Nieuw Women’s Health & Happiness Retreat

Met veel trots presenteren wij ons gloednieuwe vrouwen retraite op De Hoorneboeg: Women’s Health & Happiness. Een weekend dat volledig in het teken zal staan van jou als vrouw. Wat betekent het om vrouw te zijn? Hoe goed ken jij jezelf als vrouw? Sta je in contact met jezelf, met je eigen lichaam, met je diepste verlangens? Azucena (vrouwenarts en therapeut) en Monique (yogadocent en oprichtster Happy Soul Travel) nemen je mee op een reis van yoga, lichaamswerk, adem, cacao, sharings en dans om dieper in je lichaam en unieke vrouw-zijn te landen. Daarnaast zijn er inspirerende sessies waarin je leert over het leven volgens je cyclus, voeding, supplementen en de verschillende levensfases waar je als vrouw doorheen gaat. We laten je ontdekken hoe het is om in alle facetten van je vrouwelijke energie te zakken. Je zachtheid, maar ook je vurige kracht en innerlijke wijsheid worden verwelkomd. De godin in jou ontwaakt!

Het Programma

We starten dit retreat op vrijdagmiddag waar je de tijd krijgt om te landen, het landgoed te verkennen of misschien alvast lekker even de sauna in te gaan. Na een gemeenschappelijk diner klaargemaakt door onze fantastische healthchef, openen we het retreat met een kennismaking en een grondende yin-les. De zaterdag begint met wat fruit en thee en een meer dynamische easy flowles. Na de brunch hebben we dan de eerste inspiratiesessie waarin we het onder andere gaan leren over het leven volgens de cyclus. Daarna is er lekker wat me-time en hebben we in de middag nog een mooie ademcirkel en yin-les. In de avond hebben we een cacao-ceremonie met elkaar, gevolgd door dans. Op zondag hebben we weer een fijne flowles en nog twee inspiratiesessies over o.a. de juiste voeding, kruiden, supplementen, maar ook de verschillende levensfases van de vrouw. Ook is er nog tijd om even lekker wat tijd in de natuur door te brengen. Daarna sluiten we af met elkaar rond 15.30.

Deze retreat is geschikt voor elke vrouw, in welke levensfase je ook zit, of je je nog een meisje voelt, een vrouw of een wijze dame. Of je nou worstelt met je menstruatie, kinderen krijgen, al in je pre-menopauze zit of al in je menopauze. Of je kinderen hebt, wilt, verloren bent of nooit heb kunnen krijgen. Wie je ook bent of wat je ook meebrengt, alles is welkom en als vrouwen leren we vooral ook zoveel van elkaar.

Je zult na dit weekend veel meer verbonden zijn met je vrouw-zijn. Jezelf beter begrijpen en accepteren. Diep voelen dat wie jij bent genoeg is. Je zult naar huis gaan met prachtige nieuwe verbindingen met andere vrouwen waarin je ook veel herkenning zult ervaren. We creëren een veilige ruimte, waarin iedereen helemaal zichzelf kan zijn en samen gaan we deze transformerende reis aan om ons vrouw-zijn te vieren.

De Accommodatie

Deze vrouwenretraite vindt plaats in twee unieke monumentale boerderijen pal aan de hei. Ze zijn van binnen totaal gerenoveerd en supersfeervol ingericht met een combinatie van eigentijds design, mooie natuurlijke materialen en vintage. Beide boerderijen liggen aan de weidse hei en een uitgestrekte bostuin. Er is een heerlijke workshopruimte met een gigantisch raam uitkijkend over de tuin, een bibliotheek, een ruime woonkamer en een sauna en relaxruimte en keuze uit hele knusse een- en tweepersoonskamers op de bovenverdiepingen, allemaal met eigen badkamer!

De boerderijen maken onderdeel uit van Buitenplaats De Hoorneboeg in Hilversum, een schitterend landgoed van 13 hectare grond met een eigen bos, eeuwenoude kronkelende paden en een magische heuvel in het midden. Deze buitenplaats heeft ook een vegetarisch farm-to-table restaurant met eigen moestuin, een fijne ruimte voor trainingen en een plek voor culturele en maatschappelijke initiatieven in een historische villa.

De Begeleiding

Azucena Cuijpers (1985) is arts vrouwengezondheid. Ze is oprichtster van New Women's Health, een moderne vrouwenkliniek te 's Hertogenbosch, gericht op de behandeling van vrouwen met hormonale aandoeningen en klachten; in het bijzonder rondom de menstruatie, zwangerschap en overgang. Daarnaast is ze ook yogadocente en ademcoach. Het is haar missie om vrouwen de regie terug te geven over hun gezondheid. Om ze de taal van hun cyclus en hormonen te laten begrijpen. Dit doet ze door moderne geneeskunde te combineren, met natuurlijke behandelopties en lichaamsgerichte therapie vanuit een holistische visie. Het is haar droom dat elke vrouw de wijsheid en pracht van haar lichaam leert kennen & koesteren.

