Elements Expeditions

3 dagen geen telefoons, geen horloges. Tijd voor reflectie en verdieping op Texel van 6-8 november (Men Only!)

Een Elements Expeditie is een reis met een gezonde balans tussen wandelen in de ruige natuur en genieten van de prachtige uitzichten, verstillen en ontspannen door een yogasessie of gewoon even op jezelf zijn en je eigen eten uit de natuur halen. De expedities zijn Men Only of Women Only. Dat wil zeggen dat bij een Women Only editie alleen vrouwen aanwezig zijn: ​zowel deelnemers, als lokale gids, als begeleider(s) ​zijn ​allen vrouw​. En bij een Men Only editie ​zijn dit allen mannen.

Tijdens de Elements Expedities gaan we terug naar de kern. Terug naar wat er over is van je zonder telefoon, deadlines en targets. We koppelen onszelf letterlijk los van ons dagelijks leven: we trekken naar de meest afgelegen plekken in Europa en leveren telefoons in op de eerste dag.

In die omgeving ontstaat er rust en ruimte om eens van een afstand naar je leven te kijken. Vaak razen we maar door - met als gevolg: focus verliezen, slecht slapen en rusteloos zijn. Vanuit die rusteloosheid vertroebelt je blik op jezelf en ga je twijfelen. Twijfelen aan jezelf, je relatie of je werk. Je wordt passief of lusteloos (en merkt dat je wat cynischer wordt) of je kiest de andere weg, je doet oogkleppen op, en gaat juist meer gas geven en nog harder werken. Het resultaat is altijd hetzelfde: door je rusteloosheid en troebele blik zijn je drijfveren (waarom doe ik eigenlijk wat ik doe?) nog slechts een vage stip in je achteruitkijkspiegel.

Een aantal dagen in de natuur geeft je de tijd om de regie terug te pakken en de balans te herstellen. Tijdens een expeditie is niets verplicht. Wil je praten dan praat je. En wil je stil zijn dan ben je stil. Vanuit daar ontstaat er aanwezigheid: je kunt concreet en helder zien wat er nu speelt in je leven en dus kun je er adequaat op inspelen. Zo word je vanzelf daadkrachtig, je batterij laadt op, en daarmee je vermogen om op razendsnelle veranderingen in te kunnen spelen wanneer je weer thuis bent.

"Ik heb genoten van de natuur, de tijd voor zelf-reflectie, de gave wandelingen met alle medereizigers waarmee we op pad waren. Dit is typisch zo'n reis waar ik op mijn 60ste nog steeds goede herinneringen aan heb." - Kevin

 

Schotland heeft weinig introductie nodig. Wij trekken ons 6 dagen terug op het uiterste westpunt, het schiereiland Knoydart. Ook wel bekend als Britains’ Last Wilderness. Een stuk Schotland dat niet platgetrapt is door hikers, en waar je slechts met een bootje aan land kan gaan.

We landen op Glasgow en zijn einde dag aangekomen in onze bothy. Een stenen schuur met houtkachel, waar vandaan we onze dagtrips zullen doen. Uiteraard staat het je ook vrij je eigen tentje of tarp mee te nemen om zo nog meer van het landschap te ervaren.

We hiken met Rupert, onze ervaren gids, naar de meest afgelegen plekken van Knoydart, nemen een duik in zee, en trekken ons terug voor een 24 uurs solo quest. Deze quest is altijd een unieke mogelijkheid om midden in deze afgelegen bergen te ervaren welke inzichten de natuur je kan geven..

Begeleiding

De begeleiding van de mannen expedities is in handen van Jaap Duin. Jaap is ondernemer en psycholoog en is gespecialiseerd in de begeleiding van mannen die in het dagelijks leven onder hoge druk staan: topsporters, sprekers, ondernemers en executives. Jaap is geboren Texelaar en een authentieke coach en begripvolle sparringpartner. Hij wordt tijdens de expedities geassisteerd door lokale gidsen die met hun ervaring en specialismen een prachtige aanvulling zijn op het team. 

Katja Vermeulen begeleidt de vrouwelijke expedities. Katja is een ervaren yogadocente en coach. Als docent aan de Design Academy in Eindhoven begeleidt zij studenten in hun ontwikkeling als ontwerper​. Daarnaast organiseert ​Katja al jarenlang yogareizen en is zij ​door haar achtergrond als performer (o.a. dans) en coach, een scherpe waarnemer​. Katja, een echte vuurvrouw, laat haar liefde voor sport, ​natuur en persoonlijke ​ontwikkeling bij elkaar komen als begeleider van deze Elements Expeditie.

