Elements Expeditions

Geen telefoon, geen horloge. Tijd voor reflectie en rust tijdens deze mannen reis naar Georgië van 7-14 september!

Deze retreats voor mannen hebben een gezonde balans tussen wandelen in de ongerepte natuur, genieten van de prachtige uitzichten en diepe inzichten opdoen over jezelf. Je hebt een drukke agenda en hebt veel op je bord liggen. Het is lastig even helemaal los te komen van je dagelijks leven. De vele dingen die ‘moeten’, die constant doorgaan. Je hoofd te vol, je agenda te vol. Terwijl diep van binnen je misschien weet dat juist even afstand nemen van alles heel goed voor je is. Je hoofd leeg, lol maken, vuur stoken, de natuur in en tot rust en stilte komen. Vanuit stilte ga je namelijk weer voelen in je lijf. Vanuit daar komen nieuwe ideeën tot je. Moeiteloos. Vervuld met die nieuwe ideeën en ontspanning in je lijf, kan je weer een nieuwe koers bepalen. Stof je rugzak af, pak je bergschoenen in en ga met ons mee op pad!

Programma Georgië

Georgië ligt op zo'n vijf uur vliegen van Nederland aan het oostelijkse punt van de zwarte zee. We landen zaterdag op het vliegveld van de hoofdstad Tbilisi en slaan ons tentenkamp op in de lage Kaukasus op zo'n drie uur rijden van het vliegveld. We trekken naar een plek waar we vrijwel geen toeristen tegen komen. We hiken met onze ervaren gids en fotograaf Thomas naar de meest afgelegen plekken van dit prachtige land.

We overnachten in tenten, onder de sterren, of in simpele herbergen gerund door de altijd gastvrije Georgische families.

Onderdeel van deze reis zal ook een 24 uurs Solo Quest zijn. Een kans om midden in deze afgelegen bergen te ervaren welke inzichten de natuur je kan geven. Deze ceremonie is een eeuwenoud ritueel, dat gebruikt wordt om er achter te komen welk pad je hebt te lopen in het leven. Deze quest is in veel gevallen levensveranderend voor deelnemers aan onze expedities.

Deze reis, het op stap zijn met een selecte groep mannen, een week ontdaan zijn van telefoons, camera’s, horloges, terwijl je diep een berglandschap intrekt, het maakte diep impact op de deelnemers aan vorige edities. Als man, vader, professional, als mens. Er ontstaat ruimte in jezelf door de isolatie in de bergen. Je komt los van al je to do's. We wandelen, komen tot rust, delen. En uiteraard wordt er een boel gelachen.

De ceremonies, inzichten en coachings maken deze reis tot een krachtige mogelijkheid tot transformatie.

De laatste avond zullen we doorbrengen in guesthouse waar traditionele Georgische zangers ons begeleiden bij de maaltijd. Een feestmaal onder de druiventrossen.

Deze reis naar Georgië is een combinatie van vakantie, beweging, verdieping. Je bent op stap met een groep van (maximaal 9) mannen (veelal ondernemers en ambitieuze professionals tussen de 35-55 jaar) die net als jij ruimte willen maken voor verdieping op een nuchtere manier. En die kunnen genieten van een van meest afgelegen berglandschappen die je kunt vinden.

Deze reis naar Schotland is een combinatie van vakantie, beweging, verdieping, op stap zijn met een groep mannen (veelal ondernemers en ambitieuze professionals tussen de 35-55 jaar) die op zoek zijn naar verdieping op een nuchtere manier, en willen genieten van een van meest afgelegen berglandschappen die je kunt vinden.

Deze retreat vindt plaats in Knoydart, een schiereiland aan de westkust van Schotland. Een zeer geïsoleerd kustgebied waar al meer dan 12.000 jaar mensen wonen en wandelen.

Je overnacht in een 'bothy', een schuilplaats in de bergen met simpele voorzieningen. Je kunt ook beslissen je tentje mee te nemen, en daarin te slapen.

Onderdeel van deze reis zal ook een 36 uurs Solo Quest zijn. Een unieke mogelijkheid om midden in deze afgelegen bergen te ervaren welke inzichten de natuur je kan geven. Deze ceremonie is een eeuwenoud ritueel, dat gebruikt wordt om er ten diepste achter te komen welk pad je hebt te lopen in het leven. Deze quest is in veel gevallen levensveranderend voor deelnemers aan onze expedities.

