Elements Expeditions

Geen telefoons, geen horloges. Tijd voor reflectie en verdieping tijdens deze mannen reizen in Nederland of Georgië!

Deze mannen reizen hebben een gezonde balans tussen wandelen in de ruige natuur, genieten van de prachtige uitzichten en diepe inzichten over jezelf opdoen. 

Je hebt een drukke agenda en hebt veel op je bord liggen. Het is lastig even helemaal los te komen van je dagelijks leven. De vele dingen die ‘moeten’, die constant doorgaan. Je hoofd te vol, je agenda te vol. Terwijl diep van binnen je misschien weet dat juist even afstand nemen van alles heel goed voor je is. Je hoofd leeg, lol maken, vuur stoken, de natuur in en tot rust en stilte komen. Vanuit stilte ga je namelijk weer voelen in je lijf. Vanuit daar komen nieuwe ideeën tot je. Moeiteloos. Vervuld met die nieuwe ideeën en ontspanning in je lijf, kan je weer een nieuwe koers bepalen. Stof je rugzak af, pak je bergschoenen in en ga met ons mee op pad!

Programma 1-daagse De Hoorneboeg

De Hoorneboeg, in Hilversum, is een vrijplaats in het bos aan de hei, en heeft al eeuwenlang betekenis voor mensen die op zoek zijn naar rust, ruimte, het krijgen van nieuwe inzichten. Ook bekend van onze yoga en detox weekenden. Jaap Duin organiseert hier in samenwerking met Men Base een dag voor jou, zonder telefoons en afleiding.

We komen samen in de Tipi middenin het bos om 9:00. Er brandt een vuur. We beginnen in stilte, delen dingen en luisteren naar elkaar. We lunchen samen, en daarna trek je het bos in. Op jezelf, in stilte. Je doet een korte 'soloquest'. Je stapt daarmee in een traditie van mannen die dit al eeuwenlang doen: de natuur in trekken om meer te leren over jezelf. Erna delen we onze ervaringen met elkaar. 

De combinatie van een dag in de natuur, het delen, luisteren, en de inzichten van even op jezelf zitten vormen een krachtig recept. Deelnemers omschrijven na deze dag  ´een gevoel van vervulling´ en weer ‘aangesloten zijn’. Je bent opgeladen, en kunt dus meer aanwezig zijn in je werk, relatie, leven. We sluiten deze dag af om 17:00. 

Inclusief deze dag:

 • kennismaken en ervaren van de krachtige SOS methode van Menbase
 • biologische lunch, en koffie, thee, cake gedurende de dag
 • toegang tot Hoorneboeg en parkeren van auto
 • soloquest ceremonie onder leiding van Jaap Duin
 • twee sharings
 • een tipi, een open vuur en maximaal 15 mannen
 • geen telefoons, geen camera's 
 • wel de diepte in, geen gezweef

Programma 8-daagse Georgië

Opladen in de bergen van Kaukasus. Georgië ligt op vier uur vliegen van Nederland ingeklemd tussen de bergen van de Grote en Kleine Kaukasus. We landen zaterdag op het vliegveld van de hoofdstad Tblisi en rijden direct door de afgelegen lage Kaukasus in het Westen.  We hiken met een ervaren gids naar de meest afgelegen plekken van het land. We overnachten in tenten, en zetten een basiskamp op in de bergen. Vanaf daar ondernemen we dagtrips met onze rugzak de bergen in.

Onderdeel van deze reis zal ook een 24 uurs solo quest zijn. Je zit een dag lang alleen op een berg. Deze eeuwenoude ceremonie is een unieke mogelijkheid om midden in deze afgelegen bergen te ervaren welke inzichten de natuur je kan geven. De groep bestaat uit maximaal 11 mannen.

De laatste avond zullen we doorbrengen in Tblisi, waar we een traditioneel Georgisch feestmaal, inclusief Georgische wijn op ons wacht. Traditionele Georgische zangers zullen hun liederen zingen tussen de gangen door. 

Begeleiding

De begeleiding van de mannen expedities is in handen van Jaap Duin (psycholoog en ondernemer)

Jaap vertelt: “Ik ben in het dagelijks leven sparringpartner en het klankbord van mensen die moeten presteren onder grote druk. We onderzoeken samen wat ervoor nodig is om een leuk mens te blijven, in een wereld die enorm hard kan gaan en veel van je kan vragen. Ik help de deelnemers met reflecteren en de signalen gebruiken die we vanuit de omgeving, de natuur, door onze zintuigen binnenkrijgen.

Ik ervaar al jaren tijdens expedities met groepen in de natuur dat er diepe inzichten tot je komen die de potentie hebben je als mens blijvend te veranderen. Het is fantastisch om met een groep mannen te delen, vuur te stoken, en te praten over de onderwerpen waar normaal gesproken weinig tijd voor is. Het samen zijn met een groep mannen, die met elkaar op een gezonde manier een jaar lang optrekken, ervaar ik als een groot geschenk.

Ik werk tijdens het jaarprogramma samen met ervaren facilitators, die daarnaast vaak ook goede vrienden van mij zijn. Dat maakt dat er naast diepgang en transformatie ook genoeg tijd over is voor lol en ontspanning in de groep.”

Eten

Het eten is vegetarisch en glutenvrij. We zorgen ervoor dat je gedurende de dagen genoeg noten en fruit tot je beschikking hebt. Er is te allen tijde warme (kruiden)thee en koffie. Laat het ons weten als je alergieen hebt, dan kunnen we daar rekening mee houden.

Groepsgrootte

Het maximaal aantal deelnemers op de 1 dags expeditie op de Hoorneboeg is 15 personen. 

