+31 (0)6 5104 8870
info@happysoultravel.nl
print

Yoga & Detox in de Algarve

Yoga en detox aan de ruige zuidkust van Portugal in de Algarve, een perfecte combinatie voor iedereen die zowel lichaam als geest een opfrisbeurt wil geven. En denk je bij detox aan honger lijden en sapjes drinken? Dan heb je het mis want tijdens deze week zal je geen honger lijden. Je eet gewoon supergezond en in de juiste samenstelling. Dit in combinatie met de gevarieerde yogalessen, 300 zonnedagen per jaar en een verfrissende zeebries zorgt voor de ideale week om als een ander mens terug te keren.

Yoga & Detox in de Algarve 1Yoga & Detox in de Algarve 2Yoga & Detox in de Algarve 3Yoga & Detox in de Algarve 4Yoga & Detox in de Algarve 5Yoga & Detox in de Algarve 6Yoga & Detox in de Algarve 7Yoga & Detox in de Algarve 8Yoga & Detox in de Algarve 9Yoga & Detox in de Algarve 10Yoga & Detox in de Algarve 11Yoga & Detox in de Algarve 12Yoga & Detox in de Algarve 13Yoga & Detox in de Algarve 14Yoga & Detox in de Algarve 15Yoga & Detox in de Algarve 16Yoga & Detox in de Algarve 17Yoga & Detox in de Algarve 18Yoga & Detox in de Algarve 19Yoga & Detox in de Algarve 20Yoga & Detox in de Algarve 21Yoga & Detox in de Algarve 22Yoga & Detox in de Algarve 23Yoga & Detox in de Algarve 24Yoga & Detox in de Algarve 25

Programma

Elke dag start je met meditatie en yoga, gevolgd door een voedzaam ontbijt. Daarna deelt Diana haar grondige kennis over voeding en leer je een heleboel nieuwe dingen over hoe je met eenvoudige aanpassingen beter en gezonder kunt leven. De rest van de ochtend heb je vrij. Na een lichte lunch met overheerlijke salades kun je ook weer je eigen gang gaan tot aan de middag yogasessie. Je kunt hier prachtig wandelen, fietsen, een massage ondergaan of een duik in zee nemen. En verder hoef je hier helemaal niets. Health chef Jeanette Tromp maakt de lekkerste, gezonde, detox maaltijden voor je klaar en verder volg je deze week gewoon je hart en geef je je drukke hoofd even een time-out. Na het diner (soep) is er nog tijd voor diverse vormen van meditatie en visualisatieoefeningen.

Een dag ziet er ongeveer als volgt uit:

07:15 meditatie en pranayama (90 min)

09:00 ontbijt

10:00 voedingslezing

11:00 vrije tijd/strand/massages

14:00 lichte lunch

17:00 yoga asana & meditatie (90 min)

19:00 diner

20:00 meditatie

 

Het Detoxen

Het detoxen tijdens deze week bestaat dus vooral uit gezond eten en het innemen van de juiste voedingsstoffen op het juiste moment. Zo start je de dag bijvoorbeeld als eerste met citroenwater, gevolgd door een voedzaam ontbijt vol energie voor de yogales. De nadruk ligt op de lunch (vaak salades), gevolgd door een lichte avondmaaltijd. Verder zijn er kleidrankjes en kruidentheeën aanwezig om het ontgiftingsproces te bevorderen en voor wie wil is het mogelijk een darmspoeling te ondergaan.

De Yoga

Drijvende kracht achter deze retreats is de inspirerende Diana Jost. Diana geeft ook uitleg over de voeding en werkt samen met yogadocente Lauren. Lauren is een detoxspecialist, yoga- en meditatielerares, voedingsconsulent, holistisch therapeut en reiki master. Haar doel is om mensen de aanwezigheid van innerlijke stilte te laten ervaren. De yogalessen zijn rustig en ondersteunen het detox proces. Zeker ook geschikt voor de beginnende yoga beoefenaar. Lauren kan je ook veel vertellen over Ayurveda, boeddhisme en Advaita Vedanta.

Accommodatie

Midden tussen de pijnbomen op een heuvel met in de verte uitzicht over zee ligt eco retreat centrum Monte Velho, geliefd bij de surfers en rustzoekers. Het is hier muisstil en ’s avonds heb je de mooiste sterrenhemel. Iedere kamer heeft een eigen hangmat voor de deur waar je je lekker kunt terugtrekken met een boekje. Ook is er een heerlijke sauna en massageruimte. Monte Velho ligt op 1 uur wandelafstand van het strand of 5 tot 10 minuten met de bus, auto of taxi.

Groepsgrootte

Aan deze retreats kunnen maximaal 15 mensen meedoen. 

Prijs en Periode

DataEenpersoonskamerGedeelde 2-p. kamerGedeelde 3 of 4-p. kamer*Beschikbaarheid
14-20 oktober 2018€1280€980€790VOL
15-21 april 2019€1280€980€790check beschikbaarheid
13-19 oktober 2019€1280€980€790check beschikbaarheid

Check de beschikbaarheid van Yoga & Detox in de Algarveterug naar overzicht

De bovenstaande prijzen zijn de prijzen p.p.

Inclusief

 • 6 overnachtingen
 • 3 maaltijden per dag
 • snack-box
 • alle yoga- en meditatielessen
 • darmspoelingen
 • EXTRA voor onze klanten: 3 maanden gratis Yogatv bij thuiskomst

Exclusief

 • reis- en annuleringsverzekering (wel verplicht)
 • vliegticket naar Faro
 • vervoer vanaf Faro (met taxi of huurauto)
 • extra behandelingen en excursies
 • €15 boekingskosten 

Aankomst en vertrektijd

De eerste dag starten we aan het eind van de middag met de kennismaking en voorlichting. Het is belangrijk dat je voor 18:00 uur aanwezig bent i.v.m. de introductie. Het programma eindigt de laatste dag na het ontbijt.

Transport

Voor de Algarve vlieg je het beste met Transavia op Faro (vliegduur c.a. 3 uur). Vanaf de luchthaven kun je met een eigen huurauto naar Monte Velho rijden in ongeveer 1,5 uur rijden. Wil je liever de transfer delen met andere deelnemers dan is dit op aanvraag ook mogelijk. Een taxi kost ongeveer €90 per rit. Je wordt op zondagmiddag voor 18:00 uur verwacht voor een kennismaking. Indien de vlucht pas later aankomt op zondagavond raden we gasten aan om een dag eerder aan te komen en te kiezen voor een overnachting in Lagos (www.tivolihotels.com, klik op Lagos) op de weg naar Monte Velho.

Deze reis:

Prijzen vanaf: €790 p.p.

Periode: oktober

Boek deze reis

Ervaringen
van ons:

‘Wow, wat een vrouw is Diana! Haar voedingsadviezen, stralende lach en heerlijk ontspannende yoga zullen me nog lang...’

van anderen:

‘Ik keek al weken uit naar dit kadootje voor mezelf en ondanks dat ik van 2 eerdere weken daar al wist wat me te wachten...’

‘Vandaag thuis realiseer ik me hoe deze reis mij geïnspireerd heeft, onder andere om in mijn eigen omgeving musici te...’

lees meer
schrijf een review