Inclusief:

 • Op stap met een groep van maximaal 10 mannen. Allen met een fysieke goede basisconditie, zodat we goed door kunnen stappen.
 • Ervaren crew gevormd door Jaap Duin en Rupert Hutchinson
 • 36 u Solo quest onder deskundige begeleiding van Jaap en Rupert
 • 7 dagen geen telefoons en camera’s
 • Meerdere dagen hiken in de het meest afgelegen gebied van de UK: Knoydart
 • Genoeg mogelijkheden om stil en alleen te zijn in de natuur
 • Geen verplicht programma, je doet mee op de manier die goed voelt voor je
 • Celebration dinner op de laatste avond, tussendoor goede en gezonde maaltijden
 • Slapen in tenten, herbergen of onder de sterren.
 • Twee persoonlijke coachingssessie van Jaap Duin twv 750 euro (voor én na de reis)

Begeleiding

De begeleiding van de mannen expedities is in handen van Jaap Duin (psycholoog en ondernemer)

Jaap vertelt: “Ik ben in het dagelijks leven sparringpartner en het klankbord van mensen die moeten presteren onder grote druk. We onderzoeken samen wat ervoor nodig is om een leuk mens te blijven, in een wereld die enorm hard kan gaan en veel van je kan vragen. Ik help de deelnemers met reflecteren en de signalen gebruiken die we vanuit de omgeving, de natuur, door onze zintuigen binnenkrijgen.

Ik ervaar al jaren tijdens expedities met groepen in de natuur dat er diepe inzichten tot je komen die de potentie hebben je als mens blijvend te veranderen. Het is fantastisch om met een groep mannen te delen, vuur te stoken, en te praten over de onderwerpen waar normaal gesproken weinig tijd voor is. Het samen zijn met een groep mannen, die met elkaar op een gezonde manier een jaar lang optrekken, ervaar ik als een groot geschenk.

Ik werk tijdens het jaarprogramma samen met ervaren facilitators, die daarnaast vaak ook goede vrienden van mij zijn. Dat maakt dat er naast diepgang en transformatie ook genoeg tijd over is voor lol en ontspanning in de groep.”

Eten

Het eten is vegetarisch en glutenvrij. We zorgen ervoor dat je gedurende de dagen genoeg noten en fruit tot je beschikking hebt. Er is te allen tijde warme (kruiden)thee en koffie. Laat het ons weten als je alergieen hebt, dan kunnen we daar rekening mee houden.

Groepsgrootte

Tijdens de expeditie naar Schotland en Georgië heeft de groep maximaal 9 deelnemers. 

 

Prijs en Periode

Bovenstaande prijzen zijn p.p.

**De earlybird prijs geldt voor inschrijven en betalen voor 1 augustus 2024.

Inclusief

 • alle nachten accommodatie
 • alle maaltijden
 • alle inhoudelijke sessies & rituelen zoals in de beschrijving vermeld
 • professionele begeleiding
 • telefonische intake voorafgaand aan de reis
 • lokale gidsen
 • BTW (21%)

Exclusief

 • transfer
 • reis- en annuleringsverzekering (wel verplicht)
 • €15 boekingskosten
 • Toeristenbelasting 
 • €5 p.p. verplichte bijdrage SGR*

*Dit is een bijdrage die SGR per 1 februari 2021 verplicht heeft ingesteld voor alle reizigers via aangesloten reisorganisaties

Over duurzaamheid

Deze reizen vinden plaats in de natuur. Daarom is er een ‘no trace’ policy waaronder valt dat je geen afval laat liggen en niks uit de natuur meeneemt. Je belast het milieu minimaal door uit de rivier te drinken. Bij Elements Expeditions streven ze ook om zoveel mogelijk bestemmingen aan te bieden die bereikbaar zijn per trein, auto of boot.

Deze reis:

Prijzen vanaf: €4,356 p.p.

Periode:

Elements Expeditions

Prijzen vanaf: €4,356 p.p.

Boek deze reis

Ervaringen van anderen:

04 okt. 2021
Wat een mooie reis! Heel veel mooie plekken ontdekt rondom me maar ook dicht bij mezelf... Ik heb er de weg ontdekt naar …lees meer
Charlotte François
31 jul. 2015
Elements Expeditions gaf mij de mogelijkheid om eens echt pas op te plaats te maken en vanaf een bergtop naar mijn leven te …lees meer
Matthijs, 29, consultant
31 jul. 2015
Een week lang met 12 mannen, 1 gids, 3 muilezels en heel veel ruige natuur hebben mij gelukkig gemaakt!
Wouter, 35 Mediastrateeg

Deel met je vrienden:

Vergelijkbare reizen