Nieuw Holistic Wellbeing Retreats in Griekenland

Tussen april en juni krijg je een gratis kamer upgrade bij een verblijf van minimaal 5 nachten bij een wellness programma!

Op het grootste schiereiland van Griekenland, de Peloponnesos, vonden wij een wel heel bijzonder plekje. Een prachtig design holistisch centrum waar je het hele jaar door diverse programma’s kunt volgen. Een plek zo adembenemend mooi dat je je blijft verbazen over elk hoekje en elk detail, het design is modern maar tegelijkertijd ook heel klassiek. Je waant je hier werkelijk in een andere wereld met weids uitzicht over de beroemde olijvenplantages tegen een decor van een prachtig gebergte! Alles ademt hier top-kwaliteit. Je bepaalt zelf je begin- en einddatum en volgt een programma dat je zelf voor een groot deel samen kunt stellen. Een plek om volledig op adem te komen, je mentale en fysieke gezondheid te verbeteren onder begeleiding van een kundig team en te reflecteren op je leven.

Lees hier Monique's persoonlijke blog over haar verblijf hier.

De Accommodatie

De locatie is tegen een berg opgebouwd aan de rand van een privébos en er zijn 45 kamers en suites verspreid over het gehele terrein. Het hart van het centrum is de spa, wat werkelijke een architectonisch hoogstandje is. Gebouwd tegen de berg aan met in het midden een open cirkelvormige galerij dat de aarde met het universum verbindt, de zon en de maan. Hier bevinden zich op het onderste niveau de receptie, de fitnessruimte en de kleedkamers, om vervolgens omhoog te cirkelen naar het waanzinnige binnen- en verwarmd buitenzwembad, de sauna, hamam en relaxruimtes. Daarboven dan weer allerlei behandelkamers en helemaal boven in de yogaruimtes en terrassen (hier kun je trouwens geweldig in een hottub aan de bosrand zitten!). Dan is er verder nog een fantastisch restaurant met mediterrane kaart (zie kopje voeding). 

De kamers hebben verschillende gradaties maar zijn allemaal even prachtig met natuurlijke materialen, de heerlijkste bedden ooit, ruime badkamers, eigen airco en mooie zitjes. Als je kiest voor een vrij verblijf zonder verder specifieke programma dan krijg je Superior Deluxe room. Bij een verblijf met een pakket erbij zit standaard de Classic Room bij in begrepen. Als je een ander kamertype wenst is dit altijd bespreekbaar. 

Wat ik zelf ook erg leuk vind, is dat je hier zo de poort uitloopt het schattige dorpje Mystras in, met een pleintje vol taverna’s. Dus je kunt je ook even laven aan het lokale Griekse leven. Hier eet je een lekkere salade op een terras (daarom kan het dus ook interessant zijn half board te boeken en een maaltijd per dag in het dorp te eten). En laat dit nou ook nog eens een archeologisch hoogtepunt van Griekenland te zijn. Je kunt hier de mooiste overblijfselen uit het Byzantijnse imperium terugvinden, een heel stadje opgebouwd tegen de berg met overblijfselen van kastelen, kloosters en woningen.  Bovendien is het een geweldig gebied om te wandelen dus neem je wandelschoenen mee!

Het Residential Programma

De filosofie achter het centrum is dat het niet simpelweg een prachtig hotel met een spa wil zijn, maar juist een holistisch centrum waar de oude Griekse wijsheden worden gecombineerd met de Oosterse filosofieën op het gebied van gezondheid en welzijn. Er wordt naar jou als geheel gekeken (holistisch) met als uitgangspunt de 5 elementenleer. Er is een ruim aanbod (inbegrepen in de prijs) van yoga, qi chong, meditatie, pilates, wandelingen, lezingen, fitness trainingen, sound baths, etc. Zo zijn er elke dag wel 5 extra activiteiten waar je aan mee kan doen.

Je kunt ervoor kiezen om alleen je accommodatie met bepaalde maaltijden (bv ontbijt met lunch of diner) te boeken, dit noemen wij het Residential programma. Je kunt dan wel meedoen met de bovengenoemde workshops en lessen en ter plekke kijken of en hoe je dit nog wilt aanvullen met bepaalde behandelingen. Daarnaast heb je toegang tot alle sauna-, fitness en zwemfaciliteiten.

