Nieuw Women's Retreat met Abigail in Portugal

Dit retreat is een ongelofelijk krachtig en intens retreat speciaal ontwikkeld voor de vrouw. Onder begeleiding van een van de beste facilitators die wij kennen: Abigail Iquo Isuo uit Londen en Happy Soul Travel-founder Monique. Een unieke kans, want deze 6-daagse organiseren we maar één keer per jaar. Abigail is een ongelofelijk bevlogen en gepassioneerde therapeute, die jou samen met haar team naar je werkelijke kern kan brengen. Een aantal dagen ‘total deep dive’ met een groep prachtige vrouwen op een magische plek in Portugal, waarbij we onze vrouwelijke kracht en potentieel (her)ontdekken. Wat betekent het om vrouw te zijn in de 21ste eeuw? Waar komen we vandaan, welke ervaringen bepalen onze persoonlijkheid, hoe blijven in contact met onze vrouwelijke kwaliteiten?

Programma

Tijdens deze retreat gaan we intensief aan de slag met elkaar. Door verschillende oefeningen, opdrachten en diepe reflectieve sessies kom je steeds dichter bij je ware potentie en kracht. Een sterke combinatie van sharings, zelf-onderzoek, yoga, meditatie, dagelijkse ademwerk-sessies, visualisaties, wandelingen in de natuur, oefeningen en opdrachten. 

De focus ligt op wat het betekent om de vrouw te zijn die jij diep van binnen bent. We hebben geleerd om onszelf los te koppelen van ons echte vrouw-zijn om verschillende redenen: sociaal, cultureel, of simpelweg als een overlevingsmechanisme. Nu is het tijd om in een mooie, veilige groep vrouwen weer terug te komen bij jezelf, het meisje in jezelf te omarmen, je energie-type en patronen te leren begrijpen en te leren wie we diep van binnen zijn in deze turbulente tijden. “Being, becoming and belonging”, een diepe levensreis, die we graag met jou willen gaan maken.

In de ochtend starten we met een hatha flow-yogasessie gegeven door Monique. Na het ontbijt duiken we in onze eerste inhoudelijke sessies. Dan volgt er een gezamenlijke lunch en is de middag een combinatie van tijd voor jezelf en inhoudelijke sessies, zoals ademwerk, beweging, inquiry, actieve meditaties, (systemisch) opstellingenwerk en zelfreflectie. Daarnaast is er ook ruimte voor me-time, wandelingen, een bezoek aan het mooie stadje Silves of het strand, massage, etc. Het diner doen we ook weer in gezamenlijkheid.

Vanwege bepaalde workshops/ademhalingsoefeningen is dit retreat niet geschikt voor zwangere vrouwen. Mocht je aanleiding of twijfel hebben of je deze retreat fysiek of psychologisch aan zou kunnen, neem dan graag eerst contact op.

Accommodatie

We verblijven in het magische “Rose Mountain Retreat”, een prachtig glooiend landgoed in de heuvels van de Algarve met een mooi huis erop. Alles is super-sfeervol ingericht en je kunt kiezen uit meerdere opties. Een gedeelde twee- of driepersoonskamer in het huis (deze hebben hun eigen badkamer), een privé kamer in een tiny house (elk tiny house heeft twee aparte slaapkamers en een gedeelde badkamer in het midden) of glamping onder de sterrenhemel in een gedeelde tipi of yurt met een sfeervolle gedeelde buiten-badkamer en eco-toilet. Ook is er een heerlijk zwembad en een natuurvijver om lekker aan te mediteren. De locatie bevindt zich op 48 hectare eigen grond met in de verte de lichtjes van Portimão en de zee en je kunt hier prachtige wandelingen maken. De zonsondergangen zijn fenomenaal!

Begeleiding

Over Abigail Iquo Isuo

Toen Monique (oprichter Happy Soul Travel) Abigail voor het eerst ontmoette als haar facilitator tijdens een retreat in Wales wist ze meteen: met deze vrouw wil ik samen Women’s Retreats organiseren. Zij is een van de meest wijze en kundige therapeuten die ze ooit ontmoet had. De pure belichaming van een vrouw die deze tijd vereist: zelfbewust, sterk, maar ook supervrouwelijk en kwetsbaar. “Ik ben ongelofelijk dankbaar en trots dat zij voor Happy Soul Travel naar Nederland en Portugal wil komen om daar samen Women’s Retreats te geven.” Abigail Iquo Isuo werkt al meer dan 25 jaar in de wereld van psychologie. Zij is een veel gevraagd psychotherapeute met een eigen praktijk in Londen en facilitator voor retreats wereldwijd.  Ze integreert hierin allerlei methodes en technieken zoals familieopstellingen, meditaties, sharings en ademwerk. Ze werkt met individuen en groepen op verschillende gebieden en is vooral gespecialiseerd in identiteit, trauma, mannelijke/vrouwelijke dynamiek, transformatieve en persoonlijke groei. Ze reist de hele wereld over om retreats te geven, dus deze kans mag je eigenlijk niet missen. She is one in a million…just like you!