 

Accommodatie

Het slapen vindt plaats in en rondom een authentieke Texelse schapenboet. Er is in deze boet verwarming, maar de boet zal nooit (zeker in de winter) superwarm zijn. Je kunt ook kiezen om te slapen in je eigen tentje (winter), of onder een tarp/zeiltje (zomer).
In de boet is een toilet aanwezig, en je kunt onder de koude buitendouche. We zullen zoveel mogelijk tijd buiten rondom het vuur, of in de vrije natuur rondbrengen. De voorzieningen zijn in lijn met de opzet van dit weekend: back to basic.

Eten

Het eten is vegetarisch en glutenvrij. We zorgen ervoor dat je gedurende de dagen genoeg noten en fruit tot je beschikking hebt. Er is te allen tijde warme (kruiden)thee en koffie. Laat het ons weten als je allergieën hebt, dan kunnen we daar rekening mee houden.

Groepsgrootte

Aan de expedities kunnen minimaal 8 en maximaal 12 mannen of vrouwen deelnemen.

Prijs en Periode

Bovenstaande prijs is p.p.

 

Inclusief

 • alle nachten accommodatie
 • alle maaltijden
 • alle inhoudelijke sessies & rituelen zoals in de beschrijving vermeld
 • professionele begeleiding
 • telefonische intake voorafgaand aan de reis
 • lokale gidsen
 • BTW (21%)
 • EXTRA voor onze klanten: 1 maand gratis Yogatv bij thuiskomst

Exclusief

 • transfer
 • reis- en annuleringsverzekering (wel verplicht)
 • €15 boekingskosten
 • Toeristenbelasting (alleen voor Texel, €2,25 p.p.p.n.)

Over duurzaamheid

Deze reizen vinden plaats in de natuur. Daarom is er een ‘no trace’ policy waaronder valt dat je geen afval laat liggen en niks uit de natuur meeneemt. Je belast het milieu minimaal door uit de rivier te drinken. Bij Elements Expeditions streven ze ook om zoveel mogelijk bestemmingen aan te bieden die bereikbaar zijn per trein, auto of boot.

Programma Texel (Men ór Women only!)

Texel is de geboortegrond van begeleider Jaap Duin. Hij neemt je graag mee op reis naar deze fantastische plek in Nederland. Jaap deelt tijdens deze expeditie  waardevolle inzichten vanuit zijn werk als psycholoog en coach. Je gaat ervaren hoe je de natuur kunt gebruiken als ritme in je leven. Zodat er meer daadkracht, creativiteit en visie in je leven ontstaat.

Drie dagen even weg van gezin, partner, je baan, je bedrijf. Dat is waardevol, en noodzakelijk. Zodat je niet volloopt. Volloopt met gedoe, dingen die moeten, stress, irritatie. We gaan op vrijdagavond rond het vuur zitten voor een diepe reis naar binnen. Onder begeleiding van Katja, een echte vuurvrouw, starten we met een vuur ceremonie om intenties voor het weekend te zetten. Op zaterdag en zondag trekken we de natuur in. Lopen, bewegen, ademen. Het lijf aan de gang zetten, helder worden. Er is een korte ‘visionquest’ van zo’n acht uur in deze dagen. Je bent dan alleen in de natuur, in stilte, voor zo’n 8 uur. Genoeg tijd om uit te rusten, te overdenken, plannen te maken en antwoorden te krijgen. Er is goed eten, en er brandt een warm vuur. Je overnacht back to basic en neemt af en toe een duik in zee.

Ga mee op reis. Naar de stilste plekken van het eiland. Omringd door zee. De wind waait je hoofd schoon.

2-4 okt Women Only!

6-8 nov Men Only!

Deze reis:

Prijzen vanaf: €595 p.p.

Periode:

Elements Expeditions

Prijzen vanaf: €595 p.p.

Boek deze reis

Ervaringen van anderen:

31 jul. 2015
Elements Expeditions gaf mij de mogelijkheid om eens echt pas op te plaats te maken en vanaf een bergtop naar mijn leven te …lees meer
Matthijs, 29, consultant
31 jul. 2015
Een week lang met 12 mannen, 1 gids, 3 muilezels en heel veel ruige natuur hebben mij gelukkig gemaakt!
Wouter, 35 Mediastrateeg
31 jul. 2015
Ik heb genoten van de natuur, de tijd voor zelf-reflectie, de gave wandelingen alle gasten waarmee we op pad waren. Dit is …lees meer
Kevin 28, consultant

Deel met je vrienden:

Vergelijkbare reizen