Tijdens de expeditie naar Georgië en het jaarprogramma op Texel heeft de groep maximaal 10 deelnemers. 

Prijs en Periode

Bovenstaande prijzen zijn p.p.

Inclusief

 • alle nachten accommodatie
 • alle maaltijden
 • alle inhoudelijke sessies & rituelen zoals in de beschrijving vermeld
 • professionele begeleiding
 • telefonische intake voorafgaand aan de reis
 • lokale gidsen
 • BTW (21%)

Exclusief

 • transfer
 • reis- en annuleringsverzekering (wel verplicht)
 • €15 boekingskosten
 • Toeristenbelasting (alleen voor Texel, €2,25 p.p.p.n.)
 • €5 p.p. verplichte bijdrage SGR*

*Dit is een bijdrage die SGR per 1 februari 2021 verplicht heeft ingesteld voor alle reizigers via aangesloten reisorganisaties

Over duurzaamheid

Deze reizen vinden plaats in de natuur. Daarom is er een ‘no trace’ policy waaronder valt dat je geen afval laat liggen en niks uit de natuur meeneemt. Je belast het milieu minimaal door uit de rivier te drinken. Bij Elements Expeditions streven ze ook om zoveel mogelijk bestemmingen aan te bieden die bereikbaar zijn per trein, auto of boot.

Texel is de geboortegrond van begeleider Jaap Duin. Hij neemt je graag mee op reis naar deze fantastische plek in Nederland. Jaap deelt tijdens deze expeditie  waardevolle inzichten vanuit zijn werk als psycholoog en coach. Je gaat ervaren hoe je de natuur kunt gebruiken als ritme in je leven. Zodat er meer daadkracht, creativiteit en visie in je leven ontstaat.

Drie dagen even weg van gezin, partner, je baan, je bedrijf. Dat is waardevol, en noodzakelijk. Zodat je niet volloopt. Volloopt met gedoe, dingen die moeten, stress, irritatie. We gaan op vrijdagavond rond het vuur zitten voor een diepe reis naar binnen. Onder begeleiding van Katja, een echte vuurvrouw, starten we met een vuur ceremonie om intenties voor het weekend te zetten. Op zaterdag en zondag trekken we de natuur in. Lopen, bewegen, ademen. Het lijf aan de gang zetten, helder worden. Er is een korte ‘visionquest’ van zo’n acht uur in deze dagen. Je bent dan alleen in de natuur, in stilte, voor zo’n 8 uur. Genoeg tijd om uit te rusten, te overdenken, plannen te maken en antwoorden te krijgen. Er is goed eten, en er brandt een warm vuur. Je overnacht back to basic en neemt af en toe een duik in zee.

Ga mee op reis. Naar de stilste plekken van het eiland. Omringd door zee. De wind waait je hoofd schoon.

Tijdens deze 3-daagse trek je met een groep mannen de natuur in op Texel. Het slapen vindt plaats in en rondom een authentieke Texelse schapenschuur. Hier kunnen maximaal 5 personen slapen. Je kunt daarnaast kiezen om te slapen in je eigen tentje. In de boet is er één toilet aanwezig, en je kunt onder de koude buitendouche. We zullen zoveel mogelijk tijd buiten rondom het vuur, of in de vrije natuur rondbrengen. De voorzieningen zijn in lijn met de opzet van dit weekend: back to basic.

Jaap Duin biedt ook een jaarprogramma in 2023. Tijdens dit programma kom je 4 keer 3 dagen bij elkaar (van vrijdagmiddag tot zondagmiddag) in de lente, zomer, herfst en winter.

De groep bestaat uit maximaal 15 mannen. Je overnacht back to basic rondom een Texelse schapenboet, in tentjes of in de open lucht. Tijdens deze driedaagses zijn er geen telefoons, geen camera's, geen horloges.

Inclusief in dit jaarprogramma:

 • 4 x een driedaagse op Texel (van vrijdag +-1500u tot zondag 1500u)
 • Ervaren facilitators die je een jaar lang begeleiden
 • 12 dagen in de Texelse natuur
 • 8 overnachtingen in de Texelse buitenlucht (tent/boet)
 • Alle maaltijden (ontbijt, lunch, diner) gedurende de driedaagses
 • 4 of meer diepe ceremonies verdeeld over de weekenden:
  - Zweethutceremonieweekend met meerdere zweethutten (mits covid dit toelaat)
  - Soloquest in de Texelse natuur
  - Vuurceremonie
  - Medicine walk ceremonie
 • Elke maand een digitale groupcall van 1,5 u gefaciliteerd Jaap
 • Mogelijkheid tot persoonlijke coachingsmomenten tijdens de driedaagses
 • Een dedicated groep mannen die dit pad met je oplopen gedurende het jaar
 • 2 uur persoonlijke coaching (twv 1000 Euro) door Jaap of een facilitator naar keus.

Data jaarprogramma 2024 volgen snel

Deze reis:

Prijzen vanaf: €250 p.p.

Periode:

Elements Expeditions

Prijzen vanaf: €250 p.p.

Boek deze reis

Ervaringen van anderen:

04 okt. 2021
Wat een mooie reis! Heel veel mooie plekken ontdekt rondom me maar ook dicht bij mezelf... Ik heb er de weg ontdekt naar …lees meer
Charlotte François
31 jul. 2015
Elements Expeditions gaf mij de mogelijkheid om eens echt pas op te plaats te maken en vanaf een bergtop naar mijn leven te …lees meer
Matthijs, 29, consultant
31 jul. 2015
Een week lang met 12 mannen, 1 gids, 3 muilezels en heel veel ruige natuur hebben mij gelukkig gemaakt!
Wouter, 35 Mediastrateeg

Deel met je vrienden:

Vergelijkbare reizen