Voor meer info over Abigail kijk op: www.potentialcharisma.com

Over Monique Jansse

Monique Jansse is oprichtster van Happy Soul Travel en een van de mede-initiatiefneemsters van Buitenplaats De Hoorneboeg. Lange tijd is ze verbonden geweest als yogadocent aan De Nieuwe Yogaschool in Amsterdam. Daar gaf ze samen met Johan Noorloos de beginners-opleiding. Inmiddels is Monique met haar gezin verhuisd naar Portugal en werkt ze vanuit daar. Monique heeft vroeger een carrière in de "corporate world" gehad als channel-manager bij MTV International. Toen zij in aanraking kwam met yoga stelde haar dat in staat zichzelf diepere vragen te stellen als: wat wil ik echt, wat past echt bij mij, waar gaat mijn hart sneller van kloppen? Dat heeft haar doen besluiten de televisie-wereld te verlaten en zich te richten op haar passies persoonlijke ontwikkeling, yoga, reizen en schrijven. Ze volgde diverse docenten-opleidingen en specialiseerde zich in retreats. Het mooiste aan yogales geven vindt zij het om mensen weer in contact te brengen met hun lichaam, geest en emoties om uiteindelijk bij de ware kern te komen.

Prijs en Data

Bovenstaande prijzen zijn per persoon.

Inclusief

 • 5 nachten accommodatie
 • 3 biologische vegetarische maaltijden per dag
 • onbeperkt snacks en thee
 • alle inhoudelijke sessies van het programma o.l.v. Abigail
 • dagelijkse yogalessen o.l.v. Monique

Exclusief

 • reis- en annuleringsverzekering (wel verplicht)
 • vliegticket naar Faro
 • vervoer vanaf Faro (met taxi of huurauto)
 • extra behandelingen
 • €15 boekingskosten
 • €5 p.p. verplichte bijdrage SGR*
  *Dit is een bijdrage die SGR per 1 februari 2021 verplicht heeft ingesteld voor alle reizigers via aangesloten reisorganisaties

Transport

Rose Mountain Retreat ligt vlakbij het plaatsje Silves in het zuiden van Portugal. De luchthaven in Faro ligt op ongeveer 30 minuten rijden. Het is dan ook aan te raden om een (flex)ticket naar deze luchthaven te boeken. Vanaf de luchthaven kun je met een eigen huurauto naar de locatie rijden of met een deeltaxi. Deze kost ongeveer €80 per rit en zullen we met zoveel mogelijk deelnemers delen. 

 • Check-in: 15:00
 • Check-out: 11:00

Je bent op dag van aankomst welkom vanaf 15:00. Als je eerder aan denkt te komen, laat ons graag even weten of dit mogelijk gaat zijn. Op de eerste dag is er nog geen officieel programma, maar eten we wel gezamenlijk dus fijn als het je lukt tussen 15:00 en 18:00 aan te komen. Indien de vlucht pas laat aankomt kun je ervoor kiezen een dag eerder aan te komen en te bijvoorbeeld een nachtje te slapen in de omgeving.

Groepsgrootte

We zijn met maximaal 16-18 deelnemers.

Deze reis:

Prijzen vanaf: €1,095 p.p.

Periode:

Women's Retreat met Abigail in Portugal

Prijzen vanaf: €1,095 p.p.

Boek deze reis

Ervaringen van anderen:

25 sep. 2023
De begeleiding van Monique en haar team was TOP! Ik voelde me zeer welkom en thuis op de locatie die met liefde gerund …lees meer
Stacey
16 dec. 2022
These are five intense days guided professionally. After a couple of days you can already feel the transformation. You feel …lees meer
Sussy
30 nov. 2022
It was a warm and safe retreat. Also hard work, but that's good. I didn't know what to expect but I felt completely at home …lees meer
Dorinne

Deel met je vrienden:

Vergelijkbare reizen