Elements Expeditions

Geen telefoons, geen horloges. Tijd voor reflectie en verdieping tijdens deze reizen op zowel Texel als in Georgië!

Een Elements Expeditie is een reis met een gezonde balans tussen wandelen in de ruige natuur en genieten van de prachtige uitzichten, verstillen en ontspannen door een yogasessie of gewoon even op jezelf zijn en je eigen eten uit de natuur halen. De expedities zijn Men Only. Dat wil zeggen dat zowel deelnemers, als lokale gids, als begeleider(s) ​​allen mannen​ zijn. 

Tijdens de Elements Expedities gaan we terug naar de kern. Terug naar wat er over is van je zonder telefoon, deadlines en targets. We koppelen onszelf letterlijk los van ons dagelijks leven: we trekken naar de meest afgelegen plekken in Europa en leveren telefoons in op de eerste dag.

In die omgeving ontstaat er rust en ruimte om eens van een afstand naar je leven te kijken. Vaak razen we maar door - met als gevolg: focus verliezen, slecht slapen en rusteloos zijn. Vanuit die rusteloosheid vertroebelt je blik op jezelf en ga je twijfelen. Twijfelen aan jezelf, je relatie of je werk. Je wordt passief of lusteloos (en merkt dat je wat cynischer wordt) of je kiest de andere weg, je doet oogkleppen op, en gaat juist meer gas geven en nog harder werken. Het resultaat is altijd hetzelfde: door je rusteloosheid en troebele blik zijn je drijfveren (waarom doe ik eigenlijk wat ik doe?) nog slechts een vage stip in je achteruitkijkspiegel.

Een aantal dagen in de natuur geeft je de tijd om de regie terug te pakken en de balans te herstellen. Tijdens een expeditie is niets verplicht. Wil je praten dan praat je. En wil je stil zijn dan ben je stil. Vanuit daar ontstaat er aanwezigheid: je kunt concreet en helder zien wat er nu speelt in je leven en dus kun je er adequaat op inspelen. Zo word je vanzelf daadkrachtig, je batterij laadt op, en daarmee je vermogen om op razendsnelle veranderingen in te kunnen spelen wanneer je weer thuis bent.

Net als alle andere expedities is dit een reis die back to basic is. Het weer kan soms regenachtig en stormachtig zijn. Een andere keer is het zonnig en windstil. Je moet bereid zijn de elementen in te stappen en beschikken over een goed regenpak en warme kleren. Doordat we zo dicht op de elementen leven en dit combineren met krachtige ceremonies is er de mogelijkheid om diepe lagen te transformeren in je leven. 

"Ik heb genoten van de natuur, de tijd voor zelf-reflectie, de gave wandelingen met alle medereizigers waarmee we op pad waren. Dit is typisch zo'n reis waar ik op mijn 60ste nog steeds goede herinneringen aan heb." - Kevin

Programma 8-daagse Georgië

Opladen in de bergen van Kaukasus. Georgië ligt op vier uur vliegen van Nederland ingeklemd tussen de bergen van de Grote en Kleine Kaukasus. We landen zaterdag op het vliegveld van de hoofdstad Tblisi en rijden direct door richting het meest afgelegen en spectaculaire gedeelte van het land, de hoge Kaukasus in het Westen. Hier komen vrijwel geen toeristen. We hiken met een ervaren gids naar de meest afgelegen plekken van het land. We overnachten in tenten, onder de sterren, of in simpele herbergen gerund door de altijd gastvrije Georgische families. Onderdeel van deze reis zal ook een 24 uurs solo quest zijn. Een unieke mogelijkheid om midden in deze afgelegen bergen te ervaren welke inzichten de natuur je kan geven. De groep bestaat uit maximaal 11 mannen.

De laatste avond zullen we doorbrengen in Tblisi, waar we een feestmaal onder de druiventrossen op ons wacht, en we zullen luisteren naar traditionele Georgische liederen gezongen door zangers van het wereldberoemde staatsensemble.

Programma 3-daagse Texel

Tijdens deze 3-daagse trek je met een groep mannen de natuur in op Texel. Het slapen vindt plaats in en rondom een authentieke Texelse schapenschuur. Hier kunnen maximaal 5 personen slapen. Je kunt daarnaast kiezen om te slapen in je eigen tentje. In de boet is er één toilet aanwezig, en je kunt onder de koude buitendouche. We zullen zoveel mogelijk tijd buiten rondom het vuur, of in de vrije natuur rondbrengen. De voorzieningen zijn in lijn met de opzet van dit weekend: back to basic.

Jaarprogramma Texel

Onder begeleiding van Jaap Duin kun je nu voor het eerst samenkomen voor het jaarprogramma in 2023. Hier kom je 4 keer 3 dagen bij elkaar (van vrijdagmiddag tot zondagmiddag) in de lente, zomer, herfst en winter.

De groep bestaat uit maximaal 15 mannen. Je overnacht back to basic rondom een Texelse schapenboet, in tentjes of in de open lucht. Tijdens deze driedaagses zijn er geen telefoons, geen camera's, geen horloges.

