Happy highlight: Ik neem je mee naar Portugal

  • Door Saskia Vrielink
Terug naar overzicht

Bij Happy Soul Travel bezoeken we alle locaties zelf. Eén van onze populairste bestemmingen is de Algarve. Monique is hier al eerder geweest maar voor mij wordt het mijn eerste kennismaking. We bieden hier Yoga & Surf, Yoga & Detox, gewone yogaweken, een familiebestemming en vanaf november dit jaar ook speciale yin & yangweken aan. Tijd om een kijkje te gaan nemen!

Ik start mijn verblijf bij Monte Rosa, een landelijk gelegen accommodatie vlakbij het gezellige Lagos. Ik voel me al snel thuis in 'huisje 4' en al gauw ben ik vrienden met de drie huis poezen. Hoewel ik me voorgenomen heb de omgeving te verkennen, te surfen, te wandelen (in hetzelfde race-tempo door te gaan als ik gewend ben), zie ik mezelf van hangmat naar hangmat verplaatsen en doe ik de hele dag weinig tot niets. Heerlijk! Deze locatie nodigt uit om te ademen, om spontaan aan een yoga les mee te doen, een glas wijn te drinken met andere gasten of te mediteren onder de eucalyptusbomen. Ook voor gezinnen met kids is Monte Rosa een absolute aanrader! Eigenaren Theo en Sandra organiseren gezellige BBQ’s, het strand is niet ver weg en er zijn vele fiets- en wandelmogelijkheden in de omgeving. Lees hier meer over deze locatie.Theo zet me af bij mijn volgende adres, Quinta das Pedras nabij Salema. Samen met een groep gezellige Happy Souls verblijf ik de komende week in deze villa waar we enorm in de watten worden gelegd door het geweldige team van Diana Jost. Het is even slikken wanneer de gong ons de eerste ochtend om 7 uur wekt, maar zodra Lauren ons de meditatie in begeleid ervaren we hoe fijn het is om de dag op deze manier te starten. We brengen heel wat uurtjes met Lauren door op het yogadek en behalve de asana practice is er veel aandacht voor pranayama en meditatie. De honden van Diana vergezellen ons standaard tijdens de savasana wat hilarische momenten oplevert en haar baby Liam is uitblinker in happy baby pose :) Elke maaltijd is weer een feestje; gevarieerd, gezond en met zoveel liefde bereid. Om de ontspanning helemaal compleet te maken staat er de gehele week een top team ter beschikking voor Shiatsu behandelingen, tarot leggingen en diverse massages.

Behalve deze fantastische yogaweek bieden we in de Algarve ook nog:

* de Yoga & Surf week

* de Yoga & Detox week


Tijdens mijn verblijf ontmoet ik Jenny en Igor, twee zeer bijzondere en getalenteerde souls die samen inspirerende retreats en behandelingen aanbieden bij Vale da Lama, een schitterend Eco Resort in de westelijke Algarve. Het Resort biedt comfort binnen een landelijke sfeer en wordt gerund door een community die je graag deelgenoot maakt van hun leefstijl dichtbij de natuur. Biologische maaltijden, een zoutwater zwembad, ruime kamers en uitnodigende hangmatten maken je verblijf onvergetelijk. We zijn erg trots dat we deze retreats vanaf eind dit jaar gaan aanbieden op onze website! Wil je alvast meer informatie over het programma, mail dan naar info@happysoultravel.nl

Na alle indrukken blijf ik nog een weekje langer in een huis met mijn familie. Nu ik weer terug ben vind ik het extra leuk jou te helpen met het kiezen van je juiste retreat in de Algarve. Bel of kom langs voor een cappuccino consult!

Met een Happy Soul,

Saskia

Saskia Vrielink

Saskia Vrielink

Saskia Vrielink heeft 6,5 jaar bij Happy Soul Travel gewerkt als retreat advisor. In die rol bezocht zij ook retreats en schreef over haar persoonlijke ervaring.

Deel met je vrienden: