Happy highlight: Waaien met de wind mee!

  • Door Saskia Vrielink
Terug naar overzicht

Januari is één van de drukste maanden bij Happy Soul Travel en daarom besloot ik om begin februari, samen met mijn vriend Ruud, even heerlijk op vakantie te gaan. Natuurlijk is het dan het leukst om één van onze ‘eigen’ locaties te bezoeken, we kozen voor Fuerteventura: Niet ver vliegen, winterzon, yoga, gezond eten, goede balans tussen actief en niets doen!

Wanneer ik de eilandbewoners die ik ontmoet tijdens ons verblijf vraag waarom ze hier zijn gaan wonen, is het standaard antwoord, ‘It just felt right’. Ik voel het ook, en het is niet per sé vanwege het bizarre landschap, vanwege de vriendelijke locals of de slaperge vissersdorpjes, nee het is iets anders.. De energie voelt hier goed, ‘het voelt alsof ik weer terug ben in Nieuw-Zeeland’ zeg ik tegen Ruud nadat we aangekomen zijn bij Lotus Retreat, ons onderkomen voor de komende twaalf dagen. Deze heerlijke villa biedt 2 yoga- of pilates lessen per dag, een super uitgebreid healthy ontbijt, 2x per week een heerlijk diner waar we graag voor 'thuis' blijven en daarnaast heel veel vrije tijd om precies dat te doen waar we zin in hebben. Ik voel de energie langzaam in me opborrelen als een vulkaan die na lang slapen langzaam wakker begint te worden..

Vrolijk vogelgekwetter maakt me wakker na een heerlijk diepe slaap en wat een luxe, ik mag zo doorrollen m’n yogamatje op. Met slaperige ogen loop ik achter mijn yogagroepje aan richting het strand. We rollen onze matjes uit en starten liggend in savasana. Ik hoor het ruisen van de golven als echo op mijn Ocean Breath, ik voel kriebelende zandkorrels tussen m’n tenen, hoor de roep van een zeemeeuw boven me en proef de zoutkorrels op mijn lippen. Yes vakantie!! We groeten de opkomende zon met een reeks Sun Salutations en ik voel mijn lichaam met iedere beweging meer ontspannen. De wind waait mijn drukke hoofd leeg en de eerste zonnestralen verwarmen mijn gezicht. Ik voel een grote glimlach verschijnen.

We hebben Fuerteventura vooral ook gekozen om te kunnen kite surfen. Aan de naam van dit Canarische Eiland zal het zeker niet liggen; Fuerte (sterke) Ventura (wind). Drie jaar geleden stond ik voor het laats op mijn board. Spannend, zou ik het nog steeds kunnen?! Al gauw merk ik dat yoga & surfen dé perfecte combinatie zijn. In de ochtend stretchen we onze spieren, oefenen we balans & concentratie en maken we onze spieren sterk en soepel. In een azuurblauwe lagoon aan de noordoost kust van het eiland pompen we onze vliegers op, met op de achtergrond een sterk boegbeeld in de vorm van een rood witte vuurtoren. Met mijn board in mijn hand loop ik het water in. Verbonden met de elementen van de natuur, de wind waait door mijn haren, ik voel de stroming van de golven onder mijn board.. Ik ga volledig op in dit moment. Hier en nu. Mijn zintuigen op scherp.

A surfer doesn’t fight against the ocean, she goes with it..

Fuerteventura heeft onze batterij weer helemaal opgeladen. We hebben enorm genoten van alle super healthy maaltijden van Jo Dombernowsky, de yogalessen van de diverse teachers en natuurlijk van het fantastische team en locatie Lotus Retreat zelf! Maar misschien voelen we ons ook wel zo energiek door de energiebaan waarvan gezegd wordt dat deze zich bevindt tussen de kusten van Lanzarote en Fuerteventura. Een energie die veroorzaakt wordt door de langzaam bewegende tektonische plaat die verantwoordelijk is voor de vulkanen op de Canarische Eilanden. Wie weet. Eén ding is zeker. Er is iets bijzonders op Fuerteventura en dat is duidelijk voelbaar.

We’ll be back!

Op Fuerteventura bieden we naast Lotus Retreat ook Villa Azul als yoga locatie aan. Behalve de ‘standaard' yoga- en pilates programma’s worden bij deze villa ook speciale retreat weken georganiseerd, ieder met een eigen thema. Op dit moment wordt er ook hard gewerkt aan een schitterend nieuw retreat centrum dat haar deuren in zomer 2016 zal openen. We houden je op de hoogte via Facebook, onze nieuwsbrief (meld je aan!) en onze website.

Mocht je vragen hebben neem dan vooral contact met ons op, we vertellen je graag meer over de mogelijkheden op dit heerlijke Canarische eiland.

Liefs Saskia

Meer informatie

lezen over deze geweldige plek?

Kijk hier
Saskia Vrielink

Saskia Vrielink

Saskia Vrielink heeft 6,5 jaar bij Happy Soul Travel gewerkt als retreat advisor. In die rol bezocht zij ook retreats en schreef over haar persoonlijke ervaring.

Deel met je vrienden: