+31 (0)6 5104 8870
info@happysoultravel.nl
print

Yoga Ski vakantie in Zwitserland

Deze yoga & skiweek is de ultieme vakantie voor iedereen die zin heeft in een week ongerepte natuur, een fantastisch afgelegen kurhaus, een grote groep gelijkgestemden en gezelligheid. Niets hoeft, alles mag. Het is zowel geschikt voor mensen die van skiën houden als niet skiëers. Ook kinderen zijn welkom! Yoga-ervaring is niet vereist. De combinatie van yoga & ski is echt geweldig, ervaar het zelf!

Bekijk hier het filmpje van deze reis.

 

Yoga Ski vakantie in Zwitserland 1Yoga Ski vakantie in Zwitserland 2Yoga Ski vakantie in Zwitserland 3Yoga Ski vakantie in Zwitserland 4Yoga Ski vakantie in Zwitserland 5Yoga Ski vakantie in Zwitserland 6Yoga Ski vakantie in Zwitserland 7Yoga Ski vakantie in Zwitserland 8Yoga Ski vakantie in Zwitserland 9Yoga Ski vakantie in Zwitserland 10

Sneeuw programma

Kies het programma dat jou past en maak elke dag jouw perfecte vakantiedag. Elke dag 2/3 workshops yoga, vrije dans en zang. Enkele avonden een spetterende dance party met onze dj. De workshops sluiten aan op de ski- en sneeuwactiviteiten. 

Het programma ziet er globaal als volgt uit:

 • 07.00 - 08.00u  wake-up yoga
 • 07.30 - 09.00u  ontbijt
 • 09.00 - 10.00u  yoga
 • 09.00 - 17.00u  skiën, wandelen, etc.  
 • 16.30 - 17.30u  yoga (optioneel)
 • 18.30 - 19.30u  diner
 • 20.30 - 21.30u  dans, zang en inspiratie 
 • 21.30 - 00.00u  dance party (2 avonden)

Deelname aan deze week zonder yoga & dans workshops kan ook. Gewoon lekker skiën of ander sneeuwplezier en een drankje aan de hotelbar. De korting is dan €100 op de prijs.

Voor niet-skiërs wordt een speciaal programma aangeboden. Prachtige sneeuwwandelingen met spikes over een groot netwerk van goed bewegwijzerde en geprepareerde paden, een sneeuwschoenwandeling buiten de paden door maagdelijke sneeuw, langlaufles of langlaufen op de prachtige laupes en rodelen op de lange natuurbaan. 

Een langlaufpas CHF 8 per dag, begeleiding afhankelijk van groepsgrootte, een huurset CHF 20 per dag en sneeuwschoenen CHF 18 per dag.

Maar je kunt ook de hele dag ontspannen. Genieten van een massage, onderuit met een boek of naar het Wellnesscentre in Scuol met het Römisch-Irisch badprogramma van 2.30 uur.

Yoga programma

Wake-up yoga laat je vroeg in de morgen langzaam ontwaken met een korte meditatie. Gevolgd door een serie yogaoefeningen gericht op het ontspannen en verlengen van je spieren. Ademhalingsoefeningen helpen je bewuster met je energie om te gaan en meer in het 'nu' te komen en balansoefeningen zijn goed voor je evenwicht. De lessen zijn gebaseerd op Hatha yoga, een zeer toegankelijke yoga voor mensen met weinig of geen ervaring. Geaard en soepel ben je klaar om je actieve sneeuwdag te beginnen.

Hatha yoga bestaat uit een systeem van oefeningen om beheersing te krijgen over de geest en vooral het lichaam. In het Westen is deze vorm van yoga het bekendst, waardoor men vaak hatha yoga bedoelt, wanneer men over yoga spreekt. Hatha yoga is een fysieke yogavariant die voor het grootste deel bestaat uit lichaamshoudingen (asana's) en ademhalingstechnieken (pranayama). Meditatie is een voor veel yogi's een belangrijke afronding om de eenheid van lichaam en geest te voelen. 

Vinyasa Flow is een dynamische (fysieke) vorm van yoga waarbij houdingen uitgevoerd worden op het ritme van de ademhaling. Hierdoor ontstaat een 'flow' van bewegingen, wat zowel zorgt voor dynamiek als voor geestlijke rust. Deze lessen kunnen langzaam, sterk, en meditatief zijn of juist erg uitdagend en snel. 

Yin yoga is de rust en stilte onder de yoga. In de meeste yoga stijlen is er focus op het flexibeler maken en versterken van spieren. Yin yoga focust op het mobieler maken van je gewrichten. De houdingen worden door het lang aanhouden op een passieve maar intensieve manier beoefend. Zo wordt eerder het bindweefsel gestimuleerd dan de spieren. Dit stimuleert meer opening en flexibiliteit (in het gebied van heupen, heiligbeen en rug). De meditatieve Yin yoga is een verademing in het snelle hedendaagse leven met talloze prikkels. Het heeft een meditatief en rustgevend effect.

Restoratieve ski yoga brengt je energieniveau op peil na een dag intensief skiën. Restoratieve yoga focust op het openen en ontspannen van het lichaam, om heling en vernieuwing mogelijk te maken. De yoga poses worden tot 5 minuten vastgehouden. We maken gebruik van hulpmiddelen (kussens, blokken e.d.) om je lichaam te ondersteunen, zodat je je echt kunt overgeven aan de pose. Je parasympatisch zenuwstelsel wordt gestimuleerd, je hartslag wordt lager en je immunsysteem krijgt de tijd zich op te laden en gezond te worden.  

Eén (of twee) avonden is er ook een dance party.

Het Skigebied

Motta Naluns, het skigebied van Scuol, biedt op de sneeuwzekere hoogte van 1250 tot 2785 meter zeer gevarieerde pistes. Er zijn twee gondels, veel stoeltjes-liften en 80 km brede en glooiende, steile en 'buckelige' pistes. Het gebied biedt perfecte mogelijkheden voor skiën, snowboarden, tourskiën en langlaufen. 

Het gebied is prachtig voor ervaren skiërs, maar biedt ook brede pistes voor mensen die rustig willen oefenen. Voor de boarders is er een uitdagend snowboardpark. En voor de echte cracks kan er bij voldoende belangstelling en goede sneeuwcondities een begeleidde skitourtocht georganiseerd worden. De Sinestra bus rijdt 's morgens en 's middags enkele keren gratis tussen hotel en gondel. 

De skischool met (enkele) Nederslandse leraren heeft ook veel lesmogelijkheden. Je kunt lessen per dag(deel), een paar dagen of de hele week. Alleen, met enkele mensen of in klasjes.

Klik hier voor info over het gebied, op ski pistes voor een overzicht van het skigebied en op weer voor de verwachtingen op de berg en in het dal. 

Indicatie van skikosten voor 5 dagen: 

skipas CHF 194, skiset huur CHF 130 en lessen CHF 148 voor 5 halve dagen. 

Klik hier voor meer info over activiteiten en prijzen. 

Prijzen in Zwitserland zijn in Franken (CHF) en de wisselkoers was begin oktober '15 ongeveer 1,1 (bedrag in CHF delen door 1,1 voor bedrag in Euro's). 

Skibus tijden (van hotel naar skigebied):

Heen: 09.00u, 10.45u en 12.00u (op bestelling)

Terug: 12.30u (op bestelling), 15.00u en 16.45u

Accommodatie

Stel je voor... een privé vallei, weg van de bewoonde wereld, een prachtig jugendstil kasteel en adem-benemend mooie besneeuwde bergen. Het voormalig Kurhaus is 'ons sneeuw paleis' met een sprankelende yoga & dans energie. De yoga & danszaal is een prachtige serre met rondom uitzicht op de bergen.

Dé ontmoetingsplaats voor gelijkgestemden. 

