Nieuw Women's Retreat met Abigail in Portugal

Uniek retreat voor vrouwen met top-facilitator Abigail uit Londen van 23-28 november in het mooiste deel van de Algarve!

Dit retreat is een ongelofelijk krachtige, intense retreat voor vrouwen, onder begeleiding van een van de beste facilitators die wij kennen: Abigail Iquo Isuo uit Londen en Happy Soul Travel-founder Monique. Een unieke kans, want deze retreat organiseren we maar een keer per jaar. Abigail is een ongelofelijk bevlogen en gepassioneerde therapeute, die jou samen met haar team tijdens deze retreat naar je werkelijke kern kan brengen. Een aantal dagen ‘total deep dive’ met een groep prachtige vrouwen op een magische plek in Portugal, waarbij we onze vrouwelijke kracht en potentieel (herontdekken). Wat betekent het om vrouw te zijn in de 21ste eeuw? Waar komen we vandaan, welke ervaringen bepalen onze persoonlijkheid, hoe blijven in contact met onze vrouwelijke kwaliteiten?

Programma

Tijdens deze retreat van dinsdag tot zondag gaan we intensief aan de slag met elkaar. Door verschillende oefeningen, opdrachten en diepe reflectieve sessies kom je steeds dichter bij je ware potentie en kracht. Een sterke combinatie van sharings, zelf-onderzoek, yoga, meditatie, dagelijkse ademwerksessies, visualisaties, wandelingen in de natuur, oefeningen en opdrachten. 

De focus zal liggen op wat het betekent om de vrouw te zijn die jij diep van binnen bent. We hebben geleerd om onszelf los te koppelen van ons echte vrouw-zijn om verschillende redenen: sociaal, cultureel, of simpelweg als een overlevingsmechanisme. Nu is het tijd om in een mooie, veilige groep vrouwen weer terug te komen bij jezelf, het meisje in jezelf te omarmen, je energie-type en patronen te leren begrijpen en te leren wie we diep van binnen zijn in deze turbulente tijden. “Being, becoming and belonging”, een diepe levensreis, die we graag met jou willen gaan maken.

In de ochtend starten we met een vinyasa flow-yogasessie gegeven door Monique. Na het ontbijt duiken we in onze eerste inhoudelijke sessies. Dan volgt er een gezamenlijke lunch en is de middag ook weer een combinatie van tijd voor jezelf en inhoudelijke sessies. Tijdens de dag is er ook ruimte voor me-time, wandelingen, een bezoek aan het strand, massage, etc. Het diner doen we ook weer in gezamenlijkheid.

Vanwege bepaalde workshops/ademhalingsoefeningen wordt dit retreat niet aangeraden voor zwangere vrouwen.

Accommodatie

Dit retreat vindt plaats in het schitterende retreatcentrum Monte Velho, een van onze favorieten in Portugal. Het ligt in de zuidwesthoek van Portugal, vlakbij schitterende stranden en leuke dorpjes. Midden tussen de pijnbomen op een heuvel met in de verte uitzicht over zee ligt dit eco retreat, geliefd bij de surfers en rustzoekers. Het statige zachtblauwe landhuis is heel sfeervol ingericht met natuurlijke materialen en lichte kleuren. Het is hier muisstil en ’s avonds heb je de mooiste sterrenhemel. Iedere kamer heeft een eigen hangmat voor de deur waar je je lekker kunt terugtrekken met een boekje. Je kan kiezen tussen een single kamer of een gedeelde kamer. 

Monte Velho ligt op 1 uur wandelafstand van het strand of 5 tot 10 minuten met de bus, auto of taxi. Een van de allermooiste ruimtes is de “dome”, een cirkelvormige zaal met panoramisch uitzicht waar we ook veel van onze sessies zullen houden.

Begeleiding

Over Abigail Iquo Isuo

Toen Monique (oprichter Happy Soul Travel) Abigail voor het eerst ontmoette als haar facilitator tijdens een retreat in Wales wist ze meteen: met deze vrouw wil ik samen Women’s Retreats organiseren. Zij is een van de meest wijze en kundige therapeuten die ze ooit ontmoet had. De pure belichaming van een vrouw die deze tijd vereist: zelfbewust, sterk, maar ook supervrouwelijk en kwetsbaar. “Ik ben ongelofelijk dankbaar en trots dat zij voor Happy Soul Travel naar Nederland en Portugal wil komen om daar samen Women’s Retreats te geven.” Abigail Iquo Isuo werkt al meer dan 25 jaar in de wereld van psychologie. Zij is een veel gevraagd psychotherapeute met een eigen praktijk in Londen en facilitator voor retreats wereldwijd.  Ze integreert hierin allerlei methodes en technieken zoals familieopstellingen, meditaties, sharings en ademwerk. Ze werkt met individuen en groepen op verschillende gebieden en is vooral gespecialiseerd in identiteit, trauma, mannelijke/vrouwelijke dynamiek, transformatieve en persoonlijke groei. Ze reist de hele wereld over om retreats te geven, dus deze kans mag je eigenlijk niet missen. She is one in a million…just like you!

