Happy highlight: Detoxen, waarom zou ik? Lees hier de voordelen

  • Door Monique Jansse
Terug naar overzicht

Een of twee keer per jaar je lichaam opschonen tijdens een detox retreat wordt van steeds meer van onze klanten een vast ritueel. Maar waarom zou je dat doen? Is dat niet alleen voor mensen die het hele jaar door ongezond eten, regelmatig net even teveel wijntjes drinken en minimaal 5 koppen koffie per dag nodig hebben? 

Nee hoor, we kunnen allemaal een detox gebruiken. Maar kijk wel goed welke vorm bij je past. Wij zijn zelf grote fan van mildvasten. Dus niet heel streng aan de sappen, maar een goede op- en afbouw en daartussen in op een milde manier vasten met bijvoorbeeld soepen, salades en sappen, afgestemd op het seizoen. 

Top 5 voordelen van detoxen:

1. Verwijdering van gifstoffen: Detoxprogramma's richten zich op het helpen van het lichaam om gifstoffen, zoals zware metalen, chemicaliën en ongezonde stoffen, te elimineren. Dit kan helpen bij het verminderen van de belasting van het lichaam.

2. Gewichtsverlies: Sommige vormen van detoxen kunnen leiden tot gewichtsverlies, vooral als ze gepaard gaan met caloriebeperking. 

3. Verbeterde spijsvertering: Detoxprogramma's kunnen de spijsvertering bevorderen en de opname van voedingsstoffen verbeteren. Dit kan leiden tot een betere algehele gezondheid.

4. Verbeterde huidconditie: Sommige mensen merken op dat hun huid er gezonder uitziet na een detoxkuur, omdat het lichaam schadelijke stoffen uitscheidt die de huid kunnen aantasten.

5. Verandering van eetgewoonten: wat we vooral interessant vinden is de bewustwording van je eigen voedingspatroon en mentale en emotionele processen rondom eten. Als je je hier bewust van wordt is het daarna ook makkelijker deze patronen te doorbreken en naar gezondere alternatieven te grijpen…

Als je overweegt te detoxen, is het belangrijk om dit onder toezicht te doen en met de juiste begeleiding. De beste vorm van detox kan variëren afhankelijk van je specifieke doelen en gezondheidstoestand. Twijfel je? Raadpleeg dan een arts of een diëtist voordat je een detoxkuur start om ervoor te zorgen dat het veilig en geschikt is voor jouw situatie. 

Wij hebben een paar hele fijne detoxplekken voor je uitgezocht, dichtbij en ver weg, wat dacht je bijvoorbeeld van:

Ook toe aan een reset?

Kijk hieronder voor een compleet overzicht van al onze detox retreats op de mooiste locaties!

detox retreats
Monique Jansse

Monique Jansse

Monique Jansse is de oprichtster van Happy Soul Travel en mede-oprichter van Buitenplaats De Hoorneboeg. Daarnaast is ze moeder van twee zoons en verblijft zij op dit moment met haar gezin in Portugal. Haar grote passie is het zoeken naar of ontwikkelen van de ultieme retreatlocaties waar alles klopt en dit delen met anderen, zodat iedereen kan voelen wat de magische kracht van een retreat kan zijn!

Deel met je vrienden: