Meditatie in Nepal

Ervaar deze onvergetelijke yoga & meditatiereis aan de voet van de Himalaya en de Kathmandu Vallei!

Tijdens deze bijzondere bezinningsreizen naar het dak van de wereld (!) krijg je de unieke kans om op een heel bijzondere manier kennis te maken met het Tibetaanse Boeddhisme. Je reist door waanzinnige landschappen, trekt langs adembenemende vergezichten en voelt de oerkracht van de immense bergreuzen om je heen. Tijdens deze reizen bezoek je heilige plekken, maar je maakt ook mooie wandelingen en bent deelnemer tijdens geleide meditaties. 

Programma

Het doel van deze mooie reis is om iedereen van alle religies en culturen toegang te geven tot de rijke wijsheidstradities van de Himalaya. De begeleiders zijn goed vertrouwd met 'Boeddhistische studies' (filosofie, geschiedenis en taal) en hebben een dagelijkse meditatiebeoefening gehad gedurende minstens 10 jaar.

Hieronder vind je meer uitgebreide programma omschrijving.  Indien je graag een persoonlijk advies op maat ontvangt, mail ons dan graag je wensen via: info@happysoultravel.nl 

14-daagse Yoga and Meditation Journey in Nepal

Het programma ziet er als volgt uit:

Dag 1

Pick up vanuit Tribhuvan International Airport van Kathmandu. We rijden rechtstreeks naar een Tibetaans boeddhistisch klooster, gelegen in een zuidwestelijke hoek van de Kathmandu-vallei genaamd Pharping. Er is tijd om uit te rusten van de reis, een wandeling te maken of te genieten van het spectaculaire uitzicht over de Kathmandu-vallei. In de middag is er een oriëntatievergadering. Je beslist zelf of je voorafgaand aan de reis in Kathmandu wilt aankomen om te acclimatiseren, aan te passen aan de tijdzone, enz., of om op de eerste dag van de reis aan te komen.

Dag 2 - Pharping

Ochtendmeditatie gevolgd door ontbijt en daarna een introductiesessie over boeddhistische filosofie. Na de lunch en een rustpauze wandelen we door rijstvelden en een lokaal dorp om de Asura-grot te bezoeken en eer te bewijzen, waar Padmasambhava, een grote Indiase meester die een sleutelfiguur was in het brengen van het boeddhisme naar Tibet, tot realisatie kwam. Na het diner is er een groepsmeditatiesessie. We overnachten in het Tibetaans Boeddhistische kloosterpension.

Dag 3 - Swayambhunath

Ochtendmeditatie gevolgd door het ontbijt. Voor de lunch hebben we onze discussiegroep over boeddhistische filosofie. Na de lunch (en een rustpauze) gaan we op bedevaart naar de heilige Stupa van Swayambhu. Vanaf de top van de Stupa kunnen we de zonsondergang bekijken met uitzicht op de Kathmandu-vallei. Diner gevolgd door een meditatiesessie. We brengen onze derde en laatste nacht door in Pharping in het Tibetaans-boeddhistische kloosterpension.

Dag 4 -Namo Buddha

Na de ochtend meditatie & ontbijt pakken we onze spullen in en vervolgen onze reis naar het speciale gebied van Namo Buddha. Eenmaal aangekomen bij het eco-resort waar we de komende twee nachten zullen doorbrengen, zullen we een heerlijke lunch hebben met een spectaculair uitzicht op de Himalaya (als het weer het toelaat), gevolgd door een middag vrije tijd. Na het diner hebben we een meditatiesessie voordat we ons terugtrekken voor de avond.

Dag 5 - Namo Buddha Pilgrimage

Ochtendmeditatie gevolgd door een biologisch ontbijt van eigen bodem in ons eco-resort. Na de lunch wandelen we naar de Namo Boeddha-site waar wordt gezegd dat de vorige incarnatie van Shakyamuni Boeddha zijn lichaam heeft opgeofferd om een ​​uitgehongerde tijgerin en haar welpen te voeden. We bezoeken het prachtige klooster van Thrangu Rinpoche en de heilige Namo Buddha Stupa. We overnachten weer op het prachtige resort.

Dag 6 - Phablu

Na een vroeg ontbijt vertrekken we naar Phablu, gelegen tussen de uitlopers van de Himalaya in de lagere Everest-regio van Nepal. Deze avontuurlijke jeeprit, omhoog door centraal West-Nepal, loopt langs de Sudekoshi-rivier, rijstvelden en prachtige landschappen. Zodra we dichter bij Phablu komen, kunnen we, als het weer het toelaat, een glimp opvangen van de majestueuze Himalaya. De wegen zijn nu veel beter in vergelijking met de afgelopen jaren, maar we kunnen ons voorbereiden op een lange, intense en vaak hobbelige reisdag. Diner en overnachting in een charmante berghut in Phablu.

Dag 7 - Hiking amongst the Himalayan foothills

Na het ontbijt beginnen we aan een dagwandeling naar het Tibetaans boeddhistische klooster. Dit wordt een wandeldag van 8 uur, inclusief lunch en pauzes. Het nonnenklooster ligt afgelegen, het is een van de laatst overgebleven nonnenkloosters die volledig gewijd is aan een op de praktijk gebaseerde levensstijl, en de abt was een leraar van niemand minder dan Zijne Heiligheid de Dalai Lama. We stoppen voor de lunch in Junbesi en klimmen na de lunch het laatste stukje. Middagthee en diner. Er is een optie voor degenen die niet de hele wandeling willen doen om de helft te doen, of deze helemaal over te slaan. Paardrijden is ook een mogelijkheid.

Dag 8 - Tibetan Buddhist Nunnery

Dit nonnenklooster is de echte ‘Himalaya Hermitage’. Hier kunnen we een levende wijsheidstraditie ontdekken van een heilig erfgoed zoals het al eeuwenlang in Tibet wordt beoefend, van generatie op generatie doorgegeven vanaf de historische Boeddha Shakyamuni tot op de dag van vandaag, in een ononderbroken geslacht van meesters. Deze leringen zijn van meester op leerling doorgegeven om de kwaliteiten van opmerkzaamheid, mededogen en wijsheid te cultiveren om te komen tot een volledig besef van ontwaken - vrijheid. We zijn van harte welkom om de nonnen te vergezellen in hun dagelijkse beoefening in de hoofdgompa (plaats van meditatie) voor ochtendgezangen/gebeden of op andere momenten van de dag.

Dag 9 - Nunnery continued

We brengen de dag door in het nonnenklooster, waar we in de gompa kunnen zitten met de nonnen. Het is mogelijk om korte wandelingen te maken in de omgeving van het nonnenklooster. De dag is deels begeleid, deels vrij voor eigen avonturen. Volgens de Tibetaanse terminologie wordt dit Tibetaans-boeddhistische klooster gezien als een puur rijk; een boeddhaveld. Dit betekent een plaats waar door de jaren heen veel gebeden en mantra's zijn gefluisterd, van de vele nonnen die daar wonen; mantra's en gebeden van mededogen en loving kindness voor het welzijn van alle wezens.

Dag 10 - Descend to Phablu

Na het ontbijt wandelen we af van het nonnenklooster naar Phablu. We lunchen, dineren en overnachten in dezelfde charmante berghut in Phablu als op onze weg naar boven.

Dag 11 - Day in Phablu

Vroeg in de ochtend is er een optioneel uitje met uitzicht op de zonsopgang naar de Mount Everest en het volledige Himalaya-gebergte! Na het uitje gaan we terug naar de lodge en ontbijten. Dag voor rust & avond yoga & meditatie practice/filosofie sessie. Diner in de lodge.

Dag 12 - Kathmandu

Vroeg ontbijt in de lodge en vertrek naar Kathmandu. We beginnen aan weer een volle dag reizen door Solo Khumbu op onze weg terug naar Kathmandu. Het is een prachtige maar hobbelige rit! Diner en overnachting in ons guesthouse in Boudha.