Voor meer info over Abigail kijk op: www.potentialcharisma.com

Over Monique Jansse

Monique Jansse is oprichtster van Happy Soul Travel en een van de mede-initiatiefneemsters van Buitenplaats De Hoorneboeg. Lange tijd is ze verbonden geweest als yogadocent aan De Nieuwe Yogaschool in Amsterdam. Daar gaf ze samen met Johan Noorloos de beginners-opleiding. Inmiddels is Monique met haar gezin verhuisd naar Portugal en werkt ze vanuit daar. Monique heeft vroeger een carrière in de "corporate world" gehad als channel-manager bij MTV International. Toen zij in aanraking kwam met yoga stelde haar dat in staat zichzelf diepere vragen te stellen als: wat wil ik echt, wat past echt bij mij, waar gaat mijn hart sneller van kloppen? Dat heeft haar doen besluiten de televisie-wereld te verlaten en zich te richten op haar passies persoonlijke ontwikkeling, yoga, reizen en schrijven. Ze volgde diverse docenten-opleidingen en specialiseerde zich in retreats. Het mooiste aan yogales geven vindt zij het om mensen weer in contact te brengen met hun lichaam, geest en emoties om uiteindelijk bij de ware kern te komen.

Prijs en Data

Bovenstaande prijzen zijn per persoon. Elke kamer heeft een eigen badkamer. De tweepersoonskamers zijn ook zeer ruim met aparte bedden en kunnen makkelijk ook met een vreemde gedeeld worden.

Inclusief

 • 5 nachten accommodatie
 • 3 biologische vegetarische maaltijden per dag
 • onbeperkt snacks en thee
 • alle inhoudelijke sessies van het programma o.l.v. Abigail
 • dagelijkse yogalessen o.l.v. Monique

Exclusief

 • reis- en annuleringsverzekering (wel verplicht)
 • vliegticket naar Faro
 • vervoer vanaf Faro (met taxi of huurauto)
 • extra behandelingen
 • €15 boekingskosten
 • €5 p.p. verplichte bijdrage SGR*
  *Dit is een bijdrage die SGR per 1 februari 2021 verplicht heeft ingesteld voor alle reizigers via aangesloten reisorganisaties

Transport

Voor de Algarve vlieg je het beste met Transavia en/of Easyjet op Faro (vliegduur c.a. 3 uur). We raden de volgende vlucht aan vanaf Amsterdam:

 • Heen 23 november: 16h30 - 18h35 (Transavia)
 • Terug 28 november: 14h10 – 18h10 (Easyjet)

We willen je adviseren om altijd voor een Flexticket te kiezen. Vanaf de luchthaven kun je met een eigen huurauto naar Monte Velho rijden in ongeveer 1,5 uur rijden. Een taxi kost ongeveer €100 per rit. We kunnen kijken of we deze rit met meerdere mensen kunnen delen als daar behoefte aan is. Ook zou je een auto kunnen huren, wat een goed plan is omdat je daarmee ook makkelijker de omgeving kunt gaan verkennen. Bijvoorbeeld via http://www.luzcar.com/ of http://www.lagorent.com/pt/

Je bent op dinsdagmiddag welkom vanaf 16:00. Indien de vlucht pas later aankomt kun je ervoor kiezen een dag eerder aan te komen en te kiezen voor een overnachting in de omgeving, bijvoorbeeld Lagos. Je zou ook al op de accommodatie zelf kunnen verblijven. De kosten hiervan zijn €95 voor een single room en €120 voor een double room (dus €60 pp). Maaltijden kunnen alleen verzorgd worden de avond en ochtend van te voren wanneer meer dan 10 mensen al een nacht van te voren komen. De kosten zijn: €15 lunch, €15 diner en €7 ontbijt.

De check out op zondag is uiterlijk 14:00.

Wil je zo groen mogelijk reizen? Boek dan je vluchten via www.flygrn.com. Zij compenseren de CO2 uitstoot van je vlucht direct met hun verschillende duurzame projecten.

Deze reis:

Prijzen vanaf: €995 p.p.

Periode:

Women's Retreat met Abigail in Portugal

Prijzen vanaf: €995 p.p.

Boek deze reis

Deel met je vrienden:

Vergelijkbare reizen