Inclusief in dit jaarprogramma:

 • 12 dagen in de Texelse natuur- 8 overnachtingen in een Texelse boet of tent
 • alle maaltijden (ontbijt, lunch, diner) gedurende de driedaagses
 • 4 ceremonies:
 • zweethutceremonie (mits Covid maatregelen dit toelaten)
 • soloquest in de Texelse natuur
 • vuurceremonie
 • medicine walk ceremonie
 • 4 digitale groupcalls gefaciliteerd door Lance en Jaap persoonlijke coachingsmomenten tijdens de driedaagse
 • 2 uur persoonlijke coaching (twv 600 Euro) van Jaap
 • het enige echte Elements Expeditions zakmes

Data jaarprogramma: 

 • 16,17,18 juni 2023
 • 15,16,17 september 2023
 • 15,16,17 december 2023
 • 15,16,17 maart 2024 

Begeleiding

De begeleiding van de mannen expedities is in handen van Jaap Duin. Jaap is ondernemer en psycholoog en is gespecialiseerd in de begeleiding van mannen die in het dagelijks leven onder hoge druk staan: topsporters, sprekers, ondernemers en executives. Jaap is geboren Texelaar en een authentieke coach en begripvolle sparringpartner. Hij wordt tijdens de expedities geassisteerd door lokale gidsen die met hun ervaring en specialismen een prachtige aanvulling zijn op het team.

Eten

Het eten is vegetarisch en glutenvrij. We zorgen ervoor dat je gedurende de dagen genoeg noten en fruit tot je beschikking hebt. Er is te allen tijde warme (kruiden)thee en koffie. Laat het ons weten als je alergieen hebt, dan kunnen we daar rekening mee houden.

Groepsgrootte

Aan de expedities kunnen minimaal 8 en maximaal 12 mannen  deelnemen.

Prijs en Periode

Bovenstaande prijzen zijn p.p.

Inclusief

 • alle nachten accommodatie
 • alle maaltijden
 • alle inhoudelijke sessies & rituelen zoals in de beschrijving vermeld
 • professionele begeleiding
 • telefonische intake voorafgaand aan de reis
 • lokale gidsen
 • BTW (21%)

Exclusief

 • transfer
 • reis- en annuleringsverzekering (wel verplicht)
 • €15 boekingskosten
 • Toeristenbelasting (alleen voor Texel, €2,25 p.p.p.n.)
 • €5 p.p. verplichte bijdrage SGR*

*Dit is een bijdrage die SGR per 1 februari 2021 verplicht heeft ingesteld voor alle reizigers via aangesloten reisorganisaties

Over duurzaamheid

Deze reizen vinden plaats in de natuur. Daarom is er een ‘no trace’ policy waaronder valt dat je geen afval laat liggen en niks uit de natuur meeneemt. Je belast het milieu minimaal door uit de rivier te drinken. Bij Elements Expeditions streven ze ook om zoveel mogelijk bestemmingen aan te bieden die bereikbaar zijn per trein, auto of boot.

Texel is de geboortegrond van begeleider Jaap Duin. Hij neemt je graag mee op reis naar deze fantastische plek in Nederland. Jaap deelt tijdens deze expeditie  waardevolle inzichten vanuit zijn werk als psycholoog en coach. Je gaat ervaren hoe je de natuur kunt gebruiken als ritme in je leven. Zodat er meer daadkracht, creativiteit en visie in je leven ontstaat.

Drie dagen even weg van gezin, partner, je baan, je bedrijf. Dat is waardevol, en noodzakelijk. Zodat je niet volloopt. Volloopt met gedoe, dingen die moeten, stress, irritatie. We gaan op vrijdagavond rond het vuur zitten voor een diepe reis naar binnen. Onder begeleiding van Katja, een echte vuurvrouw, starten we met een vuur ceremonie om intenties voor het weekend te zetten. Op zaterdag en zondag trekken we de natuur in. Lopen, bewegen, ademen. Het lijf aan de gang zetten, helder worden. Er is een korte ‘visionquest’ van zo’n acht uur in deze dagen. Je bent dan alleen in de natuur, in stilte, voor zo’n 8 uur. Genoeg tijd om uit te rusten, te overdenken, plannen te maken en antwoorden te krijgen. Er is goed eten, en er brandt een warm vuur. Je overnacht back to basic en neemt af en toe een duik in zee.

Ga mee op reis. Naar de stilste plekken van het eiland. Omringd door zee. De wind waait je hoofd schoon.

Deze reis:

Prijzen vanaf: €4,500 p.p.

Periode:

Elements Expeditions

Prijzen vanaf: €4,500 p.p.

Boek deze reis

Ervaringen van anderen:

04 okt. 2021
Wat een mooie reis! Heel veel mooie plekken ontdekt rondom me maar ook dicht bij mezelf... Ik heb er de weg ontdekt naar …lees meer
Charlotte François
31 jul. 2015
Elements Expeditions gaf mij de mogelijkheid om eens echt pas op te plaats te maken en vanaf een bergtop naar mijn leven te …lees meer
Matthijs, 29, consultant
31 jul. 2015
Een week lang met 12 mannen, 1 gids, 3 muilezels en heel veel ruige natuur hebben mij gelukkig gemaakt!
Wouter, 35 Mediastrateeg

Deel met je vrienden:

Vergelijkbare reizen