Nieuw Ayurveda & Yoga Retreat in Portugal

Karen en Julia nemen je graag mee op reis in de wereld van Ayurveda van 11-16 oktober op een prachtige locatie in de Algarve!

Ayurveda & Portugal-fans opgelet! We bieden twee fantastische, laagdrempelige ayurvedische retreats aan in voor- en najaar in Portugal. Tijdens deze retreat delen de charmante Nederlandse ayurveda experts Karen en Julia op een luchtige manier de diepe wijsheden van de Ayurveda. En dat op een van de mooiste retreat-plekjes in de Algarve! Dit is vijf dagen helemaal voor jezelf, waarin je een hoop zult leren, veel zult lachen, inzichten zult krijgen en tijd hebt om even helemaal te ontspannen onder de Portugese zon. Met yoga, heerlijke voedzame maaltijden, goed gezelschap en massages. Wat wil je nog meer? Na deze retreat voel je je opgeladen en neem je iets mee naar huis dat het meest waardevol is - een meer echte versie van jezelf.

Het Programma

Dit retraite is een reis zijn door de elementen waarbij we elke dag een andere element verkennen. Je zult leren begrijpen hoe de elementen zich in je lichaam uitdrukken en hoe je voeding en levensstijl kunt gebruiken om disbalansen die zich voordoen aan te pakken. Je zult ook beter begrijpen hoe je in harmonie met de natuur kunt leven op een lichte en speelse manier.

We starten de dag met een yoga en meditatie sessie gericht op het element van de dag. De rest van de ochtend heb je vrij. Na de lunch kun je ook weer je eigen gang of kiezen voor een massage, een ayurvedisch privé consult of genieten van een buitenactiviteit in de natuur. In de middag duiken we in de wijsheid van Ayurveda met 2 workshops; de basis van Ayurveda en Ayurvedische voeding & levensstijl waarin we ook samen gaan koken! We ronden af met een grondende yoga practice waarin je helemaal in jezelf kunt zakken. Natuurlijk wordt er heerlijk vegetarisch voor je gekookt door een Ayurvedische chef, jij mag even lekker helemaal ontspannen deze week. De avond spenderen we in stilte tot de volgende ochtend bij ontbijt.

Een dag ziet er ongeveer als volgt uit:

 • Wakker worden met de zon en een warm ochtenddrankje drinken en genieten van de stilte
 • Meditatie en een yoga practice om je het element van de dag in je lichaam te laten ervaren
 • Ontbijt
 • Ontspan aan het zwembad of in de natuur om je heen
 • Lunch
 • Een buitenactiviteit of meer ontspannen tijd; massages of privé consulten beschikbaar
 • Ayurvedische (kook) workshop
 • Een aardende yogales
 • Diner
 • Afsluiting van de dag gevolgd door stilte

Op de 5de avond sluiten we af met een gezamenlijke cacao ceremonie.

De Accommodatie

We verblijven in het magische “Rose Mountain Retreat” een plek midden in de heuvels van de Algarve. Alles is super-sfeervol ingericht en je kiezen uit meerdere opties. Een gedeelde kamer in het huis (deze hebben hun eigen badkamer), in een privé kamer in een tiny house (elk tiny house heeft twee aparte slaapkamers en een gedeelde badkamer in het midden) of in een van de twee tipi’s met een sfeervolle gedeelde buiten-badkamer. Ook is er een heerlijk zwembad en een natuurvijver om lekker aan te mediteren. De locatie bevindt zich op 48 hectare eigen grond met in de verte de lichtjes van Portimao en de zee en je kunt hier prachtige wandelingen maken. De zonsondergangen zijn fenomenaal!

De Yoga en Workshops

Of je nu net nieuw bent met yoga, of al een tijdje bezig bent, dit retraite is een veilige speeltuin. De lessen zijn een uitnodiging zijn om je reis op de mat te verdiepen, en je begrip van de ayurvedische wijsheid te vergroten. Meditatie en ademhalingsoefeningen maken deel uit van de lessen en zullen worden ingestoken met de ervaring van de deelnemers in gedachten. Julia en Karen zijn gecertificeerde ervaren yoga docenten en begeleiden je met liefde terug in je lichaam.

Tijdens deze Ayurveda retraite zul je ook in 2 workshops een deep dive nemen in de kennis van Ayurveda. In de eerste workshop leer je de basisprincipes zodat je gaat begrijpen hoe je de elementen in jezelf kunt herkennen en hoe ze zich gedragen. In de tweede workshop duiken we dieper in hoe je de elementen kunt beïnvloeden door middel van voeding en levensstijl en gaan we samen Ayurvedisch koken! Zo heb je direct een fijne basis voor thuis.

Wat is Ayurveda?