Als je dit wilt uitbreiden is er een enorm aanbod van allerlei therapieën en behandelingen die je als pakket kunt boeken (wat prijstechnisch gunstiger is dan alles los te boeken), afgestemd op verschillende thema’s, zoals Relax & Destress, Yoga & Mindfulness en Wellbeing Detox, die vind je hieronder apart beschreven.

Zoek je een ander thema of iets op maat, laat het ons dan ook graag weten want er is van alles mogelijk.

Yoga & Mindfulness (3, 5, 7 nachten) Programma

Dit programma is bij uitstek geschikt als je je yoga- en/of meditatiepractice wilt verdiepen of als je een beginner bent maar wel graag wil leren wat yoga of meditatie jou kunnen brengen in je leven. Je leert hoe je kunt leven in een hogere staat van bewustzijn en helderheid. Om te leven in het moment. Hiermee ontdek je hoe ontzettend groot jouw potentieel eigenlijk is en kom je in je kracht te staan door een gebalanceerd programma van beweging, meditatie, ademhalingstechnieken en healing.

Relax & Destress (3, 5 of 7 nachten) Programma

Maar al te vaak raken we verstrikt in de stress van het leven. Voel jij je ook opgeslokt door het leven, de continue gedachtestroom en snel uit balans raken? Dan is dit wat voor jou. Dit programma helpt om je lichaam en geest te ontspannen, wetende dat hoe meer tijd we ons op onszelf concentreren, des te diepgaander de resultaten zullen zijn. Het programma bevat een combinatie van behandelingen, zachte bewegingen, voeding en meditatieve oefeningen met een spirituele focus. Je zal je kalmer en meer in balans voelen. 

Je kunt kiezen uit verschillende lengtes, maar een andere tijdsduur op maat is ook mogelijk. 

Wellbeing Detox (3, 5 of 7 nachten) Programma

Dit is een perfect programma wanneer je wilt werken aan je vitaliteit en het opschonen van je lichaam en geest. In tegenstelling tot veel andere detox-retraites krijg je vijf maaltijden per dag, die allemaal zorgvuldig zijn afgestemd zodat je geen honger lijdt. De filosofie voor meer vitaliteit draait om het stimuleren van de stofwisseling in plaats van het verminderen van calorieën. Dit programma combineert spabehandelingen die je lichaam helpen gifstoffen vrij te maken, zoals infraroodsauna, lichaamspakkingen, cupping-massage en de signature 5 Element Balancing massage, met op maat gemaakte maaltijden die erop gericht zijn je een passend, antioxidantrijk dieet te geven om je stofwisseling te verhogen.

Je kunt kiezen uit verschillende lengtes, maar een andere tijdsduur op maat is ook mogelijk. 

Voeding

De maaltijden behoorden echt tot mijn hoogtepunten tijdens mijn verblijf. Je zit dan op een prachtig terras uitkijkend over de vallei terwijl de schemering invalt, het kasteel op de berg wordt verlicht en je het geroezemoes uit het dorp hoort opstijgen. Sprookjesachtig. Er zijn 3 eetmomenten per dag, het ontbijt, de lunch en het diner. Ik at zelf à al carte en kon kiezen uit gerechten van de healthy menu met allerlei heerlijke mediterrane gerechten (ook vlees en vis) en er is een ‘gewoon’ menu maar ook dat is heel gezond met veel groente uit de regio. Voor de liefhebber is er een glas wijn, hangt ook een beetje van je programma af. Als je echt een specifiek programma volgt en daar zit de 3GL gezondheidstest bij (zie hieronder), dan geeft de voedingsdeskundige jou een menu op maat, wat vergelijkbaar is met de kaart, maar wel toegespitst op jou. Bovendien krijg je dan nog 2 extra gezonde tussendoortjes per dag. Verder is er de hele dag heerlijk ‘infusion’ water en thee beschikbaar. Drankjes van de kaart zijn niet inbegrepen.

