Nieuw Women’s Retreat met Abigail in Spanje

Een van onze meest geliefde retreats die maar een keer per jaar plaats vindt, dus wees er op tijd bij!

Dit retreat is een ongelofelijk krachtig en intens retreat speciaal ontwikkeld voor de vrouw. Onder begeleiding van een van de beste facilitators die wij kennen: Abigail Iquo Isuo uit Londen en Happy Soul Travel-founder Monique. Een unieke kans, want deze 6-daagse organiseren we maar één keer per jaar. Abigail is een ongelofelijk bevlogen en gepassioneerde therapeute, die jou samen met haar team naar je werkelijke kern kan brengen. Een aantal dagen ‘total deep dive’ met een groep prachtige vrouwen op een magische plek in Spanje, waarbij we onze vrouwelijke kracht en potentieel (her)ontdekken. Wat betekent het om vrouw te zijn in de 21ste eeuw? Waar komen we vandaan, welke ervaringen bepalen onze persoonlijkheid, hoe blijven in contact met onze vrouwelijke kwaliteiten?

Het Programma

Tijdens dit retreat gaan we intensief aan de slag met onszelf en elkaar. Door verschillende oefeningen, opdrachten en diepe reflectieve sessies kom je steeds dichter bij je ware potentie en kracht. Een sterke combinatie van sharings, zelf-onderzoek, yoga, meditatie, dagelijkse ademwerk-sessies, visualisaties, wandelingen in de natuur, oefeningen en opdrachten. 

De focus ligt op wat het betekent om de vrouw te zijn die jij diep van binnen bent. We hebben geleerd om onszelf los te koppelen van ons echte vrouw-zijn om verschillende redenen: sociaal, cultureel, of simpelweg als een overlevingsmechanisme. Nu is het tijd om in een mooie, veilige groep vrouwen weer terug te komen bij jezelf, het meisje in jezelf te omarmen, je energie-type en patronen te leren begrijpen en te leren wie we diep van binnen zijn in deze turbulente tijden. “Being, becoming and belonging”, een diepe levensreis, die we graag met jou willen gaan maken.

In de ochtend starten we met een hatha flow-yogasessie gegeven door Monique. Na het ontbijt duiken we in onze eerste inhoudelijke sessies. Dan volgt er een gezamenlijke lunch en is de middag een combinatie van tijd voor jezelf en inhoudelijke sessies. Dan is er ook ruimte voor me-time, wandelingen, een bezoek aan het strand, massage, etc. Het diner doen we ook weer in gezamenlijkheid.

Vanwege bepaalde workshops/ademhalingsoefeningen is dit retreat niet geschikt voor zwangere vrouwen.

De Accommodatie

Dit jaar vindt ons Womens’ Retreat wel op een hele magische plek plaats, volledig ‘off-grid’ in de uitlopers van het Alpujarra-gebergte in Zuid-Spanje. Het retreat centrum heet kan ook niet voor niet Hidden Paradise. Het is een totale oase van rust op meer dan 1000 meter boven de Middellandse Zee met de panoramische uitzichten tot aan de kust en vaak tot aan Marokko. Hier drink je het water uit de bron, is er een binnen- en een buitenzwembad, kun je genieten van de sauna, opladen in de zon en geïnspireerd raken door de schoonheid van het land. Ook zijn er twee prachtige yogaruimtes en een chill-area met hangmatten met adembenemend uitzicht op de bergen. Je kunt kiezen uit een gedeelde of een eenpersoonskamer, alles opgetrokken met natuurlijke materialen (steen en hout) in traditionele Alpujarra-stijl. De badkamers zijn veelal gedeeld met een andere kamer.

De locatie is 10 minuten rijden van Orgiva, een klein Spaans dorpje omringd door olijf-, citroen-en sinaasappelbomen. Veel buitenlanders voelen zich aangetrokken tot het plaatsje. Meer dan een tiende van de zesduizend inwoners is van buitenlandse komaf (meer dan 70 nationaliteiten!). Orgiva straalt een bohemien sfeer uit omdat het een magneet is voor mensen die een alternatieve en spirituele levensstijl zoeken.

