+31 (0)6 5104 8870
info@happysoultravel.nl
print

Yoga en Boeddhisme in Nepal

Voor deze prachtige en unieke reis is er nog een laatste plekje vrij in deze week van 25 oktober t/m 2 november.

Nepal bezoeken en de Himalaya zien stond altijd hoog bovenaan ons verlanglijstje en toen kwam op de een dag de vrolijke yogadocente Marion binnenstappen bij ons kantoor en vertelde over haar reizen naar Nepal. We waren meteen gegrepen! Hoe mooi is het om met een Nederlandse gids die heel veel inside plekjes kent en ook nog eens hele fijne yogalessen geeft, door Nepal te reizen? Je zult merken dat haar enthousiasme onmiddellijk aanstekelijk is! De reis is ideaal voor iedereen die van yoga houdt of ermee kennis wil maken én die de sfeer, oudheid, natuur en cultuur van het prachtige Nepal – het dak van de wereld – wil ervaren. De omgeving en de activiteiten geven je ruimte voor inspiratie, innerlijke kracht, bezinning en nieuwe ervaringen.

Ben je op doorreis of wil je bijvoorbeeld na een trekking uitsluitend nog het klooster gevoel ervaren, ga dan mee op onze 4-daagse pelgrims-tocht.

Yoga en Boeddhisme in Nepal 1Yoga en Boeddhisme in Nepal 2Yoga en Boeddhisme in Nepal 3Yoga en Boeddhisme in Nepal 4Yoga en Boeddhisme in Nepal 5Yoga en Boeddhisme in Nepal 6Yoga en Boeddhisme in Nepal 7Yoga en Boeddhisme in Nepal 8Yoga en Boeddhisme in Nepal 9Yoga en Boeddhisme in Nepal 10Yoga en Boeddhisme in Nepal 11Yoga en Boeddhisme in Nepal 12Yoga en Boeddhisme in Nepal 13Yoga en Boeddhisme in Nepal 14Yoga en Boeddhisme in Nepal 15Yoga en Boeddhisme in Nepal 16Yoga en Boeddhisme in Nepal 17Yoga en Boeddhisme in Nepal 18Yoga en Boeddhisme in Nepal 19Yoga en Boeddhisme in Nepal 20Yoga en Boeddhisme in Nepal 21Yoga en Boeddhisme in Nepal 22Yoga en Boeddhisme in Nepal 23Yoga en Boeddhisme in Nepal 24Yoga en Boeddhisme in Nepal 25Yoga en Boeddhisme in Nepal 26

Programma

Het programma loopt van zaterdag tot zaterdag en ziet er als volgt uit:

Dag 1 aankomst in Kathmandu (ochtend). Transfer naar Shambaling Hotel.

Van de luchthaven rijd je door de kleurrijke chaos van de stad naar de Boeddhistische wijk Bodnath. Hier overnacht je bij Hotel Shambaling, een hotel van Tibetaanse eigenaren en ingericht volgens een Kalachakra mandala kleuren schema. Het hotel heeft een rustige tuin en ligt naast een mooi klooster. Je zit vlakbij de grote Bodnath stupa waar devote monniken en boeddhisten van heinde en verre naartoe komen om hun rondes te lopen en aan de gebedswielen te draaien. Aan het einde van de middag heb je je eerste yogales op het dak van het hotel. Na de les kun je heerlijk eten op een van de vele dakterrassen die uitkijken op de rondgang om de stupa.

Dag 2 wandeling met een gids door Boudha en Pashupatinath, einde middag yogales, overnachting in Shambaling hotel; ontbijt inbegrepen.

