandstof te kunnen voorzien. Ik heb er heerlijk en gezond gegeten. Ben ontzettend verwend met massages en hamam. Ook de tripjes met Khalid en Fatima waren ontzettend leuk om te doen. Het Atlas gebied is zo ontzettend mooi om door heen te reizen. Voor de rest ook voor de andere medewerkers een ontzettend compliment. Ik kan het iedereen aanraden!
Leen - 24-03-2019


Heerlijke paar dagen gehad, in de bergen met het kabbelende beekje ; gewoon 'zijn' met de jezelf. Een mooie plek om naar binnen te keren, je diepere laag aan te raken en de natuur om je heen draagt daar prima aan bij. Verder is het personeel enorm afgestemd en je wordt prima verzorgd met lekker eten, drinken en hamam en heerlijke massage. Dank je wel allemaal!
Susanne - 26-02-2019


Salama Ayurveda bestaat uit een geweldig team van zorgzame en hartverwarmende mensen, die elke wens van je ogen lezen. Een prachtige plek met veel rustige zitplekjes en een heerlijk terras buiten aan de zon, het geruis van de rivier altijd in de achtergrond. Geweldig en liefdevol toebereid eten. De reis van en naar de Sahara was adembenemend mooi: Afwisselende landschappen, van de tocht over de Tichkapas in de Hoge Atlas langs de diepe kloven van de Draavallei naar de droge vlaktes voorafgaand aan de zandduinen van de Sahara. Het reizen zelf werd tot belevenis en inspiratie. Ahmed, privéchauffeur van Salama Ayurveda (ik reisde alleen), is geweldig gezelschap, zorgzaam, en heeft me met menig wetenswaardigheid en gezamenlijk gezang fantastisch onderhouden. De Sahara is in dit jaargetijde tot laat in de ochtend koud en ik was blij met de extra slaapzak en de warme kleding, die ik had meegenomen. De sterrenhemel tijdens oud en nieuw bij het warme kampvuur te bewonderen was een onvergetelijke ervaring, evenals de glooiende woestijnduinen in het opkomende zonlicht te zien gloeien. Inspiratie en meditatie haal je vooral uit de ervaring van "in het moment zijn", wat deze reis in overvloed biedt.
Gwen - 05-01-2019


Wat een fijne week was dit! Even de rust, ruimte en stilte opzoeken in de natuur. Het is een heerlijke plek in de bergen, met veel lekkere hoekjes om te liggen en te zitten. Een week totaal offline heeft ook bijgedragen aan het "in het moment zijn". Het heerlijke eten van Rachid, de magische handen van Naïma, die lieve Sahid die op welke plek dan ook eten of drinken kwam brengen, maar vooral ook Mohamed die mij veel heeft laten zien, heeft verteld en heeft laten lachen. Verder ook hele fijne mensen ontmoet bij Salama. Ik kom zeker terug, ook om dan een woestijntrip te doen!
Cindy - 06-09-2018


Heerlijk! Ik heb genoten van de kleuren en de ligging in de natuur, aan het watertje is fantastisch! Het hangbed was mijn favoriete plek. Het eten, yamm! De (voeten)massages, de hammam, take me back!
Muriel - 25-07-2018


Wat een prachtige plek in het Atlasgebergte! Je hoort alleen de stromende rivier en de vogels, bent even van de radar en kan heerlijk tot rust komen op welke plek in de mooi aangelegde tuin dan ook. De keuze uit hemelbedden, leuke zitjes met gekleurde kleden, kussens en ligbedden (aan het water) is reuze. Terug naar jezelf. Alle medewerkers leggen je enorm in de watten, van kopjes kruidenthee tot massages, heerlijke gerechten die worden gebracht op de plek waar jij bent, authentieke hamam behandeling, voetenmassage in de rivier, stukjes sinaasappel met kaneel als tussendoortje mmm. Een zinvolle bergwandeling en fijne gesprekken. Wauw. De overnachting in een bedoeïenentent onder 3 miljoen sterren en de stilte van de woestijn maakte het helemaal af. Kadootjes voor jezelf die je voor altijd meeneemt. Ik kom graag nog een keer terug.
Ingrid - 24-06-2018


Wat een rust en ruimte op deze prachtige plek in de mooie bergen van Marokko! Een sprookjesachtige omgeving, waar je verwend wordt door lieve mensen met een heel fijn gevoel voor de balans tussen aandacht geven en rust bieden. En als je de omgeving wil verkennen staat Achmed voor je klaar om je veilig naar een andere plek te brengen en op te halen. We hebben een prachtig uitstapje gemaakt naar Ait Ben Haddou, en onderweg genoten van het steeds veranderende landschap en het leven in de berber dorpen. Middagje Marrakech was ook geweldige ervaring. Dank je wel dat mijn moeder en ik zo'n heerlijke tijd (5 nachten) hebben gehad. Lobke
Lobke - 19-06-2018