De 3GL test

Een belangrijk startpunt van de speciale programma’s is de 3GL gezondheidstest. Deze test checkt drie belangrijkste biomarkers om de metabolische gezondheid te beoordelen: glucose, glutathion (de twee belangrijkste endogene antioxidanten van het lichaam) en glycogeen. Glucose en glutathion wordt uit een paar druppels bloed gemeten. Bij de uitgebreidere test wordt ook een urine-monster genomen om meer dan 12 actieve metabolieten en metabolisch significante aminozuren te meten. Dit heet 3GL Plus. Deze informatie vormt de basis van de voedingsaanpak voor alle gasten die een van de programma’s volgen waar dit bij in zit.

Prijs & Periode

De bovenstaande prijzen zijn per persoon. 

Elke kamer heeft een eigen privé badkamer. Je kunt alleen een kamer delen wanneer je met een bekende komt.

*Alleen bij het Residential programma is er een verschil in hoog- en laagseizoen. Het laagseizoen loopt van 7 jan – 18 april en van 10 nov tot 21 dec 2024. De rest van het jaar geldt als hoogseizoen. 

*Als je 45 dagen van te voren boekt krijg je 12% early bird korting. De voorwaarden hierbij zijn dat je het reisbedrag in een keer betaalt en deze is niet terugvorderbaar.

* Verblijf van 1 januari tot eind maart: 50% korting op de retourtransferservice van/naar de internationale luchthaven van Athene bij een verblijf van minimaal 5 nachten op een wellnessprogramma.

* Verblijf van 1 april tot eind juni: gratis kamerupgrade van klassiek naar superior deluxe bij een verblijf van minimaal 5 nachten op een wellnessprogramma.

* Verblijf van 1 juli tot eind september: 100€ spa-tegoed bij een verblijf van minimaal 5 nachten op een wellnessprogramma.

Inclusief bij het Residential Programma (3, 5 of 7 nachten)

 • Verblijf in een superior deluxe kamer 
 • Ontbijt met lunch OF diner
 • Onbeperkt thee en water
 • Onbeperkt toegang tot alle faciliteiten zoals spa, zwembad, fitness ruimte en de jacuzzi 
 • Zeer uitgebreid weekprogramma met o.a. yoga, meditatie, wandelingen, fitness lessen, pilates, yoganidra, lezingen, etc. 
 • EXTRA voor onze klanten: 2 maanden gratis abonnement op The House of Deeprelax bij thuiskomst

Inclusief bij het Yoga & Mindfulness programma (3, 5 of 7 nachten)

Inclusief bij 3 nachten

 • Verblijf in een Classic room
 • Ontbijt, lunch OF diner
 • Onbeperkt thee en water
 • Dagelijkse Biofunctional Smoothie & Snack op maat (o.b.v. de 3GL analyse)
 • Onbeperkt toegang tot alle faciliteiten zoals spa, zwembad, fitness ruimte en de jacuzzi
 • Zeer uitgebreid weekprogramma met o.a. yoga, meditatie, wandelingen, fitness lessen, pilates, yoganidra, lezingen, etc.
 • 3GL-lichaamsanalyse plus (45 minuten)
 • 2 x Persoonlijke Yoga Sessie (60 minuten)
 • Relaxing Aroma Massage (50 minuten)
 • Privé Meditatie Sessie (50 minuten)
 • Groepsmeditatie (45 minuten)
 • EXTRA voor onze klanten: 2 maanden gratis abonnement op The House of Deeprelax bij thuiskomst