Dag 13 - Boudhanath

Op deze laatste dag van ons programma is de dag open - iedereen is vrij om te doen wat ze willen, wat last-minute boodschappen, enz. We ontmoeten elkaar voor ons afscheidsdiner met houtgestookte pizza in een restaurant met uitzicht op de heilige Boudha Stupa. We overnachten in Boudha voor onze laatste nacht.

Dag 14 - Vertrek

Dag van vertrek. Vervoer naar de luchthaven.

Sisse Budolfsen en Alex d'Artois zijn de begeleiders van deze authentieke pelgrimsreizen door de Himalaya's. Tijdens hun reizen combineren ze westerse technieken zoals mindfulness, compassie en wijsheid met oosterse wijsheden vanuit de Boeddhistische cultuur - filosofie, geschiedenis. Hiermee bieden ze een unieke introductie tot het spirituele erfgoed van de Himalaya. Door zelf pelgrim te worden (in plaats van toerist) ervaar je tijdens deze reizen het échte leven van de Himalaya’s en wordt je volledig ondergedompeld in de rauwe, krachtige en opbeurende cultuur van het kloosterleven in Nepal. 

Sisse en Alex zijn Engelstalig.

Verken Nepal en zijn meest gewilde heilige plekken in de Kathmandu-vallei terwijl we yoga- en meditatiepraktijken in onze dagen weven, gecombineerd met wandelingen in de prachtige natuur. Ook stappen we in de voetsporen van verlichte yogi's en yogini's en ontmoeten we monniken in prachtig gelegen kloosters.

Een gemiddelde dag tijdens deze reis ziet er als volgt uit:

7:45 – 9:00         Yoga
9:00 – 10:00       Breakfast
10:30 – 12:00     Morning session on Tibetan Buddhism & Meditation Practice
13:00 – 14:00     Lunch
14:00 – 15:30     Free time
15:30 – 17:30     Visiting sacred places
19:00 – 20:00     Dinner
20:15 – 20:45     Evening meditation

Deze reis wordt begeleid door de Duitse Lisa Mikosch. In 2007 stond zij voor het eerst op een yogamat in Argentinië en maakte ze kennis met Ashtanga Yoga en werd verliefd op deze practice. Yoga werd al snel een groot deel van haar leven, haar lessen zijn speels en hartgericht waarbij ze haar studenten wil inspireren om naar een plaats van liefdevolle empowerment te gaan en een heilige ruimte en bereidheid te creëren om alles te voelen wat er te voelen is. Lisa deelt momenteel yoga, reiki en craniosacrale therapie in Kathmandu en moedigt haar studenten aan diep te gaan, in dienst te leven en vrij te zijn van systemen die ons niet dienen.

Lisa is Engelstalig.

We brengen de eerste dagen van de reis door in de Kathmandu-vallei van Nepal en verkennen de Pharping-vallei en zijn vele heilige plaatsen. We brengen de eerste dagen door in een prachtig gelegen Tibetaans boeddhistisch klooster in Pharping en ontvangen dagelijks begeleide meditatiesessies en een inleiding tot de boeddhistische filosofie. Vanaf hier reizen we zuidwaarts naar de geboorteplaats van de Boeddha in Lumbini, nabij de grens tussen India en Nepal. Hier zullen we een aantal dagen blijven en o.a. de geboorteplaats van de Boeddha en andere heilige plaatsen in het gebied bezoeken. We reizen vervolgens 2-3 uur over de weg naar een prachtige lodge in de buurt van de jungle van Chitwan. Hier kunnen we uitrusten, zwemmen in het zwembad, genieten van de geweldige dieren in de omgeving en de jungle om ons heen en gaan wandelen met de olifanten de jungle in. Met een beetje geluk zien we neushoorns, wilde herten, vogels en andere dieren in het wild. Bij onze terugkeer naar Kathmandu op dag 8 en 9 zullen we in een mooi pension in het Tibetaanse gebied van Boudha in het oostelijke deel van Kathmandu verblijven en de belangrijkste heilige stoepa's van deze regio bezoeken: Boudhanath en Swayambhunath.