Dit was mijn 2e keer op deze prachtige plek. Prachtige exursie naar de Ourika vallei gemaakt. Wederom ervaren dat iedereen het je probeert naar de zin te maken en je alle ruimte geeft om jezelf te zijn. Er zal zeker nog een 3e bezoek komen in de toekomst
Barbara - 20-05-2018


Zalige plek! Bergen om je heen, rivier aan je voeten. Rust en zon. Verwend met heerlijke tajines en massages. Er wordt niks opgedrongen maar de liefdevolle staf let wel op wat je nodig hebt, van een kruik tot rust tot een paar uur verlenging. Je bent hun gast in de letterlijke en figuurlijke zin en dat voelt heerlijk. Aanrader!
Mariette - 05-03-2018


Fantastische week gehad. Wat een lieve zorgzame mensen. Beetje herboren teruggekomen en veel geleerd! Kan deze reis bij iedereen aanbevelen.
Petra Schut - 19-02-2018


Wat een bijzondere plek om te ontspannen, stil te worden en thuis te komen in mijzelf. Ik heb ervoor gekozen om 3 weken op Salama te verblijven en een deel van een paar maanden van mijn retraite daar door te brengen. Wat een goede keuze! Ik heb mij geen moment verveeld. Ik ben er zeer goed verzorgd met het lekkere en zeer gezonde eten van Rachid, de vele massages (voetenmassages, Hammans en Ayurvedische massages) en verschillende wandelingen in de Atlas. Het is er ontroerend mooi en de gastheer Khalid en gastvrouw Fatima runnen deze plek vanuit hun hart. Dit voel je in alles. Het is meer dan een gewoon hotel, het is een plek om tot rust te komen of om je te bezinnen. Je kunt er kort maar ook zeker wat langer verblijven. Het is mogelijk om verschillende uitstapjes te doen onder begeleiding, zoals wandelingen naar mooie bergpassen. Zo ben ik ook een paar dagen de woestijn in geweest. De uitstapjes zijn heel betaalbaar en de chauffeur rijdt zeer ervaren. Ik had op deze manier de kans om authentiek Marokko te zien, weg van de toeristische plekken. Ik zal van deze reis nog lang nagenieten en ik ga er zeker weer naar terug.
Anne-Marie Hamming - 15-01-2018


Wat een warm bad, de retreat van Khalid. Een prachtige, kleurrijke plek om tot rust te komen en te genieten van de zon, de bergen, het heerlijke eten en de ontzettende lieve mensen die er werken. Fijne massages, zuiverende hammams, ontspannende voetverzorging, prachtige wandelingen en meedenkend en meewerkend personeel. Geen superdeluxe kamers, maar wel functioneel.
Ellis en Willem - 05-01-2018


Op zoek naar echt even rust had ik (helaas) maar 4 nachten geboekt. Tekort en ik ga zeker eind van het jaar nog eens terug. Wat een prachtige plek en wat een lieve mensen. Je voelt je welkom en in alles voel je de warmte en liefde voor wat men doet terug. In het contact met de stuk voor stuk lieve aardige medewerkers, het eten, de massages, de hammam, de mooie gesprekken. Het ontmoeten van gelijkgestemde reisgenoten met ieder ook weer prachtige verhalen. Ontbijten bij de open haard, na een dag vol zon 's avonds weer heerlijk zitten bij de open haard met een boek of mooi gesprek. Ik vond het spannend om als vrouw alleen te gaan maar dit wat totaal zonder reden. Ik voelde mij veilig en heb alleen maar ontzettend genoten. Ik vond het ook ontzettend leuk om Monique te ontmoeten die er met haar gezin ook een paar dagen doorbracht. Haar verhaal heeft mij destijds geïnspireerd om hier naar toe te gaan. Een prachtige excursie naar het Toubkalgebergte gemaakt. Een behoorlijk stevige wandeling maar met een adembenemend uitzicht vanaf de berg onder het genot van een heerlijke koffie met daarbij noten en dadels geserveerd. De zon zien ondergaan op die plek was zo indrukwekkend mooi. Kortom, ik ben uitgerust en als een rijker mens terug gekomen door de ervaringen die ik heb opgedaan. Ik had mij geen mooier begin van 2018 kunnen voorstellen !
Barbara - 04-01-2018