Inclusief bij 5 nachten

 • Verblijf in een Classic room
 • Ontbijt, lunch en diner
 • Onbeperkt thee en water
 • Dagelijkse Biofunctional Smoothie & Snack op maat (o.b.v. de 3GL analyse) 
 • Onbeperkt toegang tot alle faciliteiten zoals spa, zwembad, fitness ruimte en de jacuzzi
 • Zeer uitgebreid weekprogramma met o.a. yoga, meditatie, wandelingen, fitness lessen, pilates, yoganidra, lezingen, etc.
 • 3GL-lichaamsanalyse plus (45 minuten)
 • Wellness Consult (30 minuten)
 • Voedingsadvies sessie (30 minuten)
 • Feedback sessie (25 minuten)
 • Urinetest (follow up) (15 minuten)
 • 3 x Persoonlijke Yoga Sessie (60 minuten)
 • Chakra Balancing (25 minuten)
 • Relaxing Aroma Massage (50 minuten)
 • Privé Meditatie Sessie (50 minuten)
 • Zoutruimte (20 minuten)
 • Groepsmeditatie (45 minuten)
 • EXTRA voor onze klanten: 2 maanden gratis abonnement op The House of Deeprelax bij thuiskomst

Inclusief bij 7 nachten

 • Verblijf in een Classic room
 • Ontbijt, lunch en diner
 • Onbeperkt thee en water
 • Dagelijkse Biofunctional Smoothie & Snack op maat (o.b.v. de 3GL analyse) 
 • Onbeperkt toegang tot alle faciliteiten zoals spa, zwembad, fitness ruimte en de jacuzzi
 • Zeer uitgebreid weekprogramma met o.a. yoga, meditatie, wandelingen, fitness lessen, pilates, yoganidra, lezingen, etc.
 • 3GL-lichaamsanalyse plus (45 minuten)
 • Wellness Consult (30 minuten)
 • Voedingsadvies sessie (30 minuten)
 • Feedback sessie (25 minuten)
 • 5 x Persoonlijke Yoga Sessie (60 minuten)
 • Chakra Balancing (25 minuten)
 • Relaxing Aroma Massage (50 minuten)
 • Massage met Quartz Compressen (80 minuten)
 • Privé Meditatie Sessie (50 minuten)
 • Transformatie Coachingssessie (60 minuten)
 • Zoutruimte (20 minuten)
 • Groepsmeditatie (45 minuten)
 • EXTRA voor onze klanten: 2 maanden gratis abonnement op The House of Deeprelax bij thuiskomst

Inclusief bij het Relax & Destress programma (3, 5 of 7 nachten)

Inclusief bij 3 nachten:

 • Verblijf in een Classic room
 • Ontbijt, lunch OF diner
 • Onbeperkt thee en water
 • Dagelijkse Biofunctional Smoothie & Snack op maat (o.b.v. de 3GL analyse) 
 • Onbeperkt toegang tot alle faciliteiten zoals spa, zwembad, fitness ruimte en de jacuzzi
 • Zeer uitgebreid weekprogramma met o.a. yoga, meditatie, wandelingen, fitness lessen, pilates, yoganidra, lezingen, etc. 
 • 3GL-lichaamsanalyse (45 minuten)
 • Wellness Consult (30 minuten)
 • Byzantijns Hammam Ritueel (60 minuten)
 • Energetische behandeling voor een drukke geest (50 minuten)
 • Zoutruimte (20 minuten)
 • Reflexologie of Gezichtsbehandeling (50 minuten)
 • Groeps Mind Detox of Meditatie (45 minuten)
 • EXTRA voor onze klanten: 2 maanden gratis abonnement op The House of Deeprelax bij thuiskomst

Inclusief bij 5 nachten:

 • Verblijf in een Classic room
 • Ontbijt, lunch en diner
 • Onbeperkt thee en water
 • Dagelijkse Biofunctional Smoothie & Snack op maat (o.b.v. de 3GL analyse) 
 • Onbeperkt toegang tot alle faciliteiten zoals spa, zwembad, fitness ruimte en de jacuzzi
 • Zeer uitgebreid weekprogramma met o.a. yoga, meditatie, wandelingen, fitness lessen, pilates, yoganidra, lezingen, etc. 
 • 3GL-lichaamsanalyse plus (45 minuten)
 • Feedback sessie (25 minuten)
 • Wellness Consult (30 minuten)
 • Voedingsadvies sessie (30 minuten)
 • Urinetest (follow up) (15 minuten)
 • Lichaamsanalyse (20 minuten)
 • Byzantijns Hammam Ritueel (60 minuten)
 • 5 Element Balancing Massage (50 minuten)
 • Energetische behandeling voor een drukke geest (50 minuten)
 • Zoutruimte (20 minuten)
 • Reflexologie (50 minuten)
 • Groeps Mind Detox of Meditatie (45 minuten)
 • Watsu (massage in het water) (60 minuten)   1
 • EXTRA voor onze klanten: 2 maanden gratis abonnement op The House of Deeprelax bij thuiskomst