De dag start met een fijne meditatie. Na een rustig ontbijt in de tuin van het hotel ga je op pad met een ervaren gids. Eerst kijk je rond in de omgeving van Bodnath, waar de Nepalese boeddhistische bevolkingsgroepen als Sherpas en Tamangs samenleven met de Tibetaanse gemeenschap. De wijk heeft vele prachtige kloosters in Tibetaanse stijl met grote boeddha beelden en gedetailleerde gebedsruimtes. De gids vertelt over het kloosterleven, de Boeddhistische kunst en de geschiedenis van Bodnath. Het tweede deel van de toer brengt een bezoek aan het belangrijkste Hindoe tempel complex Pashupatinath, met tempeloffers, Saddhus en crematies aan de oever van de rivier. Na al deze indrukken heb je heerlijk vrije tijd, kan je ergens lunchen en is er aan het einde van de middag een yogales om alle zintuigen te ontspannen en indrukken te verwerken. Na de les kan je de avondrituelen zien bij de stupa en zoek je een fijn plekje voor een rustige maaltijd. Overnachting in Shambaling Hotel.

Dag 3 vertrek je naar het Neydo Klooster, ontbijt, lunch en diner inbegrepen.

We starten met een ochtendmeditatie. Na het ontbijt vertrek je naar Neydo, een Tibetaans klooster waar we ons onderdompelen in yoga & boeddhisme  Bij aankomst staat er een heerlijke lunch voor je klaar, is er in de middag een dharma talk en krijg je een uitleg over het Tibetaans boeddhisme van een van de hoogste monniken uit het klooster. Daarna is er een yogales in de prachtige yogashala van het klooster. Na het diner is er Yoga Nidra en ga je in stilte uiteen tot de volgende ochtend aan het ontbijt. We overnachten in het klooster.

Dag 4 Yoga & Boeddhisme & Wandeling - Neydo Klooster; ontbijt/lunch inbegrepen transfer naar Patan, overnachting.

Op dinsdag kun je nog voor de zon opkomt de gebeden van de monniken bijwonen in de grote zaal van het klooster met een kolossaal Boeddha beeld. De mantra's, trommels en toeters voel je door je hele lichaam. Daarna is er een kop thee en yoga & meditatie. Na het ontbijt is er een prachtige wandeling over de rijstvelden naar de meditatiegrotten in de omgeving. Na de lunch vertrek je naar de karakteristieke koningsstad Patan. We overnachten daar in een prachtig traditioneel Newari guesthouse.

Dag 5 wakker worden in kleurrijk Patan. Na de lunch vertrek je naar Namo Buddha Resort.  Ontbijt, lunch en avondeten inbegrepen.

Na een ‘’newari’’ ontbijt op de zonnige patio van het guesthouse heb je vrije tijd om de kleine straatjes en binnenplaatsen van Patan te verkennen, een ayurvedische massage te ondergaan of gewoon een boek te lezen! In de namiddag rijd je door de heuvels en kleine dorpjes naar Namo Buddha. Je verblijft hier in een prachtig resort/boerderij met een grandioos uitzicht over de Himalaya. Het resort verbouwt zijn eigen biologische groenten en melkproducten, maakt zijn eigen honing en jam en bakt dagelijks vers brood. Tegen het einde van de middag is er een yogales. Overnachting Namo Buddha Resort.

Dag 6 dagwandeling in de omgeving van Namo Buddha, bezoek Namo Buddha Monastery. Ontbijt, lunch en avondeten inbegrepen.

Er is niets mooier dan hier vroeg in de ochtend wakker te worden en te genieten van de geweldige uitzichten op de Himalaya. Na een overnachting in gezellige huisjes gebouwd in lokale stijl, heb je voor het ontbijt yoga en meditatie ga je na het ontbijt met een gids een prachtige dagwandeling maken door dorpjes en bossen in de omgeving. De lunch nemen we voor die dag mee; Namo Buddha serveert heerlijke vegetarische maaltijden. Overnachting in Namo Buddha Resort.

Dag 7 van Namo Buddha Resort naar Kathmandu Thamel.