Heerlijk weekje gehad met prachtig weer overdag. Hele lieve verzorging en mooie plek. Veel leuke dingen gedaan. Sanitaire voorziening erg basic. Deze plek en mensen hebben mij in mijn hart geraakt.
Anne-Rose - 03-01-2018


Heerlijk genoten van mijn bezoek aan dit mooie oord in Marokko. Ik vond het heel prettig om hier in mijn eentje te verblijven en totaal tot rust te komen. Mede door de hele prettige zorgen van Fatima die precies aanvoelt waar je behoefte aan hebt. Samen met Fatima heb ik een paar mooie wandelingen gemaakt waarin we prachtige gesprekken hebben gevoerd die mij ook verder hebben geholpen. Er wordt elke dag voor heerlijke gerechten gezorgd en heb geen moment trek gehad, aangezien het elke keer zo veel was. 'S avonds kon het erg koud worden, dus houd hier zeker rekening mee als je die kant op gaat, neem voldoende warme kleding mee.
Cindy - 07-11-2017


Onze vakantie was zeer geslaagd en we hebben er allemaal volop van genoten, mede dankzij de mooie reis, die jullie voor ons hadden uitgestippeld en ook door de gastvrijheid van Khalid en zijn hele team. De jongere broer van Khalid, Mohammed, was onze gids en chauffeur en hij heeft zich uitstekend van zijn taken gekweten. Een aangenaam verteller, een goede chauffeur en een flexibele regelaar. Het reisprogramma hebben wij in overleg enigszins aangepast door eerst de 2e dag woestijn te doen en daarna Zagora. Daardoor hoefden wij minder kilometers af te leggen op weg naar Salama. En daardoor maakten we ook nog eens een storm in de woestijn mee met hevige regenval. Een onverwacht avontuur!!! Het programma verliep zoals wij ons hadden voorgesteld: eerst veel zien en daarna in alle rust bijkomen in de aangename omgeving van Salama. Wij zijn goed verzorgd en er was een aangename klik met het Khalid en zijn team. Al onze gezinsleden kijken er met een tevreden blik op terug en voor ons voor herhaling vatbaar. Voor ons was deze reis een dikke tien!!!! Groeten en namens al onze gezinsleden nogmaals bedankt voor jullie goede regelwerk!!!
Rob, Bettine, Floortje, Bart en Renee. - 12-10-2017


Mijn Liefde en ik hadden totaal geen verwachtingen, omdat we voor het eerst naar Marokko zijn geweest. Dat het bijzonder zou worden, wisten we toen we over Marokko richting Marrakech vlogen met onder ons de heuvels en zandvlakten. Toen wisten we dat we indrukken zouden krijgen die we nooit verwachtten. Ook al was het in de avond en al donker toen we bij Salama Ayurveda aankwamen, we waanden ons meteen in een droom. Al onze zintuigen die verstopt raakten in de grote stad in Nederland, leken zich daar meteen te openen. Alles kwam binnen, verscherpt. We hoorden het geluid van de vogels, de krekels, de kikkers en het kabbelende beekje dat met haar zuivere drinkbare water vanuit de bergen zich een weg naar de bewoonde wereld onder zich baant. We roken de geur van de bomen en de bloesem van de prachtige kleurige bloemen die in het Atlasgebergte groeien en bloeien. We zagen de sterren en de maan, zo helder dat we ze zomaar uit de hemel dachten te kunnen pakken. We voelden enerzijds de warmte van Marokko, maar ook de koele bries tussen de bergen van de Atlas. Tijdens een nacht op het dakterras van het prachtige resort van Khalid Boukhima voelden we de kou op ons gezicht, maar tegelijkertijd verwarmden de prachtige silhouetten van de mooie beboste bergen en de ongerepte natuur onze harten. En, kijk daar, een vallende ster! Echt, een ster die aan de hemel hing, viel in het donkere niet van het hemelse universum. Natuurlijk hebben we toen de wens uitgesproken om het gevoel van Liefde en Zielsverwantschap dat we toen samen hadden in deze prachtige nieuwe wereld voor altijd te behouden. Khalid en zijn mensen hebben een paradijsje gecreëerd, die iedereen zou moeten ervaren. Nee, niet alleen zien, maar beleven, ervaren, zintuiglijk waarnemen. Stel je open en je ziet fenomenen, dromen, wensen, verlangens en inzichten die je nog nooit eerder hebt gezien, gevoeld, gehoord en geproefd. Hoe is het om tussen goede mensen te vertoeven. Ja, zó is het, zielsgelukkig voelt het en afscheid nemen valt dan zwaar. Naast deze prachtige levenservaring en nieuwe vrienden rijker, was het eten daar heerlijk, de service was perfect en de huisvesting buitengewoon mooi. En de Liefde? Ja, de Liefde was er al, bleef ook daar volop aanwezig en bleef in onze harten die samensmolten tot een Ziel dat één werd tot in den Eeuwigheid met al haar Kracht en Heerlijkheid. Deze reis was voor mijn Liefde en mij boven alle verwachtingen, die we toen we in het vliegtuig naar Marokko stapten nooit konden hebben gehad.
Perdiep - 07-06-2017