Inclusief bij 7 nachten:

 • Verblijf in een Classic room
 • Ontbijt, lunch en diner
 • Onbeperkt thee en water
 • Dagelijkse Biofunctional Smoothie & Snack op maat (o.b.v. de 3GL analyse) 
 • Onbeperkt toegang tot alle faciliteiten zoals spa, zwembad, fitness ruimte en de jacuzzi
 • Zeer uitgebreid weekprogramma met o.a. yoga, meditatie, wandelingen, fitness lessen, pilates, yoganidra, lezingen, etc. 
 • 3GL-lichaamsanalyse plus (45 minuten)
 • Wellness Consult met biofeedback (45 minuten)
 • Urinetest (follow up) (15 minuten)
 • Voedingsadvies sessie (30 minuten)
 • Lichaamsanalyse (20 minuten)
 • Laser Behandeling (met Qest 4) (15 minuten)
 • Transformatie Consult (60 minuten)
 • Byzantijns Hammam Ritueel (60 minuten)
 • 2 x 5 Element Balancing Massage (50 minuten)
 • Energetische behandeling voor een drukke geest (50 minuten)
 • Massage met Quartz Compressen (80 minuten)
 • 2 x Zoutruimte (20 minuten)
 • Acupuncture (50 minuten)
 • Reflexologie (50 minuten)
 • Watsu (massage in het water) (60 minuten)   1
 • Groeps Mind Detox of Meditatie (45 minuten)
 • EXTRA voor onze klanten: 2 maanden gratis abonnement op The House of Deeprelax bij thuiskomst

Inclusief bij het Wellbeing Detox programma (3, 5 of 7 nachten)

Inclusief bij 3 nachten

 • Verblijf in een Classic room
 • Ontbijt, lunch en diner
 • Onbeperkt thee en water
 • Onbeperkt toegang tot alle faciliteiten zoals spa, zwembad, fitness ruimte en de jacuzzi
 • Zeer uitgebreid weekprogramma met o.a. yoga, meditatie, wandelingen, fitness lessen, pilates, yoganidra, lezingen, etc. 
 • 3GL-lichaamsanalyse (45 minuten)
 • Voedingsadvies sessie (30 minuten)
 • Wellness Consult (30 minuten)
 • Lichaamsanalyse (20 minuten)
 • Scrub Ritueel (50 minuten)
 • Lymfedrainage (50 minuten)
 • Detox Cupping Massage (50 minuten)
 • Groeps Mind Detox of Meditatie (45 minuten)
 • Infrarood sauna (20 minuten)
 • Zoutruimte (20 minuten)
 • Dagelijkse Biofunctional Smoothie & Snack op maat (o.b.v. de 3GL analyse) 
 • EXTRA voor onze klanten: 2 maanden gratis abonnement op The House of Deeprelax bij thuiskomst

Inclusief bij 5 nachten

 • Verblijf in een Classic room
 • Ontbijt, lunch en diner
 • Onbeperkt thee en water
 • Onbeperkt toegang tot alle faciliteiten zoals spa, zwembad, fitness ruimte en de jacuzzi
 • Zeer uitgebreid weekprogramma met o.a. yoga, meditatie, wandelingen, fitness lessen, pilates, yoganidra, lezingen, etc. 
 • 3GL-lichaamsanalyse plus (45 minuten)
 • Voedingsadvies sessie (30 minuten)
 • Feedback sessie (25 minuten)
 • Wellness Consult (30 minuten)
 • Urinetest (follow up) (15 minuten)
 • Lichaamsanalyse (20 minuten)
 • Lichaamspakking en behandeling met algen (80 minuten)
 • Scrub Ritueel (50 minuten)
 • Lymfedrainage (50 minuten)
 • Reflexologie (50 minuten)
 • Detox Cupping Massage (50 minuten)
 • Infrarood sauna (20 minuten)
 • Zoutruimte (20 minuten)
 • Groeps Mind Detox of Meditatie (45 minuten)
 • EXTRA voor onze klanten: 2 maanden gratis abonnement op The House of Deeprelax bij thuiskomst