De Begeleiding

Over Abigail Iquo Isuo

Toen Monique (oprichter Happy Soul Travel) Abigail voor het eerst ontmoette als haar facilitator tijdens een retreat in Wales wist ze meteen: met deze vrouw wil ik samen Women’s Retreats organiseren. Zij is een van de meest wijze en kundige therapeuten die ze ooit ontmoet had. De pure belichaming van een vrouw die deze tijd vereist: zelfbewust, sterk, maar ook supervrouwelijk en kwetsbaar. “Ik ben ongelofelijk dankbaar en trots dat zij voor Happy Soul Travel naar Nederland en Portugal wil komen om daar samen Women’s Retreats te geven.” Abigail Iquo Isuo werkt al meer dan 25 jaar in de wereld van psychologie. Zij is een veel gevraagd psychotherapeute met een eigen praktijk in Londen en facilitator voor retreats wereldwijd.  Ze integreert hierin allerlei methodes en technieken zoals familieopstellingen, meditaties, sharings en ademwerk. Ze werkt met individuen en groepen op verschillende gebieden en is vooral gespecialiseerd in identiteit, trauma, mannelijke/vrouwelijke dynamiek, transformatieve en persoonlijke groei. Ze reist de hele wereld over om retreats te geven, dus deze kans mag je eigenlijk niet missen. She is one in a million…just like you!

Voor meer info over Abigail kijk op: www.potentialcharisma.com

Over Monique Jansse

Monique Jansse is oprichtster van Happy Soul Travel en een van de mede-initiatiefneemsters van Buitenplaats De Hoorneboeg. Lange tijd is ze verbonden geweest als yogadocent aan De Nieuwe Yogaschool in Amsterdam. Daar gaf ze samen met Johan Noorloos de beginners-opleiding. Inmiddels is Monique met haar gezin verhuisd naar Portugal en werkt ze vanuit daar. Monique heeft vroeger een carrière in de "corporate world" gehad als channel-manager bij MTV International. Toen zij in aanraking kwam met yoga stelde haar dat in staat zichzelf diepere vragen te stellen als: wat wil ik echt, wat past echt bij mij, waar gaat mijn hart sneller van kloppen? Dat heeft haar doen besluiten de televisie-wereld te verlaten en zich te richten op haar passies persoonlijke ontwikkeling, yoga, reizen en schrijven. Ze volgde diverse docenten-opleidingen en specialiseerde zich in retreats. Het mooiste aan yogales geven vindt zij het om mensen weer in contact te brengen met hun lichaam, geest en emoties om uiteindelijk bij de ware kern te komen.

Prijs & Periode

Bovenstaande prijzen zijn per persoon. De badkamers zijn veelal gedeeld met een andere kamer. 

Minimaal aantal deelnemers is 12, maximaal 18-20.

Inclusief

 • 5 nachten accommodatie
 • 3 biologische vegetarische maaltijden per dag
 • onbeperkt snacks en thee
 • alle inhoudelijke sessies van het programma o.l.v. Abigail
 • dagelijkse yogalessen o.l.v. Monique

Exclusief

 • reis- en annuleringsverzekering (wel verplicht)
 • vliegticket naar Malaga
 • vervoer vanaf Malaga (met taxi of huurauto)
 • extra behandelingen
 • €15 boekingskosten
 • €5 p.p. verplichte bijdrage SGR*

*Dit is een bijdrage die SGR per 1 februari 2021 verplicht heeft ingesteld voor alle reizigers via aangesloten reisorganisaties

Transport

Er zijn meerdere maatschappijen die dagelijks op Malaga vliegen vanuit Amsterdam of Eindhoven. We raden je aan om altijd voor een flexticket te kiezen.

Wacht graag nog even met het boeken van je vlucht, aangezien wij zullen proberen te zorgen dat de meeste mensen op dezelfde vlucht zitten. Wij zullen hierover bij boeking advies geven. We kunnen vanaf 15h00 in elk geval terecht bij Hidden Paradise.

Je hebt de keuze vanaf Malaga zelf een auto te huren of mee te gaan met een georganiseerde transfer. De prijs hiervan is afhankelijk van het aantal mensen dat mee wil, maar reken op een prijs van circa €20-€40 per enkele rit. 

Kijk eventueel ook voor een overzicht van vluchtmogelijkheden op www.skyscanner.com. Of wanneer je vlucht volledig door iemand wil laten regelen kan je ook contact opnemen met vluchtspecialist Bianca Soolsma. 

Deze reis:

Prijzen vanaf: €1,250 p.p.

Periode:

Women’s Retreat met Abigail in Spanje

Prijzen vanaf: €1,250 p.p.

Boek deze reis

Deel met je vrienden:

Vergelijkbare reizen