Een waar paradijs op aarde. De rust en stilte geven je de kans om naar jezelf toe te gaan. Een droom die gemaakt is door een heel bijzonder man. En voor mij zeker is uitgekomen. Je mag totaal jezelf zijn en er wordt met heel veel aandacht voor je gezorgd. Alles tot in de puntjes, zonder tijd. Veilig zodat je zelfs je kamer open kan laten staan. Wat een ontzettend Prettige ervaring. En ik ga zeker terug op het moment dat ik even moet onthaasten. Kortom een plek waar stilte en ruimte voor je gevoel centraal staan. Zo veilig zo mooi zo fijn!!
Manon - 13-05-2017


Een mooie ervaring op de Ayurvedische stilte plek bij Khalid. Een liefdevolle verzorging, stilte en rust staan centraal. Aanrader: een tocht maken door Atlasgebergte naar het zuiden van Marokko met gids (broer van Khalid) , overweldigende indrukken!
Yvette - 05-04-2017


Een zuivere plek van stilte, rust en (weer) bij jezelf komen. Vanuit eenvoud krijg je op deze prachtige, magische plek de ruimte om je essentie te ervaren en rijkdom van de natuur om je heen. Het is een plek waar een droom gemanifesteerd is en waar je zelf ook geïnspireerd wordt om te dromen. Er werd erg goed voor me gezorgd: lekker eten, heerlijke massage, hammam, voetenmassage; unieke wandelingen en een warm thuis gevoel. Khalid en zijn team zijn ontzettend lief en hartelijk en het is zeker een plek waar ik naar terug zal keren. Dan wil ik ook de woestijn in! Een fijne vakantie waar je echt even eruit bent, bergen ziet, stil wordt en je een cadeautje aan jezelf geeft! Mijn zoontje van 3 heeft het er ook erg naar zijn zin gehad. Heerlijk bij de rivier gespeeld, genoten van de wandelingen en hij werd ook rustig van de omgeving. Dus zeker ook aan te raden om met kinderen te komen!
Myrtle - 25-02-2017


Een geweldige eigenaar, personeel, lokatie en ideale plek om tot rust te komen. Het eten was geweldig, de wandelingen, massages en hamam zeker de moeite waard. In de avond wel wat koud, maar genoeg dekens voorradig en een open haard waar we in de avond gezellig samen kwamen om op te warmen, te eten en lekker te kletsen. Mede door de energie die er heerst, de positieve instelling en gastvrijheid van al het personeel, de boeken die er voorradig waren en de andere gasten was het een speciale ervaring om nooit te vergeten. Voor mij kwam hier alles samen en je had alle vrijheid om op je eigen manier en tempo te leven. Zeker voor herhaling vatbaar.
Jelle - 17-01-2017


Wat een heerlijke plek om tot rust te komen. Heb enorm genoten van de warme, liefdevolle mensen, het verrukkelijke voedsel en de plek. Het schommelbed bij de rivier was was de ideale plek om tot rust te komen, gewikkeld in een dikke deken, met het geluid van het stromende water zo vlak ernaast. Ik hoop hier nog een keer terug te komen. Het was perfect! Tip: Neem genoeg warme kleren mee tijdens de wintermaanden, als de zon achter de bergen verdwijnt kan het flink fris zijn.
Marieke - 16-01-2017


Fantastische liefdevolle plek. Khalid is een bijzondere man en trekt bijzondere mensen aan, alle medewerkers maar ook de gasten. In een sprookjesachtige omgeving is echt aan alles gedacht om zo goed mogelijk bij te tanken, te genieten, te ontspannen en nieuwe energie op te doen. Mijn trip naar de woestijn maakte mijn reis helemaal compleet. Alles samen was het een onvergetelijke ervaring!
Lizzy - 12-12-2016


Een prachtige ervaring en reis naar binnen om nooit meer te vergeten. Zoveel liefde, bezinning, rust, inspiratie opgedaan in een prachtige, stille omgeving. Geen woorden voor. Grote dank voor Khalid en zijn crew allemaal liefdevolle mensen. Ik kom hier graag nog een keer terug `Inshallah`
Antoinette van Wijck - 15-11-2016


In een woord geweldig! Dit is een klein pareltje in de bergen. Persoonlijk, prachtige locatie, heerlijk eten en super lieve mensen. Dit was precies wat ik nodig had om op te laden en dichter bij mezelf te komen. Dank allemaal! Ik kom 'inshallah' terug.
Samira - 27-04-2016


Er zijn van die momenten in het leven dat alles op z'n plek valt en je simpelweg gelukkig bent. Dank lieve mensen van Salama Ayurveda voor drie dagen vol gelukkige momenten aaneengeregen door vertrouwen, geloof en inspiratie. Ik hoop op een weerzien in de toekomst.
Marie-José - 22-04-2016


Wat een fijne en geweldige ervaring. Prachtige plek om te ontspannen en tot nieuwe inzichten te komen. Heel veel persoonlijke aandacht wat mij erg goed heeft gedaan. Boordevol nieuwe energie kwam ik weer terug. Een plek om zeker weer eens naar terug te gaan.
Ilona Molenaar - 10-04-2016


Wat een prachtige plek en wat een lieve mensen. Heerlijk om alleen heen te gaan, mooie gesprekken met Fatima, Khalid en de andere gasten bij het haardvuur en fantastisch eten. Fijn om zo een beetje kennis te maken met de berbercultuur. En doe vooral de Tajin-kookworkshop. En neem in de winter ook voldoende winterkleding mee, je zit in de bergen waar het koud is na zonsondergang.
Nancy - 22-02-2016


Deze plek is echt magisch. Echt 'zijn' tussen de Berbers, in de bergen, echte stilte en rust ervaren en niets doen. Met lieve mensen die voor je zorgen, geweldig eten en een warmte van de zon, de omgeving, de mensen, de eenvoud: terug naar de basis. Een mooie start van ons nieuwe jaar!
Brenda - 11-01-2016


Nog nooit is mijn vakantie zo goed geweest. Heerlijk om er in je eentje erop uit te gaan en hoe inspirerend het was voor mij persoonlijk. Heel veel gesprekken gehad met Fatima, een fantastische vrouw waar ik diep respect voor heb gekregen. Verder een enorm warm welkom gehad en verzorging van alles en geen moment van onveiligheid gevoeld. Dus alles was top! Een nadeel... Je mist gelijk de kracht van de natuur en de mensen daar als je terug bent in Nederland. Dank voor alles!
Herma - 11-01-2016


Alle reviews die je leest zijn geheel op waarheid gebaseerd. Wat een mooie `oase', daar op die berg in Marokko. Het bewijst maar weer dat je niet veel nodig hebt om helemaal tot rust te komen, verwend te worden, te lachen en stiekem ook een beetje te huilen. Ik ga zeker een keer terug, maar dan wel in de lente of zomer om nog een keer te genieten van de vallei, de `warme ' zon en de warme hartelijkheid van Khalid, Fatima, Ibrahim, Rachid, Naima en Mohammed.
Silvia - 04-01-2016


Wauw! Wat een mooie plek, ik ben 3 nachten geweest en het was super. De stilte is heerlijk, de natuur prachtig en het eten super lekker. De goede zorgen van het personeel maken het helemaal af. Echt een aanrader en ik ga zeker snel nog een keer terug.
Melanie Gerbers - 12-12-2015


Wat een heerlijke plek is Salama Ayurveda! Helemaal tot rust gekomen en tegelijkertijd belangrijke stappen kunnen zetten voor de toekomst. De omgeving, de mensen, de andere gasten, het eten, de behandelingen: allemaal even fijn. Ik ga er zeker naar terug!
Hanneke - 05-12-2015


Een hele bijzondere reis op een bijzonder mooie plek. Lieve mensen, fijne behandelingen, lekker eten, goede gesprekken in een prachtige en rustige omgeving. Het was een intense ervaring die, weer in het 'normale' leven, zal doorwerken.
Joanne - 24-11-2015


Een prettige tijd gehad. Leuke mensen ontmoet. De mensen daar waren erg zorgzaam en vriendelijk. Mooie wandelingen gemaakt. Lekker gegeten. Was heel relaxt. Voor herhaling vatbaar!
pijper - 10-10-2015


Een plek dat je 'thuis' kan noemen door alle fantastische mensen om je heen! Heel speciaal en buitengewoon fantastisch!
Sarah - 07-09-2015


Dank voor de heerlijke vijf dagen. Vijf bijzondere dagen helemaal voor mijzelf omringd door de natuur en zorgzame mensen.
Margreet - 04-08-2015


Een heerlijke week gehad samen met mijn dochter, ver weg van alle drukte en hectiek. We zijn verwend met heerlijk eten, zalige massages , een zinderende hamman en voor de mooie gesprekken waren er steeds weer wisselende gasten naast natuurlijk Khalid en Romy. Kortom een ervaring om nooit te vergeten!
Doré & Fréderique - 09-07-2015


Wat een geweldige plek, het begint al met een bijzonder hartelijk onthaal op het vliegveld en daarna een weekje genieten van de rust ,de natuurlijke stilte, de prachtige omgeving, heerlijke eten, warmte en hartelijkheid van de mensen van Salama Aryuveda
Els - 12-06-2015


As-Salaam Alaikum / Salama Ayurveda..... 'Peace to you' betekenen de eerste woorden, dit heeft Khalid in zijn naam mee gegeven. Maar ook op zijn mooie plek voel je de vrede, de rust, het 'back to nature' gevoel. Ik ben blij dat ik een weekje in zijn droom heb mogen meegenieten, je komt echt tot rust, fijne mensen om je heen. Leuke tripjes van rust, maar ook even naar de drukte in Marrakech, alles kan en in overleg ook persoonlijke invullingen. Het eten is heerlijk Marrokaans. Fijne aanrader om ook heerlijk alleen te doen, er komen steeds weer nieuwe mensen, je bent nooit echt alleen. Top!
Desiree - 07-06-2015


Het was een heerlijk ontspannen weekend. Wat een zalige plek om tot rust te komen, te genieten van de natuur, wandelen in de prachtige bergen, heerlijk eten, massages, ... Een inspirerende plaats voor yoga.
Katrien - 18-05-2015


Een hele fijne tijd gehad op dit bijzondere plek. Mijn zoon en ik hebben intens van genoten. Zorgzame, gastvrije mensen, prachtige omgeving, rust, ruimte en onderdompeling in andere cultuur.
Natalia - 12-05-2015


't Was na aankomst wennen om terecht te komen in een wereld waar het om de innerlijke waarden gaat en niet om de uiterlijke waarden van luxe , geld, Wi-Fi en IPod en de gerichtheid op comfort, zoals in mijn westerse wereld. Terug naar de basis in jezelf en de manier van leven, terug naar de eigen gevoelens en het delen daarvan, ervaren van warmte en genegenheid versterkt door de aanraking van de liefdevolle handen die masseerden. Contact maken met de taal van je hart en het inzicht dat de taal van de ratio naar oplossingen zoekt via de analyse, de vergaarde kennis uit boeken waarmee we elkaar willen imponeren, met drank, drugs, surrogaat contact via de sociale media slechts symptomen bestrijdt en negatieve energie oplevert in plaats van heelt. De heerlijke maaltijden van basic gemaakt met wat het land geeft: je proeft de energie van de aarde. En na de eerste schok (want dat was het wel even) van het begin die de overgang van de ene luxe, rationele, harde wereld (waar ik vaak aan het overleven ben en me voor afsluit) terug naar voelen en het hervinden van wat ik als mens werkelijk nodig heb: liefde, aandacht, warmte, veiligheid. eigenwaarde. De sessie bij Romi, op de laatste dag, hielpen me de pijn van het gemis daarvan in mijn jeugd en in het huidige leven de durven voelen om daarna de zachtheid weer te ervaren en het begin van de zekerheid dat ik mezelf die zachtheid kan geven op elk moment dat ik dat nodig heb voor de rest van mijn leven. Ik ben 71 jaar en het ouder worden beangstigde me. Nu, weer thuis, zie ik mijn laatste jaren weer met vreugde en vertrouwen tegemoet. De lieve mensen (personeel) ter plekke hebben daar met hun liefdevolle, aandachtige en zorgzame houding, op elk moment van de dag in belangrijke mate aan bij gedragen.
Marianne - 05-05-2015


Voor de derde keer in Marokko, ik heb er nu mijn thuis gevonden , wat een heerlijkheid daar in de bergen.... woorden zeggen niet genoeg......Janna.
Janna de Boer - 05-05-2015


Salamat Ayurveda is een heerlijke plek! Van aankomst tot afscheid is de liefde en zorgzaamheid van alle mensen die er werken te voelen; van het verse fruitsapje tot het fijn opgemaakte bed, de massages, en de heerlijke tajines.
corine & florien - 03-05-2015


We hebben een heerlijke tijd in Salama Aryuveda gehad. Een oase van rust in een prachtige omgeving, waar prachtige plekjes gecreeerd waren. De vogels hoor je er dag en nacht zingen! Ook het gezelschap was fijn en inspirerend. De wandelingen waren prachtig, hoewel soms voor ons iets te uitdagend (klauteren over natte stenen en richeltjes langs een afgrond). Gelukkig daarna een voetmassage van Jamilla. Fatima is de perfecte gastvrouw. En Romy bracht inderdaad nieuwe inzichten!
Giselle - 29-04-2015


Supervakantie gehad! Salama is een heerlijk plek met bijzondere, gastvrije mensen die er alles aan doen om je een geweldige vakantie te geven. Prachtige omgeving om te wandelen, te yoga-en, een boekje te lezen, te niksen.... De hamman, massage en sessie met Romi zijn aanraders. Chambre d'Amis is prima plek om even adem te halen in knotsgek Marrakech.
Lionne IJzerman - 26-04-2015


Wat een heerlijk avontuur en cadeau voor jezelf! De omgeving, medewerkers en het mooie weer bieden je alles om helemaal tot rust en tot jezelf te komen. Daarnaast is een sessie met Romi een aanrader om ook nog eens met nieuwe inzichten naar huis te gaan.
Chantal Kolleman - 18-03-2015


We hebben heel erg genoten van ons verblijf in Marokko! Dank voor de goede organisatie van onze vakantie! Riad Chambres D'amis was plezierig en gezellig met lekker eten, en goede kamers en dito ontvangst door gastvrouw. Salama was ronduit super, heerlijk eten, leuke uitjes en een fantastisch team! Een heel erg mooie inspirerende plek waar de energie bruist. De ontspannende massages en hamman behandelingen hebben ons goed gedaan. Ook de originele yoga lessen waren fijn. Een speciale vermelding verdienen de bijzondere sessies met Romi, waarbij gewerkt werd op 1e en 2de chakra nivo. Dankzij de leuke kleine groep "goddelijke zielen" genoemd door Khalid, hebben we zelf ook een paar sessies gegeven in de traditie van de Q'ros. Zeker een plek om terug te komen, wellicht al in April/mei als de temperaturen nog wat fijner zijn.
Joris & Saskia - 25-02-2015


Ik was nog niet eerder in Marokko geweest maar het voelde als thuiskomen. Het voelde erg fijn om op een plek te zijn waar alles even om "mijn eigen ik" mocht draaien, mijn persoonlijke proces, gevoelswereld en daarin te kunnen delen. Bedankt voor het aanbieden van deze (en nog vele andere bijzondere HappySoul) reis(zen)!
Florien - 17-02-2015


Ik heb een geweldige reis gehad. Het was zo'n mooie ervaring. Heel waardevol! Het Chinees gezegde wat jullie noemen gaat voor mij helemaal op. Deze ervaring blijf ik terughalen. Ik voel me meer mezelf, ik ben rustiger en blijer.
Maud - 16-02-2015


Wij hebben de meest bijzondere vakantie ooit gehad afgelopen week in Marokko. Alle puzzelstukjes vielen samen, we hebben mooie dingen gezien, bijzondere mensen gesproken en ontzettend genoten van de natuur. We zijn de dorpjes in geweest waar we thee hebben gedronken bij de lokale bevolking. We zijn naar de markt geweest om boodschappen te halen waarna we een heerlijke tagine hebben gekookt met Khalid en Rachid. We hebben beide een chakra healing sessie gedaan bij Romy en hebben yoga les gekregen van een zeer bijzondere dame uit Peru. Het is een reis geweest die ons leven voor goed veranderd heeft en veel moois met zich mee zal gaan brengen in de toekomst. Deze reis kwam precies op het juiste moment in ons leven. Gelukkig gebeurd niets zonder reden.
Jamilla & Stephan - 16-02-2015


“Het enige wat ik hier moest doen, was zijn..." Ondanks een fikse verkoudheid, wisselend weer en koude nachten heb ik een prachtige reis gehad! Ik was nog niet eerder in Marokko geweest maar het voelde als thuiskomen. Direct na aankomst een letterlijk "warm bad" in de Hammam met aansluitend een massage en een kopje thee voor de openhaard. Over alles werd afstemming gezocht en mede daardoor ontstond er werkelijk ruimte om gewoon even lekker te zijn en te voelen wat ik zelf wilde en geen druk van bijv. een programma wat afgewerkt moest worden of eten wat op mij stond te wachten. Ontbijten op het dakterras in de zon, wandelen door de bergen, uren lezen, fijne gesprekken, op de schommel bij de rivier, heerlijk lokaal eten....Het voelde erg fijn om op een plek te zijn waar alles even mag draaien om "gewoon zijn"! Februari, 2015
Florien - 15-02-2015