Docenten

Ingrid van Gestel (1965) is gediplomeerd Yoga docent van de Yoga Academie Nederland en is lid van de Vereniging Yoga Leerkrachten Nederland. Onder de naam Simplyoga geeft zij al vele jaren met veel succes Hatha- en Poweryoga les op verschillende locaties in Amsterdam en in Bloemendaal. Vanuit de stilte en ruimte die zij vindt in yoga laat zij je in contact komen met de onuitputtelijke bron van liefde in jezelf.

Hilary Anne Brown, American born and living in the Netherlands since 1997, is the founder of Yoga Moves, Utrecht. A native Californian, Hilary has studied and practiced many forms of yoga, healing arts, massage & bodywork and dance since the early 1980's. She has studied with numerous known and unknown yogis to whom she is ever grateful. 
Hilary teaches a lyrical form of vinyasa yoga, a fluid but precise, dynamic yet relaxed method that incorporates the breath as a focus of moving meditation. Synchronized breathing with movement is always a theme in her work, but equally understanding and feeling what you are doing as a way of being present. Alignment is a key ingredient and joy a natural outcome of her teaching.

Eva Sacchetto heeft de Yoga opleiding HARA in Groningen gevolgd bij Janna Wingelaar. Eva is mede oprichtster van De Yogi School in Groningen en uitgeefster van het Yogi yogablad, het gratis online yogamagazine. Naast haar lessen in de studio geeft Eva live online lessen hathayoga met coaching en zwangerschapsyoga.

 

Groepsgrootte

Minimaal 50 personen. De vorige 7 edities gingen allemaal door.

Prijs

Data1-persoonskamer2-persoonskamer3/4 persoonskamerBeschikbaarheid
05-12 maart 2017€ 890.00€ 790.00€ 690.00check beschikbaarheid

Check de beschikbaarheid van Yoga Ski vakantie in Zwitserlandterug naar overzicht

De toeslag voor een kamer met eigen toilet bedraagt €50 voor een eenpersoonskamer en €25 p.p voor een twee-vierpersoonskamer.

Mocht je een extra nacht langer willen blijven, dan kan dat. De prijs voor een extra nacht is €60 p.p. voor een 2-4 persoonskamer, €72,50 voor een eenpersoonskamer.

Busreis NL-ZWI-NL: € 175 p.p.

Korting zonder yoga & dans workshop: €100

Inclusief

 • 7 overnachtingen (inclusief bed- en bedlinnen)
 • Alle maaltijden (je krijgt lunchpakket mee)
 • Yoga- en meditatielessen & dans workshops
 • Sneeuwprogramma voor niet-skiërs
 • Skibusvervoer tussen hotel en piste

Exclusief

 • Huur skimaterialen
 • Skilessen
 • Skipas
 • Massage en coaching
 • Reiskosten
 • Reis- en Annuleringsverzekering (wel verplicht)
 • Boekingskosten €15

Transport

Val Sinestra ligt in Sent, op 920 km van Utrecht.

De snelste route is via Landeck Oostenrijk de grens over en dan is geen Zwitserland-vignet nodig. 

Het hotel heeft een eigen luxe touringcar service. De bus vertrekt op zondag 5 maart uit Breukelen NS en Station Arnhem en rijdt zondag 12 maart vroeg terug via dezelfde route.

Comfortabel, milieubewust en gezellig! 

Je wordt zonder zorgen tot voor de deur van het hotel gebracht en voor een retourtje wordt slechts 8 liter brandstof p.p. verbruikt. En je leert ontspannen alvast de andere deelnemers kennen. 

Al jaren komen velen carpoolend op onze locaties. Bij aanmelding geef je op of je passagiers zoekt of wilt meerijden. Neem zelf contact met elkaar op voor afspraken over vertrektijden en -plaatsen. Wij kijken mee naar logistieke carpoolmatches. 

Deze reis:

Prijzen vanaf: € 690 p.p.

Periode: maart

Lees het artikel over deze reis:

Ski en Yoga Zwitserland

Ervaringen

Er zijn nog geen reviews geschreven. Wees de eerste en schrijf zelf een review.

schrijf een review