Exclusieve Online Stilteretreat met Tijn & Binkie Touber

Tijn Touber is een van de meeste inspirerende leraren, sprekers en schrijvers die ik op mijn pad ben tegengekomen. Hij weet diepe levenswijsheden op een hele toegankelijke en humorvolle manier over te brengen zonder zweverig te worden. Een geboren verhalen-verteller waarbij hij ook diep put uit zijn eigen levenservaring waarin hij na een roerig leven als gitarist van de band Lois Lane besloot over te stappen naar een celibatair leven, waarin hij 14 jaar lang dagelijks uren mediteerde en uiteindelijk ontdekte dat we allemaal allang verlicht zijn (hierover schreef hij het geweldige boek “Spoedcursus Verlichting). Dit is zijn allereerste online retreat, samen met zijn vrouw Binkie. Na afloop van dit retreat zul je tools in handen die je helpen inzicht te krijgen in je gedachten en emoties en dichter bij je diepste kern te komen.

Programma Online Retreat

Samen met zijn vrouw Binkie geeft Tijn fantastische stiltedagen, -weekenden en midweken op Buitenplaats De Hoorneboeg. Nu we leven in een tijd waarin het niet vanzelfsprekend meer is op reis te gaan of samen te komen in grote groepen willen we toch zijn wijsheid en kennis delen in deze exclusieve online stilteretreat die je helemaal in je eigen tempo thuis kunt doen. Je kan er een weekend of driedaagse retraite van maken, zoals ook op De Hoorneboeg wordt gedaan. Je zou ook per dag een blok kunnen nemen, zoals drie ochtenden tot aan de lunch of misschien drie maandagen in een maand. Of misschien boek je wel twee nachten in een hele fijne boerderijlodge en neem je deze online retreat met je mee! Dat is het mooie van dit modulaire programma, dat je het kan inpassen in je bestaan, zodat je de rust en stilte kan opzoeken wanneer het jou uitkomt.

De retreat bestaat uit een aantal stappen. Drie inspiratiesessies van Tijn, drie ondersteunende Yin-lessen van Binkie met live muziek en als afsluiter het adembenemend mooie stilteconcert van Tijn en Binkie samen van een uur. Bijna 5,5 uur aan inspiratiemateriaal voor je lichaam en geest dus! Deze retreat is nog nooit eerder in deze online vorm gegoten, maar we wilden iets speciaals maken voor iedereen thuis in corona-tijden, ook wanneer de maatregelen weer wat soepeler worden maar je het toch fijn vindt dit vanuit je huis te doen.

Deze retreat zal je helpen om dichter bij je eigen kern te komen. Om de verschillende lagen in jezelf te doorgronden en het licht in jezelf te ontdekken. Bij de eerste stap leer je hoe het is om echt in je eigen lichaam te komen, te aarden. In de tweede stap leer je uit je gedachten te stappen en te kijken naar je eigen mind. Daarna gaan we nog een stap verder en leer je je eigen emoties te herkennen en ermee om te gaan. Tot slot maak je kennis met je diepste zijn, je zou het ook je ziel kunnen noemen. Elke stap wordt weer ondersteund door een yin yogales. Dit is een hele ontspannende yoga-vorm waar geen ervaring voor vereist is en je een aantal minuten in elke houding zit. Deze vorm van yoga zorgt voor een diepe ontspanning van je zenuwstelsel.

Want wie weet heb jij ook al ervaren dat het heel lekker kan zijn om in de veilige omgeving van je eigen huis je terug te trekken op een matje of een kleed en je online te laten inspireren op momenten die jou goed uitkomen. Of wie weet huur je een hutje op de hei en neem je deze online retreat met je mee en duik je er daar helemaal in. Elk onderdeel staat op zichzelf en je kunt zelf kijken hoe lang je er over wilt doen. Dit retreat is geldig t/m eind april 2021!

Over Tijn & Binkie

Tijn Touber is  muzikant, schrijver, inspirator en meditatieleraar. Hij groeide op in Amsterdam en Seattle. Hij is oprichter van de succesvolle popgroep Lois Lane, maar trok zich na dit muzikale avontuur veertien jaar terug als yogi om zich toe te leggen op bewustzijnsontwikkeling. In deze periode begon hij trainingen te geven aan onder meer de Amsterdamse politie, drugsdelinquenten in de Bijlmerbajes en op popfestivals als Lowlands. Hij schreef er verschillende boeken over (zoals de bestseller Spoedcursus Verlichting) en is een veelgevraagd spreker, omdat hij ‘ingewikkelde’ spirituele zaken weet te vertalen naar de alledaagse belevingswereld. Tijn schrijft columns, interviews en verhalen voor o.a. Happinez. Tijn geeft al meer dan 20 jaar stilteretraites en weet een ieder mee te nemen in zijn boeiende verhalen en inzichten.

Het leven is voor Binkie een magisch gebeuren waarin ze graag vanuit haar hart leeft. Ze deelt dit graag met alle mooie mensen om haar heen. Haar werk bestaat uit delen van dingen die ze lief heeft, zoals muziek, yoga, shin do en sjamanisme. 

Binkie bespeelt hangdrum en vele (sjamanistische) instrumenten. Opent harten met haar indianen songs. Binkie is Yin en Vinyasa yogadocente. Samen met haar partner Tijn Touber geeft ze het meditatieve concert seVen. Waarin ze muziek, sounds en meditatie combineren om iemand mee te nemen op een innerlijke reis. Tevens organiseren zij samen stilteretraites, waarin ook muziek en yoga een rol spelen.

Inclusief

De retreat bestaat in totaal uit:

  • introductie en welkom door Tijn en Binkie
  • 3 inspiratietalks van Tijn van 50 minuten per stuk
  • 3 yinlessen van Binkie van 45 minuten per stuk
  • 1 stilteconcert van een uur

Deze programma-onderdelen doorloop je in je eigen tempo. De content blijft beschikbaar tot eind april 2021.

Wat heb je nodig?

  • Een rustige plek waar je even helemaal alleen kunt zijn
  • Een fijne mat en kussen om op te kunnen zitten
  • Een dekentje
  • Een aantekenboekje (optioneel)
  • Een kaars of wierook als je dat fijn vindt
  • Wifi om de content te kunnen streamen

Prijs

Dit retreat was geldig van 2020-2021. 

Deze reis:

Prijzen vanaf: €79 p.p.

Periode:

Exclusieve Online Stilteretreat met Tijn & Binkie Touber

Prijzen vanaf: €79 p.p.

Boek deze reis

Ervaringen van anderen:

04 jan. 2021
Heerlijke manier om er toch even tussen uit te zijn! Zowel de inspiratiesessies als de yin yoga hebben mij geholpen om een …lees meer
Loes van Aanhout
03 aug. 2020
Wat een mooie interne reis heb ik gemaakt dankzij de online stilte retraite van Tijn en Tinkie. Gewoon thuis, veilig, …lees meer
Karen

Deel met je vrienden:

Vergelijkbare reizen