Monique Jansse (1972) is oprichtster van Happy Soul Travel en mede-oprichtster van Buitenplaats De Hoorneboeg. Zij woont met haar gezin in Portugal. In Nederland is zij jarenlang verbonden geweest als yogadocent aan De Nieuwe Yogaschool in Amsterdam. Daar gaf ze wekelijks les en samen met Johan Noorloos de beginners-opleiding. Toen Monique twintig jaar terug in aanraking kwam met yoga stelde haar dat in staat zichzelf diepere vragen te stellen als: wat wil ik echt, wat past echt bij mij, waar gaat mijn hart sneller van kloppen? Dat heeft haar doen besluiten de televisie-wereld, waarin zij werkte, te verlaten en zich te richten op haar passies persoonlijke ontwikkeling, yoga, reizen en schrijven. Ze volgde diverse docenten-opleidingen en specialiseerde zich in retreats. Recent volgende zij nog de opleiding Yoga & Women’s Health en heeft al meerdere vrouwenretreats gegeven. Het mooiste aan yogales geven vindt zij het om mensen weer in contact te brengen met hun lichaam, geest en emoties om uiteindelijk bij hun ware kern te komen.

Prijzen & Data

Bovenstaande prijzen zijn p.p.

Inclusief

 • 2 nachten in een een- of tweepersoonskamer
 • alle inhoudelijke sessies
 • alle maaltijden en healthy snacks
 • onbeperkt kruidenthee en water
 • gebruik van sauna
 • gebruik van alle aanwezige yogamaterialen
 • EXTRA voor onze klanten: 2 maanden gratis abonnement op The House of Deeprelax bij thuiskomst

Exclusief

 • reis- en annuleringsverzekering
 • €15 boekingskosten
 • €10 parkeerkosten bij de Hoorneboeg per auto (alleen wanneer je met auto komt, afrekenen ter plekke en reserveren is niet nodig)
 • €5 p.p. verplichte bijdrage SGR*

*Dit is een bijdrage die SGR per 1 februari 2021 verplicht heeft ingesteld voor alle reizigers via aangesloten reisorganisaties

Transport

De Hoorneboeg ligt supercentraal in Nederland. Je zit er zo vanaf de A27 of met het OV. Alleen al het naar dit landgoed toegaan is een beleving. Elk bezoek begint namelijk al met een verstilde rit door een kilometer lange bomenlaan langs hei en bos die uitkomt op het 13 hectare grote landgoed. Aangekomen op het landgoed parkeer je vooraan tussen de bomen. De rest van het landgoed is volledig autovrij en je plek van bestemming op de buitenplaats bereik je door een kleine wandeling langs eeuwenoude paden, door een bijzonder mooi en oud bos.

Wil je graag met het OV naar de locatie?  Station Hilversum en Hollandsche Rading liggen het meest dichtbij. Vanaf daar kun je met een OV-fiets, een taxi of de bus het laatste stukje afleggen (gaan niet heel vaak, dus check de beste verbinding vooraf via OV-app).. De buslijnen en -tijden veranderen ook zo nu en dan. Je kunt ze het beste checken via 9292 (dubbel-check dit vooral op zon- en feestdagen), halte Hoorneboeg aan de Utrechtseweg en vanaf hier wandel je in ongeveer 10 minuten naar De Hoorneboeg. 

Er is ook mogelijkheid om samen te reizen met één van de andere deelnemers via onze facebook group (link krijg je vooraf).

Deze reis:

Prijzen vanaf: €580 p.p.

Periode:

Women’s Health & Happiness Retreat

Prijzen vanaf: €580 p.p.

Boek deze reis

Ervaringen van anderen:

20 mei 2024
Gewoon aanwezig zijn en delen en de liefdevolle begeleiding tijdens dit weekend bleek voldoende om oordeelloos in verbinding …lees meer
Sheila Zwanenburg
26 apr. 2024
Na een super fijn verzorgd weekend kwam ik thuis met een lach en meer in contact met mezelf. De yogalessen, het dansen, de …lees meer
maartje struik
24 apr. 2024
Wauw, wat een intense en inspirerende retraite vol verbinding, warmte en nieuwe inzichten. Ik ben weer een stukje dichter …lees meer
Tessa

Deel met je vrienden:

Vergelijkbare reizen