One day Retreat met Truffels (Psilocybine)

In mijn omgeving hoorde ik steeds meer mensen praten over het gebruik van plant medicijnen. Ze hadden prachtige, intense ervaringen die hen vaak diepe inzichten gaven over zichzelf, het leven en ons bestaan in het grotere geheel. Sinds 2024 bieden we deze dagen niet meer aan, maar verwijzen we je graag door naar onze andere One Day Retreats.

In een veilige en besloten setting gaan we met een kleine groep (max. 8 personen) een spirituele reis maken onder begeleiding van Ninouk en een medebegeleider. De uitwerking kan voor iedereen verschillen, maar als je je ervoor openstelt kunnen truffels je helpen om weer in contact te komen met je eigen innerlijk weten, compassie en wijsheid. En dat kan weer een enorme impact hebben op oude en vastzittende patronen, angsten en trauma’s. De ceremonies beginnen rond 12:00 en eindigen rond 20:00 en het is fijn als je de dag ervoor en erna rust en tijd voor jezelf kunt nemen. 

Ninouk werkt al jaren als lichaamsgericht trainer en coach en begeleidt mensen die het verlangen voelen om voluit te willen leven. Zij gebruikt hiervoor verschillende technieken, zoals systemisch werk, emotioneel lichaamswerk, transformational breathing, EMDR, bokstherapie, Mindfulness, ervaringsgericht werken en vooral ook het werkelijke contact aangaan. Daarnaast geeft zij verschillende trainingen en retreats. Ook werkt Ninouk veel met plant-medicijnen en dan met name de truffels. Zij begeleidt de retreats met een medebegeleider.

Ninouk zorgt voor een intieme, liefdevolle en veilige sfeer, ondersteund door mooie muziek, zodat mensen de reis naar binnen kunnen maken en ze zijn er voor je als je daar behoefte aan hebt.

We zullen samenkomen in een superfijne en intieme ruimte in Haarlem, waar we eerst een ronde zullen delen en – waar nodig – extra uitleg zullen geven over de werking van de truffels. Begeleidende muziek maakt een integraal onderdeel uit van de reis. Daarnaast zullen Ninouk en haar medebegeleider steeds aanwezig zijn voor een veilige bedding, zodat je optimaal in staat wordt gesteld om je eigen reis te (kunnen) maken.

In de ceremonie werken we met psilocybine, een bestanddeel dat voorkomt in een groot aantal soorten paddenstoelen. Maar het zijn niet de paddenstoelen (of paddo’s) die we gebruiken, maar de truffels. Het belangrijkste verschil is dat truffels onder de grond groeien. De truffels geven zeer krachtige psychedelische effecten en het gebruik ervan gaat al duizenden jaren terug naar de inheemse bevolkingen van Mexico en (veel later) Europa. En hoewel beide dezelfde werkzame stoffen (psilocybine en psilocine) bevatten, zijn truffels – in tegenstelling tot paddo’s – volledig legaal in Nederland. Truffels zijn bovendien 100% natuurlijk, terwijl ze een krachtige werking hebben die je kan helpen om nieuwe verbindingen te maken in jezelf.

Waar kan het bij helpen?

• Persoonlijke ontwikkeling en bewustwording
• Liefde voor jezelf en plezier in het leven her-vinden
• Een diep vertrouwen voelen in het leven zelf
• Verwerken van: trauma, depressie, angsten
• Loslaten van negatieve overtuigingen
• Stress symptomen en gespannenheid
• Spirituele ervaringen
• Levensvraagstukken
• Fysieke klachten
• Rouwverwerking
• Heling
• Onverwerkt verdriet

De belangrijkste aanwijzing is: JA TEGEN ALLES. Dat betekent natuurlijk niet dat je geen grenzen meer mag hebben, maar wel dat je je vooraf heel bewust openstelt voor alles wat zich aandient. Concreet betekent dat: een open mind en een liefdevolle houding naar jezelf, waarbij je jezelf de permissie geeft om alles te voelen wat gevoeld wil worden. Dat kan misschien heel tegennatuurlijk voelen. Vaak zijn we immers geneigd om juist wég te willen van angstige of negatieve gevoelens. Maar daardoor vertrekken we ook uit ons lijf en verliezen we de verbinding met onze kern. Juist als het gevoel gevoeld mag worden, kan de energie (en de liefde) weer gaan stromen, en kan je je stap voor stap weer gaan verbinden met wie jij werkelijk bent. ‘The only way out... is in!’ En precies dáárbij kunnen de truffels je helpen.

Er is een aantal contra-indicaties voor deelnemen aan een truffelceremonie. De combinatie van truffels en antidepressiva (of andere medicijnen met MAO-remmers) gaat niet goed samen. Ook als je zwanger bent of borstvoeding geeft, andere medicatie gebruikt die niet samen kan met truffels (zoals antibiotica, antidepressiva en medicatie voor ADHD/ADD, maagklachten, hartproblemen of hoge bloeddruk), nu of in het verleden te maken hebt gehad met (aanleg voor) psychoses, schizofrenie of borderline en wanneer je allergisch bent voor schimmels kan je NIET deelnemen aan een truffelceremonie. Gebruik je medicijnen, laat dat dan altijd vooraf weten. Mocht je zelf twijfelen, dan kan je sowieso even contact opnemen met jouw (huis)arts.

Prijs & Periode

De bovenstaande prijs is de prijs p.p.. Er volgen binnenkort nog extra data.

  • Begeleiding van de ceremonie
  • Wat lichte snacks aan het einde van de ceremonie

  • Vervoer
  • Reis- en annuleringsverzekering (wel verplicht)
  • €15 boekingskosten
  • €5 p.p. verplichte bijdrage SGR*

*Dit is een bijdrage die SGR per 1 februari 2021 verplicht heeft ingesteld voor alle reizigers via aangesloten reisorganisaties

Deze reis:

Prijzen vanaf: €350 p.p.

Periode:

One day Retreat met Truffels (Psilocybine)

Prijzen vanaf: €350 p.p.

Boek deze reis

Ervaringen van ons:

Ik was al tijden nieuwsgierig naar truffels. Had al wel met andere plant-medicijnen gewerkt, maar dit was nieuw voor me. Het …lees meer

Ervaringen van anderen:

26 apr. 2023
“Voor ik de ceremonie begon, was ik bang dat ik heel veel heftige gevoelens zou gaan tegenkomen. Maar het tegendeel was …lees meer
Lisette
26 apr. 2023
“Ook al vond ik de reis zelf best heftig, omdat ik zo werd geconfronteerd met alle gedachtes die mij steeds zo belemmeren, …lees meer
Babette

Deel met je vrienden:

Vergelijkbare reizen