Voor het ontbijt geniet je van je laatste yogales. Daarna nemen we afscheid van deze mooie plek om door te reizen naar Kathmandu, het hartje van Thamel. Hier kan je je laten onderdompelen in de vele winkeltjes, nog een massage nemen, naar Durbar Square gaan, je met een Riskha door de stad laten rondrijden of de rust opzoeken bij de Garden of Dreams.

Dag 8 na het ontbijt transfer naar luchthaven voor terugvlucht of verlenging. Ontbijt inbegrepen.

Na nog een zaterdagochtend te hebben genoten van Thamel met de vele leuke winkeltjes en kleine restaurantjes neem je afscheid van Nepal om voldaan naar de luchthaven te vertrekken voor de terugvlucht naar Amsterdam. Tenzij je natuurlijk langer wilt blijven. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Let op: De reizen in 2019 bieden een 9-daags programma. Je verblijft tijdens dit programma 3 nachten in het Neydo Klooster. Klik hier voor het volledige programma.

De Begeleiding

Marion (1968) heeft een praktijk voor Yoga & Coaching en is gespecialiseerd in stress en burnout begeleiding. Binnen de yoga is ze opgeleid  in Power, Asthanga, Vinyasa, en Yin & Mindfulness Yoga en in Yogatherapie level 1 & 2.  Op haar 25ste is haar yogaproces begonnen, op zoek naar innerlijke rust en om balans te vinden en te houden in het leven.

Naast yoga is reizen een grote passie van Marion. Van 2012-2013 woonde zij een jaar met haar gezin in Patan (een van de drie koningssteden in de vallei Kathmandu), waar ze als yogadocent verbonden was aan Pranamaya Yoga. Ze gaf hier les, workshops en retreats op droomplekken zoals ze zelf zegt. Tijdens dat jaar ervoer ze hoe indrukwekkend en cultuurrijk alles was. “De bron van yoga was er altijd, op straat, iedere dag en voelbaar”.  Ze wilde dat meer mensen dit met eigen ogen konden zien en beleven. Aangemoedigd door anderen ontstond het idee een culturele yogareis te organiseren dan ook al snel. Met veel plezier neemt zij je nu mee naar Nepal, het land met de hoogste bergen van de wereld en geboorteland van Boeddha. 

Tijdens de reis van 22 februari - 02 maart 2019 gaat Joost van den Heuvel Rijnders mee voor de begeleidde meditaties.

De Yoga

Tijdens de Yogareis worden yoga aangeboden in de Yin - Yang stijl en wordt meditatie beoefend vanuit de Vipassana traditie. In de lessen is er vanuit de Iyengar yoga aandacht voor techniek en uitlijning, wordt kracht en flow beoefend vanuit de Vinyasa Yoga en is er ontspanning, mindfulness en diep stretchen vanuit de Yin.

Vanuit de adem word je begeleid en uitgenodigd om dieper in je lijf te komen, ruimte te maken van binnenuit, uit je hoofd te gaan en los te laten.  Voor sommige deelnemers kan dit tijdens de reis een eerste kennismaking zijn met yoga en meditatie en voor anderen is het een verdieping. Voor meegaande yogadocenten is het fijn om te ontvangen en inspiratie op te doen.  

Yoga retreat met Ellen Johannesen

Stel je eens voor dat je in een prachtig Tibetaans boeddhistisch klooster of eco-boerderij woont, gelegen in de magische uitlopers van het Nepalese Himalaya. Wakker worden in de koningsstad Patan, of het levendige Tibetaanse deel van Kathmandu, Boudhanath. Je ontvangt tijdens deze reis dagelijkse Ashtanga yogalessen, meditatie- en filosofiesessies van Ellen Johannesen, een KPJAYI niveau 2 geautoriseerde astanga yogadocente met een master in boeddhistische studies. Deze transformerende reis biedt je de kans om je in de filosofie van yoga te verdiepen en om je yogapractice verder te ontwikkelen.