Via deze link lees je meer over het dag-tot-dag programma.

Sisse Budolfsen en Alex d'Artois zijn de begeleiders van deze authentieke pelgrimsreizen door de Himalaya's. Tijdens hun reizen combineren ze westerse technieken zoals mindfulness, compassie en wijsheid met oosterse wijsheden vanuit de Boeddhistische cultuur - filosofie, geschiedenis. Hiermee bieden ze een unieke introductie tot het spirituele erfgoed van de Himalaya. Door zelf pelgrim te worden (in plaats van toerist) ervaar je tijdens deze reizen het échte leven van de Himalaya’s en wordt je volledig ondergedompeld in de rauwe, krachtige en opbeurende cultuur van het kloosterleven in Nepal.

Sisse en Alex zijn Engelstalig.

Groepsgrootte

Het minimum en maximum aantal deelnemers verschilt per pelgrimstocht, maar varieert van 4-21 deelnemers. Je reist dus altijd in een kleine intieme groep voor een optimale beleving.

Prijs en Periode

Bovenstaande prijzen zijn p.p.

LET OP: bovenstaande prijzen zijn een richtlijn, wij hanteren de lokale rate & actuele koers van de dag waarop je boekt.

EARLY BIRD TARIEF: Wanneer je minimaal 6 maanden voor vertrek één van bovenstaande reizen reserveert, dan ontvang je het Early Bird tarief van $3,100  o.b.v. verblijf in een tweepersoonskamer.

Inclusief

 • alle nachten volgens programma
 • alle maaltijden volgens programma
 • transfers/lokaal vervoer volgens programma
 • gids & begeleiding
 • alle meditatie & filosofie lessen volgens programma

Exclusief

 • retourvlucht naar Kathmandu
 • visum benodigd voor Nepal
 • drankjes
 • fooi voor de begeleiders
 • reis- en annuleringsverzekering (wel verplicht)
 • €15 boekingskosten
 • €5 p.p. verplichte bijdrage SGR*

*Dit is een bijdrage die SGR per 1 februari 2021 verplicht heeft ingesteld voor alle reizigers via aangesloten reisorganisaties

Transport

Vanuit Nederland kun je op meerdere manieren naar Kathmandu vliegen, bijvoorbeeld met Turkish Airlines of Etihad Airways. Een andere voordelige mogelijkheid is om een retourvlucht Delhi te boeken met bijvoorbeeld KLM of Lufthansa en de retourvlucht Delhi - Kathmandu met Jet Airways of India Air.

Als je wilt kan onze vliegticketpartner Bianca een vlucht voor je regelen, zij heeft goede contracten met o.a. Etihad Airways. Je kunt haar een mailtje sturen: bianca.soolsma@travelcounsellors.nl. Zij is te bereiken op telefoonnummer: 036-5352179.

Wil je zo groen mogelijk reizen? Boek dan je vluchten via www.flygrn.com. Zij compenseren de Co2 uitstoot van je vlucht direct met hun verschillende duurzame projecten.

Let op: Deze reis wordt gegarandeerd bij een minimaal aantal deelnemers. Vraag dus even na of dit minimum bereikt is voordat je je ticket boekt.

Over duurzaamheid

Deze reis wordt aangeboden door een kleine organisatie. Met deze reis beweeg je van dorp naar dorp in het Himalaya gebied en breng je onderweg een bezoek aan verschillende (nonnen)kloosters. Onderweg leer je over de lokale cultuur, filosofie en de manier van leven daar. De organisatie compenseert de CO2-uitstoot op de reis en geven jou als deelnemer de mogelijkheid je vlucht naar Nepal te compenseren. Ook wordt iedere deelnemer gevraagd een eigen, herbruikbare waterfles mee te nemen om zo het plastic gebruik tegen te gaan.

Deze reis:

Prijzen vanaf: $2,900 p.p.

Periode:

Meditatie in Nepal

Prijzen vanaf: $2,900 p.p.

Boek deze reis

Deel met je vrienden:

Vergelijkbare reizen