Ayurveda vindt zijn oorsprong in India en betekent letterlijk de wetenschap (veda) van het leven (ayur) en gaat als medische wetenschap eeuwen verder terug dan de Westerse geneeskunde. Het is veel meer omvattend dan alleen geneeskunde, het gaat om het leven als geheel: wat eet je, wat doe je, hoe leef je, wat is jouw persoonlijke lichaamssamenstelling (constitutie)? Ayurveda is een holistisch systeem dat lichaam, geest en ziel omvat. Het belangrijkste principe is dat we een uitdrukking zijn van de natuur en net als alle natuur om ons heen zijn gemaakt van de vijf elementen te weten aarde, water, vuur, lucht en ruimte. De Ayurveda gaat er in de basis vanuit dat wij de elementen allemaal in een andere verhouding hebben en onderscheidt 3 hoofdtypes: Vata (lucht en ether), Pitta (vuur) en Kapha (water en aarde). Vaak zijn 1 of 2 doshas dominant aanwezig in je. Tijdens dit retraite onderzoeken we welke doshas bij jou dominant zijn en leer je de 5 elementen in jezelf herkennen. Tevens krijg je praktische tips om disbalansen te herkennen en te herstellen.

De Begeleiding

Deze retraite wordt gefaciliteerd door Julia en Karen, ervaren Ayurveda coaches en yoga docenten.

Julia is een gecertificeerde Bodywork Professional, Ayurvedisch voedings- & Lifestyle Mentor, Women's Health Guide, Yoga Nidra en Yoga Teacher. Ze nodigt je uit en moedigt je aan om in je kracht te stappen en je te verbinden met je innerlijke spark door je bron te herinneren.

Ze is een toegewijde yogabeoefenaar sinds 2010. Ze geeft les sinds 2013, hetzelfde jaar dat het Ayurveda-zaadje is geplant en onderdeel van haar pad is geworden.

Karen is een Ayurveda & Dharma coach en Yogadocent. Ze is de oprichtster van Tripti, een platform voor natuurlijk leven. Tripti is een Sanskriet woord dat de ultieme voeding van lichaam, geest en ziel betekent. Karen is van mening dat dit is wat we bereiken als we in overeenstemming leven met de natuur – de natuur om je heen, maar vooral je innerlijke natuur. Wanneer je die plek ontdekt hebt en eruit gaat leven, heb je een solide basis voor een lang, gezond en gelukkig leven vol betekenis. 

Beide docenten spreken Nederlands, maar afhankelijk van de deelnemers wordt dit retreat gegeven in het Engels of Nederlands. 

Groepsgrootte

We zijn met minimaal 8 en maximaal 21 deelnemers.

Prijs & Periode

De prijzen zijn p.p.. De twee- drie- en vierpersoonskamer hebben een eigen badkamer. De tiny houses hebben elk twee aparte slaapkamers en een gedeelde badkamer in het midden. De tipi-tenten hebben een prachtig verzorgde gedeelde WC- en douche gelegenheid. 

Inclusief

 • 5 nachten verblijf op een eenpersoons of gedeelde kamer
 • alle yoga- en meditatielessen en de Ayurvedische workshops
 • alle maaltijden en healthy snacks
 • onbeperkt water en kruidenthee
 • Een Ayurvedische goodybag
 • cacao ceremonie
 • gebruik van zwembad en alle aanwezige yoga materialen

Exclusief

 • Vliegticket
 • Transport van de luchthaven naar het centrum (kan wel verzorgd worden)
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Ayurvedische massage (€70,-) en/of 1:1 coach sessies (€80,-)

Transport

Rose Mountain Retreat ligt vlakbij het plaatsje Silves in het zuiden van Portugal. De luchthaven in Faro ligt op ongeveer 30 minuten rijden. Zij coördineren het vervoer en maken groepjes van personen die ongeveer tegelijkertijd aankomen op de luchthaven.  De prijs varieert van 12-45 euro afhankelijk van de hoeveelheid personen in een groep.

Het is dan ook aan te raden om een ticket naar deze luchthaven te boeken. Het transport tussen de luchthaven en het retraitecentrum is niet bij de prijs inbegrepen maar kan tegen een meerprijs wel verzorgd worden. Informeer gerust naar de mogelijkheden.

 • Check-in: 14:00
 • Check-out: 11:00

Op de dag van aankomst start het programma om 17:00. Ben dus graag uiterlijk voor deze tijd aanwezig op de locatie. We sluiten het retreat gezamenlijk af op de 5de avond met een cacao ceremonie. De check-out is op de 6de dag na het ontbijt.

Deze reis:

Prijzen vanaf: €995 p.p.

Periode:

Ayurveda & Yoga Retreat in Portugal

Prijzen vanaf: €995 p.p.

Boek deze reis

Ervaringen van anderen:

26 jun. 2023
This retreat was full of love and warmth and I really felt looked after and taken care of by everyone. The moments of …lees meer
Claire
26 jun. 2023
This retreat was a very nice introduction to ayurveda. Peaceful, time to slow down and listen to your body. Morning …lees meer
Alexa
26 jun. 2023
Selfcare in its purest form. Learning about it, practicing it, living it and in the end LOVING it. Together with a beautiful …lees meer
Simone

Deel met je vrienden:

Vergelijkbare reizen