Het programma is zowel geschikt voor de beginnende als de meer ervaren yogi & yogadocenten.

 • 2 - 9 Maart Ellen 2019 (Engels) klink hier voor de uitgebreide programma omschrijving.
 • 2 - 9 November Marion en Ellen 2019 (Nederlands /Engels)

Groepsgrootte

De minimale groepsgrootte voor deze reis is 5 en maximaal 14. 

Prijs en Periode

DataeenpersoonskamertweepersoonskamerBeschikbaarheid
25 oktober - 02 november 2019Yoga retreat met Marion (9 dagen)€1365€1195check beschikbaarheid
02-09 november 2019Yoga retreat met Ellen & Marion (NL/ENG)€1365€1195VOL
06-14 maart 2020Yoga en Boeddhisme €1380€1199check beschikbaarheid
17-25 oktober 2020Yoga en Boeddhisme€1380€1199check beschikbaarheid
25 oktober - 01 november 2020Op aanvraagOp aanvraagcheck beschikbaarheid

Check de beschikbaarheid van Yoga en Boeddhisme in Nepalterug naar overzicht

Een kamer delen met een andere uit de groep kan eventueel ook. Mocht je dit graag willen, geef dit dan graag aan.

*GV= Gegarandeerd vertrek

Belangrijk: Wanneer je ervoor gekozen hebt om een gedeelde tweepersoonskamer te boeken, dan doen wij ons uiterste best om een kamergenoot voor je te vinden. Mocht dit niet lukken, dan zijn wij genoodzaakt om de single toeslag (€175) door te berekenen kort voor aanvang van de reis. We nemen in dit geval uiteraard contact met je op.

Inclusief

 • 7 overnachtingen
 • maaltijden waar aangegeven in het programma
 • entreegeld waar nodig voor de tours
 • alle transfers
 • alle yoga- en meditatielessen van Marion
 • EXTRA voor onze klanten: 1 maand gratis Yogatv bij thuiskomst

Exclusief

 • retourvlucht naar Kathmandu
 • visum benodigd voor Nepal
 • maaltijden buiten het programma om
 • behandelingen of massages
 • yogamat (zelf meenemen)
 • reis- en annuleringsverzekering (wel verplicht)
 • boekingskosten €15

Transport

Vanuit Nederland kun je op meerdere manieren naar Kathmandu vliegen, bijvoorbeeld met Turkish Airlines of Etihad Airways. Een andere voordelige mogelijkheid is om een retourvlucht Delhi te boeken met bijvoorbeeld KLM of Lufthansa en de retourvlucht Delhi - Kathmandu met Jet Airways of India Air. Op www.worldticketcenter.nl kun je tickettarieven vergelijken.

Advies: Probeer op de dag van aankomst in de ochtend in Kathmandu aan te komen.

Als je wilt kan onze vliegticketpartner Bianca een vlucht voor je regelen, zij heeft goede contracten met o.a. Etihad Airways. Je kunt haar een mailtje sturen: bianca.soolsma@travelcounsellors.nl. Zij is te bereiken op telefoonnummer: 036-5352179.

Let op: Deze reis wordt gegarandeerd bij minimaal 5 deelnemers. Vraag dus even na of dit minimum bereikt is voordat je je ticket boekt.

Deze reis:

Prijzen vanaf: €1175 p.p.

Periode: maart, april, mei, oktober, november, december

Boek deze reis

Ervaringen
van ons:

‘Al jaren was het een droom voor mij om naar Nepal te gaan. Maar hoe kom je op de bijzondere plekken om in kloosters tussen de...’

van anderen:

‘Op mijn eerste Nepalreis maakte ik kennis met een levendig en tegelijk religieus/spiritueel Kathmandu. Op twee andere...’

‘Wat een feestje, alleen maar dankbaarheid en liefdevolle ervaringen heb ik op deze reis mogen ervaren. De combinatie van...’

lees meer
schrijf een review