Inclusief bij 7 nachten

 • Verblijf in een Classic room
 • Ontbijt, lunch en diner
 • Onbeperkt thee en water
 • Onbeperkt toegang tot alle faciliteiten zoals spa, zwembad, fitness ruimte en de jacuzzi
 • Zeer uitgebreid weekprogramma met o.a. yoga, meditatie, wandelingen, fitness lessen, pilates, yoganidra, lezingen, etc. 
 • 3GL-lichaamsanalyse plus (45 minuten)
 • Voedingsadvies sessie (30 minuten)
 • Feedback sessie (25 minuten)
 • Lichaamsanalyse (20 minuten)
 • Voedingsadvies sessie (follow up) (30 minuten)
 • Urinetest (follow up) (15 minuten)
 • Medisch & Holistisch Advies (85 minuten)
 • Emotionele Aspecten van gezondeheid en gewicht (groepsworkshop van 90 minuten)
 • Lichaamspakking en behandeling met algen (80 minuten)
 • Behandeling met mineralen voor cellulites, detox en lichaamstoning (120 minuten)
 • Feel Alive Again massage (80 minuten)
 • Scrub Ritueel (50 minuten)
 • 2 x Lymfedrainage (50 minuten)
 • Reflexologie (50 minuten)
 • Detox Cupping Massage (50 minuten)
 • 2 x Infrarood sauna (20 minuten)
 • Zoutruimte (20 minuten)
 • Groeps Mind Detox of Meditatie (45 minuten)
 • Dagelijkse Biofunctional Smoothie & Snack op maat (o.b.v. de 3GL analyse) 
 • EXTRA voor onze klanten: 2 maanden gratis abonnement op The House of Deeprelax bij thuiskomst

Exclusief

 • reis- en annuleringsverzekering (wel verplicht) 
 • transfer van en naar het vliegveld
 • €15 boekingskosten
 • €5 p.p. verplichte bijdrage SGR*
 • Toeristenbelasting van €10 per nacht, te betalen bij de uitcheck

*Dit is een bijdrage die SGR per 1 februari 2021 verplicht heeft ingesteld voor alle reizigers via aangesloten reisorganisaties

Transport

Het makkelijkst is om te vliegen op het vliegveld van Kalamata, dit is zo’n 45 minuten rijden. Transavia vliegt hier van april t/m oktober rechtstreeks op. Een alternatief is naar Athene vliegen, wat zo’n 2,5 uur rijden is. Je kunt overwegen om vanaf het vliegveld een auto te huren, een transfer door het hotel te laten regelen (€170 vanaf Kalamata enkele rit en €290 vanaf Athene) of zelf op het vliegveld een taxi te nemen (deze is goedkoper dan via het hotel zelf (bv €90 vanaf Kalamata). 

 • Check.in: 15:00 
 • Check out: 12:00

Duurzaamheid

Hier wordt een bijdrage aan duurzaamheid geleverd door transport waar mogelijk met electrische auto’s te doen, geen plastic flesjes of rietjes te gebruiken, zoveel mogelijk te recyclen of gebruik te maken van gerecycled materiaal, regenwater op te vangen voor het tuinonderhoud, gebruik te maken van ecologische schoonmaakmiddelen en een deel van hun teamleden uit het nabij gelegen dorp te rekruteren om te zorgen voor lokale werkgelegenheid. En last but not least om te zorgen dat de ingrediënten in het restaurant zoveel mogelijk lokaal en biologisch zijn. 

Deze reis:

Prijzen vanaf: €1,185 p.p.

Periode:

Holistic Wellbeing Retreats in Griekenland

Prijzen vanaf: €1,185 p.p.

Boek deze reis

Deel met je vrienden:

Vergelijkbare reizen