Nieuw Boutique Yoga & Wellness Retreat in de Algarve

Fantastische nieuwe retreat-locatie in Portugal, waar je nu gemakkelijk heen kunt reizen, zonder quarantaine-plicht!

Soms kom ik van die plekken tegen waarvan ik meteen weet: ja, dit is het! Dat gevoel kreeg ik toen ik langskwam bij dit kleinschalige boutique retreat in het hart van de Algarve. De oprichter werkte voorheen bij grotere wellness hotels, maar wilde het liefst iets opzetten wat veel persoonlijker was en waar voor iedereen een eigen programma te volgen is. Zo kun je hier vanaf half maart tot half november terecht voor een yoga, mindfulness & stress management of immunity booster. En het mooie is, je bepaalt zelf de start- en einddatum zodat je hier heel flexibel terecht kunt in een periode die voor jou precies goed uitkomt. Heerlijk om alleen naar toe te gaan of met een vriend/vriendin!

Accommodatie

Om zijn droom voor een kleinschalig boutique retreat te verwezenlijken vond Lourenço, de eigenaar, een heerlijk huis op zo’n 10 minuten van de schitterende zuidkust van Portugal en richtte samen met zijn vrouw de 8 kamers ruime kamers zeer sfeervol in met natuurlijke materialen en de lekkerste (tweepersoons)bedden ooit. Elke kamer heeft een eigen douche, WC en wastafel. Er is een heerlijke tuin met loungebedden, een fijn zwembad, veel plekjes om lekker te chillen en een ruim terras. De yoga wordt buiten gegeven of in de mooie “geodesic dome”, een bolvormige ruimte met grote ramen. Binnen is er ook een gezellige gemeenschappelijke ruimte en kun je ervoor kiezen alleen te eten of met mede retreat-gasten. Het eten is heerlijk, biologisch en vegetarisch. ’s Ochtends is er een uitgebreid ontbijt na de yoga en ’s avonds een 3-gangen diner. Overdag zou je zelf op pad kunnen gaan naar een van de strandjes in de omgeving of mooie dorpjes (bv Paderne) bezoeken. Lourenço deelt graag zijn geheime baaitjes met je…

Het Programma

Je kunt hier kiezen uit vier verschillende programma’s, elk afgestemd op andere behoeften.

De dagindeling is globaal als volgt:

 • 9:00 yogales
 • 10:30 ontbijt
 • 11:00-18:30 vrije tijd/massages/therapieën
 • 18:30 yogales
 • 20:00 diner

Mindfulness & Stress Management Retreat

Deze retreat is voor iedereen die wil leren bewuster in het leven te staan en af wil van opgebouwde stress in het lichaam en patronen wil doorbreken die de stress blijven voeden. Mindfulness kan je helpen om depressies te verlichten, stress te verminderen, je algehele gezondheid en welzijn te verbeteren, omgang met ziekte aan te pakken of spiritueel te groeien. Tijdens deze retreats leer je om volledig aanwezig te zijn, bewust te zijn van waar je bent en wat je doet, en niet reactief te zijn of overweldigd te worden door je omgeving. Om even weg te zijn van alle digitale afleiding en je echt te focussen op jezelf. Leren om bewuster te zijn en in het huidige moment te leven, kan energie en helderheid geven. 

Je hebt dagelijks twee sessies, een gericht op yoga en de ander op mindfulness. Je leert verschillende technieken, die je in je dagelijks leven kunt toepassen. Ook bijvoorbeeld gericht op je ademhaling. Extra massages/behandelingen zijn los bij te boeken om nog dieper in je proces te zakken en te voelen wat diepe ontspanning met je kan doen.

Dit programma is alleen 4 of 6 nachten te boeken en start iedere maandag.

Yoga Retreat

Je yogapractice verdiepen of juist kennis maken met yoga? Deze yoga- en wellnessretraite is geschikt voor zowel geschikt voor beginners als ervaren yogi's, omdat de dagelijkse yogasessies zijn afgestemd op het niveau en de doelen van elk individu. De yogalessen omvatten asana’s (fysieke houdingen), pranayama (ademhaling) en meditatie. Er zijn verschillende teachers verbonden aan deze retreat die elk hun specialiteit meenemen, zoals vinyasa flow yoga, yin yoga en zelfs aerial yoga waarbij je je lichaam volledig leert overgeven aan de zwaartekracht! 

Je kunt meedoen aan twee lessen per dag en snel zul je gaan voelen wat een weldaad dit is voor je lichaam, maar vooral ook je geest. Bij deze retreat zit ook een heerlijke ayurvedische massage inbegrepen (een per 3 nachten). Extra massages/behandelingen zijn bij te boeken.

Immunity Booster Retreat

Voel je je soms traag, prikkelbaar en chagrijnig, soms gepaard met hoofdpijn? Een boost voor je immuunsysteem met antioxidanten zou de snelste manier kunnen zijn om veel van je dagelijkse gezondheidsproblemen te verhelpen. Het lichaam is heel goed in staat om zichzelf te ontdoen van gifstoffen, maar tegenwoordig wordt dit steeds lastiger, wat resulteert in zowel fysieke als mentale gezondheidsproblemen. De Immunity Booster kan een grote motivatie zijn voor verandering, en experts zullen je in dit proces begeleiden. Je begeleiders laten je pauzeren, resetten en diep ademen, nieuwe gewoontes leren die je zowel fysiek als mentaal zullen helpen. Welke je ook kiest, je voelt je lichter, helderder en energieker.

