Nieuw Ouder-Kind Yogaweekend aan de Hei

Wil je een bijzonder weekend doorbrengen met je kind waarin je samen op zoek gaat naar verbinding, plezier en verdieping, dan is dit hét weekend voor jullie! Het leuke aan dit weekend, is dat het is opgezet door Guusje van 12 jaar samen met de zeer ervaren (kinder)yogadocente Anneke van Bokhoven. Zij stelden een super fijn programma samen met yoga, spelletjes, workshops en lekker veel buiten zijn om jou en je kind een heel bijzonder weekend te laten ervaren op de schitterende Buitenplaats De Hoorneboeg in Hilversum.

Deze reis:

Prijzen vanaf: €299 p.p.

Periode:

De Accommodatie

Dit ouder-kindweekend vindt plaats in twee unieke monumentale boerderijen pal aan de hei. Ze zijn van binnen totaal gerenoveerd en sfeervol ingericht met een combinatie van eigentijds design, mooie natuurlijke materialen en vintage. Beide boerderijen liggen aan de weidse hei en een uitgestrekte bostuin. Er is een heerlijke workshopruimte met een groot raam uitkijkend over de tuin. Verder is er een bibliotheek, een ruime woonkamer en een sauna met relaxruimte. Alle één- en tweepersoonskamers liggen op de bovenverdiepingen en hebben een eigen badkamer. De boerderijen maken onderdeel uit van Buitenplaats De Hoorneboeg in Hilversum, een schitterend landgoed van 13 hectare grond met een eigen bos, eeuwenoude kronkelende paden en een magische heuvel in het midden. Op deze buitenplaats bevindt zich ook het vegetarisch farm-to-table restaurant Bij de Tuinman met eigen moestuin, een fijne ruimte voor trainingen en een historische villa voor culturele en maatschappelijke initiatieven.

Het Programma

Het programma start op vrijdag 16:00 uur en eindigt op zondag om 15:00 uur. We beginnen met een leuk kennismakingsspel en een diner met de hele groep. ’s Avonds hebben we de eerste groepsyogales, waarin ook ruimte is voor massage. Ook kunnen de kinderen nog lekker chillen en zijn er genoeg leuke spellen mee om samen te doen. Op zaterdag gaan we na het ontbijt samen yoga doen en leer je ook leuke oefeningen om samen met je kind te doen. Daarna gaan we de natuur in voor een opdracht. Na de lunch is er weer een opdracht en krijgen we ook een kookworkshop voor de kids van onze speciale “health chef” dit weekend. Ouders kunnen even lekker de sauna in of een wandeling maken. Na het diner ’s avonds is er nog een bijzondere film voor de ouders (Down to Earth) en krijgen de kinderen een mooie inspiratiesessie over onze planeet. Na het eten is er tijd voor kampvuur met marshmellows en nog een spannend nachtspel. De zondag is ook nog een hele leuke dag met lekker eten, een speurtocht en een complimentenspel.

Dit programma is geschikt voor kinderen tussen de 10 en 14 jaar en is speciaal bedoeld voor één ouder met een kind. Je kunt natuurlijk ook mee doen met twee ouders en twee kinderen, dan worden jullie twee aan twee opgesplitst.

Begeleiding

Anneke van Bokhoven zal dit weekend met al haar enthousiasme begeleiden: “Met veel passie gaf ik 9 jaar les binnen het speciaal onderwijs. Terwijl ik met veel liefde lesgaf als leerkracht vond ik het pad van (kinder)yoga, meditatie en massage. Door mijn positieve ervaringen hiermee begon ik met het experimenteren met oefeningen binnen mijn eigen groepen. Wauw de resultaten waren er vrijwel meteen. Mijn toon was gezet en dit motiveert me tot op de dag van vandaag om yoga, meditatie & liefdevolle aanraking binnen het onderwijs, kinderopvang en families te brengen."

Guusje werd geïnspireerd door de kinderen van boer Te Voortwis van biologische boerderij de Lindenhoff die een eigen eier-bedrijfje hadden opgezet. Omdat haar vader betrokken is bij De Hoorneboeg en ze beiden graag yoga doen, wilde ze een ouder-kind-yogaweekend opzetten. “Ik wil graag een weekend organiseren waar kinderen met een ouder lekker veel tijd met elkaar hebben, en waar we alleen maar dingen doen die wij leuk vinden. De Hoorneboeg heeft het mooiste yoga-hotel dat ik ken!”

Inclusief

  • 2 overnachtingen
  • alle activiteiten en begeleiding
  • alle maaltijden

Exclusief

  • Vervoer van en naar de locatie
  • Reis- en annuleringsverzekering
  • €15 boekingskosten
  • €5 p.p. verplichte bijdrage SGR*

*Dit is een bijdrage die SGR per 1 februari 2021 verplicht heeft ingesteld voor alle reizigers via aangesloten reisorganisaties

Transport

De Hoorneboeg ligt supercentraal in Nederland. Je zit er zo vanaf de A27 of met het OV. Alleen al het naar dit landgoed toegaan is een beleving. Elk bezoek begint namelijk al met een verstilde rit door een kilometer lange bomenlaan langs hei en bos die uitkomt op het 13 hectare grote landgoed. Aangekomen op het landgoed parkeer je vooraan tussen de bomen. De rest van het landgoed is volledig autovrij en je plek van bestemming op de buitenplaats bereik je door een kleine wandeling langs eeuwenoude paden, door een bijzonder mooi en oud bos.

Ook is de buitenplaats goed bereikbaar met het OV. Er stopt een bus aan het begin van de oprijlaan. Vanaf hier is het een mooie wandeling langs hei en bos van circa 10 minuten tot de buitenplaats.  De OV fiets is ook een goede optie. Vanaf het NS station Hollandsche Rading fiets je in 10 minuten naar de Hoorneboeg. Kom je vanaf het NS station in Hilversum, dan fiets je een goede 20 minuten.

Deze reis:

Prijzen vanaf: €299 p.p.

Periode:

Ouder-Kind Yogaweekend aan de Hei

Prijzen vanaf: €299 p.p.

Boek deze reis

Deel met je vrienden:

Vergelijkbare reizen