Was een schitterende reis! Dank voor de goede zorgen en de tip om deze reis te maken, ik was echt even in een totaal andere wereld en ben goed opgevangen door Khalid, Fatima en alle andere lieve mensen van Salama Ayurveda.
Nelien - 02-02-2015


Ik heb het geweldig naar mijn zin gehad in Marokko. Khalid was een perfecte gastheer. Hij doet heel veel zelf, is persoonlijk betrokken bij alles wat je wilt doen tijdens de reis en heeft een heel lief, zorgzaam team om zich heen gebouwd. Hij is heel aardig en flexibel en heeft zelfs een katje dat kwam aanlopen, en dat ik stiekum bij me op de kamer heb laten slapen, geadopteerd !!! De woestijn trip was een te gekke ervaring en ook het gesprek met therapeute Romy was echt een eye-opener.
Maarten - 30-01-2015


De reis was heerlijk ontspannen en precies waar ik naar op zoek was. De plek van Salama Ayurveda is ultiem ontspannen en de mensen die er werken zijn geweldig! Het is alsof ze in je hoofd zitten, want net als je wel zin hebt in een kopje thee staat er alweer een kannetje voor je klaar. Ook het eten is HEERLIJK! Je proeft dat het met liefde gemaakt is. Ik zou deze reis zeker aanraden aan iemand anders. De volgende keer zou ik alleen warmere kleding meenemen, omdat het in januari toch wel erg koud kan zijn als de zon niet schijnt .;)
Danielle - 26-01-2015


Deze reis in Marokko raakte alle laagjes van ‘body & soul’, dankjulliewel daarvoor!! Heerlijk eten, massages, yoga, wandelingen, gesprekken en ontmoetingen bij de open haard, met toegewijde aandacht van Khalid, Shamilla, Rachid, Romy, Elvira, Fatima en anderen. De tocht naar de woestijn was een reis in een reis en paste helemaal in het geheel. Het gaf de rust en ruimte die ik zocht om tot mezelf te komen en het gaf als extraatje verrassende inzichten voor het komende jaar.
Jacqueline - 06-01-2015


De reis naar Marokko is mij erg goed bevallen!! Ik ging eigenlijk voor een Ayurveda behandeling om fysiek op te laden, maar het viel iets anders uit. Niet verkeerd in tegendeel, ik heb er inspirerende mensen ontmoet en ben mentaal weer op weg geholpen mezelf meer lucht en vrijheid te geven. De soms koude avonden heb ik bij de openhaard doorgebracht en hier vele mooie gesprekken gevoerd. Het is een bijzondere plek die een aantrekkingskracht heeft op inspirerende mensen. De massages en Hamam waren fijn, de wandelingen en het eten ook.
Inez - 01-12-2014


Wellness voor mijn geest, persoonlijke ontwikkeling!
Sigrid - 28-11-2014


Vooral inzicht in iets waar ik niet voor kwam. Had iets anders in mijn hoofd. Vond het heel bijzonder om dat met zoveel lieve vrouwen te kunnen delen. Heel speciaal!
Yvonne - 28-11-2014


een uitgebalanceerde reis waarin Yin & Yang elkaar ontmoeten in het samenbrengen van een periode in het Atlas gebergte en een periode in Marrakech. Bijzonder om door al deze vrouwelijke onderwerpen een beter inzicht te krijgen in wat vrouwen beweegt en vooral ook samen brengt.
Trix - 28-11-2014


Veel mooie momenten met veel prachtige vrouwen. Zeer goed georganiseerd, prachtige plekken geregeld, geeft heel veel vertrouwen als ik zie dat Monique Khalid & Ank persoonlijk kent en de manier waarop Monique met haar contacten ter plekke omgaat is hartverwarmend.
Irene - 28-11-2014


Heerlijk even alle ruimte voor mij en wat er in mij liefde en aandacht nodig heeft. En dat tegen de sprookjesachtige achtergrond van Marokko. Geweldig!
Jeanette - 28-11-2014


Weer vol inspiratie vertrokken. Mooie veilige plek, met veel mooie mensen om je heen. Niet alleen van je reisgenoten, met name van leiding & alle werknemers op de mooie locaties.
Lenneke - 28-11-2014


Schrijf zelf een review

Deze reis:

Prijzen vanaf: €350 p.p.

Periode: januari, februari, maart, april, mei, juni, juli, augustus, september, oktober, november, december

Boek deze reis