Deze retraite kan je lichaam een ​​nieuwe start geven, het energieniveau vernieuwen, gewichtsverlies bevorderen en uiteindelijk ziekten helpen voorkomen door je spijsverteringssysteem een ​​pauze te geven en je lichaam in staat te stellen zich te concentreren op genezing. Je kiest zelf op welke manier je wilt ontgiften, bijvoorbeeld door sapvasten of mild vasten in overleg met het team.

Extra Behandelingen

Naast de bovengenoemde programma’s zijn de volgende behandelingen nog extra bij te boeken:

Relaxation massage 55€
Full body Deep massage 60€
Ayurvedic Massage 80€
Lymphatic drainage 50€
 

Prijs & Periode

De bovenstaande prijzen zijn de prijzen per persoon. De programma’s zijn boekbaar bij een minimum van 3 nachten.

Het Mindfulness & Stress Management programma is alleen 4 of 6 nachten te boeken en start iedere maandag.

Let op! De prijzen in de tabel zijn de prijzen in maart en november.

Voor de maand april en oktober komt hier €10 pp per nacht bovenop in een gedeelde kamer en €20 pp per nacht voor een single kamer.

Voor de maand mei, juni en september komt hier €15 pp per nacht bovenop in een gedeelde kamer en €30 pp per nacht voor een single kamer.

Voor de maand juli en augustus komt hier €35 pp per nacht bovenop in een gedeelde kamer en €70 pp per nacht voor een single kamer.

Deze locatie is gesloten in de maanden december, januari en februari.

Inclusief bij het Mindfulness & Stress Management Programma

 • 4 of 6 overnachtingen
 • Gezond ontbijt
 • Vegetarisch diner
 • Dagelijkse yogales
 • Dagelijkse mindfulness sessie (bv. ademwerk, meditatie, tibetan bowls)
 • Stress Management sessie
 • Persoonlijk intake-gesprek
 • Water en thee tijdens de dag

Inclusief bij de Yoga Retreat

 • 3, 5 of 7 overnachtingen
 • Gezond ontbijt
 • Vegetarisch diner
 • Dagelijkse yogalessen (2 per dag)
 • Een ayurvedische massage (per 3 overnachtingen)
 • Water en thee tijdens de dag

Inclusief bij het Immunity Booster Program

 • 3, 5 of 7 overnachtingen
 • Gezond ontbijt
 • Op maat gemaakt diner
 • Dagelijkse yogales
 • Dagelijkse meditatie
 • Een lymfedrainage massage
 • Een “Immunity & antioxidants Biozoom” test en consult
 • Water en thee tijdens de dag

Exclusief

 • vlucht van en naar Faro
 • vervoer naar de accommodatie (transfer kost €40 per rit)
 • reis- en annuleringsverzekering (wel verplicht)
 • €15 boekingskosten
 • €5 p.p. verplichte bijdrage SGR*

Duurzaamheid

Er wordt gebruik gemaakt van zonnepanelen voor de verwarming van het water en elektriciteit. Er wordt zoveel mogelijk gekookt met lokale en biologische producten. De tuin is zo ingericht dat er in het onderhoud zo min mogelijk water hoeft te worden gebruikt. Alle shampoos en douchgels zijn van het biologische merk Damana en tot slot wordt er zoveel mogelijk gerecycled en zo min mogelijk gebruik gemaakt van single use plastic (bijvoorbeeld herbruikbare waterflessen in de koelkast op je kamer).

Transport

Voor de Algarve vlieg je het beste met Transavia op Faro (vliegduur c.a. 3 uur). Vanaf de luchthaven kun je met een eigen huurauto naar het retreat komen (de accommodatie kan dit ook voor je regelen) of een transfer regelen via de accommodatie (kosten €40). Het duurt ongeveer 45 minuten. Een huurauto is wel aan te raden zodat je ook wat van de mooie omgeving kunt zien. Als je dit niet wilt kun je ook gebruik maken van bijvoorbeeld een taxi (Über) om naar het strand te gaan. De inchecktijd is tussen 14:00 en 22:00 uur, maar eromheen is op aanvraag ook mogelijk. Yogales is vaak rond 18:30 en het diner is rond 20:00 uur. Vertrek is altijd na het ontbijt op de laatste dag.

Wil je zo groen mogelijk reizen? Boek dan je vluchten via www.flygrn.com. Zij compenseren de Co2 uitstoot van je vlucht direct met hun verschillende duurzame projecten.

Deze reis:

Prijzen vanaf: €600 p.p.

Periode:

Boutique Yoga & Wellness Retreat in de Algarve

Prijzen vanaf: €600 p.p.

Boek deze reis

Ervaringen van ons:

Wat ik zo bijzonder vind aan deze plek is dat je helemaal zelf kunt bepalen wanneer je komt en gaat en dan ook nog je eigen …lees meer

Ervaringen van anderen:

15 okt. 2021
De plek is super, fijne zen-achtige hotelkamers, de hele atmosphere is zo chill. Goede bedden, het eten is ook erg lekker! …lees meer
Rachel
04 jul. 2021
Hele fijne rustige plek, hele vriendelijke mensen. Lourenco en personeel doen er alles aan om het je naar je zin te maken. …lees meer
Nynke

Deel met je vrienden:

Vergelijkbare reizen